- Idő előtt kiszivárgott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER megjelenési dátuma
- Nintendo Direct - Pontosították a Switch 2 játékok bemutójának dátumát
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az újabb ingyenes időszak
- Megjelenési dátumot kapott a Guns of Fury (PC, Switch)
- Kingdom Come: Deliverance II - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibor
addikt
-
Varszegig
veterán
Bocha: Jó cikk, de ki kéne egészíteni, hogy a telenornál bevezetésre kerül a startnál a napi 300 ft-os díj. Ami azt jelenti, hogy minden nap, amikor használod a net startot kiszámlázzák a 300 ft-ot, és ezért kapsz 1M forgalmat. Ha valaki ezt úgy használja, hogy minden nap csak ránéz, hogy jött-e emailje, és generál vele mondjuk max 1M forgalmat, akkor az 9000 ft/hó. Míg ha csak a táblázatot nézem, azaz 4,9/1 Mb, az csak 147 Ft lenne. Nem mind1.
Mellesleg a cikkben 4.9/100 Kb van, a telenor honlapján meg 4,9/1000 kb.[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
válasz ForRedGlory #179 üzenetére
NMHH-ról meg annyit, hogy T-nél külön foglalkoznak a "problémás" ügyfelekkel, általában küldenek egy sablonválaszt, amit van, amikor nem is kap meg az ügyfél, mert esetleg figyelmetlenségből el se küldték a tértivevényes levelet.
Azt jól írtad, hogy az egész portfolió profitorientált, csak belsőleg sok hülyeség is születik, mert elszúrták, amikről az ügyfél nem is tud, Az automatikusan aktivált Net Start csak hab volt a tortán. Ilyen pl. az is, hogy a Médiamániában az ügyfél által szándékosan inaktivált Mobil Tv díjcsomagváltáskor "automatikusan aktivizálódik"
Az is röhej, hogy az EHR-ben még mindig nincs hóközi hívástészletező, a Telemátrixban sem, pedig voltak, akik már tíz éve is foglakoztak ennek a fejlesztésével. -
azbest
félisten
amikor hívásrészletezőt kértem a feltöltőkártyásról, akkor nyilatkoznom kellett arról, hogy mindenki aki használhatta a saját nevemen lévő sim és telefon készüléket, az hozzájárul ahhoz hogy meglássam kit hívott
a mobilnet témával kapcsolatban:
ahhoz képest, hogy a voda honlapján lezárt csomagként van a vitamax mellé kérhető 1G és 5G opció, ma sikerült aktiválnom az 5G-t az eddig használt 1G helyett. Biztos túl friss...
Az külön vicc, hogy a voda honlapján pár dolgot megnézve 30mega forgalmat generált, durvábban pörgeti mint a youtube.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz ForRedGlory #189 üzenetére
Igen, de ha pont ezzel van gond, akkor telefonszam tulajdonosanak a sajat maga altal hasznalt adatokat miert tilos kiadni? Ez kb olyan, mintha tilos lenne latnom , a tbmre mi lettt kerve, vagy mintha nem tudhatnam meg, hogy a rendor mire buntetettt meg... Belinkelhetem a reakciot, de en voltam hulyenek nezve.... Csak akkor azt nem ertem, hogy lehetett ugyanilyen gondja masnak is....
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
arnyekxxx
veterán
mivel ilyen adatokat nem gyujthet a szolgaltato. Senkinek semmi koze hogy ki hova akar felcsatlakozni.
Érdekes, amikor anno a pannonnál a korlátlan wapról ledobtak egy halom embert akkor tudta a szolgáltató, hogy hova akartunk felcsatlakozni és milyen oldalakat értünk el...
-
arnyekxxx
veterán
válasz ForRedGlory #146 üzenetére
nem bántásból mondom, de a néma értő olvasás nem az erősséged.
egyébként
a szolgáltatás díja
(tehát a 1730-on, SMS-ben, WAP-on, interneten egyaránt) bruttó 56 Ft.érted ugye....
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz miaoumaoi #183 üzenetére
Az árazásukkal van a legnagyobb probléma. Egy ismerősöm használta egyszer 4 MB-adatforgalomnál több mint 7k-val nyomta meg a számláját. Mi ez ha nem pofátlanság? Mondjuk ő volt a hülye, de egy értsd tudatlan vagy kevésbé tájékozódót embereket szépen megvezetik vele. Azt mondta még csak nem is említették neki az értékesítők, hogy van ilyen. Persze a szerződésben apró betűs részként szerepelt.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
miaoumaoi
tag
Szerintem jó a start csomag, kell, csak alapból ki kellene az értékesített telefonokon kapcsolva lenni, mert sztem általában az emberek többségének meg sem fordul a fejében a net mint feature egy mobiltelefon esetében. És arra is mernék fogadni, hogy még aki tudná is hogy van ilyen azok között is lenne olyan akinek nem lenne rá szüksége, tehát aki majd a jövőben akar telefont venni és már tudni is fog róla hogy van, akkor sem akarja majd használni, mert csak telefonálásra akarja használni. De tényleg sztem az emberek többsége, a teló tudásának kb. 5%-át használja, a maradék 95%-ának a feléről meg azt sem tudja micsoda. Ezt nem pejoratív értelemben értem, csak egyszerűen sok embert nem érdekel, ugyanúgy, ahogy autóknál sem tudják, hogy mi micsoda, csak menjen, esetleg az újdonságokat észreveszik, pl. szervó légkondi, aminek örülnek, de a legtöbb featuret csak rásózzák az emberekre.
A másik dolog meg az árazás. Mivel a start csomagot tekinthetjük prepaid előfizetésnek(most tekintsünk el attól, hogy a csomagok is előrefizetősek, mert ott nem a használat után fizetünk, hanem előre kifizetjük, azt amit még esetleg nem is fogunk használni később, tehát használat nélkül is levonásra kerül az egyenlegből), ezért a hívásalapú szolgáltatások mértékéhez is igazíthatnák a díjakat. Tehát lehetne pl. 1Ft 100Kb és akkor mindenki szabadon dönthetne arról hogy melyik éri meg neki jobban. Mert pl. hívásoknál nincs meg ez az aránytalanság pl. előfizetésben 15Ft, kártyásan 35 pl. és még akkor is csak kb 1,3 szorosa a különbség, viszont sokan nem engedhetik meg maguknak a havi fix. kiadást, hanem azt választják, hogy lemondanak a plussz percekről.
Persze lehet, sőt gondolom ennek valami technikai akadálya is van, vagy üzleti megfontolásokból tedsznek így nem tudom, nem is érdekel, csak a start csomag-hoz szerettem volna kommentelni, hogy nekem tetszik az elv, csak a kivitelés rossz, ill. nevezhetjük kakukktojásnak. -
tildy
nagyúr
Szerintem nezhet, de max rendőrségi kérésre adhat ki. Kulonben honnet tudna, hogy valojaban a mobilemailtt hasznaltam-e email lekeresre. ha mashova lepek fel, automatikusan szamlaz. Normal esetben ez nem is engedne mas szerverhez csatlakozni.
A lényeg , hogy nagyon sok adat megvan a szolgáltatónál , de nagyon komolyan és korrekten kezelik.Értsd biztnságosan.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Arthuro_Adam
őstag
-
veterán
Az NMHH egyébként is előszeretettel csap oda a szolgáltatóknak, ez tényleg jó módszer.
-
ForRedGlory
félisten
Meg jo hogy megtagadtak, mivel ilyen adatokat nem gyujthet a szolgaltato. Senkinek semmi koze hogy ki hova akar felcsatlakozni. Ha meg ilyen adatot lathat is valaki a szolgaltatonal, az nem halando ember. Szoval normalis dolog hogy megtagadtak. Fura is lett volna ha adnak infot. Egyebkent meg ha tuti igazad van elmesz az NMHH-hoz es annak nem mondhat ellen egy szolgaltato sem... szamlazoendszernel en a T-Mobile-rol tudok csak nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz Arthuro_Adam #176 üzenetére
Ja, bocsánat, azt hittem általános tarifákról van szó, percdíjakról is.
-
veterán
Tartsuk tiszteletben egymást és nyugodt, nem sértő módon társalogjon mindenki. Akié ez az ing, az vegye fel.
Köszönöm
-
tildy
nagyúr
válasz Landsmann #173 üzenetére
Viszont humanoidok álltják be a megfelelő összeget, humanoidok programozzák le, hmanoidok tesztelik le , melyik esetben mennyit kell számlázni, stb. Szerintem erre értette.
ForRedGlory: Azért te sem tudsz mindent velünk kapcsolatban.Pl. azt, hogy jómagam az egyik mobilszolgáltatónál 2.5 évet dolgoztam, illetve teszteltem számlázási kéréseket is.
Nekem Start csomag volt , azaz bármikor , mikor felkapcsolódott , 12 Ft 10KBonként. Havonta 1000-1500Ft volt így. Megreklamáltam párszor, és rendszeresen az volt a reakció, hogy aszámlázási rendszerük hitelesített és nem látnak problémát. Kikértem azt is, hogy akkor adjék ki, hova próbált kapcsolódni a telefonom, melyik oldalra, ezt természetesen megtagadták.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz ForRedGlory #170 üzenetére
Nem hinném, hogy a számlázást humanoidok végeznék, akik a híváslistát bújva állítják ki a számlát. Vagy a számlázási rendszerük rossz, vagy az, ami a számlázó rendszernek küldi az adatot. Végülis mindegy, a lényeg, hogy olyat számláztak le, amit nem kellett volna. Nem volt pofám minden hónapban cigánykodni azokért a százegynéhány Forintokért. Már csak azért sem, mert a végén már teljesn átláthatatlan lett volna, hogy mit mikor írtak jóvá és még mi van függőben. Inkábbb lemondtam. Ha nem képesek normálisan számlázni, akkor inkább nem kell a szolgáltatás sem. Történetesen ha nem a Start lett volna megrendelve, hanem a Napijegy, akkor nem 100 Ft körüli összegek lettek volna a kifogásolt díjak, hanem 1500-2000 Ft. Nagylelkűen, a további jó kapcsolat érdekében jóváírták azt a 104 Ft-ot, de kitűnt a levelükből, hogy azért, mert nagyobb ráfordítás a reklamáció vizsgálata mint az a 104 Ft jóváírása. Tehát a fáradtságot sem vették, hogy megvizsgálják, mi a probléma, mert a számlázás nem lehet rossz. De mint tudjuk Murphy óta, ami elromolhat, az el is romlik. Velem ne jótékonykodjanak, hanem nézzék meg mi a hiba és korrigálják. Mivel ők így álltak hozzá, én meg úgy, hogy nem szóltam arról, hogy valami meg hiányzik a számláról. Mint látható, nem is egyedi eset volt. Az egyik ismerősömnek is feltűnően gyorsan fogyott az egyenlege. csak mivel ő kártyás, nem tudta hívásrészletezőn megnézni. Ahhoz meg már lusta volt, hogy reklamáljon, mert akkor adtak volna részletezést neki is.
[ Szerkesztve ]
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann
-
Moleman
addikt
válasz Arthuro_Adam #164 üzenetére
Dehogynem jobbak. Dominoról váltottam Like-ra, 2000 helyett 1500 a havi költésem, cserébe van mobilnetem, és 2-3× annyit telefonálok. És így sem tudom lebeszélni az 1500-at... Egyetlen hátránya, hogy a hálózaton kívüli hívásokat külön számlázzák.
-
tildy
nagyúr
válasz ForRedGlory #170 üzenetére
Nagyon jól tudom, teszteltem már ilyen rendszert.
Szinte száz százalék bizonyossággal tudom, mivel több hónapon keresztül is megtörtént, hogy náluk volt a hiba, akkor számláztak, mikor nem sikerült kapcsolódni , normál esetben mobilemaillel nem (bizonyos időközönkénti emaillekérésre volt állítva a telefon, az összes kapcsolat kb csak 5-10 másodperces volt, és fellelhető volt rendszer a lekérdezésekben).
Összesen 4-5 ezret buktam rajta, pedig előtte elégedett ügyfél voltam.
Most, mikor hazaértem, pl az IVRjuk volt sz.r, fél órán át próbáltam megrendelni a 1741en a Klikket (korábban már volt, de lemondtam augusztusban, külföldön nem volt rá szükség) , a megrendelős menüpontra kattintva a djuiceos IVR kidobált a menüből. Telenoros IVR legalább bemondta , hogy a szolgáltatás nem megrendelhető nekem.[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz Landsmann #169 üzenetére
Ezek a hibak nem a szamlazorendszer hibai, hanem beallitasi hibak. Nem ugyfeloldali beallitasi hibak termeszetesen, hanem emberek hibai akik rosszul allitottak ki. A szamlazorendszer az alapjan szamlaz, amit mondtak neki. Ha jol be van allitva nincs hiba. Termeszetesen ezesetben jovairjak a koltsegeid, de ezena szinten nyugodtan elhiheted hogy ritka a rendszerhiba. Ettol fuggetlenul van hiba, 99%-ban ugyintezoi.
tildy esete meg kisse mas... ha valaki kiemelt ugyfel, konnyebben kap jovairast meltanyossagbol. Persze ha jogos a panasz, nem a kiemeltseg donti el megkapja-e a jovairast, de ha van ket ugyanolyan eset es valaki megkapja, akkor az maximum meltanyossag lehet, jogos semmifelekeppen. Nagyon sok dolog kerul a merlegre ha meltanyossagrol van szo, rengeteg...
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
Igen, mikor nem jött össze a kapcsolat több percen keresztül sem, akkor volt a hívásrészletezőben. De volt olyna is, amikor mindkét APN-el ott volt, egyazon időben kiszámlázva is, meg nullázva is, mivel a Mobilemail forgalmat nem számlázzák. DE úgy voltam/vagyok vele, mint Lúdas Matyi Döbrögivel. Csak én nem háromszor hoztam be rajtuk a leszámlázott tételeket, hanem már nem is tudom hány ezerszer. Na ennyit a hitelesített számlázásukról. Használok egty szolgáltatást, amit nem számláznak ki. Így jártak.
-
tildy
nagyúr
válasz Landsmann #166 üzenetére
Ugyanez történt velem is. Elutastottak azzal, hogy hitelestett a rendszerük. Később megkeresett egy Kiemelt ügyfél , és mondt aneki is volt hasonló, de neki jóváírtak.
Én azt vettem észre, hogy volt olyan, hogy próbált a telóa szerverükkel kommunikálni. Ha nem jött össze (nincs kapcsolat), akkor felszámolásra került a díj. Természetesen nem írták jóvá."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ForRedGlory
félisten
válasz domerator #165 üzenetére
Pedig rohadt egyszerű. Van egy szerződés, van több mellékelte... hogy is mondják? A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól. Hidd el értem amit mondasz, csak ugye az ügyfelek azt hiszik, hogy CSAK a szolgáltató(k)nak vannak kötelezettségeik, nagyon egyoldalúan látják a sztorit. Olyanokat tudnék mesélni, hogy lepadlózna mindenki garantáltan, de nem fogom megszegni a titoktartási kötelezettségem. Ezt úgyis csak az értheti/tudhatja, aki ilyen cégnél dolgozik, és nem feltétlen a telefon mögött...
Amúgy nem egészen értem ezt az ügyfélkezelési kommunikációs részed, ezt máshogy nem lehet leírni... kertelni meg ámítani senkit nem fogok, mert nem lehet és értelmetlen. Plusz ha nem olyat mondok, ami tetszik, már egyből ellenségeskedésnek veszed fel. Te dolgod...
Na de akkor itt pont.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
Na, azért a szolgáltató akármilyen hitelesített számlázásában én nem nagyon hiszek. Nekem bizonyítottak nem egy alkalommal. Mikor még használtam a Mobilemail szolgáltatást, igen sokszor előfordult, hogy pár száz bájtnyi adatforgalmat kiszámláztak a startttal. Tudni kell, a MObilemail levelezésre 100 mb adatforgalomig nem számláz a havi díjon kívül. Namármost, nekem számláztak nem egyszer. Reklamáltam, jóvá írták azt a majd száz Forintot, de a következő hónapban újra voltak ilyen tételek. A végén aztán meguntam és lemondtam az egész vackot, ha már nem képesek normálisan számlázni. Természetesen az ügyfélszolga jött azzal, hogy bizonyára véletlenül, vagy valamiylen alkalmazás a tudtomon kívül ment fel a netre. Mondom ez kizárt. Egyrészt a horror árú start miatt egyáltalán nem használom a szolgáltatást, másrészt alkalmazások sem mászkálnak, mert mindegyik rákérdez, hogy kienegedem-e a netre. De a döntő az volt, hogy igen sokszor ugyanabban a másodpercben volt a hívásrészletezőben Online és Mobilemail APN-el az adatforgalom, ami ugye fizikailag is lehetetlen.
-
domerator
veterán
válasz ForRedGlory #162 üzenetére
Mivel érdemi válasz nem hangzott el a részedről, csupán a végtelenségig ismételgetett "szerződéselolvasás" mögé bújás, ami ebben a témában (akármennyire nem tetszenek a tények) nem állja meg a helyét részetekről, így én is lezárom a vitát érdemi partner hiányában. (erre meg nekem van nagyobb rálátásom, fogadd el)
Hovatovább az általad belinkelt topicból nyilvánvaló, hogy a hellokittyszínű szolgáltató kötelékébe tartozol, ennélfogva kénytelen vagyok megjegyezni - hangsúlyozva, hogy a topicba beírt postjaidra alapozom, nem pedig holmi légbőlkapott személyeskedés a szándékom - hogy a szolgáltatód joggal lehet büszke jópár dologra, de az általad megvalósított ügyfélkezelési kommunikáció hangvételére biztosan nem.
"Korrektségbe ne menjünk bele"
Persze hogy ne... mindegy, az a lényeg, hogy neked (és a szolgáltatódnak) így tuti a világ, embereknek látszó tárgyakkal...
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Arthuro_Adam
őstag
Szerintem itthon az is nagyon szomorú, hogy az előfizetéses tarifák nem jobbak a feltöltősöknél, sőt...
-
ForRedGlory
félisten
válasz osztraksajt #160 üzenetére
Eddig a Net Startról beszéltünk. Átverős SMS meg megint másik műfaj... persze ezért is a szolgáltatók a hibásak, hogy kiszámlázzák egy harmadik feles szolgáltató adatai alapján.
Viszont van az a fajta kategóriás ember (a leleményes...) akinek bőven megéri Net Start mellett 10k-t kifizetni, mivel itt van egy kiskapu, de erre nem adok tippet. Kiváncsi leszek, rájön-e valaki erre
Korrektségbe ne menjünk bele. Egyesek szerint sok a 20 Ft-os percdíj is, mert nyugaton 5 Ft, drága az ájfón, mert nyugaton ingyen adják a telefonhoz, stb. Soha se lesz minden tökéletes az ügyfeleknek, mert azt hiszik, rájuk van szabva a portfólió, miközben rohadtul nem, csak választhatnak maguknak csomagot, ami nekik leginkább megfelel.
Ha meg kérdés van, ne ezt offoljuk, ide írhatsz/irhattok
Ja de csak T-Mobile ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz domerator #161 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tetszik a véleményem, de ettől még ül... kissé nagyobb rálátásom van erre, erre mérget vehetsz...
Zárjuk le ezzel: 2011.09. hóig ez mindenki számára biztosított alapszolgáltatás volt, ugyanúgy mint az SMS, hangposta... a többi sallang... az hogy drágább...? ennyi... mindenki olvassa el mit ír alá és mit tartalmaz a csomagja... akkor nem lesz sírás utána, és nem lesz meglepetés...
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz ForRedGlory #159 üzenetére
Elvileg hajlandó lennél arra, hogy ezt (és a kettővel ezelőtti) postodat kinyomtatnák a pólódra, majd bevezetnének egy kellemes szobába 10-20 olyan emberkével, akik tízezreket fizettek az akaratukon és tudtukon kívül, értesítés, figyelmeztetés, tájékoztatás nélkül bekapcsolt netstart szolgáltatás miatt... mondjuk 2 óra hosszára?
Nagyon könnyű osztani a mondvacsinált érveket egy IP mögül...
"Amúgy nem vizsgálható (nem is lehet...) hogy ki és hogy használta a Net Startot, márpedig ha van forgalom, az nem lehúzás, hanem igénybe vett valamit, amit max nem akart, de az okostelefonja "elintézte" neki."
Ennek fényében SEMMILYEN érv nem áll meg a netstart, szolgáltató általi, önkényes aktiválása mellett.
"Esetleg az ügyfelek ebben az esetben a telefon gyártóját és a guglinál reklamálhatnának, hogy de ilyen köcsög operációs rendszert és telefont hogy lehet írni...?"
A bibi az barátom, hogy a telefont a szolgáltató adta el az ügyfélnek, az a szolgáltató, aki tisztában van a telefon működésével, a köcsög oprendszerrel és ennek tudatában, valamint erőfölénye és egyharmad monopolhelyzete miatt szándékosan aktiválta/aktiválja a netstartot, valamint szándékosan teremt olyan technikai feltételeket, hogy az ügyfél ne legyen képes a pontos adatforgalmát mérni. Ez van kedves ForRedGlory és mindenki, aki hasonlóan agresszív, lekezelő véleményen van, mint te.
-
osztraksajt
őstag
válasz ForRedGlory #159 üzenetére
Nem feltétlenül erre írtam, hanem pl az átverős SMS játékokra és tsai amikben büntetést szabtak ki.
De hogy a témával és a hozzáállásoddal kapcsolatban is kifejtsem a véleményem minden támadási cél nélkül csak érvelve:
Ezek a díjak tipikusan az a kategória ami arra lett kitalálva (illetve szándékosan úgy maradt a WAPos időkből hogy pontosak legyünk) hogy ha az ügyfél csak minimálisan is bármire elkezdi használni irreális és nem arányos anyagi megterhelés keletkezik. A jogszerűségét nem vitatom, de a jóérzésem viszont émelyeg az ilyenektől. Az én jóérzésemet sérti mikor ilyen árazással találkozom. Engem eddig semmilyen atrocitás nem ért mert első dolgom volt mindenféle net és egyebek kigyomlálása minden előfizetésünkről a megkötéskor. De az tényleg pofátlanság, hogy háromszor kellett rászólnom az ügyintézőre hogy vegye le róla az alap net csomagot mert nem fogom használni, főleg hogy a telefon szolgáltatói változatán a középső és a jobb oldali gomb megváltoztathatatlanul (a független változaton nem) egyből a netre visz ami már azóta nem is egyszer véletlenül megnyomódott a zsebemben. Nem jogtalan, csak gusztustalan. Szerintem.
De ha szerinted teljesen reális dolog hogy napi 1-2 mega nethasználat (T 13ft/10kb) mellett 50-80k-s számlák jöhettek ki, akkor felesleges is vitáznunk, mert olyan messze van a korrektségről alkotott fogalmunk hogy az nem közeledhet eléggé egymáshoz. A mostani 10000 forintos árlimit utáni árlépcső már egy ésszerűbb büntetés a figyelmetlenségért, de még ez is távol áll a reális árazástól, főleg hogy a 10000 forint kevesebb mint 8 mega adatforgalommal elérhető.
-
ForRedGlory
félisten
válasz osztraksajt #158 üzenetére
Mi a jogtalan* abban, hogy egy havidíjmentes szolgáltatást használ az ügyfél, aminek magas a forgalmi ára? Lefogadom hogy az ügyfelek 99%-a egyszer sem olvasta el a díjszabást sem -.-
Bezzeg amikor gond van, egyből jön a "mocskos szolgáltatók" szöveggel. Amúgy nem vizsgálható (nem is lehet...) hogy ki és hogy használta a Net Startot, márpedig ha van forgalom, az nem lehúzás, hanem igénybe vett valamit, amit max nem akart, de az okostelefonja "elintézte" neki. Az meg hogy nem tudott róla, évek óta aktív a szolgáltatás az ügyfeleknek,csak eddig nem volt gond, hiszen nem volt olyan telefon, ami szó nélkül netezgetett. Esetleg az ügyfelek ebben az esetben a telefon gyártóját és a guglinál reklamálhatnának, hogy de ilyen köcsög operációs rendszert és telefont hogy lehet írni...?* jogtalan... gondolom nem véletlenül nem hoz ilywen határozatot az NMHH... ha jogtalan lenne, akkor már rég lenne ilyen határozat. Sántít amit írsz...
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz ForRedGlory #157 üzenetére
Majd ha az NMHH olyan határozatot hoz hogy fizessenek vissza valamit az átvert ügyfeleknek akkor majd nézem őket valamibe, addig meg csak az állam/saját zsebüket hízlalják. Persze el lehet magyarázni hogy visszatartó erő meg egyebek, de amit lehúztak az emberektől jogtalanul azt az emberek nem kapják vissza, viszont addig nem jogorvoslat csak egy indok a pénzbeszedésre.
-
addikt
Erre csak annyit tudok mondani, hogy ha A felhasználó szeretné "ahogy értem" használni a készülékét, nem azzal foglalkozni, hogyan kerülgesse a csapdákat. , akkor ne a havi előfizetésen spóroljon, hanem vegyen egy valamilyen net csomagot az előfizetéséhez/okostelefonjához (vagy olyan díjcsomagot válasszon, ami ezt is tartalmaz)! Egy sör vendéglői árától már elérhető a dolog...
Jó szerencsét!
-
tildy
nagyúr
Most vettem a djuicenal 100 megás netet 500ért, a klikk csomag meg amelyik nem szamlaz tul , szinten 100 megaval 990ert van emlékeim szerint.
-
easy...rider
őstag
Jó a cikk! Ebből is látszik hogy Magyarországon bármit meg lehet tenni! Csak a kisembernek nem!
-
zolee86
tag
Nekem Digi 1 gigás van, akciósan 1500 Ft, telefonnal és stickel is megy, a telenor hálózatát használja, nincs tulfizetés, nincs hüségnyilatkozat csak korlátozás.
-
Mijo
tag
Azt szokták mondani, az ember összehasonlításban jobb, mint abszolút értékek saccolásában.
Miért ne lehetne a kapcsolódás elején egy gyors üzenetváltással lekérdezni mekkora az adatkorlát, mennyinél tart most, és a legutóbbi kapcsolódás során mennyit használt fel a tisztelt előfizető? (ezt lehetőleg ingyen, nem lehúzva az első megkezdett 10KB-ot...)
|=========>>>--------|
Dobni egy ilyen ábrát (vagy területként ábrázolva), és ráírni, hogy ha nagyjából azonos tevékenységet fog végezni, azonos ideig, akkor várhatóan rendben lesz, vagy nem.JDownloaderrel megnézve egy random Youtube videót, 10 MB-tól 160 MB-ig terjed a lehetséges letölthető formátumok mérete (240p-s flv és 1080p-s mp4). Ha úgy akarom, 5 zenét is meghallgathatnék az 50-es csomaggal, és még pár e-mail is beleférne, esetleg letérni a 0.facebook.com-ról egy-két kép erejéig.
A felhasználó szeretné "ahogy értem" használni a készülékét, nem azzal foglalkozni, hogyan kerülgesse a csapdákat. Tisztességesen is meg lehet gazdagodni úgy gondolom, de el kell fogadni, hogy nem hipp-hopp megy.
Üdv: Mijo''Mit csinálnak a Windows gépek klaszterben? Hát egymás reset gombjait nyomkodják mikor másik elszáll...'' by Xebi@sg.hu
-
domerator
veterán
válasz ForRedGlory #146 üzenetére
Kedves ForRedGlory:
vagy figyelmetlenül olvasol, vagy nem érted...
arnyekxxx-nek és még rengeteg embernek (magamat is jócskán belevéve) nem az a baja, hogy a szolgáltatónak ISO vagy nem ISO a mérési rendszere... az a baj (és főleg addig volt NAGY baj jópár embernek, amíg túlforgalmazási díjas csomagok voltak csak), hogy MI nem tudjuk úgy mérni, ahogy a szolgáltató.
Az én postomat sem olvastad el elég figyelmesen: NINCS olyan mód, amivel jelenleg (vagy akár a múltban) úgy tudom nyomon követni az adatforgalmamat, hogy meg tudjak állni a limit előtt. Sms vagy jön, vagy nem, ez így van ezen tovább nincs helye vitának, ez tény. A szolgáltatók nem teszik közzé a pontos mérési módszerüket, ha pedig te méred valahogyan, azt úgysem fogadják el vitás esetben. Ez itt a baj, nem tudom, hogy ezt hogyan nem lehet megérteni, de ha példát akarnék mondani, akkor pl. mit szólnál, ha az ELMÜ nem szerelt volna fel villanyórát hozzád? Ők minden hónapban a központban mérik, hogy mennyit fogyasztottál és te hiába állsz neki otthon telerakni a lakást amper és voltmérőkkel, úgysem fogadják el, amit mondasz... de mondhatnám a vízműveket is pl.
A legszemetebb dolog ezen felül pedig az, hogy a pontatlan (több órával, vagy akár fél nappal azelőtti) egyenleglekérdezésért fizetni kell... ez szintén valami olyasmi, mintha az ELMÜ felszerelt volna egy bedobós zárat a villanyóra szekrényre és ha meg akarod nézni, hogy mennyit mutat, akkor be kell dobnod 70 Ft-ot, hogy ki tudd nyitni. Tudod ez az arcátlan pénzszerzés teteje.
Kezded már érteni?
...még valami... agresszív utolsó mondatodra te is tudod a választ: nem azért nem megy el sok ember az NMHH-hoz a panaszával, mert nincs igaza, hanem azért, mert ott sem kap segítséget, nem foglalkoznak vele, bürokrácia az egész... ugye így van?
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz arnyekxxx #93 üzenetére
1730-ra sms, G betű.. és kapod is az adatforgalmad. Nem értem miről beszélsz
Sorry, ha már mondták, nem olvastam vissza (még).(#116) arnyekxxx: látom Te csak ezt tudod fújni.. Mi a gondod a szolgáltatók ISO minősítésű hiteles rendszerével? Ha nem tetszik a szolgáltató véleménye a 2mennyit is forgalmaztam" témakörben, ott van az NMHH... Persze a kutya se megy el, mert tudja hogy nincs igaza.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
-
MODERÁTOR
Hát már régen ingyen kellene adni 100mb mindegyiknek az okos telefonjaik mellé.....
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
aram01
nagyúr
nagyon kevés még az adatforgalom
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
törölt tag
válasz Thy'lekShran #29 üzenetére
Nekem az általad említett 100MB/500Ft-os megoldás van számlás Djuice-hoz. Itthon csak wifin nyomom értelemszerűen, de a 100MB elég egy hónapra. (ZTE Blade)
A 100MB után 32Ft/MB-al számláz túl, nekem mindig időben jön az SMS, de egyébként is követem Telenor Online-on, hogy éppen hol tartok. Ennyi pénzért, nagyon korrekt ajánlat, többször húzott már ki a sz@rból, pl amikor a drága Digi egész nap szüneteltette a netszolgáltatást, wifi tetheringgel el tudtam intézni a legfontosabb dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
krystman
őstag
Nem tudom, de aki egy Netet rendel meg, nem igaz, hogy annyit nem tud tájékozódani, hogy túlszámlázós-e az a csomag! Pedig feketén fehéren le van írva. Nem tartana max 2percig átolvasni. Aztán sok problémától meg lehetne szabadulni.
-
addikt
Azt azonban mellé kell mondani, hogy egy adatkorlátos, túlfizetős nettel nehéz több tízezres számlát csinálni úgy, hogy a felhasználó felelősen internetezik. (é: 50 megás csomaggal nem a youtube-ot nézi.)
Az adatforgalmi értesítő a T esetén egyébként online frissül, azaz -amennyiben aktív a szolgáltatás- azonnal kapja a felhasználó az SMS-t.Egyébként pedig valamilyen módon ösztönözni kell az előfizetőket, hogy havonta egy fix összeget fizessenek a mobilnetért. Ennek ugye a rohadt drága alkalmi net az egyik módja...
Jó szerencsét!
-
lsebestyen
addikt
nekem 100mb netem van, és operával teljesen jó a 32kbps sebesség
-
Derrewyn
senior tag
válasz Fancy-boy #128 üzenetére
Még egyszer olvasd el az SMS-t, és higgadj le.
Arról értesítenek, hogy a Net Start-ot bekapcsolták (nem most, hanem amikor megvetted az előfizetést), és ha most elküldöd a "- NETSTART" szót, akkor kikapcsolják.
És igen, kell bele a szóköz - és a NETSTART közé, a 3-as kolléga emiatt kapott hibaüzenetet. Ismerős is kapta bosszankodott, pedig csak szimplán rosszul küldte az sms-t.
-
Moleman
addikt
A 32 kbps belassítás egyáltalán nem használhatatlan, a T-nél a metróban alapesetben sincs több.
És szerintem is vicc a 100 és 500 megás csomagok ára, mikor 1500-ért a Like díjcsomagban van 50 mega ingyen (plusz ingyen hívható számok, de azzal én már nem is éltem). Ha valaki 1500-2000 ft-ot költ egy hónapban (Dominoval se költöttem 2000 ft-nál többet), annak nagyon drága még az 590 ft-os csomag is. -
geolang
tag
UP a cikknek, köszönjük!
-
burgatshow
veterán
Napi szinten megy a netezés a tömegközin, várakozás közben, meetingen, marketplace-ről töltök le, otthon pedig wifin lóg a teló. Egész nap push-email 2 fiókra, 15 percenként frissülő egyéb mail fiók, ha Ügyfélnél vagyok gyakran megy a tethering is szóval elég intenzíven használom.
1 gigás csomagom van a Vodánál, átlagban 5-700 MB között mozog a havi fogyasztásom. Tényleg sokat mozgok.
A cikkel egyébként maximálisan egyetértek, de összességében elégedett vagyok a Vodával.
Ja, 7690-et szoktam fizetni havonta, amiből 6000 Ft az előfizu (1GB net, 50 sms és 200 perc telefon) + 1690-ért megy a telóbiztosítás.
-
domerator
veterán
Khmmm... akkor még 1x leírom... mivel ezzel csak netezni lehet, így 2 telefont vagy kénytelen magaddal hordani (telefonról beszélünk, mert ez a díjcsomag nem alkalmas pl. otthoni netezésre)... innentől kezdve kevés kivétellel bármelyik olyan csomag jobb, amit 1 db okostelefonon lehet használni, telefonálással együtt.
Ha ehhez mondjuk hozzáképzeled, hogy előfordulhat az is, hogy eleve 2 telód van (céges és magán)... akkor a vakond nadrágján lesz elég zseb a telóknak.
Nem tudom érthetőbben megfogalmazni
-
kw3v865
senior tag
A Djuice Reload Net a tökéletes választás szerintem (telefonos netezésre, Opera Minivel). Nincs havidíj 5 Ft/Mb Tudtok ennél jobbat? 3000 Ft feltöltése esetén 1 évig felhasználható. Egyetlen hátránya van: nem lehet vele telefonálni.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
Szerintem ezek közül kb. egyik sem éri meg. Jobbnak találom a (mivel T-s vagyok) a kombinált díjcsomagjaikat. Internet (150-500-750-1024-2048MB), mobilTV, SMS és teljes egészében leforgalmazható havidíj. Ebből mindenki tud választani saját magának annak megfelelően, hogy egyébként mennyit szokott telefonálni / netezni.
Van túlforgalmazás, 10Ft/MB, de akár mondjuk lehet figyelni is a dologra. Nekem a 150MB-os csomag van, egész hónapban szinkronizálok, levelezek, gtalkozok, de nem fogy el. Nem találtam 3000Ft-ért jobb alternatívát teljes leforgalmazhatósággal.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
redbull86
aktív tag
Én is bele buktam egyszer!
El költöztem,. új albérlet,. stb. nincs internet,... hm,.. hogyan oldjuk meg,..
Akkoriban vásároltam. meg a vodafone 845 ös telefon-t a már le zárt vodafone multimedia 5000 es csomaggal,. amiben van 200Mb internet adat forgalom. mivel elegendő az a telefonon el netezngetni. Nah igen de milyen az ember cask jó lenne több ezt azt meg nézni amit telefonról mégsem olyan,.. találtam ingyenes WI-Fi házózatot Gondoltam okos leszek én!
Hozzá kötöttem a géphez és modemként használtam,. rá csatlakoztam az ingyenes wi-fi re.
Én pedig bátran használtam,.. olyan jó tempóval jöttek mentek rajta az adatok, hogy még a torrent et is be vállaltam. 800-900k le fel 350.Gyanutlanúl,. pár nap múlva,. le kérdeztem, az egyenlegem,. és le esett az állam,.
közel 200 ezer forint os internet forgalmat generált a kicsike,.
Meg jegyezném,. kifejezetten ehhez fel hívtam az ügyfélszolgálatot hogy segítsenek be álítani a telefon-t (Töbször is biztosítottak arról hogy így megfelelően fog működni) Legszivesebben kezébe nyomtam volna a számlát a fejével együtt,.
De szerencsémre mivel első alkalom volt és nem fordult elő velem még ilyen nem kellett,. kifizetnem a teljes összeget,. csak 25000-t hát az sem volt kellemes.Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
obligat
senior tag
nem tudom, nem kellene zavarjon havi párezer forint kiadása mobilnetre, más marhaságra is elköltök akár többször ennyit, azonban mégsem kell. itthon wifim van, a legtöbb uticélomnál dettó, útközben meg vezetek. irgalmatlanul röhejes ez a 35Ft/MB ár is. egy DVD 40Ft, 32GB microsd (class4 v. 6) megvehető 3-4000 Ft-ért. 2011 van hahó!
Nagyon kevés oyan helyzetet/foglalkozást tudok, amelynél létszükséglet lehet a mobilnet.
gyakorlatilag fölösleges.--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
Pete55555
addikt
Debrecen Plaza-ban vettem az SGS-t, és hálistennek ott nagyon jó tapasztalataim voltak. Ugyebár alapból már az jó volt, hogy 500 (!) mega adatforgalom ingyenes volt (beetetés ugye ), ezt közölték is a kedves eladók, illetve felhívták a figyelmemet, hogyha ez lejár, kapok SMS értesítőt (és tényleg kaptam), és kössek valamilyen netcsomagot, ha nem akarom, hogy hó végén seggreüljek a számla láttán.
A cikk címével viszont egyetértekSzerk: Ja, ez kimaradt: Telenor
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Damage401
senior tag
A francba, akkor 50.000 ft ki kell csengetni, ha felakarom mondani ez végett . (Pár kört gondolom erre érted, mert még van 1 év hűségem )
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
félisten
válasz Damage401 #109 üzenetére
Nem megyek bele megint, de ezt már egyszer lezongoráztuk az aktuális topikban:
- a "gyermekpornogárifa" a megnevezése
- egy titkos lista alapján(gyk. nem tudod valójában mit szűrnek)
- ha akarja valaki megkerülheti
- az igazi pedofil tartalomat nem lehet így blokkolni
- egyébkéntis a pláza közepén nézegetik mobilról a gyerekpornót
- totál marhaság a végfelhasználónál blokkolni a tartalmat
- rendkívül könnyen vissza lehet vele élni
- már volt rá példa, hogy visszaéltek hasonló szűréssel
- EZ INTERNETCENZÚRA
- a legjobb, hogy a 0 IQ betyárok rögtön becopják, hogy "jajjdejó megvédenek minket"
(mitől védenek meg? 10+ év alatt nem futottam gyerekpornóba...)- ja igen és valószínűleg felmondhatod emiatt a telenoros előfizetésedet, hűség ellenére is, de lehet futni kell pár kört vele
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Damage401
senior tag
Gyermek pornográf tartalmú oldalakat akarják szűrni, ha jól láttam a címet. Nem rossz dolog. de lehet vannak még perverz emberek isSiemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Damage401
senior tag
válasz Dyingsoul #103 üzenetére
Mondjuk Gyertek Telenorosnak lehet kib*szta a biztosítékot
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Damage401
senior tag
válasz Tikakukac #102 üzenetére
Szia!
Diákként kicsivel könnyebb az élet
Dolgozóként már annyira nemSiemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Damage401
senior tag
válasz Dyingsoul #103 üzenetére
Szia!
Jogosnak tartom kérdésed! Csak voltam már mindháromnál előfizető és eddig a Telenor "jött" be . De nem vagyok reklám emberke.(le is lehetett volna szűrni). De ha megnézed a 3 szolgáltatót mind 3 valahol megcsuklik, de a telenor kevesebb csorbát szenved a szolgáltatás nyújtásával mint a másik kettő! . Nem veszem alapul a minőséget mert kaki
-
-
Tikakukac
titán
válasz Damage401 #100 üzenetére
2 hét múlva megyek Like csomagba, 3 számot hívok ingyen, 100 mega túlforgalmazás nélkül, 1,5k/hónapért igencsak ajándék. Mivel itthon+suliban is minden le van fedve wifivel, így nekem ez a létező legjobb ajánlat, pláne mivel mindenki T-s Amúgy meg tényleg jó az az okos90
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Mijo
tag
Ha használni akarok valamilyen szolgáltatást, akkor arról előre tájékozódom. Minden szempontból.
Pont erről van szó, hogy a számlázás alapjául szolgáló adatforgalomról nem lehet megnyugtatóan tájékozódni. A készülékre tehető programok egymástól is eltérőt mérnek, valamint a szolgáltató is késéssel, ismeretlen módon számolja el az adatforgalmat.
Meg lehet nézni pl. a Facebookot, ha történik valami, instant dobja szét a jelzést mindenkinek. Technikailag megoldható lenne, hogy azonnal kapja az ember az SMS-t, amikor már csak x adatmennyiség állna rendelkezésre, de ez nem érdeke a szolgáltató(k)nak, és nincs aki fellépjen ellenük.
Természetesen én sem gondolom, hogy a kenyérhez ingyen kifli járjon (lásd fent), és a user aki kiadja a parancsot (vagy nem állítja be az appot, hogy miként netezhet az,...) ingyen megússza a felelőtlenséget, tudatlanságot, de lehetne ezt korrekt módon is csinálni. Elvégre a user fizeti a szolgáltatót, hogy nekik is jusson kenyér, kifli, meg céges kocsi...
Üdv: Mijo''Mit csinálnak a Windows gépek klaszterben? Hát egymás reset gombjait nyomkodják mikor másik elszáll...'' by Xebi@sg.hu
-
Damage401
senior tag
Sziasztok!
Szerintem (én véleményem). Eddig a Telenornak vannak jó csomagjai Okos-tarifával(igaz nem egy mobilkvarter amiben volt SMS mms) de szerintem úgy jó ahogy van. Gyertek Telenorosnak. Közben peccselik a ZTE rendszert van kicsit gebasz, de 2012re minden jó lesz
-
Tikakukac
titán
"Start csomagot aktiváltam és éhezem a pénzedre" sms már nekem is jött, repült is a "Köszi szépen, egyél zöldséget és gyümölcsöt inkább" üzenet a feladóhoz...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dyingsoul
veterán
Engem kb egy-másfél éve lehúztak 2x10000 FT-al. FEltettem az okostelómra egy időjárásjelzőt, amin azt hittem be lehet azt állítani, hogy csak akkor frissitsen, ha wifi vagy más szabad hálózatot észlel> Speciel nem is tudtam róla, hogy van valami netes csomagom. Aztán nagy kurv@anyázások közepette megmondtam a szolgáltatónak, hogy azonnal tiltsák le akármilyen netcsomagot pakoltak rám.
Pár hónappal később kaptam egy 15 ezres számlát. Már majdnem befizettem, (két hétig gondolkoztam hogy mi a francot csináltam a telommal már megint), amikor bementem a telenorhoz. Hát közölték velem, hogy véletlenül rosszul számláztak, egy héten belül küldik a csekket. Itt jegyzem meg, hogy havi 2000 a telefonszámlám, ekkor sem volt ez máshogy. De még csak elnézést sem kértek, vagy ilyesmi, ráadásul, ha nem járok utána, simán elfogadják, hogy befizetek ekik 15k HUF-ot.
Az én véleményem az, hogy mindegyik mobilszolgáltató egy mocskos tolvaj banda, de sajnos a mai korban együtt kell élnünk ezzel.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
4 GB 4000 Ft-ért szerintem korrekt. T-Mobile Relax Net M díjcsomag. Eddig még sosem fogyott le. Ja és nincs túlszámlázás, csak lassítás.
[ Szerkesztve ]
-
dipeti
senior tag
Most váltottam [Kártyás 29-re] és jött egy ilyen SMS.
"A Klikk szolgáltatás igénybevételéhez az Opera Minit ajánljuk."
Nah mondom ez nagyszerű, de én nem kértem mobilnetet. Felmentem a djucie online-ra és utánaolvastam, hogy mindenkinek aktiválják és az első 3 hónap ingyenes. Utána ha NEM mondod le, automatikusan levon havonta 1000Ft-ot. Nincs túlszámlázás csak sebességkorlát. Tehát a Klikk=1000Ft/100MB/hó + sebességkorlát.Továbbá van a Netezz Mobilon 100 MB csomag amely 500Ft/hó és a kvóta túllépése után 32Ft/MB. Szerintem ez sokkal jobban megéri,mint a Klikk.
Főleg akkor, ha előfizus vagy, mert akkor a 2500Ft-os havidíj mellé jár a Netezz Mobilon 100 MB csomag ingyen.Nem kérdés tehát, hogy ha lejár a Klikk, rögtön lemondom. Vagy elsiklottam valami felett? Miben jobb ez a Klikk, mint a másik?
Úgyhogy, ha megelégszel egy 100 megás kvótával havonta, megéri a djucie-t választani.
[ Szerkesztve ]
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
addikt
válasz arnyekxxx #93 üzenetére
Természetesen mindent rá lehet "kenni" a szolgáltatókra.
Ámbár én inkább pártolom azt a hozzáállást, hogy ne várjunk problémáinkra mástól megoldást, azokat oldjuk meg magunk!
Ha használni akarok valamilyen szolgáltatást, akkor arról előre tájékozódom. Minden szempontból.
2006 óta használok valamilyen wapos/netes szolgáltatást. Egyszer fizettem 25 ezret miatta, de az is az én választásom (pontosabban balf@szságom) miatt volt.
Jó szerencsét!
-
arnyekxxx
veterán
válasz ForRedGlory #90 üzenetére
Nem kellett megérkeznie, nem kötelező szolgáltatás, hanem kényelmi szolgáltatás
ha egy forgalomkorlátos és felette fizetős csomagál azt mondjuk az ügyfélnek, hogy fogunk szólni mielőtt eléri a limitet, aztán nem szólunk, az minimum felveti az etikátlanság fogalmát. Főleg hogy az ügyfél kezében semmi de semmi nincs amivel a szolgáltató által mért adatforgalmat mérni tudja, csak az van amit a szolgáltató mond. Beszélgetést ne keverd ide, percet mindenki tud mérni, de azt, hogy a telefonja a valóságban mennyi adatot forgalmazott, azt senki.
-
remington2
senior tag
"az eredmény egy 40 rugós telefonszámla lett"
Ez azért rendesen oda****
De egyáltalán miért is akartál netezni? Az ilyen burzsuj luxusdolog, nehogymá menőzzé vele. Pláne telefonon, mit gondoltál hol vagy, a XXI. században?
szerk: ez tiszta vicc. De a netstart t-mobile csomagot az 1300 forint / mega automatikus aktiválással kombóval semmi sem üti. Jóasszony megnyomkodja, és annyi, az Isten óvja a számlát. Nem győztem küldeni az ismerősök körében a lemondó sms-eket
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
kcsa
veterán
válasz ForRedGlory #90 üzenetére
nna végre csak megjött egy szolgáltatópárti / dolgozó kommentelő
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
ForRedGlory
félisten
Kedves Bocha, ha esetleg rendesen utánajártál volna a T-Mobile-os Net start szolgáltatásnak, nem írtál volna ilyeneket:
"A Telenornál és a T-Mobile-nál minden változatlan, utóbbinál annyi az újdonság, hogy az 1300 forint / megabájtos túlszámlázás 10 000 forintig él, utána megánként már csak 13 forintot kell fizetnünk."
1., 2011. július 1-től nem változott 10.000 Ft-nak megfelelő adatmennyiségre a felső plafon, előtte 50.000 Ft volt. Ez elég nagy változás.
2., A 10.000 Ft-nak megfelelő részt egyéni előfizető esetén a T-Mobile jóváírja automatikusa. Nem a 10.000 Ft feletti részt, hanem a 10.000 Ft összegű forgalom elérése feletti részt. Nagyon nem ugyanaz. Az amit benne van a díjszabásban szép dolog, de ennél jóval kedvezőbben néz ki a történet... Csak hogy tárgyilagos maradjak.
"Pedig így utólag belegondolva nem voltam hülye, csak nem jött meg az a nyavalyás értesítő SMS, aminek meg kellett volna jönnie."
Nem kellett megérkeznie, nem kötelező szolgáltatás, hanem kényelmi szolgáltatás, jobb is hogy nem reklamáltad meg, rövid úton kaptad is volna az NMHH elérhetőségét. Hivatalosabban fogalmazva, az adatforgalmi értesítő hiánya számlareklamáció alapját nem képezi, mivel üzletszabályzatban sem szerepel. Másrészt mindenki a saját maga előfizetéséért felel, és ha felelőtlenül használja, így járt... Ugyanez pl ha sokat csacsog valaki telefonon és magas lesz a számlája, így járt. A kettő tökéletesen ugyanaz.
"Én ettől teljesen függetlenül csak pár hónapja billentettem át a kapcsolót 500 megabájtra, az ügyfélszolgálatos lány rá is csodálkozott, hogy, jé, én még a régi, túlszámlázós 100 megásban vagyok. Nem sértődtem volna meg, ha erről mondjuk az előtt értesítenek, hogy ezt a pénztárcám bánja."
Gondolom díjszabás smafu. Egy tudatos vásárlónak illene tudnia, hogy milyen internetre fizet elő, és nem a szolgáltatóra kellene kenni, ha a különböző csomagok megrendelésekor nem tart az ügyintéző olvasódélutánt a díjszabásból.
"A T-Mobile-nál sincs alapból a kártyán a méregdrága start, de még mindig sok felhasználónál aktív ez a csomag: őket elvileg SMS-ben értesíti a szolgáltató, hogy már vannak jobb opciók is, de ezt teljes szívemmel csak akkor tudnám elhinni"
Nyugodtan elhiheted...
"A T-Mobile és a Vodafone jelenlegi start csomagját úgy kellene törölni, ahogy vannak, a jelenlegi ügyfeleket meg egyenként fel kellene hívni, és kötelezni kellene őket a váltásra.
Még jó hogy nem Te vagy a marketinges. Nagyon sok ügyfél tudja normálisan használni a Net Startot, és erről egy profit orientált cég nem fog lemondani, mármint ezekről a bevételekről. Nem véletlen nincs megszüntetve... valaki csak díjmentesen szeretne facebookozni, ahhoz ez bőven jó, már ha nem kattint félre.
-
azbest
félisten
-
Landsmann
addikt
Akkor akiegyensúlyozott és valódi adatok tekintetében felhívnám a szerkesztő fiygelmét, hogy jól hangik az a 4,9 Ft/100 kb díj a Telenornál, de csak félig igaz. Míg eddig eljut a dolgozó, az első bájt dforgalmazásakor legombolnak 300 Ft-ot. De nagylelkűen innen egészen 1 Mb-ig netezhetünk, mert a 300 Ft feljogosít. Majd csak ez után jön a 4,9/100 kb. Tehát aki naponta nézi meg a leveleit, az hó végére summás számlát hozhat össze. 30x300 Ft-ot, azaz 9000 Ft vágódik a bezsédhívásokhoz, mikor lehet, hogy egész hónapban 1 Mb-ot sem éerte el az adatforgalom. Na, ez a rohadt nagy átverés és lehúzás. Ezt persze a Telenor sem veri nagy dobra. Közleményben szépen meglapult a táblázat alatt. Vajon hányan siklottak el rajta úgy, hogy még el is olvasta?
-
Phoenixy
senior tag
Hmm...ez érdekes.
Vodafone-nál 1600 Ft a 100MB net(SMS-ben NET100), 1 GB-s net(SMS-ben 1G-t kell küldeni) 3000 Ft, 500MB-s nem létezik.
Legalábbis nekem így van.Motorola 4EVER
-
félisten
Hmm, úgy tűnik jelentős plusz profitra lehet szert tenni, ha túlszámlázós internetet aktiválgatunk mindenkinek.
Még azok is akik jártasabbak az IT-ben megszívhatják...
Szegény 1 biteseken mennyit kaszálhatnak az ilyen húzásokkal?"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
No-kia
addikt
mint említettem anetmegosztás bekapcsolva maradt,aztán laptopról mindenki természetesnek vette a netet az albiban(buliközben volt, szóval senkinek semtüntfel,hogy ez esetleg telórólmegy)nekem meg a telónem tünt fel,hogy nincsnálam
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Manus01
aktív tag
Telenornál van 1GB-s csomagom. Ha elfogy a keret akkor is 128/128-ra lassítanak ami szerencsére mostanában nem működik
[ Szerkesztve ]
Ami kocka azt guritják ami kerek azt ellopják. Üdv kicsiny hazánkban :)
-
addikt
A djuice nem mindenkinek elérhető...
A T-mobile-nál akkor jön 80%-nál, de akkor jön (és 100-nál is), ha túlforgalmazási-díjas a csomag. (Egyébként csak 100-nál, illetve néhány "régi" díjcsomagnál 50-nél és 100-nál.)
#32 Torry
Engem ne lassítsanak, én normális sebességgel akarom élvezni a netet....
[ Szerkesztve ]
Jó szerencsét!
-
zord01
senior tag
Mondjuk így végigolvasva a kommenteket, kezdek örülni neki, hogy anno a frissítés tönkre vágta a telót, mert ha nem teszi, könnyen lehet, hogy én is elnetezgetem a telefonom árát.
Azért az meg egy 110k-s telefonnál nem fain.
Mondjuk az a minimum lett volna egy ilyen húzás után, hogy a 11 éves szerződésem bontom, és dobbantok másik szolgáltatóhoz.
De sőt, még az sem kizárt, hogy a T- boltban égetem egy a SIM kártyám egy ilyen Lenry féle 90k számla után...***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***
-
PPatrik
aktív tag
válasz osztraksajt #70 üzenetére
A tab nálam hangot ad ha valami jött, bár nekem annyira nem fontos, hogy azonnal megkapjam az emaileket.
-
zord01
senior tag
Amúgy arra várni, hogy a hatóságok rendet tegyenek nagyon meddő dolog. Kis hazánkban a fogyasztóvédelem, és társai totál sóhivatalok, azok az ürgék nagyítóval nem találják meg a p***üket, és az is 2 éves vizsgálódást igényel, hogy egyáltalán hogy a pi**ába kell megnyitni az e-mail fiókot, illetve hogy kell felbontani egy panaszol levelét.
Ezután 30-40 év a probléma értelmezésével tellik, a megoldási javaslat pedig semmiképpen sem születhet előbb, mint 2-3000 év. Ezért tart itt ez az ország...
Tehát lehet várni a csodát...***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***
-
zord01
senior tag
válasz DemonDani #71 üzenetére
Miért?
Én azt használom. 2 hétig normálisan megy, 2 hét után lassítva, és alig érezni (konkrétan nem, max youtube-nál) a különbséget. Nekem még lassítva is minden honlap megnyílik az operával. Ipon-t, mobilarénát, használtauto.hu-t azzal nézem, az sg.hu meg a hwsw meg az origo simán megy a nokiás böngészővel is...***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***
-
DemonDani
addikt
Nagyon félek, hogy megvannak számlálva a napjai a T-s 30 MBos csomagnak...
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
zord01
senior tag
Én t-mobile-lal szívtam be, okosteló nélkül. És duplán.
Megvettem a 6700-a goldom, örültem mint majom a farkának, elkezdtem rá frissítést keresni PC-vel. Kiírta, hogy a legfrissebb verziós szoft van rajta. Tudtam, hogy nem igaz.Erre a teló frissítője talált firmvare frissítést. Nah mondom töltöm: 1,6 mega. Gondoltam lesz 1-200 forint.
KB 3000 huf ugrott le a számlámról, plusz a frissítés telepítése közben (vagy pont attól) az egész cucc rommá fagyott, és se kép, se hang...
Szervizben gariból megszoftverfrissítették... Köszi...
Azóta go net S van. Arra elég, hogy munkába menet elolvassam a híreket...
[ Szerkesztve ]
***Valaki gyártson már egy normális FeaturePhone-t!!! (9+3 gombsoros, CandBar, vékony, minőségi anyagból, 5+Mp kamera, Wi-Fi, GPS, zene, nagy akksi)***
-
PPatrik
aktív tag
Nekem a telómon nincs mobilnet, pedig okostelóm van. Annak, hogy miért nincs annak több oka is van. Az egyik az, hogy van egy samsung galaxy tab 10.1 és azon van 2gb-os mobilnet 2 ezer forintért! A másik, hogy nem szeretek telón netezni, ahol csak a telefonom van nálam ott nem kell net, minden máshol meg vagy van wifi vagy a tab is nálam van, amin picit jobb netezni. Szerintem most egy átlag internetező embernek elég egy sima telefon és egy táblagép mobilnettel, és ezt úgy mondom, hogy 3 hónapja van meg a tab és az első 3 napban alig ültem gépnél, amit ott ültem azt is csak azért, mert akkor a tabon nem ment rendesen a skype.
Na de nem írok többet (pedig tudnék még írni), de lemerült ez a fránya vezeték nélküli billentyűzet és minden harmadik betűt nem érzékel. Na elővettem a tabot, ha már az asztali nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
itt kicsit off, de voip kapcsán volt még egy érdekes élményem a vodával:
06-21-xxx-xxx számokat (pl neophone) 100ft/percért lehet tőlük hívni, míg a többi szolgáltatónál normális díjszabása van. -
domerator
veterán
Egyszer már kérdeztem a t-mobile topicban, de mély hallgatás és dac volt a válasz a túloldalról:
1. Pontosan hogyan méri a mobilnet adatmennyiségét a szolgáltató (esetemben TM)
(nincs válasz, csak annyi, hogy másképp, mint te, mert 10KB megkezdett egységekben, de ez sem teljes)
2. Van-e percre pontos tájékoztatási/tájékozódási mód? (ha délelőtt túlléptem, akkor délután nem szeretném még megtoldani, mert csak este kapok sms-t, amit meg én mérek, azt nem fogadják el vita esetén)
3. Miért kerül az egyenleg lekérdezés egyáltalán pénzbe?????????? (ez kb. olyan, mintha persely lenne a villanyóránál)
4. Amennyiben semmilyen fenti módon nem tudom pontosan követni és kontrollálni az adatfelhasználásomat, akkor az NHH, vagy akármelyik felügyelet rendet tenni? (nem hiszem, hogy tévednék, ha azt mondom, hogy millió esetben már fennált az összes feltétel egy megtévesztés, vagy csalás jogi fogalmához)
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Azt se felejtsük el, hogy a voda 100 és 500 megás opciója vitmax mellé az bizony portkorlátos is: voip tiltott raja. Nemrég még volt 1GB/3000 huf áron opció portkorlát nélkül, nekem még az van, de vagy lekapcsolnak róla, vagy ha egyszer túllépem, akkor többé nem választhatom újra. Mobiltelón 200MB körül írják ha sms-ben lekérdem a forgalmat (vicces, hogy mindegy mikor kérem le, akkor is ilyesmi), eleve több nappal korábbi értékeket jeleznek csak ki.
Multimédiás (hang, video) tartalmak megnézésére teljesen alkalmatlanok, amikor egy gyenge minőségű youtube video 20 megát foglal (ha jobb minőséget választunk akkor 130-at is akár).
Tényleg szemtelenség, hogy ezentúl nincs rendes, bármire használható net opció prepaid-hez a vodánál. Hanghívásos előfizetést pedig egy ilyen lehúzós cégnél sem kötök, mert jobb helyre is tudom költeni a fizetésemet. Külön net előfizetéssel meg semmire sem megyek mobillal, hiába adják jobb feltételekkel.
[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
sajnos nemrégnekem is összejött egy 92K-s telószámla a net miatt(bekapcsolva maradt a megosztás) fősuli és autó fenntartásamellett, jó ideignyöghetem bánom, hogy nem állítottam át én is a netet sebességkorlátozósra
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
manoarc
senior tag
Az mind szép és jó , hogy a g-talkon "ingyen" lehet beszélgetni sms helyett , de speciel az Én ismerőseim közül talán ha 2 vel tudnék napközben csevegni , szval marad az sms
{。^◕‿◕^。}
-
kcsa
veterán
válasz Arthuro_Adam #57 üzenetére
Apró információ, hogy 10 éve vodás előfizető vagyok, egy ideje flottában, úgyhogy csak és kizárólag net miatt nem megyek át, de ez az én problémám, tudom
-
daninet
veterán
T-mobile akkor küldi az sms-t ha 2-3 megával túllépted. Pontosan soha nem küldik. Ez is elég nagy disznóság.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Cannabis7
senior tag
én a t-mobile-s 30 megásat használom, arra elég (még akkor is, ha lassítják) hogy mikor nem vagyok otthon, akkor gtalk-on, msn.-en tartsam a kapcsolatot az ismerőseimmel, így megspórólva jópár sms-t, percet , de várom már azért mikor lép egy szintet megint a mobilnet, olcsóbban gyorsabban több adatforgalom...
[ Szerkesztve ]
-
Arthuro_Adam
őstag
T-nél Net&Roll-t és társkártyás csomagot nem kérhetsz meglévő előfizetés mellé, de a Relaxnetes csomagok nincsenek rossz árban, különösen a 100, 500 megás csomagokhoz képest. Előbb azt írtam (ezek szerint csak szerettem volna, de nem sikerült), hogy meglévő előfizetés mellé is lehet azért normálisabb csomagot venni T-nél.
Annak amúgy nem látom értelmét, hogy miért kell külön csomag előfizetés mellé, illetve modemes netezéshez.
-
Dany007
veterán
500 mega nekem is elég. Igaz én tényleg ritkán használom telefonon. Hiszen otthon van net + wifi, cégnél van net + wifi.
Abban a kevés időben meg amikor autóval megyek nem sok időm van netezni
Ja és nekem ez az 500 mega benne van az előfizetésbe ha akarom ha nem.Szal, oké, elhiszem hogy elég, meg hogy egész hónapra lebontva már annyira nem drága. De akkor meg miért sír mindenki, hogy milyen drága?
-
Lenry
félisten
Ha ugy nézes, hogy 2000-ért 500 mega, akkor drága, de ha úgy, hogy 2000-ért egész hónapban netezhetsz orrba szájba bárhonnan, akkor szerintem teljesen reális, mert átlagos mobil felhasználással nem fogyasztod el az 500 megát.
Nekem a legnagyobb fogyasztásom eddig valami 350 mega volt, amikor nyaralni voltan, és műholdképes Google Maps-szal mentem mindenhova.
Pedig pl ezt a hszt is mobilnetről írom, rendszeresen fórumozok, mailezek, netezek mobilnetről. Igaz, amikor adott a WiFi, akkor azt használomGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Thy'lekShran
csendes tag
válasz BloodyEddie #46 üzenetére
Samsung Galaxy Mini, Opera Mini-vel, vagy Opera Mobile-lal, attól függ, hogy milyen oldalt nézek.
=/\= \\//,
-
kcsa
veterán
válasz Arthuro_Adam #27 üzenetére
Pont ezt írtam én is, hogy tarifa MELLÉ drága bár mások nem értették félre ;>
-
BloodyEddie
őstag
válasz Thy'lekShran #43 üzenetére
Akkor gratulálok neked, nálam több különböző telefonon próbálva is ugyanaz lett a végeredmény, az oldalak nagy részét időtúllépés miatt be sem tölti.
-
legenda
válasz Thy'lekShran #43 üzenetére
nagyobb csomagoknál (például 4 gigabyte - 3990 ft ) már 128/128 kilobit/sec a korlátozott sebesség, valamivel jobb, mint a 32/32 kilobit/sec...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Wictor
őstag
A fenébe... Most, hogy olvastam a cikket, rájöttem, hogy 3 napja nem azzal a kártyámmal kezdtem el belőni az email és Facebook fiókom egy Androidos csodán, amin be van kapcsolva egy 500 megás csomag, hanem azon, amin pár hete mondtam le a 100 megásat... Drága T-Mobile, szó szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Thy'lekShran
csendes tag
"És ha túllépünk a 100 megabájton, akkor is csak lassulunk, igaz, elég masszívan: 32 kbps (4 kB letöltése másodpercenként) 2011 végén megmosolyogtató sebesség, főleg azután, hogy éves szinten tízezreket költünk mobilnetre a szolgáltatónál. De ezzel még együtt tudunk élni, ez a sebesség az e-mailek letöltésére még mindig elég, csak a böngészésre nem."
Ezzel azért tudnék vitatkozni... (2 és fél hete így böngészek. )[ Szerkesztve ]
=/\= \\//,
-
Thy'lekShran
csendes tag
-
Saccco
nagyúr
Úgy értettem, hogy sima net csomag ár vs perc+sms+net ár .
Kicsit félreérthető voltam...
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Dany007
veterán
Ez alapján is, meg úgy általában is kijelenthető, hogy k***va drága a mobilnet ma itthon.
Mocskosul nem éri meg ennyi pénzt ilyen nevetséges adatmennyiségért fizetni.
Franc se adna ki 2.500 forintot 1GB-nyi netért. Röhej. Komolyan van aki ezért fizet ennyit? :sMert okés ha munkához kell, nélkülözhetetlen. Megértem. De akkor vagy fizeti a cég a számlát, vagy a munkámmal kitermelem az árát, hiszen annyira kell a net.
De baszki, átlagemberként eszembe nem jutna ilyenért fizetni. Csak azért, hogy néha a buszon is megtudjam nézni az e-maileket? Vagy, hogy tudja olvasni, böngészni buszozás / menet közben? Vagy hogy tudjon facebookozni suliban / buszon hazafele? Röhej. Annyit nem ér az egész...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Thy'lekShran #36 üzenetére
egyrészt; link
másrészt a szolgáltatók 10 kilobyte kerekítéssel dolgoznak, és sok kicsi sokra megy...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
csibor
addikt
válasz Thy'lekShran #34 üzenetére
Igazad van, de a szolgáltatok ilyen hozzá állása miatt 5 fix havi net csomagot veszítettek, az ismeretségi körömben. Ha ez nekik jó
-
Thy'lekShran
csendes tag
Én csak azt nem értem, a T miért akkor küld, ha elfogyott? Az meg a másik, hogy szerintem az a 100 MB nem volt 100 MB... De hát, bizonyítsam be.
Mint amikor pár éve az új Domino csomaggal vett mobil kártyáján 670 Ft volt a 990 Ft helyett... Nem láttam értelmét bemenni, bizonyítsam be, hogy nem én telefonáltam el.[ Szerkesztve ]
=/\= \\//,
-
Torry
addikt
válasz Thy'lekShran #34 üzenetére
Ha küldenek sms-t akkor teljesen ok. Igazából régebben volt ez, hogy figyelmeztetés nélkül nyomatták tovább. Manapság ez a korlátozásos dolog szerintem tökéletes.
-
Thy'lekShran
csendes tag
-
Torry
addikt
De nem is rakják eléd a kiflit. Amit kifizettem, elhasználom, utána tiltsanak le, korlátozzanak, de úgy maguktól ne döntsék már el, hogy akkor én még netezni akarok. Kiflihez visszatérve, ha kérek még, lemegyek a boltba és veszek. Ha szükségem van több netre bemegyek és bővítem a csomagot.
-
j-cool
tag
Egyetértek sokmindenben a leírtakkal. Telenornál pl nagyon utálatos dolog, hogy a 75%-os adattúllépésre figyelmeztető sms akkor jön amikor már régen túlléptem. Förtelem amit a mobilnettel csinálnak.
Másik dolog, amikor belassítják a mobilnetet akkor is lehet böngészni, pl az Opera Mini-vel vagy a Skyfire-vel ekkor is gyors marad, hála a proxy alapú tömörített adatátvitelnek.
Hatékony, online, gyors autós szerviz program, ami ráadásul ügyfeleket hoz? ---> http://szerviz7.hu ugyanez elérhető általános célú (minden szerviznek megfelelő) átalakítható verzióban is, érdeklődni privátban.
-
_ak_
addikt
Én is jól megszívtam ezt a dolgot. Volt egy előfizum 100 megányi nettel, de időközben beléptem egy flottába és nemkem nem volt egyértelmű az, h ez egy teljesen új előfizetést jelent mindenféle szolgáltatás nélkül. Majdnem másfél hónapig neteztem úgy ahogy megszoktam...közel 70k lett az eredménye ennek. A másik hideg víz akkor jött, amikor azzal kellett szembesülnöm, h a Telenornál ügyféljelszó nélkül egy senki vagyok, azt viszont flottás előfizetés esetében nem adják ki nekem, így az is pár hetes folyamat volt mire egyáltalán sikerül igénybe venni a 100 megás csomagot.
Szép és jó pár forintért mp alapon beszélni, de h semmi rálátásom ne lehessen a saját előfizetésemre az nekem, ezek után, nem gyere be.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Thy'lekShran
csendes tag
Azért a kiegyensúlyozottabb tájékoztatás érdekében (ne feledkezzünk már meg a djuice-ról sem):
djuice kártyás, előfizetéses csomagok mellé:
100 MB, 500 Ft, 32 Ft/MB, előfizetés mellé, díjtalanul választható!
(Megjegyzem, túlszámlázni jogos, hiába nem tetszik sokaknak. Elvégre elhasználtam amit vettem. A boltban ha veszek egy kiló kenyeret sem adják még utána ingyen a kifliket. )
Nincs túlszámlázás:
500 MB, 1490 Ft,
1 GB, 2 490 Ft,
3 GB, 3490 Ft.
80%-nál jön az SMS! T-Mobile-nál akkor jön, ha elfogyott, tapasztalat...[ Szerkesztve ]
=/\= \\//,
-
Lenry
félisten
amikor megvettem a ZTE Blade-t, kötöttem rá mobilnetcsomagot, 500 megás havi kvótával, amit én már az első hónapban is megpróbáltam elhasználni, azt viszont nem tudtam, hogy az első hónap kvótáját csak részarányosan kaptam, mivel nem a hónap elejétől kötöttem a szerződést (dióhéjban: mivel 21-étől indult a szerződés, így arra a hónapra csak a hónapból hátralévő napnak megfelelő kvótát kaptam, kb 130MB-t), ezt viszont a tököm se gondolta volna, így én elhasználtam több mint 300 megát, mert úgy voltam vele, hogy ha már ott az 500 mega, akkor megpróbálom elkoptatni, ha már úgy is ki van fizetve...
az eredmény egy 40 rugós telefonszámla lettamikor meg felhívtam az ügyfélszolgot, akkor bociszemekkel néztek rám, hogy "jah, hogy neten rendelted, akkor néztél volna utána"
hát bazeg
"de ha már úgyis így járt, akkor épp' most vezettük be a lassítós, nem túlszámlázós csomagjainkat, nem akar átváltani rájuk?"
kösz. jókor szólsz. hogyapicsábane akarnék.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
joysefke
veterán
Lesz esetleg asztali mobilinternetről is cikk? Nekem olyanom van..
nem tudnak elmozdulni a a 6E Huf 8GB (Voda) csomagról érdemben pozitív irányba..
-
arnyekxxx
veterán
ha csak emailezni kell, akkor nem kell okostelefon, azt tudja egy 10éves monokijelzős öskövület is. Aki meg okostelefont vesz és azt mobilnettel használni is akarja egy kicsit mailen kívül, annak igencsak semmi a 100 mega főleg annak fényében, hogy külön kártyával kétezerért GB-ot tudnak adni ugyanezen szolgáltatók feltöltőkártyásan is (legalábbis T-nél a domino web sávosan 100Mb 500ft, 1G 2e, 2G 3e, 4G 4,5e...)
-
ttt1
őstag
Nekem van mobilinernet csomagom..1 GB 2500 ft.. Független telóba berakom ha kell net és gyönyörűen megy rajta minden ..1 gigát meg nem emailozol el( ha szükséges akkor meg betolom a notiba a kártyát és kész )...Hátránya ,hgoy külön sim-en van, de ez legyen a legkevesebb ..
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz arnyekxxx #20 üzenetére
Ez a cikk az én véleményemet tartalmazza. Megfordítom: havi 1000 forintért lehet push e-mailezni az okostelefonon. Ha azt nézzük, hogy ez 100 MB, akkor sok pénz, de ha a szolgáltatást nézzük, akkor nem annyira.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
arnyekxxx
veterán
a 100 és 500 MB-os csomagok árával nincs baj
Nincs baj? 100MB 1.000Ft-ért? Ez ugye vicc?
-
kcsa
veterán
Akkor javítsd ezeket
Ha a 100 és 500 MB-os csomagok árával nincs baj, ráadásul a Telenor a 100 megabájtos Klikket három hónapig ingyen adja. (akkor mi van? )
A 10 MB-os napijegycsomagok sem tűnnek fájó lehúzásnak, ezeknél egyedül a Telenor számláz túl a 30 MB-os csomagnál (ami a táblázat szerint nincs is, csak 50-es)
Grammar nazi mode OFF
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz Nyosigomboc #15 üzenetére
Hol írtam, hogy ugyanazt nyújtják? Mert örömmel javítom, csak nem találom!
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Nyosigomboc #15 üzenetére
A Voda a feltöltőkártyásoknál törli a szolgáltatást, az előfizetéseseknél lassítja, ha elérte a limitet.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Nyosigomboc
csendes tag
válasz osztraksajt #9 üzenetére
A vicc az egeszben, hogy a kartellezes itt nekik rossz. Ha minden szolgaltato nagyjabol ugyanazert az arert nagyjabol ugyanazt nyujtja, akkor nekem mindegy, hogy hova fizetem azt az adott osszeget. Nekik nem mindegy.
-
Nyosigomboc
csendes tag
Nov. 30-an voltam bent a Vodanal mobilnet ugyben. Az ugyfelszolgalatos azt mondta, hogy prepaid csomaghoz nincs olyan mobilnet opcio, ami csak lassit a hatar atlepese utan, de meg mukodik, es tulszamlazas sincs (mint pl. a Telenor 100MB-os csomagja).
Vegul kiegyeztunk abban, hogy meg elhasznalom a jelenleg kb. 800Ft-os egyenlegemet, utana elballagok a Telenorhoz..
Szoval az nem teljesen igaz a cikkben, hogy minden szolgaltato kb. azonos aron kb. ugyanazt nyujtja.https://www.vodafone.hu/lakossagi/internet/mobilon/opciok/feltoltokartyas/mobilweb-hobbi-es-profi
"a felhasználható adatmennyiség elérése után
a szolgáltatás törlésre kerül"Ezzel szemben:
http://www.telenor.hu/klikk
Ha elhasználod a 100 MB-os keretet, belföldön akkor sincs túlforgalmazási díj, de az adatforgalom sebessége 32/32 kbps lesz. A sebesség-lassítás a számlázási ciklus lezárultával megszűnik.A T-t nem neztem meg.
-
blash
tag
Bezzeg pár perce a témobil tudott küldeni jókívánságos sms-t...
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
Mármint miben? itt az opciókról van szó.
Tehát:
1) van telefon előfizetésem és telefonra akarok netet akkor plusz kétezerért kapok 500megátvagy
2) van / nincs telefonelőfizetésem (mindegy), akarok internetezni, külön kötök internetet, 2giga 3khuf.
Ha a második lehetőségnél azt veszem alapul hogy nincs előfizetésem, nem ismert az előfizetői múltam, pluszban külön számlázni és foglalkozni kell velem (support, eladás etc.) akkor miért olcsóbb, mint egy opcióként kínált tarifa, a már ismert előfizetőknek?
Konkrét eset az enyém: van mobilnetem munkahelyi okokból, de telefonra kérhetek jó drágáért opciót... Inkább vettem egy 3G routert, wifin megosztom, és két éves hűségre kivetítve olcsóbban is jövök ki.
-
osztraksajt
őstag
Nembaj, majd jön valami okostojás aki elmagyarázza, hogy azért ennyi mindháromnál mert ez a piaci konszenzus árszint, és a szolgáltatók ehhez áraznak, nem egymáshoz.
De legalább a telefonok olcsóbbak lennének a szolgáltatóknál cserébe, de a legdrágább telefonokat vehetjük meg a legdrágább percdíjakkal. Most komolyan, nyomják a sódert hogy a Red Bull is nem egyértelmű siker a Telenornál. Adják !osztrák! árakon a telefonokat meg a havidíjat és akkor sikeres lesz, csak győzzék kiszolgálni az igényeket. De nem és nem.
Alap Dominósnak/Praktikumosnak (Vodát hirtelen nem tudom) jelentősen olcsóbb roamingolva SMS-t küldeni mint hazai hálózaton. Vicc kategória.
-
RexpecT
addikt
Vodánál 1 év hűséggel 6 hónapig fél áron van az 100 és az 500 MB-os csomag.Tehát 500Ft és 1000Ft.Nekem az 500MB-s van de elég lenne a kisebbik is nagyrészt.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz Arthuro_Adam #5 üzenetére
Én is így látom.
Hiszen ha külön előfizetéssel ~3k a 2gigás csomag, akkor hogy a viharba kerülhet ennyire aránytalanul drágába a 100mbos csomag?
És mit ad isten, tíz forintos differenciával ugyanannyi mindhárom szolgáltatónál... Éljen a piaci verseny...
-
Arthuro_Adam
őstag
Szerintem az 500 megás csomagokért a 2000 forint még mindig drága (igaz, ez jobb, mint amikor a 100 megás volt ugyanennyi).
A szolgáltatók felelőssége vitathatatlan, de a magas számlákban a felhasználók nemtörődömsége is szerepet játszik.
-
osztraksajt
őstag
Nekem is 500 megás csomagom van (céges előfizuhoz jár) de rendszerint 100 mega környékén szoktam nullázni hó végén a számlálót, pedig az emailjeimet is tölti folyamatosan, ami naponta alsóhangon 4-5 mailt jelent, esetenként csatolmányokkal. Ezenkívül néha olvasok 1-2 cikket míg várok valamire. Ha van legalább egy helyen wifi, (munkahely vagy otthon) szerintem a 100 megával el lehet lenni ha nem youtube/fb függők vagyunk.
-
spirit007
senior tag
Durvábbat mondok :
"Tájékoztatjuk, hogy előfizetésén a mobilinternet szolgáltatást Net Start adatdíjcsomaggal 13Ft/10 KB forgalmi díjért automatikusan biztosítottuk"
Ezt az SMS-t hányan kaphatták meg az elmúlt hetekben???
Csak nem mindenki, aki a korábbi telefonos megkeresésükkor hárította a mobilnet előfizetést???Értitek , ha kell ha nem _automatikusan_ ...
hátha pl. a gyerek össze vissza nyomkodja és elindít némi adatfolyamot.
Természetesen lemondható a "szolgáltatás"*** -NETSTART üzenet küldésével.
Amire visszaböffent a renccer , hogy :"Az előfizetésével Ön nem jogosult a szolgáltatás igénybevételére"
Mintha _én_ akartam volna
Egy biztos, ezután a büdös életben nem fogom igénybe venni!***aljas, mocskos lehúzás
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Voda 500 MB-os csomagom van. Az első hónapokban 3-400 MB ment el. Vettem otthonra Wifi-t, így már a 100 MB is elégnek tűnik. Még 1-2 hónapig tesztelem, ha valóban elég, akkor megyek lejjebb.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Diopapa
addikt
Voda volt nagyon szép néhány éve egy szó nélkül (ASZF-et meg lehetett volna tekinteni a weblapjukon) a sokszorosára emelték a START csomagjuk árát, egyik ismerősöm durván ráfaragott erre, addig használgatta 1-2 email megtekintésére, majd gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelték a díját. Amiért nagyon ki volt akadva, hogy oké, hogy az ÁSZF-ben írták, de ki figyeli napi szinten a Vodafone weblapját? Másrészt a hülye nyereményjátékaikról tudják szórni az SMS-t, de arról nem tudnak dobni, hogy figyelj paraszt, most többszörösére növelem a START net díját amit használsz.. No Comment... (Első dolga volt szerződést bontani tudatos fogyasztó révén, grat Voda)
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elektromos cigaretta 🔞
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED! i9-11900H/32GB/RTX 3080/1tb ssd/Dupla Touch Kijelző/4k Oled Kijelző
- Samsung Galaxy S24 ULTRA 12/256 (NEM szolgáltatótól és NEM részletre vásárolt) -BESZÁMÍTOK!-
- 2db MacBook Pro 13" retina, Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest