Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbauer05
tag
Helló, tudnátok segíteni? Kezdő vagyok még ebben ebben . Lecseréltem régi smb1-es nasomat egy szervergépre, amin Freenas fut. Megtartanám a régi nasomat backup céljából, ti hogyan és mivel csinálnátok a backupot? Rsyncre gondoltam, de csak úgy tud kommunikálni vele, ha felcsatolom egy mappába, de akkor karakter problémák vannak a fájlnevekben. Több nap próbálkozás után nem sikerült megoldani így más megoldás után néznék.
-
jbauer05
tag
Helló mindenkinek! Freenasban kérnék segítséget. Van egy smb share aminek én vagyok a tulaja. De adtam egy csoportnak írási és olvasás jogot. A problémám, hogy a csoport tagjai üres megosztást látnak. Tudnak bele írni, azt látják is, meg én is a megosztás teljes tartalmával. Mit rontottam el? Most használom először a Freenast.
-
jbauer05
tag
Üdvözlet !
Cégemnél sajnos én vagyok a nem hivatalos informatikus, így rám lett bízva az új gépek beüzemelése. Van 25 új dell gépünk és egy szerver gépünk. Az internetünk lassú, így a következőt akarom csinálni. A szervergépre megy win server 2012.
A 25 dell gépet(win 10) ad-be akarom rakni, hogy mehessen wsus rájuk. A szervergépre még szeretnék fájlszervert is csinálni. Ezzel eddig nincs is bajom. Viszont van még pár laptop, ami vezeték nélkül csatlakozik a hálóra meg úgy is hazavisznek a kollégák, és otthon frissítik, így azokat nem akarom ad-be rakni, de szeretném ha hozzá férhessenek a fájlszerverhez, ez így kivitelezhető ? Elfogják tudni érni laptopok a fájlszervert?[ Szerkesztve ]
-
jbauer05
tag
Ajánlott subreddit, én imádom olvasni szabad perceimben.
[ Szerkesztve ]
-
jbauer05
tag
Üdv mindenkinek !
Valamelyikőtök használt már egy ilyen vga átalakítót ? Tönkrement ment az egyik laptopban a dsub kimenet, viszont az meg kellene projektorhoz.
[ Szerkesztve ]
-
jbauer05
tag
válasz TommyX_ #14842 üzenetére
Igazából azt nem tudom megmondani, hogy milyen a tábla típusa, mert fel van szerelve és gondolom hátuljára van ráírva. Azt tudom, hogy nem gyártják és a HEFOP program keretén belül kapta az iskola úgy 2005 környékén. A Webster_3.6.1 és PolyVisionDriver_Win_1.8.1 kell használnom, hogy működjön a tábla win 8.1 alatt. A tábla 4.3-as arányú
A problémám az, hogy az istenért nem tudom bekalibrálni a táblát.
Mikor elindítom a Webstert azzal kezdi, hogy magasabb felhasználói szint szükséges és utána meg, hogy nem talál táblát. A táblát megkerestetem vele, csatlakozik, mert halom, hogy sípol a tábla, de utána be kellene kalibrálni, de nem tudok rákattintani kalibrálásra, mert nem altív az a menüpont. Az iskola másik ugyan ilyen táblájánál ez a módszer tökéletesen működött, de itt nem. Letöröltem a drivert és a webstert, a rendszergazda fiókban feltelepítettem rendszergazdaként, utána is ez a probléma.
A tanárok meg ki vannak akadva, hogy miért nem csinálom már meg, mert szeretik használni a táblát. Egyfolytában mozzabook vagy apáczai digitális tananyagot használnak rajta.[ Szerkesztve ]
-
jbauer05
tag
Iskolai rendszergazdások ! Valamelyikőtök találkozott már Polyvision digitális táblával ? Mert lenne kérdésem hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
jbauer05
tag
Üdv egy kérdésem lenne.
A win 10 frissítésével lenne gondom. Ahol dolgozom lassú a net, ha elkezdi összes gép a Microsofttól leszedni a frissítéseket, akkor lehal a net. Ha jól emlékszem van erre valami helyi update server megoldás, hogy az a server letölti a frissítést az összes többi gép meg onnan szedi. Létezik ilyen ? Ad nincs, de egy win 2008 r2 server fut fájlszerverként.
-
jbauer05
tag
Üdv mindenkinek!
Kíváncsi lennék ti mit csináltatok volna a helyemben, szóval egy falusi általános iskolában dolgozom, volt ma bőven dolgom, de az igazgató nő megkért, hogy menjek segíteni szavazó bódét összeszerelni a gondoknak. Mivel próbaidős vagyok és most kezdtem ott, segítettem neki. De lehet, hogy nem kellet volna, mert most azon jár az agyam, mivel most engedtem, ezért fognak megtalálni mindenféle baromságokkal. Ti mit csináltatok volna ?
-
jbauer05
tag
Üdv mindenkinek.
Monitor kettőzést megehet oldani win 10 alatt különböző felbontásokkal? Iskoláról van szó, a tanári gépre rá van kötve egy projector és egy 24' dell ledmonitor. A problémám a következő, a Projector régi és csak 4:3-as kis felbontásokat jelenít meg jól, és megkettőzés kell, mert a tanárnő lusta hátrafordítani a fejét. Ezért beállítottam monitort 1024x768-ra így projectoron is rendesen megy a megkettőzés. Erre most mondja a drága, hogy nem tetszik neki, "bántja a szemét', mert otthon neki 1080p felbontás van a monitorán. Ezt meglehet csinálni?ui: Elküldtem volna öt az anyjába, de egy próbaidős vagyok és kettő ő az igazgató.
-
jbauer05
tag
Üdv
Ti hálózati térképet mivel csinálnátok ? -
jbauer05
tag
Üdv!
Van itt rendszergazda aki általános iskolában dolgozik hosszabb ideje ? Mert pályakezdőként most kezdtem egy iskolában és kérdeznék tőle egy- két dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest