Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz LanyUs #7996 üzenetére

    Bringás társamnak van giant reign e+, és nézegettem milyen az app, nekem gyanús, hogy az ott szereplő rásegítés értékeket félre értelmezed.

    Többször hivatkozol 400w-ra és ez vált gyanússá. A yamaha motor max teljesítménye kb 650W, amit le is tud adni. A Syncdrive applikációban nem vattokat szabályozol (a szám mögött nincs semmilyen betű se jel az appban), hanem a pedálszenzoron mért saját teljesítményedhez a rásegítés mértékét %-os értékben. A gyári leírásban is ez szerepel: SyncDrive Pro motor delivers 85Nm of torque and tunable support ratios up to 400 percent.
    A te mindenkor bevitt wattodat tolja meg az appban beállított %-al, aminek persze a felső sapkája a motor maximuma lesz a 650W és ezt minden rásegítés módban elő tudod hívni csak a te fizikai erődön múlik, hogy képes vagy-e a motor teljes potenciálját lekérdezni. Matekra fordítva: egyszerűség kedvéért 100-as értéken a te lábad teljesítményéhez mindig pont ugyanannyit fog beletenni a motor is. Ha te 10W-al tekersz, akkor ő is 10W-ot tesz bele (lesz 20W ketten együtt), ha te 80W-ot, akkor ő is 80-at (rendszer 160W) és ha te kiállva megbikázod 650W-on (mert jó erős vagy), akkor a motor is csúcsra beteszi a 650W-ot és 1300W a kettőtök ereje. Míg a 400-as érték az a saját erődet egészíti ki további 4x-esével. Tehát a 10W-odhoz 40-et tesz hozzá, 100W-hoz 400-at (ilyenkor már nagyon könnyű emelkedőn mászni) és 162,5W saját erő bevitelével már lekéred a motor maximális 650W-ját. Persze ettől te tekerhetsz erősebben, csak a rásegítés már nem fog növekedni ott a pluszt mind neked kell bele tenned.

Új hozzászólás Aktív témák