Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Path of Exile (ARPG)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz disy68 #11282 üzenetére
Szia,
Értem, hogy megfordítja, csak az értelmét nem látom.
Miért jó a kontravariancia?
Miért jó az, hogy egy származtatott
Derived
osztályoverride
-oltput
metódusának azObject
típusú paramétere az őse aBase
ősosztályput
metódusának azAnimal
típusú paraméternek?
Elég kacinfántos így leírva, de az alábbi kód szemlélteti, hogy mire gondolok.public class Base
{
pulic virtual void put(Animal animal)
{
}
}
public class Derived : Base
{
public override void put(Object object)
{
}
}Hol lehet ezt használni? (valós példán keresztül)
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz bambano #11276 üzenetére
Értem én, viszont nekem programozásba átültetve kellene megértenem ezt a témát.
Matekos oldalról világos, hogy pl. amikor projekcióval reprezentáljuk a ko/kontravarianciát akkor mi micsoda rendezés, illetve halmazok tekintetében.
Azt nem értem, hogy programozásba miért kellett belekeverni a kontravarianciát.
Ahogy említettem, a kovariancia világos és szükséges is, de a másik kis testvére nem igazán akar átjönni nekemEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A kontravariancia lényegét eltudná vki magyarázni érthető módon?
A kovariancia teljesen érthető számomra, de a kontravariancia vmiért nem akar összeállni.
Jelenleg teljesen értelmetlen számomra.[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz DrojDtroll #10196 üzenetére
na igen, sajnos online kapcsolat teljes egészében kilőve
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Adott egy Visual Studio 2013 alatt fejlesztett C++ alkalmazás ami majd kereskedelmi forgalomba fog kerülni több országban is dobozos szoftverként.
Felmerült a másolásvédelem mint megoldandó probléma.
Nyilván nincs olyan módszer amellyel feltörhetetlenné lehetne tenni egy szoftvert, gondoljunk a különböző játékok másolásvédelmére.
Ezért konkrétan nem is ebbe az irányba szeretnék elmenni, de a cél ugyanaz lenne:
ha használni akarja a vevő a terméket, akkor vegye meg.A kérdésem az lenne, hogy milyen módszerek vannak a fentebbi cél elérésére?
Egyik feltétel, hogy erre a célra nem használhat semmilyen internetes kapcsolatot a szoftver, ebből kifolyólag pl. licensz szerveres licenszelés kizárva.Nyilván obfuszkációt is érdemes használni, de ez tlképpen csak "félmegoldás" lenne, előbb-utóbb ez is törve lenne, ugyanis ez "csak" lassítaná a kód visszafejtését.
A következőre gondoltam: vmilyen hardver kulcsos, tokenes megoldás.
Van-e vkinek ezzel tapasztalata, és ha igen mennyire ajánlott módszer?Hol tudok ezzel az egész témával kapcsolatos infókat szerezni még?
Előre is köszönöm.
-
pvt.peter
őstag
válasz Sk8erPeter #9479 üzenetére
én is a beépített konstrukciót használnám
legrosszabb esetben kivétellel elszáll -> invalid urlEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A mixin öröklődésről tudna vki egy szájbarágós magyarázatot és / vagy példát adni?
Mire jó, hol lehet használni, stb.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB, dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 512GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- Billentyűzet hibás Dell Latitude 7480 Touch laptop (14FHDTouch/i7-G6/8GB/256SSD/Excellent)
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 6 hónap teljeskörű garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% Áfás Számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest