Új hozzászólás Aktív témák

  • hakos1987

    őstag

    Nos, tegnap felkerült a helyére a 65" 806-os.
    Első benyomás: falra rakni rohadt para, és fél óra agyalás, hogy mit, hogyan fogj meg, hova rakd, ideiglenesen talpat rá, stb. Az biztos, hogy fix fali konzolra az életbe nem raktam volna fel, még szerencse hogy kihúzható van.
    Persze a konzolt, fali bútorokat át kellett fúrnom, így lett vagy este fél 11, mire mindennel végeztem....
    Amit nagyon hiányolok, hogy a Sony XE93 hátulján vannak kábelrögzítő fülek, amivel szépen el lehet helyezni a vezetékeket a TV hátulján. Hát itt egyik oldalról jön a HDMI, ami nem mellékesen vaskos és alig lehet miatta a burkolatot felpattintani, a másik oldalról (miért is ne) pedig a tápkábel. Na, ez utóbbi most belóg az Ambilight ledek elé, így szép árnyékot vet a falra... majd fel is kell ragasztanom valahova... Szóval a falra helyezés, kábelelvezetés jelentősen megdobja a beüzemelés élményét, izgalmát ;]
    Viszont utána: ami nagyon szembetűnő, az a mozgásmegjelenítés, a kép "mélysége" és a kontraszt. Ez utóbbi jelentős előrelépés a korábbi TV-mhez képest. Sokat nem tudtam állítani még a képmódokat (mivel későn végeztem), de amit első nekifutásra állítottam (filmmaker mód, OLED kontraszt), az nagyjából jónak tűnik. HDR-nél is filmmaker módot választottam, viszont Dolby Vision-nél melyik lenne a megfelelő (világos?)? Egyébként nem kevés a fényerő, így ezen félelmem nem igazolódott be szerencsére. Ami még böki a szemem, amikor pl. MyTV telenor app-ot indítok és nagy felületen van fehér kép. Na az nem fehér, hanem szürke. Ez melyik érték állításával korrigálható?
    A menüvel még barátkoznom kell, hiába használtam eddig is Android TV-t, sok az opció, funkció.
    Pixel és/vagy szubpixel hibákat kerestem, eddig nem találtam szerencsére :)
    Ambilight: sosem használtam és most még fura, azt veszettem észre, hogy arra figyelek és nem a filmre. Viszont sokkal jobban kíméli a szemet és érzetre nagyobb képméretet ad.
    Összességében eddig tökéletesnek találom a TV-t, 1-2 apróságtól eltekintve. A képi beállítások pedig még folyamatban vannak, de a minőségre nem lehet semmilyen kifogást találni, az biztos.
    Végezetül itt egy kép az akasztottról :))

    [ Szerkesztve ]

    Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

Új hozzászólás Aktív témák