Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz kriszpontaz #1 üzenetére
Szerintem ezt kár ilyen mélyen fenntartásokkal kezelni.
Lássuk csak miket lehet figyelembe venni
-Egyértelmű mivel régebbi technologiát használnak , ezért többet is fog fogyasztani a konkurenciától.
-Ne felejtsük el ,hogy a konkurencia az optimalizált 5nm es magokkal sem fogyaszt lényegesen kevesebbet 230w-ot emlékeim szerint.
Akinek ez a pár watt ennyire fontos érdemes lenne egy tesztet elvégezni, hogy átlag felhasználási körökben egy hónap alatt mennyi áram fogy el. Nem mindig játszik a gépen az ember,hogy teljes tdp-n pörgesse a cpu-t. Pontosan sok sok esetben az e-magoknak köszönhetően lehet ,hogy összességében ( átlagban )kevesebb árammal is beéri az intel processzora mint az amd.
És azért ez a proci bizony felveszi a kesztyűt sőt még le is pipálja bizonyos területeken.
Azt meg sem említem,hogy olcsobb is és támogatja a ddr4 es memoriákat. Utobbi 2 dolog elég hasznos,hiszen ha pénzt sporolunk akkor azt rátehetjük egy más tétel árára amivel esetleg egy jobb ramot vagy ép más alkatrészt is kapunk. A memmoria sem utolsó,sokaknál van jó minőségű ddr4 es így azokat sem kukába dobni vagy az eladással vacakolni. Szimplán bele lehet pakolni az új konfigba is. (itt most nem a gatyi 50-150 euros memoria kitekre gondoltam)Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
NandoXXL
senior tag
Nem, idle kitart a végtelenségig 1-2 magig De lesz ott mint írtam 350W performance mode is. Na arra viszont kíváncsi leszek, ki tudja: gurítanak egy nagyot 350W és 6 GHz all core, aztán nézünk mint a moziban (nálam 220W kezelhető léggel, nem hangos, de a fölött egyszerűen elfogy a vas, tök mindegy milyen venti, de 350W bakker oda komoly víz fog kelleni, na meg milyen lesz a cpu hőleadó/átadó felülete?, szóval lehet viccelődni, műszakilag mindenképp érdekes csoda sz.r lesz )
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
sh4d0w
félisten
Legalább 1 mp-ig tudja tartani a 6 GHz-et?
https://www.coreinfinity.tech
-
tasiadam
veterán
válasz fatpingvin #32 üzenetére
Amint megjön, szerintem mindenki özönleni fog be, mert van powerPC-nk 2 ősi is, P520 és P570, de azok gyenguszok, ezek meg újak és drágák és ritkák. Az újat az IBM kéne küldje személyesen, mert egyik kolegánk PowerPC-re fejlesztő (OSEvangelist) és ezt kapja, h ogy tudja tesztelni. Jelenleg az a limitációnk, hogy az egyik productot nem tudtuk 128 HT fölött tesztelni, ezért jön ez a config, hogy megnézzük, mi történik és mennyire skálázható több thread esetén
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
fatpingvin
addikt
a saját generációjában toronymagasan vert gyakorlatilag minden rivális x86 megoldást lényegében az összes workloadban. asszem talán a database search volt az amiben egy hasonló kategóriás de kb kétszeres fogyasztású és háromszoros árú Xeon konfig lenyomta.
amúgy ja, ezek a procik SMT4-et tudnak, azaz egy fizikai mag 4 szálat tud tekerni.
ami miatt még kifejezetten érdekes, az az hogy lényegében 100%-ig auditálható az egész, mikrokód szintig. ez amúgy a RaptorCS wikin elég részletesen le van írva.
nem tudom, ez válasz volt a kérdésedre? a vas pedig érdekelne ami hozzátok érkezik, akár csak egy kép erejéig meg persze beszámoló.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz #30604800 #18 üzenetére
what?
ezt fejtsd ki kérlek, mert tök komolyan nem értem. mihez képest ellenkultúra?
pusztán a kérdésedre válaszoltam: számomra nem lenne említésre érdemes váltás a mindennapi és az akadémiai dolgaim intézésében egy architektúraváltás, ugyanis gyakorlatilag csak cross-platform szoftvereket használok.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tibaimp
nagyúr
Amúgy jogos! Én tavaly vettem a 10900-at (nem K), és az összes magra 4,7GHz-et állít be az alaplap (4,6GHz helyett), nekem már ez is döbbenet. 1-2 magra meg 5GHz-et.
Azt hozzá kell tenni, hogy ez a fenti CPU is "csak" 1-2 mag esetében tudja a 6GHz-et.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
icp1970
senior tag
-
tasiadam
veterán
Nekem a sub5ghz is eddig egy olyan top-top kategoria volt, erre mind a 2 gyartonak van procija ami tudja. En meg ott vagyok lemaradva, hogy 4-4.5ghz mar egy jo eros szint. Valszeg en vagyok lemaradva de tenyleg durva az a 6ghz. Nemtom hogy menne rajta a doom meg a cod2
-
tasiadam
veterán
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Egy 2x20 magos gep elv erkezik hozzank is, de olyannyira nem tudom mire jo a powerPC, hogy abszolut nem hoz lazba. Mi kulonlegessege van egyebkent? Azt tudom, hogy a multithreading az sokkal durvabb, de meg valami elonye van x86hoz kepest?
-
tibaimp
nagyúr
Az első hivatalosan is 6GHz-es CPU lesz, ha jól gondolom. Komoly.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Á, hogy úgy! ellenkultúrának tetszik lenni
-
Dave567
addikt
Akkor a Meteor Lake mikor fog jönni ??? Arra gyúrok....
-
Márton
nagyúr
anno a volt tatabányai polgi írt mindig ilyen mondatokat.. névelő nélkül
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
fatpingvin
addikt
-
törölt tag
válasz fatpingvin #12 üzenetére
Amúgy mit csinálsz Power9 architektúrán otthon?
Én is nézegetném, de azon kívül? -
fatpingvin
addikt
válasz Neovenator #7 üzenetére
nope, a Talos I csak design szinten létezett, nem csinálták meg végül hardverben. az még POWER8 alapú design lett volna, a Talos II az POWER9.
aki POWER8-al akar játszani annak javasolt utánajárni a Tyan Habanero szerverplatformnak.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
kalampász
újonc
Fűtésre már tuti nem kell emellett költeni, úgyhogy a hülyének is megéri majd.
Ez alaplapostól, memóriástól alulról karcolja majd az egymillió környékét. -
Darmol
senior tag
válasz Aprósólyom #4 üzenetére
És miért elégednénk meg egy átlagos kenyérpirítóval, ha lehet rögtön pékséget nyitni. Amivel manapság igen jól lehet keresni.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Neovenator
senior tag
válasz fatpingvin #6 üzenetére
Készül a folytatása a Talos Principle-nek?
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
fatpingvin
addikt
ha lenne annyi pénzem hogy egy ilyen konfigot vegyek, azonnal rendelném is be a Talos II-t desktop konfigban, Radeon Vega videokártyákkal megpakolva...
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Segal
veterán
Cofidis, Provident, vese
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Aprósólyom
addikt
Az új VGA-k segítségével simán építhető kenyérpirító teljesítményszintű otthoni PC mindenféle tuning nélkül.
Jevons paradox
-
törölt tag
Nem hazudok, csak a pénz tart vissza egy ilyentől, 4090-el kombinálva.
Lehet itten környezetbarát elméleteket gyártani, de azonnal mennék érte, ha lenne miből. -
Darmol
senior tag
Sztenderdizált levegő cseppfolyósító üzem és NuScale mini atomerőmű széria tartozék! Alkalmi vétel lesz.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
kriszpontaz
veterán
253w+ jesszus...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest