Új hozzászólás Aktív témák

• dbius

veterán

A 2024.08 HA verziótól a jelvények (badge) is megváltoztak, engem ez érintett, ugyanis a

custom:badge-card-ot használtam arra, hogy a jelvények ne csak felül, hanem gyakorlatilag bárhol megjeleníthetőek legyenek egy oldalon, ugyanis én pont nem ott szeretném látni őket.

Erre alapoztam szinte minden oldalon az egyes érzékelők aktuális állapotának kijelzését. 2024.08-ra történő frissítéssel azonban már az új jelvények jelennek meg custom badge card használatával is és felborult az egész (megjelenítés szempontjából), gyakorlatilag újra kellett mindent gondolnom és szerkesztenem (végül mivel 80%-ban mushroom template cardokat használtam mindenütt, így a jelvényeket is mushroom template cardokra szerkesztettem át), ugyanis a jelenlegi új jelvények (gyakorlatilag szinte ugyanúgy néznek ki, mint a mushroom chips, amit meg is említenek, hogy arról mintázták őket) card_mod-dal is csak nagyon korlátozott módon módosíthatóak megjelenítést tekintve. Személy szerint nekem a korábbi jelvények sokkal jobban tetszettek, mert kevesebb helyet foglaltak és egyben megjelenítették a mértékegységeket is.

Igaz, hogy még előcsalogathaóak valamennyire a korábbi jelvények, de a korábbi card_mod formázások csak részben érvényesíthetőek. RIP :(

Ha az aktuális layout bizonyos formátumú (sections view vagy masonry) akkor mushroom badge template is használható, mint új lehetőség az új jelvények formázására.

Biztosan fognak rajta még csiszolni (reméljük), csak azért említettem meg, mert biztosan vannak mások is, akik esetleg a korábbi jelvényeket használják és még nem frissítettek 2024.08 verzióra.

Más:
    HACS-ot frissítette már valaki 2.0-ra? ott is van pár breaking change:

HACS requires Home Assistant 2024.4.1 or later.
    The sensor platform has been removed.
    You can no longer configure HACS in YAML.
    NetDaemon apps are no longer in HACS.
    HACS now uses a new data source hosted on Cloudflare for most metadata.
    The /hacsfiles/ endpoint no longer works for Themes.
    Custom hacs prefixed events are no longer fired.
    info.md files are no longer rendered. Instead, the README is used.

Ha igen mik a tapasztalatok?

Új hozzászólás Aktív témák