Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balee_boy
tag
Beneveznék én is ha nem késő...így 20 év után időszerű is.
Anno így néztem ki:
DFI LanPARTY nF4 SLI-DR Venus
FX-60@3572 Mhz
4*1 GB Mushkin Redline (DDR-500)
8800 Ultra+8800GTX@ULTRA SLI
Asetek VapoChill XE II
HIPRO 700WMost újra előszedtem a platformot a következő kiépítésben:
Abit AN8-SLI/Asus A8N5X
FX-60 kissé öregurasan
2 gb Kingston DDR400@520/4 gb Qimonda DDR400 reg ecc@510 1T!
1050 TI/1060 3gb
Cooler Master ház
Chieftec iARENA 450W
Win7Íme az eredmények:
3DMark03:
3DMark06:
3DMark Vantage:
És ami még nem volt, 3DMark11:
-
Kiemeltem a 939- et végre a régi helyéről. Leporoltam, tisztítgattam, hűtőt cseréltem. Mivel régen főgépként üzemelt, sok cucc volt benne, ezért egyszerűsítettem is, immár AGP- s tesztgépként iktattam a retro sorba. XP- t újrahúztam, így kissé magasabb eredményt kaptam 3DM2001- ben. Persze ismét csak szokásomhoz híven, mérsékelt tuninggal.
System :
Asus AV8 lap - [link]
A64X2 3800+ @2600MHz proci + stock hőcsöves hűtő, dualventi
Sapphire HD 3850 AGP video - [link]
2x1GB Kingston DDR1 RAM - [link]
Samsung 160GB SATA HDD - [link]
Asus DVDRW - [link]
SB0220 hang - [link]
Codegen ház - [link]
Deer 400W táp - [link]
XP SP3 oprendszer3DM2001 def 16bit CPU @2600MHz :
A korabeli AGP 3DM2001 miatt (hasonlítás) futtattam 16 biten, a 32 bitest meg elfelejtettem, de amúgy azon is hasonlót hoz (már levettem a gépet), a result tűrhető, ahhoz képest hogy AGP- s.
-
Vladi
nagyúr
Mégiscsak belevisztek. Ti hibátok.
"Játékok"
Egyáltalán nincs időm játszani, a mai játékokra meg pláne nincs ingerenciám. Ha van egy kicsi, akkor vagy doomozok (a 94-es) vagy a sega megadriveon jáccok."fulHD-ről 4-kra váltottunk,"
10 éve váltottam sd-ről 720p-re filmek terén. Feljebb azért nem, mert nem látom a különbséget, és nem pocsékolom a hdd tárhelyet."Zinterneten nagyjából ugyanazt a tartalmat nagyobb erőforrás mellett tudjuk megnézni "
De miért van ez? Ugyan úgy 1 tonnás kocsival megyünk, autópályán ugyan úgy 100 kilómétert, mégis 2x annyit fogyaszt a kocsink.Rakás szar az összes mai szoftver, 0 optimalizációval. A dolgozó vegyen több ramot...
"És igaziból ennyi az elmúlt 10 év változása tényleg"
Vagyis semmi. Készen vannak azok a gépek, amikkel a következő 50 évet lehúzhatjuk és ennyit képesek üzemelni is. -
Vladi
nagyúr
Úristen ez 2011-es.
Fater azóta már a teremtővel sokobánozik.
-
bacsis
Közösségépítő
-
Vladi
nagyúr
Mafsz?
Eztmeghonnantudod???
Majdnem. Ez az alaplap, de a proc már szerintem más. Ha eljutok odáig van még rajta xp, akkor tolok egy tesztet.
Legutoljára, amikor ment, akkor nagyon melegedett és sípolt.
De lehet, hogy a pasztázása nem volt jó, meg nyár volt stb.
Msot valamilyen x2-es proc van benne, ami kínából jött anno. Ram talán 2 girnya. De teszek bele ssd-t valami light linux és akkor a műhelymunkáimat tudja támogatni. Megnyitni doksit, youtube videót ilyenek.
A vga elég combos, ilyen 9800 gt talán.
Na az megy kifelé, és ilyen ultralow passzív megy bele. Mondjuk kell valami opengl 3 talán az openhanteknek. Mert kell az oszcilloszkóphoz. Tehát ilyen elektronikai műhelygép. Célgép.
-
bacsis
Közösségépítő
Erről az újabb VGa mizéráról már 5-8-10 éve is volt téma többször is... miszerint a standard S939 lapok kb a GTX400-as Nvidia, és a HD5000-es sorozatot már nem eszik meg...
Viszont vannak lapok, ezek többnyire az abszolút High-End S939 lapok, amiknek nem probléma az újabb VGA kezelése is, ilyen pl az Asus AN8 SLI Premium,
Meg a DFI Lanparty CFX3200DR/G. Ezeken kívül lehet még van több 939 lap is, amik mennek újabb VGA-val is, de biztosat nem tudok... -
Yutani
nagyúr
7 éve SSD-t használok.
Egyébként egyszer kísérleteztem S754 Sempron + SSD kombóval és meglepően haszánlható volt a rendszer az SSD miatt. Mármint reszponzív volt, nem teltek el percek a műveletek között. Nyilván egy S939 gépet is feldobna, bár egy 2GHz körüli X2 túl sok mindenre nem alkalmas, legfeljebb ha olyan VGA van mellette, ami viszi a videó dekódolást, úgy még mozi PC-nek jó lehet.
Illetve retró játéknak.
Tényleg, RX 470 vagy RX 5700 megy S939 lapban?
-
Én figyelek
. A gépem megvan, de már ezer éve nem kapcsoltam be. Rá van pakolva pár cucc, router, HDD, etc. Ki kéne emelnem, hűtő, RAM, tápcsere, portalanítás. Addig nem is merem bekapcsolni, minimum át kell nézni. Azonban a futó projektek mellett ez még sok idő, de be van tervezve. A topik a kedvencek közt, ha bármit bemutatsz, fotó, teszt, stb, én olvasom. Az sem kizárt hogy más is idetéved
-
bacsis
Közösségépítő
UP!
Van még erre mozgolódás? élesszük már fel a csoportot.. szereztem egy halom tök jó S939 motyeszt -
FoLey-v
addikt
Bocsánat
Kíváncsi vagyok,hogy mit tud,de sajnos csak holnap derül ki,mert akitől rendeltem az a hülye laptop ramot küldött
így csak HDD+lapot tudtam elhozni,meg nem Hitachi HDD lett hanem Western Digital 500GB Claviar Blue (WD5000AAKX) 16MB cache SATA 3 lett.
Majd pár tesztet lenyomatok az APU-val
-
FoLey-v
addikt
válasz
oPalRx7 #1157 üzenetére
Asszem a hét elején megérkezik az új cuccom és a régi 939-es cuccot elteszem pihentetni,de nem véglegesen mondok le a régi masináról
AMD A6-5400K
2048MB Kingston 1333Mhz
MSI FM2-A55M-E33
Hitachi 500GBMégsem A4-et vettem inkább +költségért A6-sat vettem ami ittis van nálam csak a többi cuccra várok
-
oPalRx7
aktív tag
Hoztam egy mégretrobbat
-
oPalRx7
aktív tag
win7 32 és 64bit eszi, a win8 64bit nem eszi ezt a 3dmark-ot
3dmark MFC application bent van a futó progik listájába, de nem indul el maga a bench...
poénból akkuról, de futtattam a laptopon: 8005 pötty
-
oPalRx7
aktív tag
No, most sokat kellett tankozni
mindjárt megnézem hol is veszítettem el a fonalat
-
oPalRx7
aktív tag
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
oPalRx7 #1150 üzenetére
Mivel off, szürkítem
már nem tudtam beírni előző postba sajnos -.-nagyépes kép
-
oPalRx7
aktív tag
azon kívül hogy nem bír maxon menni az SSD- más baja nincs. ugye sata1 a max (a sata2 portjaim egyrészt raidelnek, másrészt kimértem anno még a crucial SSD-vel 1 teszt erejéig, hogy detto azt a tempót bírják a sata2 portjaim, gondolom a belső pci-e sávokból kevesett kapott a raid vezérlő...
szóval a sata2-n maradt a 2x320G WD caviar Raid, a sata1-re meg megy az SSD (és most nincs dvd meghajtó benn)
illetve egy további érdekesség: a bios virtuálisan scsi-ra fordít minden sata meghajtót, legalábbis úgy cimkézi fel, és bár jó meghajtódrivert rak magának fel a win7, a samsung saját programja nem ismeri fel a saját SSD-jét
még klónozni is szépen tudtam a rendszert, persze utána a raid kötet b*szogatása közben csak sikerült a winyók összes adatát ellőni
(nem volt rajta semmi komoly szerencsére, csak így next lanpartyn újra gyűjtögető életmódot kell élnem
)
válaszom: ssd szépen húzza fel a rendszert, bár most épp varrógép aktív, de lehet mindjárt átmegyek, és lövök pár talán-érdekes screent nektek.
a ram-problémán kéne NAGYON segítenetek :S egyedül nem megy...
-
oPalRx7
aktív tag
Raktam egy samu840-et a 939es vasba
hasít rendesen
már csak az a 4giga ram kéne valahogy. de csak amerikán belüli postázással találok T_T
-
bacsis
Közösségépítő
azon gondolkodom össze rakom az Abit Fatal1ty-s 939-es vasamat is
-
oPalRx7
aktív tag
még azt megnézném, hogy 4 SS ram ami kiad 4giga mennyiséget, az elfut-e. mert vagy 2 DS modul, vagy 4 SS modul tetszhet neki...
persze nekem csak 4 DS modulom van
-
Nem bírja a memvezérlő, nálam 4 modullal lejjeb veszi, olyan 2600- nál éri el ismét a 400M körüli értéket.Bár nekem nem gond, mert 2 modullal meg túlpörögne, meg amúgyis 4x220- on megy többnyire a proci
(#1136) oPalRx7 : nálam a 2x1G + 2x500M modulokat látja rendesen 3G- nak
-
oPalRx7
aktív tag
-
oPalRx7
aktív tag
francba hogy nem sikerül 2x2 giga ddr1 ramot mo-ra rendelnem....
amerikán belül már találtam nem-ecc 2x2 400as szettet, de csak belföldi szállítással... a többi pedig jellemzően 2x2 ecc 333-as modulok, de abból is alig pár postázna nemzetközileg.. :S
2x1 ramból nem fut jól a WoT ezen a masinán :S
-
oPalRx7
aktív tag
basszus nem néztem hogy pont kitakarja
alapbeállítások voltak amúgy
cpu-z meg mindig fagy. érdekes egyébként, mert a "gpu" rutinja közben szokott csontra állni tőle a gép. eddig azt hittem hogy a 2600XT nem tetszett a cpu-znek, de 3870nel is csontrafagy.
egyéb beállítások: a tuning annyit tett, hogy adtam némi plusz feszt mindennek, aztán feltoltam a ref-et
se ram, se HT visszaosztást nem követtem el. menjenek csak, ez a dolguk
-
bacsis
Közösségépítő
eredmények fent vannak
-
bacsis
Közösségépítő
-
oPalRx7
aktív tag
Csináltam én is egy 3dm06 tesztet
annyi, hogy valamiért a cpu-z-től fagy a gépem, remélem ennyi infó elég a "hitelestéshez"
kép: 8450 pötty
-
triklin
tag
Köszi, bár tényleg nincs semmi előkészület mögötük
3dmark01ben (is) valóban te vagy a király, de még nem adom fel
prociban is van még, a vgahoz meg még hozzá sem nyúltam
Egy kis tweak is megy majd és kiderül labdába tudok-e rúgni. (remélem
)
Ellenben szerintem én leszek az első aki 3dmark11el tud előrukkolni, hacsak most valaki (pl Te) be nem előz
-
triklin
tag
Ha nincs sli mod, és a jumperek felül vannak, akkor az alsó pciban x2 es módban megy a kártya. Szerintem amire te gondolsz az akkor van amikor moddolva van a lap.
Hamár így teleszemeteltem a topicot, lőttem pár szolid eredményt.
Vga alapon ment végig (sapphire 5870 1gb)
szokásos a-data vitesta extreme 500 2*1gb
4200+ x2 @ 3200mhz
dfi nf4 ultra-dSemmi tweak, ezeréves xp, első futtatás
Először az 3dmark06 futott.
cpu score elég tré, de nem volt most időm foglalkozni vele. Érdekesség képen mondom, hogy alapórajeles proci mellett 8100 pontot hozott a konfig , i7 3770k @4,5 ghz mellett meg 29000 -t.Ezután a 3dmark03 al szuttyogtam vagy fél órát, de az istenért nem futott le (alapórajelen sem) Itt nem a tuning volt az oka, de az első tesztben mindig ugyanott kifagyott a 939-es konfiggal.
Majd a 3dmark01. Semmi anomália nem volt, de a vga hangja... esküszöm a vrm-ek olyan koncertet játszottak, hogy besz@rás
Egyenlőre ennyi. Majd folyt. köv. egy új xp-vel, de már a win7 mászik fel rá éppen.
-
-
-
triklin
tag
Köszönöm a tanácsot, de kondi baja volt, amit orvosoltam. Ja és egy kis érdekesség. sli mod nélkül, jumperek felül, második pcie slot @x2 mód. Tökéletes. pcie x1 is elég lenne
sli mod nélkül ha a jumperek slire vannak rakva az alsó pcie 8* lesz?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Dr. Romano #1112 üzenetére
Hát igen, lehet szépíteni, de az idő csak megy, és elavulnak ezek a vasak is, most még azért csak-csak immel ámmal tartják a lépést az alsó kategóriában, illetve használhatóak még, de már tényleg nagyon a végét rúgják, de ez nem feltétlenül baj, 20 év múlva is pont ugyanannyira és ugyanazokra lesznek használhatóak, mint ma
-
Dr. Romano
veterán
Egy picit csak
Azért is hiányzik, mert az A64 3200+-al mertem először kiszállni a GHz vonatból. Előtte csak sok MegaGigaHz-es Intel processzoraim voltak, majd az 1,8GHz-s Celeron után bevállaltam a csak 2GHz-n járó A64-et, akkor tapasztaltam először hogy az órajel tényleg nem minden mert a különbség ég és föld volt a kettő között
De persze valódi nosztalgia nekem továbbra is haverom SX386-osa (40MB vinyóval, Hercules monitorral, Win 3.11-el és turbó gombbal) és a régi C64-em (kazival, floppyval, forró tégla adapterrel és SID muzsikával minden mennyiségben )
Persze örök emlék marad a suliban lévő 286-osok "ipari" on/off kapcsolója is -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Dr. Romano #1110 üzenetére
A S939 már nosztalgiának számít?
-
Dr. Romano
veterán
Visszajöttem picit nosztalgiázni.
Elnézve régi gépemet a listában, meglepődve tapasztalom hogy az FSP 350PNF tápomat még a mai napig használom. Minimum 6 éves és már kétszer kellett benne pár kondit cseréljek + ventit zsírozni, de még mindig rendületlenül szívja az áramot a falból
Anno egy 300W-os Codegent váltott mert a 7300GT-t egy X1950Pro-ra cseréltem és azt már nem akartam arra a tápra bízni, hát jó döntés lehetett -
triklin
tag
Valszeg most halt meg az alaplapom... Csak simán áttettem egy másik házba, és nem indul a gép. Vagyis indul, de ahogyan megjelenik a windows logó leáll a gép.
akármennyi rammal, akármilyen vgaval, mindenhogy ezt csinálja. Kondik épnek tűnnek... Nincs más ötletem, felgyújtom
-
triklin
tag
Ezzel a tápommal inkább nem kísértem a sorsot, mert a két kazánon kívül nincs más pcie-os kártyám itthon.
hwbot.org -en keresgéltem, rászűrtem, hogy csak 5870 es kártya és dfi nf4 es lap legyen. Nagy meglepetésemre elég sok ilyen eredmény van. Ekkor ugrott be, hogy talán az a baj, hogy moddolva van az alaplapom sli-vé. Elméletileg egy NF4 ultra -d nem is képes sli kezelésére nem? Szóval ugyanolyan mint egy 1 pcie sines nf4 lap. (elvileg) Aminek már kezelnie kellene.
Egyébként ti rádugjátok a molexet a lapra akkor is, ha 1 vga van bent?
-
triklin
tag
igen, ahogy mondod. az 5870 benne a pcie-ban, táp, minden rajta, a pci ban pedig az s3trio, arra kötve a monitor, és nem indul el, de ha kiveszem az 5870-et akkor az s3 trioval sem indul el míg nem csinálok cmos cleart. Nemtudom megérné-e megpróbálni azt, hogy a 2900 xt-vel elindítani.
csak egyrészt a 3 slotos hűtés miatt az csak az alsó pcie-ba férne el, másrészt a 450 es chieftech... nemtudom díjazná-e őket
Azt sem bánnám, ha az s3 lenne az elsődleges, mert csak számolni kellene a cypress...
Direkt utolsó szériás sapphire-t vettem, mert annak élben más a tápellátása mint a ref 5870-nek. se volterra , se digit pwm, azt mégsem jó
(3770k @4,5ghz mellett 29k-t dobott az alap vgaval a 3dmark06, azzal a driverrel amit a win talált neki
)
-
triklin
tag
Sajnos nem eszi az 5870et a dfi lapom... hiába eleve pci-os vgaval próbálom, elindítom, 8-10 szer az odd kattan, mintha nemtudna bootolni (poscode ledek közül 3 ég, a 4. villog), majd abbahagyja, ledek elalszanak, csak az egyik ég, és továbbra sincs kép. Ha kiveszem az 5870-et továbbra is ezt csinálja amíg nem tolok egy cmos cleart. Külön-külön (másik gépben) az s3trio és az 5870 is működik.
Úgynézki a 939 nem lesz jó alapja a minernek...Valami ötlet esetleg?
Szerk.: pedig így még a 3870x2-m is annó adott képet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nahh, szóval alapítok egy AMD S939-es Fan klubb-ot, aki akar csatlakozhat, jelezze a fórumba, azt majd jól beírom ide a...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest