Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy G Astra Y17dt 2002 autónál valahogy megoldható az olajhúmérésklet figyelése? Gondolok itt egy kis órára amit az utastérben el tudok helyezni, csak nem tudom honnan tudnék jelet levenni neki. Ha nem akkor nem, csak egy kérdés!
Köszönöm!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy A Zafira Z22SE motorral 2004 évjárat és olyan hibát produkál, hogy a kipörgésgátló néha random fel-felvillan. Nem tudom mihez kötni, meert tényleg csak random csinálja és hibakódot is dob rá : C0241 Nem jövünk rá a problémára, abs jeladók, vezetékek minden rendben, kockánál csati ellenőrizve nem oxidos, és a fékyfolyadékot is lecseréltük, hogy az is ki legyen zárva! Valaki tudna pár jó tanácsot adni, mi lehet ez? A jeladóknál gondolkodom hiszen ott érzékeli ha kipörög valamelyik kerék, de szemrevételezve és élő adatban nézve mindegyik jeladó jó.
Köszönöm előre is
-
Bitpalace
senior tag
Ebben valaki tudna segíteni? Van aki tapasztalt már hasonlót?
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni az alany egy 2002 Astra g y17dtl motoros kombi és a jelenség az az hogy a külső levegő hőmérséklet kb 15fokot csal. Tehát kint van 11fok és ő 1foknak érzékeli. Külső érzékelőt már cseréltem, de továbbra is fenn áll a hiba. Gondolom NTC vagy PTC ellenállásról van szó, ami kényes lehet a oxidációra. Egyedül a külső csatlakozót tudtam megkenni kontaktspray-el de máshol nem tudom hol lehet még csatlakozása ami bezavarhat neki. Van aki járt márt így ?
Vagy merre induljak el?
Köszönöm előre is!
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Valaki nem ért hozza hogy kombi g astraba a hátsó ülés fölé is ledet szeretnék tenni de akármilyen izzot veszek mindig kicsapja a biztit. Többi helyen gond nélkül megy. Mit tudnék vele csinálni?
Köszönöm
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Az alany egy 1.7 isuzu g caravan és abban kérném a segítségeteket, ha valakinek volt, hidegindítás után ha szépen elindulok vele nem gyötörve, olyan 1700-1800rpm-nél kéne az ülésbe préselni a turbónak, de ehelyett inkább rángat..Az érdekes az hogy csak hidegindítást követően csinálja kb 1-2km ig utána rendesen és tünetmentesen megy az autó. Amúgy ez visszavezethető az üzemanyagra is? Mert tudom amíg hideg a dízel addig kicsapódik a hengerfalra az üa. és nem olyan az égés..
Előre is köszönöm a tanácsokat!
üDV!
-
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném hogy adott egy 1.7isuzu g astra. Megvettem hozzá futesrasegitest ami a nagyobb dizelekbe szokott lenni a futesradiator talcajaban. Na már most tálca adott benne van a battery +, - megoldja de van 2szal vezeték ami a vezérlése. Ez azt hiszem merivaba volt és ott a Fűtés konzolra megy a 2szal. A kérdésem az hogy nekem is meg van a két kis láb a Fűtés konzolon ha át pinelem a vezetékeket elkepzelheto hogy tudja az enyém is? Vágy hogyan lenne célszerű bekotni?
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Kérdésem lenne hogy adott egy C Corsa 1.0 ECO Easytronic autó melyben 88.000km van. Számítható váltóhiba? Mennyire megbízható kis autó ez? Megköszönném ha valaki tudna róla mondani pár szót.
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki meg tudja mondani nekem hogy melyik Opelnek szoktátok az ablakmosó spricnit átszerelni? Ami egy az egyben jó G astrára és porlasztva nyomja egyenletesen a folyadékot.
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz Tikakukac #85841 üzenetére
Akkor lehet nem kéne erőltetnem ezt az egészet...most azért hogy az egészet szétbombázzam egy ilyenért...Nem biztos hogy megéri. Azt reméltem könnyebb helyzetem lesz mert viszonylag olcsón hozzájutottam egy ilyen fűtőelemhez. Vagy lehet hogy csak túl könnyen feladom.
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz Tikakukac #85818 üzenetére
Igen gondolom én is hogy vízhőfok meg gondolom még külső hőmérsékletet is figyelheti mert nyáron ha kint van 30+ C akkor nyilván nem kapcsolja be. Én csak arra lennék kíváncsi hol van neki a hely? Meg tudnád mondani? és a vezetéknek van e ott gyárilag kiállás, nem nagyon szeretném befűzni az egészet.
Üdv!
-
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki tudna érdemben segíteni G astra 1.7 dízel hogy kéne benne gyárilag lennie előfűtőnek? Vagy ha nincsen akkor utólag van rá mód és lehetőség beépíteni? Ha igen hol keressem a helyét? azt sem tudom hol kellene benne lennie de valaki mondta nekem hogy meg kell lennie a gyári helyének és csak be kell tenni.
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz Markizmark #85483 üzenetére
Igen, mint kiderült bevizsgálták, és az előtöltésért felelős része az elektronikának ami elköszönt közülünk. Korrektek, rögtön hívtak is, és ma kapták meg de már postán van a csere darab melyre 3 év garit biztosítanak.
Nagyon korrekt csapat!
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz mohabá 007 #85478 üzenetére
Nekem egyik ismerősöm ugyan így járt, és neki a vezérlővel volt baja. Ők csinálták meg és utána minden flottul ment. Elvileg még kevesebbet is fogyaszt neki azóta az autó. Én most elküldtem hozzájuk a vezérlőegységet hogy szűrjük ki az rendben van-e. Aztán megyek tovább mert ebbe nem látok bele.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Y17DT 2002 G Caravan, ami 2x produkálta hogy menet közben leállt minden előjel nélkül. Másodjára már be sem indult. Hozott egy P0251 hibakódot. Amit én hallottam hogy ez EDU javítás nélkül nem fogom megúszni, viszont találtam valakit aki 40 ropiért megcsinálja. Ez valós ár lehet érte?
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy 1.7 isuzu G astraba (2002) utólag nagy meló tempomatot szerelni ha egyáltalán lehetséges? Mi az amire szükség lenne ha igen?
Előre is köszönöm!
Üdv! -
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni adott egy G caravan cdr 500 gyári rádió hangerő potméter haldoklik. Ha kiveszem ezt lehet orvosolni egy műszerész kíséretében? Én laikus fejjel gondolom lehet hiszen csak egy potméter de nem tudom bontható e a rádió.
Más: A kodlampa jelenleg úgy van hogy egyszerre kapcsolható elől hátul 1gomb van (gondolom gyárilag nem volt elől utólagos lehet) hogyan tudnám megoldani hogy külön kapcsolható legyen? Elég egy 2kapcsolos villanykapcsolot vennem vagy van egyéb trükk? És miért csak tompított mellett lehet bekapcsolni? Helyzetjelzore nem lehetne?
Üdv
-
Bitpalace
senior tag
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Újra játszottam egy picit LED-el de még mindig nem jutottam közös nevezőre. Hátul akarom ledesíteni G caravanom, de a féklámpa megviccel nagyon. Vettem bele tényleg nem gagyi Osram LEDriving Premium 5/21w izzót ami olyan hibát produkál, hogy ha a féklámpa világít akkor semmi, de amint csak a helyzetjelző világít rögtön gyújtja a check engine-t. Gondoltam veszek hozzá Osram Control Unit (terhelést) amit közbeiktattam az izzó elé mondván hogy ez tuti megszűnteti a hibát....hát nem! Helyzetjelzőnél ugyan úgy világít az engine. Szerintem a féklámpakapcsolót írja be nem olvastam még ki.
Valaki tudna ebben tanácsot adni? Köszi!
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz mohabá 007 #79802 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget! sikerült!
Még annyit kérdeznék, hogy valakinek van kapcsolási rajz a hátsó lámpához? (ugyan úgy g astra) hogy melyik szál melyik izzóhoz megy? Próbáltam kimérni de nem jutottam semmire
Más: Valaki kulcs betegségre tud megoldást? Miért felejti mindig el a kulcsot és nem nyit/zár?
Köszönöm!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki tudja hogy G astra-nál hogy jön le a hátsó amblaktekerő kis kar? Kárpitot kéne leszedni de amiatt nem tudom.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
Bitpalace
senior tag
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Szeretnem ujra a segitsegeteket kerni, megpedig abban hogy G astramon utolag lett kodlapma teve viszont az elso es hatso egyutt kapcsolhato csak mert gyarilag hatul volt es igy kotottek be. Viszont kerdesem az hogy kulon kapcsolas csak ugy oldhato meg ha veszek olyan vill. kapcsolot amin 2 kapcsolo van? ha igen siman at lehet kotni vagy eleg ha csak egy kapcsolot veszek?
Mas: gyari radion a hangero potmeter hulyeskedik-ossze vissza adagolja a hangerot. Ez javithato valamilyen modon? A kulcson a taviranyito miert hulyeskedik? Sokszor olyan mintha elfelejtene az autot es csak kulcsra nyilik. Ha feltanitom megint megy egy dafrabig es utana megint kezdodik elorol...
Segitseget elore is koszonom!
Udv!
-
Bitpalace
senior tag
-
Bitpalace
senior tag
válasz Tikakukac #79201 üzenetére
Értem én, csak azt nem értem miért user error? Miért az én hibám mikor bemegyek egy LED szaküzletbe aki kifejezetten ezekkel is foglalkozik, elmondom mihez/mibe kell viszem a hagyományos izzómat mintának és a kezembe adnak egyet hogy ez biztosan jó lesz?! Én csak tőletek kérek tanácsot, hogy mi a bánatért nem működik, de azt is mondjátok akkor kérlek milyen izzót vegyek ami biztosan működik vagy honnan?
Amúgy a beltérrel én befejeztem, már volt ledesítve minden ameddig a forgalmimat el akarták venni egy sima közúti ellenőrzésénél... Rendőr bácsi feljelentés stb..
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz MunezXBK #79197 üzenetére
Eddig normál izzókkal használtam és vettem ledes izzót, moondván ledesítem hátul az autót. Megvettem ezeket, és először tolató lámpa helyére tettem be őket. Nem csinált semmit, kipróbáltam a féklámpánál...ott is dettó semmi. Ekkor olvastam hogy mivel nem canbus-os az astra így kell betenni az izzók elé egy ellenállást és akkor fog működni.
-
Bitpalace
senior tag
De mit? Vagy rossz izzókat vettem. Mert direkt be adok neki 12v akkor világít. Nem lehet hogy a max teljesítménye 3w miatt ugy érzékeli kiégett az izzo?
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz MunezXBK #79189 üzenetére
G Astra nem hiszem hogy canbuszos mert nem jelez vissza ha kieg egy izzó. Viszont igy nem tiszta a dolog mert ha nem canbuszos akkor kéne vilagitania a ledes izzonak de bárhová teszem be nem csinál semmit. Izzó nak max teljesítménye 3w es az gondolom kevés a 21w kepest.
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
G astra ledesitest szeretnek elvegezni hatul. A gondom az hogy kellenek hozza ellenallasok mert annyira alacsony a ledek fesz felvetele hogy normalisan nem akar vilagitani ha csak nem iktatok be ele egy 10w fogyasztot. lehet kapni ilyen kamu ellenallasokat viszont kerdezni akarom higy ezt minden izzo ele be kell kossem? nem lehet kollektivan az egesszel megcsinalni?
A valaszokat ellre is koszonom!
Udv
-
Bitpalace
senior tag
válasz kmarci25 #79149 üzenetére
Jól van akkor nem aggódom ha neked is ilyen. Viszont nem tudom hogy mennyit számít ha hidegbe sokat all en hagyom járni egy 5percet had szedje össze magát hallottam dieseleknel kell egy pici. Kartonlap hűtő elé mennyit számít? Egy öreg szaki mondta nekem mindig hidegbe öreg dieselknel jót tesz ha lefedem.
Amúgy 125e km van benne tehát nem hajtottak szét Ha el indulok vele hidegen sose porgetem 2000rpm fölé ez jo vagy rossz neki melegedés szempontjából?Tikakukac: milyen adapter kell hozza pontosan? Linket tudnál küldeni ha megkerlek?
Köszönöm a válaszokat
-
Bitpalace
senior tag
válasz trassher #79089 üzenetére
De ugye nem vetted ki a koplett műszerfalat érte?? Nekem nem ugrott szét a hamutál egyben maradt szerencsére és ugyan úgy működik. 2 perc volt kb a cseréje.
Más: 1.7dti (Y17DT) G astra Caravan nehezen melegszik. Kb. 15-20km kell mire eléri a max. 85C-ot addig meg sem mozdul a mutató kb. De középre (90C) sosem áll be a mutató. Termosztát lett cserélve nem segített. Vagy ez normális nála? 1 hónapja van nálam, nem ismerem még annyira (kartonlap hűtő előtt hogy hamarabb melegedjen)
Ha van egy Pioneer fejegységem be lehet úgy kötni gyári rádió helyére hogy multikormányról ugyan úgy menjen? Esetleg a kis kijelzőn a freki és az RDS is menjen vagy ez lehetetlen?
üdv! -
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Kérdezném hogy g astraba szivargyujtonal a sárga kis karikanak kéne vilagitania muszerfallal együtt?
Más: mennyire megbízható motorok a Y17DT?
Egyenlőre nagyon szeretem annyi van hogy adagoló vezérlő elektronika lett mar cserelve rajta de 125k km van benne
Előre is Köszönöm
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Kérdés az lenne hogy egy 2003 G Astra Caravan 1.7d nem melegszik be üzemire. Tudom hideg van Dízelek nehezen melegednek be, de majdhogynem 20-30km úton alig mozdul meg a vízhőfok jeladóm. Ezt okozhatja termosztát hiba?
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az hogy ha lecserelnem a gyári rádiót kicsit jobbra megoldhato lenne a műszerfalon lévő kijelzon ugyan úgy megjelenitse az adót? B corsa
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Honnan lehet tudni hogy van az autómba fényszórómagasság állító motor? 99-es b corsa lámpakapcsoló mellett megvan a helye, csak nincs benne az állító kapcsoló.
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Bocsi Corsa gyujtaskapcsoloba csak forog a kulcs nem csinál semmit, kormányzarat ki tudom oldani vele de se gyújtás se indítás. Megoldás csak a csere lehet?
Köszönöm előre is!
-
Bitpalace
senior tag
Hello!
Tudom kicsit off a dolog, de nem tudna valaki egy jó fényezőt ajánlani? Pár idomot kéne lefújni, de csak olyan fényezőt találok, aki idomonként kér 15e huffot vagy nem fest szépen (narancsbőrös....stb)
-
Bitpalace
senior tag
Valaki ebben tudna nekem segíteni?
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, B Corsamon szeretném cserélni a lengéscsillapítókat. Az a helyzet hogy vagy csak olajos vagy csak gázosat lehet hozzá kapni. Nem létezik "hibrid"? pl. Mercedeseknél van olyan hogy olajos-gázos (Tudom nem egy kategória a kettő)
Ha nincs melyiket és milyen gyártótól ajánlanátok? Nem az ár számít hanem a minőség!
Köszi!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy b corsa (x12xe) hátsó ablakmosója nem megy. Vagyis a folyadék nem jut el odáig, a pumpa az megy, de annyit vettem észre, hogy a vezetőoldalon a hátsó kerék előtt folyik ki. Viszont bent nem látni sehol folyást, de gondolom szétcsúszott valahol a cső...
Más... Hűtőnél ami jobb alul megy rá vízcsőnél vízszivárgást véltem felfedezni. Nem vészes, lassan csöpög, szerintem cső lesz, mert maga a hűtő maga száraz.
Ezekben tudna valaki segíteni? Ezek típusbetegségek?
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Mi lehet a kis B corsa-val hogy az index relét mindig kicsapja? Annyi az előzménye, hogy kivettem az elakadásjelzőt, mert kiégett benne az izzó, kicseréltem. Amikor visszadugtam, akkor a belső világítással együtt elszállt az index is, és hiába cserélem ki a relét, mindig kicsapja. Bár nem értem, hogy mi köze a belső világításhoz, mert elvileg külön szálon futnak?!
Üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Hello!
Valaki meg tudná mondani, mit tudok csinálni a hátsó ablaktörlővel (B Corsa)? Ahogy jön ki a motor és megy rá a lapát a tengelyre, van egy köztes gumiharang.. Na most ez nekem nem fekszik fel teljesen a kasznira és félek hogy esőnél igen is be fog szivárogni a víz és akkor már kezdhetem nézni az új hátsóajtót.
Más: Akku nyugalmi kapocsfeszültsége 14,2V járó motor mellett 15,5V. Ez az akku akkor kuka? Szépen indít, de félek hogy a vízbontási feszt. túllépi és lesz valami pukkanás.
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki cserélt már izzókat középkonzolban? (B Corsa)
Műszerfalba lévő csak foglalattal együtt van, nem tudom hogy olyat hol fogok kapni.
Idegtépő egy művelet, és a hátsóablakfűtés kapcsolónál be van forrasztva az izzó.... Nem elég hogy nehéz szétszedni, de még forrasszam át az újat is. Mi van ha rosz polaritással teszem be?
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
Fontos lenne mert ha nem franko akkor holnap megyek vissza es kicsereltetem.
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Adott egy B Corsa, és a következőket kérdezném:
Vettem hozzá alkatrészeket, köztük gyertyákat is. Mondtam az embernek, hogy egy elektródásat adjon, erre adott NGK 2 elektródás gyertyákat, mondván hogy sima már nem nagyon van és hogy tőlük inkább ezt szokták vinni ebbe a szériába. Ez mennyire lesz jó? Mert nekem itt valaki mondta hogy a 2 elektródással csak a szenvedés lesz ebből mennyi az igaz?
Ablaktörlőlapátokból kértem valeo-t, mert azt tudom hogy jó, de csak egy féle volt nekik hozzá és a következő a felállás: A hátsóból (350mm) 2 van egy csomagolásban, de olyan 3-5cm rövidebb mint ami most van rajta. Elsőből (450mm) is két ugyanakkorát adtak, és ami rajta van az anyósoldalon rövidebb van fent. Kérdésem az, hogy ezeket nyugodtan feltehetem, abból a szempontból, hogy ez nem ugyan akkora? Nem ér bele semmibe csak bosszant az az 5cm hátul kevesebb felületen töröl
A vízhőfok visszajelző a műszerfalon 90-100ig van skálázva és nekem igen csak bejárja az egész tartományt pörgetéstől függően. Mondjuk 1.2 kis benyás pöcsköszörű-től nem is vártam mást tudom hogy hamar felmelegíti csak hogy ez normális ennél a Corsanal?
Köszönöm a választ előre is!
Üdv! -
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Minap voltam szerelőnél, megkérdeztem ezt a motorolaj témát, és ő is azt mondta, hogy inkább 10W-40 tegyek a kis Corsaba mint 5W-30at. Pedig mondtam neki hogy gyárilag ez van előírva, de ő azzal magyarázta, hogy jön a tél a hideg, és nem lesz olyan a viszkozitása, mint a 10W-40nek.
Más: A kalaptartó gyárilag madzaggal van rögzítve a csomagtartó ajtóra? Szóval ahogy felnyíllik fel kéne húznia nem?
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Annyit tudok róla, hogy ausztriából lett hozva, és most lett levizsgáztatva, gondolom levették a sarut. Na már most én be akartam kapcsolni, és kérti a kódot ki is írja hogy "Safe"! Azon töröm a fejem, hogy volt már ilyen gondunk a családban, és levettem/visszatettem a sarut ez meg is oldotta a gondot! De én úgy vettem észre hogy sokaktól kér kódot( megjegyzem nem értem minek) szóval nem hiszem hogy kivétel lennék.
Igen nincs kiszedőm hozzá.
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Hello!
B Corsa-n gyári blaupunkt kazettás rádióhoz tud valaki nekem kódot mondani?? Mert anélkül nem akar működni. Mától már én vagyok a tulaja
Köszönöm!
-
Bitpalace
senior tag
válasz AMD Power #32382 üzenetére
Azt is cserélem természetesen! Ezeket a szűrőket érdemes az olajcserénél mindig megejteni, kivétel ha légszűrő még nem olyan piszkos vagy stb...?
Gyertyák terén tudsz segíteni? Mert akkor azokat is cserélném, hogy le legyen tudva.
Keresek a tetőantenna alá egy gumitömítést, de sehol nem találok hozzá...
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz Melack #32377 üzenetére
Ezek cserélve lesznek! 5W-40 olajat mennyi időközönként cseréljem? Ha jól tudom az olajcserénél kell megejteni mindig a szűrők cseréjét is?
Gyertyákat is akarok cserélni, informálódtam, hogy a 2 elektródással csak a szenvedés van, ezért néztem hagyományos gyertyákat de az meg 2300ft/db (Bosch) Valaki ezt sokallotta érte.
AMD Power: Miért vettél bele 10W-40-et?
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérdezni, a napokban vettünk egy B Corsa-t 1.2 16V 2000 évjárattal. Ausztriából hozták, és kérdezném, hogy miket cseréljek így első körben mikre érdemes figyelni?
Szűrőket alap, hogy cserélem, (olaj, benzin, lég, és pollen... ebből nem tudom hogy van e benne, elvileg kéne, mert klímás.)
Valaki mondta nekem, hogy a vezérlést sem ártana megnézni...érdemes?Olajból 5W-40 ír neki elő, szóval ezt szándékozom venni mégpedig total quartzot. Hány liter kell bele, és mekkora intervallumonként kell cserélni az olajat?
A vezérműláncot akkor kell cserélni, mikor már a feszítő ki van kopva és hallom hogy csörög a lánc?A választ előre is köszönöm!
üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest