Új hozzászólás Aktív témák
-
pkornel
aktív tag
Nem a kedvencem a gyerek de somindeben igaza van [link]
-
Chapel
addikt
Hát ez nagyon nem vall RS-re. Kiadják valami noname (általam nem ismert) cégnek a portolást, miközben az igazi látványát mindig is ott adta? Pedig ugye a látvány erősen jelen volt a sorozatban, mindkét eddig RS rész gyönyörű volt.
Illetve nem valami olyanról volt szó anno, hogy mivel a next-genek architektúrája erősen pc közeli, ezért nem lesznek (kevesebb) portolási gondok?Hejj hejj, pedig ez lett volna a kövi fix vétel...hibákat lehet kisebb nagyobb mértékben javítani, de egy eleve elcseszett portból már nem lesz patent játék.
(lásd gta 4, már kapott egy valag javítást, de ha a lehető legkevesebb bugot akarja az ember akkor kell az icenhancer, arról nem is beszélve hogy szebb is és még (ha nem a maxot rakjuk fel) még jobban is fut. )(#46) .LnB: +1
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
.LnB
titán
válasz [Prolixus] #45 üzenetére
Nézd, nekem egy ideje már AMD kártyám van. És eddig mindig azért választottam az AMD-t mert az én pénztárcámhoz ár/érték arányban ők ajánlották a legjobb VGA-t. Ezek mellett pedig nagyon szimpatikus a cég hozzáállása a dolgokhoz. Az AMD is csinált már baklövéseket, bevallották, megpróbáltak javítani rajta és ha nem ment továbbléptek. Az egész cégen látszik, hogy próbálják előrébb vinni a Pc gaminget. Számomra az nvidia nagyon rég óta nem szimpatikus. Arrogáns, elzárkózó és önfejű lépéseket tesznek már nagyon rég óta. Ennek ellenére elismerem, hogy teljesítményben manapság jobban állnak. A statisztikák alapján borzasztó nagy a piaci részesedésük. De nekem akkor sem szimpatikusak. Szóval egyetértek veled. Csak ezt nem szeretem leírni mert ilyen dolgokból mindig flame kerekedik. Azt vettem észre, hogy az AMD tulajok sokkal toleránsabbak a kritikával szemben. Míg ha valaki rosszat ír a NV-ről akkor tömegesen ugrik rá a nép. De most nincs mit tenni, csak a nagyon elvakult fanatikusok próbálják kimagyarázni ebből a szituációból a zöldeket.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
[Prolixus]
addikt
Ez ok, de ez már az NVidia számára is gáz. Mindneki, aki azért vett mostanában NVidia kártyát, mert ingyér volt hozzá az Arkham Knight (pontosabban olyan kártyát amelyik részt vett ebben az akcióban) és/vagy mert NVidia kártyán elvileg jobban fut a játék + vannak NVidia dedikált effektek (gondolták naivan még a vásárlok a játék megjelenése előtt ugyebár), azok ezután kétszer meggondolják szerintem hogy a zöldeket válasszák a következő kari megvásárlásakor.
És akkor ne beszéljünk az olyan vásárlókról, akik követik a gamer piacot, így ezt a botrányt is, és emiatt (vagy ez csak az utolsó csepp volta pohárban, tökmindegy) akkor is inkább AMD karit vesznek, ha teszem azt annak rosszabb az ár/érték aránya, már csak azért is,mert az AMD hozzáállása a játékokhoz sokkal normálisabb, mint a zöldeké. Mivel a nagy teljeítményű kártyák jelentős célpiaca a PC gamer társadalom, pont a drága kártyák potenciális vásárlói lesznek a leginformáltabbak ebben az ügyben, így alapos esély van rá, hogy nem csak a fejlesztőket/stúdiót fogják okolni a blamáért, hanem az Nvidia-t is.
A fentiek biztosan léteznek, szvsz a kérdés az lehet, hogy milyen nagy számot tesznek ki.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Nuada herceg
őstag
Na királyság! Végre jó hírek!
Több fórumot, cikket is követtem már ennek az egésznek a kapcsán.
Sajnos én is 1 pórul járt vásárló vagyok!
De olyan szinten felb@szta az agyamat a megjelenés napján, hogy kb. azóta sem játszottam vele.
Tegnap beléptem megint, de csak a kamerát forgattam körbe, szaggatott erőteljesen és már léptem is ki a játékból!
Sajnos attól tartottam, hogy hiába kezdik el patchelgetni, grafikailag butítani, (bár ennél jobban hova) az már úgysem lesz olyan jó, mint amilyennek kellene!
Másik fórumon írtam is, hogy esetleg ha az egészet újra portolnák, akkor lenne csak normális verzió! És erre tessék, talán meglépik. A spórolásukból jóval nagyobb költséget szültek maguknak, mint bevételt![ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
.LnB
titán
válasz tibcsi0407 #41 üzenetére
Ja igen. Nem tudtam, hogy így érted (bár ha jól fog futni az nem negatív reklám az MS-re nézve).
Viszont arról nem sokan fognak tudni, hogy azért fut jól (ha jól fog futni) mert átírták Dx12-re. Ha Abu nem írja ide le akkor mi se tudnánk szerintem róla. Csak azt látják majd az emberek, hogy jobb lesz. Persze ettől függetlenül az MS jól járhat vele.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz tibcsi0407 #37 üzenetére
Azért van egy szint ami után a negatív reklám átmegy "sz*rlavinába" ami maga alá temeti az érintett feleket.
(#38) Abu85 Igen. Gondoltam, hogy itt is közbeszól a pénz. Valószínűleg az Nvidia akkor sem engedi őket nyugodtan fejlesztgetni és elállni a The Way It's Meant to be Played programtól ha már itt tart a botrány. Egyrészt a hozzáállásuk eddig sem volt ilyen, másrészt ők mit veszítenek?! Semmit. Nem lehet rájuk bizonyítani, hogy a háttérből benne lenne a kezük. Az pedig nem érdekük, hogy a vásárlóknak jó legyen, kisebb hardverigénye legyen a játéknak. Az az akár 8 millió meg nem számít nekik, ha vissza is akarnák kérni/perelni.
(#39) [Prolixus] Sajnos az Nvidia a továbbiakban is tud majd annyit fizetni egy egy stúdiónak, hogy rájuk erőltessék a saját "cuccukat". És cserébe ráadásul nem kérnek semmit. Az AMD legalább elvár egy elég szigorú minőséget a segítségükért cserében, ami nem feltétlenül anyagi. Mivel ők aktívan segítenek a fejlesztőknek a munkálatokban, és gondolom azért anyagilag is támogatják őket, csak nem olyan mértékben mint az NV.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
[Prolixus]
addikt
Ha ez a middleware dolog ennyire gáz (anélkül, hogy értenék hozzá), még lehet jól is járt az iparág, hogy pont az Arkham Knigth játék lett ennyire gané. Talán ha egy kevésbé várt, és alapból is rossz (tehát történetileg, játékmenetileg stb) játék járt volna így, akkor nem lett volna ilyen nagy botrány, és nem gondolnák át nagyon alaposan az iparági szereplők ezt a middleware dolgot a jövőben. Ki tudja hány játék szenvedné meg alaposan, míg lenne egy ilyen méretű botrány, hogy változzon valami....
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom. Nem ismerem a szerződést, így nem tudom mennyi büntetéssel jár a felbontása. De egyre jobban érződik, hogy Andrew Lauritzen joggal hülyézte le azokat a fejlesztőket, akik ilyen szerződéseket aláírtak. Még akkor is, ha azt a fejlesztők kikérték maguknak. Mégis Andrewnak lesz igaza. Bár borítékolható volt, hogy lesz egy cím, ahol túltolják a middleware-eket, és durván kibukik a hátránya a koncepciónak. Persze bármeddig lehet kamuzni a médiának, hogy a zárt middleware iparági norma, de a fejlesztők tudják, hogy nagyon nem az, és 2015-ben több middleware-t is nyílt forráskódúvá tettek, mert több nagyobb kiadó befenyítette őket, hogy nem licencelik tovább a csomagot, ha nem optimalizálhatják azt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
tibcsi0407
félisten
Akkor mondhatjuk azt, hogy a negatív reklám is reklám. Valószínűleg érezhető lesz a különbség, így mindenképpen jól járunk.
A probléma csak az, hogy jobban jártak volna, ha picit halasztják a PC kiadást és egyből DX12-vel adják ki. Igazából, ha a játék így már jó lesz (márpedig muszáj), akkor instant get lesz.utdetailing.hu
-
.LnB
titán
Olyat nem lehetne csinálni, hogy ebből az egészből most már kihagyják a zöldeket? Vagy esetleg pont ezt fogják tenni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz tibcsi0407 #32 üzenetére
Valószínűleg lecsökkentik a felhasznált middleware-ek számát, és a konzolból átmentik az effektek többségét. A DirectX12 használata jó jel. Anélkül, hogy meg akarnék szegni bármilyen NDA-t, azért nem lesz véletlen, hogy ősszel az AAA játékok nagy többsége low-level API-n jön. Már rég meghaladtuk azokat a határokat, amelyekre a DirectX 11-et tervezték, és ha ezeket megfejeljük optimalizálhatatlan middleware-ekkel, akkor ez lesz az eredmény. De korábban többször is leírtam, hogy miért rosszak ezek a middleware-ek, nem értem, hogy pár kiadó miért nem látja a nyilvánvalót. Illetve értem, elvakítja őket a pénz.
(#33) wolfman: Eléggé. De konkrét időpont még nincs. Viszont tudtommal lesz Vulkan port is a SteamOS-re és Metal port az iOS-re. Talán a Vulkan portot is átmentik Windowsra. Erről nincs infó.
(#34) pkornel: Nem kell újrakezdeni. Ott a PS4-es GNM port. Azt kell átírni PC-re.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
tibcsi0407
félisten
Abu:
Szerinted így megoldódik a probléma? Azért így talán konzolközelibb lehet a minőség, ha nem tévedek.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jelen állás szerint pár hónapon belül újra elérhető lesz. Átírják DirecX 12-re. Csak szólok, hogy aki nem akar Windows 10-et telepíteni most kérje vissza a pénzét.
[ Szerkesztve ]
-
GegeWarrior
senior tag
Ez egy jó döntés volt. Nem is értem miért nem ősszel jött csak PC-re már amúgy is megszoktunk. Egyszer jönne egy időben a konzolos verziókkal, abból is csak a baj van.
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
.LnB
titán
Ez az egész az Rocksteady, Galaxy Studios, WarnerBros gaming és az Nvidia hibája. Szóval minden érintetté.
A Rocksteady és a WarnerBros-é mert 8 hét alatt akarták elvégeztetni a portolást a Galayí Studios-al,és nem tartották megfelelő kontroll alatt őket. Nem tesztelték a játékot és/vagy sz*rtak az egészre és így kiadták. Utóbbi gondolom a WarnerBros parancsára történt. A Galaxy Studios-é mert sz*r munkát végeztek még akkor is ha nagyon szűk volt a határidő. WarnerBros parasztsága mikor Ryan Moore nyafogós, nyavalygós babáknak nevezte azokat akik hangot adtak a nemtetszésüknek. Az Nvidia hibája ugyan úgy, hogy képesek voltak ilyen játékot engedni megjelenni a nevükkel ellátva. És mert zárt, optimalizálhatatlan effekteket (midleware-ket) kínálnak a fejlesztők részére. Nem törődve semmivel, ráerőltetik a saját sz*rjukat másokra. És vélhetően direkt magas hardverkövetelményeket generálnak az általuk "támogatott" játékokra.[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Most jöttök páran ezzel, hogy a Galaxy Studios nem kezdő csapat, nem az ő hibájuk merhogya Arkham Origins jó játék lett. Ennyire elfelejtették egyesek, hogy tele volt az is hibával, kiakadásokkal, bugokkal meg még picikét optimalizálatlan is volt? Volt is valagnyi anyázás megjelenés után a hibák miatt, amik azóta javítva lettek (tudtommal), most meg már csak szépen emlékezünk rá?
Tény hogy ez a bukta összetett probléma, nem csak egy emberé vagy részlegé.Én azt nem értem, hogy senki, egyik szájbab..zott cég sem teszteli a játékaikat megjelenés előtt egy normális gépen? Hogy megy ennek a folyamata?
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Micsurin
nagyúr
Egy AAA bukás az egész piacnak elég jót tenne....
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
VooĐoo
tag
Én meg se lepődök, ugyanez a csapat csinálta Borderlands 2 PS Vita portját is, és az is botrányos volt, sokszor beesett 10 fps alá.
PSN: Neon--Skyline
-
kovy79
őstag
A "sorozatos hiba" nem feltétlenül egyenlő a kevés fps-sel! Gondolom láttál már pl. grafikai hibát. A Pentium1 is gyors volt, csak néha csúszott egy kis hiba a számításokba...
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
.LnB
titán
Bemásolom ide is, igaz a játék topikjába már leírtam ugyanezt:
Azta qrva! (már bocsánat, hogy így le merem írni) Azért ilyet sem láttunk még, hogy egy AAA címmel ilyen megtörténjen. Teszem, hozzá teljesen jogosan. Ez jelenleg szerintem a PC Gaming mélypontja. Sajnálatos, hogy ezt át kell élnünk. Egyébként annyira nevetséges az én esetem. Én mindent előre kipróbálok virágbolti verzióban mielőtt megveszem, de tényleg mindent. Sok év után most ezt előre megvettem, aztán ez lett... Annyira tipikus... csak röhögni tudok magamon!
Lesz ennek egy jó oldala is srácok, én már előre vizionálok ingyen SeasonPass-t minden vásárlónak! Ezek után a minimum lenne kárpótlásul.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
satz18
őstag
Ekkora blamáról még sose hallottam. Ez veri a Unity-féle botrányt is, pedig arra is azt hittem, hogy innen már nincsen lejjebb.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Silenzio
addikt
Annyit tennék hozzá, hogy ez az Iron Galaxy Studios a közvélekedéssel ellentétben nem egy kezdő, félkegyelműekből verbuvált csürhe, bármi gond is van a játékkal, az ennél árnyaltabb. Ők csinálták a Bioshock Infinite-et és az Arkham Originst is, és egyikkel se volt nagy gond.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
GhanBuri Ghan
őstag
Attól tartok, hogy rendes javítás nem lesz, csak piszkálgatás - nem hinném, hogy dobják a middleware-es kialakítást (ami a teljesítményproblémák oka), és újraírják az egészet.
-
törölt tag
válasz Hellwhatever #10 üzenetére
A Harley Quinn DLC előrendelőknek járt hivatalosan, nem a VGA-hoz adott kuponos játékokhoz (főleg, hogy az utóbbi időben nem egy hanem két játékot adtak...).
Ingyen kapták a játékot, sehol nem volt az nVidia promónál írva, hogy pre-order DLC-t is adnak, magyarul nem vettek el semmit...[ Szerkesztve ]
-
Pekkk
aktív tag
Volt már ilyenre példa a múltban, hogy leállították valamilyen játék forgalmazását a rossz portolás miatt? Mert ha nem, akkor sikerült történelmet is írniuk...
[ Szerkesztve ]
-
exec79
tag
olyan az egész mintha kiadás előtt nem próbálnák ki. Vagy hogy zajlik ez? A tesztelők nem szólnak hogy figyeljmár ez egy rakás szar jelenleg még az ajánlott gép kétszeresén is?
-
kissd01
tag
Gondolom spórolni akartak azzal, hogy kiadták egy kisebb csapatnak a melót. Kíváncsi lennék így most mekkorát buktak? Megérte e spórolni? A fél világ előtt leégtek, nem beszélve arról, hogy a bukott pénzen kívül a hírnevükön is hatalmas csorba esett.
-
törölt tag
Mondjuk ez egy jó döntés volt...
Lehet mindjárt kiadják early access-be -
steven84
tag
Ezek után kiváncsi leszek hány ember veszi majd meg, még ha javítanak is rajta. Megérdemlik amit kapnak.
-
Zolik
senior tag
+1
hozzá teszem hogy pl a németeknél, usa-ba stb nem akkora a divat a warez mint nálunk ahol szinte már hagyománya van. ugyan olyan mint a jó zene ha tetszik úgyis elmész majd a koncertre vagy megvesz a cd-t egy jelképes áron a zenésztől hogy támogasd. a másik hogy nálnuk egy havi fizu 8-10%-ba kerül egy játék, olyan mintha a az usába kb 150$ lenne. Hát akkor tényleg senki nem venne játékot.inkább ki se adták volna!
tényleg ilyenkor mi van ha viszem vissza hogy ez egy rakás szar? vissza kapom a pénzem?'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
JamesHun
addikt
kíváncsi lennék hányan kérték vissza a pénzüket akik steamen vették meg
legjobban az nvidia kuponosok szívták be
megvették az nvidia vga-t mert egy jó játék is van mellé ami semmit nem ér
vehettek volna egy másik VGA-t amihez lehet semmi sincs, de lehet jobb vga lett volnaSeriesX: JamesSHun
-
Jani18
aktív tag
Meg is érdemlik.Nem sírni kell minden gyártónak,hogy PC-n úgy is csak letöltik,hanem normálisan működő játékot kellene írni,és akkor meg is venné az ember.Nem értem miért kell ennyire sza...ni a PC-s portokra.Szánalmas amit művelnek mostanában.
"Valaminek a fele is több mint a semmiből az egész" | Rock, metal topic: http://tinyurl.hu/XUsr/
Új hozzászólás Aktív témák
- Adam Audio A4V + Sub8, stúdió, desktop hangfalszett
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 12GB/256GB, Kártyafüggetlen, Dual Sim / Gari
- HP ProDesk 400 G4 DM
- Egyedi Gamer PC eladó! Ryzen 5 3600/GTX 1080/16GB RAM 3200MHZ/MSI B450/256GB SSD+500GB HDD
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest