Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz red523 #107951 üzenetére
...akkor van (neked is ) egy tartalék feltanított motorvezérlőd... azt hiszem kizárható annak a hibája...
ahogy más is írja: (bontott) gyári szondákat érdemes lenne megpróbálni, ha az még nem volt ...ja és az olaj-víz keveredés se egészséges, viszont arról nem a szonda tehet
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
gban
Közösségépítő
válasz mephi666 #107953 üzenetére
Olaj - víz keveredés: de az se mindegy hogy egy tömítést kell cserélni vagy szétbontják az egész hengerfejet
Nem tudom pontosan ez a motor is benne van-e a tömítéscserés verziókban, de ha igen, az jelen esetben pozitív is lehet. Már ha nem mentek el más irányba, ha ilyen rég óta ott pihen.Postázást nem vállalok.
-
őstag
Sziasztok,
Két egymástól független kérdéssel jönnék:
1) Z14XEP csattogás, szüleim autója. Csináltam egy videót, én a szívósorra gyanakodtam yt alapján, ezért arra fókuszáltam, de a hang alapján Ti mi másra tippelnétek? Nagyságrendileg meddig lehet elmenni költségekben?
GoogleDrive link (100+MB mp4!)2) Opel Astra K - ahogy olvastam ezek még NEM a puretech motorral vannak szerelve, ezek vállalható motorok (1.2T / 1.4T)?
Az 1.4T-ről rémlik, hogy 2018.04 utániakkal kevesebb gond van, van esetleg még valami amit érdemes tudni?
Próbálnék hosszú távra egy fiatalabb, keveset futott gépet keresni, és K Astra-ból relatív sok van, méret-forma-felszereltség nekem rendben van (már a ferdehátú is elég, így talán az 1.2T sem túl gyenge)."... and I hope you have a great day!"
-
mephi666
nagyúr
válasz pető bá' #107955 üzenetére
full laikusként egy megjegyzés: valószínű nem függ össze a hanggal, de a csövezést átnézném, mert amilyen állapotban van 5sec körül a vastagabb cső, ami a légszűrőből érkezik (mellette a vékony is repedezett, de ezen akkora repedés van, hogy egy darázs átférne rajta), abból kiindulva több gyári cső is halálán lehet... ez itt csak levegő, de ha a vizesek is így néznek ki, azok nagyobb bajt generálhatnak
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Markizmark
addikt
Z18XER van neki, abban első számú gyanúsított mindig az olajhűtő, a második az olajpumpa tömítése. Hengerfejesedésre ez és a 16XER sem hajlamos, nagyon durva körülmények között lehet csak a hengerfej az olaj bekeveredésének az oka.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
gban
Közösségépítő
válasz Markizmark #107958 üzenetére
Persze, erre gondoltam én is de kérdés, a szerviz mit ‘ad be’ az ügyfélnek.
Postázást nem vállalok.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Továbbra is érdekelne, ha van itt valakinek, az új Opel Mokka - ról a vélemények, főleg a Pure Tech 1,2 es motor miatt érdekel, hogy az újabbak is az "olvadós" vezérműszíjjal vannak szerelve?
Ez az ismert hibája az említett motornak sajnos - 40 ezer km környékén is mentek tönkre motorok. Pl [link]
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz pető bá' #107955 üzenetére
1 - 90 ezer a felújítás, vagy bontott részegység.
2 - 1.4T (92 és 110KW is) vehető. Dexos 2-ről 1 gen 2-re volt váltás, nagy gond a korábbi évjáratokkal sem volt. Én az 1.2T-t elengedném, hamarabb vennék 1.4 szívót.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
válasz Tothgera30 #107962 üzenetére
Ezt a szívósort miért kellett műanyagból csinálni? A z16xe-n egy darab mozgó alkatrész nincs, mégis fém. Persze tudom, csak költői kérdés
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
mephi666
nagyúr
válasz Tikakukac #107965 üzenetére
mondjuk műanyag és műanyag közt is van különbség: hétvégén rakott fel kopasz videót az ae86ról, ami kb 40 éves, szétrobbantották és normális állapotú műanyag alkatrészre bukkantak... meg van az a fajta, amivel ki van rakva újabb autók beltere és néhány nyár uv-sugárzása után pattanva törnek meg porladnak
-
-
őstag
válasz Tothgera30 #107962 üzenetére
és @Tikakukac
1. köszi, a felújításhoz már néztem én is a linkelt oldalt, ha csak ennyi a baja, akkor nem vészes a helyzet.. de majd átnézéskor kiderül.2. nekem is szimpatikusabb az 1.4T, csak vannak ilyen nagyon keveset futott (<60k) magánszemélyes 1.2T-k is, azokon azért elgondolkodnék..
"... and I hope you have a great day!"
-
polk
csendes tag
Nem tartatok attól, hogy egy használt motorvezérlőt vásároltok és azt tanítjátok fel az autóra, és "X" időn belül az is be..arik? Nálam is behalt a motorvezérlő, és inkább megjavíttattam olyan emberrel, aki ezzel foglalkozik. Azóta..cca 2 éve, minden okés. Egy Vectra C-ről beszélünk, ami nem mai csirke, így a motorvezérlő sem az, szerintem rizikós a használt, feltanított vezérlő...
-
mephi666
nagyúr
általában első körben a kocsi sajátját nézik meg hozzáértők, hogy érdemes-e azt javítani, vagy már olyan állapotban van, hogy nem... ilyenkor jön a bontott, jobb állapotú... normális helyen adnak rá garanciát is
-
polk
csendes tag
válasz mephi666 #107974 üzenetére
Nyilván én is futottam a köröket, mert random hibákat produkált, majd leállt az autó.. Igen, ha nem volt kokányolva a bontott is jó lehet, de a kérdésem arra irányult, hogy ha teszek bele egy használtat, az is behalhat szintén... mivel ugyanúgy ki van téve mindennek, mint az eredeti, ami benne volt. Jó eséllyel tudják javítani, és nem egy rizikós feltanított vezérlő lesz benne
-
mephi666
nagyúr
...hát igen, mivel használt, benne van a lutri, de elég sok összetevője van a dolognak... pl B Zafiránál maradva 2005-2014 közt gyártották... lehet 20éves kókányolt vezérlő, vagy olyan is, ami 10éves, de fiatal korában gtk-ra tört kocsiból lett kiszedve és utána polcon volt tárolva... akik ezzel foglalkoznak komolyabban, fel tudják mérni, mi az ami szép állapotú és mi az, amit már el kell dobni új gyárit nem tudom, hogy lehet-e még ehhez kapni, de ha meg kell tippelnem a bontottak 30-40ezres árából, tuti rajta lenne 5-10x szorzó...
-
Tothgera30
Ármester
válasz pető bá' #107970 üzenetére
Vegyél 1.4T-t, barátomnak ajánlottam pár éve, 2018-as flottás lett. Ridegtartásban, sokszor 15 ezerbe belecsúszó olajcserével már 200k km körül jár, de nagyon elégedett vele. Ha nem kell nagy dinamika akkor az 1.4 szívó sem elvetendő lehetőség.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
gban
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #107978 üzenetére
Nem is tudtam hogy van még szívó K Astra, pláne hogy 1.4
Utána is nézek hogy az mit tud meg mennyit hirdetnek belőle, milyen árban - csak kíváncsiságból gyelőre, nem tervezem lecserélni a szívó 1.6 J-t.Postázást nem vállalok.
-
Tothgera30
Ármester
-
Micsurin
nagyúr
válasz peet137 #107944 üzenetére
Komfort modul (OCM) + multikormánnyal elvileg megmenthető a BC. By Somlyai Atti.
A pontos hogyanhoz nem jutottam el még én sem. (Épp várom az OCM modulom Attilától. )
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Markizmark
addikt
válasz Micsurin #107982 üzenetére
Pl Touch and Connect fejegységen sincs settings és BC gomb, ezeket a fejegységeket B zafirába lehetett kérni, nem hinném, hogy ezzel ugrott volna a BC menü szóval kiváncsi vagyok mit tud az OCM modul, nekem van, de a fejegység is gyári abban az autóban szóval nem releváns ha én tesztelem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Markizmark #107983 üzenetére
Este visszakeresem mit írt anno Attila és bemásolom ide.
Az rémlik arról biztosított ha van multi + ocm akkor megmarad a BC funkcionalitása utángyártott fejegységgel is.---
Ezeknek a kínai droidos de gyárinak hatni akaró fejeknek pont annyira gatya a hangzása mint amilyennek gondolom?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Markizmark
addikt
válasz Micsurin #107984 üzenetére
Ezeknek a kínai droidos de gyárinak hatni akaró fejeknek pont annyira gatya a hangzása mint amilyennek gondolom?
Pl CD30-tól mind jobb. Droidos fejegységek között is van difi bőven. Van aki alis sz*rt árul 2x áron, és vannak akik kínait tesznek be és árulnak de jó minőségben, garival stb. Olyan ugye nincs ami nem kínai. Nem is a hangással vannak gondok sokszor, mert az elég jó, hanem hogy agyvérzést kapsz az idegtől amikor akad a rendszer és újra is indul néha mert melege van.
[ Szerkesztve ]
-
peet137
tag
válasz Micsurin #107984 üzenetére
Meghallgatni nem volt szerencsém egyet sem, de a képek alapján, plusz amit megadnak nekik súlyt, szerintem töredékét nem tudják a teljesítménynek, amit ráírnak. Én pl pont azért terveztem a JVC-t, mert az van az asszony verdájában egy aktív ládával a csomiban és hát, eléggé jól szól. De a CD30MP3 se BT-t nem tud, se auxot, se normális SW kimenet nincs rajta.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Markizmark #107985 üzenetére
+ peet137 Akkor jól saccoltam.
~29k-s vackot tutymálják a csopikban némi haszonnal.Tud az MP3 AUX-ot, nekem gyárilag auxos. A 40-es nem tud sajnos... csak ez tart vissza, ha tudna nem is agyalnék a Pio (mvh-s620bt) fej beépítésén...
-
peet137
tag
válasz Markizmark #107985 üzenetére
Hát amiket én találtam vállalható áron - értsd nem pl Pio meg Alpine árban akarnak eladni f*st - annak a képek alapján egy akkora borda van a végfokán, hogy sztem 2x10W-t talán tud is
Nekem is az a legnagyobb bajom az androiddal, hogy a normális kezeléshez normális hardver is kell(ene) és azok már nem olyan olcsóak. Vezetés közben épp elég dolog miatt lehet anyázni, nem kell, hogy az autó is "szivasson" -
peet137
tag
válasz Micsurin #107987 üzenetére
Én még nem szedtem ki a fejet, de az autóm 2007.04 gyártás, a fej jó eséllyel ennél idősebb és azokon a net tudásbázisa alapján nem lehet auxolni. Azért rendeltem egy kábelt aliról hozzá, ha megjött, megnézem, lehet-e vele valamit kezdeni.
9 gombos CD30MP3 amúgy.
Tényleg, OPCOM-mal ezt nem lehet megnézni? Pl sorozatszám alapján, vagy valami hasonló módon.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz peet137 #107989 üzenetére
...2008.05-ös a fejem és gyárilag AUX-os. Beszélj Somlyaival megfogja oldani.
Az, hogy nem látod a menüben a módot az annyit jelent nincs engedélyezve szoftveresen.Tudtommal a 9 gombosok Delphi-Grunding ezek AUX-osíthatóak a 6 gombosokból nem mind mert volt Blau amik nem auxolhatóak.
----Markizmark Félreértettél én nem, a Junsun és társait kérdeztem amik már használhatóak. Terjeng Opeles csopikban egy még ránézésre is ótvar de középkonzolba gyáriasan beleillő csoda. ...ha láttál már kínait ez attól is kínaibb. Ez érdekelt valaki nézte-e.
[ Szerkesztve ]
-
válasz peet137 #107988 üzenetére
Át kell nézni a specifikációját ugyanúgy mintha egy telefont venne az ember és nem kell megvenni a dual core 1 Gb Ram-os dolgokat. Kb ennyi. Az meg, h hogyan fog szólni hát azt tényleg csak kézbevéve (súlyra) lehet megtippelni
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Markizmark
addikt
válasz Micsurin #107987 üzenetére
Van MP3-ból auxos meg nem auxos, pont mindkettő megfordult a háznál. Viszont a Somlyai Attila tud BT adaptert adni pl CD70-hez amivel lehet zenézni, de telefonálni nem. Arra meg tud UHP modult adni. Szóval gyári cuccokkal össze lehet hozni amit csak akarsz. GID vagy CID kijelzővel gyári navit is lehet betenni.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Markizmark #107993 üzenetére
De a CD70 végfoka nem olyan jó mint a 40 Opera-nak nem? Én utóbbit szeretnék nagyon pezsgőben de tudtommal ott se aux, se usb se BT
---
Gyári naviból a DVD90 az egyetlen ami a mai napig frissíthető ugye?
[ Szerkesztve ]
-
peet137
tag
Az első verzió nekem is az lett volna, hogy egy UHP-t dobok a kocsiba és szevasz, de azzal sajna zenélni nem lehet, csak telefonálni.
A komolyabb gyári fejeken vajon lehet SUB kimenet is? Erre eddig nem gondoltam, de akár az is lehetne járható út, hogy keresek egy bontott (nullázott) CD70-et. -
peet137
tag
válasz Markizmark #107991 üzenetére
Hát igen, ennyit viszont nekem nem ér a sztori. Mire körbeérnék a zenével (fejegység+hangszórók+sub) kb negyed misi lenne a vége.
-
peet137
tag
Amennyire sikerült fellelni, kb ott van a váltás az auxos fejegységekre, ahol az én autóm készült... A szoftver verzió annyira nem gáz, azt - gondolom - simán lehet frissíteni. Nyilván meg fogom nézni, de addig nem akartam szétszedni, amíg nincs rá ok (nem jön meg a kábel). Mindenképp kell a kiszedő ehhez amúgy, vagy meg lehet oldani pl 3-as átmérőjű akármivel is?
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz peet137 #107995 üzenetére
CD70-en nincs sajnos.
Én is sokat gondolkodtam, hogy hogy lenne a legjobb, kínai Android-os csodára nem cserélek, én elégedett vagyok azzal, ahogy a CD70 szól, tudja az MP3-as CD-t, ezért vettem üres CD-t, kiírtam néhány olyan zenét, amit sokat hallgatok, minden másra meg ott az AUX (van egy ~30ezer Ft-os FiiO bluetooth recieverem )
Annyi, hogy nekem a 9 hangszórós szett van gyárilag a kocsiban, szerintem az is közrejátszhat, hogy jó szól, talán ez volt a legmagasabb felszereltség.[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest