Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #120384 üzenetére
Igen, a Steam natívan támogatja a PS5 kontrollert, én is használom PC-hez. (már ahol PS piktogrammok vannak játék közben)
Sőt, a világítás színét is be lehet állítani, vagy teljesen ki is lehet kapcsolni.
Ha jól emlékszem néhány játéknál ahol támogatott, USB-re rakva még a Dualsense is menni fog.
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
errorcode06
őstag
válasz Alvin_ti4200 #112535 üzenetére
Plusz a kisebb x eleve 1080p-re készült, az meg nem 4k, így az nem is kell a gyereknek (tapasztalat).
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
opr
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #112533 üzenetére
Simán lehet, hogy tényleg a PS a kelendőbb, sőt, valószínű, de az is lehet, hogy hangosabban halljuk ezt, mint amennyire így van, pontosan azért, mert ha valaki xsx-et akar venni, bemegy a boltba és megveszi, arról nem fogsz hallani mert nincs mit, ha valaki viszont PS-t akar venni, ott szívás van, keresgélés van, rendelés van, felháborodás van, hogy még mindig nem lehet kapni, jönnek a meme-ek, stb.
Szóval mindenhonnan az fog jönni, hogy mindenki PS-t akar venni, a valóságot meg nem tudjuk. Kapunk az arcunkba egy hatalmas sampling bias-t, amivel konkrét adat nélkül senki nem tud semmit kezdeni.Simán lehet, hogy boxból annyival többet sikerült valami miatt gyártani, hogy az az oka az egésznek. De az is simán lehet, hogy az xss kisegíti a boxot pont eléggé. Vagy akár az is lehet, hogy tényleg ekkora a PS előnye ebben a generációban is. Szerintem ez az utóbbi a legvalószínűbb, de ez tényleg csak annyi, amennyinek hangzik: egy semmilyen szinten sem megalapozott, abszolút személyes tapasztalatok (és történelmi okok alapján) adott tipp.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
3L1T3
addikt
válasz Alvin_ti4200 #112533 üzenetére
Az igazsaghoz az is hozzatartozik h mas a ket ceg szerzodese a tsmc-vel. Mig az MS a selejtes chipekbol xss-t csinal addig a sony semmit.
De egyertelmu h a PS kelendobb , nincs itt semmi latnivalo.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
opr
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #112528 üzenetére
Gyártási és eladási számok pontos ismerete nélkül erre a kérdésre lehetetlen érdemben válaszolni, de még komolyan vehető tippet adni is sajnos.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Moby
addikt
Az MS sokkal könnyebb helyzet van azzal, hogy az eladásainak felét egy olyan kisebb konzol teszik ki, amit sokkal könnyebb és gyorsabb gyártani.
-
őstag
"Van ötletetek, miért lehet ez?"
Hogy a két konzol belseje hellyel-közzel ugyanaz?
Mert az Intel nem hajt a konzol piacra így mindenki az AMD-nek tejel! -
slothunter
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #108473 üzenetére
Nagyvonalú leszek veled.
Engedjük el a 4K-t.Menjünk le 1440P-ig.
A kérdésem továbbra is az milyen értékű PC-s konfig tudja azt a látványt hozni 60 FPS el amit egy Thusima,Forbidden west.Last of us2Csak nézzünk egy RTX 3060-at.Ami már a megvásárlás pillanatában elavult.És akár még 1920X1080 ban is problémát jelenthet neki a AAA+ os játékok 60 FPS-ben futtatása.
Mire egy monitor nélküli konfigot köré építesz 500.000ft-nál vagy.Ezt a VGA-t évente dobhatod ki a gépből jelentős amortizációval..
Egy RTX 3060 al szerelt gépet folyamatosan FEJLESZTENED KELL hogy akár a FULL HD!!!! 60FPS-t tud vele tartani.Nagyvonalúan 3 évvel számoltam a PS5 esetén.Hogy 3 évig a teljesítmény módban menni fog a 60FPS.
Ennyi idő alatt egy 3060 tulaj 2 db VGA-t simán elfogyaszt....Utána számolgattam.
10600K alá nem adnám az normális lappal 150.000ft
Egy normális táp gondolván arra,hogy a 3060 után valami bikább lesz 50000ft
Memória 31000ft
RTX 3060 205000ftTudod mit?? Mást nem is számolok.... Ez a konfig 1920x1080 Felbontáson már a megvásárlás pillanatában elavult.....Ezen a Felbontáson is visszább kell már venni a nagyobb címeknél.
430.0000ft.....Egy normálisan szellőző ház,adathordozók nélkül....
És ez a konfig már a megvásárlása pillanastában elavult,nem képes a FULL HD magas graf beállítás 60FPS-reMár dupláját elköltötted egy PS5 nek...
Simán eltapszolsz összesen 600.000ft ot egy 3 éves időtávlatban arra hogy 1920x1080 felbotáson kompromisszumokkal a 60FPS meglegyen
Remélem sikerült kissé árnyalnom a képet.....
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Alvin_ti4200 #108394 üzenetére
Van értelme, én is úgy kezdtem el 2015-ben annak idején.
De! Konzolon csak PS4 verzió van, ami 30 fps és én nem szoktam a 30 miatt panaszkodni, de abban a játékban speciel szörnyű. Na, az szaggat… valahogy nem folyamatos.
Xbox One X verzióban van 60 fps mód, de PS-en nincs. Szóval vagy várd meg a nextgen verziót belőle, vagy PC. Utóbbi hibátlan.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Farkassacred
őstag
válasz Alvin_ti4200 #108394 üzenetére
A kihívásokat ignorálni kell és akkor teljes lesz a játékélmény. Sajnos azok tényleg katasztrofálisan rosszak lettek a West-ben, mind az ijász próbák, mind az arénák egyszerűen nevetségesen bénák ehhez a játékhoz. Ha esetleg kellenek mégis valami miatt, akkor a legegyszerűbb történet módban végigcsinálni őket.
A witcher 3-at meg szerintem nyugodtan kezd el a könyvek és az előző részek ismerete nélkül, egy eszméletlen kalandot fogsz kapni végül. Te jó isten, belegondolva, hogy a Lengyelek hozták ezt össze..akár még mi is lehettünk volna azok akik ezt a remekművet elkészítik.
Egyszerűen a szívem csücske a Last of Us széria, de a Witcher előre tolakodott énnálam a listán, és bizony az első helyre. Méghozzá a switch kiadás mellett a második végigjátszás után.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
opr
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #108305 üzenetére
Ez mondjuk érthető. Nagyon jó lett a forbidden west, szerintem pont ott sikerült javítani, ahol nagyon kellett.
Eleinte voltak kisebb nagyobb bugok, de már day1 teljesen játszható volt, mostanra pláne, és hát szokás szerint gyönyörű."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #108297 üzenetére
Astro-t ki ne hagyd. Ok, hogy csak 5-6 óra, vagy 7-8,ha platina, de az olyan 5-6 óra, amit egy darabig nem fogsz elfelejteni.
-
MODERÁTOR
válasz Alvin_ti4200 #108286 üzenetére
Bluetooth fülest nem lehet közvetlenül csatlakoztatni a konzolhoz, hanem egy USB-s adapterre lesz szükség. A tévével párosítás persze egy opció lehet, de pl. LG-nél olyankor kikapcsol a játékos képmód, ami viszont nem optimális.
A HDR az működik 120 Hz esetén is, igen. A VRR az jó, de csak egy alapvető 48-60 és 48-120-as módot tud, és főleg a támogatott játékokban van előnye. De aktiválható a nem támogatott PS5-ös címekre is, néhány kivétellel.
Dock helyett egy telótöltő is használható, neked kell eldöntened, hogy szükséged van-e rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Alvin_ti4200 #108286 üzenetére
LCD-k esetében VRR módban nem aktív a Local Dimming, vagyis nem lesz normális HDR, így egy baromi nagy kompromisszummal működik csak.
-
Carlos Padre
veterán
válasz Alvin_ti4200 #18914 üzenetére
Ha meg menne azért rinyálnál, hogy miafaszért késik a hang és ez szégyen 2020-ban.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
RangerFox
Topikgazda
válasz Alvin_ti4200 #19033 üzenetére
Storefront region-t tudod állítani Ps4-en a store-ba belépve. Nem hiszem, hogy kivennék ezt a funkciót Ps5-ből.
-
törölt tag
válasz Alvin_ti4200 #19019 üzenetére
"Save an EXTRA 29% with PS Plus"
PS Plus dupla akció része ráadásul. PS Plus árat csak akkor mutat, ha van előfizetésed. -
törölt tag
válasz Alvin_ti4200 #18971 üzenetére
Az a 42 Font PS Plus előfizetés nélkül van. PS Plus előfizetéssel 25,2 körül kell lennie.
Akciókban szerintem pont hogy jobb a digitális áruház mint a lemezes piac. A lemezek árelőnye esetenként day 1 jön ki, a Cusimát pl. combos 3-4000 forinttal olcsóbban vettem lemezesen mint digitálisan lett volna. Illetve a használt továbbadás ugye.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Alvin_ti4200 #18952 üzenetére
Konkrétan erről nincs infó, csak általánosságban. A régebbi PS4-es játékok kapcsán az ritkább lesz, hogy kódszinten belenyúlnának, de a boostolás ezeknél is opciós, ennek a működését tesztelik egyesével. Amihez nem nyúlnak de ráeresztik a teljesítménynövelést, annál ez potenciálisan stabilabb fps-t és adott esetben magasabb felbontást is jelent. Viszont ha 30-ra van limitálva a futási sebesség, akkor az ugyanúgy megmarad, hiába tudná a 60-at is. Ilyen esetekben az adott játék fejlesztőin múlik, hogy frissíti-e a produktumot. Nyilván a Sony a saját címei esetén azért törekedni fog rá, de lesznek fizetős esetek is (lásd pl. a pókembert).
-
hombre[EU]
veterán
válasz Alvin_ti4200 #18952 üzenetére
nincs még konkrét infó, de pl. a God of War (min.) 60fps-ig ki van nyitva szóval elvárható,hogy stabilan tartja majd ezt az értéket...szerintem ezek az infok csak launch után fognak kiderülni tapasztalat útján
Life, Uh, Finds A Way
-
őstag
válasz Alvin_ti4200 #18914 üzenetére
Ez a headset kompatibilitás meg a dongle szerintem is nagyon gáz... volt egy Sony WH-1000XM3 fejhallgatóm zajszűréssel mindennel, gondoltam fasa lesz a ps-el is... aha... nyílván nem működött. Eladtam mert a covidal párhuzamosan a repülős céges utak is megszüntek, sajnáltam mert király lett volna ps-ezni vele.
[ Szerkesztve ]
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
F-ECT$
titán
-
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #14028 üzenetére
Egyenlőre 2020 Q4 van belőve megjelenésnek. (az egy jó kérdés hogy a PS5 verzió is akkor jön-e ki.)
PS4/PS5/PC (Epic Store) -ra fog kijönni. (ha megveszed a PS4 verziót megkapod a PS5 upgrade-et)
Én is várom, nagyon szemet gyönyörködtető ez a játék.
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Autós topik
- Óra topik
- Interactive Brokers társalgó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest