- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
válasz NyMRooD #16004 üzenetére
De az nem illene bele a narratívájába.
Itt most néhányan tényleg azt hiszik, hogy a Zenimax csak úgy bezárt több stúdiót zéró oda-vissza egyeztetéssel, és a fentebbről (Microsoft -> Microsoft Gaming, XBox Game Studios) érkező költségcsökkentési kérés nélkül, amiben valószínűleg pedig még azt is megadták, hogy milyen pontok mentén cselekedjen a Zenimax. De így tizedszer, ez Matt Booty leveléből továbbra is elég világosan lejön, de gondolom azt még máig nem olvasta el senki, aki ezzel szemben érvel.A micromanagement sem azt jelenti egyébként, amiről Döglött Róka beszél, miközben azt mondja, hogy mások "nem láttak nagyvállalati működést", de ez csak még viccesebbé teszi a dolgot. Stúdiók bezárása és tengernyi dolgozó elküldése az micromanagement? Olvass után Róka előbb és gondold át, hogy akkor mi az, ami már nem micromanagement. Mondj rá nekünk egy példát.
Szeret olyan szavakkal dobálózni, amit pontosan ugyan ő sem ismer, de azt reméli, hogy a többiek sem, és így okosabbnak tűnhet. Múltkor az egyik topic-ban ugyanezt tolta, míg szembe nem lett állítva a valósággal, aztán csendben továbbállt.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz negyven2 #15984 üzenetére
Tudom, hogy működik az újságírás, és a sok baromság ellenére, ami ott születik, azért akár még egy IGN-nél vagy egy Verge-nél is léteznek tények. Lehet, hogy cikkekre hivatkozni sokszor nem jó ötlet, de a másik véglet is butaság, hogy "ott akkor minden kamu". A Kotakut is kifejezetten rühellem összességében én is, de még ott sem 100% bullshit minden.
De azt egyébként ettől függetlenül, akár cikkek nélkül sem nehéz összerakni szerintem, hogy ha egy anyacég 3 alárendeltjénél is masszív leépítéseket eszközöl gyakorlatilag negyedévente, akkor vajon ki lehet a "shot caller"?
Az meg, hogy ilyenkor a "kisebb" cégeknek meg van mondva, hogy "lőjj le 10-ből 5-öt, mert így döntöttünk", és akkor ők lelőnek 5-öt, az szerintem nem kifejezetten "az ő döntésük". Ez nem ugyanaz, mint mondjuk egy átszervezés egy nyugis időszakban, ahol úgy döntenek, hogy egy céget kilőnek, átcsoportosítanak dolgozókat, mert nem működött valami.
Itt nincs arról szó, hogy "vége van", egyszerű boom and bust ciklus volt, most látjuk a bustot. Mindig is így volt, most is így van, és így is lesz továbbra is.
Annyit még mondanék, hogy az ilyen "megtisztulás" (most nem csak a Microsoftról beszélek) után szokott jönni az erős periódus, nem lepne meg, ha 3-6 év múlva kifejezett "gaming aranykor" jönne. Indie-AA stúdiók, és azok a nagyobb vállalatok, akik felismerik, hogy érdemes a legtehetségesebb, kisebb stúdióknak pénzt adni és hagyni őket dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz Döglött Róka #15979 üzenetére
A Microsoft mindenkinek kiadta az ukázt, hogy csökkentsék a költségeiket/építsék le a stúdióikat/küldjenek el embereket. Ezért küldtek el 1900 embert már januárban az Activisiontől, Xbox Game Studios-tól és most a Zenimaxon belüli stúdiókból. A cikkekben ott van az is, hogy még nincs vége.
wesder: "Akkor mégiscsak a Zenimax volt."
A Zenimax itt csak a hóhér volt. Szerintetek véletlenül van minden cikk, mondat úgy írva, hogy "Microsoft cuts", "Microsoft closes", "Microsoft plans", "Microsoft lays off"? Itt a többiek mellékszereplők. A Zenimax meg olyan csapatot nem építhetett le, aki nemsokára kiadja a készülő játékát. Azokat majd a megjelenés után darálják be.Aztán a következő 2-3 évben megjelentetnek/bejelentenek vagy 6-8 Fallout játékot. Fallout 5, Fallout remasterek, Fallout Battle Royale, Fallout autóverseny, Fallout farm life sim... valaki talán fent még azt is összerakja, hogy "a BG3, mint körökre osztott RPG nagyot ment, nekünk meg van Obsidianunk és Falloutunk" és még egy értelmes, vérbeli, izometrikus Fallout RPG is lesz.
Mindenhol Fallout lesz.Meglepő ez az egész amúgy? Nem:
Nostradamus[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz negyven2 #15975 üzenetére
Még egyszer: Olvassátok el az IGN-es cikket, kiemelt figyelmet fordítva a levélre Matt Booty-tól.
"Az MS-nél azért vannak olyan csapatok amik még ennyit se tettek le mint ezek, és mégis élnek és virulnak "
Januárban küldtek el 1900 embert vegyesen mindenhonnan. Esélyes, hogy még ezzel a zenimaxos bulival sincs vége. Mondom, elég egyértelmű, mi történik, de ahogy gondoljátok."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz negyven2 #15971 üzenetére
Ami egyértelművé teszi ezt a kérdést, és azt, hogy ki/mi döntött (a levél megfogalmazásán kívül, amit a fentebb linkelt IGN-es cikk tartalmaz), az az elküldött emberek, bezárt stúdiók száma.
Ha bezárják mondjuk az egy szem Tangót, akkor sokkal kisebb az esély arra, hogy fentebbről indul, mint amikor ilyen átalakítás megy végbe.
Egyébként valószínűleg mindig van oda-vissza kommunikáció.
De erre írtam a "zárj be 10-ből 9 stúdiót" dolgot, aztán az ember kiértékelheti magának, hogy szerinte ilyenkor "ki döntött".
Mielőtt valaki félreértené, nem azt írom, hogy legfelül Satya úgy ébredt, hogy "rohadtul nem kell a Tango, telefonálok már egyet".[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz Döglött Róka #15969 üzenetére
Rámutathatnál, hol. De jah, szerintem is hagyjuk. Te írod másokra, hogy naivak és ezzel egy időben azt hiszed, hogy a Zenimax/Bethesda csak úgy gondolt egyet, és döntött arról, hogy egyszerre bezár/átcsoportosít 4-5 stúdiót, és ezt nem előzte meg semmi fentebbről. ROFL.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz Döglött Róka #15967 üzenetére
Egyszer sem kellett volna ezt az önigazoló kommentet, egyszerűbb lett volna elolvasnod, amit linkeltem, vagy úgy nagyjából sejteni, hogy zajlott ez le a háttérben. Megnyugtatlak, hogy ez a Microsofttól indul, és egy természetes láncon jutott el odáig, hogy x stúdiók lesznek bezárva. A Microsoft dönt, hogy vad költségcsökkentés/átcsoportosítás lesz.
Vagy hogy gondolod, ha a Microsoft azt mondja, hogy 10-ből zárjatok be 9 stúdiót, akkor valójában a Zenimax/Bethesda döntött? Mert ha ilyen furán értelmezed a dolgokat, akkor a te valóságodban lehet végül is igazad.Ez lehetett úgy is, hogy ennek és ennek nem vagyunk elégedettek az eredményeivel, erre és erre kell mostantól jobban fókuszálni, ide és ide csoportosítsatok át, ez és ez között esetleg választhattok, ezt és ezt még nem szántjuk be most, csak később, mert éppen nagyobbacska játékot készít, megvárjuk stb. és úgy is az elmúlt hetek függvényében, hogy "mi a franc ez a sok kis szar, miért nem mindenki a Fallout 5-öt hegeszti?"
-
kwzatz
őstag
válasz Döglött Róka #15965 üzenetére
Hogy ment félre az első pont pl., ami abszolút tényszerű? Mesélj kérlek. (nem mintha a 2. és a 3. ponttal kapcsolatban amúgy menne )
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz Döglött Róka #15955 üzenetére
1. Akkor szólj az összes cikkírónak, meg Matt Booty-nak is, hogy rosszul tudják és te máshogy gondolod.
Microsoft Closes Redfall Developer Arkane Austin, Hi-Fi Rush Developer Tango Gameworks, and More in Devastating Cuts at Bethesda
2. Alig több, mint 1 éves játék, miért kellett volna már új bejelentés? Arról nem beszélve, hogy a Hi-Fi Rush is bejelentés nélkül, csak úgy jött a semmiből.
3. Viszont naivan azt sem szabad hinni, hogy a cégeknél nem hoznak ostoba, hosszú távon veszteséges, szűk látókörű döntéseket időről időre, miközben pont az elmúlt egy hétben láttunk kolosszálisan agyhalott mókát a Sony-tól a Helldivers 2 kapcsán.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Tök mindegy, milyen a skála, arányosan ugyanaz lesz. A 23-as skálátok ugyanaz, mint ha egy 5-ös skálátok lenne, ahol 1 a hulladék, 2 az élvezhető, 3 a mestermű, 4 a világ legjobb filmjei, 5 meg szinte nem is létezik. Csak kicsit tovább bontod az egyes kategóriákat. Kiterjeszthetnéd ezt 100-ra (20-anként) és 1000-re is (200-anként), akkor is ugyanaz lenne.
Én arra jutottam az évek alatt, hogy az egész egy baromság, játékoknál talán még durvább, mint filmeknél. A pontszám létrehoz egy közös összehasonlíthatósági pontot két játék között, de hasonlítsa már nekem valaki össze a Tetris-t a Witcher 3-mal és a Hollow Knighttal. A pontszám max. ugyanazon műfajon belül értelmezhető, és akkor az egyén eldöntheti, hogy egyáltalán szereti-e azt a műfajt. Például hiába csinálnák meg a világ legjobb sandbox-survivor-barkácsolós játékát, ha én eleve a műfajt gyűlölöm. Akkor ez nálam milyen pontszámot ér? Emellett értelemszerűen több évtized különbséggel is nehéz összevetni két játékot, tehát akkor már azt is mondhatjuk, hogy a pontszámot az adott korban kell értelmezni. De vannak játékok, amik jól öregednek, vannak, amik nem. Akkor ennek is befolyásolnia kellene a pontszámot, ahogy telik az idő?
Összességében "mutat valamit", "sugall", hogy mi, mikor, hol, kitől milyen pontszámot kapott, de túl komolyan nem érdemes venni. Szubjektív értékítéletek halmaza egy számmal kifejezve, ami a legalkalmatlanabb arra, hogy leírjunk valamit, mennyire értékes is valójában.
Arra meg, hogy miért vannak mindenhol magas pontszámok adva, itt a magyarázat.
How to be a good reviewer? (videogamedunkey)"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz hombre[EU] #1220 üzenetére
Dying Light 2, Bloodlines 2: Ezek iránt nagyon gyorsan elvesztettem az érdeklődésem, amikor dobták Chris Avellone-t. A Dying Light 2 ettől függetlenül lehet, hogy jó lesz, a Bloodlines 2-t viszont 2021 egyik nagy bukójának tippelem.
-
kwzatz
őstag
válasz hombre[EU] #1211 üzenetére
Pontosan. 25 év elég lesz hozzá szerintem.
-
kwzatz
őstag
válasz ProEvoFan #799 üzenetére
"Ehhez véletlen sincs köze az Applenek, ugye?"
Fordítva közelíted meg a dolgot. Kínához/Tencenthez van köze mindennek, az Apple-Epic botránynak is. Úgy néz ki, ez az a pont, amikor az USA ráunt a szubverzióra. Reddit felkészül."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
Tényleg beperelték (double facepalm) őket, de alapvetően azt nyilatkozták, hogy nem ez volt a névváltoztatás oka. Egy ilyen pert megnyerhetnének (amiatt is, amit említettél), de pénz és idő, szóval egyszerűbb nevet változtatni, főleg ha találnak valamit, ami szerintük még jobb, mint az eddig tervezett.
-
kwzatz
őstag
válasz Carlos Padre #725 üzenetére
"Rumoured". Továbbra sem értem, mi lehet fake.
-
kwzatz
őstag
válasz Carlos Padre #714 üzenetére
Én azt nem értem, hogy még ha nem is szerepelne rajta a Series X és S, akkor is mi lenne pontosan fake? Az infláció?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest