Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Mitől? Attól, hogy a tévében van egy raklap képjavító mechanizmus is, ami a monitorban nincs. Ehhez gondolom külön vezérlőchip is szükséges. Plusz a monitor 24"ig fut, a tévé meg kb onnan kezdődik. Igen, a szutykosabb tévék tényleg moncsi plusz képjavítás plusz tunerből állnak, de azért ez messze nem így van...
Emellett dobálózós marhaságok, az egyik leírja, hogy a CRT-nél hogy van, a másik meg, hogy nem LCD-t linkelt be és mekkora béna mert nem úgy van (LINK???). Oktatás megy ezerrel mindenféle háttérinfó közlése nélkül. Aki meg szkeptikus, még mindig ott tart, hogy akkor most ugyanolyan képpontok vannak, vagy nem... (ugyebár különböző paneleket gyártani blabla... Egy 82" tévének már hogy ne gyártanának különböző panelt mint egy 19" monitornak... Vagy emberünk azt hiszi, hogy ezt is táblákból vágják méretre, mint a plexilapokat?
képpontméret, fényerősség...)
Flame-keltésre alkalmas... LOL. Ami itt megy az pont az. Nehéz flémet kelteni ott, ahol már alapból tűz van...
A ki jött hova dologról meg: idejön a sok janicsár a konzolról szóló hírbe, aztán elkezdi szapulni a konzolt (jelenlegi generációt főleg, de van aki úgy összességében), mindenféle háttérismeret nélkül. Na ez a flame-keltés, plusz trollkodás, plusz presztizs-rombolás a PHnak, mert már lassan mindenhol ez van.
-
dunc
nagyúr
válasz
Ateszzero #96 üzenetére
Nincs jelentősége,mert nem arra programoznak 100% ba. (sajnos)
Én mindig az ár/érték arányt nézem legyen szó pc-ről,konzolról, ati-ról,nvidiáról,intelről,AMD-ről stb.
Ha tényekről beszélünk megjelenítő nélkül (tv,vagy monitor) akkor a jelenlegi drágább X 360 ami 49 K (slim 250) . Nagyon élvezetesen lehet vele játszani,és a másik oldalon megnéznék egy 50K ból összerakott PC-t,hogy futtatja a multi p. címeket!? Úgy gondolom,hogy ez a reális eredmény. Amikor a next gen. konzolok megjelennek akkor azért drágák lesznek,kb 120-140K nyitóárral,de minimum hozzák majd az egy árba lévő pc-k szintjét. (igazából jóval erősebbek lesznek játékba) -
Ateszzero
őstag
Szerintem pedig nem lesz komolyabb mint a mostani legfejlettebb i7 platformos pc, esetleg olyan szinten lesz, viszont jobban megéri majd megvenni , aki játékra akar egy gépet, sőőt, esetleg még olcsóbban is kijöhet mint a pc ha megvesszük majd.
Az avatar szintű látványvilágot meg elhiszem. -
dabadab
titán
"Aztán olyan marhaságokat írnak, hogy monitor=tuner nélküli tv, meg hasonló marhaságok..."
Ez mondjuk mitol marhasag?
Azt meg mondjuk plane nem ertem, hogy mi szukseg volt erre az informaciot kb. egyaltalan nem tartalmazo, flame-keltesre viszont remekul alkalmas hozzaszolasra.
-
FefeeX
veterán
Mennyi hülyeséget képesek még mindig összehordani az emberek... Megint a vérpisti pécések beszabadultak konzolt szapulni... Aztán olyan marhaságokat írnak, hogy monitor=tuner nélküli tv, meg hasonló marhaságok... Végigolvastam mindent, de nem tudom miért tettem... Egyszerűen mazochista lennék?
Az igazság le lett írva vagy ezerszer, számtalan komolyabb helyen össze is van gyűjtve, váltani kéne BlooDSteve-éknek write-only módból végre (bár akkor nem pörögne annyira a ph - viszont végre megint színvonalasabb lenne)
-
hohoo
senior tag
És ezt csak úgy gondolod? Crt-nél érthető volt, mert a monitoroknál sokkal nagyobb felbontásra van szükség, míg a tv-re elegendő a kis felbontás. De a hd korában már ugyan az a felbontás és a képméret is nagyjából, így mi értelme különböző paneleket gyártani tuneres(tv) és tuner nélküli monitorba
-
Sonja
nagyúr
Nem tudom mi ezzel a probléma?!
Már a mostani Xbox is képes Avatar szintű részletességre, és itt a bizonyíték!
Bocs!
-
tomgabor
senior tag
válasz
FuRiONight #29 üzenetére
Azért akárhogy nézem, hogy Killzone 3-at vagy a Forza 4-et nézné egy pc-s azért leesik az álla.
21.5 monitoron leesik az állam, 37-es TV-n már nem
Ettől függetlenül nekem a konzol az első.(#42) mcwolf79: Engedélyeddel ezt bemásolnám az aláírásomba: Nézd már meg a KZ3-at közelebbről te vakegér! Olyan textúrák vannak benne,hogy lehányom a monitort, ha ránézek.
-
zsigus
őstag
Ezt remélem nem gondoltad komolyan.
A TV-k pixel geometriája teljesen más mint a monitoroké, mert egy TV-t nem 20m centiról nézel, de egy monitort igen. Hasonlíts össze ezen a képen a CRT TV és a CRT monitor pixel elrendezését.
#82 havasa
Falbontástól is függ az optimális nézési távolság, FullHD= képátló 1,5 szerese, HD Ready= képátló 2-2,5 szerese, CRT= képátló x 2,5-3 sorosa.
De egyénenként is változik, a szemedtől függően.
-
havasa
aktív tag
A kis feliratokat nem látom hat méterről a 100 centis plazmán sem, pedig jó a szemem.
ideális nézési távolság, ha nekem nem hiszed, itt írják, hogy a 42" HD-t max 3m-ről kell nézni, hogy ne vesszenek el a részletek. -
tDr1v3r
veterán
GfWL meg az XBL lesz összevonva, mindegyik oldalon ugyanaz az avatarod lesz, ésatöbbi ésatöbbi... ami hülyeséget terjesztettek abból kb annyi igaz, hogy lesz egy natív grafikus felület integrálva W8--ba, de ott csak a social dolgokat meg a Marketet éred el, vehetsz minden szart, viszont emuláció nem lesz, ilyenről álmodni is felesleges, nem érné meg MS-nek. Fillérekből átportolhatna minden exxklúzív játékot ha akarna, dehát nem...
A forrás egy hasonlóan feltételezett dolog, csak egy render videó alapján... amiről nem hinném hogy fake lenne, lévén a (mostani) Kinect-es felület arculatát tartalmazta, amiről akkor még szart se lehett tudni. -
pkornel
aktív tag
Amúgy nagyon nem értem mi az a nagy felbontás mánia! Én 1366X768 felbontáson is eljátszogatok és egyáltalán nem zavar!
-
Kashim
őstag
Köss rá egy PC-t és nézd meg rajt ugyanazt a játékot, felőlem nézheted a szemközti ház falán is 3 méteres plazmán, nem változtat a tényen. Adok pár ízelítő példát is miket sasolj meg:
Dead Space 2
Red Faction Armageddon
Split/SecondHirtelen ezek jutnak eszembe amiken én xboxon cseppet meglepődtem, de gyakorlatilag bármelyik multiplatform címet a lista alá képzelheted további példának.
Ha ezután sem tűnik fel a különbség, figyelembe véve, hogy például a Red Faction Armageddon 960x540-es felbontásban fut, ajánlom a legközelebbi szemész felkeresését.
Itt egy lista is olvasgatni.Más kérdés, hogy ez nem mindenkit izgat, mert homály ide vagy oda, simán élvezhető így is, főleg annak aki nem látta ugyanazt a játékot kb. 4x részletesebben. De a tényeket hülyeség tagadni. Elavult a hardver és kész.
-
havasa
aktív tag
válasz
FuRiONight #29 üzenetére
Az IBM AT/SNES óta minden generációban volt Pc-m/konzolom, most is van mindkettő, szóval nem a felhőkbe beszélek, és érdekes módon a PC-m is HDTV-n megy
Összehasonlítva a grafikát, az Xbox-on sokkal rosszabb, a Forza grafikája is rosszabb, mint az aktuális Shift 2 PC-s garfikája, ettől függetlenül a Forza sokkal jobb játék. Ezért is van most is konzolom, az exkluzív címek miatt, nem a ratyi garfika miatt, amit elfogultan istenítesz. Az FPS-t pedig nem számolom, hanem látom.
Ha te nem látod 25 és 60 FPS között a különbséget, akkor menj el szemészetre.
-
Kashim
őstag
Most vettem Xboxot két hónapja, több évnyi PC-n játszás után. Szóval bizony mondom sok játék homályos paca ugyanazon a kijelzőn, monitoron vagy tv-n nézve. Pedig adott lenne a FullHD. Egy natívan 720p alatti(!) felbontáson futó játék 1080p-re nagyítva viszont sosem fog úgy kinézni, mint egy alapból 1080p-s vagy még magasabb felbontáson futó PC-s játék a tűéles textúráival. Ettől függetlenül imádom, mert tudok olyan játékokkal játszani amik PC-re nem jelennek meg, de feleslegesen ajnározni meg valótlanságokat állítani nem kell...
-
pkornel
aktív tag
Most nem azért én is pc-n játszom de nem szidom a konzolokat meg okoskodok hogy homályos paca az egész! Akik itt a okosak fogadok 80 százalékuk konzolt csak max boltban látott! Ha tetszik ha nem konzolra is vannak nagyon fasza játékok amik soha nem fognak pc-re jönni és ezért nem kell irigykedni! Én sem teszem
Ami a hírt illeti az egy nagy baromság szerintem!
-
hohoo
senior tag
Nem, ugyan olyan játékok vannak(persze a szim kivételével mert az nincs konzolon). A szimulátorok meg a legélvezetesebbek, ha valaki tényleg autókázni akar.
forza 3-al játszottam pár órát, annyira nem vagyok elszállva tőle, átlagos versenyzős játék, nem hozott lázba igazán.
Nekem ha sima versenyes játék akkor legyen durván élethű, ha nem sima versenyes hanem van benne valami extra(rendőrség, illegális verseny) akkor nem kell full élethű de azért autónak érződjön. Ezt teljesítené is az új nfs hot pursuit, ha az autók nem olyanok lennének mint egy finghajtásos szappantartó...(#68) buksovac: az a gáz hogy ez csak néhány játéknál van így. Én addig nem is veszek saját konzolt amíg ez így van, mert nem vagyok hajlandó bohóckodni a kontrollerrel...
-
dunc
nagyúr
Amikor megjelenik egy új konzolgeneráció,akkor az aktuális pc-ket porba alázza. Majd a pc mivel egy fejlődő hardver,a fix konzollal szemben ,behozza,és megelőzi,majd elavulttá teszi.
Én az új konzolgenerációtól,az egér-bill támogatást várom. (mert jelenleg ezt tartom a pc hatalmas előnyének) -
csigacska
tag
Hát én inkább egy kész játékot szeretnék, nem moddolható dolgot, pl.: Rfactor
A Shift pedig nem egy Forza 3 szint, kevesebb autó, pálya, bár szép, a hangok pedig kivállóak, Tesco-s akicó keretében kb 1 éve meg is vettem, elszórakozgattam vele, de lehetne ennél többet nyújtó játék, ezért várok egy Forza szerűre. -
Blade_W
tag
Szvsz egy célhardvert felesleges összehasonlítani egy általános célokra összeépített szerkezettel. (Konzol vs PC).
Az MI fejlődésre kíváncsi leszek, szerintem a jó MI-knek eddig sem a számolási kapacitás volt a legnagyobb rákfenéje, hanem hogy egyszerűen képtelenek jó MI-ket csináni. És ha majd oda kerül a sor, hogy "na akkor gyerekek okosabb ellenfelek, vagy szebb víz?" úgyis a grafikára fognak rátenni még egy lapáttal.
-
Cathfaern
nagyúr
Nézőpont kérdése. Én nem vagyok benne biztos, hogy a ps2->ps3 annyival kisebb ugrás lett volna, mint a ps1->ps2 (főleg ha az ember nem emlékből nézi a ps2-es játékokat, hanem tényleg összehasonlítja
) Ami látszólag nagy váltás volt az a 2D->3D váltás, de szvsz az is inkább csak látványban volt nagy ugrás, gépek erejében nem. Igazából jelenleg ennek a fordítottja történik, hiába történik akkora ugrás mint régen, az nem hoz annyira látványos javulást már (nagy ugrás ha egy gömb kockának néz ki, új gennél pedig gömbnek, de ha egy gömb 3000 poligonból áll, vagy 30000ből, az már kb. mindegy... ).
Necroman_Mk2:
Nyilván nem szeretszolgálatok a konzolgyártók, szóval persze, hogy megvan a bevételük. De azt reméltem ez már eléggé ismert tényhohoo: egyre több mmo jelenik meg konzolokra is.
-
hohoo
senior tag
válasz
FuRiONight #15 üzenetére
őő amd llano 500 gflops
na meg egy erősebb gpu már 1500 fölött van.
Érdekes kijelentés egyébként hogy konzolra több játék van, úgy hogy bizonyos kategóriák pl rendes szimulátorok, normális rts-ek, meg az a mmo-k egy az egyben hiányoznak róla.
ugribugri japán rpg-k meg szuperhősös autoaim fps-ek, és arcade autós játékokból több van rajta, de nem hiszem hogy ezek olyan sok embernek hiányoznának pc-n -
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
Cathfaern #51 üzenetére
"és olcsóbb is a csúcskategóriás PC-knél, mivel a konzol gyártók veszteséggel adják"
Magát a gépet igen, de mintha ilyenkor mindenki elfelejtené, hogy a konzol gyártói az eladott játékok összegéből is részesednek valamennyit. Azaz összességében még magasan plusszos is lehet a történet; persze ugye ez nagyban függ a csatolási rátától (megvett/konzol), ami a Wii-nél nagyon alacsony.
És részben emiatt is érdekeltek a használt játékok piacának visszaszorításában. -
Saccco
nagyúr
(#44) kovsol:
A hardver nyers erejét nézve szerintem nem.(#51) Cathfaern:
Viszont mostanra már nincsenek akkora generációs ugrások, mint anno voltak.(#53) zsoltti:
Nem a grafikáról volt szó, hanem az adott rendszer nyers erejéről.
Előrébb már linkelték ezt az API-s cikket, ez 6 évvel ezelőtt is ugyanúgy igaz volt. -
wednesday
őstag
LOOL. A belső nézet a butítás?
PC-re ne adjanak ki külső nézetes taktikai FPS-t mert uninstall a vége.Arcade játékmenethez még elmegy.
Boxon azért volt TPS, mert így lehet vele legkönnyebben játszani. Hatalmas plusz pont volt, hogy FPS nézetben adták ki PC-re. A beépített képernyőknél meg volt jó pár nézet, lehetett közölük váltogatni.Ebből is látszik, hogy boxon viszont a játékmenet volt butított. Sajnos most már a legtöbb játékot nem igazítják a PC-s irányításhoz.
-
Cathfaern
nagyúr
Én tudom, hogy sok fiatal olvassa a PH!-t, de meglep hogy ennyi...
Már legalább 3 generáció óta az a felállás, hogy amikor a konzol kijön, akkor kenterbeveri a PC-k grafikáját (és olcsóbb is a csúcskategóriás PC-knél, mivel a konzol gyártók veszteséggel adják). Ezt követően mivel a konzolok hardvere fix, a PC idővel lehagyja, egészen az új generációig, amire az előző generáció egy átlag játékra alkalmas PC-vel egyszintű (vagy rosszabb grafikát tud). És akkor kezdődik előről minden.
Ez így volt a PS1 (N64), PS2 (X-Box), PS3 (X-Box360) generációnál, de így volt annak idején a NES (SMS), SNES (MD), stb generációnál is... szóval nem kéne ezen annyira csodálkozni, meg értetlenkedni.
-
kovsol
titán
válasz
wednesday #49 üzenetére
PC nem bírta el a külső nézetet már, és nézd már meg a kis beépített képernyőket ahol meg tudtad nézni a társaid mit látnak, PC nél egy pár fehér csikból állt, míg xboxon rendes kép a képben
"egy akkori mid-high-end PC nem tudott volna futtatni!"
ha a brutál gépen se ment el úgy mint az xboxon, akkor nem tudom miért nehéz elismerni, hogy jobb volt akkor az xbox hardverileg mint a PC? és az akkori gamek még közel nem voltak olyan szépek mint később lettek, mert megtanultak rá optimalizálni, az mellékes, hogy egy idő után hanyatlásnak indult a grafika megint, mert már nem volt hova fejlődni, mert elérték a maxot
és egy akkor megvett PC most már netezni is kevés kb, míg az a box még mindig viszi a játékokat -
wednesday
őstag
Már miért lett volna agyonbutított? Grafikára gondolsz? Nagyon jól nézett ki a játék. Igaz, brutál gép kellett alá, mikor megjelent.
Játékmenet lett volna butított?
Nem hinném, a legjobb coop meccseket ezzel a játékkal toltuk. 2 órás küldetés közbe 1 lövés, halál és vége mindennek.Az ellenfelek próbáltak bekeríteni, fedezékbe húzódni, meg kellett tervezni a rajtaütéseket. Volt, hogy menekülőre fogtuk a dolgot, mert meleg lett a lábunk alatt a talaj.
Én úgy tudom, pont konzolon volt könnyítve a játékmenet, hogy játszhatóbb legyen, mert PC-n egér mellett is vért lehetett izzadni néha. -
Thodeus
aktív tag
Csak a 2-3 éventi generáció váltás sem a felhasználónak nem lenne jó, hanem a gyártónak sem. Inkább arra kell törekedni, hogy időt állóbb hardvert hozzanak össze. Köv gennél azért gondolom a full hd 60 fps páros azért alap lesz. Persze kérdés, hogy teszem azt 2018-ba
mi lesz az alap.
-
Necroman_Mk2
őstag
Ez a cikkben említett birka mentalitás érdekes dolog, mert szerintem akár a mai gépek is képesek lennének rá. Csak ugye időbe telne azt normálisan leprogramozni , hacsak nem készülnek "segédcsomagok", mint pl. a fizikára a Havoc.
A grafikát elhiszem, hogy fejlődik, a végeredményre viszont kíváncsi leszek.(#34) kexksz A W8 képes lesz X360 játékokat futtatni sztori erőteljesen pletyka, meg anno a Vistánál is emlegettek ilyet a régi Xbox játékokkal kapcsolatban - sajnos ott se lett belőle semmi.
-
mcwolf79
veterán
Lejárt a szerk. idő.
2-3 évente??? Magadnál vagy? Akkor azt PC-nek hívnák,nem konzolnak. Ha 2-3 évente adnának ki új konzolt, a játékfejlesztők lehúzhatnák a rolót. 2-3 év,míg tisztességesen megírnak egy játékot, nem hogy 2-3 évente egy új architektúrára fejlesszenek. Az ilyen futószalag játékokat (EA sport, CoD és társai) ne vegyük ide, mert azok jó része csak rókabőr,és a gamer-ek lehúzása
Kovsol:
Mondj egy játékot, ami az X360 megjelenésekor kijött, és szerinted egy akkori mid-high-end PC nem tudott volna futtatni! Talán a Halo3???? -
kexksz
addikt
Csak példa volt, nem kell feltétlen 40".
De ez a "konzollal minek nagy felbontás, úgyis messziről nézed" kijelentés azért kicsit elnagyolt.
Amúgy mikor kijön majd X720 persze, hogy jó grafika lesz rajta meg minden. Pl. 360-nál ott volt a Gears of War egyik címnek a legelején, az nem kicsit volt jó, főleg akkoriban. De eljár felettük az idő, olyan 2008ig még okés volt, de utána már eléggé fogta vissza a PC ipart. Ami persze nem baj. Én annak örülnék a legjobban, ha konzolokon kéne játszani és nem PCn, de ahhoz előbb kell egy konzol ami viszi 1080pben a játékokat 60 fpssel. Nem 6-7 évente kéne generációt váltani, hanem 2-3.
-
mcwolf79
veterán
[lista a konzolos játékok natív felbontásáról]
Kívánságod parancs
Ennyit a hiperszuper konzolokról. A legtöbb erősen subhd-ben fut (20-30 fps-sel) , 1080p-ben pedig csak 1-2 exklúziv stuff (abból is a legtöbb arcade lövölde).
Tényleg egyedül a fix hardver (és az abbó adódó előnyök, lásd. az előttem szólók) az előnye a konzoloknak. Az,hogy "görnyedni" kell a monitor előtt rég nem hátrány. Már szinte minden VGA-t rá lehet kötni TV-re, kontroller szintén nem gond, és megy a "konzol-feeleng" 1080p-ben, recék nélkül, 60 fps-sel.#29:
Nézd már meg a KZ3-at közelebbről te vakegér! Olyan textúrák vannak benne,hogy lehányom a monitort, ha ránézek. Uncharted 2!! tényleg szép. God of War 3 álló háttérkép előtt játszódó H&S, szép ,de ezt egy közepes PC is tudná. Gears of War 3???? Ne nevettess!!! Még mindig Unreal engine fut alatta, ami szódával elmegy (és most már talán színek is lesznek benne,nem csak a barna árnyalatai). Tehát a PC tudná ezeket, ha nem lenne nagyobb biznisz konzolra kiadni. Egyébként megnyugodhatsz: A GeoW3 ki fog jönni PC-ra is előbb-utóbb. Majd ha kijön a Crysis konzolra majd lehervad a mosoly az arcodról,mikor a agyonbutított grafika 20 fps-sel fog "száguldani" a konzolodon -
WayneGace
őstag
válasz
FuRiONight #29 üzenetére
A mai troll díjat te kapod.
-
SzlobiG
félisten
Ha ez igaz lesz tuti veszek egy ilyen boxot.
-
Tikakukac
titán
válasz
FuRiONight #15 üzenetére
1. A procidat nyugodtan fúrd át és tedd fel kulcstartónak, mert egy mai középkategóriás vidkártya tejjel és kiflivel eszi meg az egészet. Hihetetlenül hangzik, de a grafikát jobb GPU-val számoltatni.
2. A Cell procira a kukoricán való térdeléshez hasonlóan élvezetes dolog játékot írni. Cserébe erős és jó drága.
3. Személyeskedj nyugodtan, de a gépemet hagyd békén. 4 éve épül köré egy vízhűtéses rendszer és komplett ház, olyan, amilyet te még álmodni sem tudnál nem, hogy kivitelezni.
4. Aki pedig a korral dobálózik, az még a felnőtté válás kapujában sincs. Az, hogy a személyid alapján 120 éves vagy még nem leszel sem bölcsebb sem okosabb, de ezt egy IT lapon nem fogom kifejteni inkább. -
baliii
senior tag
Ezt mégis hol olvastad? Az összes hír ezzel kapcsolatban csak egy névtelen forrásos hülyeségen alapul, nagy kérdőjellel a végén.
Az "xbox integrácio" önmagában pedig nem egyenlő ezzel. Egyszerüen csak majd onnan veheted meg a PC-s játékokat is, mint most boxon liveról. Ennyi erövel a WP7-ben is van xbox rész, mégsem a 360-as játékokat töltheted le a telefonodra! -
Thodeus
aktív tag
Nem a TV-s dolgon volt a hangsúly. Csak általánosságban írtam, hogy tv-ről nézve 2 méterről, ami mellesleg nem tudom hogyan jött össze, hogy konzol mellé alapnak kell hinni a 40colos tv-t.
KvPt: Nem kellett ő ahhoz, hogy amúgy is minden konzol hírnél az első 3 kommentben benne ne legyen az burkoltan, hogy "ehh ez pc-hez képest semmi".
-
kexksz
addikt
válasz
FuRiONight #29 üzenetére
Másik dolog meg az, hogy Windows 8ban lesz Xbox 360 emuláció beépítve. Igen, a gyenge PCk fogják vinni azokat a játékokat, amiket csak a szuperprocesszoros Xboxok, amikben jobb processzor van mint bármi PCben!
-
kexksz
addikt
Nehogy azt hidd. Engem nem zavarna semmi, ha futna minden játék konstans 60 fpssel, de nem fut. Persze konzolon annyira nem feltűnő, mert lassan fordul csak a kamera.
TV-n ha ülsz tőle 3 méterre nem annyira feltűnő a felbontás (mondjuk ha látnád ugyanazt 1080pben egyből az lenne) de nem értem, hogy abból, hogy valakinek Xboxa van miért jön egyből az, hogy van mellé 40 inches LCD TVje? Nekem is volt Xboxom 3 évig, végig 1280x1024, majd 1920x1080 monitoron használtam, TVn sosem. Ennyi erővel PCt is rákötheted a TVre, aztán lehúzod a felbontást és az is visz mindent.
Itt van pl. LA Noire: [link]
@FuRiONight: Ja, hogy eddig még Xbox erősebb volt hardverileg mint a NASA rendszere, most meg már "jajj, azok csak számok"? Ez egyre jobb.
-
válasz
FuRiONight #29 üzenetére
Mindossze arrol volt szo lent, hogy hulyesegeket beszelsz a teljesitmenyekkel kapcsolatban...
-
Thodeus
aktív tag
Ami butított felbontásban megy az többnyire azért, hogy hozza a ~60FPS-t. Tv-ről 2 méterről mondjuk kevésbé tűnnek fel a recés élek. Multiban is egyenlő esélyek a frame ráta, irányító miatt. Játékra kényelmesebb, nem kell szarakodni azzal, hogy belövöd a grafikát, driverek, hibák etc. Ja és persze 40-60k-ból meg is vagy, mondjuk annyit is ér, de akkor meg kár szidni.
Persze PC-t nem helyettesít másban, de játékban, akinek erre van igénye annak helyettesíti.
Mondjuk aki full hd-ban játszik miding csutkára húzva mindent annak elhiszem, hogy zavaró tud lenni amit egy konzol nyújt. Legtöbben viszont nem grafikamániások. Persze egy új gent már el tudnék fogadni én is, de aki tényleg csak szórakozni akar és nem mindig bíbelődni, hogy most menni fog vagy sem, annak tökéletes a konzol.
Tudja mindenki, hogy a PC-n így meg úgy szebb. Nem kell minden hírnél reklámozni. -
FuRiONight
addikt
1. Számold bele azt a sok gagyi játékot, akkor persze hogy annyi
2. Miért mindig csak a számok? Kit érdekel, amikor leül az ember a HD TV elé, és látod hogy némelyik játék hogy néz ki (pl. Forza 4, GoW 3, GoW3, Uncharted 3, Killzone3 )
Számolod az FPS-t vagy ez hogy van?
3. Azért akárhogy nézem, hogy Killzone 3-at vagy a Forza 4-et nézné egy pc-s azért leesik az álla.De nem baj, költsetek a pénzt a hardverre, a játékokat lewarezoljátok, meg kapjátok a szar konzolportokat! Hát tényleg király!
-
Kashim
őstag
Szerintem nem vitás, hogy a mostani konzolok felett eljárt az idő, bármilyen multiplatform játékot megnéz ma valaki PC-n majd utána PS3-on vagy XBox360-on, minimum sírva fakad akkora homály paca az egész az alacsony felbontás miatt. Ezen nincs mit szépíteni, egyszerűen nem bírja már a hardver. Kárpótol a sok játék, ami PC-re sajnos nem jön ki.
Egyébként valószínűleg ugyanaz lesz, mint mikor a mostani generáció megjelent. Egy ideig élen lesznek grafikában, aztán idővel elérhető közelségbe kerülnek a durvább asztali gépek is és ugyanitt fogunk tartani. Hacsak nem rukkolnak elő valami olyan dologgal, ami a programozhatóság tekintetében nem lesz megvalósítható PC-n, vagy jóval hardverigényesebben, mert akkor lesz gubanc. -
kexksz
addikt
válasz
FuRiONight #23 üzenetére
Nem, nem és nem, bár az utolsó szubjektív.
1. Nem tudom miből gondolod hogy több van, mikor a PCre kb. 9000szer annyi van.
2. Szebb? Mi abban olyan szép, hogy 960x540re lebutítva élsimítás és highres textúrák nélkül van 25 fpsed? Vagy ha szerencséd van akár 1280x720ban is futhat a game.
3. Szubjektív.De majdnem!
-
Meridian
senior tag
Addig amíg egy-egy játék a 6 magos CPU-t csak 4-8%-ra terheli meg magonként, addig nem érdemes összevetni a konzolos agyonoptimalizált játékokat a PC-s "futtasuk le a PC-s környezetben is a C fordítóban a forráskódot aztán adjuk ki, majd utána ami hibát találnak, azt javítsuk ki a patchekben" verziókkal...
Majd ha szépen leoptimalizálják az adott PC-n is az adott játékot, majd azt lesz érdemes megnézni. A PC harverben mindig is előrébb lesz mint egy konzol, mert az, amit a konzolba beletesznek, azt ugyanúgy beletehetik egy PC-be is. És bele is teszik, menet közben meg tovább is fejlesztik.
A hardvergyártók amúgy ajobb optimalizáció érdekében már próbálkoznak ebbe az irányba elmozdulni, mert ez (is) jobban eladhatóvá teszi a termékeiket... mert ha nehéz az optimalizáció, akkor minek megvenni drágább cuccost, ha egy gyengébben is elmegy amúgy az egész - mert a jobb cuccost semmi nem használja ki?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FuRiONight #23 üzenetére
Az első igaz is, de a többi...
-
válasz
FuRiONight #23 üzenetére
Kivalo erv
-
Saccco
nagyúr
A linkeden speciel 980x van, ettől függetlenül még megvan a sebessége.
És ha ehhez még hozzávesszük amit emvy mond akkor már jól látszik, hogy a konzolok igencsak gyengék egy asztali PC-hez képest.
(#19) wednesday && (#20) Spectrum:
+1FuRiONight:
Egyébként még külön csemege, hogy a konzolokon jó, ha 720p-ben fut egy adott játék.
(Valahol van egy lista erről pontos számokkal, majd valaki biztosan linkeli.) -
Spectrum
aktív tag
válasz
FuRiONight #15 üzenetére
Olvasd el ezt, mielőtt további hülyeségekkel égeted magad.
-
wednesday
őstag
Hardware-be nagyon is erős a PC. Jóval erősebb mint a konzolok, DE, játékoknál, nem csak ez számít. A konzol célhardware, a PC az API miatt (azért, hogy minden egyes nyamvadt konfigon valahogy elfusson) sokkal lassabban kezeli a játékokat, ezért mindig sokkal erősebb hardware kell alá.
Ha azt mondanánk, itt egy 4 magos i7 (vagy phenom) 8GB RAM, meg 6970-es VGA, és erre fogunk natívan programozni, akkor olyan brutális ugrás következne be, hogy.... csak akkor már nem PC-ról beszélünk, hanem egy új konzolról.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FuRiONight #15 üzenetére
Pl az i7 990x , ami nem csak megközelíti.
-
válasz
FuRiONight #15 üzenetére
Nyilvan fogalmad sincs arrol, hogy a GFLOPS semmilyen konkret dologra nem hasznalhato mertekegyseg.
Az XBOX-ban a teljes elmeleti kapacitas 95.2 GFLOPS. Ez foglalkozik a grafikaval is.
Egy GTX 590 elvi teljesitmenye 2500 GFLOPS. Egy Intel i7 boven 100 GFLOPS alatt van.
Altalanos programozasi feladatokat el tudna vegezni egy GTX 590? Nyilvan nem. Bonyolult algoritmusoknal mi a gyorsabb, egy GTX590 vagy egy i7? Valasz: egy GPU-ra le sem lehetne programozni azt, amit i7-re igen.
Tehat
- ha jol parhuzamosithato feladatokrol van szo (texturazas, shaderek, 3d trafok) akkor ott a GPU a PC-ben, sok ezer GFLOPS-szal -- az XBOX 95-evel szemben
- egyeb feladatokra ott a CPU, ami meg szinten sokkal gyorsabb, mint a Cell vagy a Xenon -
-
kexksz
addikt
válasz
FuRiONight #6 üzenetére
???
Boxban egy 3 magos proci van, PCn azért jóval erősebbek is vannak.
-
válasz
FuRiONight #6 üzenetére
"A boxban a proci még mindig erősebb mint bármelyik pc-s."
Ezt a hulyeseget hol hallottad?
-
Brutális eb
addikt
válasz
FuRiONight #6 üzenetére
Az átiratok a legtöbb esetben nem azért futnak gyatrábban pc-n mert nem elég hozzá a hardver hanem mert a drága fejlesztők csesznek optimalizálni.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
BudTerence #2 üzenetére
hát egy combos pc már most tudja, mire a 720 kijön a mezei is fogja tudni.
-
kexksz
addikt
Ez azt jelenti, hogy 960x540ben viszi majd 24 fpssel mint a vaj, csak úgy mint az X360 a mostaniakat?
-
Saccco
nagyúr
válasz
BudTerence #2 üzenetére
Valami combos i7-es mondjuk.
Engem egyébként meglepett a konzolok "gyengesége".
Így aztán most sem hiszem, hogy erősebbek lesznek egy komoly asztali PCnél.
-
7600 GS
addikt
Majd meglátjuk. De a PC már igy is nemtom hány generációval előrébb jár...
De mindenesetre kivancsian várom a fejleményeket!
A boxom garanciája pont 2012-ben jár le, remélem addig kijön az új Xbox is.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az AMD szerint az Xbox360 utódja képes lesz az Avatarban látottakhoz mérhető grafikai színvonalra.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Nők, nőügyek (18+)
- Last Epoch
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- 24 hónapos Playstation Plus PREMIUM előfizetés
- Xbox Series X + 103 db játék a profilommal, Elite 2 controller
- PS3 FAT CFW - Telepített játékokkal, 2 kontrollerel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest