-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi7711
aktív tag
válasz philoxenia #19897 üzenetére
Akkor én miért nem kapom meg a 7-est a nyomorék dualsim-re?
Pedig gyárilag független. -
KrAt
veterán
válasz tomi7711 #19891 üzenetére
Nem régóta van meg a telefon, és sosem értettem, minek kell tűkön ülve várni a frissítést.. OK, egy Android 8 (vagymi?) frissítés az nagy volumen, arra én is kíváncsi lennék, de csak egy sima update annyira nem hoz lázba.. Ami eddig is működött, az ezután is fog..
Jó, Windows Phone user voltam, ott egy frissítés gyakran visszalépés volt
-
vzoli1987
aktív tag
válasz Mr.Franczy #19856 üzenetére
Teljes csomagot rakd, jobb sarok kettőspont
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
tomi7711
aktív tag
Sziasztok,
Dual SIM-re is elindult az OTA frissítés?
EVA-L19
-
bontabela73
aktív tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy ha C432-ről C050-es rom-ra állítanám vissza a telefont, a rollback után kell-e külön oeminfo-t telepíteni twrp-vel, vagy elegendő egy C150-es rom 3 gombos telepítése?
Előre is köszönöm a választ!
Da pacem, Domine!
-
headB
tag
Nagyon köszönöm MK VII a segítséget és elnézést a bénázásaimért!
Telefonon gyorsabb: +36307917622
-
MK VII
veterán
Cunaja blogjában minden ott van.
-
malna88
tag
válasz redbiro #19872 üzenetére
Szia!
Ha a nagy pakkot szeded le akkor is megtart mindent. Ezért kértem volna egy 3 gombossal telepíthető linket, hogy totál teljesen az alapoktól rakjam újra.
Most úgy oldottam meg, hogy a 2,6 gigás pakkot telepítettem, majd recovery-ből factory reset. Remélem ezzel ugyanolyan, teljesen szűz lesz, mintha recoveryből tettem volna fel.s9+
-
MK VII
veterán
Először a rollbackot kell a dload mappába bemásolni.
Ez alapján csináld csak annyi különbséggel, hogy ugye Te nem a C432B136-ot fogod feltelepíteni hanem a C150B130-cat.Nem kell a menüt előhoznod a kóddal..
Háromgombos módszerrel fel tudod telepíteni. Hangerő fel+le+bekapcsológomb. Huawei logóig nyomod aztán elengeded és már kezdi is telepíteni a romot.
A lényeg, hogy, ha a rollbackot feltelepített ami talán 10-20 mp akkor utána nézd meg, hogy C900B300 lett-e a telefon, ha igen akkor mehet fel ugyan úgy háromgombossal a Telekomos rom.
Rollbackot még véletlenül se telepítsd kétszer egymás után, mert kapsz egy világító telefont amivel nem tudsz mit kezdeni egykönnyen. -
headB
tag
válasz MK VII #19874 üzenetére
Hát, azt hiszem a gyári, igen
*#*#2846579#*#* erre sajnos nem reagál semmit és itt akadok el
Srácok! Lenne valaki Bp vagy körzetében aki ráérne és megoldaná nekem az újrahúzását a telefonnak? Természetesen nem ingyen kérem. THX!
[ Szerkesztve ]
-
headB
tag
-
őstag
válasz redbiro #19871 üzenetére
hm, elsőre elszállt system update failed üzenettel, most újra letöltöm az OTA-t.
recovery rendben, azt csekkoltam előtte.szerk:
hát nekem az ota elhasal.
ha letöltöm a full package-et és azt küldöm rá, akkor az csinál factory resetet, vagy ugyanúgy megmarad minden, mint a 660 megás kis csomagnál?[ Szerkesztve ]
it never gets easier, you just go faster
-
őstag
az OTA felrakásához kell a gyári recovery, vagy rá lehet engedni twrp-vel is?
nincs root, meg mókolás, csak nyitva a BL jelenleg.it never gets easier, you just go faster
-
laci1892
őstag
-
qwertz99
csendes tag
válasz Attila8006 #19777 üzenetére
Melyik kártyaolvasó programot használod?
-
malna88
tag
Szoasztok!
Tudna nekem valaki linkelni letölthető, 3 gombos telepítős L09C432B391-t? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
s9+
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Sikerült totálkárosra törnom szegény P9-et Még a ház is elgörbült.
Az a kérdésem, hogy aki cseréltetett már a Huaweinél képernyőt és házat, le tudná írni, hogy mennyibe került mind2 cseréje?
Vagy érdemesebb lenne egy újat beszereznem valahonnan? (Pl mobilcorner)
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
P9 L19 dual sim, gyári c432b182 rom. OTA-n frissíteném a c432b378-at már hónapok óta felkinálja. Hogy érdemes frissítenem? A meglévő belakott rendszerre, vagy FR után? A jegyzettömben lévő adatokat hogy tudom kimenteni, és ha kell, akkor már nougat-on visszatölteni? Vagy megmaradnak, illetve automatikusan felhőből visszatölti?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
bontabela73
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett a B391 OTA frissítés. 615 MB méretű frissítőcsomagot töltött le a rendszer.
A Firmware Finder alkalmazást inkább nem ajánlom senkinek. Még a Telekomos rom-nál frissítettem egyet ezzel, de nem jártam jül, valamilyen tesztverziót telepített. Ezután álltam át a C432-re.
Egy apró megjegyzés: a BL nyizásakor, a fastboot módba való reboot után nem történt semmi. A fastboot devices parancsnál sem jelenített meg eszközt a parancssor. VISZONT, amikor manuálisan kikapcsoltam a készülékez, majd a hangerő le+bekapcsoló gomb nyomásával a bootloader-be léptem rögtön észlelte a pc a telefont és minden tökéletesen működött.
Da pacem, Domine!
-
MK VII
veterán
válasz Dell XPS #19852 üzenetére
BL-t nyitni azért kéne, hogy, ha bármi félresiklana akkor menthető legyen a telefon.
Nem kell tőle megijedni.. Első olvasatra bonyolultnak tűnhet, de nem az.
Viszont ahogy felraksz egy full romot akkor visszazár a BL.
Cunaja leírásában itt:
Letöltöd az oeminfo-t meg a TWRP-t.
Ez fog neked kelleni.
BL nyitás is le van írva feljebb.
Szóval BL nyitás, ADB-ben twrp felrakás aztán a microSD-ről fel kell tenni TWRP-n belül az oeminfo-t.
Utána gyári recovery-t vissza kell tenni és mehet még egyszer a B182 full rom.. Visszazárja a BL-t és akkor már gyakorlatilag C432-nek kell lennie.Ami képet most betettem onnantól lefelé le van írva a művelet..
-
darál0w
Jómunkásember
most ment fel OTA a 391...simán ment minden
emui 5.0.1 is jött vele
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
vzoli1987
aktív tag
Jelentem én is megkaptam c432-n szintén
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
weinmaker
őstag
válasz 2007ath #19847 üzenetére
Nem, az ki van kapcsolva. De ez is olyasmi, és jobb és bal oldali alsó sarokhoz érve jön elő, negyedkör formájában, ahol a beállításokat (wifi, bluetooth...stb), common apps, recent apps lehet elérni, illetve legfölülre berak egy keresősávot (google).
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
MK VII
veterán
válasz Dell XPS #19850 üzenetére
No..
Bármit is csinálnál már azt csak BL nyitás után tegyed..
Cunaja blogjában indulj el előröl.
BL nyitás leírása ott van azután pedig a C432-re való áttérés részt csináld végig.
Most megint nem leszek egy kicsit, szóval vagy más majd segít közben... A lényeg, hogy ahogy eddig is mindig kérdezz inkább, ha valami nem tiszta. Nehogy gond legyen.. Bár, ha a leírást követed akkor nem lehet elvileg.Igazából lehet, hogy elég lenne BL-t nyitni, TWRP-t felrakni és egy C432B182 oeminfót feltenni rá.
[ Szerkesztve ]
-
headB
tag
válasz raven24 #19605 üzenetére
'Szaisztok! Adott egy T-mobile függő P9, gyári visszaállítás után eltűnt a kamera és a billentyűzet alkalmazás.
Találkoztatok már ilyennel?"Nálam is ez a probléma. Billentyűzetet sikerült rá fabrikálnom, másik kamera appot is, de a gyári kameraszoftver nélkül a képek elég gyenge minőségűek.
-
MK VII
veterán
válasz Dell XPS #19842 üzenetére
Elvileg már most C432-nek kellene lennie, ha full romot raktál rá.
Mindegy.. Húzd rá háromgombossal a C432B182-t. Összefoglalóban megtalálod. Vagy a driveomból.
Illetve pontosan milyen is a telód? L19 vagy L09? Azért az nem mindegy...
L09-ces romot linkeltem.[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Rollback után nincs változás EMUI 5.0, Android 7.0 tekintetében, viszont a Build-szám: C900B300.
Van ennek jelentősége?Köszi!
Üdv, Dell XPS
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bontabela73
aktív tag
Helló!
Az oeminfo-huawei-p9-eval09-c150.zip cust 150-hez honnan tudnám letölteni?
Da pacem, Domine!
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Segítsetek légyszi, hogy hogyan lehet kikapcsolni (ha ki lehet egyáltalán) az alsó sarokhoz éréskor felugró marhaságot. Amin a gyakran használt programok, meg google cuccok jönnek fel. Rohadt idegesítő, és nem találtam sehol.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! V6on vagyok és érdeklődnek, hogy valaki találkozott e már azzal, h nem fogadott hívásnál és smsnel nem mőködik a visszajelző led? Illetve a képernyő sem villan fel. Facebook és messengernel minden működik. Köszönöm!
-
hurrikan
addikt
Üdvözletem
Rég jártam erre.
P9-em azóta is elégedetten használom immár több mint 1,5 éve, most viszont lenne kérdés.HiCaren belül,"rendszer frissítés korai próba"
Nektek mit csinál most ha rámentek? Mert eddig mindig azt írta hogy nincs frissítés, viszont tegnap óta nem ezt írja, hanem azt, hogy betöltés folyamatban
viszont aztán azt sem írja ki hogy van meg azt sem hogy nincs. Hátha készül valami?Jelenlegi legfrissebb hivatalosan elérhető szoftver a B386 C432-re ugye jól tudom?
Firmware Finderen van már 390, 391, 393 is de ezek egyike sem jött ki hivatalosan. Csak root után TWRP-vel tehetők fel amennyire én tudom.Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps
-
őstag
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi időben felfigyeltem egy hibára: ha pl gyorsabban gépelnék, akkor a billentyűzet beakad egy betűnél. Vagyis inkább olyan, mintha nem érzékelné. Ti is találkoztatok ilyennel? (A gyári Huawei billentyűzetet használom, nem kell a G-Board féle adatbánya.)
Voltam a nyáron még ezen a Huawei akadémia nevezetű cuccon, amit a hazai Huawei szervezett, és ott elhangzott valami olyasmi, hogy elvileg a SW megpróbálja a félregépeléseket kiküszöbölni valami algoritmus segítségével. Azt hiszem megtanulja a szavakat amiket használsz, mint a predektív szövegbevitel, csak arra használja, hogy a félregépelést kiküszöbölje. (Lehet hülyeség, de úgy emlékszem valami ilyesmit mondtak.)
Lehet, hogy ez a hiba nálam?
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
MK VII
veterán
válasz bontabela73 #19824 üzenetére
Szia.
C150B130 full rom.
De Cunaja logoutjában mindent megtalálsz! -
bontabela73
aktív tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy ha esetleg, netalántán vissza szeretnék térni a Telekomos C150-re C432-ről (ami nem túl valószínű), akkor honnan lehet oeninfo c150 zip fájlt (ezt eddig sehol nem találtam) és teljes rom-ot letölteni. Rollback csomag és a többi hozzávaló megvan.
Előre is köszönöm az információt!
Da pacem, Domine!
-
migabi24
nagyúr
válasz sirokipatrik #19821 üzenetére
Köszi
-
migabi24
nagyúr
Ha telekomos telefont akarok ota frissíteni az emui 5-re, eddig úgy frissítettem, hogy frissítés előtt és után is csináltam fr, lehet ebből problémám? Visszaolvasásokból rémlik valami, hogy valakinek eltüntek alkalmazások de nem emlékszem a konkrét esetre
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Jól látom, hogy a Blue verziók kissé túlárazottak? Miért van ez a különbség?
Szeretnék egy Blue-t, Dual Sim-est, de elég ritkának, és az egyéb színű készülékektől kb. 20.000 Forinttal drágábbnak tűnik.
Nevezetesen fehér, fekete, szürke van 70.000 Ft körül, de Blue-t 90k alatt nem láttam mostanában.Köszi!
-
őstag
válasz migabi24 #19815 üzenetére
Szerintem fordítva kellene kérdezni, mert az akinek 6-os droid van fent, mint nekem is... nem tudja hitelesen megmondani, hogy mi nem tetszik a 7-esben. Csak azt tudja hajtogatni, hogy neki teljesen megfelelő a 6-os, mert stabil és kész...
Tehát aki 7-esre váltott az írja meg Neked, hogy ez miért is volt jó és miben jobb neki az új EMUI stb...
Ezek főképp apróságok lesznek, de lehet olyan is ami neked jól jönne.Az egyik logikus érv, hogy a frissebb rendszer elviekben biztonságosabb. A szakemberek inkább úgy szoktak ezt mondani, hogy másféle biztonsági réseket/hibákat tartalmaz. Ennek ellenére ez is egy fontos dolog. Mert ha valaki mobilról bankol, érzékeny adatokat tárol rajta, necces tartalmakat néz... vagy nem eléggé diverzifikáltak a net-es jelenlétéhez kapcsolódó azonosítói. (pl 1-2 email címe van és/vagy majd mindenhez ugyanazon jelszavakat használja)... titkosítatlan WIFI (free) kapcsolatokat használ, vagy nem megbízható WIFI pontokhoz csatlakozik ..... stb... stb... ezek mind-mind súlyosbító tényezők, aminél a friss OS jelentősége még nagyobb.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz bluemirage #19812 üzenetére
bocsánat:
VBRhelyett variable FPS-el rögzít. Nem ugyanaz...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz pinkcc #19795 üzenetére
Néhány nappal korábban volt erről szó!
A 1080p az VBR FPS-el rögzít, ami nem szerencsés... De leginkább rosszul teszi, hiszen valós időben nem tudja rendesen felmmérni, hogy éppen mennyi fps-el kell letárolni a felvételt. Amikor kép jobban változik... tehát mozog a kamera vagy elmozdul a téma nagy réssze, akkor lehet ezt jobban látni. Ami még rosszabb, hogy utómunkával sem lehet kihozni jóra, hiszen eleve hiányzik a képi információ a felvételből.
Szerintem vállalhatatlan a sima 1080 a P9-nél.Az 1080/60fps az egyetlen amivel normális videót lehet készíteni... bár egyeseknél még ez is akadozott... de nálam pl. nem.
Meliora sunt bono inimica
-
bontabela73
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon tetszik a C432 rom. Azért megkérdezem, hogy lehetséges-e visszatérni c150-re (telekom(? az oeminfo c150 zip-et le lehet valahonnan tölteni?
Előre is köszönöm a választ!
Da pacem, Domine!
-
Cunaja
Topikgazda
-
Septum15
aktív tag
válasz Zolcsika77 #19807 üzenetére
Ugyanúgy kell felrakni, mint a V4-et vagy V5-öt. Nem kell semmi extra lépés.
-
Zolcsika77
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő. Felpróbálnám a Cunaja V6 romot a telefonomra. Jelenleg V4 megy rajt, V5-ről mentem vissza.
A jelenlegi Build szám: EVA-L09C432B389V4Így elég a twrp-ből telepíteni, vagy kell valami mást is tennem.
Arra gondoltam, hogy a twrp-t újrarakom, mert V5 és V4 alatt is ad-hoc újraindul, vagy fagy a telefon.
(Nem gyakran, átlagban hetente egyszer. Egyáltalán mi lehet a baj? Valamit szerintem nem jól csinálhattam anno, de fogalmam sincs hogy mit.)
Ebben az esetben van valami extra teendőm, vagy csak az adb parancssorból megoldom a twrp újrahúzását és kész, majd mehet rá V6?
Köszönettel.
[ Szerkesztve ]