Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salex1
őstag
A videóba nektek is belehallatszik nagyon az AF motor hangja? (D3200)
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #23650 üzenetére
Esetleg az előző archivált topic címét be lehetne rakni a végére, ha valakinek kedve támad elolvasni: [link]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #23654 üzenetére
Jó ötlet!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #23656 üzenetére
"Nem akarok pite stílust felvenni..."
Azért mégis csak sikerült.
"capture mechanism same as of Hasselblad H5D-200c"
Miért van olyan érzésem, hogy hamarosan az Oly is szar lesz neked és Hasselbladot fogsz venni?
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #23657 üzenetére
Igen, már rájöttem közben, hogy a mondandóm eleje magas labda is, le is csaptad
Szomorú amúgy, mert én továbbra is maradtam Nikonos lélekben, attól függetlenül, hogy megváltam tőle. Ha lesz ismét FF-em, az jó eséllyel Nikon lesz, ha rendbeszedi magát addigra (és egyáltalán kijön valami épkézláb FX milccel). -
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #23658 üzenetére
Parcival kell egyet értenem ebben a kérdésben, van benne valami, hogy mire újra minden szép és jó lesz Nikonnál, addigra neked az sem lesz elég...
-
törölt tag
válasz Real_Necro #23659 üzenetére
Nézd, tegnap fotóztam az Oly-val és beszabehu volt az AF találati aránytól, a 16 MP brutálkarc fix obival pedig olyan portét lőttem a modellről, hogy jobb lett a végeredmény, mint amit a Nikonnal valaha is produkáltam. Itt csak válogatni kell a képeket, nem kell belemennem még remegő térdekkel pixelszintre, hogy éles lett-e a szeme. Csak szimplán kiválogatom a sok közül amelyik a legjobban tetszik és magabiztosan zoomolok 100%-ra, hogy na akkor kezdjük a szemránctalanítást - és lám, borotva, tűűű éles minden.
Én ezt imádom, ez egy akkora nonplus ultra a milcben mint műfajban, hogy omg. Szenzorban nem kérdés, hogy atomdurván jó a Nikon, de a fókusz nincs meg hozzá egyelőre sztem. A Canon közelebb jár (na az sem 100/100 mindig) fókusz pontosságban, de ott meg a szenzor nem egy hűde, ha tájképezek és netán cibálni kell kicsit egy jó hatásért a képet.
Úgyhogy várom a Nikon FX-et és ha a bázistávolságot megtartják, milc lesz, elektronikus első redőnnyel, vadállat EVF-el (nem valami gyökér low-res vacakkal), klassz kontraszt vagy hibrid AF és AA filter nélküli sok MP, tuti rárepülök. (Na jó, egy üveget még nézek hozzá, mert az Oly rendszer másik nagy ütőkártyája az üvegek). Ekkora forradalmat viszont nem hiszem, hogy megugrik a Nikon.
Sony pedig üvegben vérzik elsősorban, szenzorban meg érthetetlenül de Nikon mögött van, pedig alapjaiban jó lenne úgy az egész. A kicsik meg innoválgatnak, a Fuji X-Trans is egy csodás termék, komolyan, eddig Nikonnál senkinek nem jutott eszébe, hogy randomizálják a Bayer-t moiré elkerülés végett ? Annyi és annyi teendő lehetne ... csak akkor eladnák az ultimate gépet, aztán pislognának, hogy már nincs hova előre. (Pedig de. Android, Facebook megosztó képesség, flickr, picasa, getty, anyámkínja......)
Ah, ez filozófia. Szóval leszek én Nikonos még, de lehet, hogy nem ma, és lehet végül tényleg igaza lesz Parcinak, hogy mire a Nikon oda jut, ahova kéne, az m43 kettővel előrébb lesz megint.
Nevertheless, szívben-lélekben azért Nikonos vagyok még, hogy rohadna meg az egész.
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #23660 üzenetére
Nincs köze ahhoz, hogy most 16MP-t lesel, előtte meg 40MP? Utóbbinál hol van már a 100%? Nekem is gyönyörű szép éles képek születtek D90-el 12MP-en, aztán jött a D7100 meg a 24MP... át kellett szokni rá, nem jöttek elsőre olyan könnyen a dolgok, mint ahogy azt megszoktam. Igaz nem is pixelkukkolom.
De szerintem ez nálad erősebb kütyübuzulás, korábban is tudtál penge képeket lőni és nem panaszkodtál egészen addig, míg nem szaladt meg az ujjad a nagyításon.
-
törölt tag
válasz Real_Necro #23663 üzenetére
Szép németesen: jain.
A 16-ot kikarcolja az üveg itt. Nikonon nem. Itt nincs igényem tovább tekerni, mert elérem a "végét" 100%-on 36-on meg látom, hogy volna még hova, csak az üveg nincs már ott még rekeszelve sem. Ez a tény + a párszáz-ezer Ft különbség a kettő között combos érv amellett, hogy váltottam. De a "miért"-et már kiveséztük Amúgy szerintem a kütyübuzi ellenére egész jó lett amit lőttem tegnap, de az Oly vett rá, hogy kezdjek másra is ügyelni végre (mert a tech része végre pipa)
[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
Nikon AF 50mm f/1.8D és Nikon AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G DX ED VR objektívekhez szeretnék vásárolni objektív sapkát. Szerintetek megéri ebay-ről rendelni vagy inkább vásároljam meg mondjuk a 220volt-nál?
Idén lesz 4 éves a gépem, 20.000 expos Nikon D90 és még sosem vittem szenzortisztításra. A tükrön látok porszemeket, amit a keresőben úgyszint látok, azonban nem tudom, hogy emiatt érdemes-e elvinnem szervízbe vagy itthon is meg tudom oldani?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Real_Necro
veterán
-
cOxeR
Ármester
válasz Real_Necro #23676 üzenetére
Ez a kánaán majd akkor jön el, ha lesz olyan milc amire érdemes átállni és az összes rommáhasznált vázat megvetted Tőlünk.
-
Throme
veterán
válasz Aaron14 #23670 üzenetére
Ha az ebay-es olcsóbb, akkor egy megbízható eladótól sztem megéri.
Én ezt tenném. Régebben rendeltem vázhoz sapkát. Annyi volt a különbség, hogy ráfordítva (zárt állapot) a nikon felirat sehogy se került vízszintesbe, a felirat nem fényes, hanem matt.
Funkcióját tekintve ugyanolyan, mint a gyári.Szerintem youtubon nézz meg pár ilyen témájú videót és abból már közelítőleg felmérheted mennyire nehéz vagy éppen könnyű a tisztítás.
De lehet fórumtársak egyszerűbb megoldást javasolnak, vagy ha nem nagy gond vidd inkább szervizbe. -
-
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #23676 üzenetére
A legnehezebb azt lesz beadnod T.-nek, hogy Canonos leszel.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Real_Necro
veterán
válasz *Ropi* #23683 üzenetére
Voltam már Canonos, csak mindig kifogyott a papír meg beragadt a lapadagoló...
bandingo:
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz #40935168 #23674 üzenetére
Freddy76-al értek egyet...
Jó lassan jön le a kép egyébként, de a műtermi körülmények között nem hiszem, hogy a D800 és MILC között akkora különbség lenne.
BTW a fb-on mér' D800 van a profilodon, ha már nem olyan jó?Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
DJ Reinhardt
tag
-
forceberg
veterán
válasz Throme #23690 üzenetére
"a gariztatás egyik cégnek se kellemes dolog. Ingyé dolgozik és mellette fizeti az anyagot, energiát, embert...." + igyekszik helyreállítani a renomét a hiba miatt.
Akkor van csak gáz szerintem, ha nem egyértelmű a hiba, vagy külső behatás gyanúja merül fel...http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Frigetrus
aktív tag
Na szerény személyemben egy újabb D7100 tulaj van a topicban. A D90, mellyel sokat szívtam, lecserélődött.
Remélem a 7100-assal jóban leszünk. -
Throme
veterán
válasz DJ Reinhardt #23692 üzenetére
Ha "gyári" csapat végez a gariztatást, akkor ingyen dolgozik +költséggel, mert ugye egy buznyákot nem kap az ügyféltől.
Ha cég állapodik meg a nikonnal, hogy szervizelést viszi, akkor meg a bevizsgálásra egy borsos összeget kiszámol (ilyenkor lepődik meg az alkalmazott, hogy papíron ő kb 10€ vagy több órabérben van és a rezsicsökkentés se érvényesül a számlán ) a nikonnak,
közben 10 perces tesztet lefuttat max, miközben mással is tud foglalkozni és mehet a munkalapra hogy minden fasza.
"ízi mani". Ha már javít, akkor kevesebb a profit. -
Throme
veterán
válasz forceberg #23694 üzenetére
igen. az. De voltak jobb pillanatai is, amikor nem érződött annyira markánsan a probléma. A prezentált képek viszont egyértelműek voltak és egy blődséget kaptam válaszul.
2x volt bent az obi. Vagy 5x telefonáltam, h wtf. Most nyaral a kolléga, most más foglalkozik vele, most sok a meló (ami ugye azt jelenti szar a nikon )..stb.
Én is nyúlbéla voltam, mert nem mentem fogyvédőkhöz, de nem is tudom hogyan vizsgálták volna ezt ki, nekik nincs olyan műszerezettségük, mint a szerviznek. Ha meg nincs eredmény, akkor még az eljárás költségét is én perkálom. Ki van ez találva...Azóta más szemlélettel veszek obit (ami ritkán van persze) és ha nem is 100%-ban de kiszűrhető a probléma. A maradékra meg ott az elállási idő vagy a 3 nap (ez utóbbinál a pixelhibát leszámítva, ezzel is volt dolgom, de szerencsére ebben az esetben megköszöntem a szerviz gyorsaságát, hogy egy kis jót is írjak...)
Majd egyszer ráérős időmben buzerálom kicsit az obit. Volt aki azt mondta ilyenkor lehet egy bajonett csere is eredményre vezet....nem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Dare2Live #23682 üzenetére
Nekem nem volt nagyobb gondom még amit meg kellett oldaniuk, egyszer vittem be a d600-at meg a d90-et azt rendbe is tették egy két erélyesebb szó után. Viszont meg vagyok róla győződve hogy telephelyük elhelyezkedése miatt (világvége út 4 szám) többet szórakoznak az emberrel, főleg akkor ha telefonon és postával van megoldva a dolog. Ezért mentem fel személyesen, de még úgyis alig akarták a (4ezer forintos) gumiburkolatot amit Ők rontottak el gariztatni, ki is állította az illető a számlát de aztán azon belátásra bírtam a nemes szakértelemmel rendelkező szervizes kollégát hogy általuk elrontott garanciális termék után csak nem kellene behajtani a pénzt.
-
hemaka
nagyúr
válasz imyourfriend #23698 üzenetére
A hazai Nikon képviselet ritka kampós orrúakból állt össze.
Nem véletlen, hogy kevesen vannak, plusz a HQ is egy putri a Canon vagy más cégéhez képest. Az akciókban is alig-alig vesznek részt, amíg más cégek simán benne vannak. Nincsenek rászorulva értem én, de... -
törölt tag
válasz aldebaran #23686 üzenetére
Ja, valami nagyon olcsó havi pár dolcsis VPS-en bérelem az oldalam a GoDaddy-nél az USA-ban, azért ilyen tetű sztem Nem éppen terabiten lóg
Profilkép észrevétel jogos, az már torzo D800-a, úgyhogy más gépével nem is ékeskedünk, lövetek magamról már egy Oly-sat majd valamikor...
... klerooo !!!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest