Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
padi68
senior tag
-
DM-Fan
Topikgazda
Az az LG elég felejtős, de leginkább más szempontból: az általános képminőségével van gond. Az input-lag értéke még elmenne, olyan 30 ms-ig játszható a dolog, afölött kezd el sok lenni. Nemcsak online multiban számít, tud idegesítő lenni offline single player módban is. Az input-lag értéke azt fejezi ki, hogy mennyivel később mutatja a TV a konzol/PC/lejátszó képét, mint ahogy az ténylegesen megjelenik az adott gép kimenetén. 1 másodperc ugyebár 1000 ms, tehát a rosszabb input-lag-gal bíró 70-90 ms-os értéket produkáló TV-knél a késés már közel egy tized másodperc, ami már azért zavaró lehet, ha mondjuk ennyivel később ugrasz el egy platformról a Mario-ban, vagy ha ennyivel később látod meg multiban az ellenfelet, mert egy hardcore multistának ennyi pont elég, hogy adjon neked egy head-shot-ot. Szóval az érték 20-30 ms alatt már elfogadható, így ennek az LG-nek nem ez a fő gyengéje, más miatt nem szoktuk ajánlani.
lemmy9: nálam is hasonló a látvány az asztalon.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mhmpista
aktív tag
Az a baj hogy termék függő hol gariztatnak.
Szóval lehet simán hogy ugyan az a "zug szerviz" jár pl tvhez mint másik webshopban.
A hírük elég rossz (minden ilyen szürkeimportos web shopnak) talán nem véletlen.
De ez korán sem jelenti azt hogy nincs garancia.
Amúgy én is vásároltam már náluk nekem is rendes gari papirt adtak, bár baja nem volt a terméknek(vízforraló).
200.000huf különbségnél én már meggondolnám.
Amúgy simán lehet hogy a Németországban és ay eu nyugati részében visszaküldött termékeket adják el nekünk.
Ami esetleg meg magyarazza a hatalmas különbözetet.
Itt már csak az a kérdés miért küldte vissza Fridrich berlinben.
Én amúgy még 1 hibás pixelt is elnézek ha 450 helyett 250 a termék -
Kernel
nagyúr
Sok helyen például a TX-P42X50E adatai között 1366x768 felbontás szerepelt, pár hónapja is láttam valahol. Tesco vagy MM eladónak is hiába szóltam be, hogy nézzenek már szét, de falra hányt borsó volt.
A panashop.hu oldalon is tévesen szerepel, talán az volt a forrás, onnan vette mindenki a hülyeséget. Úgyhogy egyszer írtam nekik, hogy mi a helyzet. Válaszoltak is, hogy jogos a felvetés, kijavították 1024x768-ra.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
BBéci
legenda
Hány éves is vagy Te herceg? Még hiszel a mesékben és a webshopoknak?
(#38116) Neszójábe
Már megint mi bajod van? Nem tudom értelmezni a kérdésedet. Úgy tűnik, ez csak a beszólásaid számát szaporítja.
Rengetegen képzelik azt, hogy a tévék beépített lejátszója minden szempontból jó minőségű és leugatják az embert, amikor azt tanácsolja, hogy bizony kell venni a TV mellé célhardvert is. Ha egy "megtért" fórumtárs írja le a tapasztalatait, az talán hihetőbb, hitelesebb számukra.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kernel
nagyúr
...mintha nem csináltak volna semmit a Panánál csak X50-ből X60 lesz.
Ha megcsinálnák legalább 1024-ről 1366-ra, azt én tudnám díjazni, mert az 1024 számomra zavaróan pixeles.
De talán nem is akarják, mert az már túl jó lenne, és többen inkább azt választanák, a drágábban eladható full HD rovására.
Mielőtt valaki ellentmondana, most ne menjünk bele a távolság kérdésébe, mert tegyük fel, hogy egyrészt túl jó a szemem (ami nyilván nem gond) és mondjuk több helyről is nézem, az egyik pozíció közelebb van, a másik távolabb.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
Topikgazda
"Én arra számítottam, hogy FullHD felbontást kap az X széria is. így, hogy is mondjam, mintha nem csináltak volna semmit a Panánál csak X50-ből X60 lesz."
Miért kapott volna fullHD felbontást? Ez olyan, mintha azt írnád, hogy azt vártad, hogy az új Astra idén platóval jön ki. Az egy másik kategória! Az X-széria (korábban PX) mindig is HD-Ready volt, ez egy külön kategória, amiről épp előbb írtuk, hogy meg is van a létjogosultsága. Szüleimnél mai napig megy a régi PX80-am, gyönyörű képe és brutálisan jó hangja van mai napig és az általuk nézett műsorok (digitális SD műholdról) még jobban is néznek ki rajta.
Ha belépő fullHD kell 3D nélkül, akkor idén pont kapsz majd ilyet: ott lesz az S60 - abszolút alap, fullHD modell, de már ott lesz benne a WiFi és a smart funkciók is (ha ez szempont).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Jó hogy megtartják az X-es szériát. Legtöbben úgy sem tartják be a nézési távolságokat, és általában elég a kisebb felbontás. Kispénzűeknél a 42X50 "lcd gyilkos", más kérdés hogy kevés a tudatos vásárló, pedig az egyik slágercikknek kellene lennie.
Mai napig nagyon meg vagyok elégedve az elődjével a 42X20-al. Egyedül azért gondolkodom a cserén mert egy 50"-os UT50 esetlegesen 200k-ért már nagyon csábító lehet. Persze még jópárszol így is átrágom a kérdést, hogy lesz-e csere.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
"Arra vagyok kíváncsi, hogy a tévé felbontásán is észrevehetõen jobb-e a fullhd minõség."
Ez engem is érdekelne, azt gondolnám, hogy ha nem is felbontás, de a kódolás minősége miatt, HD Ready-n is jobbnak látszódik a "full hd minőség".
Egyet tudok, az SD felbontású set top box-on, szebbek a HD-ban sugárzott adók. -
DM-Fan
Topikgazda
Az angollal én is hasonlóan vagyok, én is 10 évig tanultam, heti 5 órában, angol anyanyelvű tanároktól (pl. a jó kis békehadtest-program keretében érkezett amerikai/brit/ausztrál tanárokról - így akcentusokat is oktattak). Nem is vagyok hajlandó szinkronnal nézni semmit (pláne az utóbbi évek "kiváló" szinkronjai miatt). Nagyon kevés a kivétel. Magam is rendeltem már pár lemezt magyar vonatkozás nélkül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Igen, gyanítom gyönyörű szürkeimport, mert 1 év garanciával biztos lehetsz benne, hogy nem frankó valami, tekintve, hogy MINDEN Panasonic termékre alapból 2 év garancia jár. De emlékeim szerint rájuk amúgy is nagyon sok panasz volt garanciális ügyintézés tekintetében. Ráadásul nincs is nekik raktáron.
Panashop-nál, E-Digital-nál egyaránt 120 eFt, ők tuti források, mindketten hivatalos kereskedők, a planet viszont nem az!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Teljesen jó lesz a kép, 42"-on még rendben van a HD-ready, úgysem tudsz olyan közel ülni. Még 50"-nál is 2,5m-en belül kell maradnod fullHD esetén.
A kiállított darabot pedig tényleg jobb ha elfelejted. Én azt mondom hogy mindenből meg kell venni az újat megbízható kereskedőtől. Esetleg használtan olyan embertől aki szakszerűen bánt a termékkel. Kiállított darabokat, outleteket messze el kell kerülni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Petyus87
aktív tag
Pontosan ezért nem bánom a Full HD-t... Nem is kérdés... a Hálószobában is egy sima 66 centis HD tv van... Mindent megesz az usb, szép a kép, meglepődésemre még úgy is, hogy scart csatlakozóval kapja a kábel tv-t, imádjuk... A Full HD amúgy se nekem való, mivel Divx, Xvid, avi filmeket nézek, ebben meg az érintett Pana profi. Jobb nem kell, bár ő már kap majd HD dekódert is
-
Petyus87
aktív tag
Na pont a plazma az a dolog amit nem vennék soha kiállítási darabként...
Én is figyelő/lőállásba vagyok, Dm-Fan segítségével, meg amit a Hsz.1-ben olvastam, az alapján a legmegfelelőbb típus a Pana TX-P42X50E... Ugyan még nem láttam élőben, de hamarosan ezen is túl leszek. Várnék még a megvételével, hátha december elejéig még olcsóbb lesz, bár lehet, hogy fölöslegesen várom. Euronicsba mondta a Samus emberke, hogy bár a gyártók túl vannak az árcsökkentésen, de előfordulhat, hogy december elején még csökken kicsit, belövik az árakat és karácsonyig nem lesz már olcsóbb egy tv sem... -
Gabor970
addikt
azt gondolom, LCD-ben, még az általad likelt LG plazma ellenében sem kellene gondolkodni. Amit meg tudsz fizetni, az LCD esetén sokkal rosszabb. Én azt javasolnám, hogy ha megveszed az LG-t, etesd az elérhető legjobb minőségű anyaggal. TV műsor esetén valami kábeles digitális szolgáltatás HD csomaggal, vagy mindig TV. (nem IPTV!), filmeknél egy mediaplayer és 10+ giga méretű 1080-as MKV és BD.
Ha a nézési távolság 3m körüli, semmiképp se menj az 50" méret alá. Nagy élmény ez a méret, sokat dob a mozizáson.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
alázógyík
addikt
Szia!
2 hete van már egy ilyen plazma a nappaliban.
Első látásra brutálisan nagynak tűnt, de 3-4 nap alatt teljesen megszoktam.
Egyelőre SD adások mennek rajta, ha tv-t nézünk. Átlagosnak mondanám, de hamarosan váltunk digitális adásra, biztos jobb lesz.
Viszont sorozatokat, filmeket/koncerteket külső media lejátszóról nézünk, és azok valami eszméletlenül szépek. A tv egyelőre bejáratási üzemben van használva, tehát még be sem lett állítva, nem volt kalibrálva se, de még így is nagyon szép képet ad. A feketéi nekem teljesen megfelelnek, a színek tökéletesek. Beégés, ghost egyelőre nincsen, remélem nem is lesz. Nem fűt, és nincs semmiféle ciripelés, zúgása. A fogyasztása is baráti, plazmákhoz képest pláne.
Elég sok csatlakozási lehetőség van, HDMI-k/3 v. 4/, optika, USB, DSub, Scart, CL kártya,...2 negatívumot vettem észre :
1. A fényes kijelzője nagyon szép, de nappal tükröződik. Bár mi mindig sötétben ill. besötétítve szeretünk filmezni.
2. A távirányítója kevésbé logikus, mint egy Panasonicnak.Én nagyon ajánlom. 1 picit féltem tőle, de ezért az árért ez főnyeremény.
-
Csabroncka
addikt
-
DM-Fan
Topikgazda
A Samsung 43E450-et abban az esetben felejtsd is el, ha 24p kadenciájú HD-anyagot is néznél rajta (mkv-k, BD-k, ilyen Xvid-ek, stb.), mert nem tudja kadenciahelyesen megjeleníteni őket. Helyette ott van közel ugyanolyan árban a Pana 42X50, ami tudja mindezt.
FullHD-ból a 3 méteres távolságra 50"-os TV kell, a 1,5 méteres távolságra viszont már elég volna a Pana 42UT50 is.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
ha legalább 3m a nézési távod, akkor én azt mondom ne ragaszkodj a full HD-hez, viszont vegyél 50"-51" méretű HD Ready masinát. Ha két méteren belül nézed, akkor talán a 42"-es pana UT50-et karácsonyra 150-ért elviheted, de ez nem teljesen tuti.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
kalmanchris
tag
Ebből a keretből igencsak kompromisszumokat kell kötnöd, ha fullhd-t akarsz. Milyen messziről néznéd a tv-t? Lehet jobban járnál ebben az árkategóriában egy hd-ready-vel.
Maradj a plazmánál, ha természetesebb képet akarsz.
Pl: Samsung PS51E450
De inkább szerintem is gyúrj az UT50-re[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Elolvashatnád az első hozzászólást!
Valamint még egy pár oldalnyit, mert százszor leírtuk a második kérdésedre a választ.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Sajnos az van, amit BBéci ismond és amit én is írtam pár órája: a 42U30 már nem forgalmazott készülék. Nagyon hasonló képminőséget produkáló, csak több csatlakozóval és funkcióval szerelt készülék a 42S30, de annak ára már inkább a 150 eFt-ot veri. A Samsung-nak meg pl. már tavaly sem volt 42"-os plazmája, a legkisebb is 50"-os volt és 200 eFt körül mozog az ára.
Voice24: az jó hír, ha nem romlott semmit, bátor voltál, hogy infó nélkül fölrakad, köszönjük a feedback-et! Aki következőnek fölnyomja, írja le, hogy mi van a changelog-ban!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Június közepén nem meglepő, hogy az előző évi modellek, mint például az U30 elfogynak.
Az ideiek még drágák, 120-ért nem kapni full HD-t. Legalábbis Panasonicból.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest