Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Gran Turismo
- Last Epoch
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- DOOM: The Dark Ages - Bemutatkozott a Cosmic Realm
- EA Sports WRC '23
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
Új hozzászólás Aktív témák
-
CimbiX
aktív tag
Hol lehet Budapesten MK kartyat boltban vasarolni?
-
Aucor
senior tag
Írhatnátok a HKK-ról is majd
Egyébként köszönöm a cikket, jó olvasni olyan dolgokról, amik érdekelnek.
-
dBLOOD
tag
válasz
TazLeacher #3 üzenetére
A kártyajátékot minőségét nem ismerem, bár mint minden más szerepjáték esetében amihez kiadtak kártyajátékot is, nyilván itt is az egyik fontos szempont az volt hogy segítsen fenntartani pénzügyileg a PnP játékot. Mint minden gyűjtögetős kártyajáték esetében, itt is pénz kell a játékhoz. Aki ezen meglepődik az álomvilágban él.
A PnP rpg már akkor sz*r volt amikor kitalálták. Van egy mondás, miszerint mindenki biztonsági őrnek születik, csak van aki továbbfejlődik. Nos ez a m.a.g.u.s.-ra úgy igaz hogy mindenki m.a.g.u.s.-sal kezdi, csak van aki továbbfejlődik.
Eleve a rendszer egy kusza butaság, úgy próbálták kialakítani hogy minél inkább megakadályozza a tápolást. Aztán a abryssék kiléptek hogy megcsinálják a saját m.a.g.u.s.-ukat, no comment, a sz*rt is lehet überelni mint kiderült. A maradék banda kezéből meg olyan agyatlan tápos sz*rok jöttek ki mint a Khál faj.
Ja igen, és nyilván troll vagyok, hiszen valamiről kimondom hogy sz*r.
FYI Játszottam anno HKK-t, később Magic-et, bár a játszottam kicsit erős, inkább vásároltam néhány paklit és kiegészítőt, kevés volt a tényleges játék. PnP rpgkkel játszottam kb. tíz évet, manapság se parti, se idő, se pénz. -
ArchElf
addikt
Nekem volt még valamikor az eredeti M* kártyából vagy 4-5 pakli. Végül elajándékoztam.
AE
-
joysefke
veterán
Középiskolában játszottam HKK-val. Akkoriban az nagyon ment. Vettem pár alappaklit meg Charadin kiegészítőt.
Mit ne mondjak nem érte meg az árát. Volt 1-2 szép meccs, de sajnos nem volt alkalmam annyi játékot játszani mint szerettem volna. A rendszerbe pedig igen erősen bele volt építve az avultatás. Az új kártyák folyamatosan leértékelték a régieket, ha valaki hosszabb időn keresztül szeretné játszani, akkor mindenképpen költenie kell, be kell ruházni a drága új lapokra, mert versenyképtelen lesz a paklija. Lehúzás az egész na.
Akkor már inkább egy jó táblás társasjáték 1/2-1,5 óra játékidővel. Az nem avul, mindenkinek egyenlő esélye van és szvsz nagyobb közösségi élmény kisebb nerd faktorral..
Nem a reklám helye de a Szellemlovasban viszonylag jó áron lehet bérelni, kibérlünk valami nekünk új játékot és játszunk ennyi.J.
-
Gebriel
veterán
válasz
TazLeacher #10 üzenetére
Ma már "sajnos" nincs időm ilyenekre.
Jaj de megértem, bezzeg régen. Mennyi party-t lenyomtunk. De jó is volt.
-
oxox
addikt
itthon rengeteg elerheto jatek van...csak keves helyen lehet megkapni oket
vtes-t jatszottam/gyujtogettem, es nehany eve meg igen nagy kozossege volt, nem tudom, jelenleg, hogy all, de azt hiszem a mag meg mindig megvan (mar csak azert is, mert mar akkor is tobb kozepkoru taggal buszkelkedhetett, tehat nem a jatszok kicsit majd raunok emberkek voltak)...en mar abba hagytam ido, es tavolsag miatt, de a kartyak varakoznak, hogy egyszer majd sok-sok ev mulva jopenzert gazdat csereljenek -
oxox
addikt
válasz
M.A.G.U.S. #6 üzenetére
sajnos a magyar nyelvu kartyajatekoknak pont az a buktatoja, mint ami az elonye....miutan a magyar nyelv meg nem vilagnyelv, kicsi az eselye (a nullanal kicsit kevesebb), hogy hataron tul is sikeres legyen...es nehez fenttartani az erdeklodest egy ekkora piacnak...haverok probaltak a hatalom kartyait (vagy mit), de nekik is megis a magic maradt az orok etalon, es maig jatszak, illetve a legend of five rings-nek van a tarsasagban nagy sikere...(mindkettot probaltam, de nekem vegul a VTES lett a befuto, ill. van otthon LoTR-bol is jopar lapom, de azt hiszem a mostani gameofthrones jatek is hasonlo sorsra jut majd)...
Meghat egy kulfoldi kartya-jateknal nagyobb a lapok erteke, s azok aranak stabilitasa (pl. hallottam olyan urban legendat, hogy van valaki aki 4 black lotussal jatszogat a klubboknak....meglehet nezni milyen brutalis ara van....rohej....egyebken amugy vicc az egesz, mar csak ha arra gondolok, hogy 5k-ba kerul egy papir lap war ghoul felirattal...es kell jopar Tzimisce pakliba)Amugy latalanban vitatkoznek, hogy ez a magus a legosszetettebb (bar ha csak ezt probalta a cikk iroja
)
Fontos, hogy milyen kepek vannak a kartyan, de ez nem donti el a versenyt/sikeresseget...pl emlekszem, hogy jopar eve a deltavisionben allandoan pokemonos vackokkal jatszottak, pedig azok aztan nem voltak muveszi alkotasok, de lattam valami harry potterest is nagyon reg, s hat az sem volt egy nagy szam....
de pl. nekem VTES-ben is csak es kizarolag a regi design-os kartyak tetszenek...
-
Enriquel
csendes tag
Sziasztok!
Én is nagyon régen játszottam MK-t, még az óidőkben, aztán sok évre felhagytam vele, mígnem 2 évvel ezelőtt találkoztam egy ismerősömmel, aki mosolygós arccal magyarázta, hogy ő játszik és még mindig létezik. No akkor ismét nekikezdtem a játéknak és azóta full erőbedobással tolom.
Nem is értem, hogy miért hagytam abba annak idején. Pont az fogott meg benne, amit az előttem szólók ecsetelnek: nem hétköznapi és egyszerű játék, meglehetősen komplex, arra sarkall, hogy használd a fejedet, és ezt imádom benne. másik unikuma a többi kártyajátékhoz képest, hogy nem automatizáltak benne a dolgok, hanem van kockadobás, mint a szerepjátékokban, ami bevonja a játékba a szerencse faktort, s ez adja az igazi savát-borsát.
és hát lehet elfogult vagyok, de csak egy olyan játékról beszélünk, amit magyarok találtak ki, és csak itt, kis országunkban van hagyománya. A Cantina klubba én is járok le, sőt mostanában én vagyok az ottani klubnapok egyik szervezője. Minden pénteken összejövünk egy egész délutános játékra, ahol bárkivel összecsaphatunk folyamatosan partnert cserélve, közben beszélgetünk és lecsúszik egy-egy sör is.
-
zolkorsj
csendes tag
Nekem is van kb 500 lapom, ritkán játszok, mondjuk nincs is nagyon kivel, egyébként én is a leírtak alapján kezdtem 2 éve, megvettem 10ropiért a kezdőcsomagot a haver szintén, megismerkedtünk a szabályokkal, azóta pedig néha veszünk a leértékelt kiegekből néhány csomag lapot, egyébként hatalmas érzés, amikor kibontod a paklit, hogy mi van benne, persze én is kipróbáltam ilyen szg alapú kártyajátékot (magic), de a fizikai játék élményét meg sem közelítette. Jó a cikk, várjuk a folytatást!
-
Argos
őstag
Üdv Néktek Dicső Lovagok és Lovaginák!
Sajnálatos módon, ily kései órán vetődtem erre, s evégre legnagyobb bánatomra, kénytelen vagyok elhalasztani a fenti krónika megolvasását!
De, amint tehetem, időm s helyzetem engedi, pótolom e mulasztást!Már, bocs a kacifántért, csak kellemes emlékek csaptak fel a M.A.G.U.S. láttán!
Elolvasni a cikket tényleg nincs most időm, de ami késik..
Elöljáróban csak annyit, hogy anno mi sokat P&P -ztünk, 'mágusoztunk'.
Régi szép idők! Még valamikor '96-'98 környékén..
Reghys a jó öreg Halálkáosz jellemű Törpe Gladiátorom!
Azóta se élveztem úgy, se társas se számítógépes játékot, mint azokat az éjszakákba nyúló mágus-partikat!Na, de most hajcsi!
Jó éjt!
-
Erato87
csendes tag
Sziasztok! Én nagy rajongója vagyok ennek a kártyának, már két éve játszom és nem tudom megunni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, az a legjobb, hogy a kezdőkre külön kiemelt figyelmet szentelnek, így akár mindenfajta előzmény nélkül el lehet kezdeni. Újabban már a facebookon is fenn vagyunk, érdemes oda is ellátogatni, az mindenkinek kézre esik manapság
-
hommeros
őstag
válasz
TazLeacher #10 üzenetére
"Ma már "sajnos" nincs időm ilyenekre."
Leköt a Bada Bing, meg a hulladékbiznisz.
Bocs, nem bírtam kihagyni.
-
Fitzgerald
veterán
Ehhwhw...még létezik ez a játék?
Mítosz-szal kezdtem anno '95 körül. Aztán jött a Kiválasztottak '98-ban.
Kb. 4 évig játszottam vele, közben megismertem a Magic-et is, a Blood Wars-t, azokkal is sokat játszottam. Ma már nem játszanak se ilyen kártyajátékokat, sem klasszik papír/kocka alapú rpg-t annyian, mint a '90-es években. Szerintem a számítógép, és a különféle játékkonzolok térhódítása miatt. Ahhoz képest egyre több szerep és kártyajáték üzlet nyílik Pesten. -
M.A.G.U.S.
csendes tag
válasz
TazLeacher #10 üzenetére
Magic-et játszottam egy évtizeden keresztül. De túl sokba kerül ahhoz képest amennyi időt rá tudok szánni, emiatt abbahagytam. Illetve az én igényeimhez képest egyre egyszerűbb játéknak tűnik. Nem tudom eldönteni, hogy én változtam, vagy a magic, de az a gyanúm, hogy mindkettő. És már egyre kevésbé tudok jóképet vágni a manahalálhoz a flood-hoz.
A Dungeon nyitvatartása nem illeszkedik a szabadidőmhöz, ezért csak annyit tudok róla mondani, hogy vannak ott magus versenyek, és hogy kapható ott a kártya. És igen, még mindig Krisztián csinálja. A Cantinába le szoktam nézni, mert az a munkaidőm után is nyitva van. Legalább minden második héten ott vagyok, de inkább gyakrabban.
-
ThodEE
őstag
Jó látni egy ilyen topikot is megy is a kedvencekbe
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
M.A.G.U.S. #9 üzenetére
Ma már "sajnos" nincs időm ilyenekre. Sajna az a helyzet, hogy amikor az embernek pénze lenne rá, akkor már ideje nincs. Bár valószínűleg én is megváltoztam azóta. 10-15 év hosszú idő. Már többször eszembe jutott, hogy ellátogatok valami komolyabb HKK versenyre, és megnézem, hogy s mint van most. Kíváncsi lennék. Bár most már valószínűleg kinéznének a korom miatt.
Épp mostanában a Magic-et játszom. Kis megszorításokkal hasonló móka, nem kerül vagyonokba, és ha otthon van 20 percem, akkor leülök, és játszom egy partit. Persze nem helyettesíti a kártyalapok érzését.A Dungeon még megvan?
Még a Krisztián csinálja? Mostanában MAGUS hely lett?
A 83 fő szerintem a mai világban jónak mondható, és ugye ezen kívül ott vannak még azok, akik nem játszanak, tehát biztos voltak szép számmal.
-
M.A.G.U.S.
csendes tag
válasz
TazLeacher #7 üzenetére
Nem kell kritizálni a nicket.
Másik topicban mondtam, hogy elfogult vagyok.
Jobb előre szólni, mint sunnyogni. Én az őszinteség híve vagyok. Úgy jöttem ide, hogy segítsek azoknak, akiket érdekel a kedvenc játékom.Egyébként semmi bajom nem volt a HKK-val, én is játszottam egy darabig. Ami most van az nem szimpatikus, viszont amikor ment nekik, akkor tetszettek a lapjaik. Nyilván nem rajtam múlik ez, de érdekes egybeesés. Magus tekintetében fordított pályát érzek. Szerintem sokkal jobb, változatosabb, érdekesebb, pörgősebb a játék, mint ami régen volt.
Megkockáztatom, hogy az őskörban hiába jött volna össze minden a háttérrel, akkor sem lett volna elég akkoriban. Most meg ugye más szelek fújnak. Azt viszont állítom, hogy a kedvezőtlen széljárás ellenére a termék minősége kiváló, és egyre javul. Nem tudom, hogy rekord volt-e a legújabb kiegészítő bontott paklis versenyen, de nem lepődnék meg rajta. Talán a 83 fő nem rekord, azonban az érdeklődés a termék és a játék iránt intenzív volt.
Ha érdekel a játék, akkor találsz játékost. Péntek estére (du. 4-10 óra között) Cantina klubot tudom pesten ajánlani, héten napközben (6 óráig) meg a Dungeont. Vagy nézd meg a versenynaptárat, országszerte vannak versenyek, és ezek helyszínén szívesen látják az érdeklődőket. Ezek a helyek segítenek is a kezdésben.
De még egyszer mondom, én a M.A.G.U.S. kártyajátékról beszélek, a szerepjátékról, könyvekről nincs tisztem nyilatkozni. Ezt a hármat válasszuk teljesen külön, mert csak a világ azonos, de a helyzetük különböző.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
M.A.G.U.S. #6 üzenetére
Érdekes a nick neved.
Igen, a szerepjátékra utaltam. A játék minőségét 1 percig nem kritizálom, a kártyák kidolgozottsága kétség kívül kiváló, sőt odáig mennék, hogy szerintem szebb, mint a "kártyaisten" Magic-é.
Hát amit te mondasz az a divat meglovagolása. Ezzel a recepttel ideig óráig lehetett volna tömegeket megmozgatni, mint ahogyan a hkk-nak sikerült a Túlélők földjével. Azonban lehet látni, hogy melyik játék hol tart most minőség tekintetében. Én úgy tippelem, hogy a HKK játékosok száma tizedannyi, mint a csúcsidejében volt.
Nem hiszem, hogy a divat meglovagolása lenne egy jó hírnévvel ellátott játékra egy jó játékot építeni. Akkor lenne az, hogy ha a kapcsolt terméket csak a neve adná el. A HKK jó játék, és igen, lehet, hogy a tizede a játékosszáma a "csúcs" óta (nem tudom, nem foglalkozom vele), de ez alapvető tendencia úgy gondolom az összes papír alapú RPG-vel kapcsolatban is. Mióta itt tart az internetes játék, azóta ez a tendencia, és ez egyre erősödni fog.
Nekem, mint felhasználónak nem az a fontos, hogy tömegterméket kapjak, hanem inkább az a fontos, hogy minőség legyen a kezemben. Nyilván a kártyajáték elterjedtségének nem kedvez, hogy a könyveken kívül a többi üzletág nem váltottta be a hozzá fűzött reményeket. (Van aki ennél keményebben fogalmazna, de nem kívánok a jogi háttérbe belemenni.)
Ebben a dologban igazad lenne szinte minden tekintetben, de ez pont egy olyan réteg, ahol ez nem így van. Ha a számítógépes játék egyedi és téged elszórakoztat, az már jó. Itt viszont a kutya nem akar olyan játékkal játszani, amihez nagyítóval kell keresni a társakat. Itt bizony a tömegben van az erő.
Viszont a magus kártya mentes a jogi vitáktól, stabil a háttere, és ez szerintem látszik is a terméken. Nyilván kis cég és ezért nincs lehetősége TV reklámokba és egyéb tömegmédiába bekerülni, de ettől még lehet minőséget alkotni. Nézz csak rá a képekre!
Nem tudom, hogy a jelenlegi konkurenciaharcban jelenleg hol foglal helyet, illetve a konkurensek hogy állnak a magyar piacon, de egy tény: sosem volt olyan sikeres, mint a HKK, pedig - ahogy Te is utaltál a minőségre - minden adott volt hozzá. Csak tönkre tették a hozzá kapcsolódó játékot és ennek lett a következménye ez. Nagy kár. Nagyon nagy. Aki fogott a kezében első kiadásos alapkönyvet kemény borítóval és "rajzalap" papírral, az tudja miről beszélek...
-
M.A.G.U.S.
csendes tag
válasz
TazLeacher #3 üzenetére
Gondolom a szerepjátékra utalsz. (Mondandómat ennek szellemében folytatom.)
Hát amit te mondasz az a divat meglovagolása. Ezzel a recepttel ideig óráig lehetett volna tömegeket megmozgatni, mint ahogyan a hkk-nak sikerült a Túlélők földjével. Azonban lehet látni, hogy melyik játék hol tart most minőség tekintetében. Én úgy tippelem, hogy a HKK játékosok száma tizedannyi, mint a csúcsidejében volt.
Nekem, mint felhasználónak nem az a fontos, hogy tömegterméket kapjak, hanem inkább az a fontos, hogy minőség legyen a kezemben. Nyilván a kártyajáték elterjedtségének nem kedvez, hogy a könyveken kívül a többi üzletág nem váltottta be a hozzá fűzött reményeket. (Van aki ennél keményebben fogalmazna, de nem kívánok a jogi háttérbe belemenni.)
Viszont a magus kártya mentes a jogi vitáktól, stabil a háttere, és ez szerintem látszik is a terméken. Nyilván kis cég és ezért nincs lehetősége TV reklámokba és egyéb tömegmédiába bekerülni, de ettől még lehet minőséget alkotni. Nézz csak rá a képekre!
-
TazLeacher
nagyúr
Sajnos az egész M.A.G.U.S. játékot szétb*szták amikor kitalálták a teljes átdolgozást. Akkor nagyon sokan más szerepjátékok felé vették az irányt és az addigi sikernek annyi volt. Ez lett a kártyajáték "veszte" is. Sosem lett akkora siker, mint a HKK, pedig minden adott lett volna hozzá. Csak meg kellett volna tartani a játékos bázist, és még akkor kiadni...
-
Rexdemon
aktív tag
Még anno az 1995ös RÚNA táborban találkoztam a M* kártyajátékkal, amit Massár Mátyás dolgozott ki, igaz, akkor még csak A4es lapra volt nyomtatva, nekünk kellett a tesztjátékhoz kivágnunk, a tábor területén fellelt összesen 2db olló segítségével.
A cikk tetszett, gratula hozzá, várom,h valóban társasjátékokról is essen szó ^^
Új hozzászólás Aktív témák
gp Hősök, varázslók, fegyverforgatók, papok, csatlósok állnak rendelkezésre. Szavadra sárkányok jelennek meg, hegyek omlanak le. Célod azonban még nem érted el, az Őrt Álló Nagyok elismerését még nem sikerült kivívnod.
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest