Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
aldebaran #15197 üzenetére
Ha mégsem atos* változatát választod:
WiFi-s PC-dre installálod az InSSIDer-t
Kideríted a routered LAN IP címét, megjegyzed.
PC-det UTP-vel összekötöd a WiFi routered egyik LAN portjával.
A WiFi routerben DHCP=OFF. Amennyiben a LAN IP címe megegyezne a vezetékes routered LAN IP címével, állítsd át egy "távoli" értékre. (Ezt az értéket pedig hagyd ki a vezetékes routered DHCP tartományából, bár lehet, hogy automatikusan kihagyja.)WiFi router OFF.
WiFi router egyik LAN portját újabb UTP-vel összekötöd a vezetékes routerrel. PC-n ellenőrzöd az internetet (esetleg újraindítás után).Ha minden rendben, kezdheted a WiFi beállítását (UTP-s kapcsolatról.) :SSID, csatorna, titkosítás.
-
aldebaran
addikt
Most van egy vezetékes routerem, aminek az egyik portjába akarom bedugni a wifit. Ez megoldható elképzelés szerintetek? A wifi routerben mit kell majd beállítani? Ha valaki csinált ilyet, leírhatná a megoldást.
Előre is köszi. (tp-link tl-r460 kábeles routerem van. wifi router beszerzése folyamatban.
)
-
krealon
veterán
válasz
Starsky72 #15194 üzenetére
A 4 eres telefonkabeleket nem szoktak megsodorni, igy lehetseges, hogy jo bekotes mellett sem megy at a jel. (Nem megfeleo hullamimpedancia miatt visszaverodesek keletkezhetnek, ami zajkent rontja az atvitelt.)
Jol tudod Fast ethernet (100Mbit/s) -hez elvileg 4 er elegendo
Az 1-2 es a 3-6 os erintkezo alkot erparat.
Egyenesen kotve kene kiprobalni, hogy mukodik-e, azaz
1 - 1
2 - 2
3 - 3
6 - 6 -
Starsky72
addikt
Sziasztok!
Úgy tudtam, de közben utána is olvastam, hogy 10/100-as kommunikációnál a 8 érből csak az 1,2,3,6-os van használva. Ez nekem jól is jött, mert a lakás két különböző pontja között van egy szakasz, ahol telefonos aljzat van, amiben csak 4 ér van. A kábeleket úgy készítettem, hogy az 1ik végükön mind a 8 ér be van kötve, a másik végén pedig az 1es a 3asba, 2es a 4esbe, 3as az 5ösbe, 6os a 6osba.
Túloldalon ugye pont fordítva jön ki minden. Lan Testerrel ellenőrizve, az 1,2,3,6-os kábelekre egyenes bekötést mutat. Ennek ellenére valamiért nem működik. Nem kapok ip-t, nincs ping, nincs semmi.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben, amikor csak az említett ereket használom, a routernél és a media boxnál nem gond, hogy a kihasználatlan erek is be vannak kötve?
Nem tudom már,hogy mire gondoljak, ez maradt a végére, potyára meg nem akarom őket levágni, főleg, ha nem is ez okozza a gondot. -
mezis
félisten
válasz
szabifotos #15191 üzenetére
Fordított esetet: Néha bekapcs. után a UPC WebStar fajtájú kábelmodemjeből "nem jön ki internet (LED nem villog). Kikapcs., várakozás, bekapcs után a helyzet változatlan mindaddig, amíg üzem közben az UTP kábelt ki nem húzom és vissza dugom. Ettől meggyógyul. Ezt a trükköt az ügyfélszolgálat adta (valamit tudhatnak a kütyüjükről
). Nem akartam elhinni, hogy így müködésre bírható, de már azóta többször alkalmaztam. Kikapcs-bekapcs nem segített csak ez a digi-dugi !
-
szabifotos
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy Arris kábelmodembe ha csatlakoztatok valamit, akár routert akár gépet az rögtön ledobja a LINK kapcsolatot mintha nem lenne bedugva a coax kábel. Ha kihúzom az ethernet kábelt akkor pedig újra csatlakozik. Mi lehet a baja, kezd meghalni. Csak időnként produkálja ezt.
Néha pedig csak gondol egyet és dobja a kapcsolatot, ha van rajta valami, ha nincs.
-
hfrankee
senior tag
kösz a homályosítást még értelmezem
Linksys WRT54GC 2.0 a router típusa.
Tehát ha jól értelek mindkét gépet direktbe,kábellel kössem a routerhez?!
Csak az a baj,hogy a desktop gépen is megfeleződött a sávszél,ami patch kábellel van a routerhez kötve.Mod: 30/20-as digi a net,ennek a felét sem sikerül abszolválnia.
-
fatal`
titán
"WiFi-re amúgy sem osztunk meg kábelnetet olcsó otthoni routereken"
Ezt kifejtenéd, hogy miért nem? Ez erősen sávszélességfüggő, ráadásul bármilyen gigabites és n-es wifivel ellátott routerrel nyugodtan megoszthatja, maximum wifin lassabb lesz, mint, amennyi sávszélessége maximálisan lenne.
-
club1
veterán
válasz
hfrankee #15181 üzenetére
Ha a kábelnet szolgáltatód ad több publikus ip címet (az előfizetésed lehetővé teszi több gép egyidejű csatlakoztatását a hálózathoz), akkor switch-el tudod a kábelnetet megosztani, egyébként csak routerrel.
WiFi-re amúgy sem osztunk meg kábelnetet olcsó otthoni routereken (mert nem bírják), használj patch kábelt a gépek-routerre kötéséhez. -
hfrankee
senior tag
Hali!
A kérdésem annyi lenne,hogy tudnám e a kábelnetemet két gép közt megosztani egy UTP Y elosztóval?
Van ennek vmi különleges metódusa?
Kösz és üdv -
n00n
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Krimpelő fogót (RJ45 és RJ11) és egy kábel tesztelőt (RJ45 és RJ11).
Ritkán lenne használva, így nem kell egy csúcstechnika, viszont bóvli egy-két alkalom után elromló se kellene. Webshopból szeretnék rendelni, valakinek ötlete?
-
kicsim79
csendes tag
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.Kábelen jön a net,de szeretném megosztani 2 gép között router nélkül.Lehetséges?Ha igen írnátok,hogy hogyan?Anyuka vok és a fiamnak szeretném megcsinálni.Előre is köszönöm
-
Jester01
veterán
Nem azt mondta, hanem azt hogy új kábelezés ki van zárva. Mégcsak nem is azt mondta, hogy bármilyen vezetéknélküli van kizárva, csak a mezei wifi. Tehát például a "lekiabálom a biteket" az egy harmadik mód, ami bár vezeték nélküli de nem wifi. Ne kötözködj, inkább legyél konstruktív!
Ennek fényében az én javaslatom: a 230V-os hálózat használata (power line networking)
-
-
-
klambi
addikt
szevasztok!
Azt mi okozhatja, hogy az asztali gépemen amin vezetéken keresztül megy a net a böngészőben 1 oldal sem jön be, viszont net van skype msn is, pingelni is tudok.
valamikor gondol 1et és meg javul aztán néha ez a gond megint előjön... -
fatal`
titán
"Na már most. A hálózatépítők miért switchet raktak oda? Ilyen feladatra nem router kellene?"
Nem, minek kellene? Ott van egy már előtte.
"Meg hogy lehet net a többi gépen, én azt hittem az internet nem megosztható swicthel, vagy tévedtem. Valaki kérem világosítson fel."
De hát ott van előtte a router, az miért ne osztaná meg? Csak switchcsel valóban nem megoldható.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Új melóhelyem van és meglepődve tapasztaltam, hogy így néz ki a hálózat:
Van a modem, amiből a net át úgy értelemszerűen át van kötve egy routerbe, a routerből egy mellette lévő gépbe megy ki kábelen. Illetve ki jön belőle még egy kábel ami úgy 15 méterrel arrébb belemegy egy 6 portos switchbe. Abból pedig 6 közel lévő gépben ér véget.
Na már most. A hálózatépítők miért switchet raktak oda? Ilyen feladatra nem router kellene? Meg hogy lehet net a többi gépen, én azt hittem az internet nem megosztható swicthel, vagy tévedtem. Valaki kérem világosítson fel.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Chris_T #15160 üzenetére
Ha falban menne a vezeték akkor árnyékolt fali utp kábelt érdemes választanod.
Nem ismerem a UPC hálózatát. De nekem itthon Docsis 2.0 kábelnetem van. Nálam úgy van hogy a padlástérben bejön a kábel egy elosztóba, és innen megy a modemhez és a házban található TV-khez. Szóval a router és a modem független a tv től.
kerbelne
Attól függ milyen neted van? Nekem volt olyan netem hogy kézzel kellett ezeket megadnom, de a legtöbb szolgáltató a DHCP szerverrel automatikusan osztja ezeket. De ha neked mégis kézzel kell megadnod akkor benne kell legyenek az adatok a szerződésben.
...Közben látom már próbálkoznak a másik topicban
zozz12Esetleg használhatsz irányított antennákat. Ezt úgy tudnád megoldani, hogy fentről irányított antennával leviszed a jelet a pincébe, ahol szintén egy irányított antenna fogadja a jelet. Leraksz a pincébe egy wireless bridge-t ami veszi a jelet az antennától. És egy wifi routert, hogy szórja szét a jelet lent. Ez elég költséges megoldás sajnos.
Természetesen mivel nem ismerem a pontos körülményeket, ezért ez csak egy elképzelés.... -
-
zozz12
tag
Üdv!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy 4 emeletes társasház, pincével. Én a 4. emeleten lakom és valahogy a pincébe szeretném lejuttatni az otthoni hálózatomat. A kábelezés mondhatni teljesen kizárt és a WiFi -t se nagyon tudom elképzelni, mivel a beton jól leszigeteli a jeleket. Mi a megoldás? -
kerbelne
csendes tag
Sziasztok!!!
SEGITENETEK KELLENE ROUTER BEÁLLÍTÁSÁHOZ!Szóval, vettem egy TP-LINK WR741ND típusú routert ... UTP kábellel csatlakoztattam az internet modemhez és a PChez is. Ezután bekapcsoltam és a gépem érzékelte is. Útmutató szerint a böngészőbe beírtam, hogy 192.168.1.1, majd kérte a felhasználó nevet is és a jelszót is, beírtam és eljutottam egy menüsórhoz ahol a QUICK setup pontot választottam és itt a gond
rákattintottam, hogy autómatikusan keresse meg az internet csatlakozás típusát és azt írta ki, hogy Statikus IP és minden mező üresen... Tehát a KÉRDÉSEM, HOGY IDE MIKET KELLENE ÍRNOM? IP Adress; Subnet Mask; Default Gateway; Primary DNS; Secondary DNS ?????
A választ elöre is köszönöm!
-
Chris_T
tag
Üdv mindekinek
Lakóházban lévő hálozat kiépítésröl lenne szó (routertöl négy gépig+kábel tv)
A jövőbeli hálózati sebességre, egyéb felhasználási lehetőségekre gondolva milyen kábelt érdemes venni? (vékony fajta utp-re gondoltam, mert van ahol a falban több is fog menni egymás mellett)
Illetve egy olyan kérdésem lenne hogy UPC net+tv esetén mikor vélik szét a net és a tv vezeték szinten, a modem elött vagy a modem után? vagy esetleg a routerböl is mehet a tvbe? (lehet hogy hülye kérdés , nem értek ehhez a témához)
-
krealon
veterán
válasz
Free04 #15155 üzenetére
A Virtual Private Network (VPN, virtualis maganhalozat) arra valo, hogy a benne levo, egymassal az interneten keresztul kommunikalo szamitogepek egymas kozotti forgalmat kivulrol ne lehessen lehalgatni.
Az emlitett 3 opcio az un Passthrough opcio, azaz VPN programmal a router mogotti helyi halorol be tudsz jelentkezni egy VPN-be.
Nem a router hozza letre a VPN kapcsolatot. (Leteznek ilyenek, de az mas arkategoria.)Ettol semmivel sem lesz biztonsagosabb az internetes forgalom.
-
Tosee
őstag
válasz
Kopperferko #15157 üzenetére
-
Kopperferko
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni! 2 gépet szeretnék hálózatban használni a lakásban. TP-LINK 841ND routerről jön a net, az asztali gép felé (amin win7 64bit fut) vezetékkel, egy notebook felé (ezen XP van) wifin keresztül. Mit kell tennem, hogy a két gép lássa egymást a routeren keresztül, azaz lássuk a megosztott mappáinkat, egyikről-másikról. (Tudjunk fájlokat adogatni ide-oda)
Köszönöm a válaszokat! -
Free04
tag
Üdv Urak!
Mostanában volt szó valamelyik fórumon a vpn-ről és kiszeretném próbálni h milyen.
A routeremben van ilyen(TL-WR841ND), enable-n van 3 cucc is a vpn beállítás alatt.
Mit kell még csinálnom h biztonságosabb legyen a hálózat, letöltés, netezés?
Ez uolyan mint a vpn progik csak hardveresen?
Ezirányú tudásom nulla, megköszönném a felhomályosítást. -
berbatov2
senior tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap vettem egy tp-link 841n v2 típusú routert.
Be is lőttem, minden rendben volt (lan, wifi).
Sajnos ma többször ledobott, csak a ki-be kapcs segített, de a végén csak 1-2 percre jött rendbe, ezért muszáj voltam visszakapcsolni a netet a modemre.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet a probléma.
Előre is köszönöm! -
krealon
veterán
Ha név alapján böngészed a dolgokat, akkor még rosszabb a helyzet a Netbios over TCP/IP protokollt használó Microsoft Network (samba, CIFS) névfeloldás lassúsága miatt.
És minthogy ez a MS net protokoll része változtatni rajta nem lehetséges.Adatforrást / adattárolót (NAS, szerver) amúgy is állandó vezetékes kapcsolattal érdemes használni, ha sebességet és megbízható átvitelt szeretnénk.
Ha csak a TCP/IP -n múlna, akkor a routing tábla "költsége" (súlyozása, metrics) alapján az 1-es metrikájú vezetékes kapcsolatot használná a 20-as metrikájú vezetéknélküli kapcsolat helyett.
-
Attila14
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-LINK TL-WR1043ND routert de az istenért nem akar működni a net! Az admin felületét elérem és cd-ről is próbáltam de sehogyse tudom működésre bírni!
Cisco kábelnet modemem van. Leírná valaki lépésről lépésre a telepítés menetét? -
_ak_
addikt
válasz
krealon #15149 üzenetére
Total Commanderrel szoktam böngészni a megosztott mappákat, a megosztás 2 win7-es gép között történik, nincs semmi speciális a rendszerben. CurrPorts-al figyelve az asztali gép látja a LAN IP-t, amikor rákötöm a laptopot a hálózatra, de mégis a WiFi-s címen keresztül kezdi el másolni/megnyitni a fájlokat. CurrPorts szerint megszakad a WiFi-s IP és létrejön a kapcsolat a LAN címén, de amikor belépek a megosztott mappákba, akkor visszaáll a WiFi-s IP-re és úgy kapcsolódik.
A böngészős dolgot a laptopon próbáltam ki, h egyáltalán az működik-e magától kábelen keresztül és mint várható volt az megy. A routing tábla jól van beállítva.
Csak most azt nem tudom, h akkor a laptop kényszeríti az asztali gépet, h WiFi-n keresztül legyen köztük kapcsolat vagy az asztali gépen nem kerek vmi és az akar folyton inkább a WiFi-s címen kapcsolódni?
-
krealon
veterán
De még mindig nem kerek vmi. A megosztott médiát továbbra is a wifin keresztül akarja továbbküldeni, de addig a böngésző már a vezetékes kapcsolaton megy.
Ez nem csoda IP kommunikacio eseten.
A megosztott media kapcsolata a WiFi interface IP cimen jott letre.
A kabeles kapcsolat masik IP cimmel rendelkezeik, igy amig nincs megszakitva a regi kapcsolat, azon folytatodik a kommunikacio.
A browser minden uj lekerdezeshez uj TCP kpacsolatot nyit, az pedig a metrika alapjan a vezetekes kapcsolatot reszesiti elonyben.Ha a media atviteli program nem alkamaz sajat protokolt a valtozo IP cimek megoldasara, akkor sajnos a megoldas minden esetben a vezeteknelkuli kapcsolat ideiglenes bontasa.
-
dim dim
tag
üdv fórum!
újabban nem az isp-m dns serverét használom, hanem free secure dns servereket.
pl. comodo secure dns, google dns.a gondom: hogyan ellenőrizhető, hogy ezek valóban működnek mint secure dns?
mert mint alap dns működnek persze, hiszen tudok netezni. de a lényeg lenne, hogy a "gonosz" oldalakhoz történő hozzáférést megakadályozzák.
tud vki néhány olyan oldalt, amit biztosan blokkolnia kell ezeknek?
test page?Thanks
-
atos19881101
senior tag
Hát szerintem ezt nem fogod tudni kivitelezni, mivel itt a DNS rekordokba kellene belenyúlnod, mégpedig ha valaki felcsatlakozik, akkor bármilyen DNS kérésre ezt az oldalt adja neked vissza a DNS server. Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy telepítesz egy DNS szervert, amelyben felveszel ehhez a címhez egy rekordot, és a gépeknek amelyek felcsatlakoznak ezt a DNS-t osztod, és ha DNS kéréssel fordulnak a szerverhez legyen az bármi, a szerver azt az egy oldalcímet adja vissza.... remélem valamennyire érthető volt.
-
bbalika81
aktív tag
válasz
atos19881101 #15143 üzenetére
Tp-Link 300M Wireless N Router
Model No. TL-WR941N / TL-WR941ND ilyenem van. A régin tudtam állítani, de ezen nem találom hol kell.
Vagy esetleg egy olyan program nem létezik, amit jelszóval lehet védeni, és azon belül állítani, hogy melyik oldal megnyitását engedélyezze csak. -
dmc
aktív tag
válasz
atos19881101 #15138 üzenetére
Szia!
Igen tökéletesen gondolod!
Hanem hogy tudnám megoldani mi kellene még hozzá vagy mit kellene állítani vagy merre induljak el?dmc
-
bbalika81
aktív tag
Üdv!
Segítséget kérnék! Van egy belső hálózat, ebből az egyik gép kábelen routerről kapja a netet! Hogy lehetne azt a legegyszerűbben megoldani, hogy az e-mail és mondjuk 3 darab vagy több http://www.akrami.hu oldalt lehessen csak eléreni? Ezek az oldalak percenként frissítik magukat! Rendelős oldalak!
Előre is köszönöm
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Beleszaladtam egy kis router QoS problémába.
Lenne itt 2db Edimax router.
1. router Edimax BR-6204Wg ebbe az eszközbe van 25Mbit-es UPC kábelnet kötve és ez osztja szét a netet a következő eszközök részére
- számítógép1 (Iroda) fix IP hozzárendelve .110 végződéssel
- számítógép2 (i2) fix IP hozzárendelve .109 végződéssel
- számítógép3 (book) fix IP hozzárendelve .103 végződéssel
- másik Edimax router (Router2) fix IP hozzárendelve .100 végződéssel (ez még másik 4 gépnek osztja le a netet)A QoS tábla jelenleg így néz ki:
Számítógép1..3 QoS beállítási sémája
A QoS beállításoknál nem IP tartományt adtam meg, hanem konkrét IP címeket
A számítógép1 (Iroda), számítógép3 (book) és a másik router (Router2) sebességei elfogadhatóak. Speedtest méréssel
számítógép1 és számítógép3: le: 16Mbit, fel: 1Mbit
Router2: le: 2Mbit, fel: 0,2MbitA számítógép2 sebessége viszont csak a Router2 szintjét hozza.
Mit baltázhatok el?
-
_ak_
addikt
válasz
atos19881101 #15137 üzenetére
Tegyük fel, h beállítottam a fix ip-ket, és ez esetben LAN-on keresztül nyitom meg az adott portot ami nekem kell. Mi történik akkor a fájlmegosztás, h ha nincs bedugva a lan kábel és csak wifi megy, az adott port pedig LAN.hoz van rendelve, akkor ilyenkor nem érvényesül ez a szabály és a wifin keresztül is működni fog minden (ha meg be van dugva a lan kábel, akkor meg az előre beállított port továbbítás fog menni)?
-
atos19881101
senior tag
-
atos19881101
senior tag
Igen port forward-hoz kelleni fog a fix ip. De ha static routet használsz, akkor azt mindenképp statikus ip-vel kellene csinálni, mivel ha beállítasz szabályokat, akkor újraindítás után kaphat más címet is a DHCP-től és akkor már borult is a dolog.
A remote host sorrendet sajna nem tudom merre lehetne állítani. Arra lehet a gugli lesz a megoldás
-
_ak_
addikt
válasz
atos19881101 #15133 üzenetére
Port forwardhoz static ip-k kellenek nem?
Érdekes, h az asztali gép egyből látja a remote hostot (vagyis a lan kapcsolatot), elméletileg a kommunikáció is végbemegy (sent után established), de amint elkezdek egy másolást hálózaton belül, egyből visszaugrik a wifi-re. Még azután is, h restartoltam az asztali gépet.
Viszont, h ha kikapcsolom a wifi adaptert, majd vissza, azután nem jelenik a meg a wifis kapcsolat a remote adressek között az asztalin és a másolás is jól megy.Olyan mintha megjegyezné a legutoljára működő címet és automatikusan azon keresztül próbálja megnyitni a kapcsolatot.
Javítok. Bizonyos idő elteltével, megint a wifin keresztül csatlakozik. Nem lehet valamiképpen a remote host sorrendet állítani?
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Rájöttem mit is szeretnék elérni
Leírom az elejéről:
Adva van egy gép ami kiosk módba üzemel ez nincs se netre sehova se kötve csak egy oldal fut rajt amin eltudnak igazodni emberek.(ez megoldódott )
El is indul teljes képernyőbe meg minden ami kell ( ez is megoldva )
Rá van kötve egy router (wrt54gl) ha rácsatlakozok a routerre akkor elérem azt az oldalt a gépen amit szeretnék de csak úgy ha ezt a címet írom be hogy http://192.168.1.102 akkor be jön az oldal.
Azt meglehet valahogy oldani hogyha valaki rácsatlakozik a routerre akkor egyből azt az oldalt dobja be ami az ip n szerepel?
Nem tudom mennyire voltam érthető valahogy úgy képzelem el mikor rácsatlakozok egy ingyenes wifi hálózatra akkor bejön annak a cégnek az oldala aki üzemelteti álltalában.
Ha valaki tudja a megoldást az magyarázza el legyen szives mert akinek ez lett volna a dolga megoldani az lelépett én meg itt maradtam egyedül ezzel a gondal
A rendszer:
WIN 7
WAMP szerver
WRT54GL routerdmc
-
torbole
csendes tag
Sziasztok,,
abszolút kezdő lennék,segítséget kérnék,,
2 wifi routerem van: d-link DIR 600 és d-link DI-524
2 Samsung Lan os TV
1 internet
DIR 600 on jön az internet(WAN) és erre Lan on csatlakozott egyik Samsung TV. Így a TV a DIR 600 WIFI jén keresztül látja a Laptop tartalmát, és a Laptopon jön az internet. WPA2 védelem beállítva.
Problémám a másik TV vel van, ez Lan on keresztül csatlakozik a DI-524 el. DI-524 wifijével szeretném láttatni a TV vel a laptop tartalmát.
A DI-524 en a Lan beállításoknál adtam egy új IP címet DIR 600 tartományán belül és a DHCP t kikapcsoltam, de sajnos nem látja a gépem.
(Itt megjegyezném, hogy a DIR 600 at csatlakozva a másik TV re működik ua a hálózat)
Kérdésem, hogy a DI-524 Wireless beállításánál a Dir 600 SSiD nevét kell megadni? Mert ha más nevet adok, akkor új hálózat jön létre (amire csatlakozva működik is,de akkor nincs internet, mert egyszerre csak 1 hálózatra tudok csatlakozni a laptoppal)), én meg szeretném, ha a DI-524 a DIR 600 hálózatára csatlakozna, hogy menjen a net is, és mindkét TV (a DI-524 és DIR 600 keresztül) lássa a laptop tartalmát.
Tehát 2 router egy hálózatra. DI-524 et tudom kliensre(?) bútítani? van megoldás rá?
Végső megoldásként a DIR600 tól Lan kábellal összekötném a másik TVt is, így 1 router lenne. De ezt utoljára hagynám.
segítséget, köszönöm
torbole -
_ak_
addikt
válasz
atos19881101 #15116 üzenetére
Pont ezt kerestem, köszi!
-
alexnowan
aktív tag
válasz
atos19881101 #15128 üzenetére
Azt hol látom Win 7-esen?
-
alexnowan
aktív tag
válasz
atos19881101 #15126 üzenetére
Hi!
Ethernet-adapter
Helyi kapcsolatadathordozó állapota: adathordozó leválasztva
kapcs. spec. DNS-utótag: -
alexnowan
aktív tag
Van valami hibakereső progi?
-
alexnowan
aktív tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok, készen kaptam a netet.
Most a vihar alatt volt egy áramszünet és az asztali gépen nem akaródzik elindulni a netnek...A szolgáltató "látja a rootert" bármit is jelent ez, sőt a wifi is megy a rooterről.. így írom ezt a levelet.
Kérdés: hogy zárom ki a hardver hibát az asztali gépben? Áramtalanításon túl vagyok.
Eszközkezelő a semmitmondó : "eszköz megfelelően működik" -t írja hálókártyára.Gondolom hülyeség, de h a usb-n kötném össze az változtathat a helyzeten?
Vagy mit kéne csinálnom?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Van arra vmi beállítás, h ha a laptopot kábellel is rákötöm az otthoni hálózatra, akkor a másik pc-n ki tudjam választani, h melyik csatornán keresztül érje el a laptopot (wifi vagy lan)?
Általában wifi-n keresztül szoktam streamelni a médiát, az asztali géphez, de 1080p-s anyagoknak már nem elég a b/g-s routerem. Ilyenkor a szobában lévő switchre rádugom a laptopot, de amíg ki nem kapcsolom a wifi adapterjét, addig az asztali gép a wifi-s kapcsolaton keresztül nyitja meg a megosztott médiát. Nem lehet valahogy ezt folyamatot automatizálni?
-
p3rgam3nt
tag
válasz
BigBlackDog #15066 üzenetére
Szakít a wifi ezerrel!
Köszönöm Neked, krealon-nak és szabifotos-nak a segítséget!
Szép estét!
p. -
üdv
diginet-t szeretnék megosztani egy tp sg1005d vel
de csak egy gépre engedi megosztani a netet.
lehetséges kérni hogy több ip vel csatlakozzunk a hálózatra?
vagy ezt bebuktam? -
Croft-21
őstag
Köszi, azt tudom hogy mivel tudom megkeresni, ismerem az ipconfig/all parancsot, csak azt mondta ismerős hogy még ezen kívül engedélyeztetni kell valamit a routeren.
TP Link - WR340GD
Szóval lényegében annyi, hogy ha wifit akarunk neki beállítani, akkor a wifis mac címet engedélyeztetem a router beállításokban a MAC Filteringnél?
-
Tosee
őstag
válasz
Croft-21 #15106 üzenetére
Szia!
MAC cím kiderítése:
start -> futtatás -> cmd -> ipconfig /all
LAN
Ethernet adapter helyi kapcsolat: fizikai címWifi:
Wirless adapter vezeték nélüli hálózati kapcsolat (vagy valami ilyesmi): fizikai címRouterben pedig a MAC Filtering résznél kell ezeket engedélyezni, hogy engedélyezze a kapcsolatot! Egyébként milyen router?
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Az albérletben routerrel van megosztva a net, tegnap a lakótársam rá akarta kötni a laptopjára a netet, de hiába próbálkoztunk a sima utp kábeles megoldással ( router + laptop utp kábellel összekötve) nem ismerte fel neki. Nincs kapcsolat.
Közben rájöttem, hogy itt router beállítási gondok lesznek és kéne a laptop mac címe és még ezen kívül valamit engedélyeztetni kell a router beállításaiban. Csak én annyira nem értek hozzá.Valaki tudna segíteni? Elvileg wifis laptop, ha jól tudom annak külön mac címe van.
-
Tosee
őstag
válasz
szabifotos #15104 üzenetére
Igen!
CAT5e, CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebességre képesek!
-
szabifotos
senior tag
sziasztok!
Ez a Cat5e patch kábel már támogatja gond nélkül a gigabites kapcsolatot?? LINK
-
Tosee
őstag
válasz
dodoo2.0 #15101 üzenetére
Üdv!
Úgy is működnie kell, ha a WAN portba dugod a kábelt, amin az internetet kapod!
Router WAN beállításainál pedig a kapcsolat típusát DHCP-re rakod! Ebben az esetben ki sem kell kapcsolnod a DHCP servert, és a wifi is működni fog!Ami fontos, hogy ha a D-link router IP címe is 192.168.1.1 akkor ezt át kell állítani (pl. 192.168.2.1 re) mielőtt összekötnéd a másik routerrel!
-
dodoo2.0
csendes tag
válasz
atos19881101 #15099 üzenetére
Köszi a gyors választ. Még egy kérdés, így fog működni a net wifi-n keresztül is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- UH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
- OH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 32/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest