Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakiii
addikt
Sziasztok, lenne itt egy webfejlesztő? Csak egy gyors kérdésem lenne, valszeg nagyon egyszerű is egyben ha igen írjon légyszives privábtban ha van 1-2 perce.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Lua-ban írnék Youtube plugin-t az xupnpd-hez és ezzel kapcsolatban lenne egy nagyon triviális kérdésem...
Szeretném egy ilyen linkből:
https://www.youtube.com/watch?v=q1ULJ92aldE
megkapni a megvastagított részt... De eddig nem jöttem rá, melyik reguláris kifejezés kell nekem.
Segítenétek?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
pvt.peter
őstag
válasz DrojDtroll #10196 üzenetére
na igen, sajnos online kapcsolat teljes egészében kilőve
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
martonx
veterán
válasz pvt.peter #10194 üzenetére
Ne dobozos szoftverként hanem windows store-on keresztül terjeszd, és akkor nem kell foglalkoznod a másolás védelemmel.
Másrészt ha jó a szoftver, és megéri az árát, az emberek döntő többsége nyugodt szívvel meg fogja venni, és nem kell túl nagy energiát fektetni a másolás védelembe.Én kérek elnézést!
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Adott egy Visual Studio 2013 alatt fejlesztett C++ alkalmazás ami majd kereskedelmi forgalomba fog kerülni több országban is dobozos szoftverként.
Felmerült a másolásvédelem mint megoldandó probléma.
Nyilván nincs olyan módszer amellyel feltörhetetlenné lehetne tenni egy szoftvert, gondoljunk a különböző játékok másolásvédelmére.
Ezért konkrétan nem is ebbe az irányba szeretnék elmenni, de a cél ugyanaz lenne:
ha használni akarja a vevő a terméket, akkor vegye meg.A kérdésem az lenne, hogy milyen módszerek vannak a fentebbi cél elérésére?
Egyik feltétel, hogy erre a célra nem használhat semmilyen internetes kapcsolatot a szoftver, ebből kifolyólag pl. licensz szerveres licenszelés kizárva.Nyilván obfuszkációt is érdemes használni, de ez tlképpen csak "félmegoldás" lenne, előbb-utóbb ez is törve lenne, ugyanis ez "csak" lassítaná a kód visszafejtését.
A következőre gondoltam: vmilyen hardver kulcsos, tokenes megoldás.
Van-e vkinek ezzel tapasztalata, és ha igen mennyire ajánlott módszer?Hol tudok ezzel az egész témával kapcsolatos infókat szerezni még?
Előre is köszönöm.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
bucsupeti
senior tag
válasz szupersanyi #10192 üzenetére
Szia!
Nemhogy érdemes, hanem el kell kezdened. Ha tudsz autodidakta módon tanulni akkor az a legjobb (sok tapasztalatod lesz belőle).
Ami kell:
- Angol tudás (legalább olvasott szakszöveg megértése szinten)
- Nem árt ha van egy mentorod, akihez fordulhatszAmi nem kell:
- Visual Studio, vagy bármilyen IDE. Ezek elterelik az elején a lényegről a figyelmed és később ez nagyon fog fájni.Ha teheted használj/ismerd meg a Linuxot. Sokat segít a rendszerszemlélet kialakításában. Biztos hogy lehet vele szívni is, de ezek a szívások mindig hasznodra fognak válni.
Fordítót használj, ne interpretert. (Pl jó lehet a C nyelv)
Linux alatt nem lesz gond. A gcc az alap rendszer része.
Ha windows akkor ingyen hozzáférhetsz a Borland C++ fordítóhoz aminek segítségével parancssori fordítást, linkelést tudsz végezni.
Írj egyszerű algoritmusokat. Először egyszerű matematikai feladatokat (kerülte/területszámítások). Aztán rajzolj a karakteres képernyőre * karakterekkel négyzetet, téglalapot, háromszöget, X-et, átlókat stb... aztán sorozatok, adatsorokkal végezhető műveleteket (keresés, rendezés).
Ha ezek mennek, akkor vegyél elő egy "modern" nyelvet (Python, Java, C#). Ismerd meg azokat is. Aztán a fejlesztői környezeteket (IDE) pl Visual Studio, Netbeans, Eclipse stb...
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
17 éves gimnazista vagyok, jövőre fogok érettségizni és nagyon érdekel a programozás továbbtanulás szempontjából. Tudom, hogy egyetemen mindent az elejétől tanítanak, de szerintem jobb lenne, ha lenne egy alap tudásom, amit egyetemen megerősíthetek. Szerintetek érdemes egyedül elkezdeni a programozást? Ha igen, akkor hogyan kezdjem el? -
sirszevenap
addikt
Sziasztok
Windows Phone platform esetén egy már éles üzemben működő applikáció új verziójának tesztelésére mit ajánlotok? Tehát hogyan lehet közvetlenül éles üzembe helyezés előtt még egyszer letesztelni az applikációt, pl. Beta tesztelés formájában. Nem találtam rá megoldást. (Volt amit írtak, de az meg nem működik, nincs olyan opciónk az éles verziónál, hogy felsoroljuk az e-mail címeket, meg amúgy sem világos, hogy mi lesz az éles Store-ban lévő app-pal, ha a következő verzióját rejtetten tesszük ki, eltűnik-e a Store-ból?
Köszönöm előre is!
Üdv
Bankkártyával? Hát persze!
-
fmx
aktív tag
Sziasztok. Lenne itt egy kódom.
#include <stdio.h>
int main(){
int k,i,t[10]={0};
scanf("%d",&k);
while(k!=0){
++t[k];
scanf("%d",&k);
}
for(i=0;i<=9;i++){
if(t[i]!=0){
printf("%d",t[i]);
}
}
return 0;
}Ez a kód ugye megszámolja, hogy a bevitt számokból hány darab van. Valaki eltudná pontosan magyarázni, hogy a " ++t[k]; " Kód részletnél mi is történik ?!
-
válasz nTopee #10184 üzenetére
Használd az SDL_AddTimer függvényt egy időzítő létrehozásához, amivel periodikusan be tudsz tolni egy eseményt az event loopba. A linkelt oldalon erre pont találsz két példát is.
Nem sokon múlt De most már nem törlöm ki.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
nTopee
csendes tag
Hali!
Egy SDL-hez basic szinten értő embertől szeretnék segítséget kérni. Ma nekiálltam C-ben aknakeresőt írni SDL-el. Elég kezdő vagyok, szeptemberben kezdtem el tanulni programozni. Odáig jutottam, hogy bugmentesen fut a program, minden úgy működik benne ahogy kell.Egy waitevent switch szerkezettel vár a program amíg nem jön kattintás, ha jön elvégzi az utasításokat, majd kirajzolja az új képet. Sajnos hogy teljes legyen a feladat bele kell raknom még egy órát is, viszont ötletem nincs hogyan csináljam, mert a waitevent fogja a programot amíg nem történik valami, így nem tudná secenként frissíteni a képet. A pollevent működését nem igazán értem, esetleg azzal megoldható lenne hogy várjon egy while-ban a bementre, de közben párhuzamosan frissítse az órát? Ha nem, van esetleg rá más megoldás? -
félisten
válasz PumpkinSeed #10182 üzenetére
A Clojure az egy revelacio Eleg sok helyen hasznaljak, altalanos celu nyelv, JVM-en fut, tehat van hozza Java interop.
while (!sleep) sheep++;
-
PumpkinSeed
addikt
Sok helyen olvastam már ezt a Clojure-t, meg is néztem az oldalukat, de számomra nem derült ki milyen területeken is ajánlott, illetve milyen területeken használják ezt. Esetleg tusnál valami rövidet írni erről pár sorban?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
félisten
válasz DrojDtroll #10179 üzenetére
Hat erre egy csomo jo ok lehet. Peldaul milyen kiraly lenne egy olyan szamologep, ami csak azt az egy dolgot tudja kiszamolni, amit beleprogramoztak a gyarban
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz DrojDtroll #10177 üzenetére
Felteteleztem, hogy runtime beolvasasrol van szo.
while (!sleep) sheep++;
-
fmx
aktív tag
Sziasztok, az úgy mennyire megvalósítható, hogy txt fileba írok egy függvényt és azt beolvasom és azzal dolgozok ?! (integrálok) C-ben kellene ezt megoldani.
-
dabadab
titán
válasz bambano #10173 üzenetére
"a dll olyan microsoftos formátumban van (pe), amit a mono ismer."
A PE formátum sokat nem mond, mert az összes windowsos .exe meg .dll abban van (lásd még: "ezt ismerem, Unix!" )
Ráadásul az, hogy a mono ismeri, még csak azt jelenti, hogy magát a konténert ismeri, azt nem, hogy tudja is futtatni a tartalmát - ahhoz az is kell, hogy a DLL dotnetes legyen, ne natív kód, és csak olyan dotnetes kód legyen benni, amit a mono is ismer.
Van a mono migration analyzer, az meg tudja mondani, hogy a dll megfelel-e a fenti követelményeknek.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bambano
titán
közben kiderült, hogy a wine-t lehet futtatni grafikus felület nélkül is, így előfordulhat, hogy ez mégis megoldás lenne. socket szerencsére nem kell, mert a dll összesen annyit csinál, hogy beolvas két fájlt, titkosítja, és abból csinál egy harmadikat, amit kiír a diszkre.
közben az is kiderült, hogy a mono binárisan kompatibilis a windows-zal. a dll olyan microsoftos formátumban van (pe), amit a mono ismer. tehát elméletben előkerült egy másik járható út is, hogy c#-ban ha be lehetne tölteni ezt a dll-t, meghívni, akkor az akár futhatna is linuxon monoval. de ez a jelenlegi helyzet szerint csak elméleti lehetőség
ha ez utóbbiban tudna valaki segíteni, azt megköszönném.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
üdv
nem tudtok véletlenül valami nem túl bonyolult módszert arra, hogy egy windowsos dll-t használhassak linuxon? a wine és környéke nem jó válasz.
-
bambano
titán
válasz Santiagain #10169 üzenetére
ha felraksz egy odbc drivert az excel alá, akkor használhatod adatkinyerésre az excelt is, miközben az adatok sql adatbáziskezelőben vannak.
-
Santiagain
őstag
Kösz mindenkinek!
emvy: nem vagyok egy EXEL guru. A táblázatok létrehozásakor az áttekinthetőség fontosabb szempont volt a rendezettségnél. Komplex adatokat kinyerni belőle elég körülményes lenne.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
martonx
veterán
válasz Santiagain #10164 üzenetére
Én is access-re szavaznék, azzal kapásból össze tudod kattintgatni a GUI-t is.
Én kérek elnézést!
-
bambano
titán
válasz Santiagain #10162 üzenetére
firebird.
kotorászni meg access.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
válasz Santiagain #10164 üzenetére
De van, annyi, hogy a TRUE meg a FALSE konstansok hiányoznak, helyettük 0-át és 1-et kell használni.
Tehát létrehozhatsz egy táblát, amiben van mondjuk egy BOOLEAN típusú mező, ezzel a mezővel lehet csinálni a szokásos Bool-algebrát is, viszont értékadásnál 0-t vagy 1-t rakhatsz bele, TRUE-t meg FALSE-ot nem.DRM is theft
-
félisten
-
Santiagain
őstag
Sziasztok!
Milyen adatbáziskezelőt ajánlanátok a céges adataim rendezéséhez? Eddig Exelt használtam, de egyre több a táblázat és egyre kényelmetlenebb lesz az egész.
Néhány tíz tábláról lenne szó, táblánként pár ezer rekorddal. Magam írnám a kódot, és egyedül használnám, ergo egy (Windows-os) gépen futna.
Jó lenne, ha egyszerűen össze lehetne dobni az adatok felviteléhez és lekérdezéséhez a GUI-t (Valami Visual biszbasz?)
Kb 15 éve programoztam utoljára. Mélyen elásva megvannak a C, Pascal, dBase és SQL ismereteim.[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
fmx
aktív tag
C topik nagyon inaktív.
#include <stdio.h>
void olvas(int *t, int meret)
{
int i;
for (i = 0; i != meret; i++)
{
scanf("%d", &t[i]);
}
}
void kiir(int *t, int meret)
{
int i;
for (i = 0; i !=meret; i++);
{
printf("%d", t[i]);
}
}
int main()
{
int tomb[10];
olvas(tomb, 10);
kiir(tomb, 10);
return 0;
}
Ez ebben a formában miért nem jó? (kiírásnál elég durva számokat ír ki ) -
d3zs0
tag
Sziasztok!
Az érdekelne, ha most kezdenétek a szakmát melyik irányba mennétek és miért?
C++ vagy Java EE
Tudás elég sovány sima mérnökinfo bsc C++ és Java SE (azért is érdeklődök, mert az egyikbe elég mélyen bele szeretnék mászni!).
Cél: 3-5 évet lehúzni, utána távmelózni... (ki nem igazán akarok menni sehova, esetleg Svájc max 2-3 évre).
Várom az okosabb javaslatokat bármivel kapcsolatban!Előre is kösz!
-
X Factor
addikt
Kerestem megfelelő topikot, de remélem itt is belefér.
Valaki esetleg nem tudja h. meglévő visual studio 2012 professional license-ket, lehet-e visual studio 2015 pro-ra upgradelni?
Make things work
-
Jarvis
tag
Sikerült megcsinálnom a keverést. Bár nem a Shuffle-el de a tanárunk által adott példa kóddal igen.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy beépítettem egy Plusz gombot ami a Form-on van, keverés névvel, ha elindítom a programot akkor arra rá kell nyomnom és beadja az összekevert 25 képet. Viszont ha mégegyszer rányomok szeretném hogy ugyanúgy újra keverje össze. De az a baj, hogyha rányomok akkor az eddigiek alá berak újra 25 képet(persze azokat más sorrendben). Nemtudtok valami egyszerű megoldást, vagy valamit ami ha rányomok a gombra előtte letörölné az addig kirakott képeket a formról?
Valami kezdő szinten. -
artiny
őstag
hat igazabol valamilyet kaptam eloszor. Azutan talan cserelmtem port szamot es ment ha jol emlkeszek. (azutan mar nem kaptam semmit a consolbol, kiirta hogy listening....csak a weblap nem jott elo.)
Na de mind1 ,mert feladtam a node.js-t. Neki alltam PHP-val - es HTML/JS -el megcsinalni.
Mar eltudom kuldeni html-el a két szamot, PHP kiszamitja mar csak vissza kell kuldeni valahogy majd az eredmenyt (ha jol lattam akkor majd AJAX-t kell hasznalni,majd ennek utana kell majd neznem....)
Azert koszonom a valaszokat mindenkinek ![ Szerkesztve ]
-
Jarvis
tag
válasz Froclee #10142 üzenetére
Hát igen ezért van ki a tököm hogy nemtudják megtanítani rendesen. Heti másfél óra. Tuti elég rá. Főleg úgy hogy a tanár nem is ért hozzá. Köszönjük Szent István Egyetem........
A hely mostmár tényleg jó köszi, most annyi a nyomora hogy nem találja a fájlokat amiket be kéne töltenie. Ami furcsa mert enélkül megy, ha csak simán betöltöm shuffle nélkül. A Debug könyvtárba vannak bemásolva.
Lo_System.Collections.Generic.List`1[System.Int32].jpg”.
Ezt nem találja. De hamarosan már tényleg szégyellem magam a hülye kérdéseim miatt. De ami valakinek egyértelmű másnak nem biztos.
-
Froclee
őstag
válasz Jarvis #10141 üzenetére
"A namespace cannot directly contain members such as fields or methods"
namespace MyApp.Stuff
{
public static void Shuffle()
{
}
}namespace MyApp.Stuff
{
public class Program
{
public static void Shuffle()
{
}
}
}Ha valaha a kurzust el akarod végezni, tényleg ne félj a google-től.
[ Szerkesztve ]
-
Jarvis
tag
válasz Froclee #10140 üzenetére
Aha, köszi így már okésabb, már csak annyi kérdésem lenne, hogy ezt milyen módon kéne belerakni?
Valamilyen hibaüzenetet mindig kapok pl:
"A namespace cannot directly contain members such as fields or methods"
és
"The name 'ShuffleArray' does not exist in the current context.Ha a for ciklusba teszem az egészet akkor minden mást aláhúz benne. Bár gondolom az úgy nem is jó.
-
Froclee
őstag
válasz Jarvis #10139 üzenetére
kepkocka[] kepkockak = ide behúzod az összes képet;
ShuffleArray(kepkockak);
public static void ShuffleArray<T>(T[] array)
{
Random rng = new Random();
int n = array.Length;
while (n > 1)
{
int k = rng.Next(n--);
T temp = array[n];
array[n] = array[k];
array[k] = temp;
}
}szerk.: sorry, te a sorszámot akarod keverni. akkor:
var sorrend = Enumerable.Range(0, 25).ToList();
ShuffleArray(sorrend);
public static void ShuffleArray(List<int> array)
{
Random rng = new Random();
int n = array.Count();
while (n > 1)
{
int k = rng.Next(n--);
var temp = array.ElementAt(n);
array[n] = array[k];
array[k] = temp;
}
}[ Szerkesztve ]
-
-
tick
aktív tag
válasz artiny #10132 üzenetére
Itt egy node+express+jquery példa egyszerű összeadásra. Annyi hogy itt a kliens maga a böngésző.
index.js:
'use strict'
const express = require('express')
const app = express()
// az egyszerűség kedvéért
app.use(express.static(__dirname + '/views'))
app.engine('html', require('ejs').renderFile)
app.set('view engine', 'html')
app.get('/szamol', (req, res)=> {
// +változó gyors integer konverzió
let eredmeny = +req.query.szam1 + +req.query.szam2
// res.send(integer) nem támogatott, másra volt való
res.send(eredmeny.toString())
})
app.get('/', (req, res)=> {
res.render('client')
})
app.listen(3000, function () {
console.log('App running at http://localhost:3000')
})views/client.html:
<html>
<body>
<script src="https://code.jquery.com/jquery-3.1.1.min.js"></script>
<script>
let szamol = ()=> {
let szam1 = $('#szam1').val()
let szam2 = $('#szam2').val()
$.get('/szamol',{szam1: szam1, szam2: szam2}).done(eredmeny=>{
$('#eredmeny').html(eredmeny)
})
}
</script>
<form action="javascript:szamol()">
<input type="text" id="szam1">
<input type="text" id="szam2">
<button type="submit">Számol</button>
</form>
<div id="eredmeny"></div>
</body>
</html>Ami kell hozzá:
npm install --save express ejs
npm index.js[ Szerkesztve ]
Everything that has a beginning... has an end
-
Gyuri16
senior tag
válasz Jarvis #10135 üzenetére
probald a kovetkezo algoritmus:
1. bongeszodben nyisd meg ezt az oldalt: google.com
2. a kereso mezobe ird be: c# shuffle
3. nyisd meg az elso talalatot
4. a megnyitott stackoverflow oldalrol masold ki az elso valasz kodjat a programodba
5. ???
6. profitu.i.: a fenti algoritmust ajanlom alkalmazni mindennemu programozoi kerdesnel
Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
Jarvis
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kaptunk egy feladatot C#-ban, miszerint 25 képet kell kiraknunk a képernyőre. Ilyen puzzle kirakós, tehát lehet arrébbhúzni a képeket, stb. A lényeg az volna viszont hogy úgy kéne kirakni azt a 25 képet hogy ne álljon azonnal össze. Mert ha for ciklusban 1-25-ig kirakom őket akkor pont úgy kerülnek egymás mellé hogy a komplett kép ki lesz rakva. Nekünk ezt meg kellene keverni. Kitudtam iratni random 1-25ig számot de azzal az a baj hogy van hogy 1 képet 3x kirak, pedig 1-et csak egyszer tehetne ki. Valami Shuffle, vagy ilyesmi funkció kéne. Valaki tudna segíteni?
Jelenlegi kód:
namespace vonszolas
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();Random rnd = new Random();
for (int sor = 0; sor < 5; sor++)
for (int oszlop = 0; oszlop < 5; oszlop++)
{
kepkocka k = new kepkocka();int sorszám = rnd.Next(1, 25);
k.Load("Lo_" + sorszám.ToString() + ".jpg");this.Controls.Add(k);
k.Top = sor * k.Image.Height;
k.Left = oszlop * k.Image.Width;
k.Height = k.Image.Height;
k.Width = k.Image.Width;
{}
}
}
}
}A k.load sorban a kép neve és kiterjesztése közé kell berakni a számot. Ha valaki erre tudna nekem írni valami jó kódot azt megköszönném.
-
cubix
tag
válasz artiny #10129 üzenetére
az expresst nem nehéz használni, és a dokumentációja se rossz. nagyjából így néz ki egy alap webserver expressel:
var express=require('express');
var app=express();
app.all("/calc/:szam1/:szam2",(req,res)=>{
res.set('Content-Type', 'text/plain');
res.end((parseInt(req.params.szam1)+parseInt(req.params.szam2));
});
app.listen(3000,()=>{console.log("running on port 3000")});a kódot fejből írtam lehet benne hiba.
「시작이 반이다」
-
artiny
őstag
Nincs esetleg olyan peldád......ami html fileban lévő javascript kód értékét elküldi egy nyomógombbal a node.js-es servernek, majd az valamit számol és visszaküldi,megváltoztatja az értéket a html/javascript változó értékét? (ez elég lenne,hogy eltudjak már indulni valamerre mert már kezdek becsavarodni )
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz sirszevenap #10127 üzenetére
Azt hittem, elég egyértelműen leírtam, hogy tökmindegy, hogy melyikre klikkelsz, mert mindkettő ugyanazt választja ki.
DRM is theft
-
Froclee
őstag
válasz sirszevenap #10127 üzenetére
szerintem tök mindegy. max english-nél kapnál gondolkodni valót.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz sirszevenap #10122 üzenetére
Ahogy elnézem, azt csinálja, hogy felajánlja minden nyelvnél az összes regionális variációt, plusz egy defaultot a default régióval - ennek persze csak akkor lenne értelme, ha egynél több variáció van (mint pl. az angolnál, ahol van UK, USA stb), szóval igazából nyugodtan válaszd az English (US)-t.
(#10125) bambano: a Windows szerintem még mindig nem ilyen okos, legjobb tudomásom szerint még mindig nincs normális UTF-8 support (lol).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bambano
titán
válasz sirszevenap #10122 üzenetére
hogy a visual studió miért kínál kétféle magyart, azt nem tudom, sose volt a kezemben.
a linuxok azért szoktak hasonlót csinálni, mert az egyik a régebbi, iso-8859-2 Latin2-es karakterkódolást használja, a másik az újabb utf-8-at. lehet, hogy a vs-nél is választhatod a cp1250-es (nem emlékszem pontosan ) meg az utf-8-as kódolást.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
artiny
őstag
válasz martonx #10111 üzenetére
Szia
Node.js el megoldhato?
ezt a videot talaltam (a vegen arra lyukad ki,hogy osszead ket szamot es eredmenyt visszakapja)
https://www.youtube.com/watch?v=nuw48-u3Yrgjavascript/json/html fajlt talaltam ami kiszamitja ,animalja a ferdehajitast.
github[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Nem tud valaki olyan programot (parancssorost, esetleg forrásban), ami gps koordinátákat átszámol eov-re?
tia
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz Chesterfield #10116 üzenetére
Alapvető dolgokat fognak kérdezni a tesztelésről. A plakáton szereplő dolgok jó kiindulópont. Nem valószínű, hogy nulla tudással felvesznek valakit is oda. Ismerek olyan embert, aki tud is programozni (HTML-JS-CSS ok ez speciel nem tesztelői tudás), de ezen a teszten nem jutott tovább. Azt is kalkuláld bele, hogy 10 embert vesznek fel a tanfolyamra és a jelentkezők száma a tavalyi tanfolyamnál több mint 100 volt. (ok, az a ui tanfolyam volt, de horribilis eltérést nem valószínű)
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz Chesterfield #10116 üzenetére
Az epamnál bárkit felvesznek aki a nevét le tudja írni. Maximum utána nem fognak állást ajánlani.
Én kérek elnézést!
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Látom az Epam facebook oldalán, hogy szoftvertesztelői tanfolyamot indítanak, amihez előtte egy tesztet kell kitölteni.Nem tudjátok véletlenül, hogy egy ilyen tesztben körülbelül milyen kérdések vannak?
Létezik az, hogy nulla tesztelői/fejlesztői tudással ide felvesznek valakit?Találtam egy linket egy korábban hirdetett szoftvertesztelői tanfolyamhoz, ott azt írják, hogy a teszt "alapvető számítógép ismereti és logikai készségeket mér."
köszi
-
fmx
aktív tag
válasz lorcsi #10112 üzenetére
CodeBlocks-ot használunk a BME-n is, kb. 100 mega és ez nagyon jó. Nem kell leszedni a több gigás Visual Studiot. C++ programozás topik
C# programozás topik[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
elkezdtem szept.-től programozást tanulni...
c++ és C# is van-lesz (később meg majd java is)a C++ Code bocks-al írjuk..
mennyire használják még ezt a felületet?
vagy mennyire elavult?melyik topikban leszek on a kérdéseimmel ?
itt vagy a c++ ?C#-ot pedig microsoft visual C# express 2010 verzióval..
szintén ez lenne a kérdésem...eladó: vadi új soundcore motion+
-
martonx
veterán
válasz artiny #10110 üzenetére
Nem nem. Először is meg kell értened, hogy valahol fut egy szerver (ami lehet a saját géped is akár), amin fut egy bármilyen programnyelven íródott kód, ami a böngészőből induló HTTP hívásokra válaszol. Mint pl. add ide az index.html-t. Ekkor két dolog történhet. Az index.html vagy egy statikus file, és azt csak simán visszaadja a szerver a böngészőnek, vagy ő kezdi el on-the-fly a kódod alapján előállítani az index.html-t.
Én kérek elnézést!
-
-
dabadab
titán
válasz artiny #10108 üzenetére
Így első nekifutásra Javascriptben, websockettel, JSON-ban küldött adatokkal csinálnám meg.
A Javaval az a gond, hogy túl sok új koncepciót kellene megismerned mielőtt még az első sort leírhatnád, Android app detto, PHP meg nem kliensoldali cucc és amúgy se ajánlanám senkinek semDRM is theft
-
artiny
őstag
Miben a legegszerubb szerver-klien programot írni?
Az elso feladat az,hogy android app-t irni, ami a ferdehajitast kiszamolja, grafon abrazolja a lovesi pályát es animalni is tudja. (bejovo adat kezdo sebesseg, szog) - ez mar nagyjabol meg van.A masodik resze:
Ugyan ezt a feladatot realizálni, ahol a klient lehetove teszi az kezdo adatok beadasat(szog,sebesseg) - elkuldi a serverre es fogadni is tud a servertol, es a bejovo adatok alapjan vizualizalni az adatokat (szamolas, graf, animacio).
A klies realizalhato mint Java aplikacio, aplet HTML kombinacio vagy JavaScript, PHP, vagy android app.....vagy barmi más.Mivel nekem nem volt semilyen hasonlo tantargyam azelott ,mint a tobbieknek (halozati komunikacio) - ezert szeretnem kikerni a velemenyt,hogy hol induljak el, vagy mi a legkonnyebb ut hogy megtudjam ez csinalni? ugy ertem miben, esetleg hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
válasz #45946624 #10105 üzenetére
Szia!
Először is jó lenne valamilyen irányt venned, hogy mivel is akarsz foglalkozni. Mert nem mindegy, hogy web, alkalmazás, játék, vagy hardwareközeli programozással szeretnél inkább foglalkozni, mert ezekhez mind más-más megközelítés szükséges. De ha mindenképp kéne valamit mondani kezdésnek, akkor tessék:
Itt tényleg 0-ról van kezdve, magyarul le van írva minden, C nyelvről esik szó. A mester szintig meg nincs olyan egységes anyag szvsz, ami eljuttatna, főleg, hogy nagyon sokfelé szerte tud ágazni az egész programozás.
Do the thing!
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem/keresem, vegyuk ugy, hogy nullaval egyenlo a tudasom e teren viszont szeretnek bele tanulni a kodolas/programozasba, hogy kesobb megelhessekbelole, persze mellette tervezek egyetemre menni vagy valamilysn ehhez kapcsolodo felso oktatasban reszt venni de ugy gondolom ha mindezek elott belekezdek az csak elony.
Szoval a kerdesem az lenne, hogy hogyan is fogjak bele ebbe az egeszbe illetve milyen nyelvvel lenne esszeru eloszor fogllakoznom.
Illetve elore is nagyon szepen megkoszonnem ha tudnatok nekem olyan anyagokat linkelni/kuldeni amikben az alapoktol (de tenyleg a legleglegalap dolgokra gondolok) a mester szintig le van irva, hogyan merre hany meter, persze csak ha letezik ilyen, ha van papir formaban szakirodalom az is tokeletes!Elore is nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget!
Szep napot nektek![ Szerkesztve ]
-
bucsupeti
senior tag
válasz Agostino #10102 üzenetére
Python vagy C és nem kell hozzá grafikus felület szvsz. Meg lehet oldani js php segitsegevel is de azokat a nyelveket nem az ilyen feladatokra talaltak ki. Olyan mintha késsel akarnál hajat vágni: sikerülni fog de van jobb eszköz is.
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Agostino
addikt
sziasztok
általában a programozás számomra új terület, autodidakta módon tanulom jelenleg a php, js kombót. igazából sok átfedést látok ami jó, de amit most meg szeretnék valósítani, nem vagyok benne biztos, hogy ezek megoldják. adott egy .dat file sok adattal. a sorok között előfordul belső sortörés amiket haladóbb text editorokkal helyre tudok hozni aztán csv stb mehet tovább kollégáknak. én viszont szeretnék létrehozni egy programot, amibe belehúzom a dat motyót majd a végén kiköpi a megfelelően konfigolt csv fájlt és a usernek csak azt kellene kiválasztania, hova mentse el. lehet, hogy ez nagyon nehéz egy teljesen kezdő számára, lehet hogy nem. azért szeretném ezt megvalósítani, mert egyrészt van rá motivációm másrészt egy számomra érdekes probléma megoldása lenne és talán ezen az adott nyelv is jobban menne. gondoltam excel makróra, valami php okosságra, nem tudom mi lenne az igazi. szóval ha az utat meg tudjátok mutatni onnantól talán már a google is segít. időlimit nincsen a projektre : )
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
disy68
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest