Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Kezdem anyumat tanítani a Kodira, hogy szokja meg mert az egy dolog, hogy primitív a gyári lejátszó de ha vége a megnézett tartalomnak a kép úgy marad és ha bealszik anyum akkor az nem olyan fincsi Kodiban viszont van képernyőkímélő (nem utolsó sorban)
-
minilego
senior tag
Nagyon ritkán használom a tv-t, gyerekek meg az asszony használja. Ők használják a netflixet, hbo-t(series x-en keresztül) csak gondoltam jó lenne alapból.Nem hiszem hogy olyan bonyolult lenne saphira az app. A Saphi-s videolejátszó meg annyira alap, hogy... De ezt leszamitva, meg hogy néha aramtalanitas kell rendben van, a kepe szép, mármint nekünk. A gyerekek szobájában van mi stick jól is megy de egy hbo-ért nem veszek ebbe a TV-be is.
-
Kisszaboo
junior tag
válasz pajorgergo #33892 üzenetére
Hitelre vettem én is....de megéri.
Philips 65 Oled 805 , Asus Zenfone 7 , és 7 Pro
-
törölt tag
válasz rainman72 #33885 üzenetére
Nincs sok hely, így az 55" már több mint elég, az is előnynek tűnik, hogy elvileg nem feltétlenül kell mellé soundbar, így attól megválhatunk, ami már elmossa a VA paneles - OLED árkülönbséget.
Még TCL-t nézegettem QLED-del, esélyes, mert az AmbiLight csak engem érdekel a családban... -
Kisszaboo
junior tag
-
pajorgergo
aktív tag
válasz blakey #33882 üzenetére
Nálam PC-ről mennek a 4K filmek a TV-re, még a TV hangszórója sincs használva, helyette egy JBL bar 5.1 van rákötve.
PC is a JBL bar-ba van követve így nem kell azzal bajlódni, hogy a TV áteressze a hangot a soundbar-nak, a "maradék" 4K HDR képet meg natívan küldi tovább a TV-reJelenleg egy 70PUS8506/12 és egy 65PUS9206/12 között vacilálok
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz rainman72 #33883 üzenetére
Nem csak Shield vagy Dune van, bőven van választék, egyébként lehet venni pl. egy Fire Tv Stick-et is 15e-ért, teljesen jól használható, akinek meg kiépített házimozi rendszere van az áldozni fog a jobb lejátszókra is, valamint nem a mostani 150e ft-os kategóriából választ megjelenítőt. Akinek meg van egy kis érzéke a Linuxhoz, szeret "mókolni", vagy csak egy olyan eszközt szeretne amire többféle OS telepíthető, annak ott vannak az rPi vagy Amlogic boxok, utóbbiakból van olcsó és drága is, minőségi megjelenítés és hang, ennél több nem kell, én is használok egy Vim3 Pro egy külső USB DAC-al, számomra zenére és mozira is tökéletes, "streamhez" Apple TV 4K-t használok. Illetve van ugye, aki havonta cseréli a TV-it, annak is egyszerűbb lenne, ha egy normálisabb lejátszója stabilan kiszolgálná.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rainman72
nagyúr
-
törölt tag
Philips OLED-eknél mennyit lehet saccolni élettartamra? Négy-öt éves Samsung LED-es tv-n már látni homályosodást és nem túl élénkek a színek, kb. ennyit bírhat egy OLED is, vagy nézzek inkább VA-t, ha jellemzően ketten mozizunk szemből?
-
rainman72
nagyúr
válasz blakey #33882 üzenetére
De amikor 120-140ezer az 50"-os tv akkor nehéz kiadni egy nagyobb összeget nVidia Shield-re,Dune-re.
Marad a belső lejátszó vagy egy olcsobb kinai cucc.
És az emberek nagy része így gondolkodik minilego nem neked lett címezve
Ezt nem igazán lehet kitörölni a fejekből itthon.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
blakey
titán
válasz minilego #33880 üzenetére
A TV-ket megjelenítőnek "kell" használni, kell hozzá egy normális külső lejátszó és a probléma megoldva, 20 éve csakis így mozizok, 99%-ban hibátlan, nincs problémám semmivel, most sincs. Nincs és nem is lesz olyan TV ami 1:1-ben kivált egy normális külső lejátszót.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rainman72
nagyúr
válasz minilego #33880 üzenetére
Rá kell szánni a pénzt egy MI Stick 4K-ra sztem,másképp nem megy,vagy egy Mi boxra.Disney+,apple tv+ sincs Saphin.
Vagy tv csere lassan lejár a gari venni másik tv A multkor is írtál egy jó árat a PUS7906-ra.Azt végül vettem.Te voltál jól emlékszem?[ Szerkesztve ]
-
minilego
senior tag
Saphin nekem csak hbo app kellene még valami normális videolejátszó.
-
bnorci71
addikt
válasz AxBattler #33873 üzenetére
"...A firmware jelenleg csak alkalmanként érhető el közvetlenül a TV-n...."
pont tegnap csináltam keresést nem talált új FW-t, na meg örülök, hogy most raktam alapra a Tv-t
migabi24 #33874
mindehol panaszkodnak rá"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
migabi24
nagyúr
Nálatok androidos tv-n működik a Hbo Max? Nálunk kilép bármit indítok
-
félisten
Philips verteilt Android TV 11 für 2021er LCD, MiniLED und OLED TVs
... azaz érkezik az Android TV 11 a 2021-es modellekre."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Nem lehetne a trollgyereket pihenőre küldeni a TV-s fórumokon olyan 7-14 napra?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
king3000
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit több, mint egy hónapos Philips 58PUS8506 tulaj vagyok. A TV-ről annyit röviden, hogy meg vagyok vele elégedve.
Egy dolog van, ami zavar: a beépített Chromecasttal érzetre 15-20 FPS-sel érkezik meg az asztali számítógépről a továbbadott kép. Mind a kettő eszköz vezetékkel csatlakozik a 200 MB/s-es hálózathoz. A Chromecast app újratelepítésével is próbálkoztam már...
Más is ilyen lassúságot tapasztal, ennyire lenne képes a beépített Chromecast?Aláírás
-
bnorci71
addikt
válasz bnorci71 #33837 üzenetére
Na most alapra állítottam a tv-t, beállítottam a képet, hangot, csatornákat majd áramtalanítottam.
Semmit nem telepítettem.
egy pendrive van rádugva a rendszernapló rögzítéshez
Próba indul."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
-
rainman72
nagyúr
válasz Kisszaboo #33860 üzenetére
Miről beszélsz??Milyen 2 millio?? [1.049.000]
Ez kb a 806 szintje.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Kisszaboo #33858 üzenetére
Azért, mert ez úgy van, mint például a HDD-nél, hogy fajlagosan (1 TB adattár ára) mindig egy sávban a legolcsóbb a termék (jelenleg ugye a 10-12 TB-os HDD). Amely ennél nagyobb vagy kisebb az fajlagosan drágább (a nagyobbak újabbak, tehát fokozottan drágábbak).
Az OLED TV-nél jelenleg kijelző területre számolva az 55-65"-esek a legolcsóbbak. A nagyobb méret felé nem lineárisan növekszik az ár, különösen a 83", de még inkább a 97" vonatkozásában (luxus felár). A 42"-nél nyilván nem kérhetnek arányosan annyival többet, mert kicsi.
Pl.
Philips 55OLED806: kijelző-terület: ~8230 cm2: ~400 eFt
Philips 77OLED806: kijelző-terület: ~16248 cm2: ~800 eFt
Tehát 800 eFt-ért lenne korrekt.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
rainman72
nagyúr
válasz Csabi1984 #33850 üzenetére
Az baj így távolrol nehéz megmondani mi a rossz vagy jó vagy mi kékebb vagy zöldebb.
De akár nekem lehet az is jó ami neked.
Ott kéne lenni,látni állítgatni,mert így nehéz.
Ezeket a Saphi tvket am nem nagyon piszkálom,alapból jó szokott lenni,van 2 is jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Kisszaboo #33852 üzenetére
"Várhatóan 1 hónapon belül rendelkezésre áll"
Egy kicsit furcsa, hogy a 77"-es OLED-ek közül az MM-ben kifogyott az A1, B1, C1 és megjelent a 806. 8 hónapig hol volt? Drága még ennyiért...Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Csabi1984
addikt
-
rainman72
nagyúr
válasz migabi24 #33842 üzenetére
Ha bekapcsolod a din.kontrasztot,kontraszt üzemmódot vagy a színjavitást az nem csinál ilyet.
A színhőmérsékletnél a hideg erősít a kék színen de az se zavaró.
A fehérszintnél lehet bele nyúlni de az se okozz erős kék szint.
Ezeket most nézem pont Saphin,szóval fura[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok hol lehet a hiba? Egy 7855/12 Philips TV van édesanyámnál is megpróbálom külírni a furcsaságot. Minden filmnél, még a Tv műsorban is ha egy sötétebb "kék" szín van pl Rendőr, tűzoltó, mentő akkor a kék szín eléggé kiemelkedik mintha túlvezérelt lenne.
Ez a jelenség a "Film" módban is él ahol elvileg minden picit szürkébb vagy milyen.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz pajorgergo #33838 üzenetére
Ennyiért drágácska
Nem rég 310e környékén mozgott.
Nézzed az alap 70PUS8506-t [kerestem neked 35ezret egy láda sör lesz ] vagy a qwerty távos PUS8536-t is.A 46 végű csak színben más.Ha kicsit vissza olvasol van itt új tulaj is,ki indulásnak jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
pajorgergo
aktív tag
Sziasztok,
Tervezek váltani egy Samsung UE507002kxxh-ről egy PHILIPS 70PUS8546/12-re.
Van bármi olyan gyerekbetegség ami elő jöhet?
Vagy ha van bármi tanácsa a fórum tagjainak azt szívesen meghallgatom
Egy JBL Bar 5.1-el tervezem használni, valamint bizonyos esetekben egy PC-re kötném HDMI-vel. -
alaves
addikt
válasz bnorci71 #33834 üzenetére
Tipp:
1. Lehetőleg mellőzd az USB3 csatlakozó használatát (kék belű)
2. Vedd sorba, hogy melyik külső eszköz vagy app okozhatja a problémát.Ui.:
Telekom android TV kütyü 2. napon lefagyott és dobott egy üzenetet: "Ellenőrizze, hogy a TV 4k képes-e". ... Hát hogyne, persze... (C1)
A képminőség jobb volt a CI kártyával, csak sajnos megszűnik a helyi kábel TV szolgáltatás. A Telekom-os android TV-s dobozból jövő jelen baromi nagyra van véve a zajszűrő algoritmus. Sokan panaszkodtak, hogy OLED-en 'furcsa' a TV adás képe, talán ezért. Megnézem majd, VLC-vel vagy Justplayer-el, hogy a 'kütyű'-n van-e ez a brutális szűrő vagy eleve így jön a jel az optikain.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
válasz bnorci71 #33831 üzenetére
Akármilyen topikba látogatsz, ahol különböző eszközökről van szó, akár lejátszó, TV, mindegyiknél van valamilyen hiba, ahol az újraindítás segít, amelyiket pl. nem lehet távolról (ssh) újraindítani ott az áramtalanítás a megoldás és ilyenkor jól jöhet egy okoskonnektor, morbid vagy sem, ez van. Ez a mai "orvoslás", szinte minden eszközt "gyógyít". OLED-nél az kikapcsolás utáni és órákon át tartó áramtalanítás nem túl jó, de ha néhány órával később áramtalanítasz néhány napra az nem gond, a lényeg, hogy lefusson a pixelfrissítés. Bármilyen rendszeren előjöhet bármilyen probléma, pl. hétvégén a Kodi alá feltettem egy kiegészítőt, mert szükségem lett volna rá (gyári Kodi tárolóból), elsőre nem tűnt fel, hogy gond lenne vele, simán használtam a Kodit majd következő bekapcsolásnál már nem működött normálisan, újraindult a Kodi majd az OS is, újratelepítettem az OS-t, Kodit, beállítottam, megint újraindult. De most tudtam, hogy az utoljára feltett kiegészítő lehet a problémás, ssh-n keresztül tudtam törölni és utána már jó lett. Ez is egy olyan hiba, amit nem mindenki tud megoldani, megtalálni. Én ezeket már nem problémának tekintem, hanem megoldandó feladatnak.
Egyébként tegyük fel, hogy sikerül venned egy olyan TV-t, ami nem indul újra viszont van néhány pixelhibája, a cserepanelnek is, majd a sávosodás is megjelenik, akkor kérdezem, hogy nem lett volna jobb együtt élni a néha áramtalanított de hibátlan képpel rendelkező TV-vel?ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bnorci71
addikt
nincs gyerekzár
ezt a nincs kép csak hang egy egyszerű csatorna váltás után is produkálni tudja
aztán áramtalanítom és van kép, így a beállítási gondot elvetném
ha Conax kártya lenne a ludas hangnak se kellene lenniblakey #33830
nem azt mondtam, hogy ördögtől való csak vicces vagy inkább morbid ,hogy kel egy okoskonnektor az okos tv-hez ha megfagy ne kel jen felállni az áramtalanításhoz
értem én ,hogy ilyen el is tudom fogadni, bár elfogadhatatlan inkább kénytelen együtt élni az ember vele, de azért az is érdekes, hogy nem mindenkinek. Elkezdtem a heti 1x áramtalanítást is mégis fagyogat.
A gyanú egyébként még mindig az frissítés után alapra kel állítani a tv-t csak még időm nem volt hogy egy órát a beállítással szarakodjak.
De a fiú Lg-je érdekes sose fagy meg a saját oprendszerével.
Azt csak halkan kérdem az Olednek mennyire tesz majd jót, hogy 4-6óra tévézés után megfagy és áramtalanítja az ember.ellenpélda a Windows
95 meg Millenium anno 1-2-3évente újra kellett tenni érdekes az Xp óta nem valahogy felnőttek a feladathoz kékhalált se tudom mikor láttam utoljára, szóval meg lehet írni egy szoftvert rendesen is csak akarni kellene nem akarják leszarják megveszi a nép így is a készüléket."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
blakey
titán
válasz bnorci71 #33827 üzenetére
Az okoskonnektor nem ördögtől való, én is használok ilyet, telefonról könnyen kikapcsolható, akár házon kívülről is. Nyilván van távos verzió is. Hasznos cucc, mert nem egy eszköz képes lefagyni, stb. Sajnos a mai eszközök a túlságosan is sokoldalú szoftverek miatt néha elfordulhatnak szoftveres hibák.
Utoljára írom le, a mai eszközök ilyenek, és erre még az is rájön, hogy túl sokat is akarunk tőlük, ennyi elvárásnak már nem tudnak megfelelni. A sima, bekapcsolom és használom TV már nem divat, van, aki TV-vel torrentezik, van, aki mindent rá akar pakolni, pedig ahogy 30 évvel ezelőtt úgy most is a TV-k csak megjelenítők. Eladhatod, vehetsz másikat, vehetsz másik márkát, de olyat nem fogsz találni, ami ne fagyna le, vagy épp mást furcsaságokat csinál. Nekem az össze nagy márkától volt TV-m, ha a tökéletes TV-t szeretném akkor sajnos nem lenne TV-m, egyik sem az, mindegyiknek volt valamilyen szoftveres problémája, amit 2 év után sem tudtak javítaniELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kisszaboo
junior tag
Kiegészítő garit a TV vásárlása után mennyi ideig lehet venni?
-
bnorci71
addikt
válasz blakey #33825 üzenetére
igen kihúz bedug a megoldás, mint már sokszor
de bassz okostv-hez okoskonnektor ne mááááá így se férek a távirányítóktól
nem most pont nincs hozzádugva HDD egy egér van de ezt ha semmi nincs akkor is tudja csinálni, bezzeg amikor a diagnosztikai penrdive volt hozzádugva nem csináltaa nejem azt mondta vigyem a csába
el is gondolkodtam, de 3hónap alatt 100e bukta azért nem kevés"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
blakey
titán
válasz bnorci71 #33824 üzenetére
Ilyenkor a teljes újraindítás segít, ha nem lehet akkor egy 30 másodperces áramtalanítás, ilyenkor jól jöhet egy okoskonnektor amit távolról kikapcsolsz, majd vissza. Nincs hozzácsatlakoztatva egy merevlemez? A kulcs azt jelenti, hogy kódolt a csatorna.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
ehh ma reggel megint nem volt kép, meg kódoltak/zároltak lettek a csatornák, nejem már elvitetné a tv-t mert persze, hogy 90%ban nála jön elő a probléma.
A csatorna logó mellett ahol a kedvenceknél a szívecske van a kulcs mit jelent?
Nem tudom, hogy van a tv belvilága de érdekes youtube/netflix stb. megy programinfó is tv adásnál ilyenkor csak hang van kép nincs."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Alien!
senior tag
válasz ghorinka86 #33818 üzenetére
klasszik ledsor problémának néz ki, LG-knél jön elő gyakran. A 1,5 év viszont rövid idő szvsz.
-
rainman72
nagyúr
A Samsung in is haldoklig sajna [link]
Eme nagy márka
Legalább egy időben látszik hogy semmi se perfect,ez van
Tessék bele olvasni a TCL topikba is.
Szóval lassan semmit se lehet megvenni[ Szerkesztve ]
-
Kisszaboo
junior tag
Szerencsére van meg garid
-
félisten
válasz bozarjoska #33809 üzenetére
Akkor szerintem ez az átlagba belefér, és inkább a fénykép nagyította fel...
#33797 Kisszaboo
Igazán írhatnál pár egyéb TV-t, ami 70" méretben, ugyanennyi pénzért (most 315-335k HUF) jobb képet ad."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
nagyúr
válasz bozarjoska #33809 üzenetére
Melyik hogy sikerül.
De egy DL-nek jobbnak kéne lennie
Rengeteg rtings tesztet nézve,vannak ettől jobbak azért.[ Szerkesztve ]
-
bozarjoska
őstag
válasz lenrok #33798 üzenetére
Igen amúgy a telefon azért felnagyítja. Plussz az ambilight azért sokat dob rajta, úgy tényleg nem lehet látni és szép a fekete. Csak kiváncsi voltam hogy ez mennyire normális.
AxBattler
Átlagos volt a fényerő és rendes uhd tartalomnál nem lehet látni. Az ambilight tényleg nagyon jó, telejesen fekete lesz és homogén.Mindenki
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor először bekapcsoltam a tvt akkor ha csak annyit mondtam a google segédnek hogy "direct one", már nyitotta is meg az appot. Aztán jött egy frisstés és bármit mondok neki most már csak youtubeon keres. Ez normális vagy valami el lett állítva?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz rainman72 #33799 üzenetére
Van, mert írtam, hogy OLED-en bekapcsol, maximum Saphi-s LCD-n nincs.
-
félisten
Sneak peek at Philips' high-end 2022 OLED TVs, 907 and 937
"Earlier this year, Philips confirmed that its upcoming OLED807 will feature the new brighter and more efficient OLED EX panel."#33796 bozarjoska
Mintha a második képen már egyáltalán nem látszódna...
Átlagos fényerőn nézted, vagy 100%-on?
Valós TV adás, és normális minőségű videó(fájl) lejátszásakor is látod a felhőket?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hunaqua
addikt
Ezek a felhők mindnél jelen vannak,márkától független. 100%-os tökéletes panel nem lesz egyik lcd-ben sem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest