Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
Eddig zömében Lineage és CrDroid ROM-okról láttam itt tapasztalatokat (én is a CrDroid-ot használtam) így most megosztom veletek egy másik ROM-mal, a SparkOS-szel tapasztaltakat.
Az Android 13 alapú ROM-mal tettem egy próbát. A tapasztalataim összességében nagyon is pozitívak. Kezdem azért a negatívummal: Egyelőre 1 bug-ot tapasztaltam, kikapcsolt kijelzőnél hiába van bekapcsolva hogy érzékeljen az ujjlenyomat olvasó, nem teszi csak ha felébresztem dupla koppal/gombbal vagy ha aktív az AoD vagy Ambient display. Következőben javítja a fejlesztő már jelezve lett neki. Emellett még azt megemlítem hogy a ROM specifikus beállítások angolul vannak a menüben, nincs magyarítás mint pl. a CrDroid-nál.
Ezen kívül nem tapasztaltam anomáliákat egyelőre. Van csatlakoztatva WearOS óra, Android Auto, hiba nélkül mennek.
2 verzió van, van Google appokkal ellátott verzió és van vanilla ROM. Én az utóbbit telepítettem Nikgapps FULL package kíséretében + később addon formájában hozzáadtam a Pixel launcher-t mert az valahogy nem települt a csomaggal ami elvileg tartalmazta.
A Pixel launcher-ben voltak a CrDroid-ban idegesítő bugok, itt tökéletes minden.
A CrDroid-ban nem ment az EIS a Google Camera-val, itt működik.
Az üzemidő kb olyan mint CrDroid-nál volt, másfél - két nap 5-6 óra kijelző idővel megvan nálam. Ennyit nekem nem bírt a gyári ROM.
Egyebet tekintve nagyon hasonló funkciói vannak mint a CrDroid-nak.
Ami érdemleges változást találtam, az a 77Hz kapcsolhatósága 60 helyett, érezhetően smooth-abb a rendszer. Kicsit a színeken változtat, zöldesebb és világosabb lesz a kijelző ha használom. Nem zavaróan, persze lehet beállítással korrigálni.
Továbbá van beépített reklám blokkoló. App-okban nem látok reklámot mióta bekapcsoltam. Nagyon király rendszer, tudom javasolni kísérletező kedvűeknek.
Egyelőre a legfrissebb TWRP az Android 13 titkosítással nem tud mit kezdeni, fel tudtam vele telepíteni a rendszert, de utólag a Pixel launcher addon már csak ADB sideload-dal ment TWRP mellett, mert nem látja a telefonon tárolt adatokat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest