Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsteve
senior tag
válasz jozsi968 #88047 üzenetére
Telekom-nál már ott a "jelenség" leírása... remélem hamarosan kiderül hogy létezhet-e második (az Ászf-től eltérő) zónabesorolás, vagy a linkelt doksi és a web oldal is téves... nagyon nem mindegy hogy 702 vagy 321 Ft-ba kerül 1 perc eu -> usa hívás...
[ Szerkesztve ]
-
jozsi968
tag
válasz dptrsk #88037 üzenetére
"Az a szerencse, hogy ebben az esetben (is) a felhasználó javára van tévedés az oldalon. Nem pedig az, hogy 100 forint, s majd jön 300ról a számla.."
Egészen pontosan, megy a számla a 300-ról, majd ha megreklamálod, visszakapod. De nagyon sokan nem reklamálnak, mivel rá sem pillantanak a számlára, csak a végösszegre és azt automatikusan befizetik. / modjuk nem is sajnálom az ilyet/
Na igen ezért kéne rendbe tenniük az oldalt, hogy azt se tudják átb@ni aki amúgy hagyná!!! -
vpanangin
senior tag
Szerintetek a *111# kívül hol tudom lekérdezni online rendelt FixExtra kártyám perc egyenlegét?
-
berbatov2
senior tag
Sziasztok!
A korlátlan nyári adat az csak valami L meg XL-ben jár ugye?
Megnéztem az előfizetéseimet és mindkettőnél be tudtam kapcsolni.
Ez mindenkinél így van, hogy be tudja kapcsolni annak ellenére, hogy nem ebben a két csomagban van vagy nekem van szerencsém? -
tsteve
senior tag
válasz jozsi968 #88035 üzenetére
...mellesleg ez a doksi is 4-es zónába jelzi az USA-t, noha az 1-es már 2002 óta minimum, legalábbis alapesetben..
A doksi 2014-es, és pl. domino roaming és domino roaming direkt esetére osztályozza az országokat.
Ez a doksi nem is hasonlít arra, ami az ÁSZF-ben van és ami már 2002 óta érvényes...Mindenképpen tisztázni kell, hogy létezhet-e eltérő zónabesorolás eu roamingban indított "nemzetközi" hivásokra.
[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
Topikgazda
válasz jozsi968 #88035 üzenetére
Igen, a szolgáltatót is az ÁSZF kötelezi.
De teljesen jogosan gondolná bárki, hogy a fél hónapja érvényes EU roaming szabályozás miatt, legalább a roaming/nemzetközi hívás oldalak rendben vannak...Mondjuk nem értem, hogy miért nem linkelik minden oldalra az ÁSZF megfelelő fejezetét, s akkor nem kell a weboldalt karbantartani, ha ennyire nem megy... Az a szerencse, hogy ebben az esetben (is) a felhasználó javára van tévedés az oldalon. Nem pedig az, hogy 100 forint, s majd jön 300ról a számla..
-
tsteve
senior tag
válasz dptrsk #88033 üzenetére
... és ez egy a menüből elérhető (értsd: átlaguser részére hivatalosak számító) oldal... azaz nem olyan típusú, mint amikor "megszűnt"-nek jelezték a domino netplusz csomagokat a tavasz folyamán...azok legalább nem voltak elérhetők menüből, csak a keresők dobálták fel első helyeken...és itt bizony 702 Ft/perc az USA... a 4-es dijzónába jelzik eu-ból indított hívás esetére
[ Szerkesztve ]
-
gebro
aktív tag
Téves (ki)kapcsolás?
Éreztem, hogy ez lesz. Én is így jártam volna, ha nem csinálom meg pár hete az online adategyeztetést a hónapokkal ezelőtti személyes egyeztetés után.[ Szerkesztve ]
-
tsteve
senior tag
válasz Diák66 #88028 üzenetére
a legdurvább csapda azok az eu területről indított hivások, amelyek nem eu területen végződnek... pl. usa-ba hívni telekom kártyával magyar területről csak 99 ft/perc, míg ugyanez a hívás eu területről már 702 ft/perc... sajnos ebbe a csapdába páran bele fognak majd esni, mert nem igazán közismert ez a durva díj...
de pl. angol kártyákkal, a roaming helyzetben indított usa irányú hívások már csak 50-80 penny-be kerülnek szolgáltatótól függően, ami töredéke a Telekom díjnak... Angliából közvetlenül indítva az USA-ba pedig tipikusan 1-2 penny/perc az angol díj, ami még durvább különbség a 99 Ft-os hazai díjhoz képest
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz radio100jozs #88027 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy nem minősül se roaming, se nemzetközi hívásnak a következő eset:
- a hívó fél (aki tárcsázik) Magyarországon tartózkodik és magyar mobiltelefonszámot hív
- a hívott fél (akinél kicsörög) pedig külföldön. (magyar mobillal roamingban)A hívó felet ilyenkor semmilyen többletköltség nem terheli. A hívottat pedig roaming költség terheli, amennyiben van ilyen.
-
radio100jozs
őstag
-
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az új rooming szabályok alapján alapján nekem most mennyibe kerül felhívnom egy Német Lebarás számot?
-
Keem1
veterán
válasz jozsi968 #88017 üzenetére
Mi ez a 100 perc? Nem úgy volt, hogy 4 hónap átlagában többet kell itthon használnod a mobilod, és akkor fair user vagy? Vagy ezek szerint átsiklottam valami felett és percben van limitálva?
Mert szerintem én már június 15 óta (az azóta egyetlen külföldi kint tartózkodásom alatt) többet telefonáltam, mint 100 perc[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #88014 üzenetére
Az kemény, bár szerintem kb ennyi várható volt. Ebből szerintem jópár ilyen fiókban rekedt nem használt sim. Nem is baj ha egy kicsit tisztul a sim-állomány.
-
jozsi968
tag
válasz tothmaxy182 #88015 üzenetére
A hívó fél nem tudhatja hogy Te külföldön vagy,így neki 9 Ft. Neked pedig ketyeg a 100 perc hívásfogadásod. /Méltányos használat/
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz radio100jozs #88014 üzenetére
Ebből sanszos hogy van téves is, illetve olyan amit nem akartak egyeztettni, vagy akarták, de nem ment a dolog.
-
tothmaxy182
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az Európai Unión belüli telefonálással kapcsolatban. Domino csomagom van és aktiválva van a Domino Most. Ha jól tudom ez ugye nem számít, ha külföldön vagyok, mivel kiegészítő csomagról van szó, így marad a sima díjcsomagomban lévő percdíj. Viszont mi van akkor ha nem én telefonálok haza, hanem itthonról hívnak fel engem szintén Domino Mosttal? Akkor ez a hívó félnek továbbra is 9 forintjába kerül, vagy ilyenkor neki is annyiba kerül, mint a rendes díjcsomagjában van.
Köszi a választ!
Minden szavam magánvélemény!
-
radio100jozs
őstag
A rádióban azt mondták, hogy tegnap 1,5 millió feltöltős kártyát kapcsoltak le a szolgáltatók itthon. Azért ez a hazai mobilos ügyfélállomány több mint 10%-a, ami nagyon sok szerintem.
-
MODERÁTOR
Én is csak a magam példáján keresztül írtam amit írtam. Az elmúlt hónapokban átlag havi 50-55 órát (3000-3300 percet) telefonáltam. Igen, ez sok, ezt elismerem. Ezzel nem jönnék ki jól feltöltőssel, nekem jó a korlátlan csomag. Ezen kívül van még benne internet is, azt sem kell külön opcióként vagy mittudomén miként megvenni. Egyszerre 4 számot fizetek be a havi számlával, mindegyikben van internet, illetve a többieké rajtam kívül hálón belül korlátlan, így meg van oldva a "családi csomag" kategória, jellemzően egymás között beszélnek sokat - nagyon sokat, illetve kifelé is lebeszélik a csomagban lévő percet más hálózatba, illetve hálón belül ami ingyenes.
Nem számoltam utána, de ez nekem szerintem legalább 2x ennyire jönne ki feltöltősben, ha nem többre, internettel együtt. Én sok sms-t is küldök, ügyfeleknek főleg - amit pár másodperc alatt is meg lehetne beszélni, azért nem várom meg a kapcsolást, nem jó az időpont stb., elküldöm sms-ben.
Azon kívül a 4 számot nem lenne kedvem ellenőrizgetni, kinek-meddig-mennyi, van-e netje, elég lesz-e, elkövetkezendő egy hétben akar-e valamit, foglalkozzon ezzel aki ráér. Az idő is drága, de hangsúlyozom, meggyőződésem hogy anyagilag rosszabbul járnék a feltöltőssel.
Aki kevesebbet beszél, az lehet hogy jól jön ki, illetve akinek van kedve, ráér nézegetni, illetve van erre affinitása.
Szolgáltatós készülékben egy ideje én se gondolkozok. -
313313
addikt
Ez meg azoknak, akiknek szükségük van rá.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
jozsi968
tag
Engem sem tudnának mégegyszer rávenni az előfizetésre. Nem beszélek sokat, kb. havi 100-120 percet. Vodafone Dupla tarifám van. Minden egyenlegfeltöltés után a feltöltés értékével azonos összeg kerül jóváírásra a bónuszegyenlegen. Csak a bónuszegyenleget beszélem le, a rendes egyenlegből mobilvásárolok /lottó/. A 84 Ft-os blue net S és M -et használom, ugyanis a többi hívásom Voip-on intézem, aprópénzért.
-
313313
addikt
Telekom is "hozzászólt" ehhez a feltőltős vs. előfizetéses vitához...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
aprokaroka87
nagyúr
Na nyilván a T-mobile és a Telenornál vannak többen akiknek tévesen kapcsolták le a kártyájukat.
Vajon ilyenkor kit lehet hibáztatni?
A szolgáltatót vagy az NMHH-t? -
otps
aktív tag
Adategyeztetés ügyében én még bízom egy hosszú távú értelmes kompromisszumban pártunk és kormányunk és a szolgáltatók között. Naiv vagyok?
Ti se csicskuljatok be és csak ezért légyszi ne menjetek előfizetésbe! Ha más miatt, akkor persze OK.
-
otps
aktív tag
válasz #86564352 #88002 üzenetére
A telefont részletre a szolgáltatótól témához: egy olyan ismerősöm nem volt (átlagos felhasználókról beszélünk), akinek az utóbbi pár évben megérte volna szolgáltatói telefont venni a Media Markt/Extreme Digital független ajánlatai helyett. Egyikük csak azért maradt előfizető, mert reménykedett, hogy hátha majd felajánl neki a szolgáltató valami jó kis akciós készüléket. Nem így lett, vett függetlent a boltban.
Jó, tudom, most változnak épp a szolgáltatói függőség szabályai; meglátjuk, milyen hatással lesz ez a piacra.
-
Keem1
veterán
Az rendben is van, én csak a saját példámat hoztam. Nyilván nem húzható rá általánosan mindenkire, még akkor is, ha hirtelen felindulásból az első posztomban mást sugalltam.
De a szóban forgó cikk bicskanyitogató, mert úgy állítja be, hogy aki előfizus, az nyilvánvalóan ökör. Erre próbáltam a saját példámmal rácáfolni, hogy van, akinek igenis bejön, mert mondjuk évtizedek óta az ismerősi körömben mindenki telekomos, és hogy találtam olyan díjcsomagot, ami egy havi fizetés alig több, mint 1%-áért ingyen beszélgetést ad. -
törölt tag
-
törölt tag
Te most arra gondolsz aki magyar minimálbérből törlesztené a legdrágább készüléket 30% THM-mel mert csak a legdrágább telefon a jó neki, az természetesen más tészta. Én arról írtam ha megvan rá a pénz, minek ma egyben kifizetni az egészet, ha kamatmentes részletre is lehet és jár még hozzá valami szolgáltatói kedvezmény? Hogy ebben a hazai verseny hiánya miatt nincsenek olyan lehetőségek a vevőknek mint okosabb országokban az megint más tészta. Vannak sajnos anomáliák, néha elszórakozom telekom.hu-val pl. egyik telefonnal kicsit jobban járnék mint a független MM áron, másiknál rosszabbul. Ki kell fogni. Szó mi szó én se vettem mostanában készüléket Telekomtól, nem voltak jó ajánlatok. Felnőtt ember el tudja dönteni magának, meg ahogy változik a piac. Jelen állás szerint én is majd megyek vissza Dominora. Ettől még eddig az utóbbi pár évben megérte előfizetésnek lenni, diákkedvezmény, zene, volt 4G amire dominosoknak várni kellett stb. Most javult a Domino, de akinek kell a korlátlan beszélgetés vagy más az marad előfizetéses. Függőség ellen hoznak végre törvényt, hűség után ingyen ki kell kódolniuk. A hűség meg olyan ha nem váltogatsz havonta szolgáltatót és van egy jó előfizus csomagod akkor a hűség rájuk is áll ha éppen variálni támad kedvük. Dominoban meg reménykedni kell ugye még marad jövőre is a Most, a Maraton. Mindegyiknek van előnye, hátránya jó nagy közhelyt írva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest