Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
-
GAMEPOD.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
válasz Menthirist #11750 üzenetére
jah tesóm ráadásul pesti... szóval a zöld zóna kedvezmény nem tudom, hogy mekkora területet fed le, de ha nem fedi le Ózdot, Miskolcot és Pestet egyszerre, akkor sajna pláne nem jó...
Ahogy számoltam, ha egy zónában lennénk, akkor kb 160 percnél lennének egálban a Voda és T-Mobile ajánlatai (4800 vs 4850 Ft), az alatt kicsivel a Voda olcsóbb, felette pedig a T-Mobile
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
Nos nem, testvérem Vodás, ráadásul mivel a férje MÁV informatikus, nekik van olyan flottakedvezményük, hogy ingyen beszélnek egymással (és SOKAT). Szóval tesóm fix Vodás, és az is marad. Én is Vodás vagyok már jó ideje, és úgy általánosságban elégedett is vagyok (a +1000 Ft ajándék feltöltés akciót feltöltésenként pl kaptam vagy egy évig, szóval addig 3k-val töltöttem, 4-el töltődött (vagy 2,5-3,5, sosem tudom ), és azért ez a 25% nekem sokat jelentett, mivel nem telefonálok sokat, egy 3,5-4k-s feltöltés nekem 1,5-2 hónapot tuti kibírt mindig. A mostani akciók már kevésbé fekszenek (ingyen sms-t választottam), mivel sem hétvégén, sem este nem szokásom telefonálni. De ezt is úgy veszem, hogy akció, max úgy alkalmazkodom, ahogy jobb, ergo több sms-t küldök azóta, nincs gond (régebben is azért elszállt pár tőlem másoknak, főleg amikor nem tudtam, hogy elfoglaltak, vagy fel tudják venni a telefont, így inkább ment az sms). Keresztanyámék T-Mobilosok egyedül, de velük egyrészt naponta-kétnaponta találkozunk, másrészt velük amúgy sem beszélünk már annyira sokat, mint régen, amikor mindkettőnknek volt vezetékese.
Itthonra a netet végülis már megoldottam ahogy tudtam, egyetem után viszont szinte biztos, hogy nem a környéken kapok munkát, így itthonra kábeles net szerintem tuti nem lesz köttetve. Ha meg mégis, egy-két helyi szolgáltatónak is vannak egész korrekt ajánlatai.
Szóval kábeles net itthonra felejtős, a beszélgetések java része vodás irányba megy/menne (de azért nem túl sok összesen sem, fő hangsúly az olcsón van, tegnap magyaráztam anyámnak, hogy ha hetente 2x10 percet beszél tesómmal (plusz még 2x10 percet tesóm hívja őt), meg 10 perc még elmegy ide-oda (keresztanyám, én), tehát kb heti 30 percet beszél, akkor 3700 Ft körül lesz a telefonszámla, amivel javarészt elégedett volt már (az eddigi 8-10k-s átlaghoz, és a januári 16k-hoz képest).
A Pulse Mini pedig ugyanúgy 30e Ft, mint a GT540, szóval anyagilag kb ugyanott járunkÍgy tehát tényleg köszönöm az alternatívát, bevallom tervbe volt véve hogy esetleg megkérdezem a T-Mobile-osokat is hogy mit ajánlanak, de mivel úgy szimpi volt az eddigi tapasztalatom a Vodával (bár amióta hardcore-abb módon vagyok rájuk utalva, előfordultak problémák), és tesóm is vodás, így végeredményben inkább csak ez lett eddig megkérdezve. Plusz ha én rendelem anyáméknak vitamax-osan az új mobiljukat, akkor az ahhoz kapott simkártya mehet az apám telefonjába is akár (vagy az enyémbe, és úgy kapja meg). Szóval akkor apám is, én is, tesóm is és anyám is vodás lenne (az ismerőseim egy jó része amúgy is az, bár mivel nem csacsogok sokat, így nem feltétlen zavar, ha pont nem vodás az illető, és 20 helyett 39 Ft-ot kell fizetnem arra a kb 2-3 percre). De azért a zömük vodás.
Amúgy hajnalban (még jó kis munka után) megnéztem egy-két dolgot, és eszembe jutott a rendeld meg neten kedvezmény, ami ugye -2k. Maholnap majd megmutatom anyáméknak a mobilokat amiket választhatnak. Mivel tényleg csak telefonálásra kell (apámnak a heppje a rádió, de az van az ő telefonjában ), ezért neten rendelve akár már 2k (asszem 245-ös voda)-tól van telefon, de még a rádiós Nokia is 10k asszem (de azért a 5-7k-sak felé fogom terelni őket, pláne ha megnéztem, mit tudnak (és kb ugyanazt gyanítom). Így együtt már csak 35-37 lenne a két telefon együtt, amiből kb 25k-t fizetnék én, és ez annyi, mint ha KP500-at vettem volna magamnak (és azért az nem GT540). Ráadásul anyámat 20 Ft-ért hívhatnám, tesómat 20 Ft-ért hívhatnám, haverjaim jó részét szintén 20-ért hívnám. Szerintem jó lesz ez, de azért addig (szombatig) nyitott vagyok minden alternatívára.
Még egyszer köszönöm a tiédet, de a fentiek tükrében úgy látom nem érné meg.
UI: én is sok ilyen ügyfelet kívánok neked, noha sosem voltam agresszív alkat ilyen téren, illetve sokszor bebizonyosodik, hogy én értettem félre valamit (elég pontosan, de néha nehezen érthetően vannak megfogalmazva a dolgok minden szolgáltatónál), azért sokat segít a "toleranciában" az is, hogy az egyik legjobb barátom Vodás ügyfélszolgálaton dolgozik pár hónapja, a felesége pedig az ÉMÁSZ ügyfélszolgálatán. Más ismerősöm is dolgozott már itt-ott ügyfélszolgálatokon... Szóval ők is mesélnek egymást
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
válasz dedike #11747 üzenetére
Értem... Hát a köreimben ismét elég sok LG-t látok mostanában, és úgy nem hallottam róluk rosszakat. Nekem még a Samu előtt volt egy LG-m, az sok év után halt meg (legalábbis felrobbant az aksija ). Szóval én mostanában Samu dolgokat veszek, de nem tudok ilyen tudású dolgot ilyen áron.. Rosszul tudom?
-
veterán
válasz dedike #11744 üzenetére
Köszönöm
Amúgy mi a baj az Optimussal? még most derüljön ki a tesztek alapján jó, a karcolódó hátlap szerintem nem zavarna (az E250-esem is lassan fekete a szürke helyett jópár helyen ), a kamera és vaku szintén nem érdekel, újabb OS meg tehető rá gondolom később, ha kijön valami újabb az 1,6-os után LG-re is... Milyen gondja van még, amiről nem tudok?
-
veterán
válasz dedike #11742 üzenetére
hát nálunk ugye az volt a felállás, hogy anyáméknak itthon volt vonalasuk, keresztanyáméknak is volt így kettőjük közt ezen ment a beszélgetés, de nekem és tesómnak mobilunk volt, szóval csak ezen át érhettek el.
Amúgy annyira kell nekik, hogy hetente 2-3x ránk tudjanak érdeklődni (velem úgyse lehet sokáig beszélni telefonon, meg én hetente hazajártam, de tesóm nem, illetve ő hosszabban is beszél, cserébe ő is hívja anyámékat gyakran). Szóval Erre már szerintem nagyon nem éri meg fenntartani a vonalast, pláne ilyen áron. Akkor már inkább 33 Ft mindenkinek mindig minden telefonra (meg az első 100 perc ugye 30 forintonként). Én meg fizethetem ki anyáméknak a mobilomat (legalábbis egy részét, de nem akarózik sokat fizetni, viszont mivel flash játékokban is utazunk munkaügyileg, így szerintem egy Androidos telefon hasznos lenne akár fejlesztés ügyileg is ).Igazából 3 telefon jött szóba nekem:
az LG KP500, 26k helyett 9k-ért megvehetnék anyámék (nekem 26 helyett 10-12-be kerülne attól függően, mit veszek nekik). Havernál próbáltam, jó progikat szerzett rá, érintőképernyő, elég okos, viszont az volt a tervem, hogy ha veszek telefont legközelebb, akkor már valami nyílt operációs rendszereset veszek...
Optimus GT540: okos, szép, gps, wi-fi, és ami a legfontosabb, androidos... tehát felteszem jó sok program beszerezhető rá. Cserébe 30k-ba kerülne anyáméknak (amiből vagy 10-20-at nekem kellene állni + az ő telefonjuk, tehát kb 25-30-ba kerülne nekem). Fájó összeg, de mivel ritkán veszek mobilt, akkor is igyekszek jót és okosat venni (4-5 éve az E250-es is jó volt, microSD, mp3 lejátszás, rádió... ezek kellettek)
Vodafone 845: erről túl sokat még nem tudok, csak annyit, hogy androidos, viszont lassabb procival, asszem rosszabb kijelzővel, gps nélkül. De van benne wi-fi, rádió, android... és jóval olcsóbb (15-ért vehetnék meg anyámék, tehát nekem kb 15-20-ba kerülne).
Fene tudja, bár erősen a GT felé húzok, gyorsabb, elvileg jobb, és ha nagyon borzasztóan állnék anyagilag, valszeg könnyebben eladható is lenne... De nem emiatt a +5-10k miatt leszek rosszabb anyagi helyzetben, ha abban leszek...
-
veterán
válasz dedike #11737 üzenetére
Sima T-Home...
Áfás árak:
Favorit Non-stop: 5718 Ft
Készülék: 35913 perc helyi csúcsidő * 8 Ft = 130 Ft
47 perc helyi csúcsidőn kívül * 3,92 = 230 Ft
44 perc belföldi * 7,17 = 394 Ft
31 perc Tmobil csúcsidő * 55 = 2131 Ft
77 perc Tmobil csúcsidőn kívüli * 30,83 = 2967 Ft
4 perc pannon csúcs * 55 = 275 Ft
5 perc pannon nem csúcs * 30,83 = 192 Ft
43 perc 40 sec voda csúcs * 55 = 3002 Ft
28 perc 20 sec voda nem csúcs * 33 = 1180 Ft
68 kapcsolási díj: 283 FtÖsszesen: 16 478 Ft
Lejön a Non-stop kedvezmény (-385 Ft)
marad kb 16k...Tekintve, hogy vonalas már nincs a rokonok között, így azt nem számoltam az összevetésbe bele, de akkor is ott van a 6k havidíj + 9747 Ft fizetése 188 percért (4,2 óra). Ezért az árért 3000+2904 = 5904 Ft-ot kellett volna fizetnünk mobil oldalról (ha jól számoltam).
Jah, ez januárban volt így, ez egy januári számla.
Igen, ez nálunk kirívó összeg volt, de ezen számolások alapján az átlag telefonálásunkat le tudjuk tudni kb 4k körüli havidíjból, amiért még a vonalas 6k-s havidíját sem kapjuk meg...Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
Értem... Akkor a fentebb említett ügyeskedés megoldható minden probléma nélkül... Köszönöm a választ...
Btw InstantNet:
Én is beruháztam egy ilyenre, mivel az év 12 hónapjából 10-ben stabilan kábeles net mellett vagyok, viszont a nyári két hónapra itthon felesleges (és drága) beköttetni netet (ózdon, tehát túl sok szolgáltató sincs), hogy aztán hűségidő meg miegymás... Szóval 4500-ért rendeltem a modemet, plussz feltöltöttem 3k-val a kártyát (elvileg kaptam rá még 500 Ft-ot mint vitamax simkártya, de valahogy mégsem kaptam, valszeg csak a doboz zavart meg, mert azon volt rajta). Szóval küldtem 1-2 sms-t, és máris 2800 Ft körül voltam, ergo ugrott a 3x 1000 Ft levonás. Mondom sebaj. Rákérdeztem a 1270-en, hogy ha mondjuk 310 megánál (amit ugye 2k-mba kerül elérni, de még hátra van a következő ezresig 190 mega) ellövöm a napijegyet, akkor aznapra korlátlan lesz a netem (300 mega, de túlforgalmazási díj nélkül, tehát utána visszalassítanak csak?), utána pedig visszaáll ahogy volt? azt mondta igen... Kérdeztem továbbá, hogy 0-tól 0-ig tart, vagy aktiválástól számítva 24 órán át. Mondta, 0-0, szóval ezt is jó tudni előre
Mondanom sem kell, kb 1-1,5 héttel később mondom nekibátorodok, éjszaka 0:30 körül aktiváltam (másodszorra sikerült, mert elsőre valami technikai hibát mondott), és sikerült is. Elkezdtem letölteni egy számomra fontos munkaprogram javítását, és paff, 300 mega után el is szállt a net. Mondom király, ennyit a túlforgalmazási díjról (vagy már megint én értettem valamit félre, de elég pontosan vázoltam az ügyfélszolgálatnak a helyzetet előre). Nem baj, vissza akkor a régire. Persze nem engedett. próbálgattam így-úgy, de nem ment. Akkor lemondtam a napijegyet, de semmi. Másnap beszéltem az ügyfélszolgálattal, ők közölték, hogy azért nem megy, mert nincs 1k-m hogy újra aktiváltassam az instantnet-et. mondtam, hogy nekem azt mondták visszaáll, de hát ezekszerint tévedtek. Na mondom mind1, kifizettem a tanulópénzt, jah, és megkérdeztem, hogy akkor mi alapján hivatkozhatok az aktuális beszélgetésre? Mondta, hogy ha a nevet illetve az időpontot megadom, vissza tudják hallgatni. No azóta mindig elkérem az ügyfeles nevét, és felírom az időpontot, hogy ha ilyenbe esnék, tudjak mire hivatkozni. Amúgy egyéb szavam nem lehet, mindig korrektül és kedvesen igyekeztek minden kérdésemre válaszolni, szóval ezért sem haragszom rájuk. Kellemetlenül érintett (kb 1-2k Ft károm lett), de ennyivel is többet tudok, meg tanultam az életről
Jah, és amikor felmerült, hogy aktiválástól kapok 50 mega ingyen netet (pedig kb 3 hete lett aktiválva az előző), akkor kérdeztem, hogy mi akadályozza meg az embereket abban, hogy az 50 mega elérése előtt lemondják, és újra aktiválják. Erre nem tudott válaszolni, de mondta, hogy talán van olyan, hogy ha 50 mega alatt van lemondva, akkor pár napig (azt mondta 2-3) nem lehet újra aktiválni. Mondom azért ezt is jó tudni, hogy ingyen netezni is lehet, ha 50 megát netezel, aztán 2-3 nap pihiAmúgy email klienssel, a fórum és hírekről kapott RSS-ekkel (és ha a hírt, ami érdekel is egy adblock-os képletiltásos böngészőben nézed) egész jól be lehet osztani a dolgokat, bár erősen érezni a modern világ vívmányait, no Youtube, no videók, sőt képek se nagyon...
-
veterán
Üdv
A vonalas telefonunkat lecserélnénk egy előfizetéses vodafone-os mobilra, tekintve, hogy a vonalasnál 6e Ft volt az alapdíj, és erre jött a telefonált percek száma, tehát a 16e Ft-os telefonszámlánk mögött csupán mintegy 4 óra telefonálás volt. Ahogy számolgattam, a 3e Ft-os Voda 100 plus előfizuval mintegy 6e Ft körülire esne az ár ugye? Úgy számoltam, hogy az első 100 perc benne van a 3000 Ft-ban, míg a maradék kb 1,5 óra megy 33 Ft-os percdíjjal. A helyi voda bolt szerint így van, csupán megerősíteni vagy tagadtatni szeretném általatok.
Szóval évek óta VitaMAX-os vagyok (és még maradok is, amíg nem lesz stabil fizetésem), és egy Samsung SGH-E250-em van már vagy 5 éve... Arra gondoltam, hogy ha meg lehetne tenni, cserélnék én is. Az ötletem az, hogy anyémék megvennék az LG Optimus GT540-et előfizetéses simkártyával (30k), én pedig vennék egy Vodafone 541 vagy hasonló kategóriájú telefont Vitamax-ra 13k körül. Aztán kicserélnénk a simkártyát, a jelenlegi e250-esemben lévő menne az Optimusba, és lenne az én telefonom, míg az anyámék által vett előfizetéses kártya meg menne az általam vett 541-be (az abból kivett 500 Ft-os Voda simkártya meg lenne tartalék, nem hiszem, hogy lehetne ne kérni, illetve hogy spórolnánk ezen).
Szóval ez alapján a terv szerint kb 10e Ft-ot spórolnánk ahhoz képest, mintha anyámék vennék az 541-et maguknak(8k), és én magamnak Vitamax-ra az Optimust 45k-ért. Csak kérdés, hogy megtehetjük-e. Mármint ezt a sim kártya cserét vodás készülékeken belül...
Nem vagyok túl járatos a telefonos-szolgáltatós-simkártyás cserés dolgokban, szóval kérdezem:"Megtehető-e a fenti mozdulat, tehát kicserélhető-e bármilyen vodás telefonban lévő simkártya bármely más vodás kártyával? Vitamaxostól vagy Előfizustól függetlenül?"
Ahogy néztem egyébként, sajna a 250-esemet nem lehet pénzért beszámíttatni, mint anno, amikor vettem az lg g510-esem után. Legalábbis nem lehet bármire becseréltetni, tehát nem jönnék ki anyagilag jobban. Nem baj, marad biztonsági telefonnak.
Előre is köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest