Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Folyton bennhagyom a munkahelyen a multimetert, (meg lusta is vagyok megint szetszedni, amig nem jon meg a shelly ) vszont kozben mar idegesit a dolog, ezert gondoltam inkabb rakerdezek itt, hatha olvassa valaki olyan, aki jobban vagja ezt.
Az alabbi kepen levo paraelszivon (konkretan a jobb oldali elektronikan) lattok barminemu olyan tapegyseget, ami arra engedne kovetkeztetni, hogy az elszovo nem 230-al uzemel? (marmint a motor fele nem 230 megy)
[ Szerkesztve ]
-
enesbcs
tag
válasz tfelleg #6293 üzenetére
Van. Így hirtelen nem tudom melyik plugin kezeli az lcd parancsot, mert gondolom ESPEasy a 143-as egység?
Ez a hiba akkor jött elő nekem, amikor a plugin nem adott/vagy üres választ adott a HTTP kérésre. Ettől persze az még működött, csak a Domoticz nem kapott visszajelzést róla.
A megoldás annyi volt, hogy kérdéses plugin forrásában a PLUGIN_WRITE blokk végére beszúrtam ennyit:log = F("\nOk");
SendStatus(event->Source, log);
majd lefordítottam, és a hiba megszűnt. -
enesbcs
tag
Én is szereztem egy Sharpot, ami elvileg analóg értéket adott volna vissza, de nem működött, és igen gyenge volt a dokumentációja. Úgyhogy maradtam az SR04-nél, illetve szereztem egy nem túl drága lézeres VL53L0X-et, de ez persze csak kisebb távra jó.
A wifiman legfőbb funkciója, hogy kikapcsolja a wifit.. ModemSleep módba lehet lépni, de közben a CPU és a GPIO-k pont úgy működnek a háttérben, tehát folyamatosan gyűjti az adatokat, pl kijelzős hőmérőkön használom, csak akkor kapcsolja fel a wifit, amikor küldi két percenként a hőmérsékletet, de a kijelzés folyamatosan megy.. ModemSleep módban elvileg 15mA a fogyasztás, nekem az USB doktor 0.00A-t ír.
Mellékesen ki lehet iktatni vele az ESPEasy automatikus AP módját is, ami mindig létrehoz egy hotspotot, ha elveszti a kapcsolatot a routerrel, volt akit zavart, hogy ilyenkor 10 AP jelent meg a lakásában, erre is lehet megoldás.
Az alábbi wifis nyomógombot is ModemSleep-el használom, csak gombnyomáskor kapcsolja be a wifit, mqtt-n lejelenti a gombnyomás tényét, majd kikapcsolja a wifit. -
vampire17
addikt
Valami Z-wave-es Power Metert keresnek (azert lenne jo a Z-wave, mert ilyen van tervbe veve, mint vasarlas)
Vagy esetleg meg olyan is jo lenne, ami (tesztelten) megy Sonoff RF bridge-el (mert ez van meg, mint gateway )
Az oraban helyeznem el a cuccot, tehat valami csiptetos kellene. Neztem a neten eleg sokat, de valahony mindegyiknek a "csiptetoje" olyan nagy... Nalam csak ilyen vekony a kabel (ez jon a villanyoran levo fo biztositektol a a tobbiig)
-
nagyúr
Hassio-ban milyen user+pass párossal lehet remote bejelentkezni? Hol vannak definiálva a userek, meg a jelszavak?
-
tfelleg
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete arra hogy Domoticzból a http parancs (OpenURL) miért dob hibát?
commandArray = {}
sziv="Szivattyu"
if (devicechanged[sziv]) then
commandArray['OpenURL']='http://192.168.0.143/control?cmd=lcd,1,1,UFF'
end
return commandArrayEz a kód, és ezt a hibát dobja:
2018-10-31 19:10:21.950 Error: RFLink: Error/Unknown command received!...
2018-10-31 19:10:22.319 Error: Error opening url: http://192.168.0.143/control?cmd=lcd,1,1,UFFA lua device-ra van téve, ha csak böngészőből meghívom a http-t akkor a wemos kijelzőn tökéletesen vált cucc, tehát az a része jó a dolognak.
Köszönöm előre is.
-
kenand
veterán
Múltkor kérdeztem (kezdő vagyok a témában egyelőre), hogy eWelink appban tudnak-e kommunikálni az egyes okos eszközök. Scen-t lell létrehozni és akkor pl. egy TH10 hőmérséklet mérése alapján lehet kapcsolni másik sonoff konnektort/basic switch-et is.
-
enesbcs
tag
válasz BullZeye #6287 üzenetére
Nálam távolságmérővel van kombinálva a mozgásérzékelő, meg ajtónyitás érzékelővel. A három szenzorból már elég nagy biztonsággal meg lehet mondani, van-e bent valaki.
-
Degeczi
nagyúr
válasz BullZeye #6287 üzenetére
Összetett szabályokkal meg lehetne oldani, pl. ha a mozgásérzékelő nyitott ajtó mellett érzékel (ez kell, mert befelé haladva már jelez a mozgásérzékelő, de még nyitva az ajtó, villany viszont már ilyenkor is kell), akkor csak rövid időre kapcsolod föl, mondjuk 1 percre, így kivédve az ha csak benyitsz, aztán nyitvahagyod.
Ha viszont már csukott ajtó mellett érzékel a mozgásérzékelő, akkor benn van vki, tehát folyamatosra föl lehet kapcsolni (és pl. a Gateway irányfényét pirosra állítani jelezve a foglaltságot). Amíg készülődsz, leülsz, vélhetően ez is megtörténik egyszer (mármint a csukott ajtó melletti mozgás), onnan pedig már nem fog lekapcsolnil.
Persze mindez csak naplemente után/felkelte előtt, az ajtó nyitása pedig azonnal lekapcsolja, és az éjjeli irányfényt is vissza a korábbi állapotára.
De szerintem ez tipikusan olyasmi, amivel nincs sok értelme vacakolni, automatizálni (nem is nagy nyereség, meg lehet kivétel, pl. néha nappal is lehet, h fölkapcsolnád a világítást ha épp kell vmihez)
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
WC automata világítását ti hogy oldanátok meg? Nyugton ülve nem nagyon érzékeli a mozgást a Xiaomi motion sensor.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
nagyúr
Köszi, igazából csak elméleti kérdésként merült fel bennem, egyenlőre jól megvan a pi-n a hassio. Egy dedikált szervert eleve megérdemel szerintem...
-
fo_di
őstag
én hassbian helyett a generic install hassiot csinálnám egy tetszőleges disztróra, abba visszamegy kérdés nélkül, mert ugyanaz a hassio, csak a gép használható az általános disztró miatt másra is, nem köti a resin os
egyébként a sima home assistantban (pl hassbian) nincsen snapshot tool, az egy hassio feature, helyette max a config mappát lehet visszaállítgatni[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Noob kérdés, de ha csinálok egy hassio snapshotot az egy hassbian-os HA-ban is visszatölthető?
-
Norby-007
tag
válasz Degeczi #6279 üzenetére
Szia,
Köszi, ezt megtettem még tegnap, de ma reggel sem értem el
Nem tudom mi lesz a megoldás, mert ez a sonoff kapcsolja a vízóra aknában az elzáró szelepet, és már be van építve, nem nagyon szeretném megbolygatni.
Még nem próbáltam, hogy elzárja-e a vizet is, mert nem akartam reggel esetleg víz nélkül hagyni a családot, de egyelőre nem tudom mi lehet majd a megoldás.
Az biztos működik, mert a router írja, hogy rá van kapcsolva, igaz úgy lett megoldva, hogy egy erősítőnek a jelére van rákapcsolva, mivel kint van telepítve az udvaron, de az erősítő jelzi, hogy rá van kapcsolódva ez az ip cím, és a zöld led is villog rajta, ahogy villogott korábban is, de nem tudok a konfiba lépni, így viszont az mqtt bróker ip címét nem tudom rajta módosítani -
nagyúr
(#6271) vampire17
Köszi, ezt jó tudni(#6272) tbs
Igen, kicsit utána kell olvasnom ennek is Azért mertem kirakni, mert még nincs bekötve csak egy led De ma megpróbálom megoldani https-el.(#6273) tfelleg
Duckdns addonban felkonfigolom az ssl-t, az nem elég? -
Degeczi
nagyúr
válasz Norby-007 #6276 üzenetére
Picit hasonló módon úgy már jártam, h elérhetetlen MQTT bróker miatt totál behalt egy Sonoff relém Espeasy webes felülete, annyira leterhelődött (nyilván szólongatta folyamatosan)
Ettől még valóban működött, de azt is érezhető lassulással tette.Ez asszem még vmi tavaszi Espeasy-vel volt, egy nyári verzió már nem produkálta ugyanezt
De a legegyszerűbb megoldás sztem az, ha ideiglenesen visszakapcsolod a régi MQTT-t
-
Degeczi
nagyúr
Na egy érv a firmwarecserék és a kínai gyártók megoldásainak kikerülése mellett: képtelenek korrekt módon kezelni az időszámításváltást...
(nyilván mert Kínában nincs ilyesmi - de attól még nem kellenének atomfizikusi képességek a megértéséhez)Volt azzal gondom korábban Xiaomi felületen, azt már nem használom, de most nézem, h az Ewelink alkalmazásban korábban hajnali 3 órára beidőzített ki-be kapcsolás már 2 órakor van, a Blitzwolf alkalmazásban pedig ugyan nem változtak a beállított időzítések, azonban maga a konnektor nem jó időpontban, hanem 1 órával korábban hajtja végre azokat, mintha nem történt volna meg a téli váltás számára...
-
vampire17
addikt
válasz UberMutant #6275 üzenetére
hat nekem majd el kell merulnom ebbe, ha megerkezik a sonoff, mert ilyet meg nem nagyon csinaltam elotte
De remelem ezek utan jo lesz.
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Éppen folyamatban van, hogy az RPI-ről áttérek egy Mini Pc-re, rátettem a hassio-t, mikor át akartam konfigurálni a sonoffokat a megváltozott mqtt bróker ip címe miatt, az egyik sonoffra telepítette esp easy configját nem érem el. Hiába írom be az ip címét nem jön be a config. A másiknál simán bejött ez az egy pedig nem. Érdekes, mert a router jelzi, hogy rá van csatlakozva, de nem tudok belépni rá.
Van valami javaslat, megoldás erre?
Találkoztatok már ezzel a problémával?
Köszi -
UberMutant
őstag
válasz vampire17 #6274 üzenetére
igen.
gagyi smart home nevű redőnymozgatóm van. rá se szagolt eddig (tasmota konzolban néztem).
valahogy felfabrikáltam ezt a rf modul firmware-t (tasmota 6.2.1 - webes update) és csiribí csiribá veszi a kódokat.rf bridge R2 V1.0 2017 novemberi van. először 3V3 és GND pineken adtam neki áramot, de szerintem azzal nem sikerült a FW update, mert ugyan azt írta sikeres az update, de nem reagált a konzol rfwaw parancsokra (pl rfraw aa55ff ) . nekifutottam ma hajnalban még1x , viszontmost megcsináltam az áramkör kaparást is. sajnos nem tudom melyik ponton lett sikeres az update, de most működik minden rfraw parancs, kiolvas, kézzel átalakítom B0 küldő kódra és már húzza is a redőnyt
ha sikerül a kódszimat, akkor javaslom olvasd el Portisch kommentjét (3.) [link] és akkor kézzel meg tudod csinálni a B0 kódot. az a baj, hogy az a python script amit linkel a tasmota wiki elavult és nem működik.
sok sikert.
ha megnézed
kiadtam az
rfraw aab155 parancsot , ezzel b1 módban szimatol
nyomtam gombot, látod a beszkennelt adatokat hosszú sorok
majd rfraw aaa755 -tel zártam a szimatot.[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz UberMutant #6268 üzenetére
Naa ez nagyon jo hir! Tehat akkor konretan lat a frissites utan olyat, amit eddig nem? Kiraly!
-
-
-
nagyúr
Jo-jo-jo, tervben van a https, de egyenlore sehogy nem muxik kivulrol
-
vampire17
addikt
Egyet ertek. Esetleg wireguard? Pofonegyszeru telepiteni es remek androidos kliens van hozza.
En nem engedek ki semmit a tuzfalamon, csak az SSH-t es HTTPS-en az apache guacamole-t. Azt is ketfaktoros auth-al. minden mas VPN-en keresztul, vagy SSH tunnelingen keresztul "beszel"
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Hassio-t port forwarddal kiengedtem a külvilágba. Csupán annyit csináltam, hogy a raspi ip címét és a 8123 portot megnyitottam, port checkerrel megnéztem, niytva a port.
Regiztem duckdns-t. Az ip-met ráállítottam a címre.
Telepítettem a duckdns addont. Beállítottam a tokent és a domain-t, a log azt írja hogy OK.
Hassio confighoz hozzáadtam a hhtp részt.
Router és raspi újraindítva.
A problémám, hogy a irgalmatlan lassú az egész, használhatatlan. Local ip-n teljesen jó, de ha remoteon próbálom akkor 5 perc alatt sem tölt be a főoldal... NoIp-vel ugyan az a helyzet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz vampire17 #6260 üzenetére
define random... noname mozgás-, nyitás- vagy füstérzékelővel, kapcsolóval, nyomógombbal, riasztóhoz való vezeték nélküli szirénával jó eséllyel pont hogy megy, mert az olcsó riasztók (mint pl. a Digoo Hosa) is ezt a protokollt használják, így ezek a 433-as eszközök is.
Csengőből sem nehéz találni kompatibiliset: ott a fixen párosított, nem tanítható vevőjű példányok amik inkompatibilis megoldást használhatnak.
Az egyéb eszközök, mint redőny, lámpa, garázsajtó nyitó amik neccesek, az ugrókódosak pedig amik biztosan nem mennek.De már az első pont miatt megérheti sokaknak, mert még Zigbee-hez képest is harmadáron kapsz érzékelőt, kapcsolót.
-
-
szjoci
őstag
-
enesbcs
tag
Pont úgy rendeltem, hogy készlethiány volt, ezért két hetet vártam, mire legyártották a cuccot, olyan mennyiségben, hogy nekem is jusson, majd kb onnantól még két hét alatt jött el postán Bulgáriából. Egy kissé megviselt volt a csomag, de az eszköz működött. Úgy emlékszem sima postai csomag volt.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ezekben 5.5 cm széles, és 5 cm magas a panel (ill. alatta még egy centi az elem, de azt épp máshogy is meg lehet oldani ha muszáj), az talán befér egy hagyományos villanykapcsoló mögé, és azzal lehetne kiváltani a lapon lévő mikrokapcsolót (de persze olyan kell, ami csengőgombszerűen csak impulzust ad, nem marad úgy)
Talán egyszerűbb szétnézni Ebayen, vannak picit másféle kialakításúak is
-
sparks
senior tag
Ezeket a Shelly cuccokat honnan szállítják? EU-n belülről érkezik? Mennyi idő szokott lenni, mert két és fél hét múlva elutazom 2 hétre és ha Kínából jön, akkor nem ér ide és esélyes, hogy pont nem tudom átvenni.
Szerk.: látom Bulgária a kontakt címük. Aki rendelt, mennyi idő alatt jött meg? Sima postával küldik? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jól értem, hogy egy SonOff RF Link-el, egy Sonoff Basiccel és egy ilyen 433mhz-es kapcsolóval megoldható az, hogy a kapcsoló bekapcsolja a basic relét? Ismerősnek kéne ilyesmi, fasza lenne ha elég lenne az eWelink hozzá és nem kéne se raspi se okosotthon szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
válasz Degeczi #6246 üzenetére
Mennyi az esélye hogy egy meglévő kapcsoló sorba (Schneider asfora) esztetikusan be lehet applikalni? Ha esetleg valami köz darab kell hogy a gyári billeno fül rá menjen az nem baj....nyomtatok...de ha nem illik a képbe az asszony ki vágja bármit is tud.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Degeczi
nagyúr
Nos, ma (kb. 20 nap alatt) megérkeztek ezek a 433-as villanykapcsolók, és kifogástalanul működnek a Sonoff RF Bridge-el!
(miután SOS beszerzek A27-es elemet, mert felületesen azt hittem, van olyanom itthon bőven, de nem: a gyakoribb A23-ból van, ami bár szintén 12V-os, picit vastagabb. A házat nem a helyére pattintva azért ki lehet próbálni azzal is)
A szokásos módon, egyedi azonosítója van minden gombnak, mint pl. "D67392", "D67394".
A falra ragasztani is lehet (3M kétoldalas csíkokat mellékelnek hozzá), de két furat is van rajtuk, így egyszerűen föl is csavarozhatóak.Érdekesség, h a kétkapcsolós panelja tökugyanaz, mint a háromkapcsolósé, azon is 3 gomb van valójában, a két gombot egyszerre, középen nyomva indítható a középső azon is (mondjuk ezt szerintem nem fogom kihasználni, mert nehéz csak azt megnyomni)
Szóval ajánlható, jó típus - és bő egy ezresért nagyon megéri.
-
its_grandpa
tag
válasz vampire17 #6241 üzenetére
Pl az altalad linkelt GW radio firmware-je frisstheto?
Igen, egy Atmega328P vezérli (http://www.dragino.com/products/lora/item/117-lg01-p.html).Nincs nekem bajom a forrasztással és ha kell még nekiállok C-t kódolni is ha muszáj.
Az idén már 3 firmware verziót adtak ki (http://wiki.dragino.com/index.php?title=Mesh_IoT_Firmware).
Elég sok mindent tud jelen állapotában. -
enesbcs
tag
válasz vampire17 #6237 üzenetére
Igen, van. Ezeknek a firmware-e tartalmaz gyárilag MQTT-t: Shelly1, Shelly2, Shelly4Pro, Shelly Plug, Shelly Bulb, Shelly Sense
Az mqtt útvonaluk fix, nem változtatható, HA-val össze lehet hozni, Domoticz-hoz külön plugin kell hozzá. (aminek fejlesztése még folyamatban, egyelőre a Shelly1-el tesztelve)[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Akinek van Sonoff rf Bridge, probalta mar ujraflashelni a EFM8BB1 chip-et? Ez elv maga a radio resze es kiboviti a tamogatott eszkozok szamat. [link]
Elv 6.0.0a tasmota ota webes feluletrol fol lehet flashelni. Elotte kell kicsit gepeszkedni, (foleg akinek R2 sonoff van) de ha tenyleg bovitene a tamogatott eszkozok listajat, az nem lenne rossz....
-
vampire17
addikt
válasz its_grandpa #6239 üzenetére
A Pis vonalat en azert gondoltam volna, mert "szabadabbnak" erzem, kevesbe kotott, mint egy kulcsrakesz rendszer.
A linkemen tobb lehetoseg is van, ha nem akarsz forrasztani, van opcio, hogy megcsinaljak helyetted (neked mar csak ossze kell rakni) [link]
Pl az altalad linkelt GW radio firmware-je frisstheto? Mert mi van, ha pl nem ismeri az adott eszkozod... Egy ilyen "epitett" megoldasnal van ra eselyed, hogy valaki (vagy te magad, ha van ra affinitiasod) megoldja ezt neked (fw frissites, etc..) de egy kesz cuccnal ez sokkal komplikaltabb. Sztm.
-
Degeczi
nagyúr
válasz its_grandpa #6238 üzenetére
ez csak egy teljesen általános tanács, h ne legyen probléma semmivel: bármilyen vezeték nélküli eszközhöz odaírhatnák...
A hatótáv az adott 433-as adótól függ, és általánosságban jóval több 30m-nél, a Sonoff RF Bridge-ben nagyon érzékeny vevő van. Pl. a 2e Ft-os Lidis kapucsengőt 100 m-ről is tökéletesen veszi egy Ytong falon át. A táp nálam a mellette lévő router USB portja (200 mA a max igénye, szóval bármi megteszi)
Nem "ipari", persze - de ha egyszer stabilan, megbízhatóan működik, minek vennék mást ötször annyiért?
[ Szerkesztve ]
-
its_grandpa
tag
válasz vampire17 #6210 üzenetére
Nem tudom melyik eszközre gondolsz a linkeden.
Van 33 Eur-ért antenna és Arduino nélkül vagy 52 ért Arduinoval+rendes antennával de forrasztgatni kell amit ugyan meg tudok oldani, kéznél van a Wellerem.
Régóta RPI-zek van itthon 4 (és tudom milyen a wifije), azt nem kéne vennem de a PI-t vegyük ki a képletből.Amit én írtam az 17.000.- RPI nélkül, ipari kivitelben,táppal, rendes wifi-vel és 868Mhz-el.
Az Rflink 52 eur-os verziója meg ~ 16.000.-ra jön ki, szintén PI nélkül.
És nincs routerem, openwrt-m.
Miért is lenne ez jobb megoldás ?
Érteni szeretném. -
its_grandpa
tag
válasz Degeczi #6209 üzenetére
Elfogadom de ennek ellenére nem győztél meg.
Van egy kis limit a Sonoff szerint - Please keep the distance between RF Bridge and RF Remote within 30 meters.
Nem, a házam nem nagyobb 30 méternél de a kert már igen.Lehet soha nem akarok ennél messzebre kommunikálni de mi van ha mégis ?
Kell neki valamilyen táp - tudom RPI usb - és azért ez az eszköz nem industrial kategória. -
nagyúr
Sziasztok!
HassIO fut Rpi3b-n. Egyik napról a másikra elérhetetlen lett a rendszer. Cseréltem power supply-t, de nem segít az sem. Ledek világítanak, rádugtam egy hdmi-t, olyan mintha a rendszer is rendben futna, de mégsem érhető el. A router sem látja. Wifin használtam eddig.
Járt már valaki így?
-
vampire17
addikt
Aki esetleg okosdugaljt/fogyasztasmerot keres Domoticzhoz:
8000 Ft/ darab, ketto eseten mar nincs szallitasi koltseg.
Domoticz plugin: [link]
A pluginon kicsit modositani kell, aki irta, nem nagyon javitja, szoval kezzel kell modositani (meg): bovebben
Nem olcso (egy sonoff biztos olcsobb) viszont nincs firmware csere, azonnal mukodik.
Itt a Domoticz topic, ahol irtak hogy kiprobaltak es megy: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tboy72
aktív tag
Üdvözletem Mindenkinek!
No én is belevágtam a ház automatizálásba. Jelenleg már tasmotás sonoff cuccok vannak többségében, illetve 2 wemos d1 mini BME280-as érzékelőkkel. (úton van még egy pár érzékelő, meg nodemcu)
És Domoticz egy pi3b-n
A problémám a következő. Van 3 broadlink rm (1 pro és 2 mini) ezekkel szeretnék 3 klímát vezérelni a domón keresztül. Az RMpro már nagyjából megy a két kicsit is összelövöm, ha lesz időm. Viszont mielőtt még nagyon beleástam volna magam a topikba megrendeltem egy Broadlink S2 riasztót több mozgásérzékelővel és nyitásérzékelővel, ezek az érzékelők 433 mhz-en kommunikálnak (külön a nyitást és külön a zárást is) az S2-vel. Viszont sehol nem találok leírást arról, hogy hogyan lehetne beintegrálni a domóba ezeket. Van még + két ILYEN wifis thermosztátom is (ezt matricázza a computherm is) ezek elektromos fűtőszőnyeget kapcsolnak, de ezeket sem tudom hogyan kellene a domóba integrálni.
Ha valakinek van ötlete, az ne tartsa magában! -
Degeczi
nagyúr
Persze, miért ne tenné. Pusztán csak megosztja az eseményeket a helyi hálón is. Ez így jó, hiszen így működőképes maradhat olyan automatizálás, amit vmiért abban oldottál meg, és nem akarsz változtatni rajta. Amikor elkezdtem játszani vele, az éjjeli jelzőfényt egy darabig a saját alkalmazásában állítottam be, csak később raktam át Domotícz/Home Assistant alá.
Ha akarod, éppenséggel letilthatod a routereden, de amikor új eszközt adsz hozzá, akkor ismét ki kell engedned.
-
nagyúr
Ha Home assistantra kötök xiaomi gatewayt, akkor az továbbra is fog kommunikálni a kínai szerverekkel?
-
Degeczi
nagyúr
válasz vampire17 #6212 üzenetére
Akkor van jó esély rá, ha tanulós a csengő beltéri egysége. A nemrég Lidiben 2e-ért forgalmazott típus ilyen (csak arra kell nagyon vigyázni, h az elemcsere utáni 1-2 percben ne foghasson mozgásérzékelő jelet, mert akkor azt is fixen megtanulja... persze maga az autmatizálási központ is kiadhat csengőhangot, de ha már van hozzá saját egység, az is maradjon meg)
-
fo_di
őstag
Sziasztok,
Bekötöttem egy Sonoff Basicet Tasmotával (6.2.1) a garázsba egy nyomógombbal és switchmode1 4-gyel tudom a gombbal kapcsolni a villanyt. Minden oké, kapcsolódik a villany, de amikor határozottam emlékszek, hogy tegnap este lekapcsoltam a nyomókapcsolóval a villanyt, ma reggel felkapcsolt villanyra érkeztem a garázsba. Szerintetek mi lehet a nyűgje? A garázsban a wifi nem érhető el, így rendszeresen zölden villog és hirdeti az access pointját, de elvileg mondtam neki, hogy poweronstate 0 (vagyis kikapcsolva kapcsolja be magát). Lehet, hogy az access point lejárta után újraindítja magát és valamiért bekapcsolt állapotban teszi ezt?
Mit kellene tennem? Kibontani már nem akarom, hogy felvigyem wifi közelébe, de az access pointon keresztül elérem a konzolt a 192.168.4.1/cs linken. Mondjak neki WifiConfig 4-et?[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz its_grandpa #6208 üzenetére
Olcsobban kijossz sztm egy rpi 3-al. kb 12-ert mar kapsz, van benne wifi, miegymas... melle egy sonoff rf bridge 433mhz es vevo (kb 3500 ft) egyedul a 868 mhz marad meg ki, de arra meg itt lehet esetleg ez: [link]
-
Degeczi
nagyúr
válasz its_grandpa #6208 üzenetére
Szerintem félreértesz vmit a Sonoff RF Bridge esetén, mert már a gyári megoldás is asszem 16 eszközt tud kezelni - de azt úgyis rögtön lecseréled rajta, és attól kezdve nincsen limit...
-
its_grandpa
tag
Sziasztok !
Végig olvastam a topikot oda-vissza, az összefoglalót, enesbcs oldalát és megtaláltam az új hobbimat
Sokat tanultam és várom,hogy megérkezzenek a cuccaim az aliról.
Azonban számtalan kérdés merült fel bennem a gateway-el kapcsolatban.
A gyári megoldások általában szemérmetlen drágák és erősen limitáltak. Pl. a Sonoff bridge max. 4 eszközre 5.000-ért ?
Kerestem gateway megoldásokat és úgy gondolom a Dragino LG01-P (remélem nem minősül reklámnak) megfelelő eszköz lehet kb. 17.000 Huf-ért.
Ezért a pénzért ipari kivitelben kapok wifi-t és 868 Mhz-et, 2 * 100-as RJ45-öt, 2 USB-t.
Van benne ATMega328P , az sütök bele ami "jól esik". Van linux-om, Openwrt 15.05 , amit már egyébként is használok (17.03-at) és egész jól megbarátkoztunk.
Számtalan leírás, Github ,stb. Az egyik usb-re rakok 433 Mhz-t és akkor az is pipa.
Csinálok egy VPN-t a routeremben és a biztonság is meg van oldva.
Egy RPI3-ra meg frontendnek HA, Domoticz, bármi.
Nem mondom, hogy olcsó megoldás de most úgy gondolom nem ezen kell spórolni.
Várom a pro-kontrát, remélem érdekes szakmai beszélgetés lesz. -
Upo
addikt
válasz supercharley #6206 üzenetére
Úgy látom nincs. Le kell fordítani. Espurna oldalon van leírás. Vagy platformio-val.
Nézd meg ezt: [link], és a hozzászólásokat is, windows alatt trükkösebb.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz supercharley #6187 üzenetére
Tessék, espurna alkotójától Sonoff SC-re: [link]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
vampire17
addikt
válasz Degeczi #6203 üzenetére
bocsesz, forum motor osszehuzza... jobb gombal kep megjelenitese es akkor nagyobb lesz.
Az kavarta meg sztm, hogy a script akkor is mukodott, ha a lampa mar "on" allasban volt, ezert betettem feltetetnek hogy csak akkor fusson, ha a lampa "off" allasban van. Igy nem keveredik ossze a manualis es az automata vezerles.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Adott egy blockly script, ami az eloszoba lampat kapcsolja fol, ha az ajto kinyilik, es napnyugta elmult. (Xiaomi nyitaserzekelok vannak)
Sajnos olyat produkal, hogyha kezzel folkapcsoljuk a lampat, majd kimegyunk aztan visszajovunk az ajton , lekapcsoljuk (kezzel ) a script ujra folkapcsolja kb fel-egy perc mulva...
Gyanitom amugy, hogy a nyitaserzekelokkel van valami olyasmi, h x idon belul nem kuldenek uj allapotvaltozast...
Igy nez ki a scipt most, van arra valakinek otlete, hogy irjam at, hogy megszunjon ez a jelenseg?
Szerk: nem aktualis, megoldottam...
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
Valaki irta korabban hogy hasznal Tado termosztatot, de nem talalom ki volt. A geofacing tenyleg elofizetes koteles? Mi a velemens rola osszessegeben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest