Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz kristof123 #12399 üzenetére
Igen, rákerestem már a wikin is közben, mert sikerült teljesen összezavarnom magamat (On maps, quality is treated as extra item quantity. It is added to the quantity from affixes of the map.)
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Gothmog
senior tag
válasz kristof123 #12396 üzenetére
Biztos, hogy 20% fölé lehet tornászni? (
Ezt nem tudtam, és elnézést, ha rossz tanácsot adtamIgen, rosszat, lásd alább...)Szerk: Bakker, és tényleg, mekkora benézés a részemről!
Már nem is tudom mióta játszom úgy, hogy Zana mindig kiegészíti a quality-t, úgyhogy felesleges maxra chiselezni, és erre most ránéztem a map device-re, és tényleg csak item quantity-t tol. K*rva angol, a francnak kell ennyire hasonlónak lennie a két szónak (qulatiy vs quantity)[ Szerkesztve ]
-
0karmacoma0
senior tag
válasz kristof123 #12396 üzenetére
Ez tényleg nem rossz dolog. Eddig eszembe se jutott ez. Most mondjuk nem mertem volna, mert csak azokat akartam letolni ami kiesett pár Vault körből, és nem maradt volna map a vidihez.
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00-1102/characters
-
kristof123
őstag
válasz 0karmacoma0 #12395 üzenetére
Szerény véleményeny szerint:
T15-ös mapokat mindig 20q-ra told chisellel, a map device további quantity-t rak majd rá neked. Emellett az ilyen mapokat mindig vaal-ozd meg, ha esetleg t16os mapot csinál belőle, azt jó pénzért el tudod adni, vagy le tudod tolni a nagyobb profit reményében.Üdv,
K. -
Gothmog
senior tag
válasz 0karmacoma0 #12393 üzenetére
Jópofa
Csak egy apróság: a mapokat elég ha +15%-ig chiselezed (a map device úgyis feltolja onnan 20%-ra).
-
0karmacoma0
senior tag
válasz 0karmacoma0 #12287 üzenetére
Kiegészítendő a leírást, csináltam egy vidit a kariról emlékbe így liga végén. Random bolyongok olyan mapokon amiket nem ismerek(Csak most raktam fel a T15-öket az atlasra), meg még trade-elni is kimegyek kétszer, de ha valaki kíváncsi a karira itt egy vidi: https://youtu.be/48mquLQgL38
Az inc aoe Kitava map mérgező talajjal tudtam, hogy nem jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00-1102/characters
-
félisten
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
-
Gothmog
senior tag
-
Remiel
őstag
válasz San398 #12387 üzenetére
Én nem keverek össze semmit, a lényeg, hogy egy Vaults of Atziri Vaal Pyramid mapot vaaloztam és rare lett, a képen a skinje csak ami az "extra"
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Gothmog
senior tag
válasz Remiel #12383 üzenetére
Nem rossz, de rosszabb is lehetett volna.
Én SSF-ben játszottam/játszom most csak ebben a ligában, és ugye a piros mapoknál kötelező legalább egyszer vaalozni, ha hozzá szeretné adni az atlaszhoz az ember. És ilyenkor, ha egy térképből csak egy darab esett, és ki tudja, mikor esik legközelebb (már ha esik egyáltalán), akkor nincs veszíteni való, mindent be kell próbálni, még azt is, amit normálon reflexből dobnál félre azzal, hogy vagy esik másik vagy inkább veszek egy jó darabot poetrade-en.Csak egy példa: ugrottam én már neki pont a múlt héten pl. olyan Core map-nek, ahol a bossnak 100% increased area effectje volt (talán még extra sebzéssel is) és amúgy temporal chains-szel, meg ha jól emlékszem akkor increased attack és cast speedje, persze sok más általános egyéb finomság mellett. Malachai-ig nem volt gond, sima kiruccanás volt a dolog, de basszus... a bossnál addig szenvedtem, míg el nem fogytak a portál lehetőségek, és nem is lett meg a térkép. Még a harc első fázisán sem jutottam túl. (Azóta sem esett Core map). Egyszerűen röhejes volt, ahogy az első fázisban akkorákat csapott (ez a buzogánnyal földre vágós támadás), hogy azzal a rendelkezésre álló teljes terület legalább 2/3-t lefedte vele (ugye 100% increased area effect...), az ütés persze one-shot jellegű volt, és a temp chains miatt már eleve esélytelenül, tetű módra próbált elugrálni az ember (oké, ezt még ki lehetett volna kerülni okosan időzített curse immunity potikkal, de sajnos Malachai még be is volt gyorsulva, úgyhogy kb. idő nem volt semmire...)
És nem ez volt az egyetlen ilyen piros vaalozásom. De valahol megvan ennek is a szépsége és élvezeti értéke. T15-ös térképet például csináltam meg úgy, hogy phys reflect és no leech párosításúra jött ki vaalozás után a térkép. Én meg egy pure physes slayerrel játszottam. Nagyon odafigyeltem, kb. úgy haladtam majdnem, mintha egy Thief játékkal játszanék, de valahogy összehoztam. Na, az a maga módján nagy élmény volt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha van egy convert x% phisycal to lightning, akkor azt éri meg erősíteni, vagy érdemes mellé tenni egy convert to cold supportot? Nem gyengítik egymás ha az egyiktől amúgy is kevesebb a phys dam?
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12378 üzenetére
Szerintem a Vaal packt nerf után jobban számít a life mint korábban. Slayernek hiába bugos a pantheon nem nagyon látszik az életén semmi, viszont más karakterrel néha kifejezetten nehézkes-lassú leechelni, és ha nincs nagy phys reductionod, tényleg nagyokat ugrál le a hp. Előző ligában kb mindig maxon voltam mindennel, most azért oda kell figyelni(ami amúgy a legjobb dolog ebben a patchben), és kell az a kis life tartalék. Nagyon sokat számít milyen karaktered van, mert pl egy jó Jugg 5.5k élettel is leszarja a világot, egy evasion kari meg néha 6,5k-val is belehal egy szar rngbe. De például lehet olyan kari is ami nehezen kezeli a sebezhetetlen részeket, mert chargeok kellenek neki, vagy ilyesmi, annál is kell a life. Szerintem a flat life a köveken brutálisan op ötlet volt.
Amúgy a sebzés tényleg érdekesebb kérdés. Mostanra mind a két karakterem ott van, hogy 1 hitel kb mindent bossokon, extra lifeos rare-eken kívül, viszont ha ennél kevesebb dmg-m lenne néhány boss kifejezetten idegesítővé válna. Most nem tudom, hogy ehhez a sebzéshez van-e balnceolva az egész, és nagyon fog fájni ha ez nem lesz, vagy szimplán most op minden. Amúgy a Shaper/elder itemek miatt kb mindegy, mert azok is egészen beteg hibrid statokat meg 6-7 socketeket tudnak rollolni, csak utóbbi átlag játékosnak nem túl elérhető, abyss meg az. Kíváncsi vagyok mi lesz. Elvileg a subclassokat is átdolgozzák, szóval lesz úgy is balance változtatás.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12377 üzenetére
Én a life részt kevésbé éreztem drámainak, aki 6k HP-val nem tudta leverni a bossokat, az 6,5k-val is szívni fog, a onehitek pedig 8-9k-t is bevisznek pechhes esetben.
Védd a fákat - egyél hódot!
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12376 üzenetére
Ja. Ez tökéletesen így van. Liga elején craftoltam egy 10% Inc Dmg, 15% global phys dmg, 7%max life követ, amit kb slammelni/eladni se érni meg, mert megveri egy 50 lifeos, flat dmg-s abyss kő.
-
Har_melin
addikt
válasz simondr #12375 üzenetére
az abyss jewelek szerintem nagyon durván belenyúltak a játék balanszba, főleg a flat ele dmg oldalon.
Csak a kardot néztem, ott gyakorlatilag lightningnál azonos, cold és fire dmg-nél pedig kb. 75% volt az egy jewelen elérhető flat ele dmg a fegyver saját T1 rolljával. És ilyenből lehetett akár három-négy is a buildben, miközben az increased módosítók nem csökkentek. Gondolom a többi fegyvernél is hasonló lehetett a megoszlás.
-
simondr
senior tag
válasz 0karmacoma0 #12372 üzenetére
szerintem zana 8 mod lesz
ezután úgy fog kinézni a zana által nyitható korábbi ligák elérhetősége hogy:
1) anarchy
2) bloodlines
3) essence
4) torment
5) rampage
6) ambush
7) beyond
8) nemesis, breach, abyss
nehogy már egy átlag gamer elérje az értelmesebb contentet -
félisten
Szerintem felejtsük el az egészet.
-
Har_melin
addikt
valószínűleg zana lesz, ha lesz. Én pont azért nem nagyon kezdek új buildet ebben a ligában, mert gyakorlatilag mind az abyss cuccokra épít. Vagy a unique darabokra, de még inkább a jewelekből összeszedhető brutális flat sebzés értékekre.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12369 üzenetére
Szerintetek mi épül be a core játékba Abyssból? Magát a mechanikát nem szerettem(Backtrack, idegesítő szörnyek, kevés Lych), de az itemek kinyitottak egy csomó buildlehetőséget amit eddig nem lehetett összehozni. Utóbbiért cserébe szinte minden öv szemét ami nem headhunter, egy glovenak nem is tudom mit kell nyújtania, hogy verjen egy 2 socket tombfistet egy melee buildben, és a Lightproacher is bis jópár heronál. Ha Zanamod lesz, akkor kb minden jól rollolt Abyss gem-ért, vagy armourért abnormális licitek lesznek, ha meg az egészet kiszedik, akkor megölnek egy csomó buildet.
-
GabN73
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, igen, trademacrom is van.
Elmelyulok a wikiben akkor, főleg a T1-T2, legacy rollok világában.
Kb 1 hete kezdtem, standard league, van egy 79-es freezing pulse inquisitorom /jelenleg pihenon van/ illetve folyamatban van egy kb/barrage raider (lvl 74 körül van).
Utóbbi jobban bejött, igaz jelenleg survability gondokkal küzdök vele, meg mindig tabulaval van szegenyem, pedig pont van fent egy megfelelő regalia 10 ex-ert
Mapokban emiatt elakadtam t5 környékén, a trash könnyen lemegy, bossoknal viszont fekszem.
Szoknom kell hogy itt a facetankolas bizonyos szintig nem fog működni
-
Gothmog
senior tag
válasz Har_melin #12365 üzenetére
ha van trademacrod, akkor a ctrl-c megmutatja a rajta lévő modok szintjét, általában ha nincs legalább két T2-nél jobb rajta, akkor már nem éri meg craftolni.
Csak egy apró kiegészítés: ha bekapcsolja az ember az opciók (UI fül) résznél az Advanced Mod Descriptions lehetőséget, akkor külső program nélkül is, pusztán az ALT billentyű lenyomására immár az is látszik a tárgyaknál, hogy az adott tulajdonság prefix/suffix-e, netalán unique, valamint látható az értékintervallum, amit elvileg felvehet, s ami miatt említem ezt az egészet - látható, hogy melyik Tierbe esik az adott tulajdonság.
-
Har_melin
addikt
Bejelentették a menetrendet a következő ligáig:
- az abyss még négy hétig fut (feb. 26-án ér véget), az új liga március 2-án kezdődik. Az Xbox változatot később jelentik be.
- mivel visszatértek a három hónapos ligákhoz, nem lesz az új liga előtt a turmoil/mayhemhez hasonló race
- három hét múlva várhatók a részletes infók az új ligáról, ami szerintük nagyon más lesz, mint az eddigiek (??)
- az Abyss supporter pack-ok az új liga csomagjainak bejelentésével megszűnnek, akinek kell, az addig vegye. A War for the Atlas csomagok még maradnak.[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz GabN73 #12364 üzenetére
még egy dolog az árazáshoz: a unique cuccoknál sokszor nagyon eltér az ár attól függően, hogy milyen roll van rajta. A Facebreaker pl. már 1 fuse-tól kapható, de ha a legjobb roll-lal keresed, akkor 40 chaos körül indul. A poetrade-en a [wiki]-re kattintva megnyitja a cucc wikia oldalát, ott meg tudod nézni, milyen sávban vannak a változó értékek és ahhoz képest hol van a te cuccod.
-
0karmacoma0
senior tag
Hát ez egy elég összetett kérdés. Igazából minél többféle karaktert játszol annál jobban átlátod majd, mennyiért szoktak menni különböző cuccok, mit keresnek az emberek egy adott buildhez. Ha hatékonyan akarsz farmolni, akkor a Jeweller orb fölötti currencyket veszed fel csak(poeninjan tudod csekkolni mi mennyit ér), a rare-ekből a shaper/elder base-eket, amulettet és gyűrűt. Simán lehet találni értékes sima rare armorokat is, de kezdőként olyan sok idő beárazni, hogy szimplán nem éri meg felvenni csak az egyértelműen értékes base-eket, de azt úgy is jelzi a lootfiltered. Vannak a chromaticot(3linkelt szín) és Jewellert(6 socket) adó cuccok. Liga elején fel lehet venni mind a kettőt, később már csak az utóbbit. Unique itemeket is érdemes mind felvenni, idővel majd kiismered mi a szemét. POE trade macro segít gyorsan beárazni, csak arra kell figyelni, hogy néhány uniquenak nagyon széles skálán mozog 1-2 értéke így a max roll sokszorosát érheti az aljának(pl Facebreaker).
Egy értékes item általában magas lifeal és némi resistel kezdődik. Nagyon sok cucc life nélkül eladhatatlan, nagyon jó dmg rollok kellenek pl egy amulettre, hogy elvigyék élet nélkül, viszont egy ilyen is lehet nagyon értékes. Beárazni úgy tudsz valamit, hogy poe.trade-en berakod filterbe a fontosabb statokat, és rákeresel. Online onlyt kapcsold ki, ha pontosabb értéket akarsz, valamint figyelj arra, hogy hátha van egy szabad suffix azon amit el akarsz adni, mert ha még rámegy egy mestercraft, akkor sokkal értékesebb lehet a cucc.. Az első pár eladót a listán ki lehet hagyni, mert nagyon sok cuccot pricefixelnek. Ha valamire amit kiraktál, azonnal érkezik 3+ üzenet, akkor nézd át jobban az árát, mert valszeg épp átvernek. Van néhány item aminél maga a high level base ér sokat. Főleg a shaper/elder itemeket érdemes csekkolni 80 fölött. Shaper 80+ tegezt vagy 83+ Foilt nem nagyon kapsz 20c alatt.
A craftolás kezdőként flaskáid megfelelő rollolásán kívül nagyon nem ajánlott. Sok mindenen el lehet csúszni. Közben azért lehet nézegetni poedb-t, hogy milyen szintű base-re miket tud rollolni a játék, de eladásra craftolni szerintem még rutinos játékosnak se minidig éri meg a hatalmas szerencsefaktor miatt. Később ez a legnagyobb fun a játékban, de nagyon sok rutin, currency és türelem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
1) ha az "új vagyok a játékban" azt jelenti, hogy még a mapok szintje alatt vagy, akkor alapból azt javasolom, hogy csak unique cuccoknál és div cardoknál foglalkozz eladással. A liga közepén az alacsonyabb szintű dolgok már olyan olcsók, hogy sokkal több időt (és így currency farmolást) veszítesz az árazással, mint ha játszanál helyette.
2) A lootfilter nem ad árat, lehet, hogy a TradeMacro-ra gondoltál? Az csak olyan cuccoknál megbízható, ahol vagy nincs változó érték (pl. div cardok, mapok) vagy csak 1-2 és az is egy szűk poolból kerül ki (flaskák, unique cuccok). Rare és magic dolgokhoz nem lehet megbízhatóan használni, az csak a poetrade-en manuálisan megy.
3) ilvl 80-84 alatt fehérnél cuccnál csak pár dolog van, amit érdemes lehet craftolgatni, de azokat a lootfilter is külön mutatja (spiked, gripped gloves, a kétszínű csizmák, steel és opal ring). 6S-5L cuccra ha van elég alch-od, akkor egyet rá lehet nyomni, aztán ha szerencséd van, akkor jó lesz, ha nem, akkor csak ennyit buktál, de alapból megy azonnal eladni. (Megint csak: most, a liga közepén. liga induláskor még van ára.)
sárga cuccnál ctrl-c, poetrade-en "import item data" és ctrl-v, aztán meglátod. ha van trademacrod, akkor a ctrl-c megmutatja a rajta lévő modok szintjét, általában ha nincs legalább két T2-nél jobb rajta, akkor már nem éri meg craftolni.
-
GabN73
addikt
Sziasztok,
eléggé új vagyok a játékban, egy két dologban kéne egy kis segítség:
árazás, eladás - mit érdemes felszedni, és hogy tudnám meghatározni jól az árát? Van lootfilterem, de a legtöbb esetben kicsit túlárazottnak tűnnek a dolgok.
craftolás - igazából valami "deep" guidet keresek, amiben kicsit szájbarágósan le van írva hogy mit hogy érdemes. PL esik egy 6S 5L, érdemes e forgatni 6L-re, vagy mehet vendornak, rare-k esetén mit érdemes craftolni hogy többért el lehessen adni, egy sima, normal itemet mennyire éri meg elkezdeni a 0-ról megcsinálni stb stb
-
0karmacoma0
senior tag
lol. Meguntam a lych kergetést így 5 exért megvettem az unid 2 socket Tombfistet hogy meglegyen a 36. challange, erre szó szerint a következő mapen találtam egy 2 socketes tombfistet ami 20 sec alatt elment 5 exért. Pedig még szidtam is magam, hogy a spawn buff miatt tuti bukok vagy 3 exet ezzel.
-
Gothmog
senior tag
válasz Har_melin #12360 üzenetére
Szerintem ezek a Shaper által elfoglalt térképen a boss mellett megjelenő "tintafekete" figurák.
Azután lehet, hogy tévedek...
(Nekem is három vagy négy darab van meg belőlük az "acsívmentek" alapján. Bár én nem is erőlködöm, mert az Elder és a Shaper is olyan mapokon rendezkedett be, amiket el sem érek... (SSF-ben játszom, és tényleg van egy olyan terület az atlaszomon, amihez jóformán semmi sem esett, és map upgrade-del sem érem el. Na ott tanyázik a három elder guardian, és a shaper is a körül tűnik fel hébe-hóba. Mindezt úgy, hogy per pillanat azért 101 térkép megvan teljesítve a T1-T15 sávban...)[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
akkor jól gondoltam, hogy ezzel a duelist alatti fő körök használhatatlanok, csak a kifejezetten sword-ra vonatkozó passzívok működnek.
Más: van egy challenge, amiben 100 Null Portal-t és 20 Agent of the Void-ot kell leverni. A Null Portal rendben van, azt tudom mi, de mi ez az Agent of the Void? Nem emlékszem, hogy ilyennel találkoztam volna, pedig azt mutatja, hogy négyet már megcsináltam.
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
Ugye jól veszem ki az Oni Goroshi leírásából, hogy ez 1H fegyvernek számít, de sem a dual-wield, sem a 1H+shield passzívok nem hatnak rá?
-
tibee77
őstag
En behuzom ezt a tabot is, csak megvärom, hogy leakciozzäk, std-n sok helyet fog felszabaditani.Viszont az äräval melle löttek, kerülhetett volna annyiba mint egy essence tab, mert igy azert dräga...Na mindegy, mint mondtam majd akciozzäk.Amugy ahogy lätom vegre megturboztäk a lich bossok spawn rate-jet, räfert mär.A jo Isten se tudja häny ilyen depth-ben voltam mär es meg csak 21 bosst öltem le, remelem ettöl majd lejjebb mennek azert az äraik a 2 socketes cuccoknak, egy olyan csukät be kell meg szereznem liga vege elött.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
Remiel
őstag
válasz Har_melin #12353 üzenetére
hát erre tuti nem költenék, annyi nincs, meg úgyis felhasználom, a splinterek meg elférnek a sima currency tabban is
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Har_melin
addikt
Végre a különböző fragmenteknek, breach töredékeknek is lett saját tabjuk. Nem is annyira drága., bár ennél is kivárom majd az akciózást.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz San398 #12351 üzenetére
Ó köszi, rápróbálok így még egyszer(tízszer) holnap. Jó lenne már kipipálni, mert az összes nagyon könnyen megvolt, ezzel meg szenvedek régóta. Mondjuk inkább ez mint 50 Lych. Szerintem az egész szerveren nem láttak annyit
-
San398
őstag
válasz 0karmacoma0 #12348 üzenetére
Ezt találtam és működik: Keep an eye on your debuffs. If you see one with 10sec countdown, this is it!
And do not run to fires - that will remove the debuff.-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
félisten
válasz 0karmacoma0 #12348 üzenetére
Azt nem használom, de most látom, hogy life regenem sincs. Az itemek nem utalnak erre. Fura.
-
Har_melin
addikt
úgy látszik, keveset játszom, mert most futottam bele először valamibe:
shaper map, időnként megjelenik egy shaper(hez hasonló) figura, elereszt három shaper ballt és eltűnik. A ballok nem sebeznek (vagy olyan keveset, hogy nem érzem), a figurát nem tudom támadni, mi ez? kellene vele valamit csinálnom?
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Plazmacucci #12347 üzenetére
A Blood Rage degen szokott ilyen furcsaságot csinálni, de ettől még pl a dmg on full life működik.
A Defeat Hybrid Widow while being covered in spiders challenge-re van valami tippje valakinek? Elvileg mikor lent van a háló akkor kéne megölni de vagy 20 próbálkozásra se adta be az arcsit. Azt hittem a Cyclone meg Reave aoe miatt, de Dubble strikeal és Blade furyval se sikerült.
-
félisten
Az mitől lehet, hogy egy híján nem töltődik fel az életem és az számít maximumnak?
-
Mirman
őstag
Picit körülményesnek tűnt a videóban de lehet hogy használat közben egyszerűbbb , hátha segít.
-
Win-T
senior tag
válasz simondr #12340 üzenetére
Akkor ződ', nem sárga. Én sajnos tök színvak vagyok, nem is tudom sokszor megállapítani, hogy milyen színű a socket, csak úgy hogy belepróbálom a kavicsot. A kékkel nincs gond, de a másik kettő nekem szinte egyforma. (Jöhetne valami colorblind option, sok játékban van.)
[ Szerkesztve ]
-
simondr
senior tag
1 sárga, 1 kék, 4 piros kombót
asszem lemaradtam a legutolsó patch notes-ról, sárga socket?
eddig zöld, piros, kék és fehérről tudtam
mod: a sárga socketbe mit lehet tenni? bedobsz oda egy rare gyűrűt vagy amuletet? vagy már vannak sárga support / skill gemek? Te biztos hogy a POE-val játszol?
[ Szerkesztve ]
-
Win-T
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen
O-O
I
O O
I I
O Okonfigurációban lehetséges a socket linkelés vagy ez nem jöhet ki? Fegyveremre nem szükséges a 6 link, de 4+2 kellene és az 1 sárga, 1 kék, 4 piros kombót ugyan nagy nehezen sikerült rá kipörgetni, de a fenti szerint kellene összekötni őket.
(szerk: szétszedi a fórummotor a csodálatos ascii kreálmányom, azért remélem érthető mit szeretnék )
[ Szerkesztve ]
-
0karmacoma0
senior tag
Életemben először csinált valami pozitívat a Remnant, nem is aprózta el. Legalább még egy challange megvan.
-
tocsek18
senior tag
ÖT év
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12332 üzenetére
Arra vonatkozott, hogy az item farmolás is currency farmolás. Most a bisco elérhetőségét megritkították, így kevesebben tudnak kizárólag currency farmolásra berendezkedni, "ki kell menni a hidegbe", hogy legyen tradelhető cuccod. A bisco OP egy témában, de ezen az alapon egy Headhunter vagy egy Doomfletch Prism is az, mert azok meg a játékot trivializálják annyira, hogy tényleg csak futni kell. Ha valami problémás, akkor az az, hogy jó ötlet volt-e egyáltalán egy, a játék gazdaságát az alapnál ennyire megbillentő cucc behozatala, de ezen már túl vagyunk.
"Most kb elmegy a 6-15c csak a mapokra, és ha nincs sextantblokkolva amit farmolsz, akkor soha nem hozod vissza a térkép árát, csak szép lassan visszakúszol 14-15-ről 12-11-re."
Erre írtam, hogy nem a lootot kell hozzáigazítani a bisco szintjéhez, hanem a map dropot és az upgrade-et kellene javítani, pont azért, hogy fenntartható legyen a T10 fölötti mapozás külön befektetés nélkül is. Legyen map, amin játszani lehet, aztán esik, ami esik.
"nekik óránként esik fejenként 1, neked meg hetente."
De nekem nem azért nem esik, mert nekik igen, innen kezdve a sárga irigység faktoron kívül érdektelen. Nem előlem vagy előled veszi el, nincs véges készlet a játékban, hogy ha neki 100 exája van, akkor nekem már nem jut.Védd a fákat - egyél hódot!
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12331 üzenetére
"A trade farmolás azért nem azonos egy bisco speedrunnal, mert azért egy shapert vagy über atzirit leverni még mindig kihívás a játékosok nagy részének, még lvl90 környékén is, egy T10-es mapot viszont kis túlzással, de a hülye is meg tud csinálni ekkor. Az eladható, értékesebb cuccok pedig shaper/elder verzióban sem tömegesek, ugyan úgy egy csomó szemét van köztük, tehát nem automatikus currency forrás. Ráadásul egy exa az egy exa, mindegy milyen szintű mapon esik, egy ilvl 72-es vagy ilvl 82-es cucc pedig nagyon nem azonos liga, ha a lehetséges rollt nézzük."
Ezt a részt nem igazán értem. Pont azt írtam, hogy a játékban elérhető nehéz high level kontentek(endbossok, shaper/elder mapok) nagyon rossz bevételi források egy könnyed speedrunoláshoz képest, ráadásul egy jó über atziri, shaper killer build szerintem nincs nagyon messze egy Bisco árától. Ahogy írod 1 exalted 1 exalted, nekik óránként esik fejenként 1, neked meg hetente. Amit leírtál az pont abba illik bele amiről én beszélek.
Kicsit túl lett ez amúgy pörögve, mint mondtam nekem nincs bajom ezzel. Diablo 3ban azt utáltam a legjobban a farmolásban(pre kieg), hogy a clearspeed növelésén kívül szinte semmi eszközöd nem volt javítani a farmolás hatékonyságán. Poeban imádom ezt az egész rendszert, csak szerintem kicsit közelebb kéne hozni a dolgokat egymáshoz. Egyáltalán nem az kéne, hogy aki 10 perces hideoutban való vacakolás után fut egy slipstreames mapot 15 perc alatt, úszkáljon a pénzben, de aki top tier mapokat akar járni, az azért keressen már valamit Shaped vault, Bisco, meg egyebek nélkül is. Most kb elmegy a 6-15c csak a mapokra, és ha nincs sextantblokkolva amit farmolsz, akkor soha nem hozod vissza a térkép árát, csak szép lassan visszakúszol 14-15-ről 12-11-re. Csak hozzuk közelebb a cuccokat ennyi a kívánságom.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12328 üzenetére
"A különbség az, hogy aki egy shaped Tier 10+ mapot farmol csapatban biscoval kb 10* annyi currencyt fog összeszedni, mint az aki endgame bossokat fut, és végtelenszer többet mint aki a shaper/elder cuccot csinálja."
De hát pont ezért nerfelték a bisco gyakoriságát. Akinek esik, az örül, hurrá, ez egy ilyen spéci darab. De kevés esik, tehát drága, tehát kevesen használják. Az engem abszolút hidegen hagy, hogy nekik ettől hány exával lesz több.
A trade farmolás azért nem azonos egy bisco speedrunnal, mert azért egy shapert vagy über atzirit leverni még mindig kihívás a játékosok nagy részének, még lvl90 környékén is, egy T10-es mapot viszont kis túlzással, de a hülye is meg tud csinálni ekkor. Az eladható, értékesebb cuccok pedig shaper/elder verzióban sem tömegesek, ugyan úgy egy csomó szemét van köztük, tehát nem automatikus currency forrás. Ráadásul egy exa az egy exa, mindegy milyen szintű mapon esik, egy ilvl 72-es vagy ilvl 82-es cucc pedig nagyon nem azonos liga, ha a lehetséges rollt nézzük.
"ha bármi mást, akkor imádkozol a csodáért, hogy talán majd lesz pénzed felgearelni még egy karaktert."
Ezzel nem értek egyet. Nálam most kifejezetten szar volt az rng ebben a ligában (eddig), de így is bőven pluszban vagyok, pedig közben volt pár bukó vásárlásom is. Nem úgy pluszban, hogy hoci, kérek két 6L Starforge-ot, de bőven lenne pénzem egy teljesen új kari elindításához, még az eddig megvett cuccok eladása nélkül is.Ehhez persze nyilván kell az, hogy nem olyan builddel indítottam, amihez 30-40 exányi gear kell, kell hozzá, hogy igyekszem hatékonyan játszani (very strict loot filter, stb.), igyekszem ésszel vásárolni, de ez van. Inkább legyen nehezen elérhető egy OP cucc, még akkor is, ha ezzel esetleg esélytelen a számomra, viszont így legalább ha megszerzem (akár dropban, akár vétellel), van egy sikerélményem.
-
Gothmog
senior tag
válasz Har_melin #12327 üzenetére
SSF-ben még érdekesebb a helyzet, mert a kifejezetten alacsony szintű mapok között is vannak olyanok, amiket nem tudsz az upgrade trade útján elérni.
Én például most úgy nézek ki, hogy 90/157 az atlaszom, a teljesítettek között van T14-es is (ennél magasabb még nem esett), viszont a T3-as mapok közül még hiányzik a Port és a Burial Chambers Lesem is Zana kínálatát minden nap, de még nem jöttek elő. (Viszont két-három hasonló hiányt, úgy a T2-T6 sávban már tudtam pótolni úgy, hogy Zanától megvásárolható volt a térkép.)Bár őszintén szólva nem izgat, mert én azért játszom, hogy szórakoztasson/kikapcsoljon, és addig játszom, amíg ezt nyújtani tudja. (Éppen mostanában kezdek belefáradni kicsit, mert sem a mostani karakteremhez nem nagyon akar már upgrade esni, és olyan cuccok sem potyognak, amelyekből szívesen állnék neki új karaktert tervezni.)
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12326 üzenetére
Ezzel viszont nem teljesen értek egyet. Ha nem SSF-et mész, minden currency famolás amit csinálsz. Ha über Atzirit vagy Shapert farmolsz, akkor is currencyt farmolsz és a geart ami ehhez kell ugyan úgy a mapokról fogod összeszedni, mint a "currency farmolók". A különbség az, hogy aki egy shaped Tier 10+ mapot farmol csapatban biscoval kb 10* annyi currencyt fog összeszedni, mint az aki endgame bossokat fut, és végtelenszer többet mint aki a shaper/elder cuccot csinálja. Ez az ami szerintem egyáltalán nem egészséges, és közelebb kéne hozni a kettőt.
A currency nekem is csak eszköz, semmi élvezetet nem látok a végtelen gyűjtögetésben, de jelenleg úgy néz ki a dolog, ha a tökéletes utat követed, 2 hét után megvan minden pénzed a liga végéig, ha bármi mást, akkor imádkozol a csodáért, hogy talán majd lesz pénzed felgearelni még egy karaktert. Én a kettő között vagyok, egyáltalán nem panaszkodom, de nagyon sok helyen, köztük itt is olvastam, hogy aki nem áldozta fel a fél Atlasát, vagy csak irtózik a monotonabb grindeléstől az feladta, mert szinte semmit se tudott összehozni, főleg másokhoz hasonlítva.
-
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12325 üzenetére
" az se jó érzés, hogy amit én feszes tempóban 2-3 hét alatt összefarmoltam mások egy MF supportal 1-2 nap alatt simán összehozták"
na ez az, amihez én már nyilván öreg vagyok. Ha megvan az, ami kell a saját buildemhez (ráadásul úgy érzem, hogy meg is küzdöttem érte), akkor nem érdekel, hogy mások mennyi idő alatt szedtek össze sokkal többet.
A map hiány engem is zavar, ráadásul a upgrade trade-et is elég lyukasra csinálták meg, T9-10 környékén vannak olyan mapok, amelyek nem elérhetők alacsonyabb szintről, így már ott jelentkezik a probléma.
-
Har_melin
addikt
válasz Har_melin #12321 üzenetére
kiegészítés a loot témához: semmi gondom a currency farmolással, ha valakinek ez okoz örömet. Csak úgy gondolom, hogy a játékban a currency eszköz, nem cél. Ahogy látom, a GGG is így áll hozzá, ezért nyesegette meg a kizárólag currency farmolás elérhetőségét. Nem szüntette meg, csak ugyan úgy challenge lett az ehhez szükséges gear megszerzése, ahogy bármelyik top end unique-é.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12321 üzenetére
Mondjuk ezzel tényleg nem tudok vitatkozni. Totál igazad van, csak egy Bisco liga meg egy Mayhem után kifejezetten vánszorgós, lassú feeling volt ez most. Meg az se jó érzés, hogy amit én feszes tempóban 2-3 hét alatt összefarmoltam mások egy MF supportal 1-2 nap alatt simán összehozták. Persze ez a kisebbik baj, ha az egyáltalán, az Atlas probléma jobban fáj.
-
Mirman
őstag
válasz LittleBoss67 #12322 üzenetére
Upgradelni kell a hideoutot annál a mesternél akinél készítetted és akkor nagyobb lesz , többen férnek el.
-
LittleBoss67
aktív tag
Minden mester 5 vagy magasabb szintű, de csak Zanán kívül egy mestert hívhatok be. A többinél piros az invite.
De miéééért ?? -
Har_melin
addikt
válasz 0karmacoma0 #12319 üzenetére
"egy loot chase játékban nem feltétlenül egészséges 1 itemtől függővé tenni, hogy mennyire jó feeling farmolni."
ezzel nem értek egyet. A Bisco egy fajta farmolást támogatott - de nem csak egy van. Farmolhatsz izarot, über atzirit is. De ami a lényeg: miért farmolsz? Írod, hogy már most is van (gondolom a ligában) vagy 1000 chaosnyi currencyd. És? Mit csinálsz vele? Mert gondolom nem pucér s*ggel rohangálsz, hanem már megvan az ennek begyűjtéséhez szükséges gear. Utána vége a ligának és megy ez a kupac is a standard halomba, ahol ráadásul te sem igazán játszol és ahol már amúgy is minden karaktered csúcsra fel van szerelve, vagyis végképp semmi funkciója, értelme nincs.
Szerintem kifejezetten jó döntés volt, hogy megpróbálták visszavágni a nulla kihívás melletti farmolást. Még csak nem is a lootot csökkentették, csak igyekeztek Dagobert bácsikat másfelé terelni.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz tocsek18 #12317 üzenetére
Én csak szólóban játszom. Amúgy a return miatt nem panaszkodom, mert igazából van mindig mit váltani, és most is van vagy 1000 chaosnyi currency felhalmozva, de biscoval sokkal jobb feeling volt az egész. 2 Hoardert és egy Abbadonned wealth-et váltottam be összesen, pedig nagyon sok Vaultot mentem. Előző ligában egy T10-11 is sokkal jobb profit volt Biscoval, T12 Vaultból meg kiszedtem 45 menet alatt vagy 15 exet csak divcardokból.
Nyilván valamit valamiért, de úgy érzem baromira büntetik azokat a játékosokat, akik nem akarják a Bisco-Zana8-1 mapot farmolok mintát követni. Nyilván utóbbiak keressenek lényegesen többet, de szerintem óriási a szakadék, és egy loot chase játékban nem feltétlenül egészséges 1 itemtől függővé tenni, hogy mennyire jó feeling farmolni. Szerintem a mennyiségi szorzót szét kéne szórni az affixek között, hogy némi power feláldozásával mindenhová lehessen rakni egy keveset, és a 3 ékszerrel kijöhessen egy bisco környéki quant. Másképp szerintem már nem hozzák vissza ezt az egészet, mert szerintem mindenki soványnak érzi egy kicsit a lootot Bisco nélkül, aki korábban használta.
-
AtHoS
nagyúr
Húú bakker....olvasgatom itt az utolsó hozzászólásokat és megpróbálom értelmezni, de rá kellett jönnöm, hogy vagy be vagyok baszva vagy nem ittam még eleget az értelmezésükhöz
De az minden esetre biztos, hogy ennyire nem mélyültem bele a játékba
read-only mode on the forum
-
tocsek18
senior tag
és ti soloban vagy partyban toljátok? én haverral mapoztam és nem volt sose baj returnal
-
BoneDragon
veterán
válasz 0karmacoma0 #12313 üzenetére
Én is sextantal nyomtam, de nem esett lópikula se... sőt, nem vettem észre, hogy bármiféle profitot termelnék. Kellett volna a bisco minimum, de persze az nem esett.
[ Szerkesztve ]
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Sárpac #12314 üzenetére
Az elég beteg. Mondjuk 2 tierrel fölé menni tényleg nehéz, mert kb az utolsó 15 vaultból nekem is csak 1 guardian esett ki, de a sustainnal nincs semmi gondom. Engem főleg az zavar, hogy szerencsétől függően 80-200c átköltözni egy másik map-re, így eléggé be van ragadva az ember 1 térképre. A Bisco meta után a drop is kicsit kiábrándító. Ugye 20-30c között van a 4 sextant(és a blokkolás ellenére 1-2 reroll azért becsúszik), 9c 3 mapre a zana mod, így folyamatosan váltani kell a currency-t, eladni a fölösleges map-eket, venni a sextantokat. Nyilván ez mindig is így volt, de most hatványozottan érzem. A zana 8-at sincs hangulatom megcsinálni, mert Bisco nélkül a Breach se ugyan az a feeling.
Az előző Atlason farmoltam Spider forestet, miután esett elég Vault kifarmoltam 1-2 set AW-t és Hoardert, néha ha sok fehér sextant gyűlt össze átmentem Primordial poolra, és ezek mellé párnaponta végigjártam az összes T14+ mapet, és guardiant. Most le van vakarva minden T14-15 a sustain miatt, a shaped Vault blokkolása meg kitakar minden mapet, amit szívesen shape-elnék és farmolnék még, szóval valahogy nem bejövős most ez az egész. Ha nem kezdek saját karaktert építgetni, már valószínűleg én is a következő ligát várnám.
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz 0karmacoma0 #12313 üzenetére
Korábban is írtam, hogy ez totál acc függő lehet. Neked így esik mint az eső, másnak meg egyáltalán nem.Én kezdettől fogva sextansolom a nagy mappokat és hidd el mindig vennem kell, mert folyamat ürül. Van, hogy 3-4 map alatt egy up se esik értsd 4-5 sextans 20q 120+os corrupted mappokat farmolok!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
0karmacoma0
senior tag
válasz Har_melin #12312 üzenetére
Ja ahogy korábban is írtam. totál sextant függő a mapdrop. Ha sima mapeket megyek, szép lassan leesek t11-ig. Shaped Vaultból 5-öt vettem, most van 20, és külön taben árulom a T12-T13-akat. Az a baj, ha normalizálnák a normális chisel+Alch mapdropot, akkor a saped+sextantos stratégiák elárasztanának mindent mapekkel és semmi értéke nem lenne a high tier mapeknek. Valamit ki kell találniuk, mert totálisan szembe megy egymással ez az új Shaper vs Elder koncepció és a kvázi kötelező shaped sextantolt farmolás. Mármint addig megy szembe míg rá nem húzod Orchardra a Eldert, mert utána felváltva lesz Vaulton shaper meg elder hatás, ha meg odaköltözik az Elder az utóbbira akkor free bosskill és aranyhalmok is lesznek. Szerintem ez hatalmas facepalm, de remélhetőleg csak két rendszer között vagyunk, és lesznek további alakítások.
[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
válasz BoneDragon #12310 üzenetére
A map drop tényleg egy rakás túró. Az előző ligában el voltam kényeztetve, a harbi orboknak és a beachead mapoknak köszönhetően nem volt gond a t12-15 map utánpótlással. lvl 91-en talán ha tíz t11-es mapot találtam eddig összesen, egyetlen t12-est és slussz.
-
simondr
senior tag
válasz BoneDragon #12310 üzenetére
ligakezdő bellym 7.2k fuset evet meg... van ilyen sajnos, hetekig elment rá mindenem.
Azután szereztem 2 windrippert, egyik 125 fusebol lett 6l, másik 65ból, eladtam ezt a 3 itemet és lett a semmiből 35exem -
-
rumkola
nagyúr
válasz BoneDragon #12307 üzenetére
Ezt 3 havonta én is eljátszom, azt átmegyek kazuálkodni Dio3ba.
-
la_cc
addikt
-
BoneDragon
veterán
válasz 0karmacoma0 #12302 üzenetére
Ment uninstallra a játék, eladtam 1-2 cuccom, ráköltöttem 7 exnyi fuse-t és nem adta be
-
San398
őstag
OK értettem, köszi a kiigazítást
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
Mirman
őstag
válasz San398 #12303 üzenetére
When you use an Orb of Fusing or a Jeweller's Orb on an item, the item's quality is no longer consumed. The way that quality affects the result has also been changed. Each 1% quality improves the result by 1%. This makes the Fusing process 20% easier on 20% quality items, for example.
-
San398
őstag
válasz 0karmacoma0 #12302 üzenetére
20Q=placebo, sehol nem láttam, hogy a fejlesztők azt megerősítették volna, hogy akkor jobb az esélyed a 6 linkre
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
0karmacoma0
senior tag
válasz BoneDragon #12301 üzenetére
Én napi bontásban csináltam, de nekem is éppen a Voricis 1500 alatt jött csak össze. Elég depresszív folyamat, mert nem tudod 2 vagy 5k fuse kell még. Ugye 20q-ra fel volt nyomva a páncél?
-
BoneDragon
veterán
Eköltöttem 800+ fuse-t a chestemre és nem sikerült a 6L... ráment összes maradék pénzem. Azt hiszem egy időre el is ment a kedvem a játéktól...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest