Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ Reinhardt
tag
válasz imyourfriend #23698 üzenetére
Ahányszor elmeséled, egyre nagyobb hős vagy ))
-
imyourfriend
őstag
válasz hemaka #23699 üzenetére
A Canon képviseletéhez képest biztosan, de már lehetett olyant is hallani hogy egyesek le akarták váltani a Magyar Nikon kirendeltséget (csak gondolom a Nikon felé úgy továbbítják a dolgokat hogy minden rendben van) hogy még tovább "bohóckodjanak" és nemes szakértelemmel képviseljék idehaza a Nikont off,
-
aleister
veterán
válasz DJ Reinhardt #23701 üzenetére
(#23702) imyourfriend:
Jézusom! Miket hordasz már megint itt össze?Utoljára -ha jól emlékszem- megígérted, hogy ha szépen megkér valaki, akkor nem okádod kéretlenül a nagyvilágba a "bölcsességeid". A szép kérés megtörtént anno. Akkor?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Colonel993
senior tag
Én pl.: kis cetlit ragasztottam minden kijelző aljára; "Ne szólj szám, nem fáj fejem !,,
TP-ről sajnos néha leszökik, de úgy nagy átlagban remekül le tud beszélni a fórumozásról... úgy is lesz valaki aki megmondja a frankót; nem kell nekem lenni annak
Pláne, hogy veri fáking gúd szarmágnes vagyok...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Frigetrus #23704 üzenetére
Na, slussz poén az egészben, hogy a régen D40-el jól működő Yongnuo YN467 vakum a D7100-asommal is jól működik, míg a D90-el totál káosz volt, nem működött vele együtt, össze vissza ment a zoomfej, nem mindig sült el, nem volt TTL, ezért nem is használtam.
Most a D7100 ezt is megoldotta. -
Dare2Live
félisten
válasz DJ Reinhardt #23687 üzenetére
"Ha érvényes jótállási papírjaid vannak és nem merül fel jótállást kizáró tényező, akkor a szerviznek nincs oka szívózni veled."
Nem szivózásnak mondanám. Hülyének néznek + Nem mondanak igazat vagy/és terelnek.
D600 olajos szenzor a probléma.
Természetesen rendes papírjaim vannak hivatlos Nikon KFTs és nincs jótállást kizáró tényező, sött mindenki tudja, hogy Nikon a hunyó az ügyben... ld hivatalos Nikon bulettin + hiába mondtam el nekik nem a por a probléma nagyon rég óta körtefecskendőzök és ha BPi lennék nem zavarna mert bevinném nekik, de vidéki vagyok.... kérem oldják meg.mégis annak ellenére, hogy el is mondtam nem a por a probléma avval jött vissza a váz, hogy a szenzor porosodása nem kizárható az adott objektívnél/tükörreflexes rendszereknél.
WTF? Hülyének néztek annak ellenére, hogy elmondtam/tudták nem a por a problémám? Igen. Nem mondtak igazat/Tereltek? Igen.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
forceberg
veterán
válasz DJ Reinhardt #23710 üzenetére
+ ezt a szöveget minden szenzor tisztításnál is ráírják a papírra...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
válasz Vikthor #23713 üzenetére
Lol, epic fail... ennyit a rögtönzött beállított képekről.
Lehet Kutyusnak is ezért nem talált fókuszt a D800?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nagyúr
válasz Real_Necro #23714 üzenetére
hát ja, nem tudom hogy ez szándékos ez a fotó, hogy legyen egy afféle "easter egg" a magazinban, hogy jót röhögjenek a szemfüles kollegák, vagy tényleg ennyire ostobák lennének.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
válasz Vikthor #23715 üzenetére
Szerintem easter egg, ki nem nézném, hogy ennyire ostobák valójában. Aztán lehet, hogy a kép is egy lencsekupakon keresztül készült, váóóó ...
Nekem amúgy a beállás tetszik, kb. így szoktam én seggkitolva lábazni, nyakamban a 100 kilóval a rúddal.. úgy látom, az OVF-et is jól látja a pro még olyan távolságból is
Amúgy a Facebook oldalukon meg lehetne kérdezni .. [link]
lami lami lami..
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Vikthor #23713 üzenetére
Azért zárójelben megemlítem, hogy DIY átfúrt lencsesapkával lehet egyedi bokeh-t gyártani, bár itt valószínűleg nem ez volt a helyzet, mert gyanúsan egyben van a kupak.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok!
Mennyire kell időjárás (víz) állónak lennie egy táskának? D3300 + Kit obi - hoz nézelődök egyelőre és sokat fotózok kültérben, természetben.
Erről vélemény?
http://www.ebay.com/itm/Vedio-photo-LoweproTopload-Zoom-1-TLZ1-black-camera-bag-applied-to-500D-D80-D90-/191483978557?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c9555a33d
Köszönet.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz TurpiUrfi2 #23727 üzenetére
Kb annyira hogy ne érje a táskán belül a felszerelést az eső.
A lowepro-nak az AW jelölésű táskáihoz van egy huzat, amit ilyenkor feltehetsz. -
*Ropi*
félisten
válasz TurpiUrfi2 #23727 üzenetére
Emlékszel 2006 augusztus 20-ra? Na annyira.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok, most fedeztem fel, a kivulrol borzaszto gagyinak tuno, de ezekszerint megis jo kepminoseget produkalo kis AF 28-80 F3,3-5,6 G obit. Az ara potom penz, de tenyleg. Megeri a beruhazast szerintetek? D7100-re vennek, hogy tudjak egy kicsit portrezni, mert az atfogasa kicsit jobbnak tunik portrezasra meg utcafotora, mint a 17-50-es Tamim.
Nem tudom, van valami velemenyetek rola?
https://www.behance.net/vargadom
-
-
k!nG
aktív tag
válasz imyourfriend #23733 üzenetére
Eppenseggel van egy 18-105-os objektivem is, csak ezt egy 10-esert adtak, plusz ezen az oldalon pedig rendesen dicsertek, hat gondoltam miert ne. Gondoltam hatha tulteljesiti a 18-105-ot, bar ezt en sem gondoltam komolyan.
Ez van, ilyen vagyok neha konnyen felcsillan a szemem.
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Frigetrus
aktív tag
válasz imyourfriend #23733 üzenetére
Sosem volt a D50 kitobjektíve, ahhoz a 18-55 első változatát adták ki.
A többi résszel egyet értek.
Ha jól tudom a 28-80 még filmes géphez lett fejlesztve, ezt valamennyire alátámasztja az is, hogy 28mm-en kezd, APS-C DSLR-en túl szűk indulónak.k!nG: teljesen felesleges pénzkidobás megvenni ezt az obit, pláne a többi mellé.
-
-
Frigetrus
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #23737 üzenetére
Tízezer forintért értelmesebb kiegészítőket is lehet vásárolni. Szűrő, kioldó, stb. Értem én, jó árúnak tűnik ez az obi, de akkor lenne jó játszani, ha valami mást is tudna a már meglévő kettőn túl. Más átfogás, jobb fényerő, makro képesség, vagy bármi. De szerinted mit lehet vele játszani amire a 18-105 nem alkalmas? Teljes mértékben le van fedve ezzel a gyútávval, aztán ott van még a 17-50 is.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Frigetrus #23704 üzenetére
Hali! Miben "más világ?"
Nekem is D90 van, igaz az elmúlt két évben nem nagyon használtam (házvásárlás, szétverés, felújítás...) de talán idén már lesz idő. Jó pár éves gép, gondolkodtam, lehet cserélni kéne. Annyira dicsérik az új szenzorokat, sajnos egyenlőre csak az alsó polcról vehetnék (D3xxx széria), azt meg inkább mégsem, nekem is a D7100 tetszene. Képminőségről, kezelhetőségről, benyomásokról írhatnál bővebben, szerintem mást is érdekelne. -
Larry303
addikt
d600/d610 tulajokat kérdeznék, hogy mátrix fényméréssel mi a tapasztalat...sok időm nem volt vele tökölni még, de első blikkre kicsit fölé lő sztem 1/3 2/3ev kb
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Zoli bácsi #23739 üzenetére
Nos kezdem azzal, hogy a D90-el sokat szívtam. Hektikus volt a fókuszrendszere, nekem össze vissza hibázott, nem működött vele a vakum, sosem barátkoztam meg vele.
A D7100-ról:
- a fókuszrendszer nagyon jó, igaz eddig csak a 18-105-el próbálgattam, de már ezzel is sokkal jobb.
- ugyebár komolyabb a váz anyaga, ami annyira nem érződik, csak jó tudni, illetve jó hogy szigetelt
- végre 100%-os a kereső, nincs lemaradó részlet
- két kártyaslot
- sokkal jobb a kioldógomb, nagyon lágyan lehet nyomni
- sokkal halkabb a zár, nem ráz be annyira
- sokkal jobb az élőkép, normálisan bele lehet nagyítani a képbe
- végre van virtuális horizont, a kijelzőn és a keresőben is
- jó a két, retesszel biztosítható beállító tárcsa, azaz az üzemmód és a kioldási mód tárcsája
- brutálisan jó a szenzor, ISO 6400 simán tökéletes
- menürendszer tekintve sokkal több a beállítható opció, jobban testreszabható a gép
- van 12 és 14 bites RAW is
- gyönyörű a kijelző, jobb mint a D90-é
- külső mikrofon és fülhallgató csatlakozó
- sokkal jobb videófelvétel, rendes fullHD, nem csak 720p
- van AI gyűrű, ezáltal régebbi obikkal is van fénymérés
- van rendes tükörfelcsapás, van csendes kioldás
- jobb sorozat sebesség, a netes írásokkal ellentétben teljes felbontáson is tud RAW képből 6 fps-t kicsikarni, csak 12 bites RAW esetén, ami bőven elég tud lenni, amennyiben a helyzet megköveteli a 6 fps-t. Crop módban pedig 15 megapixeles RAW képeket lehet gyártani 7 fps-el!
- van végre AF finomhangolás
- van időzített sorozatmód timelapshez.
- 150 ezer expóra tervezett zárszerkezet
- végre rendesen gumirozott a markolat
- 1/8000 záridő is van, és ISO 100-ról indul az érzékenység. Fényerős obival erős fényben tág rekesszel több a lehetőség -
torzo
őstag
válasz Frigetrus #23741 üzenetére
A d7k1 szuper, minden mondatoddal egyetértek. Csak sz@r fénybe ne kerülj vele, mert az AF rendszere beha!! Sajnos.
Muszáj volt emiatt d800-ra visszatérnem, ami nem kis veszteség volt anyagiakban.
Ha van elég fény, über, ha nincs, padló!AF-ben bizony, a fénymásolók jobbak!
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
-
torzo
őstag
válasz Colonel993 #23743 üzenetére
Beépített af fény ki is volt kapcsolva, tekintettel, hogy 20-50 méterre volt a téma szuper telével.
Tényleg sz@r fénykörülmények között tapasztaltam a buktát. Iso 800-3200 tartományban kellett járkálni, ami zajban nem volt challenge a váznak, de af-ben tömérdek volt a tévesztés, a követőfókusz pedig teljesen halottá vált.
D7k-m nem volt, D7K1 pedig többet nem lesz.
Tényleg sajnálom, frankó optika garnitúrám volt hozzá megfizethető árért (sigma 10-20, tami 17-50, N 55-300).
Ellenőrzött körülmények között (stúdió) és elég fényben nem volt rá panasz.[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
nem tudom én ezt nem tapasztaltam vele...d7k hoz képest pedig sokkal jobb a fokuszrendszere...
volt pedig olyan körülményben is, benti fénynél, hogy iso 2500 f3 on kb 1/20 kellett, és teljesen jól működött.
követő fokuszt szar fények mellett nem próbáltam kint teljesen jó volt ellenfényben is, közeledő témánál.
mondjuk az is igaz, hogy 2,8 nál lassabb üveget nem raktam rá.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Colonel993
senior tag
Nekem ezek így most kicsit túlspilázott, fals dolgoknak tűnnek...
A tőled átvett Tami 70-300-al pl végig lett fotózva a Netadós tüntetés egy D7K-s vázon. (este volt, max térvilágítás, F4-től 5.6 -ig változó fényerejű üveggel)
Az AFC valóban döglött (bár ezt nem ilyen körülmények közé találták ki) de S-en simán végig ment pöccre a móka...Ha most vesszük azt, hogy a D7K -1 Fé-re van garantálva a D7100 meg -2Fé -re... semmi se magyarázza az általad elmondottakat...
Nem egyedi probléma volt ez?
Olyat még eltudok hinni, hogy más az AF léptetés algoritmusa... és pont nem volt nyerő a szituhoz, de ilyensfajta kontraszt már rég kibukott volna temérdek fórumon, köztük itt is.Amúgy sötétben logikus, hogy 1-2X mellé megy hangyányit az AF... ezek is fény alapján mennek, ahogy fogy; exponenciálisan nő a tévesztés mértéke (sőőőt, nappal is ha olyan a hangulata...)
Canonéknál azt vettem észre, hogy ott az AF pontok kisebbek, emiatt nem tud beleszólni a hatalmas területen pl, hogy most a szemnél a pupillára, vagy a szivárvány hártyára vagy épp a szempillákra állítson éleset.
Bár náluk "más" az AF elképzelés is.[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
torzo
őstag
válasz Larry303 #23745 üzenetére
Igen, extra sz@r fénykörülmények között volt ez a tapasztalat. Sigma 50-500/4.5-6.3 300 feletti gyutávon gyakorlatilag használhatatlan volt. Lehet, egy fényerős obival nem lett volna gondom. Az viszont ilyen tartományban egy vagyon. Remélem, a qtyaváz nem hagy cserben.
-
torzo
őstag
válasz Colonel993 #23746 üzenetére
Nem tudom, passz! A váznak nem volt baja sem előtte sem utána, tami 17-50-nel, N85/1.8 g-vel atom pontos volt mindig.
De, hogy az említett Sigmával 4-500 expoból néhány volt mindössze tűrhető..., hát az tűrhetetlen![ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Ezt a szitut egyszer már itt kitárgyaltátok a srácokkal, hogy nem biztos szerencsés egy "sötét" obit rossz fényviszonyok közt használni és egy haladó hobbista vázat ezért lehúzni.
Ahogy írod is fényerős obi kell, ami viszont durván drága abban a tartományban.Én azért meg merem kockáztatni, hogy ha Zoli bácsi vesz egy 7100-ast akkor inkább öröme lesz benne, mintsem olyan bosszúsága, mint neked.
szvsz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest