-
GAMEPOD.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosejbli
senior tag
válasz UberMutant #32599 üzenetére
Kb. 10 torrent van bekapcsolva. Annyira nem néztem bele a transmission működésébe, de gondolom 2-3 torrentnél egyszerre nem fut több, hiába lenne akár jóval több is.
-
rosejbli
senior tag
válasz UberMutant #32597 üzenetére
720p nekem is hasonló, az nem igazán dolgoztatja meg. Egyébként most minden filmnél nézem ssh-n, hogy hogyan van leterhelve és fullhd is max 15%-on dolgoztatja meg, úgy hogy megy mellette a torrent is.
-
veterán
Érdekesség:
Lehet Windows 10-et futtatni RPi3-on, csak nem éri meg, mert rendkívül lassú lesz (boot idő 4-5 perc, start menü megnyitása 20-30 másodperc).
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
cigam
titán
válasz lazee15 #32593 üzenetére
A /storage/.config mappában kéne lennie egy LCDd.conf fájlnak. Mi a tartalma? Módosítottad a rendszerednek megfelelően?
Lövésem nincs miért ennyire bonyi, vagy hogy nálad miért nem megy. Se libreelec-et se lcd-t nem használok.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
Nem a .config könyvtárban, hanem a config.txt-ben. Hopsz libre esetén a /flash-ben van.
mount -o remount,rw /flash
Ezzel írhatóvá teszed.nano /flash/config.txt
Ezzel szerkeszted, és ezt a sort kell megkeresni/át/be írni: dtparam=i2c_arm=on,spi=on[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Vannak perverz dolgok...
nekem az első használható Mac ( Motorla 68k, nem PPC) emulátorom úgy működött, hogy futtattam egy Amiga emulátort PC-n, majd amiga EMU alatt egy Mac emulátort.... az első DOS alapú MAC emu aztán lemosta, az már egészen jó volt.. Aztán jött a PPC-s MacOs emulátor (SheepShaver), de aztán amikor Intelre váltott az Apple akkor jött el a "kánaán" a Hackintosh, évekig volt olyan gépem amin dual bootban ment a Hackintosh, aztán 10 éve van Macbookom, de 90%-ban Windowst használok rajta...Jónéhány Windows játékot átportoltam OSX-re egy Winbottle nevű alkalmazással....de aztán felhagytam ilyen felesleges dolgokkal... -
nagyúr
válasz DarkByte #32581 üzenetére
Én személy szerint a Hackaday-es cikkektől sikítófrászt kapok, csak éppen én a gyönyörűségtől.
Imádom az ilyen hack-eléseket, én is hacker beállítottságú vagyok, persze csak a magam szintjén. Igyekszem mindenből kihozni a legtöbbet.
Reggel óta is, mióta megnéztem a videót, ezen gondolkodom, hogy mire tudnám használni ezt a Windows iot-t. -
Yoshida
aktív tag
amit még elfelejtettem, hogy a "taskbar" is eltűnt, ez ahogy néztem neten, évek óta bug, minden kiadásban javítottnak írják már vagy egy éve... Köze lehet a vnc-hez, ha hdmin a tv-re van kötve a gép, és vnc is megy, akkor van valami hiba, boot során látszik hogy elindul az lxpanel, de villog párat felül és eltűnik. ha nyomok egy ctrl-alt-t-t terminalba beírva hogy lxpanel, elindul, de ez valahogy nem ugyanaz mint a felső taskbar, mert ez alul van, és sötétszürke
Ez a hiba 2018 nyári strech kiadás előtti rendszerrel, meg az akkor felrakott frissel is eljőjött... Mai napig így megy most.
Ezzel senki se találkozott?
-
félisten
válasz lord.lakli #32583 üzenetére
Szerintem elég sok magát profinak tartó szakember szeretne ilyen szinten buherálni...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
DarkByte
addikt
válasz lord.lakli #32583 üzenetére
Szerintem azért de. Az egész Tiano Core UEFI réteg open source, és technikailag ott indult a kísérletezés amennyire követtem, hogy ezt átportolták a Pi-re, majd megpróbálták ARM-os Windows bootloader kompatibilissé tenni. Ez meglepően gyorsan ment, csak után a driver-ekkel volt a gond. Volt valamilyen kezdetleges USB driver, de folyton kékhalálozott és eldobálta az eszközöket. Most már van USB hub és Ethernet érdemében. Talán még a hang is működik, bár ebben nem vagyok biztos.
-
-
DarkByte
addikt
Igen, működik rajta az x86 WoW réteg. Volt is aki felszenvedett rá egy régebbi MS Office-t és futott.
Teljes értékű alatt arra gondoltam hogy ez nem az IoT edition.cigam: egy szóval nem állítottam hogy innentől kezdve ezt kell használni, vagy hogy bármi érdemleges mindennapi hasznosítása lenne a dolognak jelen formájában. Továbbra is proof of concept az egész, de meglepő meddig jutottak egy ötletből, és hogy lettek driver-ek.
Az meg nem tudom miért fáj egyeseknek, hogy valaki próbálkozik. Gondolom te a Hackaday-es cikkektől is sikítófrászt kapsz amikor valamit nem konvencionális (de érdekes) dologra próbálnak használni.[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Pár hete elhangzott itt (most jutottam az 1000hsz végére, amivel el voltam maradva), hogy a sima pi3b-nél bekapcskor elveszi egy pillanatra a tápot az usb-ről, emiatt nem bootol be néhány külső winyó, illetve adatvesztést is okozhat. Nekem anno kb 3/4 évig ment külső winyóról a pakk, /boot az az sd kártyán volt, de így is 5-10 reboot (meg volt egy két áramszünet is) után szétesett a külső vinyón a filerendszer, pedig nem erről bootoltam, csak minden más volt rajta.
Kérdések: pi3b+on ez már javítva van? Tehát könnyebben fognak bootolni a winyók is róla? Itthon 3 külső vinyó is van 2.5-ös, 300 gigás, fél terás, másfél terás, és egyik se bootolt be, pendrive viszon igen, szóval az usb boot az működik, csak ez a fránya pillanatra elveszem az usb tápot lehet a gond.
Hajlok arra, hogy újra megcsinálom az sd kártya csak /boot, többi mehet a winyóra megoldást, de most már a pi vezérli a házban a világítást is, így jó lenne ha valami hosszú távon is stabil rendszerem lenne.
A mostani sd-n levő strecth augusztusban lett felrakva, de november körül egyik napról a másikra kiestek dolgok, pl nem indult el a gassistpi, docker se indul automatikusan, pedig hozzá se nyúltam a rendszerhez... Egyébként ezek nélkül azóta is megy stabilan, több hiba nem jött elő... fura.Úgy rémlik, még nyáron odáig fajult a dolog az usb winyós rendszerrel, hogy az új rendszer működött szépen, viszont az első shutdown után meghalt a filesystem, két különböző winyóval is eljátszotta. (szóval reboottal nem voltak gondok, de ha shutdown-oltam, következő boot során üres volt a winyó, nem volt rajta semmilyen partició)
Ha csinálok naponta egy mentést a particiós tábláról, az elég lehet? (ext4-re van formázva a winyó nagyobbik fele, a kisebbik meg a pi-nek volt a fat32)
A memóriakártyával az a bajom, amit fent is írtam, hogy rejtéjes módon eltűnnek beállítások (1+ éves már az sd), meg lassú is...
Van már novemberi raspbian is, teszek most egy próbát vele, de jó lenne már valami stabil rendszert összehozni.
Terv lenne egy pi3b+, ha ott már jobb az usb boot, stabilabb, akkor a sima pi3b menne tartaléknak. De gondoloma a felinstallált pi3b raspbian nem fog futni átdugva egy pi3b+-ra, igaz? vagy menne? két pi3b+ lenne az igazi, hogy legyen tartalékom is, tudom, de most nincs pénz ennyire (egyre se...)
-
cigam
titán
Mert nem hivatalos, és meglepő lenne egy 12k-s kütyühöz venni egy olyan 30k-s oprendszert, amit nem tudsz semmire használni, csak elrettentő példának. Az USB meghajtón kívűl semmilyen periféria nem működni (Pl. nyomtató, lapolvasó, TVtuner,...) Mivel sem az "alaplapi", sem a kiegészítő perifériákhoz nem létezik ARM-os Windows10 driver.
A virtuális péniszen kívűl, hogy igen, ezen elindul a W10 GUI mi értelme van? Tudom mire képes 1GB RAM-al a W10, van egy Atomos tabletem 1GB RAM-al.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DarkByte #32577 üzenetére
A teljes értékű azért erős kifejezés.
Most hirtelen egyetlen felhasználási mód sem jut eszembe, de azért tetszik.
Jól tudom, hogy tud x86-os kódot futtatni emulálva?
Amit viszont nem értek: miért kell telepíteni, állítgatni, megint telepítgetni, megint állítgatni, miért nem csinálnak ebből egy sd kártya image-et, mint a többi rpi disztróból...?[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Teljesen elmebeteg hogy eljutottunk odáig, hogy egy teljes értékű Windows 10 feltehető a Pi-ra [link]
És még ezen mindig lehetne teljesítményben javítani, ha lesznek rendes IGP driver-ek is.
Persze nem gondolom, hogy bármilyen jól bejáratott Linux disztrót leváltana ami a laphoz van, de azért kalapom emelem a belefektetett energia előtt. -
cigam
titán
válasz lazee15 #32573 üzenetére
- írd le, hogy pontosan milyen alkatrészeid vannak
- rajzold le nekünk, te pedig nézd át n+1 alkalommal hogy tényleg úgy kötötted-e be
- a config.txt-ben engedélyezted az i2c interfészt?
+ ha nagyon nem stimmel, első körben raspbian alól tesztelném a kapcsolatot.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Van itthon elfekvőben egy Raspberry Pi 2, érdemes lehet netezős gépnek felhasználni és ha igen milyen oprendszerrel?
Szülőknek lenne, hírolvasás, böngészés, levelezés max. A hivatalos Raspbiant próbáltam de elég döcögős. Egy 8 GB-os micro sdhc kártya van benne, én média lejátszónak használtam kodival.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
lazee15
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi elképzelést szeretném megvalósítani:
Adott rpi 3b board+libreelec
Ehhez szeretnék 16x2 lcdt illeszteni i2c-n honnan tudom meg az lcdhez milyen Driver kell és hogy tudom konfigolni guiba vagy sshn?? -
rosejbli
senior tag
válasz hpeti2 #32558 üzenetére
Most néztem én is egyet kíváncsiságból.
Ugyan a torrent szünetel miközben megy a film, de 10%-nél többet nem nem igazán ment a fullhd film raspbian rendszer mellett, a legnagyobb is 11% volt. Ha ráindítom a torrentet, akkor sem lenne sztem sokkal rosszabb, mint a tiéd. Egyébként az 50%-ot én a kodi saját system information részéről néztem, de akkor azok nem tartós értékek voltak, inkább megugrások. -
kenand
veterán
Humble Bundle book packjával bővíthetitek PI ismereteiteket
Már az 1 USD-s is hasznos lehet...[ Szerkesztve ]
-
hpeti2
aktív tag
válasz rosejbli #32555 üzenetére
Szerintem ha ntfs-re elmegy a teljesítmény harmada - fele az már "állat" sok.
top - 17:04:51 up 31 days, 22:26, 1 user, load average: 0.42, 0.28, 0.23
Tasks: 150 total, 1 running, 149 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
%Cpu0 : 4.1 us, 3.1 sy, 0.0 ni, 91.8 id, 0.7 wa, 0.0 hi, 0.3 si, 0.0 st
%Cpu1 : 10.6 us, 1.4 sy, 0.3 ni, 87.3 id, 0.3 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 st
%Cpu2 : 5.3 us, 3.3 sy, 0.0 ni, 89.4 id, 2.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 st
%Cpu3 : 1.3 us, 1.0 sy, 0.0 ni, 97.7 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 st
KiB Mem : 753324 total, 28396 free, 333092 used, 391836 buff/cache
KiB Swap: 0 total, 0 free, 0 used. 357348 avail MemPID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
517 root 20 0 1272844 270592 17608 S 24.8 35.9 5080:04 kodi.bin
518 root 20 0 113256 38756 1604 S 7.3 5.1 4648:22 transmission-daTessék, nálam ilyen ha megy egy 1080p libreelec alatt, míg a háttérben pörög 59 torrent, rpi 3B-n.
De felőlem mindenki azt használ amit akar.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
imSG
csendes tag
Köszönöm Urak! Rendeltem egy csomagot amiben van minden (talán) ami kellhet.
Ha nem boldogulok fogok jelentkezni segítségért belátható időn belül![ Szerkesztve ]
-
rosejbli
senior tag
válasz hpeti2 #32554 üzenetére
Mi számít "mint az állatnak"?
Nekem megy transmission + hdmi-n fullhd tv-re kodi és nem igazán volt még 50% felett a cpu.
Nyilván ha csak a pi-re van kötve logikusabb az ext4, de ne csináljunk már úgy, mintha olyan irdatlan különbség lenne.
Másrészt meg a praktikusság nem volt kérdés amire válaszoltam, csak az, hogy lehetséges-e. -
hpeti2
aktív tag
válasz rosejbli #32542 üzenetére
Már hogyne lenne baj az ntfs-el. Úgy pörgeti a procit, mint az állat egy ext4-hez képest. Ha már több mindenre is használva van a kis rpi szerintem minden erőforrás számít.
Az egy dolog, hogy működőképes ntfs-el is, de linux alatt ne már, hogy a windows-os dolgokat erőltessük.Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
sztanozs
veterán
válasz Murdock1981 #32552 üzenetére
A dupláját vitte el a routerem kb 2 évig (RT-AC56U), amiben kevesebb a memória és gyengébb a proci.
mod: (#32536) imSG - Pontosabban visszaolvasva mégiscsak válasz az eredeti kérdésre
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Murdock1981
tag
válasz MaCS_70 #32541 üzenetére
Jelenleg 45 aktív torrentem van. Mellette plex szerver, teamviewer, megasync,no-ip,samba, nyomtató megosztás. Hdd-n van az os is. Erre a célra tökéletes masina. Imádom.
A transmission úgy van beállítva, hogy egyszerre egy torrentet töltsön le, de csak azért mert a szememnek így jobban tetszik😁
[ Szerkesztve ]
-
imSG
csendes tag
válasz namilegyen #32545 üzenetére
Pont ez a kettő kellene nekem is és hasonló cipőben járok Linux terén mint akkor annó Te, köszönöm a tippet, megfogadom.
-
törölt tag
Szép estét!
Még egy kérdéssel hadd forduljak hozzátok.Akkor még azt hadd kérdezzem meg, hogy beüzemeltem a Pi-t raspbian rendszerrel és letöltőkét szeretném használni.
Már a transmission program is fent van és az a gond, ha rá dugok egy külső vinyót, arra nem enged letölteni.
Még mappát sem sem enged rá csinálni, azt írja nincs hozzá jogosultságom.
Ilyenkor mi a gond, mit csinálhattam rosszul!?Üdv!
-
alfa20
senior tag
válasz azbest #32533 üzenetére
Hát sajnos csak 2A-os tápok vannak telohoz ezekkel sem történik semmi
Más: használ valaki ubuntu core os.-t?
Raspbianon a horizont got nem tudtam nézni, kíváncsi lennék más os-en műkődik e."Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
imSG
csendes tag
Sziasztok,
kérdésem a következő:
Alkalmas lehet e egy Raspberry Pi 3 model B+ (Plus) alaplap tartós torrent futtatásra (írás-olvasás külső USB-s háttértárral), valamint ezzel párhuzamosan egy DLNA server üzemeltetésre és azon FHD filmek lejátszására.
Teljesen zöldfülű vagyok a témában.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
-
Davebowman
senior tag
válasz Murdock1981 #32525 üzenetére
Nos, valószínűleg a táp volt vacak, mert most stabil több napja!
Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
azbest
félisten
válasz alfa20 #32530 üzenetére
persze, hogy lehet tesztelni. Szisztematikusan.
Következőnek például más tápegységgel, valamilyen erősebb telefontöltővel rápróbálhatsz, hátha a tápegység halt meg.
Más: ha valaki látni akarja miért nem érdemes videólejátszáshoz, netezéshez mini pécét venni, akkor íme egy jó videó, ami desktopon hasonlítja össze a videolejátászi képességeit különböző boardoknak [link]
Persze médialejátszóként desktopot használni elég kapufa ezeknél. És nem meglepő, hogy a 120 ezres netbook alapú board windowssal bírja jobban Amúgy médialejátszásra optimalizált os eléggé mást hozott volna ki, bár szerinte a rock64 a nyerő, de valsz csak armos desktopos összehasonlításkor - a legkevésbé rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz alfa20 #32530 üzenetére
Úgy hogy beraksz egy másik SD kártyát. Mennyibe is kerül egy pár GB-s SD kártya?
Nekem 3 db van komplett kész rendszerrel, mert jó pár éve én is így jártam.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
alfa20
senior tag
Sziasztok,
délelőtt elvoltam vásárolni, mikor elmentem még működött a Pi 3, mikor haza jöttem azt vettem észre nem megy a kijelzőjén az óra, a TV-n se kép se hang, csak a kis led világít ami azt jelzi, hogy áram alatt van.
az SD kártyát megnéztem annak nincs baja, sem a külső winyonak, de mindegy is, mert a PI meg nem boot-ol.
lehet elfáradt és kuka? valahogy lehet tesztelni?
áram szünet nem volt, azt egy másik órán észrevenném."Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
azbest
félisten
válasz MaCS_70 #32528 üzenetére
valószítűleg a dummy iot változatra gondolt. De egyébként gányoltak már desktop window for arm-ot is raspi 3-ra. A 3+ lehet nem menne még. Valami scriptet csináltak, amivel az ms-től leszipkázza a megfelelő csomagokat, amit egyébként külön telepítőként nem lehet sehonnan letölteni, mert csak qualcommos géprekre szánták.
Más kérdés, hogy 1GB rammal, lassú procival - x86 progiknál emulálva - mi értelme van. Ja és persze driverek nélkül, mert hiába dug be bármilyen usb eszközt, ami bonyolultabb egy pendrivenél, ahhoz nem fog drivert telepíteni magától, mint rendes pécén.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vettem egy raspberry pi 3 b+-t és láttam lehet rá hegeszteni win10-et is.
Valaki próbálta már, vagy tudna tanácsot adni hogyan lehetne!?
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
Murdock1981
tag
válasz Davebowman #32523 üzenetére
5.2 voltos 2A-es táppal tökéletesen fut.
-
Davebowman
senior tag
Na 2 nap eltelte utáni tapasztalatok:
1. A 3000Mah-s tápegységgel 2 napja fut folyamatosan a Raspi 3B+ 2018-as kiadása.
2. Eddig minden stabil, samba, plex, transmission, ftp, hamarosan egy apache-ot is kap.
Remélem tanulság másnak is.Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
peternac
tag
Guess what…
megnyílt az első hivatalos The Raspberry Pi Store -
kenand
veterán
válasz kenand #32514 üzenetére
Na most megint nem tudok rálépni SSH-n, de működik, sőt látszik a lokál hálón..... de végül is megy, csinálja amit akarok tőle, ha állítani akarok valamit,. majd újraindítom (áramtalanítva, még ha nem is szerencsés úgy...)
Ha billentyűvel elérem az SSH le és visszarakást majd még megpróbálom esetleg... -
félisten
válasz Gerzsi #32518 üzenetére
A RPI wifije az alaplapra rajzolt antennával eleve nem egy nagyon acélos teljesítményű rádió, úgyhogy bármilyen többlet fém a környékén érezhetően befolyásolja -- ez meg egy kifejezetten hatékony kalitkának tűnik, úgyhogy a válasz: nagyon.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Gerzsi
tag
Egy ilyen ház mennyire árnyékolja le a wifi jelét? [link]
-
kenand
veterán
válasz sztanozs #32515 üzenetére
Ha tudod nélkülözni a Xiaomi bt szenzorokat akkor inkább válassz Zigbeeset. (Mifloraból csak BT-s van) Zigbeeset könnyebb hozzáadni (HA-ban magától hozzáadódik) , nagyobb a hatótáv......kijelző ugyan nincs, de most készítettem olyat, hogy a Xiaom E-inkes hőmérő hátuljára ragasztottam a pici Zigbee-s szenzort, így kijelző is van, mag okos is, még sem BT-s... (nekem van 3 BT-s LCD-s és több Miflora is ezért küzdök azokkal is)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz sztanozs #32513 üzenetére
Tegnap este azt is próbáltam, de nem segített , ráadásul a scripteket is át kellett volna állítanom mert hiába volt letiltva az hci0, nem használta a hci1-et. Most kivettem a bt sticket, újraindítottam, beacon intervalt lejjebb vettem, most reggel óta megy, pedig máskor 1-2 perc után eltűnt...NE kiabáljam el...
-
sztanozs
veterán
válasz kenand #32512 üzenetére
BT és Wifi nem szereti együtt. Célszerű volna kipróbálni egy különálló BT modullal, úgy hogy a beépített BT le van tiltva.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
kenand
veterán
Előzör simán rá tudtam lépni, csak Domoticz futott, tény utána kezdtem beüzemelni a BT szenzorokat, utána kezdődött az egész, valahogy összefügghet az egész bug a BT dolgokkal...
-
kenand
veterán
válasz azbest #32510 üzenetére
Nem állítottam ipv6-ot, de letilthatom...én sem értem az egészet, korábban azt hittem csutkára fagy a PI, de nem, mert akkor az MQTT sem menne...
Meg nem hiszem mert a Python scriptben meg kell adni az MQTT szerver címét és arra a 192.168.1.123-at adtam meg...
Reggel úgy hagytam, most rákukucskálva telefonról megy az MQTT mert friss adatok láthatók a szenzoroktól, de biztosan nem tudnék rálépni ha otthon lennék...
Lehet ha lesz időm 0-ról újra tolom az egészet egy másik SD kártyára, másik pi zeroW-re...
Vagy hagyom a csudába az egészet, végül is működik arra amit akarok tőle (BT szenzorok adatait továbbítja a központba), max ha állítani kell akkor újraindítom...
De hálás vagyok, hogy elláttok tippekkel
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz kenand #32508 üzenetére
nem lehet, hogy a ipv6 is van és azon kommunikálnak (ha csak hostnévvel hivatkozzák egymást és nem címmel), míg valamiért az ipv4-edet meg kinyírja valami? Elvileg nem kéne elérhetetlenné tennie semmilyen energiagazdálkodásnak sem.. főleg ha rajta keresztül megy ki adat.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
MQTT broaker a PI-n fut, ugyan az az IP cím 192.168.1.123, a Synologyn futó Homeassistant/Domoticz/Nodred 192.168.1.241. Router oszt fix IP-n mindkettőnek, de miután rendetlenkedett PI felületén is beállítottam ugyan azt a fix IP-t (nem segített). A fura hogy ha eltűnik, IP scanner sem találja, de ettől még működik, nem fagy le és és a PI-n futó BT script veszi az adatokat a BT szenzoroktól MQTT broaker küldi tovább a Synologyra, tehát az adatok frisssülnek, megy, működik, de nem tudok állítani semmit-ha kellene- mert a Pi már nem látszik a lokál hálón. Ha Domoticz/HA lenne rajta ahhoz sem férnék hozzá...de azokat le is vettem
-
kenand
veterán
Elé macerás beállítani 2-ik wifit inkább hozzádugtam e BT-t és a belső BT-t lekapcsoltam, majd meglátom mi lesz.
Bocs a kérdésedre nem válaszoltam.
A MQTT broker a PI-n fut és küldi z adatot a Synology-n (Xplenology) futó Home assistantnak és Domoticznak (ott egy NODRED is van közbeiktatva az is a Synologyn fut, Domoticz közvetlenül nem érti, kell a NODRED),[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Jövedelem
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Powerbank topik
- További aktív témák...
- !! Garanciális Gamer Számítógép, PC !! (RX 6600XT, Ryzen 5 5600, 32GB RAM, SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM Intel i5 8400 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 500W
- Eladó Brutál Gamer PC Használt/garanciális!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 8400 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RTX 3050 6GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN500W
- Eladó asztali számítógép
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest