Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz jbauer05 #25788 üzenetére
Lehet elborult ötlet, de ha jól tudom a Freenas-on tudsz VM-et is futtatni (ha van elég erőforrás), arra meg fel tudsz rakni egy Veeam-et és máris lehet mentésed. Ha már "legózol", akár ilyesmiben is lehet gondolkodni.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
sanzi89
addikt
válasz jbauer05 #14895 üzenetére
Egyik ügyfélhez vettünk ilyet jobb megoldás nem lévén. Háromból kettő teljesen jó volt, egy pedig szellemképes, akármit csináltunk vele. Ja, kell hozzá driver és csak USB3.0-ás porton megy, USB2.0-án max 800*600-as felbontást sikerült belőle kiszedni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
TommyX_
őstag
válasz jbauer05 #14851 üzenetére
Amúgy meg tudod nézni a típusát, ha jól emlékszem a tábla alá hajolva a típusa is lesz írva.
Én ilyen táblát 2008-as gyártási dátummal láttam.
Segítenék szívesen, de ahol ilyen táblák vannak, ott mind windows 7 van és jól működik.
Én annyit csinálnék, hogy újra telepíteném a 8.1-t, talán megoldaná a gondot.[ Szerkesztve ]
Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
kraftxld
Topikgazda
válasz jbauer05 #14573 üzenetére
Google az épp elötted említett WSUS kulcsszora.
Ha regebbi gepeket frissites win10re akkor csinald egy ISO file-al kezzel. Utana úgyis tudjak a win10 gepek egymastol szedni a frissiteseket a belso halon.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
válasz jbauer05 #14544 üzenetére
Olyan IT rendszer nincs amin nem kell épp heggeszteni, épp szervert kell frissíteni különben hétfőn nem megy semmi, folyik a digitális bit a switch-ből sürgősen meg kell csinálni, stb Legyél kreatív, annyi pénzért amennyit gondolom kapsz fölösleges ilyenekbe belekezdeni, mert aztán neked kell minden szart megcsinálni.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
olloczky
senior tag
Szia
Szvsz ha éppen semmi dolgod nincs, ilyen apróbb dolgokban segíthetsz nekik. Egyébként meg mondd azt, hogy éppen gépet telepítesz, szervert konfigurálsz, egy kollégád megkért, hogy csinálj meg neki valamit stb stb.. először én is furcsálltam de aztán hozzászoktam. De igen, lássák, hogy nem tudsz mindig pattani olyanért ami nem a te feladatod.
üdv
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Ano
senior tag
válasz jbauer05 #14549 üzenetére
Akkor az első rész vonatkozik rád
Ezzel kapcsolatban:
Nekem volt egyszer olyan esetem, hogy valamelyik szerver lehalt péntek 18h körül és már vagy 2 órája végeztem aznapra mert dolgom volt ... aztán felhívtak, hogy azonnal menjek be, mire mondtam, hogy most nem tudok, de olyan fél8 körülire vissza tudok menni mert most más dolgom van ... erre a főnököm, hogy nem jó, menjek be most azonnal, mire én nem tudok majd csak kicsit később ... erre a főnököm, de nekem van egy munkahelyem!!! (kvázi megfenyegetett)
Erre én: és van munkaidőm is ... értem, hogy gond van, de most nem tudok odamenni azonnal, de fél8ra ott leszek ...Mire odaértem működött újra a szerver (gondolom valami egyéb baja lehetett esetleg újraindították ... nem is foglalkoztam vele ... egyszerű kis szerver volt), de természetesen nem hívtak fel, hogy már ne menjek be, mert megoldódott ... és természetesen annyit se mondtak, hogy bocs, hogy fölöslegesen berángattak ...
kb 2 év múlva váltottam állás és soha semmilyen negatívat nem érzékeltem az eset miatt ...
Szóval, ha te IT-s vagy, akkor neked felelősségteljes munkád van (még ha ezt nem is ismerik el), így neked határozottnak kell lenned bizonyos dolgokban ... ha azt mondod hogy leállás kell ekkor meg akkor (persze igazodva a munkaidőhöz), akkor akkor lesz leállás és karbantartás és ha neked sok IT-s munkád van, akkor neked az a feladatod és ezt vegyék tudomásul ...
Ha jól csinálod a munkádat, akkor el fogják ezt fogadni és kivívod a tiszteletüket is ...
[ Szerkesztve ]
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Ano
senior tag
Ha IT-s vagy és van IT-s meló, akkor az a prioritás ... én a saját munkámat csináltam volna, amire felvettek!
Persze az uborkaszezonban az ember lehet rugalmas és besegíthet más dolgokban is ... ez így normális és természetes ...
Szerk.: a kérdés egyáltalán az, hogy milyen melóra vettek fel eredetileg, mert az nem derül ki az írásodból ... ez itt a rendszergazda topik, így feltételezem, hogy IT-snak vettek fel!
Ha nem IT-snak vettek fel, akkor szerintem nem jó topikban érdeklődsz ...
[ Szerkesztve ]
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
X Factor
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest