Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dBLOOD

tag

válasz TazLeacher #3 üzenetére

A kártyajátékot minőségét nem ismerem, bár mint minden más szerepjáték esetében amihez kiadtak kártyajátékot is, nyilván itt is az egyik fontos szempont az volt hogy segítsen fenntartani pénzügyileg a PnP játékot. Mint minden gyűjtögetős kártyajáték esetében, itt is pénz kell a játékhoz. Aki ezen meglepődik az álomvilágban él.

A PnP rpg már akkor sz*r volt amikor kitalálták. Van egy mondás, miszerint mindenki biztonsági őrnek születik, csak van aki továbbfejlődik. Nos ez a m.a.g.u.s.-ra úgy igaz hogy mindenki m.a.g.u.s.-sal kezdi, csak van aki továbbfejlődik.
    Eleve a rendszer egy kusza butaság, úgy próbálták kialakítani hogy minél inkább megakadályozza a tápolást. Aztán a abryssék kiléptek hogy megcsinálják a saját m.a.g.u.s.-ukat, no comment, a sz*rt is lehet überelni mint kiderült. A maradék banda kezéből meg olyan agyatlan tápos sz*rok jöttek ki mint a Khál faj.
    Ja igen, és nyilván troll vagyok, hiszen valamiről kimondom hogy sz*r.
    FYI Játszottam anno HKK-t, később Magic-et, bár a játszottam kicsit erős, inkább vásároltam néhány paklit és kiegészítőt, kevés volt a tényleges játék. PnP rpgkkel játszottam kb. tíz évet, manapság se parti, se idő, se pénz.

• M.A.G.U.S.

csendes tag

válasz TazLeacher #3 üzenetére

Gondolom a szerepjátékra utalsz. (Mondandómat ennek szellemében folytatom.)

Hát amit te mondasz az a divat meglovagolása. Ezzel a recepttel ideig óráig lehetett volna tömegeket megmozgatni, mint ahogyan a hkk-nak sikerült a Túlélők földjével. Azonban lehet látni, hogy melyik játék hol tart most minőség tekintetében. Én úgy tippelem, hogy a HKK játékosok száma tizedannyi, mint a csúcsidejében volt.

Nekem, mint felhasználónak nem az a fontos, hogy tömegterméket kapjak, hanem inkább az a fontos, hogy minőség legyen a kezemben. Nyilván a kártyajáték elterjedtségének nem kedvez, hogy a könyveken kívül a többi üzletág nem váltottta be a hozzá fűzött reményeket. (Van aki ennél keményebben fogalmazna, de nem kívánok a jogi háttérbe belemenni.)

Viszont a magus kártya mentes a jogi vitáktól, stabil a háttere, és ez szerintem látszik is a terméken. Nyilván kis cég és ezért nincs lehetősége TV reklámokba és egyéb tömegmédiába bekerülni, de ettől még lehet minőséget alkotni. Nézz csak rá a képekre!

Új hozzászólás Aktív témák