Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blade zte
őstag
válasz #32839680 #45 üzenetére
Ha szépen figyelembe vennéd a körülményeket, megértenél mindent:
-A valve készíti a steamos-t, a steam machines-t, és ezzel együtt a kontrollert is. Szerintem nem akarnál portolási hülyeségeket a source 2-nél, mint teljesítményi problémákat, bugokat stb. Viszonylag leköti a céget a sok ügy intézése ezzel kapcsolatban, és szerintem most a legutolsó dolog a játékaik, amikkel foglalkoznak. Kell egy csomó mindent portolni, a steamos-t patchelni, amd drivereket intézni. Ha ez az egész kész lesz, akkor majd lesz egy csomó pénzük (nem mintha nem lenne), és felszabadult munkaerejük, és akkor aztán nekiláthatnak.
-Mégis mi a francot akarnál bele? Az első rész nagyon ötletes volt, nekem a kedvencem (mondhatjuk, hogy akár a valve játékai közül is) a black mesának hála, minden téren élvezhető. A második rész is az, rengeteg "logikai" rész van benne, ami nagyon változatossá teszi, és ott a physic gun, ami egy teljesen innovatív elem volt. Látni, hogy nagyon eltérnek egymástól. Tehát adott 2 ilyen játék, mindkettő tökéletes volt a megjelenése idejében. Na és emiatt fogják a valvenál a fejüket, gondolj csak a counter strike-ra, ahol szerintem a go-nál is megizzadtak, hogy mivel ne dühítsék magukra a fanokat, bár ott azért kissé sokkal konzervatívabbak a playerek.Nekem ez a véleményem, és tudod mit. Én nem várom a hl3-at. Engem jobban érdekel a steamos, és a steam maga, meg hogy milyen lépéseket tesznek minden nap a játékosok érdekében, és segítik elő a bagóért kapható, az indie gyártók szabad elméjéből csírázó ötletekkel teli játékokat. Az, hogy a játékok steamen workshopot vezethetnek be, és moddolási paradicsomot is kialakíthatnak mindenféle extra program, és hülyéskedés, nélkül. Az, hogy megpróbálnak folyton 75%+-os akciókat csinálni, ahol nem visszakoznak holmi 20-al meg ilyesmi. Ez a valve, számomra, ezzel sokkal többet tesz, minthogy kiad egy szimpla folytatást. Sokkal több embernek tesz jót ily módon.
Oppo find 7 astro black
-
Mardel
őstag
válasz #32839680 #45 üzenetére
Akkor állná meg a helyét, ha vissza lehetne kérni a pénzt egy játékért x időn belül, ha az bugos nálunk, vagy mégsem szeretnénk.
Illetve megoldanák, hogy el lehessen adni másnak egy játékot. Mondjuk ilyesmiről tavaly EU bíróság is döntött. [link][ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
MASSlag
tag
Már van. Metro Last Light. A 7950-em tud 30-40 fps-t. Egy 780 Ti talán megfutná a 60 fps-t. (sajnos az OGL miatt hiányzik pár fontos effekt)
Bár valóban nem tolonganak a játékok.
A stabilitással nincs gond AMD oldalon sem, de csak miután sikerült korrekt működésre bírni, ami elég hektikusan sikerül. A teljesítménye meg lassan a Gallium szintjén van[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
leviske
veterán
Szerinted mikor fog rá jönni az első olyan játék, ami akár egy R9 290 vagy egy GTX 780 teljesítményének a 70%-át igényli? Nem sok AAA cím van a platformra és azok se frissebbek 2010-nél.
Ha portolni kell majd a Mantle-t, akkor nyilván megtudják majd oldani, hogy ugyanolyan sebességgel fussanak Linuxon mint Windows-on. Amennyiben meg ez el lesz utasítva, akkor felteszem, az AMD a továbbiakban se fog több energiát ölni a fejlesztésekbe.
Ettől függetlenül a lényeg elsősorban nem is a teljesítmény, hanem a stabilitás, és azt legalább úgy hallom sikerült megoldani. Pedig saját tapasztalatból tudom, hogy régebben voltak vele gondok.
-
törölt tag
És ilyenkor döbbenek rá hogy a 4 éve hibátlanul szolgáló Nehalem-es vasam milyen idős már, akkoriban a UEFI-s deszkák asztali szegmensben még csak álmok voltak. Azért kíváncsiságból felszenvedem egy virtuális gépre, csak hogy tudjam miből maradok ki.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz kecskebégető #38 üzenetére
miert vagytok ennyire naivak ? ki mondta hogy ezt a hardverigenyt szo szerint kell erteni ? egy 900MB-s telepitobol nem lesz tobb par giganal.
(#39) leviske
hiaba rakod bele ha nem megfelelo a driver tamogatas es jo ha 70%-at hasznalod a kartyanak. linuxos nvidia drivereket meg mindig konnyeben javitottak es ment hasznalhatoan es mind ez mellett szogegyszeru.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ezen az merevlemezen, mint követelményen én is kiakadtam. SSD? Ok, a játékoknak kell a hely, de akkor se legyen követelmény... Bár ahogy írták előttem is: felmegy ez simán egy 40-es IDE maxtorra is
-
leviske
veterán
(#9) Raysen623: Az AMD most sokkal nagyobb pénzeket mozgat meg a játékiparban, így ilyesmivel nem fair vádolni a zöldeket.
Mellesleg az nVidia meg már a projekt eleje óta segíti őket. Ha emögött komoly mennyiségű pénzösszeg is rejtőzne, akkor már eleve úgy lett volna bejelentve, mint az nVidia személyes játszótere, ami kézikonzoltól HCG gépekig skálázódna és hosszú távon nem X86-64bit lenne megcélozva, hanem az ARM.
(#29) F34R: Javaslom ez valami könnyen kimásolható helyre bejegyezni, mert még lesz pár ember, aki sérelmezni fogja. Nem mellesleg jogosan, hiszen az eddig bejelentett SteamBox-ok nagy hányadában full AMD rendszer csücsül. (Köztük az első bejelentett típusban is.)
[ Szerkesztve ]
-
kecskebégető
aktív tag
válasz kecskebégető #36 üzenetére
500 az az ötezer nálam nyilván
Még mai napig is korszerü a gépem(Értem ez alatt eddig minden jétlk elfutott rajta minimális visszabutítással(AA,Árnyékok esetleg) és nincs rajta UEFI
A másik az 500 GB os HDD egy vicc minek neki annyi?
HA 100 gigánál többet visz el a rendszere akkor ott komoly baj van
A 4 giga kötelező ram is egyy vicc
Apám gépe is levan 8.1 alkatt 2 gigával és játszani is tud .[ Szerkesztve ]
Asszonták nekem,hogy szabadujjak meg azoktó a halotttizéktő
-
BlackSoft
addikt
válasz kecskebégető #36 üzenetére
Uefi szerintem alap funkció a legtöbb korszerű lapon. 4GB rammal mi a bajod? Win 8 se megy (használhatóan) az alatt... 500GB-os disk is szerintem van mindenkinek már évek óta... Bár az 1TB túlzás követelménynek.
Mondjuk szerintem felmegy ez akárhova ahol van neki elég szabad hely, mondjuk 20-30GB biztos elég neki.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
kecskebégető
aktív tag
Uefi 4GB ram??? Hol élnek ezek?
Rohadjon rájuk....Szerk látom az ideg rajtam most látom 5000GB HDD!!!
Mi van?[ Szerkesztve ]
Asszonták nekem,hogy szabadujjak meg azoktó a halotttizéktő
-
törölt tag
Még a csemete szintet sem érte el, de már vágják maguk alatt a fát. Ügyes...
[ Szerkesztve ]
-
-
xmaas
őstag
Hat szerintem az hogy alapkovetelmenynek ottvan az a 500 GB hdd kb. vicc kategoria hagyjuk mar az ilyen baromsagokat a fenebe kedves fejlesztok.... mai napig siman elvagyok egy 320 GB - os hdd val es nincs is szuksegem nagyobra habar van egy jo par jatekom rajta
-
LonGleY
veterán
válasz gyáliSanyi #30 üzenetére
Voltak már tesztek, l4d-et futtattak linuxon, annak a javára. De még érdemes várni ezekkel, hogy beérjenek.
-
gyáliSanyi
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy a Steam OS hoz-e valamilyen teljesítménybeni különbséget a játékoknál,.mintha csak sima wint.- használnák.
Ha igen jó lenne belőle teszt.Live poor, die rich.
-
F34R
nagyúr
nem kell ezt tulspirazni fel kell rakni a Debiant meg ra a steam klienst es jatszani (mar amivel lehet) en meg az elsok kozott probaltam ki a steamet amikor meg erosen beta alapotu volt, szoval nem mondnanam azt hogy lehetetlen eletre kelteni.
(#28) AxBattler
mindig is az volt. aki kicsit tobbet hasznalt mar linuxot mint windowst az tudja. sot folytatom bsd-n is borzalmas , ott meg a sima intel driver is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
AMD suxx? Rendicsek, legalább nem kell tökölnöm ezzel az egésszel...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PC-rev-RM
tag
Köszönöm.
Az viszont fura, miért nem abból indulnak ki, hogy nem szűz gépre lesz rakva. Szívesen kipróbálnám, de nem akarom lefromázni a win-t ez miatt. A mellételepítésről meg nincs leírás, pedig a steam-es gépeket is két op. rendszerrel szállítják.
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
MASSlag
tag
Valószínűleg később megoldják a több partíciós működést, hogy a játékok máshova települjenek, csak még nincs implementálva. Fura lenne, ha kihagynák.
Egyenlőre X.Org-ot használ a rendszer. LINK
Hagyományos gnome-shell-el. Jó lenne, ha ez hozna supportot a GS-hez mert lenne mit dolgozni rajta, alapjában véve egy jó felület.Az AMD-s driverek továbbra is borzalmasak. Az R290-et veri a GTX 680 LINK
[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
Polllen
nagyúr
Várok még vele 1-2 verziót, plusz ha külön is kiadják a magic trick-t más linux-ra, benevezek rá.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
blade zte
őstag
Neeee, ahol a f*s nvidia felbukkan, ott nem maradhatok élménykorlátozás nélkül!! Ez már nevetséges!! Hagyja békén a valvét, az egyetlen igazán a vásárlókért élő céget!!
Linux fanok, valaki? Nem lenne elég, ha az eddigi linux debian drivereket telepíteném fel?
smkb: Már régesrég van neki.
[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
Puro
aktív tag
Letöltöttem a zipet, de mivel tudnék belőle bootolható képfájlt készíteni, hogy a virtualbox megeméssze? Ubuntu 13.10-et használok.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
linux + AMD = borzadaly
Én ezt máshogy látom, az AMD mindig is szimpatikusabb volt Linux térfélen, de nyilván gépe válogatja a dolgot.
Amúgy pont ez a helyzet látszik a Gőz hatására rendeződni, egyik kártyagyártó se hagyhatja ki ezt a ziccert (hogy gyakorlatilag szoftveres úton egy újabb, bővülő piacot tudhassanak magukénak). Biztos vagyok benne, hogy 1-2 éven belül elfelejthetjük a driver-problémákat és kiforrott, játékra is alkalmas megoldásokkal találkozhatunk Linuxon. Meg ott van a Wayland fejlesztés is, ami szintén meghozhatja sokak kedvét a Linux dektopra váltáshoz (többek között az enyémet is, akit eddig zavartak a fölösleges felületi lagok és szaggatások), és ezek a folyamatok egymást erősítik.
[ Szerkesztve ]
-
SityiSXT
őstag
Trükk van (már amennyiben ez annak tekinthető), úgy hívják Steam runtime
-
Ipszilon
csendes tag
Ez azt is jelenti, hogy ha a fejlesztők elkezdik támogatni a SteamOS-t, akkor ezek a játékok akármelyik linux disztribúción futtathatóak lesznek a steam klienssel, vagy van valami trükk?
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
1TB Fogadjunk felmegy egy 40-es maxtorra
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Raysen623
addikt
"melyet kifejezetten a játékosok igényeinek megfelelően alakítottak ki" - akkor hol a rák fenében van az ATI támogatás??? Tudom, hogy késöbbiekben jön, de ettől még kurv@ nagy görény az NV!!! Még mindig úgy próbál piacot nyerni, hogy monopól helyzetbe akar törni pénz adományaival...ezért is nem lesz soha többé NV kártyám a gépbe!!!! Nyasgem
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Mardel
őstag
Igen, szerintem is beleszamoltak a jatekokat.
Maga a Debian Wheezyt 2-4 GBra ki lehet hozni, bar ez gui fuggo gnome, xface, kde vagy lxde (lxde-vel 2 korul).Gondolom a Valve annyit nem valtoztatott rajta, hogy 500 GB alatt nem is telepitheto.
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
F34R
nagyúr
nehogy bedoljetek mar ennek a marketing dumanak. azert ajanlott neki ekkora hardverigeny mert ha jatszani akarsz akkor el fog kelleni min 4 de inkabb 8gb, a tarhely meg persze a tartalomnak kell maga a rendszer 10-edet sem igenyli.
-
LonGleY
veterán
500 GB, ha ugyanazt olvassuk...
Gondolom az egyszerűsítés végett adnak meg ilyen limiteket, hogy az egyszeri konzoljúzer ne vesszen el a particionálás rejtelmeiben, és mindenképp legyen elegendő tárhely a játékoknak (és azokat se kelljen választgatni, hogy hova kerüljenek). Amúgy pár év és úgyis basic lesz a min. 500 GB-os SSD.
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
1tb hdd ???? Akkor ez az ssd-mre fel sem megy ???
-
törölt tag
Már a gépigény is elég "érdekes"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest