Új hozzászólás Aktív témák

• slick-adam

aktív tag

ha valakit esetleg erdekel a tegnap emlitett dupla kontur (judder) problema 30 fps-es jatekoknal:

mint irtam, plazma tv-n nalam joval feltunobb a jelenseg, mint lcd-n (led-en). legalabbis a korabban nalam jart Philips 8606-hoz kepest. ott is jelen volt, de valahogy kevesbe tunt fel, pedig a Digital Versus teszt alapjan annak is nagyon alacsony (mar-mar plazma szintu) ghosting ideje volt, azaz nem hiszem, hogy a ghosting takarta / mosta volna el a konturokat. valoszinu inkabb az alacsonyabb felbontas mozgas kozben.
    mindenesetre ma radugtam a ps3-at egyeb itthon talalhato (regi) kijelzokre. az egyik egy 2006-os evvegi Sharp Aquos LCD csucsmodell: ugyanolyan szinten lathatok a felesleges konturok, mint a VT30-on. masik egy kb. 2-3 eves olcso HDMI-s Samsung LCD monitor: ugyanez a helyzet.
    szoval a problema MINDEN kijelzon fennall (nehany forumban emlitik, hogy CRT-n se volt maskepp, csak ugye az emlekek...). ami megis eltakarhatja sokak elol: kisebb kijelzo meret (nekem is egy 32"-os LCD-m volt ezelott), ghosting, motion resolution es a megszokas / egyeni tolerancia szint.

talaltam tobb eves forumokat is a jelensegrol, mar G10-es plazmaknal is emlitik (ugye nem regota vannak nagy kijelzok az otthonokban, stimmelnek ezek a 2-3-4 eves bejegyzesek). idei modellek kozul is mind csinalja. volt nalam ST33, GT30 es most VT30 is. megfordult a fejemben, hogy meg hasznalom par hetig a VT-t (30 napom van visszaadni), aztan varok tv nelkul mig kijonnek az uj, idei modellek, de nem hinnem, hogy valtozna a helyzet. mas keszuleket pedig el se tudok kepzelni ilyen osszegert, szoval valoszinu maradni fog. majd hozzaszokok a hibahoz.

tanacs: akinek eddig nem tunt fel ez a hiba, az NE keresse! meglatod egyszer, onnantol kezdve jatek kozben is inkabb a konturokat figyeled.:D

ja egyebkent szerintem a fejlesztok is tisztaban vannak ezzel a jelenseggel. ma betettem pl az Uncharted 3-at, gondoltam megnezem abban is. elkezdtem forgatni a kamerat szepen lassan novelve a sebesseget, es amikor pont olyan sebessegen voltam, hogy megjelenjenek a konturok, a jatekban aktivalodott egy mesterseges blur effekt. nem veletlenul...

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

Új hozzászólás Aktív témák