Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
válasz szemcso1 #8196 üzenetére
Húha, micsoda eszmecsere bontakozott itt ki az elmúlt három napban, amíg nem voltam!
Szóval nem csak három panelgyártó van, és ha csak annyi is lenne, az is mindegy lenne, mert nem jelentené azt, hogy háromféle dolog közül lehet választani, ugyanis az alaplap sokat számít. Háát, ez tényleg fontos tudnivaló, nem vitatom, de nem mondhatom hogy könnyebb választani! A következtetés fontosabb lenne!...
A)
Feljebb arról írtam, hogy az itt ajánlott Philips 6309 nagyon szimpi 137 ezer forintért, mert van benne Ambilight is, de sajnos nem tudom felrakni a falamra úgy, ahogy eredetileg akartam, azaz minél laposabban a falhoz simúlva. Kövérebb konzollal vagy szekrénykével persze lehetne, de az nem cél.B)
Aztán jött az ötlet, hogy a Sony 40W605B csatlakozói pont kiadják magukat a falam furcsaságaihoz, könnyű lenne felszerelni. Csak hát ez alig kerül valamivel kevesebbe, mint az előző Philips, és értelemszerűen nincs benne Ambilight. A minősége meg ki tudja, hogy eléri-e a Philips 6309-et.Gondoltam alszom/bulizom rá kettőt, és eldől. Erre most annyi infót írtatok, hogy hogy csak nehezebb lett a választás.
Például hogy a Sony igazából egy Samsung panelt ad, míg ez a Philips egy LG-t. Márpedig ha így van, akkor nem gazdaságosabb az ilyesmiket olyan gyártótól megvenni, aki az adott panelt is gyártotta??
És egyáltalán, tudnátok valami rosszat mondani erről a Sony modellről?
A 6309-ről már mondtatok nem kevés jót, de végülis arról is jöhetne még bármi, hiszen azzal versenyez.Jah, Szemcso1, köszi a tippedet ami a 42PFH5609, akár ez is lehetne, de égre-földre nem találok róla olyan fotót, amin hátulról lenne. Nem is értem, miért fotózzá mindig szemből a tévét, amikor az úgyis csak egy photoshoppolt ábra kerettel...
-
csalafinta65
senior tag
válasz azigazimoris #8198 üzenetére
-
azigazimoris
aktív tag
válasz csalafinta65 #8197 üzenetére
Én konkrétan 6559 után érdeklődtem a uk Philips supportnál, annyit tudtam meg, hogy a direct led és nem edge, szemben a boltok infojával, viszont azt nem tudták, hogy va vagy ips
Mindettől függetlenül nagyon szép a képe szerintem[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
csalafinta65
senior tag
válasz szemcso1 #8196 üzenetére
Köszönöm az infókat...leginkább a 7109 csábít...írod, hogy TVP panel van benne. Annyit még megtudnál mondani, hogy VA, vagy IPS-es? Szerinted az LG-nél jobb lehet? A7109, és a 6309 között 42"-on 50 ezer ft a különbség. Ami nagyon nagy eltérés. Természetesen megpróbálom élőben is megnézni. Előre is köszönöm segítségedet! ( egyébként találtam egy tesztet, ahol a 7109-t szétbontották, és valóban az általad leírt típusú TVP van benne.)
[ Szerkesztve ]
-
szemcso1
csendes tag
válasz csalafinta65 #8193 üzenetére
Bár a 6309-re az 5év garancia nem elhanyagolható szempont.
-
szemcso1
csendes tag
válasz csalafinta65 #8193 üzenetére
A 6309-ben LG panel van (LC420DUN-PGP1), mint ahogyan már írtam.
Ha nem kell a 3D és az Ambilight, akkor a 42PFH5609 is jó választás lehet, hiszen az ugyanazt tudja (Pixel Plus HD képfeldolgozás, Micro Dimming, 200Hz Perfect Motion Rate ).
Még egy apró különbség : az 5609-nél nem világít a PHILIPS felirat.
Szintén LG paneles. -
szemcso1
csendes tag
Sajnos szomorúan látom(már több napja olvasgatom a led tv-s fórumokat), hogy több fórumozó társ olyan dolgokat ír le ,amik nem fedik a valóságot, így téves informáciokhoz juttatják a többi fórumtársat.
Pl. Nem igaz, hogy csak 3 cég gyárt panelt (Lg, Samsung, Sharp).
Ezen kívül az AUO, a CMI és a TPV is gyárt paneleket. A TPV az AUO-val közösen gyártja a paneljeit.
Téves az is,hogy a 7109 LG paneles. TPV panel van benne (TPT420H2-DUKSGK).
A 7509-es modellben van LG panel. És a 6309-ben is. -
csalafinta65
senior tag
válasz sebgutkopf #8188 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Megkérdezhetlek a neuralgikus felhősödésről? Jót írsz egyébként...50 ezer pénz a kettő közti különbség..nem kevés...és végül is miért döntöttél a 7109 mellett? Ráadásul Neked a 47 sem nagy méret...nekem csak 42 a max. Hol, és mennyiért vetted? ( egyébként én még egy AUO-s panellel rendelkező Sony-t versenyeztetek..) A személyes megtekintésnél mit láttál, vettél észre??
-
sebgutkopf
őstag
válasz csalafinta65 #8161 üzenetére
Az elmúlt 1-2 oldalon itt a fórumon nálam is ez a két típus versenyzett, annyi különbséggel, hogy egy árban néztem, tehát a 6309-ből a 47-es állt szemben a 7109 42-es méretőjével. Elég sok infót kaptam és olvastam végül élőben is megnéztem őket, majd a 7109-et vettem meg, bár a személyes megtekintés előtt már a 7-es állt jobban.
Igaz jobb a 7-es de nekem úgy tűnt, hogy a 6309-nek sincs szégyenkezni valója, annak a képe is nagyon rendben van, tehát ha számít az árkülönbség, akkor nem érdemes azért zsíroskenyerezni.
Nézd meg élőben, úgyis a szubjektív számít a végén, neked kell majd nézned.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8185 üzenetére
A 7109 az 600Hz-es,ez csak 400-valaki kicsit visszább írt felhősödést a 7109-re
A sony is lg panelos de a boltban még meggyőznek,hogy sony[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8183 üzenetére
Igen,ha passzív akkor lg,ha aktív akkor samu.
Nem tudom de nézd meg élőben,6509 nem felhősödik de a 9603 igen,de csak ha nincs jel rajta...az meg nem számít. -
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8181 üzenetére
Ők is samu panelt használnak de azért a sony nem biztos,hogy jobb...sőt.
Előbb vennék Lg-t.
Vegyél aktív 3d-s philipset akkor,abba samu panel van,de a philips jobb képre mint a samu.
Samuból láttam egy 8-ast aminek nagyon jó képe volt,csak győzd megfizetni.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8179 üzenetére
Sharp
Van philips samu panellal,3 cég gyárt panelt.
Amúgy lg moncsim van és teljesen jó.
Az egy dolog,hogy milyen panel van benne,a lényeg az elektronika ami meghajtja,attól lesz olyan amilyen és a philipsnél nemigen van jobb.(digital natural motion)valakinek csak szappanopera hatás
De ha elmész a westend sony-ba olyat mond az ottani vezető amit senki más(a sony-ba sony panel van) -
csalafinta65
senior tag
válasz Luck Dragon #8176 üzenetére
Itt mindenki LG panelt épít be???? A felhősödésről érdeklődhetek? Mert az LG, és a szintén lg-s Panánál problémák vannak ezen a téren. ( Van olyan márka, mely nem LG panelt használ? Ez már tényleg tragikus, humoros...Akkor ezek szerint tökmindegy, hogy milyen televíziót veszek? Samu nem játszik...Melyik márka gyárt saját panelt, és építi be saját készülékébe?)
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8174 üzenetére
Nem drága egy alsó-felsőkategóriás tv-hez képest,az én 32pfk 6509-em volt 166000.- nyáron
Akkora méretben 170 alatt nincs jó.
Vegyél sharp-ot az japán(legalábbis volt 2008-ban)de már az sem a régi.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz Luck Dragon #8176 üzenetére
Akkor nekem 2 év után miért romlott el egy 9603 ami felsőkategóriás?
Néha bekapcsolásnál nincs kép,csak hang.
A szervíz tényleg nem a legjobb(lg házimozit vittünk oda)1,5 hét után közölték kérdésünkre,hogy lejátszófejcsere kell,erre pár nap után hívtak,hogy nem javítható és kp.vissza lett.
Pedig állítólag nagyon profi színvonalas szervíz.Igaz a 3d gondomra már nem válaszoltak pár levelezés után,mivel nem bd-vel játszom,de lényegtelen,egy szervíz ezt tudhatná,ha én tudom. -
Sajnos már mindent Kínában csinálnak ,most nem csak a Philipsre gondolok, De aki itt volt velünk kínai rezidens mérnők azért elmondta anno hogy minden panel ami Kínából jön azt ott is ellenőrzik kettő alkalommal, és nem csak itt beszerelés előtt, Így mint például az SSB 3 alkalommal esnek át ellenőrzésen a beépítést előtt plusz a tv kész állapotában mikor először bekapcsoljuk így 4 ellenőrzés is történik. A Holland rezidens meg mindig azt mondta ha egy évig, nem lesz baja, akkor utána sem
csalafinta65
PFS7109 sorozatai mindegyik LG kijelzős.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
LeviGEE
újonc
Köszi a tanácsot, de sajna ezeket már mind megtettem, sőt még usb-n keresztül is pendrive-ról újratelepítettem a FW-t hátha az a hiba de sajna nem segített, pont 6 perc és 15 másodperc múlva bekapcsol. Azért furcsa mert esetleg azt megértem, hogy kikapcsol na de hogy bekapcsoljon, pontosan ugyanolyan időközönként.
Nos marad a szervíz.jobb híján. Hátha ott kicserélik 4 magvasra a hardware-t, illetve véletlenül egy 127-es panelest kapok vissza -
csalafinta65
senior tag
Köszi, hogy meg nyugtattál. Vajh milyen gyártmányú panel lehet a 7109-ben? Állítólag van a West End MM-ben, 2.-án meg is nézem élőben. Ott 200 ezer. Edigitalban 189.990.( nem olcsó) Azért ezért már várnék valamit. Egyébként a Pana topikban a márkaszervízzel kostólgattak. Bp belvárosában élek, és a központi szervíz 15 percre van tőlem...Az 5 év garival merem igazándiból megvenni.
-
TIT
veterán
válasz Luck Dragon #8171 üzenetére
De ha kínai az alkatrész akkor már régen rossz.
Nekem is bekapcsol néha magától az új fw óta,ez is vezérlő mert akkor kicseréltetem egy másikra de gondolom javítható sajna.
Azért egy 7-es nem egy középkategória,ott az anyagminőségre is odafigyelnek...elvileg.
Tesztekben is az élen járnak,biztos ezt irigylik a károgók.Most is philips-et vettem,pedig megjártam a régivel.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8167 üzenetére
Panát csíptem meg '91 óta ismerem de lcd-be nagyon eltüntek.
Én se nagyon tudnék jó márkát de a philips-el(7109)nem nyúlsz mellé,5 év gari bőven elég,ha baja van 2 év alatt kijön(nekem is 2 év után jött ki,gari pont lejárt)
Régebben 40 tv közül a philips-nek volt a legjobb képe,nem véletlen.
Samunak is van baja elég(táphiba stb.)
Philips céget kínai cég vette meg de az enyém is lengyel összeszerelés,a 6 éves philips-em meg belga,de még mindig verhetetlen a képe(biztos sharp panelos 9603)
Kína nagyhatalom,úgyhogy nem kell őket félteni.
Thomson ki ment az országból,most szart be 11 év után a scenium-om(trafó)a céget is szídják mégis a legjobb tv volt.Azért vettem.mckay: fényerőt nézzél,400 felett már jó de átlagban alatta van,de szerintem lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Luck Dragon #8170 üzenetére
Bocsi lejárt a szerkesztési időm erre muszáj válaszolnom ""Persze a Pana topikban a Philips-szel rémíszgetnek...mert kínai...vacak"" Ez csak részben igaz,bizonyos típusok készülnek csak ott,és az ottani régiót szolgálják ki, ÉS alkatrészek bizonyos százaléka készül Kínában példaként a hátlap, és SSB-k és egyebek,
De az európai piacra Hollandia PDL sorozat, Lengyel ország=PFL,PFS,PFK, És 2013-ig Magyarország is benne volt. ,PDl PFK,Hotel-S , Minden kedves tulaj a Tv-hátoldalán található bárkód megtekinti rajta van az ország ahol készült, melyik gyár egysége, melyik soron, melyik műszakban, és az idő is.A nagy Pana hiába Japán de csak a székhelye, ahogy a Philipsnek Hollandia, a beszállítóik nagy része is kínai ,Ahogy a Thomsonnak is, Samsung,LG párosnak is van Kínai beszállítóik,
Így nem összetévesztendő az alapanyagok előállításának helye, és a kész Tv-k előállításaA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
mckay
De most a 6309-nél hátul is vannak csatlakozok, és jobb oldalt is, és a hátoldalon lévő egy darab HDMI kábellal simán megy a tv a beltéri egységgel.És a talpon lévő kábel elvezető tépőzár még segít is az elvezetni a kábelt középen. Most ezzel mi a baj
csalafinta65
7109-et válaszd, most arra is 5év garancia van.És a sárga csillagban egy 20-al olcsóbb is.
LeviGEE
Csinálj egy gyári vissza állítást szoftverileg, majd ha fel ajánlja a frissítést kereső a frissítést akkor nyomsz neki egy NEM-et vagy le MÉGSÉZED. majd ha készen a visszaállítás, kikapcsolod az automata frissítést. és semmilyen frissítést nem teszel a TV-re , nagy a valószínűsége hogy nem jó az új frissítés. Ha tovább sem jó akkor a vezérlő elektronika szált el.És irány BP szerviz.Ez az én (tippem)A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
süti5
őstag
Szerintem mindegyiknek van hibája. Tegnap egy marha drága 140 centis, ívelt uhd-s samsunghoz volt szerencsém, amin ugyanazt a kisfilmet néztük, amit én szoktam az enyémen, és szebb volt az enyém képe, ami sokkal de sokkal kevesebbe került.
Biztos ezen is van hiba, de szerintem ha akarunk, mindegyiken találhatunk. Én pl. a belépőszintű másik philipsemmel is meg vagyok elégedve, ami 3606-os és a szakik tuti egy csomó hibát találnának rajta. Ezt anno fullhd-stól mindenestül kifutó akcióban hoztam el 78 ezerért, 2011-ben azt hiszem.
Ár/érték arányt kell nézni, én mindig ezt mondom. Most sem vettem volna uhd-t, ha nem lett volna jó áron, mert még nem szükségszerű. Viszont ha közel azonos áron van a fullhd-val, miért ne vegyem ezt? -
mckay
aktív tag
igazad van, nem tudom, hogy a Sony tudja-e
de magam sem tudom, hogy mit kéne igazán nézniviszont az a tény, hogy nálam a betonfalba lógna a philips csatlakozója, erősen behatárol: azt hiszem tényleg szívesen vennék egy 6xxx philipset, de nem fér oda
ami meg oda férne, a 4xxxx philips, mert lefelé áll a csatlakozója és nem a betonfalam felé vízszintesen, no arra meg azt mondtátok itt ebben a topicban, hogy nem klafa
:-)viszont teljesen igazad van, a Sony sem megváltás
-
LeviGEE
újonc
sziasztok
van egy 1 éves Philips 42PFL5038K/12 tv-m. jól megy , csak az egy év alatt nagyon lelassult. minden egyes bekapcsolásnál csatornafrissítés után kutatott, ezzel kb fél percig inaktívvá téve a távirányítót. aztán beindult és minden ment rendesen. Kikapcsoltam az automatikus csat. frissítést, majd adtam egy gyári visszaállítást. Közben szoftver frissítést is talált amit meg is csinált. Ezután minden szépen ment, gyorsan ahogy az elején. Este jött a meglepi magától elindult. Kikapcsoltuk, merthát régebben is néha előfordult ilyen, de nagyon ritkán. ezután újból arccal falnak és szunya, de kb 6 perc után megint bekapcsolt. végül kihúztam a hálózatból.
reggel újra próbálkoztam és akármit csináltam (mindent khúztam, letiltottam, újratelepítettem, és mégegyszer szoftvert frissítettem), 6 perc 15 másodperc múlva bekapcsol.Mi lehet a hiba , valami ötlet van valakinek mielőtt szervízelve lesz?
Köszi előre is
-
csalafinta65
senior tag
Szia! Nagy Pana fan vagyok...de élőben nem győzött meg sem a VA, sem az IPS paneljük.....állítólag LG panel van bennük. És a Panákon is van erős felhősödés....egy srác éppen most vitt vissza emiatt egy 42 AS 650-es tv-t....Lg, Sony, Pana kiesett.....Persze a Pana topikban a Philips-szel rémíszgetnek...mert kínai...vacak az összeszerelése...hamar tönkremegy....én már fél éve nézegettem az MM-ben a Philipseket...és tettszettek..+5 garival nem létezik, hogy annyira rosszak lennének....cáfoljatok meg!!MELLÉNYÚLNÉK PL. A 7109-EL? már lassan minden márka kilövődik...Tudom, OLED tv kellene...
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8161 üzenetére
Egyértelmű,hogy a 7109,pana miért esett ki?
Összes közül az lg és a pana maradt(philips-en kívül)?mckay: Honnan tudod,hogy a sony ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
válasz #94529552 #8162 üzenetére
Hát ja, elég sunkóság a 40x20 rögzítés.
:-)
De minden más frankó, fizikailag.
Ugyanakkor én is fékek, hogy nem minden mkv-t játszik le. De nem is ez a fő cél, hanem az, hogy az oldalról besütő napfény ellenére látni lehessen, s ugyanakkor este is jó legyen rajta a mozi. -
csalafinta65
senior tag
Sziasztok! Hosszas gondolkodás, és nézelődés, és teszt , user értékelések után vagyok....Két márkát, az LG-t, és a Panasonicot( őt fájó szívvel) feljtőssé tettem...a Philips felé venném az irányt. 150-200 ezer körül szándékozom venni televíziót....most ráadásul jó pár modell, 5 év garit élvez még 1 hónapig megvásárlása esetén...én kettő modellt néztem ki...nagyon kíváncsi lennék véleményetekre. 42 PFS 7109 és a 42 PFH 6309. Előre is köszönöm! ( kizárólag 42" jöhet szóba).
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Tudnátok nekem mondani max 150ezer forint környékén olyan tv-t ami 3d-s. Full Hd-s és kevés az input lagja(válaszideje)? Mindennapi pc használathoz, játékhoz, programozáshoz is használnám.
Köszi -
TIT
veterán
Hangulatfénye nem lesz másik cégnek se de az a sony szerintem gyengébb képminőségre(túl olcsó)ne falra rakd hanem asztalra akkor.
Értem,hogy nem fér el de ez alapján csak rossz választás lehet,ha az dönti el mi fér oda.
Előtte megetetnék pár filmet,hogy viszi nehogy otthon jöjjön a meglepi. -
mckay
aktív tag
:-)
Mondom, tetszett a tévé, de a falra szerelést nem tudom vele megoldani. Viszont arra jó volt a kaland, hogy a 95 ezres, ips-es LG-t hátrébb soroltuk. Szóval mégis smart lesz a tévé, nem a smart miatt, hanem a járulékosan hozzá adott jobb panel miatt.
Jelen pillanatban egy 120 ezres Sony 40W605B modellre gondolok, aminek nincs hangulatfénye, de legalább olcsóbb mint a Philips 6309. De legeles legfőképpen azért, mert fel tudom rakni. Pont minden ideális helyre esik.
Abban reménykedek, hogy a Sony azért nem jelent kompromisszumot a képminőségben. Már ami a rendelkezésemre álló 140 ezer forintot illeti.
-
mckay
aktív tag
Köszi, értem, 6xxx-től van az Ambi.
Voltam egy MediaM üzletben, megtapogattam, amit itt ajánlotok.
Tényleg kulturált, tetszetős ez a 6309, hurrá, és pont volt ott egy promoter is a Philips megbízásából, szóval jól megnéztük, hurrá, és köszi a tippet.
És nagyon megszerettük az Ambilight-ot.És jajj, képzeljétek, 2 centi híján nem fér be a csatlkozója, pont beleszalad a csempés/betonos részbe.
Bakker.
Teljesen lelki beteg lett az asszony, és én is sajnálom.Ambi nélkül ezek után meg már nem veszünk Philipset, annyira a márkába még nem szerettünk bele, de persze baj sincs vele, csak hát őrülten pont bal oldalra rendeznek minden csatit. Nem tudom megoldani sajnos, hiába agyaltam rajta egy órát.
Középre rendezett kell (Sony), vagy jobbra rendezett (Samsung). Ez van, azért nagyon köszi a támogatást. Talán legközelebb.
-
TIT
veterán
Nekem az axn-en van utánhúzás borzalmasan és valamikor olyan szürke az egész(nem fekete)aztán megint fekete.Kicsit fel van téve a fényerő sajna,mert aki nézi annak így jó.
-
süti5
őstag
válasz #94529552 #8152 üzenetére
Azokat minden távolságból, de komolyan. Egyszerűen döbbenet, először nem hiszem el, hogy ilyen szép, ezért közel is megyek és lefekszem a szőnyegre a tv előtt és onnan is gyönyörű, úgy 1-1,5 méterről. Nyilván normál esetben nem ilyen közelről nézem, hanem 1,5-3 méterig, attól függ, hogy étkezőből vagy fotelből nézem.
Tiszta rákattantam ezekre a természetfilmes/utazós kisfilmekre, amik a youtube-on vannak, és ezek egyáltalán nem típusspecifikus kreált videók, mint a bemutatótermekben, hanem valósak. Jó, nyilván a látványra rámennek mikor felveszik, de nem tudják, milyen tv-n játszod majd le, de MIND szép, abból még nem fogtam ki olyat, ami csúnya lenne, legfeljebb volt, hogy amit letöltöttem, nem játszotta le, nyilván a kódolás miatt. A youtube-ról mindent vitt eddig.
Érdekes egyébként, hogy sd adásnál se mind fura, van amelyik tök szép, de még nem jöttem rá, miben más egyik vagy másik adás. -
Az ünnepek alkalmával SD minőségű régi western nézése közben mint a Star wars lett volna pixelháború volt nem is kicsit, Amit nagyon sajnáltam.És sajnos mindegyiken ilyen volt. A Samsung tv-n volt a legrosszabb szinte a pixelesedés nagysága és összefolyása miatt élvezhetetlen volt. De a HD minőségűekkel már nem volt semmi baj sem.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
süti5
őstag
Megint jelentkezem kis helyzetjelentéssel, 50pus6809-ről.
Sok vendégünk volt mostanában, eddig mindenkinek nagyon tetszett, bár nem hozzáértők voltak, ez tény, de szépnek látták a képét.
Én is meg vagyok elégedve vele, bár némely adásnál én felfedezni vélek mostanában utánhúzás-szellemkép-szerűt, de lehet már én golyózok be annyira nézem. Módosítgattam beállításokon is, most jó, van sok ilyen automata javítás, fokozatok, egyebek, ki kell kalkulálni, kinek mi tetszik.A fullhd adások képe gyönyörű, nem beszélve a 4k-ról. Ha tényleg ez a jövő, én nagyon várom, néha este megnézek youtube-ról pár kisfilmet, de valami döbbenet, milyen képe van, tiszta élek, gyönyörű színek, nagyon-nagyon bejön. Annyira mondjuk nem távoli jövő, szeretnék venni jövőre 4k-t rögzítő mobilt, ilyen tesztfilmeket is láttam és nagyon durván jó képet rögzítenek.
-
mckay
aktív tag
válasz Luck Dragon #8143 üzenetére
Sziasztok!
Ez az Ambilight dolog végülis tetszik... :-)
De ahogy guglizom az új tippeket ( 40PFH5509 és 42PFH6309 ), hát én egyiken sem jobb oldalon látom a csatikat. Valószínűleg én fogalmaztam rosszul: nekem olyan tévé kéne, amivel ha szemben ülök, azaz nézem, akkor a tévét jobbra kell megkerülni, hogy a kábeleket csatlakoztatni tudjam. Tehát nem hátulról nézve gondolom a jobb oldalt, hanem a tévét szemből, rendeltetésszerűen használva feltételezem a jobb oldalt.
A tippeket külön köszönöm! Ugyan egyik sem karcsúbb, mint a 4208, dehát nem is ez a szempont! A mélység tök minegy, hogy 4 vagy 7 centi. Látszik rajta, hogy nem egy arasznyi, mint néhány éve az elérhető tévék idején, és ez nekem untig elég.
Mondom, a 4208-ban az tetszett meg, hogy a csatik a padló felé néznek. Ha ez igaz, akkor ebben az árketegóriában ez unikum.Mondjuk az elérhető Ambilight kicsit felborítja a mérleget. Lehet, hogy inkább azt kéne választanom, mintsem a padló felé néző csatlakozókat...
Mondjuk ma este már egyre többet gondolom a szoba csekély átrendezésére, hogy ne kelljen ez alapján döntenem. Így simán játszhatna a többi is. Viszont ha már ebbe a topikba keveredtem, talán maradnék is. Főleg az Ambilight miatt.
Szerintetek is jó dolog?
És mi az a legolcsóbb tévé, amiben ez már benne van?Üdv és még1x köszi mindenkinek.
-
törölt tag
-
válasz #94529552 #8144 üzenetére
Ami a philips oldalán látható összeg az a piac bevezetés első ajánlott összege és nem szolgáltatói, Ennél a típusnál és méretben kis hazánkban 2014.05.14 ütötte fel a fejét és 225 E startolt el .Most 2014.12.27 én felbecsült (új) piaci ára 137-141E kerül ez viszont eladónként változó.
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #8143 üzenetére
Az nem lehet valami elírás, 42-es tévét 230 ezerért?
-
Most néztem körül és a 140 keretbe simán belefér a 42PFH6309] is , eddig 150 volt az ára, de ahogy minden készüléknek esik az ára Ha teheted akkor ezt ved meg és ennek is jobb oldalán van a csatlakozok, és itt már van ambilight, de a beton miatt kétséges hogy ki tudod használni, ha csak későbbiekben nem veszel fali konzolt
[ Szerkesztve ]
-
Szia!
Amit ajánlottál nem rossz választás de ugyan ebben az árban inkább a kecsesebb PFH5509-ajánlanám Minden sárga "E****pertben " megtalálható. Bocsi de a házszabálya..
Elvileg ott lehet vásárolni plusz garanciát is.
De még ott van a 4509- is ami igaz nem olyan kecses mint a 4208 vagy a PFH5509-es de az is jó. és mindegyiken jobb oldalt van a csatlakozója.[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes valamit tudnom a Philips tévékről, mielőtt megveszem?
90 ezertől - 140 ezerig keresek 40" körüli készüléket.
Nem ragaszkodom én semmilyen márkához, és Smart sem kell, csak jó legyen a képe.
De ahogy nézem, az okostalan tévékbe elég gagyi panelt is tesznek, szóval sajnos okos lesz, hiába dolgozik alatta egy 24 órás Windows...Ami számomra a kihívás, hogy csak a jobb hátoldalán tudok bele kábelt dugni, mert bal oldalt beton van a tévé mögött, és azt nem tudom megbontani, de nagyon közel szeretném tenni a falhoz, tehát marad a jobb oldal, ahol nekem gipszkarton a fal anyaga.
Namármost én reggel óta a hirdetéseket bújom, lassan zsong már a fejem, de ebben az árkategóriában szinte minden tévén (Lg, Sony, Sharp, Toshiba, Hyundai, stb) a bal oldalon és vízszintesen a fal felé nézően vannak a csatlakozók. Kivétel a Samsung, annak jobb oldalon. Van belőle okostalan is, már 95 ezerért, csak az meg nem IPS paneles, míg ugyanennyi pénzért egy LG bezzeg igen. Szóval feljebb kellett mennem az árban.Láttam egy ilyent 120 ezerért: Samsung UE40H6203
Nahát erről azt sem tudom, hogy mit gondoljak, a honlapján semmi érdemi információ, és még hátulsó kép sincs...Aztán találtam ezt 136 ezerért, ami már igen húzós ár nekem, de még belefér:
[Philips 42PFL4208H]
És ennek, ha lehet hinni a képeknek, a fontos csatlakozói lefelé állnak! Így nem lenne gond a betonfal.No de szabad-e Philipset venni?
Üdv és köszi minden választ!
-
sebgutkopf
őstag
válasz Luck Dragon #8137 üzenetére
Nagyjából kezd alakulni a hang szinkron téma. A képjavító eljárások eltérő mértékű késést okoznak és ha akár minimális eltérés is van két bemenet képi beállítása között máris más idő kell a feldolgozásra. Érdekes, hogy minden bemenethez külön képmód használható (meg is jegyzi a tv), de bemenetenként nem lehet állítani az audio idő korrekciót csak globál. Tanulság. Egyféle képi beállítás használata minden forrás esetén, amihez beállítom a késleltetést és többet nem szabad piszkálni a képet.
Lehet jelntősége: a tv szoftverét már frissítettem a most decemberben kiadottra.
Az USB-nél is lehet elvileg állítani a kép minőségen meg variálni, a távírányitón lévő házikó gombot megnyomod TV-beállítások > Kép > ,de ha haza érek megnézem magam is ,mert kíváncsi vagyok rá már én is.
Számomra is ez lenne a logikus. Csak usb módban amikor bemegyek a TV-beállításokba (még a kép-ig se jutok el) kilép USB módból és átvált TV módba, innentől nem férek hozzá az usb mód képi beállításaihoz. Ez elég bosszantó és béna. Valami fw hiba lehet?
Próbáltam a home -> TV-beállítások és a settings -> beállítások irányból is, de amint a beállítást kiválasztom máris egy tv csatornát nézek.USB-ről a tv-vel nem lehet fájlt törölni a megnézés után?
Egyszer nálam is túlszaporodtak a távirányítók, már szinte négyzetméterben lehetett mérni az asztalon és állandóan váltogatni közöttük, akkor lett elegem belőlük. Így 1 db van az asztalon. Baromi jó pl az action-ökkel bekepcsolja amit kell és mindegyik készülék azon funkciója érhető el a távon (vegyesen), amire szükség van és ezek eléréséhez egy gombot se kell megnyomni. Mennyivel egyszerűbb, ha egy tv nézésről (csak a tv megy) egy media player forrás + erősítő átváltás mindössze 1!!! gombnyomás. Bekapcsolja a lejátszót, az erősítőt a tv-t átteszi a szükséges hdmi bemenetre (nem kell a tv-n a forrást kiválasztani). Ezért szeretem.
Sajnos távra csak a pfk féle tv freki parancsai állnak renelkezésre az S-es nem. Mindegy a parancsokban a 6309 megegyezik vele egyedül ez az egy jelbemenet nem stimmel, illetve ha használnám mind a 4 hdmi bemenetet akkor az lenne gond, mert a 6309-en 3 db van.
Ezzel a bakival úgy néz ki együtt kell élnem egyelőre.Még egy problémába futottam bele. Kipróbáltam a miracast-ot (remélem ez a neve), amikor az okosteló képét és hangját átküldöm a tv-re. Itt néha a videó megakadt a hang ment tovább, tehát a kapcsolat stabilitása ezek szerint nem elégséges. Ettől fájdalmasabb volt, hogy amikor a telón lelőttem a screen mirroring-ot, akkor a tv csontra fagyott és fizikai kikapcsoló gomb hiányában (régebbi philips-eken volt) ki kellett húznom a konnektorból.
Valahogy máshogy kellett volna a tv és telefon kapcsolatát bontanom?Egyébként minden más képességében hozza az elvártat a tv. Színek jók, baromi éles a kép, felhősödés nincs inkább a közvetlen széleknél (max 2 cm) van egy kis lehajlás fényerőben, de inkább ezt választom mint a felhőket. A tv hangja a várakozásaimat felülmúlja, ami jó, mert nem kell mindig a nagy külső hangot járatni, így energiatakarékosabb lehetek és tényleg csak a filmeknek adok komolyabb hangzást.
Köszönöm, hogy van ennyi türelmed a nyűgjeimhez!
-
sebgutkopf
őstag
válasz Luck Dragon #8135 üzenetére
PFS. Nem tudom mi a különbség a K-ssal szemben (talán más piacra szánték), de valaminek lennie kell, mert a távvezérlésük se teljesen azonos.
-
válasz sebgutkopf #8134 üzenetére
A PFS kézikönyvét találtam meg
, És találtam is képernyő késleltetésre vonatkozó dolgokat. Röviden minden külső megosztásakor a normál késleltetési idő kb. 1 másodperc. Régebbi, kisebb teljesítményű processzorral rendelkező eszköz/számítógép esetén ez hosszabb is lehet. A flash lejátszóknál is előfordulhat "nem hivatalos" fájloknál is. pluszban->
Audió-videó szinkronizálás
Ha a hang és a képernyőn látható kép nincs szinkronban, a
legtöbb lemezlejátszóval rendelkező házimozirendszer esetén
késleltetést állíthat be, hogy a hang szinkronba kerüljön a képpel.
További információkért nyomja meg a Kulcsszavak gombot,(piros színű lapos pici gomb lesz az)
és keresse az Audió-videó szinkronizálás témakört. Itt sem sikerült akkor jobban belemélyedünk a dologba Olyan nincs hogy nincs.Az USB-nél is lehet elvileg állítani a kép minőségen meg variálni, a távírányitón lévő házikó gombot megnyomod TV-beállítások > Kép > ,de ha haza érek megnézem magam is ,mert kíváncsi vagyok rá már én is.
A hármas kérdés 6309 ez most hogy jön ide mikor 7109-ed van? , na mindegy, az úgy nevezet okos távírányítóhoz nem tudok hozzá szólni, mert nem foglalkoztam vele, van 7DB Philips távirányító azzal elvagyok
-
válasz sebgutkopf #8134 üzenetére
PFS vagy PFK a 7109-ed? mert akkor előkeresem a kézi könyvét és megpróbáljuk orvosolni a dolgot.
-
sebgutkopf
őstag
válasz Luck Dragon #8118 üzenetére
Információidnak köszönhetően már egy 7109-es tv tulajdonosa vagyok. Mivel még szokjuk egymást ezért még nem mondhatom, hogy felhőtlenül boldog, de remélem ez az állapot is el fog jönni.
A képet elvárásaim szerinti minőségre be lehet állítani, tehát ez pipa tetszik nekem és a családnak is, az amblight szintén sikert aratott.
Amikkel még nem jutottam dűlőre:
1. USB lejátszás esetén nem tudom az egyéni kép és hangbeállításokat módosítani, mert átlép a tv módba. A képen meg teljesen egyértelműen látszik, hogy az TV módban beállított egyéni képmód paraméterei nem azonosak az usb esetén alkalmazottal.
Ezek szerint USB esetén nem lehet módosítani az egyéni kép és hang sémákat?
Ez esetleg kijátszható azzal, ha pl a normál módot testreszabom? Akkor lehet, hogy az usb ugyanazon képi paramétereket fogja a normal-nak értelmezni, mint a tv módban?2. A kép - hang szinkronba hozásával valahogy még nem jutottam dűlőre. Mintha folyamatosan változna a kettő egymáshoz képesti viszonya. Amikor azt hiszem már együtt mozog a kép és a száj akkor egy másik jelforrás esetén mintha megint más lenne az idő. Pedig most még a tv saját hangszórójáról beszélek nem a külső erősítő késleltetés a téma. Mi a tapasztalat a hang késleltetéssel?
3. A rádiós távirányító eléggé megnehezíti a dolgomat, hogy a logitech harmony távirányítómat felprogramozzam, mert a hiányzó parancsokat ir hiányában nem tudom megtanítani. Ezt megtrükköztem azzal, hogy a 6309 távirányító parancskészteltét töltöttem a harmony-ra, de egy dolog sajnos nem stimmel. A 6309 nem rendelkezik beépített műhold vevővel, így ha direktben akarok hdmi-ről tv-re váltani, akkor nem tv-re, hanem sat-ra teszi a tv-t.
A source menüben a jelforrások sorrendje valahogy módosítható?
Egyrészt néhány ezek közül nekem csak útban van, másrészt számomra közel se ideális a sorrend. -
benjonino
tag
válasz Luck Dragon #8132 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaid!
-
válasz benjonino #8130 üzenetére
benjonino
Igen LG kijelző van benne, de csak ennyi, ez egy alap kijelző ami a Philips saját módosítása alapján kért. majd beleteszi a saját technológiáját, és amit liszensz szerződéssel megvásárolt.
A böngészés lehetséges, a 6008K-mal pl a mobilarénát simán tudom nézni, videókat megtekinteni és kommentelni, így nem lehetetlen, csak a HBB rendszer gyengesége miatt igen lassú a dolog, és néha a rubik kockával kezdek játszani És az utolsó kérdésedre a válaszom igen lehetséges, de előtte meg kell tekinteni milyen wifi szabvány van benne. És akkor nem érhet csalódás mert már tudod mivel állsz szemben.
Tükröződésmentes bevonatról nem tudok nyilatkozni, a 6008K és a 8008S is sok fényt kap a szobánkon keresztül így sajnos esedékes a redőnyök bevetése. Nagy a valószínűsége hogy ezen sem lesz ha csak nem veszel rá matt fóliát, amin én is gondolkodom.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
benjonino
tag
válasz Luck Dragon #8118 üzenetére
Köszönöm a válaszokat kedves TIT és Luck Dragon
Még néhány aprócska kérdésem lenne, ami már nem fő választási szempont, csak érdeklődés szintjén...
- A 3D megjelenés passzív szemüveges. Jól gondolom, hogy akkor az LG technológiát alkalmazzák? Ebből kiindulva, lehet, hogy az egész belseje LG? És az jó nekem?
- Lehet a TV-n szabadon böngészni? Értem ez alatt, hogy pl movi.cc-ről tudok filmet nézni?
- Egy ismerősöm mesélte, hogy vett egy Samu okostévét, és wifi-n kapcsolódott az otthoni hálózatra, de valamiért a wifi sebessége nem érte el azt a szintet, ami kellett volna a zökkenőmentes filmnézéshez. Előfordulhat ilyen ezzel a készülékkel? -
ftc
nagyúr
válasz Luck Dragon #8126 üzenetére
Jó kérdés.... pl most épp nem csinálja( kihúztam a230-as zsinórt s visszadugtam)... de a garancia meggondolandó
thx a helpet
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz Luck Dragon #8123 üzenetére
Csak dühítő,főleg amennyi volt,nembaj majd veszek Lg-t
A tv már 2x bekapcsolt magától.Jó ez az új fw is látom,ez egy buta tv,nem okos. -
Szia.
1 Itt túl sokat nem tudsz tenni, amit javaslok csinálj egy gyári vissza állítást. ha ez nem megy akkor második pontként fogod a garancia jegyét, és vissza kell vinni, mert az SSB feladta a harcot.Ez az én (tipp)em. Bár ne így legyen.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
ftc
nagyúr
Hello,
van vkinek 42PFL7108K/12 TV-je?
A probléma a következő:
a TV kb 1 percenként elsötétül s kikapcsol s újraindul. A TV kb 2 hetes....
szerintetek?
-
Ugyan ezért ne verd a fejedet a falba még a végén neurológia lesz belőle. A 3D tartalmat én "személy" szerint egy évben csak nagyon minimális használom, ellenben az ambilightot annál többet nekem az többet ér bármilyen 3D-töl Akkor érzem a hiányát a legjobban ha barátoméknál vagyok és ott egy LG plazmát esténként nézünk és egyszerűen a szememnek hiányzik az a "fényrengeteg"
-
dualcore
őstag
-
süti5
őstag
Múltkor írtam, hogy nagy (20gb-on felüli) fullhd-s 3d filmnél úgy láttam, laptopról lejátszva akadt a kép. Usb-ről, pendrive-val viszont nincs ilyen gond. Lehet, hogy a wifi nem viszi át ezt a mennyiségű adatot és ezért akadt?
A másik, hogy szeretnék venni nagyobb adattárolót (1 tb külső vinyó), amit rácsatlakoztatnék közvetlenül usb-n a tv-re. Az hogy oldható meg, hogy a laptop lássa a külső vinyót, és esetleg közvetlenül arra tölthessek le, mondjuk wifin keresztül?
Ez a nas esetleg? -
dualcore
őstag
TIT kolléga ezt neked szánom.
Sajnos vannak akik ilyenek.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
Azért ajánlottam mert a székesfehérvári (Sárga)csillagban 5-15-25% kedvezmények vannak a tv-kre és a 7509 most 220E ha jol emlékszem rá 5év garanciával a 42" colos.
A 40PFL8008S 240E csak már kétséges hogy lehet kapni mert "Kifutó" modell lett sajnos'(
Szerintem elkapkodták.
Pumma
A 21:9 tv csak a Philips cinamával találkoztam de ott a 16:9 képarányt úgy jelenítette meg hogy a két végét lecsípte és úgy arányilag éles maradt, de ha teljes képernyőt szerettük volna akkor széthúzta az egészet,ámbár nem nagyított bele. Beltéri egységnél a 4:3 szabvány az még sokkal rosszabb volt. a kijelző közepén egy "kocka" 4:3-arányban megjelenítette a filmet és a maradékot lecsípte. De minden beltéri egységen is lehet állítani a képarányon és a kitöltésen és a benti Motorola beltérínken egész jól betudtuk lőni a teljes képet. Erre csak azt szeretném mondani hogy függ a film arányán, oszthatóságán és a megfelelő külső mm-is ,Még arra emlékszem hogy a fantasztikus négyes az szép volt rajta "az volt a próba film mindenen, azóta is utálom
TIT
Nem szeretnélek megsérteni de vannak olyan emberek akik nem nagyon érzékelik a háromdé hatást, a volt munka társam sem érzékelte. mikor mi már láttuk azt. Vagy csak egy igazi IMAX 3D keresel
benjonino
Az ötösben is van cpu és egymagos ,minden tévében van cpu típusonként még láthatod a hő leadó lukacskákon is egy fehér vagy fekete színű passzív borda hűtőt kell keresni az SSB-n
És ahogy TIT kolléga is mondta a 6-válaszd És az ambillightót pedig szerintem imádni fogod és az első 2 napban világos nappal lehúzót redőnnyel fogod nézni a tv-t mert az újdonság varázsa hajtja az embert[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz Luck Dragon #8107 üzenetére
Köszi.
Mi az oka,hogy itt nem olyan a 3d csak a 8-asba(kicsit drága)?
A család látja a kijövő részeket csak én nem,ezek szerint jó.Benjonino: Ha 5-öst veszel akkor tényleg nem csalódsz az ambiba,mert nem lesz ami rossz húzás lenne mert jobb,mintha nem lenne.
Az 5-ös láthatóan gyengébb képminőségbe(mosottabb is)+design-ba is.
Nézd meg MM-ben.
Cpunak lennie kell benne max.1 magos,annak is vinnie kell a filmeket,visszább valakinek a 4-essel se volt gondja,de már csak ezért is és a 200Hz miatt is 6-ost vegyél,nehogy később bánd meg,mert akkor már nincs visszaút.(ill. 8 napig van elvileg)[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
-
laca770311
csendes tag
sziasztok
nemrég vettem egy ilyet a konyhába :24PFL3108H
olyan gondom van hogy a médialejátszóban nem tudok állítani képarányt.
minden formátumnál (film) széthúzza a képet. mindenki tojásfejű.
tud erre valaki valamilyen megoldást? -
sebgutkopf
őstag
válasz Luck Dragon #8110 üzenetére
Megnézni mindenképpen meg akarom a kiszemelt darabokat. Viszont a 7509 áráig már nem biztos, hogy el akarok menni.
A külső sw számomra nem ér pénzt, amikor igazán jó hangot akarok, akkor ott áll a tv mellet 2x280W-nyi hangfal rendes erősítővel előtte cambridge audio dac-al. Itt az 50w-os sw inkább lábtartónak tűnik, mint hasznosnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #8110 üzenetére
Korábban volt szó itt a képarányokról: (#8054) anrab "a képarány. a 16:9-es úgy jeleníti meg a 21:9-es formátumú képet hogy belenagyít és levágja a széleket és az alját-tetejét." Ez most mennyire igaz egy új Philips-re, vagy csak az alsóbb széria csinálja ezt? Mert ez nekem nem szimpi. Én az eredeti méretet preferálom.
Másik: nem inkább 400Hz feletti Motion Rate-et tudó tévék a jobbak? -
benjonino
tag
válasz Luck Dragon #8098 üzenetére
Köszönöm a választ!
Útmutatásod alapján elindultam és TIT javaslatára a Philips honlapján össze is tudtam hasonlítani a két készüléket.
Kiderült, hogy az 6309-es 3D és Smart, míg az 5209-s nem az. Ezen felül láttam még, hogy a 6-s fogyasztása az 5-snek a 3/4-e, vagy lehet, hogy a 2/3-a. Talán már csak ez utóbbiért is megéri megvenni a nagyobb típusszámút. Évek alatt talán bejön a különbség.A kérdésem most arra vonatkozik, hogy képminőségre mennyivel jobb a 6-s?
Ez írja a 6-sra:Pixel Plus HD
200 Hz-es Perfect Motion Rate
Micro DimmingÉs az 5-re:
Digital Crystal Clear
100 Hz-es Perfect Motion RateJól gondolom, hogy a 200 Hz-n jobb a mozgásmegjelenítés? A többi marketing-jellemző-leírót nem ismerem. Szóval, ha eltekintünk a smart-tól, és a 3D-től ( ezek nem hatják meg a családot ) akkor csupáncsak a képminőség marad. Vajon ezek a plusz képjavító algoritmusok megérik a különbséget?
Ja, és még ott van az, hogy a 6-sban az írják, hogy Dual-Core CPU van benne, míg az 5-ben ki van húzva. Ha nincs benne CPU, akkor hogy játsza le az USB-ről a filmeket? Vagy csak azért nem írták rá, mert nem CPU-s megoldással alakították ki? Ezek szerint a filmlejátszás is rosszabb az 5-snél?
Eléggé ráizgultam erre a TV-re. Az ambilight-ról eddig csak álmodtam, félek, hogy sokat várok tőle, és csalódni fogok benne.
Még egyszer köszi!
-
Burning Sky
Tégy úgy, és ha az sem jön be, akkor átnézzük hogy mi a gond pontról-pontra
sebgutkopf
Ha már úgy is az üzletben jársz nézd meg a 7509-et is Sőt vásárlás esetén próbáld ki őket vásárlás előtt.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz Luck Dragon #8105 üzenetére
Most megint hajlok a 7109 felé.
A kábel témában abszolút egyet értek veled, fontos a minősége, pont ezért aranyozott fejest használok jelenleg is.
Ha reggelig nem álmodom valami mást, akkor valószínűleg a 42"-os 7-est veszem meg.Köszi!
-
Burning Sky
csendes tag
válasz Luck Dragon #8101 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, hogy előkerested miattam a papírokat. A mi szemüvegeink zacskóban voltak egy kis dobozban, nem volt rajtuk fólia sehol. Szerintem holnap telefonálok az ügyfélszolgálatra, hátha találkoztak már hasonló hibával, ha egyáltalán hibás valami. Bár annyira hülyének azért nem érzem magam, hogy ne tudnám megoldani, ha nem lenne baj...
Brigi
-
Nem a tv osztálya határozza meg a 3D-t hanem a kijelző és a képmegjelenítő és segéd progik ami bele vannak "ágyazva" itt van a 32PFK6509 kézi könyve is minden meg van benne ami csak lehet, jó kis tv- de a 3D és a passzívitás támogató 400Pmr az neked nem fog "nagy" 3D tartalmat megjeleníteni, sőt az én 6008K-sem jelenit meg színte semmi 3D -s tartalmat pedig az is passzív és 600Hz-s
Philips tv tesztelése alatt aminél igazából lehetett látni a 3D tartalmat és vitte a primet 84pfl9708sA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
dualcore
őstag
válasz sebgutkopf #8102 üzenetére
Üdv. Először is el kell döntened hogy, egy magasabb kategóriát szeretnél, vagy nagyobb méretet. A6-os szériában a felső szegmensben a kivetítők és az alkalmazott képalkotó szoftverek már hozzák azt a minőséget ami egy jó filmhez kell. A 7-es széria ezt még megfűszerezi egy két dologgal,az pedig hogy egy monitorhoz hasonlítsd a fényerőt azt nem igen jól teszed. Hisz ez egy TV készülék és nem 60-80 cm-ről nézed, hanem néhány méterről. A 120 cd/m2 az igen kevés hidd el kell a nagyobb fényerő. Én is szinte csak mozizásra használom az én tv-met és nem bántam meg hogy nagyobbat vettem a tervezettnél. Igen hamar megszoktam és a mozi rajta nagyon szuper.
-
válasz sebgutkopf #8102 üzenetére
Nagyon szívesen
Vissza térve a dologra,mivel az eseteidben az 1080P használod a két készülék mindegyik ennek megfelelően alkalmas rá de nem mindegy hogy ez a felbontás mekkora átmérőbe van elhelyezve.
A kép megjelenítésnél minél kisebb a kép átmérője és annál nagyobb a kép felbontása négyzetcentiméteren annál nagyobb az élesség. Ez azt jelenti hogy a 42"-ban az 1920x1080 felbontás 0.4843 mm ez ppi-ben 52.45
De ugyan ez a felbontás 47 collban 1920x1080 - mm-ben 0.5419 És PPI-ben= 46.87. (ha jól számoltam ki)
Nézzük a HZ-et a 6 szériában 200 PMR van mig a 7-ben 600 az-az egy másodperc alatt 200=600 szór rajzolja fel ugyan azt a képet. Így a nagyobb mozgási effektek nem mosódnak el és sokkal részlet gazdagabb lesz az egész a 7 esetében.
Nézzük a megjelenítő technológiákat a 6-ben van Pixel Plus , egy saját fejlesztésű digitális szűrő képfeldolgozó technológia amit kifejlesztett a Philips , aki azt állítja, hogy javítja a kijelző az analóg adás jeleket a TV-n. A második NaturalMotion ami nem Philips találmány csak megvásárolt liszensz ez egy brit szoftverfejlesztő cégtől van. Ez a NaturalMotion specializálódott animációk létrehozásában segít a játékoknál , és a filmeknél. A harmadik Micro Dimming (javítja a kontrasztot a sötét és világos képrészletek között ez sem Philips ,hanem a samsung D szériából lett átvéve közismertebb a (Kolibrikből).Ez volt a hatos, de a hetesben ugyan ez megtalálható csak fejlettebb lássuk miről is van szó.Micro Dimming Pro ez ismerős lehet Ugyan azt tudja mint az előzőekben leírt csak még segít a hz-feldolgozásában is ezt 400Hz felett megtalálható. Második Digital Natural Motion ez egy újabb és fejlettebb progi ami 2009 év Q2-ben jelent meg az Iphon játékok és játékonzoloknál, harmadrészt külső médialejátszók fejlett digitális animációk, képfelrajzolás,megjelenités,színkordinációkat "pofozza" a megfelelően a helyükre.Pixel Precise HD Pixel Plus-ra alapjaira épül. A kép színeit és mozgását segíti pluszba .
A 3D tartalom is hasonló de ahogy írtad ne nagyon foglalkoztat így most nem megyek bele.
A fényerővel kapcsolatban ami az első mondatodban szerepel tisztelettel de vitatnám ,ugyanis vannak nagyon világos nappalik ,vagy szobák ahol PDL sorozata is és a fényérzékelő szenzorok erősen tudnak dolgozni, úgy hogy fényerőből sosem elég, de hála az istennek ezen lehet állítani, vagy automatán hagyni, ugyanis a 6-szegmenstől felfelé kettő darab fényérzékelő található. általában a két legfelső sarokban pici tűnagyságú lencsék pihennek.Felhősödés sajnos mindegy hogy milyen szegmens 4- a 9 szériáig ha olyan van képes a felhősödésre ez attól is függ milyen kép javító progikal van ellátva mint kijelző panelbe ágyazva vagy maga SSB-ről. Láttam már hogy 6 szériából nem volt semmi baja, de egy 7108-nak már volt felhője. de ugyan így 89xx nek nem volt semmi, de a 6-nak volt.
Ha HDMi-használsz ott értelmes egy jó minőségű kábelt vásárolni, nem azt mondom hogy aranyozott fejest, de ne is a legpocsékabbat , én hamat-használok. De itt is figyelembe kell venni, az 1.0-1.4-kiadás is, mert a lejátszóformátumoknál külső mm-ről való lejátszást is befolyásolhatja, mint felbontás / fps.
TIT
PFK6509-ben passzív van, és Lg panelos.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz #94529552 #8096 üzenetére
Nem hiszem,szívok így is a lassúságával néha a 6509-nél.
Luck Dragon: Az érdekelne engem is,hogy a 7-es 3d-be mivel jobb a 6-nál és a 6509-be lg panel van(passzív)?
Melyik jobb az lg vagy a samu panel?
Az aranyszabály,hogy ha van 2 tv azonos árban akkor mindig a kisebb a jobb.
Az én problémámra is tudsz valamit mondani?(Miért nem látom a kijövő részeket?)Családtagok látják és nem méret és távolságfüggő.
Van olyan lg ahol láttam,hogy kijött és valamelyiknél nem(5-ből 2-nél láttam)[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz Luck Dragon #8098 üzenetére
Először is köszönöm, hogy ilyen mélységében foglalkozol a kérdésemmel, dilemmámmal.
Még lenne néhány kérdésem a válaszodhoz:
A plusz fényerő igazából nem érdekel, mivel én a természetesebb színek híve vagyok és a 350 cd-t egy irreálisan magasnak tartom (ugye monitoroknál is az áhított fényerő a 120 cd/m2), amitől még messzebb menni nem feltétlen cél kivéve, ha udvaron napsütésben kívánnám használni.Méreten azért van két verzió terítéken, mert jelenleg 42"-es tv-m van, aminek a kávája jóval nagyobb, így a fizikális méretek figyelembevételével a mostani vékonyabb kávákkal már a 47"-es tv is elfér ezért nem egy adott méret két versenyzőjét tettem egymás mellé.
a 7-nek és sokkal nagyobb a technikai támogatása a 2 és 3D tartalmak megjelenítésnél hogy érzékelhető is legyen a dolog 30%-al jobb.
Ez mit jelent pontosan? HDMI-ről jövő (nem tuner) tartalom esetén van látható különbség? A 7-es panelje kevésbé felhősödik, nagyobb színteret tud megjeleníteni? Sajnos ezekről egyik leírás se szól, ami miatt elég rosszul informáltnak érzem magam, pedig ez érdekelne igazán.
A 3d mint dolog annyira nem hoz lázba, tudomásul kell vennem, hogy nélküle már nem lehet kapni amblight-os tv-t.Elmondható, hogy megjelenítőnek használom a tv-t, amire hdmi-n küldöm az 1080p jelet, ez teszi ki a használat 80%-át. Tehát úgy is finomíthatnám a kérdésemet, hogy jobb-e annyival a 7-es panelje és annak vezérlő elektronikája, hogy nagyobb és pontosabb vizuális élményt tud nyújtani, mint a talán egyszerűbb panellel és vezérlővel szerelt, de nagyobb méretű tv?
Egyik nap a magasabb széria, másik nap a méret tűnik vonzóbbnak.
-
válasz Burning Sky #8099 üzenetére
Megleltem a tv-d kézi könyvét, és azon belül a 3d hiba okokat így az első fő kérdés amit mindig leír, hogy a szemüvegen lévő vevőlencsén lévő folliát levetted? Mert amiatt sem kaphat jelet?
UI este tudom csak megnézni a válaszod.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- XPEnology
- Villanyszerelés
- Hobby elektronika
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- The Elder Scrolls V: Skyrim