Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Moleman #8654 üzenetére
De ez ami most virágzik az nagyobb mint a többi, olyan szép méregzöld levelei vannak, hogy ilyenem még talán sose volt. Csak hát termésben nem akar ez meglátszani.
Amúgy én okulva a hibáimból, a szabadföldi chillizést hanyagolom. A cserepeket tudom cipelni ha megjön a hideg és akkor még a maradék is beérik.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
sziasztok,
Furcsa év az idei. Ghost chilik már piroslanak, habanero-ból van olyan tő ami most kezd virágozni
De ghost-hoz képes ami van azok is bő két hetes lemaradásban vannak.
Járt már más is így?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Folpakk nem kell, az csak azért szokott kelleni, hogy kellően párás környezetet biztosítson, ezáltal hatékonyabb legyen a kelés. Ha rajt hagyod akkor könnyebben megnyúlik és később szenvedni fog mert nem lesz elég erős a szára.
Nap-os részt tapasztalni kell. Fény kell neki a fejlődéshez, de ezt úgyis látni fogod ha nagyon nyúlik akkor kevés a fény, ha egy irányba nől akkor én forgatni szoktam..A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
válasz tzimash #8553 üzenetére
A legnagyobb baj az lesz, hogy majd megesz az ideg amikor a többiek már postolják a képeket, hogy mennyire fejlettek a termények a tiéd meg még sehol
Ennek ellenére én is csak hétfőn jutottam el addig, hogy elveteményezzek.Hogy ON is legyek tavaly tapasztaltam, hogy azok amiket cserépbe raktam ki sokkal jobban fejlődtek, mint a szabadföldiek. (zalai föld) Illetve az őszi éjjeli hidegek elől is meg tudtam őket így menteni és októberben még friss jalapeno-t ettem.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Ananászos habanero szósz receptje. Ezt így itt hagyom. Nekem nagyon bejött annak ellenére, hogy elsőre kicsit elbénáztam és hígabb lett az elvártnál.
-
válasz Digitalpimp #8498 üzenetére
Vannak köztük bátrak és edzettek, de ez meglepi lesz nekik is
-
Hú srácok,
Elkészült az ágyas skorpió chilli pálinka.
kb 1 centet gurítottam le, de nagyon ütős a cucc.
Már alig várom az adventi összejöveteleket, hogy a gyanútlan kedves ismerősöket végig tudjam kínálniA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
válasz Donki Hóte #8402 üzenetére
Nálam Jalapenok + Habanerok sokkal jobban fejlődtek a cserepekben. De hozzáteszem, hogy a szabadföldieknek azért lényegesen többet kellett küzdeniük a szélsőséges időjárással.
-
Sziasztok,
Egy kérdés, érnek be a jalapenok, eddig szépen eszegettük őket.
Egy jó adag megy savanyúságnak, salsa szószok is elkészültek már. És azon gondolkodom, hogy mást is ki kéne próbálni. Van vkinek bevált receptje?
Neten láttam, hogy van aki csinál Jalapeno só-t (jalapeno salt)? Ilyet csinált esetleg vki?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz Digitalpimp #8342 üzenetére
+1 igen,
illetve paradicsomot mi rendesen meg szoktuk fattyazni, nem szoktam szívbajoskodni.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
válasz mephi666 #8313 üzenetére
Szia,
Azt had kérdezzem meg, hogy a papirkát az alkoholba hogyan raktad bele?
Feldarabolva vagy egészben? És mennyi ideig hagytad állni?(van pár üveg pálinkám amiből 1-2 beáldoznék kísérletezgetésre én is)
-
válasz 1amCerb #8152 üzenetére
Simán el képzelhető. Én azóta mindig úgy próbálok matekozni, hogy kicsit szétszórom a csoportokat azon a kis területen amin kertészkedünk. Vagy ha máshogy nem megy akkor egy - két sor paradicsommal szeparálok.
-
válasz vendingo #8120 üzenetére
Nem visszaforgatottról beszélek. Amikor ez történt akkor közvetlenül egymás mellett volt minden és némelyik csemege paprika habanero erősséget produkált és vica versa.
Azóta kicsit szeparálom a növényeket.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
válasz vendingo #8113 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy a szezon végén lévők a craftosak. Amiket nyáron szüreteltem azok többnyire lagymatagok voltak, amiket augusztus végén meg szeptemberben szedtem le, azok már igazi jalapenok voltak.
-
-
Sziasztok,
Régi nóta újra. Magot honnan szereztek be?
Én legutóbb még UK-ből, de hát annak a vonalnak vége.
jalapeno érdekelne meg vmi erősebbA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz Digitalpimp #7831 üzenetére
Én is pont cayannel szivtam. Semmi csípős ize nem volt. 5 éves fiam vígan ette a kertben. Néztem nagyot, hogy WTF, de aztán én is megkóstoltam és valóban semmi csípős íze nem volt.
-
válasz Digitalpimp #7826 üzenetére
Az se baj, úgyis mindig az erősebb dominál
Ezt saját tapasztalatból meg tudom cáfolni.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
Tavaly nekem ami beérett az meg íztelen lett. Viszont én pár tövet átteleltetek.
A múlt évben már tettem egy ilyen kísérletet két tő Cayenne csilivel és azt kell mondjam, hogy megéri.
Nem kell annyit cidrizni a keltetéssel. Hanem lesz egy szép erős növényed.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Én meg úgy jártam, hogy volt egy átteleltetett Cayane-om ami nagyon szépen indult.Fullon volt virággal, levéllel, tehát szép egészséges látványt nyújtott. Aztán meg ledobta a terméseket. Ahogy elkezdtek fejlődni a paprikák egyszer csak elkezdett rohadni és lepotyogott róla a legkisebb hozzáérésre. Most kezdenek beérni, de mintha nem olyan lenne az íze, mint szokott. Full édes volt az első 2 amit leszedtem.
Jalapeno termés is éppen, hogy lesz. 5 tő maradt életben, abból 2-n van normális termés a másik 3-mon meg csak pár darabA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
Igen, jól gondolod.
Más: aki szerves trágyát használ, nem szokott nálatok megjelenni lótücsök? Nálam 2 évente megjelenik és akkor eszi a gyökereket. (idén már kettő dögöt fogtam)
Úgy olvastam a szerves/állati trágyázás hozadéka. Más is találkozott már vele?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
válasz vendingo #7574 üzenetére
Én tanulva a tavalyi esetből amikor egy vihar elvitte a palánták 70%-át, még kivárok 1 hetet biztosan.
Hétvégén megnézem az időjárást és annak függvényében még max 1 hetet kapnak.
Még annyi, hogy nálam már estére is garázsban vannak, tehát a külső hőmérsékletet már szokják, de néha felénk durva szél van ami tuti megtépázná őket.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Nálatok mi a jelenség, hogyan pusztulnak ki?
Nálam a habanerok küzdenek, elvékonyodik a szára és kampec.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
Sziasztok,
A teleltetni szánt paprikákon megjelentek a levéltetvek. Mit javasoltok mivel irtsam ki őket?
-
-
válasz peestike #7393 üzenetére
ukchilliseeds.co.uk/ - szintén megbízhatók, én még nem csalódtam bennük.
Más:
Idén csak Cayenne chillim lett. A többiek nem élték túl az időjárás viszontagságait.
Szeretném átteleltetni őket. Mikor érdemes áttelepíteni cserépbe?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Egy ötletes dolog kinából: [csepegtető]
-
-
-
-
válasz SoulReaver #4479 üzenetére
Ugyanezeket a Blumen-eket árulják a Tesco-ban is 999Huf-ért (legalábbis a zalaegerszegi-ben)
És itt sem látom, hogy hány szem van a zacsiban[ Szerkesztve ]
-
Ma egy érdekes dologra lettem figyelmes a tesco-ban.
Egy designos kis standra telis tele mindenféle chilli maggal.
999 Huf / zacsi áron árulták a jalapeno-tól kezdve, habanerok (csokis, orange...) a carolina reapering mindent.Venni nem vettem mert sokaltam az árat, meg nem volt ráírva a zacskóra, hogy hány szem van benne.
De ha vki nem akar rendelgetni annak jó alternatíva lehet.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Az a vicces, hogy zalaegerszegen az egyik mezőgazdasági boltban 500huf-ért 10db rendesen csomagolt,csávázott habanero magot vettem (10-ből 9 kelt ki)
Szóval ma már nem feltétlenül szükséges külföldről rendelni hanem előbb jól körül kell nézni.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
válasz tmogyorosy #3165 üzenetére
És milyen távolságra teszed a növénytől a LED-eset?
-
-
Levenedulát kerülik. Egy két csokorral tegyél fel a lakásba és a tároló helyeségbe.
Szép és illatos is. (időnként meg kell morzsolni a szárát és újra illatos lesz)
Nálunk (is) bevállt.@huoc - tegnap este megszelektáltam. Idén majd jobban figyelek én is. Már ha száritok egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Még egy kérdésem lenne. Idén megpróbálkoztam a száritással, de sok paprikának penészes lett a belseje.
Azok kuka v attól még lehet őrölni (szerintem kuka, csak kicsit bizonytalan vagyok)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
A kék és piros fényű led-ekkel mi van? Azok mennyire lehetnek hatásosak?
Az ebay-en rengeteget hirdetnek (grow light)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz Laraxior #2878 üzenetére
Helló,
Ha csak mag kell én tudok neked adni olyat amivel lehet kisérletezni.
Tavaly rendeltem a chilliseeds-ről.
Ezek voltak benne,
1.Trinidad Scorpion Butch T Red
2.Trinidad Scorpion Butch T Yellow
3. Moruga Scorpion (World Record Holder 2012)
4. 7 Pod/Pot Yellow
5. Naga Morich (Dorset Naga)
6. Naga Bhut Jolokia ( Ghost Chilli)
7. Carolina Reaper
8. Fatalii Jigsaw
9. 7 Pod/Pot Chocolate AKA Douglah
10. Red Savina Habanerosajnos gyermekem kitaposta a jelöléseket igy nem tudom, hogy miből mi lett. De ha csak első évre tapasztalatot szerezni kell arra szerintem ok. Csalódni igy sem fogsz az erősségben.
Ha kell akkor privizz.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
válasz CPT.Pirk #2863 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de egy két éves ellen a nyúl háló sem sokat ér.
Az jön megy arra emerre lát Nálunk idén ő tette a legtöbb "kárt" a kertben. De hát elnéző az ember a saját gyerekével szemben.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz CPT.Pirk #2860 üzenetére
Én sem kötekedésből irtam, csak ilyen dolgokkal nem szeretek viccelni ezért fogalmaztam úgy ahogy.
Az a baj, hogy mindent megfog, megnyal (szivbaj kerüldözött, mikor a szomszéd permetezett és utána meg a földet akarta lapátolni a szájába) utána meg a szeméhez nyúlkál adott esetben az én szememhez is.
Meg idén termett annyi, hogy jövőre sem fogy el. És én amiket termesztettem azok tényleg a lista végén vannak. Volt, hogy vittem kollégáknak és mikor kibontották a zacskót akkor 1 métert mindenki hátrébb lépett. Ezért akarok jalapeno-tSzóval ha van vkinek eladó jalapeno magja és hajlandó postázni az keressen meg priviben
-
-
Magra gondoltam.
Ha kell tudok adni cserébe carolina reapert, naga-t... (sajnos össze vannak keveredve magok, de sztem tök mindegy, mert brutál erős mindegyik)
én jól megjártam a carolina reaperrel, egy fél kiskörömnyit belevágtam a gőzölgő levesbe, majd jól beleszippantottam... 2 órán keresztül foltokban olyan vörös volt a fejem, mint akit leforráztak.
Úgyhogy mikor apritottam akkor a család ki volt zavarva a szabadlevegőre.
De tudnék még mesélni sztorikat, főleg azokról akik mindennap erőset esznek és nagy arccal belekóstoltak a termésembeA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Nekem elég lenne az is ha vki innen a fórumból adna el vmi light-osabb jalapeno-t
Mint irtam, idén túltermett a csipős úgyhogy jövőre nem akarok ültetni. No meg mert van pici gyerek és azon se kelljen parázni, hogy véletlenül belenyúlnak v megfogják.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Sziasztok,
Jalapeno magot nem árul vki?
Idén termesztettem carolina reaper-t, naga jolokiakat... de ezek olyan erősek lettek, hogy jövőre nem akarok ilyet ültetni hanem vmi ehetőt.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
-
-
-
-
Hi,
http://www.ukchilliseeds.co.uk -ra nincs vkinek discount kupon kódja?
-
-
-
válasz Anathema67 #923 üzenetére
Grat!
És had kérdezzem meg, hogy mi lesz a további sorsa?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Gondoltam megosztom veletek: habanero-paprikas-olivaolaj
-
válasz petipetya #882 üzenetére
Csak pusztán kíváncsiságból.
Múltkor mi is beszélgettünk kollégával erről a témáról és arra a megállapításra jutottunk, hogy normális pálinkát kár paprikázni. Maximum törkölybe vagy vegyesbe raknánk csípős paprikát.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
Ahogy nézem nagyon hajaz rá.
Viszont megtaláltam a spárban vett magok zacsiját: Paprika Macska Piros
Ez is vmi chili lehet? Vagy mi?
Az íze egyébként piszok jó!A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Sziasztok,
Asszony vett nekem a lidl-ben egy cserepes chilit ami hozza a terméseket. Sajnos nem tudom teljesen beazonosítani, hogy milyen fajta. Ma megkóstoltam és nem olyan erős. Legalábbis a spárban vett piros hegyes csípős paprika magból kelt paprika tisztességesen oda ver neki (egyenlőre?)
Itt egy kép hátha bokorról.Segítségeteket előre is köszönöm
-
Hohó végre egy jó topic!
Hetek óta agyalok rajta én is, hogy szerzek magot (egyenlőre ismerős ismerősére várok... mert neki van)
Addig megosztom a szerintem egyik leghasznosabb linket a témában: [link]A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Ryzen5 3600 fèlkonfigot vennèk lap proci ram èrdekelne
- iPhone 15 PRO 128Gb Natural titanium 2027.01-ig garancia + Eredeti apple szilikon tok
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
- Gamesir Nova Light Space Purple Bluetooth Kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest