Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sirdond

őstag

válasz freddirty #28418 üzenetére

Azt, hogy illene, vagy nem illene nerfelni, az jó kérdés. Tény, hogy ez a cold bv build elég speciális és "niche" mechanizmusokat használ (supreme ego, mana abuse flaskákkal és pf-fel, speciális cluster jewelek, stb..), ami nem mindenkinek fekszik és nem egy kezdő build, ahhoz,hogy életképes legyen kell egy minimális gear, amit az első 1-2-3 hétben nem könnyű megugrani az átlag játékosnak. Ez mindenképpen a nerf ellen szól.
    De, ahogy te is mondod, ha ezek az alap gear-ek megvannak, akkor elég OP build lesz belőle és ez ugyanígy igaz a fire és a lightning verziókra is. És őszintén szólva eléggé trivializálják a játékot ezek a build-ek, ami játékfejlesztői szemmel nézve eléggé kérdéses, szóval én simán el tudnám képzelni, hogy jobban nerfelik és megérteném. (És igen, ebben benne van az aurastacker és a többi ilyen abuse build is). Mert,ha ilyen buid-eket adsz a többség kezébe, úgy, hogy csak nagyon minimális befektetés kell, akkor hosszútávon a játékosok elvesztéséhez vezet, mert unalmas lesz a játék.
    Nyilván ez nem ilyen egyszerű, ilyen komplex játéknál, mint ez is, ott vannak az egyéni prefenciák, mint nálad is. Mindenki mást élvez a játékban és ez rendben is van, csak pont emiatt nehéz is megfelelni mindenkinek, minden ligával. Ráadásul bárki bármit mond, az MMORPG műfaj, amit a PoE is képvisel, nagyon halott a többi populáris kategóriához képest, csak egy nagyon kicsi réteg, így állandóan harcolni kell az új játékosokért is a régiek megtartása mellett (talán csak az RTS áll rosszabbul).
    Én még mindig bízok a GGG döntéseiben, ha hosszútávot nézem a játék óriásit nőtt és rengeteget fejlődött, ha rövidtávot nézem (mondjuk az elmúlt 1 év), ott is rengeteg pozitívum van a cluster jewelekkel, a determinisztikus craftokkal (harvest és aw + conqueror orbok), a specifikus loot chestekkel, csak, hogy néhányat említsek.
    És igen, vannak negatívumok is, egyértelmű (lásd ajtós liga),de úgy gondolom egy próbát megért, tesztelni akarták hogy reagál a nép, reméljük levonták a megfelelő következéseket belőle.

Egyébként, ha másfelé nézelődsz, bátran merem ajánlani a Project Diablo 2-t még mindig. Kicsit elfogult vagyok, mert D2-n "nőttem fel", de szerintem óriási, amit a PD2 fejlesztők csináltak és csinálnak folyamatosan, a rengeteg újítással és QoL változtatással egy amúgy is jó játékot még magasabb szintre emelnek folyamatosan. És az, hogy több,mint 2 hónappal az indulás után is még 5-10e aktív játékos van, szerintem magáért beszél.

Másik lehetőség pedig a Last Epoch, amit még nem volt lehetőségem kipróbálni, de tervezem a közeljövőben és folyamatosan követem, mert nagyon ígéretesnek tűnik.

• Mirman

őstag

válasz freddirty #28418 üzenetére

Szerintem is érdemes néha kihagyni egy kis időt . Én pl Harvestet magamhoz képest komolyan toltam (majdnem teljes map completion , egész jó gear , endgame boss killek). Heistet teljesen skippeltem és csak néha néha standardre mentem efl buildeket kipróbálni hogy mit indítsak kövinek.

Ezt a ligát viszont rettenet várom , teljesen mindegy milyen lesz ezt no-lifeozom. :C :C

Új hozzászólás Aktív témák