- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Még mindig GPS nyomkövető.
Ismeri valaki a Tkstar TK905b-t esetleg? Érdeklődni szeretnék, hogy van valamilyen előnye a 4G-s verziónak a 2G-s verzióval szemben?
Illetve esetleg ennek a kisebb változatával (tk1000) van tapasztalata valakinek?
Köszönöm! -
HoTaZo
addikt
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Fejembe vettem, hogy meglévő ágytámla mögé rejtett ledsort ilyen kapcsolóval szeretném vezérelni, oly módon, mint a folyosó kapcsolók, az ágytámla két szélén lehetne fel és lekapcsolni. Nem vagyok jártas ennek a technikai megoldásában, hogy ledsort lehet-e egyáltalán így vezérelni. De, ha lehet, akkor ilyen kapcsolókhoz keresek egységet, Ali vagy Temu vagy más ajánlott áruházból.
Sajnos eddigi kereséseim nem vezettek eredményre. -
válasz
Digitalpimp #189148 üzenetére
Ebay visszaírt hogy semmi esetre sem cancelozzam a returnt hanem egyezek meg vele, ha nem sikerül akkor 15-én teljes visszatérítést kapok. Én persze jóhiszeműen bekértem a postázáshoz az adatokat majd generáltam egy vissza labelt a posta címíratkitöltővel aztán mondtam hogy 13700 azaz ~33,75 EUR. Aztán persze írta hogy 5 euro lenne azt sem fizetné ki.
Sajnálom én követem az ebay support utasításait. Aztán írta hogy most ez miatt semmilyen bevételét nem kapja meg amíg ez nincs rendezve. Minden második üzenete az hogy zárjam le és hogy ha lezárom akkor kapok teljes visszatérítést (aha...) meg paypalon majd fiezet...(aha...) Én persze leírtam hogy nem tehetem mert support írta hogy nem zárhatom le, meg kell oldani 15.-ig és jelentsem is ha nem sikerül. Nem zárom le, oldja meg ő.
Szóval most elszórakoztattam egy darabig bár meguntam és hagyom úgy hogy főjön a levében. Most már biztos hogy megy rá a jelentés a végén hamis termék, átcseszés, scammelés stb miatt.
Írtam neki hogy van 3 lehetősége:
1. full refund most
2. visszaküldöm ha fizeti és úgy full refund
3. 15.-én full refund support által és egy negatív.
Választhat. -
Aliexpress májusi akciók. Május 12-18 között.
-
válasz
Digitalpimp #189148 üzenetére
Olaszból jött. Eladó egy betüt nem ír angolul csak olaszul. Mivel hamis ezért nem is biztos hogy vissza szabad küldenem.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
MasterDeeJay #189147 üzenetére
Parfümmel amúgyis vigyázni kell, mert vámköteles. Aztán a végén igen drága lehet.
-
Na megint át akartak verni. Ebay, anyám megkért vegyek parfümöt. Jó drágán hát persze hogy hamis érkezett. Oké return mert hamis, képek csatolva... Eladó elfogadta.. tök jó lehet nem átverés?...aztán ír hogy cancelozzam mert rossz címet adott meg... Aha hogyne azt semmilyen esetben sem teszem meg... Javasoltam hogy keresse fel az ebay supportot.. na it már egyértelmű volt hogy full scammer mert elzárkózott mindentől. Ment a report a termékre hogy fake...amit persze nem fogadtak el, meg ment a supportnak email hogy mit alkot ez a szerencsétlen. És persze amíg nem fizeti a visszaküldést addig nem is küldhetem vissza. (Ez már megtanultam a káromon) Soha nem nyomok rá hogy cancel return. Most várom a support visszajelzését.
-
vacs
veterán
válasz
st6969 #189144 üzenetére
Khm, kettővel fölötted írtam ezt:
Pedig nagyon jó kis cucc, nekem is van Intel NUC Mini PC-m!
Én Windows 11 IoT Enterprise LTSC - bloatware mentes Windows-al használom, részben házi szerver, seed szerver és böngészős gépnek!
2 TB-os 2,5-es HDD van benne, a 4 TB-os fizikailag magasabb, ezért nem fér bele a házba.
Keveset fogyaszt, csendes és "gyors"!
Próbáltam linux alapú openmediavault és truenas stb rendszerekkel, de nem értettem hozzá igazán.
Bátran ajánlom! -
tobias40
veterán
Beraktam a kosárba de tovább nem vittem mert nem tudtam lehozni 160-ra az árát...(és nem értek a minipc-khez sem,nekem syno 220+ nas-om van de már gondolkodom rajta hogy a következő már mini pc lesz mert uanannyi árért sokkal erősebb gépet lehet összerakni,csak meg kell tanulni a szoftverezés részét...)
-
GIJoe
addikt
Intel NUC Mini PC WiFi | i3-10110U 2x2,1 GHz 256GB SSD 8GB RAM no OS | NUC10FNK
160€ -
w.miki
veterán
válasz
azbest #189134 üzenetére
De melyik LED a jobb LED a 4ből?
-
kano
nagyúr
válasz
eldoble #189136 üzenetére
Miért, itthon nem ugyan ez van? Csak a "helyi arabok" előadásában. Nem kell velük kötekedni es nincs belőle baj. De az arabok legalább nem részegek ilyenkor.
Megérkezett az Alcatel Move Track. Ez nem a folyamatos követésre való. Nem is értem a kisállatra való ajánlást. Még tesztelem, de lehet hogy megy vissza.
-
BB9000
senior tag
válasz
w.miki #189129 üzenetére
Ezt a problémát egy társasházban is meg lehet oldani. A különbség csak annyi, hogy a lakóközösség egyetértése szükséges a változtatás véghezviteléhez.
A jelenlegi félresikerült alkonykapcsolós megoldás valószínűleg a többi lakónak is hasonló kellemetlenséget okoz. Közgyűlésen megbeszélitek és megszavazzátok. Ha nem ér rá a következő közgyűlésig, akkor aláírásgyűjtés és a közös képviselő megkeresése vezet el a megoldáshoz.
Ha ez elérhetetlenül nehéznek tűnik, akkor veszel egy ilyen lámpát. -
eldoble
aktív tag
Talán két éve voltunk Hannoverben, igaz nem iskola kezdéskor, de, 9 óra körül vittük a gyerekeket sport versenyre, a villamosokon, lekendőzött arab nők 4 gyerekkel és babakocsikkal nyomultak és mögöttük a hőzöngő férjeikkel, hát ott se szívesen engedném a 7-8 éveseket egyedül villamosozni.
-
kano
nagyúr
válasz
-igu- #189132 üzenetére
Itt villamos vagy busz kb 3-4 megálló + 7-8 perc séta.
Svájcban elsős koruk óta egyedül járnak a gyerekek. Az első héten lehet kísérni őket, de utána már nem.
Más világok...
Itt pedig a 61-es villamoson hulla részeg hajléktalan ordítozik, majd elesik és eszméletlenül fekszik. Ez akkor volt amikor kísértem még edzésre. -
azbest
félisten
válasz
w.miki #189133 üzenetére
A ledek száma és mérete. Napelemesek, de fel is lehet tölteni őket.
Van egy nagyobb méretű 42 ledes fajta már sok éve (2018 óta) és még működik. Csak ilyen félárnyékba tettem, mert ha nagyon direktben tűz rá a nap, akkor a forróságtól eldurranhat az akku. Pár éve vettem csomagban több kisebb méretűt is, azok is kb működnek, de lehet némelyik akkuja már gatya, mert nem minden nap kapcsolnak be éjjel mozgásra.
Ki van téve a ház körül, melléképületnél pár, hogy akár az ottlakók akár, ha idegenek lopni mennek, akkor felkapcsoljon mozgásra éjjel. Nappal a fény tölti, ha kevés a fény, akkor reagál a mozgásra, szokott rajtuk lenni valami funkcióválasztó kapcsoló.
-
w.miki
veterán
Ezeknél a lámpáknál mi a különbség a light: A B C D között?
Melyik a jobb? Vagy melyik mire való?
Solar Lights Outdoor Clip On Wall Lights IP65 Waterproof Motion Sensor Lights Wall Lights USB Charging Light For Fence Deck Wall
Ez tölthető USB-ről, jól látom, igaz? -
-igu-
veterán
Mostanaban kicsit kesobb jarok dolgozni, es reggelente latok a buszmegallokban 7-8 eves gyerekeket, nem egyszer magukban, vagy 2-3 fos csoportokban, de mindig felnott nelkul (Finnorszag, falvak kozt).
Csodalkozott is a helyi kollegam, hogy keresztfiamat masodikos koraban is az anyja hozza-viszi minden nap autoval (vegig jarda, egyszer kell atmenni az uton az iskola bejaratanal a zebran, kb. 600m az egesz, Budapest, XVIII.).
/jo, ezen mondjuk en is csodalkozok -
azbest
félisten
válasz
w.miki #189126 üzenetére
ha nem sok fény kell, csak valaki kis lámpa, akkor ilyen asztali lámpákból is van, ami akár egy telefontöltőről tud tőltődni, de amúgy akkuról világít. [link] [link]
Vagy szimplán leviszel magaddal egy akkus lámpát. Léteznek lampion vagy más letehető fényforrásként is ("szerelőlámpa").Olyan nem hiszem, hogy lesz, aminél a becsavart lámpában lenne elem, mert a meleg tönkreteszi az akkut és eleve túl kicsi a hely. Alin ahogy látom csak villanykörte alakú, de usb-ről tölthető hordozható lámpát árulnak.
Az egyéb rákötést meg lehet nem szeretnék a házban, mert gondolom közös költségből megy az az áram. Esetleg a közgyűlésen vesd fel, hogy állítsanak az alkonykapcsoló fényérzékenységén.Hát e27 -> aljzat átalakító létezik, ha mondjuk abba dugnál egy akkus asztali lámpa usb töltőt [link] Azért kissé khm fajta.
Bár igaz, ha szivargyújtós usb töltő van, akkor lehet létezik e27-es usb adapter is -
w.miki
veterán
válasz
BB9000 #189127 üzenetére
csakhogy az alkony kapcsoló nem a tárolóban van, hanem egy központi helyen, ahol egész estig fény éri. Az ad áramot, utána a saját tárolóba még van egy külön kapcsolója a lámpának, de az semmit nem ér, ha az alkonykapcsoló nem ad áramot.
Amúgy sem kiiktatható, mert a társas házé. -
st6969
őstag
Azt is érdemes végig gondolni, hogy valóban van-e olyan életszerű eset, amikor ez jól jön. Én is rengeteg ideig kutattam ilyen eszköz után, de jobban átgondolva, végül nekünk nem volt erre szükségünk. Iskolába mi vittük, és mi is hoztuk el. Vagy a nagymama, keresztanya. De egyedül nem kellett nagyobb távolságokat megtennie. Így bármilyen kütyüvel csak azt láttuk volna, hogy melyik tanteremben van éppen (vagy inkább azt sem, mert vagy árnyékol az épület, vagy nincs akkora pontossága). Véletlenül sem mondom, hogy ez felesleges lenne (tényleg nem, sőt, plusz biztonságot ad
).
Onnantól, hogy egyedül mozgott a gyermek, kapott mobilt is, ahol az elsők között állítottam be neki a Family linket. Ezzel a mai napig kontrollálom/korlátozom a telefon használatát (14,5 éves). Nem örül neki -
BB9000
senior tag
válasz
w.miki #189126 üzenetére
A felvázolt probléma elég speciális, és az alkonykapcsolós megoldás helytelen alkalmazásából következik.
A helyzet további bonyolítását eredményezné egy akkus megodás alkalmazása. Inkább egyszerűsíteni kellene ! Az alkonykapcsoló kiiktatásával minden gondod egycsapásra megoldódna. A tárolóba,
-ahol már amúgy is van egy manuális villanykapcsoló- teljesen értelmetlen egy alkonykapcsoló. -
w.miki
veterán
Akkus, e27-es LEDes izzót keresek, tud valaki ilyet?
A tárolóban a világítás alkonykapcsolós, csak akkor tudod felkapcsolni a lámpát, ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy odakint elég sötét van. Namost ez nem teljesen tökéletes, ilyen borult időben, amikor nincs korom sötét, ilyenkor jó lenne valami fény, de nem ad áramot.
Ezért lenne jó olyan e27-es izzó, amiben akku is van, ami éjjel töltődne a foglalatból, nappal meg ha benyitok, menne az akkuról. -
kano
nagyúr
Köszönöm szépen a hsz-eket.
Tényleg talán a régi telefon a legegyszerűbb megoldás. -
Sanki
addikt
Nem épp kütyü, de esetleg tractive.com.
Igaz nem embereknek van kitalálva, de ez épp azt tudja, amit keresel.Kell a fizikai hardver + előfizetés a használathoz.
-
Ezek BT-s cuccok, ha van a közelben telefon, amin be van kapcsolva a BT akkor tud frissíteni, szóval folyamatos és pontos követésre nem nagyon alaklmas, egy átlag anyuka könnyen rohamot kap, ha nem frissül a pozició. Ezt az utat mi is végigjártuk, és telefon lett a vége.
Van a Samsungnak saját cucca, de az a Samu telefon megtaláló rendszerét használja és csak Samu telefon közelében frissít.
LallerHUN linkje univerzális, a Google telefon megtalálós szolgáltatását használja. -
-
zeon.hu
nagyúr
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Ajánljatok legyete szívesek gyerek fizikai követésére alkalmas, pontos eszközt (gps tracker). Rendeltem egy Alcatel kis nyomkövetőt, de nem dicsérik. Nem tudom milyen lehet.
Androidos eszközről kellene használnom.
Köszönöm! -
grizlisandor
veterán
válasz
Pancsermeste #189111 üzenetére
Köszi, ha lesz rá valami akció, akkor szerintem bevállalok egy ilyet, ha nem lesz a közeljövőben klímám.
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Alábbi linken van egy fülhallgató (Ugreen) amit kinéztem, de valamiért nem engedi a hosszabbik kódot használni.
Mi lehet a gond?"Szerezd be most az SDES05 és a D18QCLMPTYOQ kuponkódok egyidejű használatával mindössze 17 700 Ft-ért Aliexpressről!"
-
Pancsermeste
őstag
válasz
grizlisandor #189090 üzenetére
-
5leteseN
senior tag
Dioptriás szemüvegre "akasztható" napszemüveget keresnék(UV-szűrőset, ha lehet) az AliExpress-en, de gőzöm nincs, hogy milyen néven futhat.
Előre is
!
-
zeon.hu
nagyúr
Teraszra keresnék akkumulátoros világítást, van ajánlott?
(Nem napelemes kell)Kültéri bútorokra kéne valami takaró fólia, lehetőleg erős anyagból, mit érdemes nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest