Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• djg

aktív tag

válasz Borisz76 #56325 üzenetére

Illetve még annyi, hogy azt értettem miért tettél szobánként több helyre is az átrendezhetőség végett, de miért van szükség duplára mindenhova?
    Nem úgy van, hogy ha csak szimpla, akkor is rákötsz egy tetszőleges számú kimenettel rendelkező elosztót, hogy többfelé tudd szórni egy helyiségen belül?
    A duplával jobban eloszlik? Jobb pl. 2x4, mint 1x8 egy szobában?

• djg

aktív tag

válasz Borisz76 #56325 üzenetére

Szia,

Nagyon köszi a részletes leírást!

Próbálom feldolgozni az infókat.
    Nekem ennyire komoly rendszer nem hiszem, hogy lesz azért.

A villanyszerelők a nappaliba tervezték a központot (lehet, hogy nem a legszerencsésebb, de szerintem ez már így kész van, de még majd egyeztetek velük jövő héten. Viszont még nincs veszve semmi, tudnak még vésni, alakítani, csak nekem kellene megértenem, hogy mit is akarok :D ).

Amit nem értettem az az, hogy akkor a főkábel, ami a szolgáltatótól jön bemegy a nappaliba, ott bemegy egy routerbe. A szobákba tett kiállások nem ezzel vannak összekötve? Mert én valamiért abban voltam, hogy innen a szolgáltatótól kapott vagy ha az nem jó általam lecserélt routerből kilépő kábelek mennek a falakban tovább a szobákba.
    Viszont ha most jól értem, akkor nem így van, hanem a főkábelt, ami a szolgáltatótól jön bekötik egy csillagpontba és onnan ágaztatják el több helyre egyszerre, a nappaliba és a hálókba. Innen aztán rám van bízva, hogy melyikre kötök routert és melyikre nem, illetve hova teszem az általuk biztosított eszközt. Ahova nem teszek, ott is lesz net, csak ott direktbe tudok rámenni pl. 1 db laptoppal? Akkor ott max nem lesz hardveresen védve, nincs tűzfal, stb, de net lesz?
    Olyan ez, mintha a szobák egy társasház különálló lakásai lennének?

Bocsi, biztos amatőr kérdések, de nem vagyok ebben nagyon otthon.

Illetve a hangfalkábellel kapcsolatban lenne még kérdésem, mert az jó ötlet és én is szeretném megvalósítani az 5.1-hez, hogy ne éktelenkedjenek a kábelek az ajtók előtt/alatt.
    Arról van esetleg képed, hogy hogyan van megoldva, kivezetve?
    Hogy dugod le a kábelt és vezeted végig a szoba másik végéig a csőbe, hogy ne akadjon el sehol?
    Főleg, hogy ezek elég széles, lapos, hajlékony kábelek.

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák