Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
őstag
Inkább az európai megjelenésekre gondoltam, mert ugye azt tapasztaltam inkább (ezek szerint nem):
1., EU 2005. december 2. Xbox 360 Ez nagyon meglepett! Nem hittem volna, hogy ez már egy ilyen régi gép!
2., EU 2006. december 8. Wii Karácsony előtt valóban.
3., EU 2007. március 23. PlayStation 3 Jócskán megkésve.Továbbra is fenntartom, hogy a Wii-nek volt a legjobb időzítése, még akkor is, ha az Xbox 360 egy évvel megelőzte.
"A riválisokkal szemben ( PS3, X-box 360) alacsony ára, a softwarek alacsony ára (kb. $50), valamint a mozgásérzékelős technológiának köszönhetően vezetett az eladásokban."
A Wii megjelenéskor javasolt kiskereskedelmi ára hazánkban 69.900 forint volt.
A PlayStation 3 169.990 forint volt.
Az Xbox 360-nal meg csak a Kinecttel együtt lenne igazságos összehasonlítani.AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Mister_X
nagyúr
válasz idegen lény #47 üzenetére
" fehér volt, míg a többi fekete, fehér színű tárgyakat szívesebben adnak gyerekek kezébe, most nem megyek bele, hogy miért"
A kijelentés második fele meg alátámasztások nélkül (is) nettó baromság.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Goldwin
aktív tag
válasz idegen lény #47 üzenetére
"a jó időzítés, akkoriban az elsőként megjelent next-gen konzol volt, aszem pont karácsony előtt"
Nintendo Wii: 2006. november 19. (Észak-Amerika)
PlayStation 3: 2006. november 17. (Észak-Amerika)
XBOX 360: 2005. november 22. (Észak-Amerika)"a sokkal alacsonyabb, családbarát árazás"
Nintendo Wii konzol: 249 dollár (2006 november)
PlayStation 3 konzol: 499 dollár (2006 november)
XBOX 360 konzol: 299 dollár (2005. november)[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz #65675776 #46 üzenetére
Nekem van Wii-m, illetve csak az van, meg egy GameCube, meg egy PS Vita, de őszintén szólva nem tudom, miben volt különlegesebb a többinél, amit azok még most sem birtokolnak. Szerintem több oka is volt a magas számú eladásoknak (amiket azért már a PS4 megdöntött, ha jól tudom):
- a jó időzítés, akkoriban az elsőként megjelent next-gen konzol volt, aszem pont karácsony előtt
- kiváló reklámkampány
- az első testmozgásos irányítás (amiben aztán a Kinect sokkal jobb lett), sok helyen ki lehetett próbálni, a gyerekek megőrültek tőle, nem lehetett elvonszolni őket előle, kikönyörögték a szüleiktől, ők meg még örültek is neki, hogy legalább mozog is az a gyerek, nemcsak görnyed a számítógép vagy a TV előtt
- a sokkal alacsonyabb, családbarát árazás
- a túlnyomórészt családbarát játékok, amiket nyugodtan mersz a gyerek kezébe adni, jellemzően nem vértől csöpögő játékok, hanem kedves, aranyos figurák, meseszerű környezetben
- rengeteg kiváló party játék, amikkel az egész család tudott egyszerre játszani vagy bulikon is kiváló szórakozás volt mindenkinek, ismerkedős partykon is ideális minden korosztály számára, nagyon sokan ilyen alkalmakkor találkoztak vele először, és mivel jó élményeket okoztak nekik, így ők is vettek maguknak ugyanezen célból
- a legkisebb konzol volt, elfért bárhol
- fehér volt, míg a többi fekete, fehér színű tárgyakat szívesebben adnak gyerekek kezébe, most nem megyek bele, hogy miért
- masszív, elnyűhetetlen, strapabíró gép, és ez látszik is rajta, nem kell nagyon félteni a gyerektől
- kicsit úgy is néz ki, mint egy játék, ami gyerekeknek való, nem felnőttes kinézetű.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
törölt tag
Ha tényleg annyira csak a hw ereje számít, akkor hogy lehet az, hogy Wii-ből többet adtak el, mint PS3-ból és X360-ból? Ja, hogy voltak mellé olyan feature-ök, amelyekkel a másik két konzol a mai napig nem tud versenyezni? Kb nulla HC gamer vette a Wii-t, a casual réteg adta az eladások döntő többségét.
A Wii U azért bukott meg, mert nem volt semmi olyan képessége, ami kiemelte volna, emellett nem volt rá tartalom sem. Utóbbi kettő közül legalább az egyik kellett volna a sikerhez.
-
idegen lény
őstag
De ez messze nem lenne akkora óriási durranás, és olyan hihetetlenül fantasztikus gép, mint amiről beszélnek a szerencsések, akik már látták a prototípusokat. Kis túlzással ez a Wii U, amit leírtál. Valami sokkal nagyobb dolog van itt készülőben, ebben biztos vagyok.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Bennyboy
őstag
én egyébként arra tippelek, h lesz egy konzol ami tv-re köthető és a joy lesz az amit el is lehet vinni és játszani rajta konzol nélkül.
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #42 üzenetére
Csak remélni tudom, hogy Link nem fog Mickey Mouse és Donald Duck (Trump?) sorsára jutni...
-
idegen lény
őstag
Nintendroid, óccón adom, jó minőség!
Azért kemény lesz az Angry Birds VR-ben...
[ Szerkesztve ]
-
Shepard
tag
Nem gondolom, hogy eleve halott ötlet a dolog. Sok múlik azon, hogyan próbálják megvalósítani. Az Android szóra mindenki azonnal felkapja a fejét... na akkor biztos béna, gagyi kis játékokat kapunk pay to win rendszerrel. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy több exkluzív és 3rd party címet hoznak nyitásként és azokat összekötik egyéb mobilos alkalmazásokkal. Mint anno a Splinter Cell Blacklist, AC 4 vagy Watch Dogs a Wii U-n. Szerintem mindegyik asztali játékhoz csatlakozó minijáték élvezetes volt, csak nem sikerült elterjednie, mert a Wii U-t kevesen vitték. Az okos készülékek viszont annyira elterjedtek, hogy mindenkit elérhetnek vele. Mindenesetre jó volna valami konkrétum így hónapokkal a megjelenés előtt, mert így a gép esélyesen a Wii U sorsára fog jutni és joggal kérdezhetik majd az emberek: mi az, valami mobil kiegészítő a Wii-hez?
[ Szerkesztve ]
-
malphitee
senior tag
NX hez lesz mozgásérzékelős joy ?
-
GodGamer5
addikt
Ekkora egy fost, hogy találhattak ki... Hihetetlen
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
joey04
titán
jaj ez mekkora bukta lesz...
-
Mister_X
nagyúr
Remélem, hogy az NX végül handheld lesz... nem akarom elhinni, hogy a Wii U-ból nem voltak képesek tanulni és nem zárkóznak fel a másik kettőhöz.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
-
senior tag
Szerintem Nintendóék a szemüveg nélküli 3D élményt fejlesztették tovább...
plus ça change, plus c'est la même chose
-
DudeHUN
senior tag
?! Only Digit XBOX bemutató rémlik? Ki lett rúgva az egész vezetőség akik a One-t behozták. Borzalmasak voltak az előrendelési adatok és a Kinect is bebukott.
A PS3 azért hozott míniszokat, mert az emberek inkább 360-at vettek a drága és arrogáns Sony terméke helyett. Itt is bebukott a vezetőség. Ha nincs a 3 led nagy bajban lett volna a Sony.
A hardcore réteg támogatása nélkül nincs sikeres konzol. Ezt nagyon jól bebizonyította az elmúlt cirka 5 év. A Neo és Scorpio meg meglátjuk. De szerintem ilyen korán azok sem a legjobb lépések (bár 4 év belefér számomra). Az MS konkrétan generációt fog váltani teljes visszafele kompatibilitással piacon tartva a régi gépét.
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem buktatta meg a One digitális konstrukcióját. Csak a Microsoft nem tette lehetővé azt, hogy csoportosan vegyék az emberek a játékokat. Ennyi, cserébe nem kell online lenni, de ugye mindig mindenki online így is. Csak értékes szolgáltatásokat vett el a Microsoft a játékosoktól, amit eladtak úgy, hogy hallgattak rájuk.
A PS3 a Sony-nak a Blu-ray miatt hozott milliárdos mínuszokat.
A Wii U baja, hogy nem volt tartalom rá, és igazából még mindig adós a Nintendo az igazán ütős címekkel.
Szerintem egyik konzolgyártónak sem számítanak a hardcore felhasználók. A rajongókra és a casual rétegre mennek. Persze a Microsoft és a Sony most elkezdte nyomni, hogy meghallgattuk az igényt és lesznek erősebb konzolverziók, de valójában nem nektek csináltak jót, hanem maguknak.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Bird
addikt
A Jamcsik majd veszik helyettünk is, mint a cukrot.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
DudeHUN
senior tag
Az a 0,1% megbuktatta a Tívítíví digitális jövő One-t, milliárdos míniszokat hozott a Sonynak a PS3-as arroganciájuk miatt és négy év alatt e réteg közömbössége miatt kemény 12 millió WiiU ment el. Idén talán fél millió lesz eladva világszinten.
A maradék 99,9% vagy havertól kér tanácsot mit vegyen vagy azt veszi, ami havernak van. Vagy a hardcore ajánlására ugrik bele valamelyik masinába.
Szerintem rossz stratégia arra menni amerre nincs senki.Gamer for Life
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van a konzolpiacon is egy nagyon hangos 0,1%, akik a fórumokon erősen kampányolnak, hogy sok múlik a hardveren. A fő gond a gyártók számára az, hogy a maradék 99,9%-ot ez nem érdekli, és emiatt nem olyan egyszerű konzolokat tervezni, és azokat sikerre vinni. Hidd el, hogyha csak az erő számítana, akkor minden évben kiadnának egy új csúcskonzolt 10000 dollárért ... és vihetitek. Mi sem lenne egyszerűbb nekik ennél.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
DudeHUN
senior tag
Dehogynem. Nagyon sok múlt a hardveren. Amikor a PS3/360 multcímek is képesek voltak rosszbul futni és mindenki generációs grafikai váltásra várt az új gépeknél. Nem emlékszel mekkora fikázás ment egyes multicímeknél? Kell a hardver. Mindig is kellett.
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Peat;)
veterán
A wii u grafikai szintje elég lett volna az első éveiben ha megfelelő tartalom érkezik rá. Nem érkezett. A zeldát is akkor adják ki rá amikor már leáldozóban van a gép....ha nem jön nx-re az nagy tökön lövés lesz nekik, nem olvastam híreket, de sajnos kinézem belőlük.
Az NX mindegy hova érkezik, sem a mobil sem az asztali fronton nem az erővel fog dominálni és a grafikával. Tehát gépügyileg a wii u sem lóg ki a sorból igazából, nem a hardware miatt bukott. Hardware most sem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
Pont erről beszélek. Ki fogja megvenni? Az N-nek nagyot kell villantania, mert a saját tábora jelentős része is csalódott a WiiU-ban.
Szerintem, ha tényleg ez lesz egyszerűen marhák. Tele vannak zsével és hagyják elúszni az egyetlen piacukat. Erős vas kell és megvásárolni a portokat, ha az kell. Nem megint hazárdírozni, hogy szép lassan ne maradjon ember aki még emlékszik rájuk.Gamer for Life
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem számít a hardver a fejlesztőknek. Ami számít az az elterjedtség. Mivel a Nintendo szemében ez kritikus fontosságúvá vált, így valószínűleg az NX-re annyira olcsó hardvert választottak, amennyire csak lehet, annak érdekében, hogy a konzolt nagyon olcsón adhassák, vagyis egy éven belül meglegyen a 10 milliós felhasználóbázis.
A piacnak felhasználóbázis kell. Ha az van, akkor lesz tartalom is. A trükkös része a konzolpiacnak mindig az, hogy úgy kell kiépítened gyorsan egy nagy felhasználóbázist, hogy az elején nincs semmid, amit adhatnál.
-
DudeHUN
senior tag
? A WiiU eleve eséytelen volt mert hurka hardvert tettek bele. Hogy mit tud adni? Talán a legerősebb first party játékkínálatot. Mindegyik gyártó bebizonyította, hogy a piacnak jelenleg erős gép kell és játékok. Belső és külsős játékok a kornak megfelelő grafikával. Ennyi. A konzolpiacon -milyen meglepő- játékokkal lehet kaszálni.
Gamer for Life
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Abba gondolj bele, hogy mit tudnak adni amit a Microsoft és a Sony nem tud? Ez egy döntő kérdés a stratégia szempontjából, mert az Xbox és a PlayStation ellen ezen a területen esélytelenek. Esélytelen volt a Wii U is. Olyan stratégia kell, ami egy olyan piaccal köti össze a Nintendót, ami méretben óriási, és tökéletes kiegészítése lehet egy konzol. Az okostelefonok piaci innen kézenfekvő.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
Dehogy felesleges. Ez kell a népnek. Nézd meg a WiiU eladásait. Egyedül a handheld vonal az ami megy még. De már ők is kezdik a mobilos appokat, mert látják a trendeket. A legjobb belsős csapatokkal komolyan kvarcjáték szint a megfelelő 2017-ben a Digitalfoundry és a minden pixelt elemzünk világában?! Az elmúlt generációk meg megmutatták, amit a hardcore réteg nem vesz az nem lesz sikeres (WiiU, PSP Vita, PS3 gyenge start).
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
DudeHUN
senior tag
Wut? Nézd meg mi eladható és nézd meg mit vesznek az emberek. Ha az N 3rd party szoftver gyártó akar lenni hosszútávon megértem. Mert így azon a generáción kívűl akinek még volt NES, SNES vagy N64 a birtokában senkit nem fognak érdekelni kicsit sem. Egy erős gép az exkluzívjaikkal és kemény külsős támogatás meg tudná ezt fordítani. A hardcore már az elejétől tojt a WiiU-ra. Látjuk mi lett. Második gép maximum. Csak pár igazán elvetemült szamurájnál nincs mellette PC vagy másik konzol. Egyre rosszabb hírek jönnek. De remélem csak félreértések miatt.
Gamer for Life
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyik mögött sem volt olyan tartalom, ami eladhatta volna őket. Az Ouya jó viccnek indult, a Shield pedig sosem tudott jó viccé változni sem.
(#3) he7edik.: Sajnos semmi sem biztos a hardverre vonatkozóan. Nem tartalmaz erre utalásokat semmi.
(#15) Zigur: Pontosan. Felesleges ott a konkurensek után menni, ami lefedett terület. A sikeres területeket kell úgy átalakítani, hogy nagyobb sikert hozzanak.
[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
Azta rohadt mi ez a pesszimizmus itt? A nintendo aoha sem követte az xboxot meg a ps-t de még is azzal hasonlítják őket össze,de minek? Nintendo soha nem arra törekedett ami érthető.Szerintetek mért nem másolja le senki a ps4-et? Hasonló vagy erősebb hardver és AAA játékok elérése, no elmondom mert értelmetlen.A két konzol lefedi ezt a piacot egy harmadik csak bukta lenne de nagyon.Más megközelítés kell egy harmadik konzolhoz.Az androidos játékok elérhetősége pedig azért előny,van pár minőségi (nem grafikailag) játék rá.De aki grafikai buzi annak is van pár,szóval jó a koncepció bár az igaz hogy más is kell a sikerhez.A Wii megtalálta a sikerhez való kulcsot olcsón,wii u nem is tudom mért tért el ettől de ez most más ugye.A lényeg hogy ne hurrogjunk le semmit míg meg nem jelenik,főleg ne mi magyarok akik semmit sem tudnak létrehozni,normális gazdaságunk sincs.
-
Zigur
senior tag
Elképzelhető, hogy a 3DS sikerét akarják továbbvinni, abban a piaci szegmensben nagyjából egyeduralkodók.Ha ez így lenne, akkor viszont a Wii U marad még egy darabig mint asztali megoldás. Végül is van benne ráció, arra koncentrálni ami nagyon megy, és ha belegondolok, egyáltalán nem biztos már a Wii, Wii U után, hogy a nagy 3rd party kiadók foglalkoznának az NX-el.
-
Scholes9
nagyúr
Meglepne, ha ebből siker születne, de azért szurkolok nekik.
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
khron78
őstag
Na ez viszont gáz. Bukta.
-
csapee
őstag
Tehat a Nintendo szerint en otthon a kanapen egy felturbozott mobiljatekkal toltsem az idot. Hmmm, erdekes koncepcio, de honnan lesz a love?
Mert en 5$ tobbet nem fizetek egy kvazi mobiljatekert.
Ki fog erre fejleszteni a Nintendon kivul? Mikor a pc es konzolpiac is kozeledik egymashoz, mert akkora a fejlesztesi koltseg egy AAA cimnel.
Majd ok osszeborulnak a 2$ app-keszitokkel?Csapee
-
Bennyboy
őstag
jöhetne már konkrétum a konzolról. Megjelenik egyáltalán még idén?
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
Peat;)
veterán
Egy eszköz sikere általában összefügg a rajta elérhető élménnyel. Ez esetben játékcímekkel. A kézi konzoljai sosem voltak erősek nintendonak mégis sikeres üzletág. Amiket említettél azokon nem mondanám azt hogy van játék, ahogy a mobiltelefonokon és tableteken sincs játék. Leszámítva az átportolt half life 2-őt, amit már mindenki végigjátszott aki kicsit is fogékony a játékokra.
Az majd kiderül hogy megfelelő kínálatot el tudnak-e érni, mert a wii u-nál ez is probléma volt, illetve majd kiderül hogy ha lesz megfelelő kínálat ráharap-e a vásárlóközösség.
Az xbox one és ps4 eladások nagyon szépek, leginkább ps4 mindezt úgy hogy kb most, 2016-ban lett rájuk épkézláb kínálat. Addig egy dolog adta el ezeket a gépeket: a marketing hogy erőgépek. Ezért elég kockázatos a piaci most nintendonak, mert az emberek a nagyotmondásra fogékonyak és nem a minőségre, szebben nem tudom leírni drukkolok nekik de ahhoz játék is kell. Az nevetséges hogy a wii u-ra még mindig nem jelent meg a zelda, most már jön oké, de nagyon elkésett. Ha évente 2 ilyen kaliberű játék jönne szerintem már elég lenne a sikerhez az ezt értékelő fogyasztói rétegben.
-
DudeHUN
senior tag
Ha ez igaz az N kivégzi az asztali piacát. Inkább legyen 3rd party gyártó. Komolyan mondom nem hiszem ezt el. Én még mindig egy minimum PS4 erejű hardverrel várom az NX-et. Hiába szeretm a WiiU-m, csak tanulni kellene a hibákból kedves N.
Nagygépes Mariot akarok 1080/60-ban. Ki a retket érdekelnek a mobil játékok konzolon?! Szerintem ez inkább a handheldjükre igaz.Gamer for Life
-
XuChi
addikt
Na innentől köszönöm engem már nem is érdekel az NX.
Ezek után garantáltan "szutyok" android és mobil szintű szemetekkel lesz tele.
Gratulálok N. Szakadjon rátok az ég!!!!!!!!
-
oAcido
aktív tag
Majd amikor játszol a Zelda valamelyik részével, aztán 10 perc után kiírja hogy elfogyott az energiád várj 2 órát, de akár 5$-ért most fel is töltheted...
-
he7edik.
addikt
Azt már lehet biztosra tudni hogy akkor végülis a Tegra X1-re épül?
Égő szöveg a flém vázon
-
nightmanager
tag
Dejó, lesz Flappy Bird meg Candy Crush Nintendora..
-
Shade45
senior tag
"Gyakorlatilag egy olyan piaci rést céloznak meg, amit eddig senki sem próbált lefedni, és ez akár még sikert is jelenthet."
Ouya??? Vagy akár az Nvidia Shield-et is említhetném.
Kíváncsian várom, hogy mennyire tudják majd minőségi tartalommal ellátni a jó népet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Canon EOS M50 fényképezőgép
- Xiaomi Mijia 1S robotporszívó
- LAUT PRESTIGE Folio for iPad Pro 12.9-inch (2022/2021/2020/2018) tok - Új, bontatlan