Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
válasz emeritus #26503 üzenetére
József körúti szervizben volt cseréltetve az akksi.
Az eredeti gyári 2 évig bírta, a cserélt az már 1 év körüli korban kezdett vacakolni (kb januárban már produkálta a tüneteket, a hirtelen lemerülést, random kikapcsolást 40-60% között), és múlt hónapban már jóformán megadta magát.
Köszi a válaszokat, majd szerviznapon meg lesz csináltatva, ha hazajut németországból valamikorXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
PAtr0n
addikt
válasz emeritus #26481 üzenetére
Igen, erre gondolok én is, de én nem viszem szervizbe, hisz én magam is szervizelek telefonokat.
Gáz, hogy már itt tartunk, meg se lehet a hamisat az eredetitől különböztetni.
Eddig bevállt ez a Blue Star akksi, rosszakat nem olvastam róla, és egyelőre a személyes tapasztalat is az, hogy nagyon jó."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
őstag
válasz emeritus #26443 üzenetére
Az első rész igaz, hogy ez egy USA sztori és minket nem érint.
A P9-ről viszont úgy tudom, hogy VoLTE képes. Ha nem szürkeimportos, az akkor az adott ország/szolgáltató ROM-jával megy a legtöbb ország legtöbb szolgáltatójánál.
Annyira nem érdekel, hogy az meg tudjam mondani, hogy nálunk melyik szolgáltató és ROM párosításnál megy. De itt az utalás a ROM függőségre.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz emeritus #26243 üzenetére
és ott a pont... szerintem sanszos...
Az biztos, hogy igyekeznek mindent megragadni a HMS miatt... ha valaki olvasgat akkor ez nyilvánvaló. Ebbe akár az is beleférhet, hogy minél több eszközre juttatják el az aktuális app galery-t.
Az is lehet, hogy egy másik következő P9 firmware frissítés egyik fő újítása egy gyárilag telepített promó videó lesz az új P40 és a szuper HMS képességeiről.Meliora sunt bono inimica
-
asynur
tag
válasz emeritus #26210 üzenetére
8,5 $ volt alliexpress-ről, PostNL-es szállítással (ez elvileg egy relatív gyors és megbízható szállítási mód) december eleji rendeléssel is itt volt 1 hónap alatt. Linkelném, de a shop azóta törölve lett, ami igazán biztató , pedig direkt olyat választottam ahol sok értékelés volt és magas volt az „elégedettségi index”.
A csomag egy kis karton dobozban jött, amiben még be voltak csomagolva a dolgok egy bubi fóliába. Benne volt az aksi és a két ragasztó, egy kis suction cup (ez nem sokat ért, de a nagyobb fürdőszobai, amit végül bevetettem se volt sokkal jobb), két műanyag gitárpengető szerűség , két „pry tool” és három csavarhúzó (sima, csillag és torx). Ezek mind ilyen párszor használatos minőségűnek tűnnek, a lényeg igazából a torx csavarhúzó volt, ilyen piciben nekem nem volt itthon a készletben, a csavarfejek roncsolása nélkül sikerült ki és becsavarni vele, amit kellett.
(a képen már a régi akku kiszerelés után, szemléltetésképp)A kapott ragasztókat végül nem használtam fel, volt itthon kétoldalú szilikon ragasztó így pár apróra vágott darabot beragasztottam, hogy egyáltalán ne lötyöghessen az akku és szükség esetén gyorsan szét tudjam kapni, nekem jó lesz így, eladni úgysem fogom, de másnak nem feltétlenül ajánlanám ezt a megoldást.
Számomra hasznos volt a téma összefoglaló, a kommentek és a válaszaitok, így szívesen írtam le én is a tapasztaltakat.
Ha változás történik az aksi állapotában azt majd igyekszem jelezni, most két hétig így használom szerintem és elkezdem olvasgatni a custom romos leírásokat/lehetőségeket, nem akarom elsietni a dolgot mert már elég régen játszottam ilyesmivel (HTC Wildfire S, Xperia U St25i) aztán majd jövök ismét kérdezni .
[ Szerkesztve ]
-
asynur
tag
válasz emeritus #26106 üzenetére
Megvolt nálam is a házi akku csere, ami kb. 1 hónap alatt ért ide Kínából. (Az emag-os garit inkább hanyagoltam…), a szerviz napok pedig nem volt opció a távolság miatt.
A szétszedés, ahogy azt gondoltam nem volt olyan egyszerű, mint egyes tutorial videókon. Volt pár pillanat, amikor lélekben már elbúcsúztam a kijelzőtől, de végül egyben maradt.
A fürdőszobai „suction cup”-os megoldás önmagában nem igazán működött, valamit lehet, hogy segített a telefon szétszedésén, de a jack dugóba félig bedugott fülessel sikerült végül megindítani a dolgot aztán szépen gitárpengetőkkel kipöckölni és szétbontani (legközelebb ha ilyenre vállalkoznék beszereznék egy kétpofás fogószerű vákumtappancsos cuccot Kínából kb. 2 dollárért).A másik nehézség az akku kiszedése volt, ami három kétoldalú ragasztóval volt lefogatva alulról, amiből kettőnek a vége kilóg felül és elvileg szépen ki lehet húzni. Ez új korában biztos remekül működik, de a két éves ragasztó gyönyörűen beleszakadt (a tapasztalatlanság is közrejátszhatott, elvileg a kihúzásánál nem szabad egy pillanatra sem megállni valamint a lehető legkevésbé kéne "hajlítani" a ragasztót a művelet közben). Végül egy műanyag kanállal sikerült kioperálni a helyéről szorgosan emlegetve az egyéneket, akik ezt így kitalálták megtervezték és kivitelezték, reménykedve, hogy nem durran szét az akku, mivel az elég rendesen deformálódik a művelet során…( 0%-ra merítettem kezdés előtt biztos, ami biztos, védőszemcsi rajtam, vödör víz bekészítve ).
A méretek stimmeltek, kicsit más a felirat az újon. Említettétek, hogy a súly árulkodhat arról, hogy valódi-e vagy sem. Esetemben az eredeti 42g az új 41g, szóval ebből most sok nem derült ki majd az idő eldönti. Accubattery 91% beletöltése után 2340 mAH-t mutat. Eddig három töltésen vagyok túl az első kettőt hátlap nélkül figyelve, hogy mennyire melegszik púposodik-e, eddig rendben van.
A % kijelzés elég pontatlan elsőre töltésnél 82%-ról egyből 100-ra ugrott 3. nál már csak 91-ről csinálta ugyanezt. A merülés hasonlóan gyors eleinte aztán szépen lassan mennek csak le a százalékok.
Lehet valahogy ezt kalibrálni vagy megoldja a telefon magától?A régi akkunál egyelőre sokkal jobb (amit mondjuk nem volt nehéz túlszárnyalni) eddig kb. 4 óra SoT jött ki de ebben volt antutu benchmark és stress test, wifis YT hallgatás bluetooth-os hangszóróval, camera próbálgatás (nem döglik le a telefon végre pár kép után) valamint egy kis játék a gyárilag feltett cuccokkal. Mivel nem az enyém volt a teló új korában, ezért sok viszonyítási alapom nincs, de ez így használhatónak tűnik bár azért érzésre lehetne egy kicsit több kraft is az aksiban.
Érdekesség, hogy a 0%-osra merült régi akku-n 3,9V- mértem az újon, amit beszerelve 63%-nak írt a telefon 3,99V-t. Sajnos a kapacitást nem tudom mérni külső eszközzel, de kíváncsi lennék, hogy az akku-elektronikájával volt-e a probléma vagy tényleg csak gyenge (persze az összeesküvés elméletek is bevillantak, mint tervezett elévülés és szoftveres trükközés , de ebbe inkább nem egyek bele).
Így első próbálkozásra sem volt annyira bonyolult a dolog másodszorra már könnyebben menne, de azért ki is lehet nyírni így a telefont, ha nincs szerencséje az embernek, nekem az volt maradt karcmentes, remélem pár hónap múlva sem robban szét a zsebemben.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz emeritus #26191 üzenetére
riczer
nem tudom van-e ennél olcsóbban?-ez miatt nem lesz garanciális javítás.
a garis dolog esetén,gondolom azt megpróbálhatód,de nem tudom ezt hogyan intézik a LCD megvételét? esetleg ki kell fizetni annak Ft részét és akkor csere utalvány LCD hiányában? -
Cunaja
Topikgazda
válasz emeritus #26191 üzenetére
Kivették a P9-et.
Vegyél másikat.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Aryon87
félisten
válasz emeritus #26173 üzenetére
Csakis markaszerviz, maszekbe nem viszem.
Az elso szervize a Jozsef koruti volt, ott kapta a hibasat, a masodik szerviz mar a Shopmark-ban levo boltban volt, ott derult ki hogy hibas.
Anyamet is a Shopmarkba vittem, jovo heten lesz kesz.2 eves volt az original akku, de mar mutatkoztak a cserere indokolt jelek. Kikapcsolt, forrosodott es a nap veget is nehezen birta ki.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz emeritus #26164 üzenetére
Mi megjartuk ezt Parom teloja elso akkucserejekor hibas akkut kapott, ami rosszabbul teljesitett mint az elso. Masodik szerviznel derult ki, kapott egy ujat.
Most anyam hasznalja azt, mert az o P9-jet is bevittem akkucserere + annak a kijelzojevel is baj volt (kep lentebb), de ahogy elnezem, ugyanugy gyorsan merul a telo, igy valszeg lesz egy 3. futasa is a szervizbe.Ilyen a kijelzoje, es mindenhol ez a szetesett csikozodas lathato:
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
NGA
addikt
válasz emeritus #26161 üzenetére
Mivel megvolt az eredeti gyári akksi, amivel kijött, és megvolt az amit most szedtek ki belőle, így össze tudtam hasonlitani méretre, szitázott feliratra stb, és semmi eltérés nincs. Annyit mondtak most, hogy tudnak 7e Ft-ért is cserélni, de az nem lesz gyári.
Igazából most teljesen mindegy, majd meglátjuk hogy bírja. Páromé, nekem már egy ideje P20 van, azzal jól elvagyok, neki meg elég a P9[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz emeritus #26158 üzenetére
Nem ugyanott cserélték most, máshol. Megkaptam a kiszedett akksit, és összehasonlítottam azzal, amit áprilisban vettek ki belőle, és teljesen azonos volt a kettő. Nem volt garis a készülék, mert egy gsm boltban vettem vadiujan, majd 4 hónap mulva letiltották, a bolt meg átírta az imei számot benne, és azóta így használtam. Pécsett nincs huawei szervíz.
-
Azharel
aktív tag
válasz emeritus #26140 üzenetére
És meg vagy elégedve ezzel a nohon-al ? melyiket vetted belőle, a 3000 vagy a 3550 ? A feleségem használja most már a p9-et én samu a70-et vettem helyette. De állandóan panaszkodik szóval kell bele valamilyen akku. Minden esetre ma accubattery-vel megnézem mekkora a kapacitása...
-
Azharel
aktív tag
válasz emeritus #26138 üzenetére
Elfogadom, legyen hamis. Az a baj a szervíz napokkal, hogy az ország másik felében élek szóval ez nem opció. Csak tudnám akkor hol tudnék biztosan eredeti akkut venni. Erre gontolam még, jó értékeléseket írnak róla.
-
asynur
tag
válasz emeritus #26074 üzenetére
Fejlemény: ma jött egy mail a GLS-től, hogy jön a futár holnap a telefonért (az emagos háztól-házig garancia révén, emagos mail nem érkezett). Ha jól számolom bejelentéstől ez a 11. munkanap ( 5 napot ígérnek alapból, de fekete péntek és hasonlók miatt szerintem ez annyira nem vészes).
A szerviz elvileg Romániában van és alapvetően nem olvastam jókat róla (hosszadalmas szervizelés, lerontott esztétikai állapot szervizelés után) de elég kevés az infó, a telefon pedig karcmentes az akku-t pedig megrendeltem hozzá hétfőn (ha már nem garantált, hogy eredetit adnak a hazai/eu-s oldalakon sem akkor Kínából arra figyelve, hogy legalább 2019-es gyártmányú legyen, eltarthat egy darabig míg ideér).
Létezik itt valamilyen emagos topic? nem nagyon találok olyat ahol rendszeres aktivitás lenne.
Most filozofálgatok, hogy adjam át vagy jelezzem a futárnak, hogy ne jöjjön.
Az utódja már megvan, mert gyakorlatilag így nem volt használható, de látható púposodás és szokatlan melegedés nem volt.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz emeritus #26096 üzenetére
SZERINTEM,az,hogy korábban T-kom függő volt és fel lett oldva a hálózati korlát és most vissza raktad és továbbra sem megy,az nem SIM kártya beállítási gond hanem inkább maga a SIM kártya lehet rossz.
bármely SIM cserénél nem kell semmit beállítani. ezek inkább a mobil internet elérése esetén igaz.
tedd automatikus mód-ba a mobil hálózatot.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz emeritus #26061 üzenetére
Ez nagyon jó!
Ha felraknád a romomat, a P10-et nem is akarnád.Jeni: Ez igen, 2db P9. Melyiket adod a lánynak, annak aki mosogatni megy?
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
pilipi
aktív tag
válasz emeritus #26038 üzenetére
A szervíz napokon a firstphone-nál (már hármat cseréltettem) semmit sem vittem csak a 3 készüléket kabátzsebben.
Nem kértek semmit, nem néztek semmit.
Elvették és 1 óra múlva mehettem érte, annyi csak, hogy egy név egy készülék.
Mármint a szarvízlapra az átadó részéről.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz emeritus #25968 üzenetére
Ezt használd a betűkre. EMUI 9.1-re nem jó, de ez a P9-et nem.fenyegeti, hogy azt használ.
Amúgy nevetséges, hogy nem tudom nagyítani az SMS szöveget.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
SOAD19
addikt
válasz emeritus #25740 üzenetére
Estére hagytam pihenni, ugyanúgy maradt a kijelzőn a fast boot ablak világítva, nem lehet kikapcsolni a telefont. Reggel kikapcsolt állapotban volt, bekapcsoltam, és be is töltött Elkezdtem belakni, a régi appokat letölteni, visszaállítani a korábbi állapotot, viszont megállt az app-ok automatikus telepítése, gondoltam adok neki egy újraindítást. Erre, megint nem tölt be.
-
SOAD19
addikt
válasz emeritus #25735 üzenetére
Most megvolt párszor. Úgy tűnik mégse kellett volna elvinni aksicserére. Mondták a srácok, hogy tovább korrodálódik az ujjlenyomat olvasónál, de emiatt nem feltétlen kell újra elvinni ultrahangos mosásra. Akkor még működött, viszont most lett időm, hogy visszaállítsam a régi állapotot, appokat, így kikapcsoltam, hogy kiszedjem a sim kártyát, ill. sd kártyát. Erre már nem jön be a rendszer csak a fast boot oldal vagy mi, és akármelyik opciót választom nem lép tovább. (factory reset, wipe cache, újraindítás) Most újra sikerült valahogy elérnem, a recovery-t, most töltötte le a csomagot, és telepíti, de eddig nem járt sok sikerrel, ugyanúgy csak a fast boot jön be. Hejj, éreztem, hogy nem biztos, hogy jó ötlet megpiszkálni.
Most megint kiírta, hogy sikeres volt a recovery, erre megint bejön, hogy "Download latest version and recover illetve a Reboot, Shutdown opció". Újra kellene húzni a romot, vagy engedjem el a történetet? -
SOAD19
addikt
válasz emeritus #25711 üzenetére
Már korábban is írta valaki, hogy egyik napról a másikra eltűnt az ujjlenyomat opció a beállítások menüből. Nyilván, nálam közrejátszott az említett malőr is, volt kiváltó ok, de nála semmi.
(#25712) jeni
Ez az akció a fizetős szervezízelésre vonatkozik ugyebár, ahogy a fórumtárs is írta. De mondtam is a szervízes srácnak, hogy beázott a telefon, mert említette, hogy van még garanciám.
-
SOAD19
addikt
válasz emeritus #25480 üzenetére
Köszi!
Akkor, arra nincs mód, ha jól értem, hogy egy adott app-hoz simán, csak hozzárendeljem a kártyámat és úgy fizessek?! Na, majd meglátom, lehet kipróbálom. De, igazán csipkedhetné magát a többi bank is. Igaz, az én bankomnál, még mobilbank app sincs... (Takarék Bank egykori FHB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Bestbuy játékok