Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
patrikcoc
senior tag
válasz
patrikcoc #108439 üzenetére
23.20.40-es frissítés megoldotta ezt a hibát
Ha már a panelhibákról van szó, a ~10 hónapos 55CX cserepanelen is megjelentek a halott pixelek a kijelző felső sarkaiban… Úgy néz ki a WBE paneleknél sincs ez megoldva. Kíváncsi leszek az 55C4-nél mikor kezdődik el ez a hiba…[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
-
hunspikey
őstag
válasz
patrikcoc #108157 üzenetére
Én ugyan ebben a cipőben járok és nem hittek nekem
Csak a DV és olyan jeleneteknél is ahol tudom hogy 100% fekete kéne legyen és csak a filmmaker módban csinálja. Ezt onnan tudni, hogy erre van kvázi teszt anyag, a bosszúállók vágó fekete jeleneteinek feketének kéne lenniük. Illetve úgy általánosságban pl Netflix Usher ház első rész kb 10. perc amikor az ügyvéddel beszélget a családfő és a halott mama meg ott áll a háttérben. Amikor filmmakerben néztem végig nem is láttam. Még mondják is hogy most is ott áll mögötted - de azt hittem hülyéskedik. Na kiderült hogy a filmmaker lenyelte am blokk. Nálam az összes DV mód jó, kivéve a filmmakert - én nem tudom mi van vele. Egyébként egyéb hibái is vannak, pl csíkosodik a sötét majdnem fekete szürke, mintha havazna - illetve még árnyalási hibákat is látok, pl arc éleken poszterizál, a többi mód meg nem, szóval nálam a filmmaker offos örökre - vagy legalábbis amíg nem találkozom Viktorral - hátha ő meg tudja szerelni.
Szóval summázva: igen is van olyan TV ahol hibás a filmmaker mód - szerintem. Még akkor is leírom ha kitiltanak innen
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
patrikcoc #108153 üzenetére
Nem film alapján kell a feketeszintet beallitani, ugyanis vannak filmek amik direkt úgy vannak masterelve, hogy a fekete ne teljesen fekete legyen. De egyébként elofordulhat a panel szórás miatt, hogy el kell térni a gyári 50 értéktől, de általában felfelé és nem lefelé, de ritkán az is lehet, hogy a 49 a jó. Erre vannak fizetős teszt videók ami alapján be lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
-
Szatura
aktív tag
válasz
patrikcoc #106191 üzenetére
Köszi az eszmecserét
Mindenkihez szólna, ajánlott napjainkban a következő 7-8-10 évre (jó lenne ennyivel tervezni) egy C4 esetleg G4? vagy használjam még teljes elhalálozásig a jelenlegi lassan 5 éves E65-öst? Bajom nincs vele csak jó lenne egy nagyobb.
A 77 G4 1milliós ára egész jó, nálunk 3150€ körül van szóval kikerekedett a szemem (mondjuk nem tudom hogy kivitelezném a szállítást)77 G4-hez jár talp vagy fali konzol?
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz
patrikcoc #94523 üzenetére
Elég bonyolult lett, kérdés, hogy milyen alaplapot kaptál módosított CX, esetleg C1 (fw-ből kideríthető). A jelzés arra utal, hogy a WBE kijelző vezérlését B9/C9 alaplaphoz módosították. Szemre próbálhatod igazítani, de szerintem igazán csak kalibrálással lehetne helyrehozni. Azért ekkora változásnál már illene kalibrálni a szervizesnek a kijelző csere alkalmával, de hát erre nincsenek felkészülve sem műszerrel, sem sehogy.
Nekem sem recsegett még egyik sem (B7/754/C1).[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz
patrikcoc #93764 üzenetére
Akkor a CX-nél megy simán, mert még gyári garanciás (kijelző csere vagy csereutalvány). A B7 esetében az ügyfélszolgálatnak írj és kérj garanciának számító méltányossági kijelző cserét, mert ez egyértelműen gyártási hiba (a kijelző szélein megjelenő elváltozások, pixelelhalás). Ha a szervizes ilyen hozzáállású, akkor inkább az ügyfélszolgálattal kommunikálj, a szervizessel csak a szükséges mértékben.
-
alaves
addikt
válasz
patrikcoc #93761 üzenetére
OLED-nél a gyakorlatban az LG zero pixelhibagaranciát alkalmaz, tehát 1 pixelhibánál is cserélnek. Nálam is volt téglalap hiba miatt csere a B7-nél, csupán a 'brightness'-t kell 50-ről elmozdítani le vagy fel, ha esetleg a referencia feketével gond van, nálam nem volt. Első javításnál nem valószínű a csereutalvány, de próbáld meg kérni. Ha evo (WBE) kijelzőt kapsz, az csak jobb vertical banding vonatkozásában is. EVO-EX-MLA kijelzőknél már csak elvétve fordul elő a kijelzőszéli csoportos pixelelhalás. A CX nincs felkészítve az evo kijelző fogadására, ezért csere után komolyabb beállításra lehet szükség.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Politikai mémek
- További aktív témák...