Hirdetés
-
GAMEPOD
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
A kolléga azt írta – mintegy megállapításként –, hogy nem volt hozzá elegendő, nem azt, hogy elvárta volna tőle. Én továbbra sem látok semmiféle utalást rá, hogy valaki itt abban reménykedett volna, hogy ennek a szériának vinnie kellene friss címeket maxon, full hd-ban, 60+ fps-sel, majd csalódottan konstatálná, hogy ide ez kevés, mint lopótökben a bűnözési hajlam.
Jómagam ugyan szeretnék közel maxon 60+fps-sel tolni mindent, azt viszont kiemeltem, hogy ez javarészt 2015 előtti játékokra vonatkozna, ami szerintem reális elvárás ezektől a kártyáktól.
-
Fred23
nagyúr
Tényleg sok a ha, viszont ők se tudják a tutit, csak feltételeznek: If this was to happen, actual performance on the GeForce GTX 1050 3GB might be even worse than the normal variant. Lehet, hogy a 96 bites busz nem is olyan komoly érvágás. Egyes játékokban pedig sokat érhet a 3GB VRAM; tényleg nagyon nem mindenütt, de van néhány jéték, ahol nagyon hasznos lenne, pl. Rise of the Tom Raider.
Viszont HA be fogja hozni valaki hozzánk is ezt a karit, az lenne tényleg az alap, hogy olcsó legyen. Ciki, mennyire tartják magukat az árak. Meddig marad ez még így?
snecy20: Igen, ilyen gyenge GPU mellet az esetek sac/kábé 80%-ában fölösleges is. De van 20%, ahol meg igenis számít, és ha Te pont ilyen játékkal játszol... -illetve a jövőben is inkább lesz várható, hogy még az alacsony gépigényű játékok is 2GB VRAM fölött fognak majd szippantani. (Engem most leginkább az új Splinter Cell érdekelne ilyen szempontból, csak hát az egyelőre titok.)
-
bul07
nagyúr
Újonnan nem hiszem, apróról én nem szeretek nagy értékű dolgokat venni, processzor esetén meg főleg
Tele van az apró nem tuningolt processzorokkal de akkor minek neki hiper szuper tuning alaplapHa én beleírom hogy nem tuningolt az úgy is van mert még az alaplapom se képes tuningra
-
Puma K
nagyúr
Ha nem akarsz ingadozó FPS-t avagy FPS drop-ot akkor kénytelen vagy meglépni a váltást-fejlesztést.
Én az i5 4460-at csak azért cseréltem le 3 éve a mostani i7 4790K-ra mert zavart az általam írt jelenség avagy az FPS drop és mert a grafikával offline-single bőven jó volt a játék, de multiban a többi játékos által produkált többletterhelés miatt már kevés volt. Kicseréltem a CPU-t a terhelés eloszlott a 8 szál között és gyönyörűen futott a játék online-multiban is ugyan azzal a grafikával mint korábban.
Ez a játék amiben ezt tapasztaltam elsőként az a GTA V-Online volt. -
mcs
veterán
Ha hűtést veszek neki, akkor Arctic L2 Plust 6ért, ami a gyártó oldala szerint kompatibilis vele, csak akkor mehetne a Xonar DGXem is levesbe, mert elfedné az egyetlen szabad pci-e x1 slotomat. Legszívesebben kukába vágnám az egészet, és rohannék Asus kártyát venni. Garantáltan ez volt az utolsó Giga cuccom...
-
mcs
veterán
-
bul07
nagyúr
Ez csak akkor megy ha a nagyker nem cseréli, mert a nagyker se hülye ha olcsóbb mint ahogy előtte elvitték tőle és van nekik raktáron akkor cserélni fogja, így a bolt nem tud mást csinálni mint kiadja csere terméket
Ha már nem forgalmazza az adott nagyker és a pénzt adja vissza a boltnak akkor tudja megtenni hogy máshonnan berendeli és azt adja ki az ügyfélnek
Viszont ez a trükközés egy normális vásárlót aki nem nyerészkedni akar hanem használni a cuccot nem zavar
Mert biza vannak olyanok akik hibás termékre mennek és próbálnak trükközni(#4579) smc
Az hogy van raktáron nem jelent semmit, mert nem tudhatod hogy a te cuccod melyik nagykerből származik, így simán megeshet hogy a shopból simán rendelhető de garanciáztatásnál közlik hogy nem tudják cserélni és pénz vissza
-
-
Motion_Blur
félisten
Köszi! Azért kérdezem mert itt figyel a gépben a 1080Ti, ha egyedül megyek akkor 300 fps, ha AI-val akkor 100-150 között és 40-60%-os a GPU usage... szóval feleslegesen van a gépben egy lassan 300k-t érő kártya, ha elég a 1050 Ti, akkor eladnám a mostanit.
Úgy meg tudnád nézni hogy Post process és motion blur off, reflection mehet mediumra, többi kimaxolva
-
Silentfrog
veterán
Chieftec ctg 400 tápom van. Gondolom kevesen használnak passzív tápot. Ha egy venti is forog a gépbe akkor már van hangforrás. Az említett kártya ennél is halkabb, a processzoron passzív hűtés van.
Egy időben szemeztem a Palit GTX 1050 Ti KalmX -al de a tápom aktív
hűtéses így nulla hangja akkor se lenne a gépnek, így lemondtam róla.
Értem hogy mint mondasz de ha a többi hardvernek van hangja akkor a nulla hanggú kártyával sem vagyok előbb. Vaagy rosszul gondolom?Egy régi Hd 7700-en is lekapcsolt a ventillátor ha nem volt használva a gpu /zero core? / de én azt sem hallottam csak láttam.
-
r4z
nagyúr
Nope, a kezdetek ota 75W-ot fogyaszthat egy x16-os PCI Express kartya a slotbol. Az ujabb PCI Express specifikaciokban a 6 (+75W) es 8 (+150W) pines bovitesi kombinaciok szerepelnek pluszban, azokbol is a kovetkezok: 6 (150W), 8 (225W) es 8+6 (300W). A 8+8 (375W) peldaul nem resze a PCI Express 3.x specifikacionak, az a 4.0-ba kerult csak bele.
-
mcs
veterán
Egyszer a kezembe vettem már, és akkor nem tudtam kideríteni, hogy mibe érhet bele. Ha az ujjammal pörgetem vagy pöckölöm a ventit, akkor tisztán hallani, hogy valahol belekoccol a keretbe. Menet közben azt is lehet látni, ahogy induláskor és leálláskor kicsit kitér a síkjából. A venti kábele biztosan nincs útban, így a keret valamelyik belső lefogatójával koccolhat. Érdekes amúgy, hogy az oldalára fektetve a gépet nem csinálja.
-
hegegabi80
addikt
Nos a sima StromX 1050, és annak aktív a hűtése.
A mostani RX550-em a félpasszív, igen kicsin kuszán sikerült leírnom. -
snecy20
nagyúr
Dehát azt írja, hogy:
"Ha szenvedélyesen rajongsz a informatikai és elektromos termékekért, és szeretsz lépést tartani a technológiával, ne maradj le a legkisebb részletekről sem, vásárold meg Gamer videokártya EVGA 02G-P4-6150-KR GTX 1050 ACX 2 GB|DDR5-et verhetetlen áron.2 GB|DDR5"
-
bul07
nagyúr
Nektek hogy ilyen sok?
Nekem játék alatt 70-80% kihasználtság mellet 59-61℃ között ingadozik, ami ugye azt jelenti hogy ép ép bekapcsol a ventilátora
(De csúnya az a 100%-on pörgő processzor látványa)Kicsi szűkös lenne a házatok
Vagy ennyire különböző lenne a hűtések, de ha jól nézem a te Asus-od is két ventilátoros -
athomi
veterán
-
carl18
addikt
2500K azért tunningképes
Szóval nem igazán
De alapórajeles valóban a G4560 szintje körül mozog.
Amúgy most néztem az árakat, akitől venném a kártyák 37000-38000 körül adná a GTX 1050-et. + Utánvétel 2500, 40500 ft-ot már nem ér meg nekem a GTX 1050.
Inkább lehet vadászok egy 1050Ti-t 40E környékén garival használtan. 40-42E körül jobb volna olyat venni inkább -
Silentfrog
veterán
Valóban nem küldtek semmit, de nem törölte a rendelésem a Rufusz hanem aazt írták a tizedik megkeresésemre, hogy a rendszer nem vette észte hogy megrendeltem, de biztosíthatnak róla hogy volt ilyen termékük , ennyiért!
Az emailt nem találják , a telefon ha túlterhet akkor nem csörög náluk, bár én azt hallom hogy igen, a facebook üzenetre meg nem volt idejük válaszolni napokig!
Ez az év legjobb kifogása!
Így hogy írtátok nem vártam Gtx 1050Ti-t 40 ezerért de a kifogásaik mindent felülmúlnak! Hatalmas! -
Becksman
őstag
Nyilván sok pénz ezért a kártyáért. 1060 jó lenne ha lemászna az ára 70re a 6gbos. Nekem már ez a 60500ft is sok volt kiadni. Akkor 67 volt a 3gbos gtx 1060. 7k nem sok de már igyis nehéz volt kiadni... nyakamon volt a régi gépem és már valami új kártya kellett...
Grave44: igen annyiért jó ár, de én még egyszer aprorol nem vennék kártyát... régen 8800gts vettem az hamar kifingott, aztán vettem hd 5770 az valamiért dvin nem afott teljes képet windows elött, most rx560 szivtam meg mert a kedves eladó bányászkarinak használta, ás a bios costum volt...
-
törölt tag
izé, ahogy nézem a legolcsóbb 70 felett kezdődik. egy ideje nézegetem már a kártyákat. amikor mindig kinézek egyet kapom, hogy "ne olyat, tegyél még hozzá valamennyit és az jobb lesz". a végén pedig ott tart a dolog, hogy 100k+. azért néztem ezt, mert amiket olvastam róla, ár/érték arányban szimpatikusnak tűnt és váltanék amd-ről.
ha most beírnék a "milyen vga-t vegyek?" topikba, valószínűleg megint előjönne a fenti probléma. szóval úgy teszem fel akkor a kérdést. melyik 1050-es kártyát javasoljátok?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hát igen: én is mostanában nézegettem, hogy az adatlapomon lévő konfigomat mennyiből tudnám kissé "modernizálni". Nem ismertem a mostani memória árakat, és kissé hasba akasztott, hogy (a 6 éve 20 ezer forintért vett) 16 GB DDR3 ramomat 50-60 ezer pénzért tudnám DDR4-re cserélni. Plusz alaplap (ez olcsó, 30-ért már van normális) plusz egy valamit érő proci is 70k-nál kezdődik... Marad minden a régiben (régi CAD-programmal dolgozom, és régi FPS játékokkal játszom, azt is csak ritkán.
-
Apollyon
Korrektor
Nekem ezt ne mondd, adott hw-t én addig használok, amíg el nem pusztul
"Vajon mit élt át az, aki 28ezerért jegelt most egy 750Ti Strix-et az aprón?"
Jah, régebben, amikor akartam IGP helyett rendes VGA-t, GTX 750 Ti-t meg 950-eket néztem, de annyi pénzt kértek ezekért, hogy inkább vettem 1050 Ti-t.
-
flusze
tag
Szerintem meg van, ugyanis rövid kínlódás után (megvárni míg kikapcsol, egér megmozdít újra bekapcs még mindig nem jó az egész, monitort kézzel ki-be kapcsolni) jelenleg hiba nélkül működik! Amikor bekapcsolom a monitort lila a háttér tökéletes megvílágítással, kiírja, hogy BENQ, majd mikor windows asztal megjelenik lekapcsolja azokon a helyeken a háttérvilágítást ahogy a képen látszik! Lekopogom most jó! Na de hogy miért, arról fogalmam sincs!
-
<Lacy85>
addikt
Basszus gyerekek, istenek vagytok.
Nemrég vettem monitort, és már ki akartam dobni a francba, mert hiába állítottam be a képet rajta, amikor elindítottam akármilyen videót, teljesen átbuherálta a fekete fényerőt, és ilyen szürkés lett az egész kép.
olyankor monitor ki/be kapcs kellett, vagy újra beállítani a black level-t a menüjében.na most belőttem én is az nvidia vezérlőpultban teljes RGB-re a dinamikatartományt, és teljesen megszűnt a probléma.
Köszi. -
Ed3r_X_
nagyúr
Ez is relatív, mert a ZOTAC is halk.. igaz idle nem néma (mert ugye nem félpasszív), de egyáltalán nem hangos, még terhelve sem.
AllTheBest
Mi volt a baj a 760-nal? Volt 2 db is, WF3, igaz újrapasztáztam mikor hozzám kerültek, de normális hangjuk volt, nem ordító. Egy Deepcool Tesseract házban voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Sweet.tv - internetes TV
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- HP szerverek áron alul
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest