Új hozzászólás Aktív témák

• sityupityu

veterán

válasz RoSSo3 #10680 üzenetére

Azt én is írtam, hogy szerintem jobb ha egy töltő nem feszegeti folyamatosan az akku határait. Azzal ártani nem ártasz ha hosszabb ideig de gyengébb töltőáramot kap az akku. Valamilyen szinten biztos, hogy kíméletesebb.
    Azt persze hozzá kell tenni, hogy egy akkunak megvan a maximális töltőáram felvétele, tehát pl ha egy akku max 2 ampert képes felvenni, akkor azt hiába töltöd egy 3 amperes töltővel, nem fog 3 ampert felvenni. Ez tény. Tehát ennél a telefonnál kellett egy olyan akku is ahhoz, hogy ekkora árammal lehessen tölteni, mint amit a gyári töltő és a hozzáadott kábel biztosít. Ha nem lenne megfelelő akku benne ami ekkora áramot felvesz egyszerre, akkor az egész nem érne semmit sem. Ergo kárt valóban nem okozhat az, ha mi folyamatosan a gyári gyors töltőjével használjuk, hiszen az akku engedi ezt. Én valamiért ettől függetlenül mégis jobban szeretem kisebb árammal tölteni, pedig ez ellent mond annak amit feljebb írtam. :)
    Egyébként meg 2-3 év alatt simán beadhatja a kulcsot az akku normál esetben is. Ennyi idő alatt már annyi töltési ciklus van benne, hogy tutira nem fogja azt a teljesítményt nyújtani mint újkorában, ez 100%. De már egy év múlva sem. Ez ellen nem tudsz semmit sem csinálni.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák