- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz szcsaba1994 #112 üzenetére
Annál jobb sokkal !
Én nálam ilyenek fordultak meg mielött X4 lett volna.Athlon64 X2-4000(2.1Ghz)+ utána egy X2-Black E 5000+(2.6Ghz@3.1Ghz) és ezt cseréltem egy Phenom2-X2 545-re(3.0Ghz@3.5Ghz) majd X4-945-re.
Meguntam a nagy konfigokat Mini HTPC építésekben látom a jövőmet,így egy
Brazos-ra cseréltem E-350 ,utána LlanoA6-3500 egy miniITX-es lapkában ,és most megint A8-3820(65W TDP) X4-est hajtok 2.5Ghz-es. MiniITX 29x13x22cm-es házikóban egy kisebb fiókban elfér az asztalomban. -
MZperX75
addikt
válasz szcsaba1994 #104 üzenetére
Az nem rossz kis proci!
Nekem is Phenom2 X4 945-95W TDP(3.0Ghz@3.3Ghz) ment alapfeszen annak idején szépen kihajtott 2db HD4870-1G CFX-et,ez nem most volt én még a nem dobozosat vettem brutál jó áron áfa nélkül 28.000Ft-ért.Most simán alátehetsz egy jó HD7850-es karit vagy HD6950-est,azt szépen meghajt.
Kicsit sokat fogyaszt,de alulfeszeled szorzót lejjebb nyomod 2.6-2.8Ghz-en szépen elvisz mindent.Bár attól függ,ha van egy jó AM3-as lapod,akkor megérheti,ha nincs viszont nem ajánlom annyira.
FM1-et sem tudok ajánlani ,bár ilyen áron kb 20-22ezerért A8-3870K-kapsz ami egy fokkal jobb 32nm-es és húzható is kevesebbet eszik,én azt vennék,de az én vagyok.
A trinity meg drága,bullban nem gondolkodom.Intel sem olcsóbb bár ólcsó lapban egy I3-ast azért nem olyan rossz.
Milyen VGA kártyád van hozz? Vagy mit szeretnél hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
válasz szcsaba1994 #107 üzenetére
ja a 125W miatt?
-
atti_2010
nagyúr
Ezeket már nem gyártják csak eladják ami még raktáron van.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Sondi1986
addikt
Abból az árból már veszel 965 BE-t is: [link]
-
szcsaba1994
tag
Most akarok venni egy Phenom ii X4 945-öt, remélem még december elejéig forgalombna marad Magyarországon.
20k-t szerintem simán megér. -
yarsley
aktív tag
válasz Sondi1986 #100 üzenetére
Tenyleg nincs sok penzem ra, es ki kell huznia hosszu ideig mire masikat keritek. Szoval valahol 30k korul szeretnem meghuzni a hatart, es lehetoleg 4-5 evig nyuzni. Az garantalt hogy procilimites lesznek a jatekok (videokartyat szoktam 2-3 evente cserelni). A kerdes csak az, hogy mennyire tudom ezt kitolni.
(#102) HERR Z: Amig te is flameltel a 69-es hozzaszolasoddal addig nem volt baj, hogy off-topikok vagyunk?
Az se zavar, hogy te emlitetted a buldozert elsonek? (igen és egy pentium g630 erősebb mint egy x6 1090t és mint egy FX 8120.)[ Szerkesztve ]
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
HERR Z
veterán
1: mennyire kapcsolódik a hsz-ed a témához: 0
2: mennyire érdekel itt bárkit is az általad linkelt tesztkép: 00
3: mennyire jön ehhez a képlethez a bulldozer: még ennyire se(ugye liano még pont a phenom2 vonalat vitte tovább, szal a mostani inteligens kommented is 00)Ha egy kicsit megerőlteted az agyad akkor az értelmetlen flémelést nem folytatod
thx -
atti_2010
nagyúr
válasz Sondi1986 #100 üzenetére
Vettem egy FX8120-ast hogy majd evvel jobban fog menni, de nem vettem észre különbséget, csak azt hogy ez már 40% fogyassza a procit!
Most a nyakadat fogják venni a vér Istvánok akik látják a különbséget 200 és 300 FPS között.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Sondi1986
addikt
Hát szinte senki nem játszik alacsony felbontáson, ahol előnye van az intelnek.
De ha mégis akkor meg pénze nincs normális procira vagy vga-ra.én is eddig AMD x4 955 4GHz-en játszottam a BF3-al, úgy hogy 80-90% használta a procit a játék.
Vettem egy FX8120-ast hogy majd evvel jobban fog menni, de nem vettem észre különbséget, csak azt hogy ez már 40% fogyassza a procit! -
yarsley
aktív tag
válasz Sondi1986 #72 üzenetére
Igen es az ilyen tesztnek 0 ertelme van, mert latszik, hogy vga limites lett a teszt. Mint ahogy csomo olyan tesztet lehet kesziteni, ahol kozel vga limites a dolog, igy kb hajszalnyi a versenyzok kozott a kulombseg. Ennel szvsz sokkal jobb alacsony felbontasu, az fps nagymertekben a procitol fuggo teszteket csinalni, mert jobban kihozza a teljesitmenybeli kulombsegeket.
(#65) HERR Z: Nem en csinaltam a tesztet, de eleg egyertelmu, hogy amig altalanos szamitasban ezek tok jo procik, addig jatekoknal, ahol 1-2 mag szamit, bizony szepen lemaradnak intelhez kepest. Ha kicsit megerolteted az agyadat, akkor emlekezhetsz, hogy anno miert volt nagy csalodas bull: nem csak draga volt, de single core teljesitmenye eleg gyengusz lett, hiaba volt 3+GHz a sebessege. Ugy jartak mint intel p4-el nagy orajel nem adott annyi pluszt.
Amugy van elszorva 1-2 jatek ami 4 magot is hasznal, na ott mar kicsit job eredmenyt ernek el az amd procik:
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A leegyszerűsítésed jó, csak rossz helyre sorolod be a példáid. Nagyon nem program a dll. A szövegszerkesztő az program.
Az 1-2 évet arra írtam, hogy nem lesz a szoftver oldalán stabil és korrekt támogatás. A CCCP a legstabilabb Hi10P-et kezelő kodek, és 8 bitre konvertál vissza. Így nem tudod megnézni. Ahhoz, hogy teljes minőségben megnézd teljes szoftver oldali támogatás kell. Itt még nem számít a hardver. A szoftveres oldal nincs teljesen kész. De a mai helyzetet látva valószínűbbnek látom, hogy a Hi10P sosem terjed el. Készül a HEVC, ami ígéretesebb.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
MZperX75
addikt
Egy brazoson vagy mas gyenge procis gepen nem tudom megnezni meg 1-2 evig. Mielott belekotnel, az 1-2 evet Te irtad.
És?
Akkor ne azon teszteld ,vegyél olyat amin fut.
Itt a téma az ,hogy kiárusítás van AMD országban,korrektebb árakon árulja,az ilyen olyan portékáit.
Pont.
Valakinek jó ,valakinek rossz,
valakinek ezért jó,valakinek azért rossz.Szerencséd,hogy a piac elég nagy.
Így a számodra megfelelő terméket kaphatsz,ha nem az AMD háza tájáról, akkor nem onnan.
Ez ilyen egyszerű."Engem - a filmet nezok 99%-aval egyetemben"
Fogalmad nincs a nézők 99% a szokásairól,ez kiderül a irományaidból,csak magánvéleményed lehet,és néhány "fanatikus"kis barátod véleménye maximum.
Az itt fórumozók, nagyon kis százalékát teszik ki ,a PC-s felhasználók közt.szép napot.
OFF[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ismét ékes példákat hoztál arra, hogy dolgokat keversz. Egyszerűen rengeteget. Nézz utána légy szíves, mert ez így csak felesleges tárhelyt teremt. Amíg nem érted az x és az y közötti különbséget, addig csak a biteket komptatjuk.
A program az program, a kodek pakk, pedig kodek pakk. Ennyire egyszerű. A program fut, míg a kodek pakk önmagában működésképtelen. Ahhoz kell még egy program.
SimHD képek nagyobb felbontásban: [link] , [link] - szemből nézve a bal az eredeti, míg a jobb a szűrt.
Kevered a GPU-s kodeket a kodek általános kiforratlanságával. [link] - ebben a hsz-ben leírtam a Hi10P kodekek helyzetét. Egyik sem kiforrott, vagyis mindegy, hogy GPU, vagy CPU a kompromisszum a szoftver oldaláról jön. Azon kell fejleszteni. Folyamatosan fejlesztenek persze, de nem hiszem már, hogy a Hi10P valaha is elterjedt dolog lesz. A készülő HVEC mellett nem látom értelmét, és a gyártók is, így vannak ezzel.
Ennek nincs értelme, hogy folytassuk, mert folyamatosan magyaráznom kell dolgokat. Egyrészt nincs időm rá, másrészt, amit korábban elmondtam azt nem akarod megérteni. Már sokadszorra írom ugyanazt. Számomra eléggé unalmas. Ezért kérlek arra, hogy nézd át, hogy mi hogyan működik, mert ez így nagyon egyoldalú vita.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
F34R
nagyúr
igazabol ez akkor ervagas , hogy ha a mostani tv-t es lejatszot kell cserelni mert kb ez a tenyalas /atalas varhato : SD--->fHD , fHD-----> 4k
par ev mulva a fullhd lesz a mostani sd megfeleloje , es akinek nem lesz penze az nem fogja meglepni (+ a technikai fejlodesek stb ) Az is lehet eltelik min.4 ev a valos megvalositastol mire lesz olcso alternativa ami akadasmentesen viszi SDK szinten is.
En pl nem tudok 12 orat gorcsolni mig megnezek egy sorozatot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kockaharcos #90 üzenetére
A BF3-ban érdemes, ha négymagos a processzor. Valamennyit vesztesz a teljesítményben, de egyenletesebb lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És mikor leszel szíves megérteni, hogy az ffdshow az kodek pakk?
Mondtam kedvelheted a rosszabb minőségű képet, de ne várd el, hogy más is kedvelje.
Megint összekeversz dolgokat. Persze idővel már megszokom, csak fáj, hogy nem elég valamit egyszer leírni. A SimHD az egy program, azon belül egy programfunkció, míg a HQV az egy tesztsor. Meggyőződésem, hogy a kérdéseid és félreértéseid jelentős része onnan származik, hogy nem tudod mi micsoda. Ezzel nincs baj, csak úgy adod elő, mintha tudnád.
GPU/APU-ra nem lehet kodeket írni? A GPGPU azért nem újdonság már.
A Brazos az teljes mértékben támogatja a legújabb flasht, az összes funkciójával. Ma egyedül az AMD és az NVIDIA teszi meg ezt.[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Sondi1986 #81 üzenetére
Az Intelnek a Frostbite 2 komoly fejtörést okoz. A BF3 sokáig így futott HT mellett: [link] - ma már kisebbek a tüskék, de még ma is érződik, hogy a DICE a motort a CMT-re szabta. Ez egy szinkronizációs probléma lesz alapvetően. Nyilván nem akarták ők ezt, csak az AMD-vel a szerződés arra kötelezte őket, hogy a Bulldozerre optimalizáljanak, és ez végül mint kiderült ez káros lett a Hyper-Threadingre. Ezt addig nem is tudják tökéletesen javítani, amíg a motort át nem szabják, ezen nyilván dolgoznak, mert készül a nagyobb frissítése a Frostbite 2-nek. Már a MoH: Warfighter érezhetően jobb ebből a szempontból (gyakorlatilag jelentősen kisebbek a tüskék). A fejlesztők között széles körben ismert, hogy mit nem szabad csinálni, és így elkerülhető lehet a fenti probléma, ami a jövőre nézve jó, de a BF3-nál a baj már megtörtént, és utólagosan nem nagyon lehet mélyen belenyúlni a kódba.
A CF ugyanúgy skálázódik a BF3-ban, mint az SLI. Bár itt CF és CF, illetve SLI és SLI között is van különbség. Az új generációs hardverek ebből a szempontból fejlődnek folyamatosan. Az SLI a Keplerrel már legalább olyan hatásfokú, mint a CF egy ideje. A 12.11-es driverel az AMD 15-30%-ot javított átlag a Frostbite 2 motornál. Az nem a DICE hibája volt, hogy a GCN-re most készült el a rá szabott driver. Ők megtették, amire az AMD kérte őket. Nyilván minden radikálisan új architektúrában vannak tartalékok. Ezt pár hónappal később a VGA-gyártók jellemzően kihasználták egy driver frissítéssel (láthattuk ezt a G80-nál, az R600-nál, és máshol is láthattuk volna pl.: Fermi, de ott a hardver annyit késett, hogy a szoftveres rész lényegében utolérte). A GCN tartalékjait most tudták előhozni. Ez az AMD reszortja, a játék fejlesztője ezért nem felelős.[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
A Llano min. 65 FPS felett viszi a BF3 64 pályán az nem mondható rossznak, a CPU részére gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Sondi1986 #75 üzenetére
Jó, de a Frostbite 2 az egy Bulldozer architektúrára optimalizált motor. Azért fizetett az AMD, hogy arra az architektúrára optimalizálja a DICE. Volt is ebből komoly galiba a Hyper-Threading-es Intel procikon, amit részben már javítottak, noha nem teljesen. Ez egy nagyon fontos dolog. Az AMD a Gaming Evolveden belül fizeti a fejlesztőket, amiért direkt optimalizálást kér a termékeikre. Persze azt nem várják el, hogy szar legyen máson. A BF3 esetében a HT-s probléma az bug, amit a motor CMT-re való direkt optimalizálása okoz. Ez elkerülhető lett volna, csak a BF3 volt az első olyan játék, amíg így fejlesztettek, és nem gondolták, hogy ez káros a HT-re. Ma már tudják, így lehet ellene tenni.
Azt kell megérteni, hogy a program optimalizálásától sok függ, és főleg manapság, amikor az AMD és az Intel elképzelése ennyire eltér a processzorról. Az Intelnek kell majd egy működő partnerprogram a jövőben, mert nem hagyhatják, hogy a Gaming Evolveden belül mindent CMT-szerű architektúrára optimalizáljanak. Főleg most nem, amikor Rory Read a szoftverfejlesztők támogatásának direkt megvásárlásában látja az AMD jövőjét. Nyilván az alapstratégia nem hülyeség. Van az a nokiás doboz, amiért már nem Intelre optimalizálnak, függetlenül a piaci részesedéstől. Úgy bőven megéri a fejlesztőknek, ha az AMD nem kéri, hogy az Intelen fusson szarul, és csak azt igénylik, hogy az AMD procikon biztosan fusson jól.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Sondi1986 #72 üzenetére
Aztán ez a teszt alapján megveszi a gyanútlan vásárló a játékot és felmegy multizni és megfekszik a gépe tőle, mert azt hiszi majd ott is így skálázódik a procikkal a game. BF3 is ilyen. Single tesztben beleírják, hogy egy i3 -al is ugyan úgy megy mint i7 vagy fx8 procival aztán 64 fős multiban jön a pislogás.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az ffdshow az egy kodek pakk, csak hogy ezt is tisztázzuk, mert megint a szezont a fazonnal esete áll fent.
Meglepődnél miket ki lehet hozni kellő számítási teljesítménnyel. [link] - ez a kép ugyanarról a videóról van, és mégis SimHD On mellett mennyivel élesebb. Nem játékszerek ezek a GPU-k, ha adatpárhuzamos számításról van szó. A CPU-kat messze lekörözik.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a te döntésed. Mondtam már, hogy nem az számít, hogy te milyen kompromisszumokat kötsz. Ezt egyénileg el lehet dönteni.
Nagyszerű. Ezek szerint mégis számítanak a szűrők. Már csak az a kérdés, hogy miért futottuk le ezeket a köröket, amikor szerinted is jobb a szűrt kép. De mindegy, annyira már nem izgat. Feleslegesen keletkezett pár hsz megint.
Ezek a képek a HQV tesztből származnak. Ez a termékek és a szoftverek közötti minőségeltérést nézi. Az felső kép a lehető legrosszabb, míg az alsó a lehető legjobb minőséget reprezentálja. Ezek között még vannak átmenetek. A HQV pontozása ez alapján történik. Pár átmenet van, és amit látsz az adott konfiguráción, annak a pontját kell beírni.
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
AMD A8 87 dollárért.... nagyon komoly
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem úgy gondoltam. A programokban kivétel nélkül aktív a de-noise, és számos ilyen megoldás, mert egyszerűen számottevően javít a képminőségen. Ha az alkalmazás ad rá lehetőséget, akkor kikapcsolhatod, de nem biztos, hogy van ilyen opció. A fejlesztők is felteszik a kérdést, hogy miért akarna a júzer rosszabb képminőséget?
[link] - ha a fölső sort tartod jobbnak, akkor még kevésbé van értelme ennek a beszélgetésnek. Az alsó sor ugyanis a képjavítók eredménye. Csakhogy példa is legyen miről is van szó.
Természetesen el lehet rontani a képminőséget az olyan extra effektekkel, amik a driverekben vannak, de ez egyrészt konfigurálható, másrészt, ha még így sem sikerül belőni a kívánt eredményt, akkor a driver effektje szimplán rossz, így a gyártó nem fordított kellő figyelmet erre. Ezután persze kikapcsolható az effekt.Nagyon használják. Nem véletlen van beépítve a gyorsítás támogatása. Valamekkora munkája mindenképpen lesz a CPU-nak, mivel adatokat kell másolgatni. De a számítás jelentős részét a GPU végzi. Ez szándékos, mert komplex számításokról van szó.
Ha a Windows százalékos terheléséből következtetnél arra, hogy mennyire használja a feladat a procit, akkor tévúton jársz. Az csak arra jó, hogy egy rendszeren belül meghatározza a szoftveres oldalon bekövetkező procihasználatot. Más rendszerekre az adat nem ültethető át logikai úton történű kalkulációkkal vagy következtetésekkel.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kérlek pár dolgot érts meg mielőtt vitázunk. A CPU is csinál de-noise-t, és egyéb szűréseket a képen. Ezeket azért csinálja, mert enélkül gáz az eredmény. A különbség, hogy a leggyengébb IGP/GPU ereje is nagyságrendekkel nagyobb, ezért jobb minőségben csinálja azt, amit a CPU, illetve az energiahatékonyságból eredően jóval kisebb fogyasztás mellett dolgozik a grafikus egység. Meg eleve a feldolgozás képi jellegű, így tipikusan jobban illik egy grafikus processzorhoz. Ezek az alkalmazásokba épített szűrők. Kikapcsolhatók (bár ez nem minden programnál igaz), csak nem tesz jót a minőségnek.
Látod, ezért nem éri meg ezt a vitát csinálni. Mert nem érted a működést. A GPU-s gyorsítás is szoftver. Arra is meg van írva a program. A madVR a skálázást, a de-interlace-t és az egyéb dolgokat GPU-val gyorsítja. A dekódolást a LAV Video Decoder végzi, ahol kiválasztható a DXVA2 (natív vagy CB) API-val való gyorsítás a GPU-n keresztül, de támogat más felületeket is erre. Szóval ha ezeket használni akarod, akkor bizony nem árt GPU-val gyorsítani, mert ezek tényleg megkérik a minőség árát.
A Hi10P az egy H.264-hez tartozó profil, és erre előveszed a HVEC-et, ami még nincs is kész, és fel sem merült. Ez inkább a szezon keverése a fazonnal, de mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
10bites animeket meg ne akard már egy "szutyok" géppel lejátszatni
Át kell konvertálni valami jó bitrátájú ,egészséges videó formátumban,nem a procival szarakodni.
Utána már a Brazos is eszi!Szerinted miért nem adták ki az Avatárt 10bites animbe? De ha rajtad múlott volna...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jaj, ne kezdjünk ebbe bele, mert megint oldalakon át kell magyaráznom, hogy hogyan működik. Ebbe én már rég belefáradtam, de az zavar, ha hülyeséggel van tele a fórum.
Ha neked a de-noise és de-interlace képtorzító, akkor váljon egészségedre. Ellenben megnézheted, hogy hány HTPC teszten nézik a CPU-s dekódolást. Kb. nullán, ha elárulhatom, mert a HTPC-hez hozzá tartozik a minőség, ami pedig eléggé függ attól, hogy mit tud a dedikált feldolgozó és az IGP. Az sem véletlen, hogy a HTPC-s topikunkban csak te ajánlgatsz inteles konfigot. Más pontosan tudja, hogy az Intel IGP HTPC-re ma egyenlő a kompromisszummal. Hogy az új hardvereknél mi lesz azt nem tudom, de nyilván ezek változó dolgok, szóval bármikor alkalmas lehet ide az Intel. Az Ivy Bridge IGP-je például sok szempontból már elég jó, csak nem foglalkoznak a megfelelő terméktámogatással, így pedig nem lehet kihasználni azt, amire képes.
Senki sem beszélt a HVEC-ről, az még nincs is kész. A H.264-ről volt szó! Idekeverni a HEVC-t teljesen értelmetlen volt. Ezzel a leendő vita is az lesz, mert gondolom hiába mondom el, hogy ez egy másik szabvány.
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
Ne azt nézd! Azt hogy egy 23k procival eljátszott a gyerek BF3-al!
Akkor itt egy ki multi az A10-el: [link]
Mister_X : ha meg dedikáltat kártyát akarok mellé tenni akkor meg veszek amd_athlon_ii_x4_631_2.60ghz_fm1 a teljesítménye picit a i3 2100 alatt van! De árban jóval olcsóbb!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 10 bitre nincsenek megfelelően felkészítve a szoftverek. Azt be kell állítani. De ezt már korábban mondtam. Ez nem feltétlen hardverfüggő.
A Hi10P támogatásra pár kodekcsomag van. A CCCP, a K-Lite, illetve az SMPlayer és a VLC integrált megoldása. Ezek közül a VLC-é instabill, míg a CCCP egy érdekes megoldást támogat, mivel szimplán lekonvertálja 8 bitesre a videót, de ezt használják a legtöbben, mert ez a legstabilabb. A többi nem korrekt még. Először mindenképpen rendbe kell rakni a szoftveres oldalt, hogy ez terjedjen. De valószínűbb, hogy sosem fog elterjedni.
A HTPC fő szempontja mindig is a hardveres gyorsítás volt. Anélkül nem HTPC a HTPC, mert a processzor szoftveres dekódolása nem olyan jó minőségű, mint amire egy dedikált dekódoló képes. Ez mindenképpen kompromisszum, innentől ez már nem HTPC, mert elmarad a várt képminőség. Persze a kompromisszumot egyénileg elfogadhatod, csak ezt nem szabad kivetíteni.
[ Szerkesztve ]
-
AkosAkos
aktív tag
Ezért (is) szeretem én az AMD-t!
-
MZperX75
addikt
Találtál egy rosszul kódolt FHD-s kamerás felvételt? És tesztelted egy Llanóval meg egy G530-al ?
Mindkettő alatt volt HD-s VGA- kártya a G530-as vitte a másikon szaggatott?Persze ,én meg most jöttem Andersentől.
A Trinity a 4K-s videókkal is elvileg elboldogul,de szerintem a Llanók közül is sokan.
A rosszul kódolt Videót át kell konvertálni,amit meg nem lehet azt töröld![ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én szívesen megnézném melyik Intel IGP-vel fut jobban, mint a videón.
(#24) djculture: A HD Graphics sorozattal, mint hardverrel nincs gond. A lényegi terméktámogatás hiánya, ami megöli a rendszert. Ha az jó lenne, akkor simán életképes termék lenne sok dologra.
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Enxtheone #45 üzenetére
Persze! Simán A HD4000 már sokat javult.
(#44) Mister_X
"és azért a vonalat húzzuk már meg a két kategória között..."Húzz!
Nálam egy A8-3820(65W-TDP)konfig van elrejtve ,amit egy 24" 1080p monitor+720p Projektort szolgál ki.
mint munkára mint multimédiára(TV+film+játék+munka VGA kártya nélkül)[ Szerkesztve ]
-
Enxtheone
tag
Azért egy i3 hd4000-el is jo htpcnek nem? :S
-
Mister_X
nagyúr
Oké, kis képzavar, de számomra a Home Theater Personal Computer olyan személyi számítógép, amelyet elsősorban multimédiás szórakozásra, azaz filmnézésre használnak ("otthoni mozgóképszínház"). A sima PC meg számomra a netezős, szövegszerkesztős, akár komolyabban játékra használós gép.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
MZperX75
addikt
Pontosítanék!
Diszkrét kártya nélkül jobb felhasználói élményt képes nyújtani az AMD Llano vagy Brazos vagy Trinity-s konfigek,mint az Intel"viszonylag drága megoldásai. Számomra.
Azt hogy mi a drága vagy olcsó,ez megint csak relatív.
HTPC-t lehet 1millióból is összerakni,és lehet 60.000Ft-ból.Mi a HTPC? A fogalomzavar elkerülése végett
[link]Ne keverjem a képletbe a HTPC-t,? Miért ne?
Ma szinte otthonra majdnem mindenki,csak HTPC rak össze!
Egy HTPC(otthoni-mozi-PC)
Fogyaszthat akár 1000W-is!
Lehet szekrény méretű is,lehet benne akár 4db HD7970-is,sőt a legdrágább konfig is lehet HTPC.[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz Sondi1986 #35 üzenetére
Hahh...
HA nem tervez diszkrét VGA-t, akkor az AMD-vel jár jól, mert ott erősebb sokkal az IGP.
HA tervez mellé diszkrét VGA-t, akkor az Intellel jobban járhat (feltételes mód, MÉG MINDIG!), mert ott erősebb a processzor maga.- második esetben kivesszük a képletből az IGP-t, mert minek az oda.
- azért tervez diszkrétet, mert icipicit komoyabban játszani is szeretne és nem HTPC-t akar.Mi ezen az érthetetlen? Miért kell belekötni?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
siriq
őstag
-
djculture
félisten
válasz Sondi1986 #35 üzenetére
Mondjuk amd saját magának is köszönheti. Bejelent egy terméket és van amikor ilyen prohardver cikkeken meg pár külföldi oldalon lévő információn kívül kutya se látja azt a terméket meg megvenni se lehet 1-2 vagy még több hónapig. Intel meg bejelent egy terméket max 2 hét és bármelyik mucsaröcsögi bt-nél meglehet rendelni és ott is van 3 nap múlva.
Így azután a polcon lévő intelt viszi mindenki nem azt amire hónapokig kell várni hátha lesz belőle.
Kivéve persze az olyan fanatikusokat mint én is hogy Intelt nekem elég naponta beszerelni is meg javítani.
Otthonra csak amd.[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
Intel G550 mellé miért tenne dedikált vga-t? Lehet hogy számításba erősebb, de nem akkora mértékben!
Azért tart itt az AMD mert a celeront is előbb megveszik, abban hitben hogy az jobb, de csak annyival hogy kevesebbet fogyaszt! De egy A4 3400 még játszani is lehet!
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Aha, tehát ne írjam le a véleményem, mert nem emelem bálványra az AMD-t? Oké...
Egy Intel G550 (nem G530) számítási teljesítményében jobb, de IGP-ben nagyon erősen le van maradva, így ergo Intellel jobban járhat (még mindig feltételes mód), ha berak egy diszkrét VGA-t a rendszerbe - és nem feltétlen eszik sokat egy VGA. Nincs a képletben semmi HTPC, semmi fogyasztás. Te kevered bele és magyarázod az igazad. Elismerem, aki egy faék egyszerű és olcsó HTPC-t akar, akkor vegyeb Brazost vagy Llano-t, mert úgy tényleg megéri. De nem csak HTPC-kből áll a világ.
-
MZperX75
addikt
#14) MZperX75 válasza Mister_X (#10) üzenetére
2012-11-07 09:32:41
"Vegyél Intelt meg drága VGA-t mert az úgy olcsó .....Egy kis HTPC alapnak A4-3300-as tökéletes,VGA nélkül,persze van olcsóba HD6550-es akkor tedd be mellé.
utóljára HD6670-est ajánlottak 2 év garral 13.000Ft-ért."Még egyszer azt veszel amit akarsz,és amire pénzed van!Nehéz mi ? felfognod.
"@MZperX75: de én egy szóval sem említettem a HTPC-ket... Te keverted bele és még meg is magyarázod. Szép.
"
Ez egy AMD-s hír ne keverd bele az Intelt főleg egy "fostos" G530-at,ha meg belekevered,akkor az tény,hogy semmivel sem ad nagyobb felhasználói élményt, még diszkrét VGA-val sem .A Llano kiváló HTPC alap,sőt még a brazos is jobb alap HTPC-be mint G530-as,és igen az IGP miatt.
Egy diszkrét kártya sokat eszik,és drága.
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
Az A8 3870K meg az Athlon x4 651-es olyan erős mint egy i3 2100-as miközben jóval olcsóbb nála!
Csak hát az emberekbe bele éget az INTEL, ezért inkább kiadnak több pénzt érte!Egy kis erődemonstráció mire képes az A8 3850-es a BF3-ban: [link]
-
Mister_X
nagyúr
válasz djculture #24 üzenetére
Istenem, ezt nem hiszem el
Még egyszer: ha van mellé egy búvalb*szott diszkrét VGA, akkor NEM vesszük számításba az Intel IGP-t, mert NINCS értelme! AMD-nél lehet csak, de itt sem mindig.
és még én vagyok a troll
@MZperX75: de én egy szóval sem említettem a HTPC-ket... Te keverted bele és még meg is magyarázod. Szép.
[ Szerkesztve ]
-
subset
senior tag
-
Sondi1986
addikt
Az A8 3870K meg az Athlon x4 651-es olyan erős mint egy i3 2100-as miközben jóval olcsóbb nála!
Csak hát az emberekbe bele éget az INTEL, ezért inkább kiadnak több pénzt érte! -
Mister_X
nagyúr
"Én tervezek/terveztem FM1-es rendszert, de sajnos árban nem a legjobbak az egyszerűbb Llano-k. Intellel szemben az erősebb IGP az előnye, de aki már tervez mellé diszkrétet, annak jobban megérheti az Intel."
Szövegértés egyes, ülj le.
Egy szóval sem mondtam, hogy nem jók a Llano-k. Egyszerűen tény, hogy ha a júzer mondjuk egy GT440-re (vagy Radeonra, mindegy) akar építeni, akkor egy Intel G550-nel jobban jár, mert a proci erősebb és a Dual Graphics nem ad akkora (Nvidia terén meg semmi) előnyt.
-
Devilhun_HUN
aktív tag
A trinitry az már fm2, igaz?
Youtube csatorna: Devilstudio 2015™
-
lujó55
addikt
karácsony közeledtével jó dolog ez.
UPolom -
F34R
nagyúr
Alright , menjen csak minnel lejebb az elkeserit hogy a a10 5700 nincs kozte
-
félisten
Helyes
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
djculture
félisten
Nekem mivel általában viszem a régit és beszámolják úgy szoktam procit cserélni így jóval olcsóbb. Szerencsére a másod gépemben is megszabadultam az x2 270-től és lett bele egy x6.
Két mag már nagyon kezdett kevés lenni alap dolgok alatt is, optimalizálni nem divat manapság[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Áfával?
Én tervezek/terveztem FM1-es rendszert, de sajnos árban nem a legjobbak az egyszerűbb Llano-k. Intellel szemben az erősebb IGP az előnye, de aki már tervez mellé diszkrétet, annak jobban megérheti az Intel.
-
MZperX75
addikt
65dollár egy 4magos Athlon X4 631 az az 14495Ft ,az A8-3870k 91dollár az az 20293Ft
A4-3400 40dollár azaz 8920Ft A4-3300 36dollár durván 8000Ft
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Meggondolandó A4-3300 11k volt így is, most lesz 10k. Alá egy olcsó lap meg némi ram és kész a gépalap.
-
Lacces
őstag
Na, na, nekem rossz hír. Karácsony környékén szeretném eladni a meglévő cpu-t és nem tetszik, hogy az újak olcsóbba lettek, mert így én csak nagyobbat bukom rajtuk
-
DraXoN
addikt
Az FM1 be menő processzorok ára fokozatosan csökken azóta is.. Nagyon jó áron kezdenek menni, nehéz ellenállni, hogy ne vegyek FM1 alapú rendszert a mostani helyett hanem várjak február-márciusig mint ahogy eredetileg tervezem és FM2 alapút vegyek akkor...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Angel1981
veterán
Még jobban örülnék egy VGA árcsökkentésnek - abból sosem elég!
-
Televan74
nagyúr
Muszáj csökkenteni, ha el szeretné adni őket. Sok embernek tetszeni fog az árzuhanás, főleg karácsony tájékán.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Patice
nagyúr
Augusztus közepén is bejelentettek egy árcsökkentést, amit itthon meg sem lehetett érezni. A nagykerek jól jártak megint.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
kromatika
veterán
szeretek ilyen jó hírekre ébredni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest