Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
Csak nem indul el... A Domoticz Wiki ezt dobja fel
Idáig el is jutok.. itt csak
USERNAME=pi a pi-t írjam át a szgép felhasználó nevemre a
DAEMON=/home/$USERNAME/domoticz/$NAME a $USERNAME szintén a szgép felhasználóra
DAEMON_ARGS="-daemon -www 8080" ezt meg nem változtatom mert jó nekem a 8080 as port
Ezeken kívül át kell még irjak valamit?
Legfölül kiír egy elérési útvonalat ahol szintén azt írja hogy YOURUSERNAME vagy a $NAME -eket?
Már kb 20 tutorialt végignéztem de ezt nem irja le sehol ( vagy csak én vagyok béna )
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #8797 üzenetére
Postalada 2.0
Egy segedvaltozo beiktatasaval most mar csak egy ertesitest kuld
Az elhelyezesen is modositani kellett, nem volt jo a sarokban, ugy a leghatekonyabb (tok logikusan amugy...) Ha a leveleknek nem az "elere" esik a mozgaserzekelo, hanem a legszelesebb feluletere. (pl az elejere, vagy a hatuljara)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Valamit szeretne csinálni a NodeRED a MongoDB-vel, mert amióta fent van mellette a Domoticz, a NodeRED minden áldott másodpercben dob egy hibát rá, teljesen elárasztva a debug-ablakot.
Ez egyébként elgondolkodtató: mégis hogyan és milyen alapon nyúl bele?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
qqzs
őstag
Hagytam a domoticzot a grafikonos kalamajka miatt.
Most ujra itt vagyok Openhab kedessel:
1. A kepen lathato hogy egy Xiaomi Gatewayt felismert ket fele keppen. Az egyik kapottt valami tokent automatikusan a masiknal kezzel kellett beirni a developer keyt
2. Azok a szurke uninitailezed-handler configarational mit lehetkezdeni?
3. Van egy csomo temp/hum szenzorom. Azokat hogy tudom azonositani? a felismereskor kaptak ugyn egy mihome azonositot de azt nem latom a mi homebanEladó: GTS450
-
kbhuinfo
tag
Tasmotaval egyszeruen. IP cimet megnyitod bongeszobol es a menubol tudod iranyitani.
Nem tapasztaltam ilyen jelenseget. Esetleg probald meg egy masik eszkozzel megnezni a teljesitmenyt/fogyasztast/feszultseget (pl. multimeter).
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
ot93
senior tag
válasz Degeczi #8782 üzenetére
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a blitzwolf romlott el, mert azóta is 210V környékén mutat (209 és 211V között)
Mondjuk multiméterrel még nem mértem bele a konnektorba.
Amúgy egy forgalmasabb, várost átszelő utcában lakom, itt szerintem nem lehet ekkora gond a hálózattal. De hát franc tudja.CRF300L
-
enesbcs
tag
válasz its_grandpa #8788 üzenetére
Fura ez a log.. véletlenül nincs engedélyezve az új Rule engine? Mióta olvastam, hogy belenyúltak a gpio és rule kezelésbe, azóta nem frissítek, december 4-i az utolsó ESPEasy, amit használok. Ha mindent jól írtál és mégsem megy, javaslom a downgrade-et.
Egyébként itt mintha konkrétan a semmit hasonlítaná össze a 0-val.. A változó nevét jól írtad? (kis-nagybetű?)
-
félisten
Meg tudnátok nézni, hogy a Domoticz csinál-e valamit a 27017-es porton? Vélhetően az kavar be a Node-Redemenek.
Köszönettel: MaCS
-
ojb
tag
Minden kínai "csodaeszközt" illik némi fenntartással/rátartással kezelni. Én is féltem, ezért első dolgom volt, hogy szétszedjem és belenézzek. Nekem 5/25A-es van. Létezik 5/32A ill 10/40A formában is.
Az alkalmazott keresztmetszetek a max25A áramnak megfelelőnek tüntek. Az S0 kimenet optocsatolón keresztül leválasztott OC. A felhasznált műanyag ház "ránézésre-tapintásra" tűzbiztos-lassanégő-nek tűnik.
Ami viszont a legfontosabb, minden kínai elektromos terméket: Egy lépcsővel a névleges max terhelhetőség alatt használok!!! Tehát a max40A-est 32 , a max32A-es 25 ; a max 25A-es 16A-en.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen, olvastam (sőt, el is mentettem) amikor bővebben kifejtetted, így akarom megcsinálni én is, köszi. Viszont akkor nem bánom a 3db 1 fázisú megrendelését (remélem jövő héten be is futnak), hub oldalon összegezni lehet, de szétbontani nem, és így mindegyiket fogom látni külön-külön is
Egyébként neked/nektek nem aggasztó betenni a kapcsolószekrénybe a Schneiderek/Legrandok/ABB-k és hasonló kategóriás cuccok közé egy ilyen kínai "csodát" ? Ez az egyetlen dolog amitől tartok kicsit, bár lesz a környéken majd füstérzékelő
-
Degeczi
nagyúr
Simán lehet, h ennyire rossz a hálózat feléd (is) sajnos...
(pl. szomszédok fogyasztása is megnő estefelé, különösen ha villanybojlert is többen használnak, és ettől leeshet már a hozzád beérkező feszültség is. Én is egy hosszú drót végén lógok, és hiába indul terheletlenül 240V-ról, már 12-13A körüli terhelésnél leesik 210V alá)
Persze nézd meg multiméterrel is a konnektorokat, de a rossz hálózat valószínűbb ok, minthogy az SHP2 feszültségmérése ment volna tönkre, ha korábban jó volt (hogy gyárilag rosszul legyen kalibrálva, még szintén elképzelhető, bár nem ilyen nagy mértékben - és ha jól értem, korábban az SHP2 mutatott 230V-ot) -
ojb
tag
válasz Tomaaasz #8773 üzenetére
Szia!
A leírás szerint:
"Technical data of the radio communication system: Bi-directional communication; FSK Modulation;Frequency 433.82 MHz; Radian 0 radio protocol."
Ez nagyon más műsor, mint amit az RFBridge vagy az RFLink hallgat 433MHz-en... Pl [link]
A SonOff Bridge valószínű a környék 433.92MHZ ASK/OOK jeleit látja...[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
Megszámoltatom adott idő alatt az impulzusokat. Ebből erre az időre átlagos teljesítményt számoltatok, majd ezt az értéket elküldöm a Domo-nak. Az megjeleníti ill. visszaszámolja fogyasztásnak és eltárolja. [kép]
A háromfázisú összegzett S0 kimenetet ad. Általában 400imp/KWh. Az RS485-ösnek szerintem van (lehet) fázisonkénti érték-regisztere is az ára alapján[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az S0 (impulzus) verziónál hogy működik a mérés? A három fázis szummáját kapom, vagy mindegyiknek külön van impulzus kimenete? Az eddig olvasottak alapján én 3db DDS5188-at rendeltem (talán pont te írtál róla), de ha ezen is tudnám mérni minden fázis fogyasztását külön-külön, akkor szimpibb lenne.
Lazán kapcsolódik: ránéztem ma a vízórákra is, van egy MOM márkájú, illetve egy "B Meters". Mindkettőre írja a gugli, hogy impulzusjeladó köthető rá. Sajnos különálló "szenzorkábelt" nem találtam, csak ugyanilyen órákat kompletten (kábellel együtt) árulva. Ragasszak rá egy reed relét, oda, ahol a fotókon is látható a gyári megoldás? (pl.: link) Mit fog hozzá szólni a leolvasó guy? (lásd rendőrős/villamosmérnökös/közjegyzős gázórás sztori pár hete). Illetve ha esetleg ha valaki tudja hol lehet ilyen kábelt beszerezni, akkor jöhet az ész.
[ Szerkesztve ]
-
tboy72
aktív tag
válasz supercharley #8772 üzenetére
Én Tasmotával próbálkozok, de akármit csinálok nincs Ap.
-
ot93
senior tag
Üdv, van pár napja egy Blitzwolf okoskonnektorom (BW SHP2).
még csak próbálgatom, és az lenne a kérdésem, hogy pc-ról is tudom-e irányítani? erre nem találtam utalást a használati útmutatóban de egyszer mintha itt ph-n olvastam volna... mondjuk lehet, hogy az a firmware csere után volt, nemtomIlletve a másik, hogy eddig a fesz. 230 körül volt (több fali konnektorban is), ma rádugtam a porszívót a blitzwolf-ra, mondom megnézem az mennyi fogyaszt... 2200W van ráírva, de már elég elhasznált, mert néha megakar állni, stb. na most 1450W-ot írt a blitzwolf kütyü. ezzel még nem is volt gondom, mert gondoltam rossz már a porszívó, vagy alapból sem 2200-as volt. Közben a fesz.-t is néztem, az 205V körülit írt amikor max. fokozaton ment a porszívó. Itt arra gondoltam, hogy a porszívó miatt leesett a hálózati fesz. Viszont miután kihúztam, azóta is csak 210V -ig ment vissza. Valami nem stimmel, tönkrement a SHP2-es mérő része, vagy a hálózati fesz. esett le már egy órája legalább? Arra nem emlékszem pontosan, hogy mielőtt beindítottam volna a porszívót, előtte mekkora volt a fesz. Úgy rémlik már akkor is alacsony volt, de akkor arra gondoltam, meg a porszívózás közben is, hogy az a konnektor kevesebbet tud. Hát én ugyebár nem értek hozzá, de aztán rájöttem, hogy abban a konnektorban pár napja már mértem a blizwolf-fal és akkor nem emlékszem, hogy ilyen alacsony lett volna.
Valaki valami ötletet?CRF300L
-
Tomaaasz
aktív tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már ilyennel: sontex superstatic 789?
Datasheet szerint tud 433 Mhz-en beszélgetni, a sonoff rf bridge-ben jön is egy rahedli adat (feltehetőleg a többi lakásban is ilyen van), viszont nem nagyon találtam semmilyen leírást a protokollról.
T
Oda mentem, ahol vagyok!
-
supercharley
tag
Én még nem flasheltem BW-SHP6-ot, de egy BW-SHP2-vel jártam hasonlóan! Már azt hittem hogy tégla lett a készülék, mert akár hányszor ráflasheltem a ESPurna firmware-t(én ezt használom), utána nem láttam mint wifi AP-t. Aztán ráflasheltem a Tasmota-t, és azzal már korrekt AP-ként működött. Ezek után újra ráflasheltem az ESPurna-t, és csodák csodájára már azzal is minden rendben lett!
Nem írtad hogy te mit flasheltél rá, de esetleg próbálj meg most egy másik firmware-t felrakni, majd újra azt amit szeretnél, hátha neked is megoldódik így! -
veterán
Sziasztok, olvastam hogy többen raktatok fel fogyasztásmérő DIN sínre szerelhető mérőt aminek az értékeit ki lehet olvasni... milyen márka az ajánlott 3 fázishoz?
-
enesbcs
tag
válasz its_grandpa #8767 üzenetére
TaskName: "relay_2"
TaskValueName: Name "switch_2"
Value 0 // ez vált értéketHa rám hallgatsz nem egyenlőséget vizsgálsz, hanem pl azt, hogy valami nagyobb mint 0 vagy kisebb mint 1... mivel "1" nem mindig egyenlő "1.00"-val, viszont "1.00" mindig nagyobb, mint "0" és "0.00". Az ESPEasy minden változót float-ban tárol belsőleg.
on relay_2#switch_2 do
if [relay_2#switch_2]>0 // ha a switch_2 a valuename, akkor az kell # után
taskvalueset,2,1,0
else
taskvalueset,2,1,1
endif
if [dummy#var1]>0 // ez meg a dummy nevű taszk, var1 nevű változójának értékét helyettesíti be
gpio,12,1
else
gpio,12,0
endif
endon[ Szerkesztve ]
-
tboy72
aktív tag
Helló Mindenki!
Heeelllp!
Aki flesselt már BW-SHP6-ot az árulja már el legyen oly kedves, hogy lehet flesselés után ap-ra állítani, mert nekem kussol teljesen fless után??? -
tbs
addikt
válasz its_grandpa #8767 üzenetére
Sztem if [relay_2#switch_2]=99....
-
its_grandpa
tag
Huhh, akkor bővebben, az Esp JSON alapján (részlet):
TaskName: "relay_2"
TaskValues:
ValueNumber 1
Name "switch_2"
NrDecimals 0
Value 0 // ez vált értéketA trigger megy is, így :
on relay_2#switch_2 doViszont benn a feltétel az nem akar, vagy én nem tudom mit írjak, [DeviceName#ValueName] kéne.
Az alábbi viszont nem megy, a ValueName az jó de mi legyen a DeviceName ?
if [relay_2#value] = 1Ezt a példát szeretném megvalósítani:
on relay_2#switch_2 doif [dummy#var1]=0 // ide természetesen az én esp adatait
csináld ezt
else
csináld azt
endifendon
-
tbs
addikt
válasz its_grandpa #8765 üzenetére
Ahogy nalam megy a "visszabeszeles" ->
mqtt import device (nalam a neve mqttIn), subsribe a kivant topik, azonos szamu variable elnevezve (itt most epp "on"-nak).
Rule:
ON mqttIn#on DO
gpio,12,[mqttIn#on]
ENDONIF ELSE ENDIF is megy vele szepen.
-
its_grandpa
tag
válasz its_grandpa #8622 üzenetére
Félsiker de azért örülök mert a megoldandó feladat (nekem) nem volt egyszerű.
Adott egy ESP01-es relay és rajta egy touch panel (némi pákázás után).
Nem ment, hogy a Domoticz dashboard-on akkor is státuszt váltson a switch ikonja (izzólámpa) amikor a touch panellel kapcsolok ki-be.
Ezt sikerült mqtt publikációval megoldani.
Most az jönne, hogy a touch váltson állapotot ha a dashboardon kapcsolok de nem megy.
Rommá olvastam az EspEASY rules tutorialt, a triggert el is kapom de a test része nem akar működni.
A manual szerint így kéne mennie:
on <trigger> do
if <test>
<action>
else
<action>
endif
endonMit kell írni a test feltételbe, hogy működjön ?
Néztem az esp JSON-ját, ott változik a Value értéke de az if- be nem tudtam még olyan értéket írni, hogy helyesen működjön, pedig egyszerűnek tűnik:
[DeviceName#ValueName]<inequality function><value>Csinált már valaki ilyet ?
-
Zsötie
tag
Sziasztok!
Meghalt az SD kártya a PI-ben. Hassbian volt rajta, a 0.77-es. Már régóta nem mertem frissíteni, amúgy minden jól működött. Lovelace nem volt, egyenlőre nem is tervezem.
A .homeassistant mappáról van mentésem. De azt nem tudom, hogy hogyan tudom a leggyorsabban és a legegyszerűbben vissza állítani a Let's Encrypt-t, az Influxdb-t és a Grafana-t. Valamint ezen kívül még mit is kell majd beállítani? -
Janos250
őstag
válasz SwissAirplan #8722 üzenetére
"most azzal szívok hogy a Mosquitto nem akar felmenni win7-re"
"Mindenkinek szenvedős a Mosquitto? Vagy csak nekem?"
Nekem win8.1/64-en tökéletesen működik. Persze, csak próbára tettem win-re.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
SwissAirplan
aktív tag
Megvan a szenvedésem oka... de a miértje még nincsen!
Tegnap óta szenvedtem nem bírtam feltenni a Node-red-et!
Mosquitto felment szépen de a Node nem akart! Ma megelégeltem... újratelepítettem a Mint-et.Telepítem a Node-t simán felmegy... Belépek böngészőből.. minden működik!
Ölömbodottág Na akkor gyerünk tovább.
Telepítem a Mosquitto-t, elsőre felmegy, letesztelem két PUTTY ablakkal minden szuper na gondoltam akkor gyakorolgassuk azt az MQTT dolgot a Node-ba, a böngészőbe aktív volt még az ablak, gondoltam lefrissítem.
Nem megy A webhely nem elérhető
A Node-red et az eredeti gyári leírás alapján telepítettem
a Mosquitto-t pedig [ez alapján a leírás alapján]Lehet hogy a mosquitto kiütötte a Node-t?
"node-red" paranccsal újraindítottam a Node-t most fut mind a kettő... de ez vajon így is marad? -
vampire17
addikt
Vettem egy uj tado smart radiator termostatot es valamiert nem tudom Domoticz alol az egyik kapcsolot (futes /ki/be) kapcsolni... A tobbi, regebbinel mukodik. Az ertekek jonnek attol a termosztatol is, de olyan, mintha csak "olvasasi" jogom lenne. Pl manualis homersegletet sem tudok allitani.
Szerintetek mi miatt lehet ez?
-
fo_di
őstag
amint kiderült, éjjel nyomott egy restartot, és azután kapcsolt vissza (áram vesztésre az van beállítva, hogy a mentett állásba térjen vissza, de elvileg időzítés szerint kikapcsolt állapotban kellett volna visszatérnie)
és rájöttem, hogy tévedtem, nem BW-SHP2, hanem Sonoff S20, tasmota 6.3.0-valvalaki tudja, hogy mitől lehet random restartom? (a többi eszközöm 60 napos uptime-mal van)
-
layerke
aktív tag
Alap beállítás jónak tűnik, ez legyen a Data résznél:
device_%V value=%v %t3Így mennie kell. Ezt írd be és adj hozzá egy eszközt. Jó lehet pl a raspberry cpu hőmérséklete vagy terhelése, azok gyakran változnak.
Lehet egymás mellett, a portokat nézd meg, hogy jól legyenek beállítva, ne ütközzenek. Meg nyilván kézzel kell telepíteni az openhabot. -
AcCEsS
senior tag
Ugyan nem írtad, hogy melyik verziót használod, de nálam is volt hasonló gond, egy teljes reset és újrakonfigolás után konzolon a
SwitchRetain off
ButtonRetain offparancsokat adtam ki, és azóta nincs random fel/le kapcsolás a Tasmota-val.
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
Alex91
félisten
Sonoff S20 es S26 kozott mi a kulonbseg?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
veterán
-
layerke
aktív tag
Mindig is volt influxdb támogatás, csak nem volt hozzá külön influxdb menü a domoticzban. Ettől függetlenül httppush-sal már évek óta át lehet nyomni bármilyen adatot influxdb-be a domoticzból. Egy főverzióval ezelőtt lett implementálva külön felületen ez a dolog, ami egyébként szerintem nem sokat könnyített. Én továbbra is az eredeti datapush módszert használtam, amíg domoticzom volt.
Ha be van kapcsolva a datapush résznél a debug, akkor a logban látod, hogy átmentek-e az adatok influxba. Külön soronként írja.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz layerke #8743 üzenetére
De amit linkeltem akkor meg nem is volt influxdb tamogatas. Alinkelt topikban a httphez mondjak hoyg irjam. De azutan az a kepernyo meg ugy nez ki mintha a inluxdb laprol lenne leszedve.
De a legfobb problemama hoyg fogalmam sincs hogy tudom elenorizni hoyg megy e adat.
Kb mintha nem tudnek irni olvasni de programozast tanulok...lehet megiscsak hagyom a ....beEladó: GTS450
-
fo_di
őstag
-
zombi11
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedem az okosotthonos dolgokkal, és lenne két (lehet hogy láma) kérdésem:
- Lehetséges a Raspberry PI 3+ zigbee gatewayként használni?
(OpenHabot futtatok rajta és lenne néhány zigbees szenzorom, gondoltam nem venném meg a Xiaomi GW-t, hanem egyben a gateway funkciót is a rPi látná el.)
Milyen kiegészÍtő, illetve szoftver kell hozzá?
-A fentiekhez kapcsolódik a második kérdésem is: Létezik olyan szerelvénydobozba épÍthető "okos relé" mint pl a Shelly, de zigbeen és nem wifin kommunikál? A googlet már meggyötörtem, de nem találtam, sem kÍnában, sem ebayen. Köszönöm előre is a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
valakinek van ötlete, hogy miként tudom kideríteni, miért kapcsolt fel az éjszaka közepén (valamikor éjfél és reggel 6 között) egy tasmotával flashelt bw-shp2 konnektor egy fényfüzérrel? Home Assistantban általában csak annyi látszik, hogy bekapcsolt, a forrása nem, és nem a kapcsolt Node-Red script hibája lehet, mert ugyanarra a scheduler node-ra kötöttem egy másik konnektort is, ami nem kapcsolt be
Tasmota logokban elérhető lehet még este? -
-
layerke
aktív tag
Nem értem, hogy mi a kérdés.
Le van írva az általad linkelt fórumban a teljes megoldás, ennél jobbat én sem tudok mondani. Amit 1.a-ban írtál, azt kell beírni a data push oldal influxdb adatbázis elérhetőségéhez. A linkelt fórumon ott van mit kell írni lentebb a data részhez. Pipákat berakni, valamint egy gyakran változó érzékelőt hozzáadni, így látható hamar, hogy jól működik a dolog vagy nem. -
qqzs
őstag
válasz layerke #8739 üzenetére
Koszi.
Szoval ha jol ertem a data push menuben vagy a HTtp vagy a Influxdb reszben kell irni es nem mindketto helyre valamit?
eddigi talaltaim ezek voltak http-hez:
1. [link]
a. Ezt miutan letrehoztam domoticz adatbazist domoticz passworddel http:// [IP]:8086/write?db=domoticz&u=domoticz&p=domoticz&precision=ms
b. Ezek utan van egy ilyen kepernyo hogy Setup the sensors like in this screenshot (device_+"Target Variable" will be the table name in InfluxDB: ez a kepernyo a datapush influxdb reszere hasonlit csakhogy ott nekem nem jon fel a value to send mezobe semmi a sensor neve pedig ott van
c. ezek utan az van irva hogy ellenorizzem le hogy mennek e az adtok egy ilyennel: SELECT * FROM deviceX csakhogy mi a devicex2. ez egy masik http://ip:8086/db/domoticz/series?u=root&p=root ehhez meg volt az is irva hogy a data mezobe ezt is irjam be [{"name":"device_%V","columns":["time","val"],"points":[[%t3,%v]]}] a fentinel nem kella data mezobe irni semmit
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
SwissAirplan
aktív tag
Linux mintre probalom feltelepíteni a Node-red ez.
A mosquitto miután az openssh-t felraktam felment szépen. Leteszteltem... működik!Node-red hez a Nodejs "elvileg"felmegy. ellenőrizve a verziószámot megtalálja 11. valahányat ír.
Utánna npm az is felmegy verziószamot ellenőrizve megtalálja 6. valahány..Utána node-red települ, de már telepítés közbe kidob error meg warning sorokat, meg vagy 60 soron keresztül hogy nem települ mert "ez függ ettől"
Telepítés befejezve inditanám, semmi!3 leírást is végigcsináltam ... de nem megy.
Van valami buktatója? vagy ???
-
qqzs
őstag
Mert te elorebb vagy mint en. En ott alok hogy influxdb fent van el is erheto halozatrol de nem tudom http vagy influxdb reszbe kell e ezutan a domo setup data pushban csinalni valamit.
Esetleg a leirast megosztanad ami alajan csinaltad? Amit en talaltam az meg azelotti hogy influxdb nativ tamogatas volt
Azt se tudom hogy kell megnezni hogy ir e valamit a tablaba
[ Szerkesztve ]
-
veterán
nem ide
[ Szerkesztve ]
-
veterán
influxdb és grafana telepítését is sikerült megcsinálnom, sőt még grafikont is tudtam csinálni a grafanaban...
Viszont kérdés, hogy 3 külön measurements értékének időszeletenénti összegéből hogyan tudnék grafikont csinálni? 3 klíma fogyasztását szeretném összegezni 1-1 grafikonban...
-
qqzs
őstag
Na jovan akkor hagyom a ....ba...hogy ennyit kelljen vacakolni hogy par erzekelo ertekeit egy grafikonon lassam 21szdban...
-
tbs
addikt
válasz SwissAirplan #8725 üzenetére
Sajna nincs domom, de ahogy lattam azert nem nagyon kinai az osszedrotozas.
Eloszor a node-red - mqtt parost ismerd ki (mqtt input, mqtt output node-ok, koztuk egy-egy function meg delay node-dal, amiket parancssorbol mqtt_publish-al lokodsz es mqtt-subscribe-al monitorozol).
Sztem ha egyszer osszeall fejben, homlokracsapos elmeny lesz.
-
SwissAirplan
aktív tag
Nem!
A NAS-om (OMV) mellett van már egy turbozott ThinClient (Linux Mint-el) Letöltő és minden másra, és Központnak szintén egy ThinClientet terveztem, csak gondoltam amíg gyakorlok meg ismerkedek, addig teszem Win-re
A WirtualBox-ra nem is gondolotam... van is... méghozzá linuxal... de már mindegy még pár perc és fent is lesz a mint.
Remélem ott jobban boldogulok
Bár ez a Domoticz - Mosquitto - Node összehangolás még bajos les z![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
semmi
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
tbs
addikt
válasz SwissAirplan #8722 üzenetére
A win-re tegy egy virtualbox-ot, es abban gyarts egy picurka linuxot a kello dolgokkal. Gyakorlatot szerezni, de meg produkcios kornyezetben sem rossz megoldas.
Remelem nem win-t szerettel volna "kozpontnak"..? -
SwissAirplan
aktív tag
válasz MaCS_70 #8719 üzenetére
Lehet nem lenne egy rossz ötlet.
én most azzal szívok hogy a Mosquitto nem akar felmenni win7-re.Van egy tartalék laptopom, mindjárt legyalulok rajta mindent, teszek rá egy Mint-et és oda feldobom a Domoticz-ot a Mosquitto-t és a Node-Red-et mert már kezdek kiakadni?
Mindenkinek szenvedős a Mosquitto? Vagy csak nekem?
-
Sequadon
tag
Sziasztok,
Ilyen wifis RGB led vezérlőt ahogy olvasom át lehet flashelni tasmota-val. Ezt próbálta már valaki?
https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota/wiki/MagicHome-LED-strip-controller
https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota/wiki/MagicHome-with-ESP8285Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
félisten
Amióta feltettem a Domoticzot, a NodeRED másodpercenként dobja a következő hibát:
msg : error
"MongoError: failed to connect to server [127.0.0.1:27017] on first connect [MongoError: connect ECONNREFUSED 127.0.0.1:27017]"Nyilván a Domoticz nyúlt bele, de mit tehetek én?
Köszönettel: MaCS
UI: Nem gondoljátok, hogy jó lenne egy NodeRED-topic?
-
qqzs
őstag
Fent van influxdb domoticz mellett es fut. Tud segiteni valaki hogyan tovabb?
-
Kiskopika
senior tag
Hasznal valaki xiaomi dupla vezetek nelkuli fali kapcsolot? Egyszeruen keptelen vagyok domoticzba felvenni, csak a logban szerepel ha kapcsolom unhandle device kent. Teljesen le akarok valni a mi homerol de igy nem tudok
-
Pjoe69
tag
Köszi Ojb.
A MySensors-nak nincs esetleg ilyen megoldása?
RF-Link-nél a kész egységnél is 433 Mhz-t látok, és a legtöbb leírás is erre szól.
Ha nekiveselkednék a leírások alapján az építésnek, akkor gondolom nekem más antenna és vezérlő egység kellene. Jól gondolom?
Sajnos erre a 2.4Ghz-s vevő-adó párosra nem sok infót találtam. -
addikt
válasz sambenez #8704 üzenetére
Értem, de megtévesztő kicsit. Most végigvittem checkout-ig (2 pakkos Shelly 1 van a kosárban), a következő opciók vannak szó szerint:
standard international shipping - 4.25 EUR
DHL - 24 EUR(Változtak az árak kicsit, 2 hete 7 EUR volt a második opció )
Namost: nekem a 24 EUR-ból kéne kitalálnom hogy ez akkor nem az a DHL, hanem amaz a DHL? Vagy ami még rosszabb lenne: 24 EUR-ért nem DHL Express, hanem sima Német posta?
Szerintem ez így nincs rendben, sem 7 EUR-ért, sem 24-ért, jelezni fogom nekik FB-n.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Kicsit csalódtam tegnap a Pi zero w-ben, persze 10 USD-s dologtól ne várjon sokat az ember, nem is a sebességével van a gond, de nagyon kelleltt volna a BT része, megy is csak a hatótávolsága nem több, mint 5 m-er... mellette a mini PC-m simán visz 10m-ert BT-vel....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest