Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz hotkar #23716 üzenetére
Én nem is értem. Ott a bulettin amiben kerek perec le van írva, ha olajosodik akkor zárcsere.
Erre elhajtanak.El nem tudom képzelni mire jó ez Nikonnak vagy Nikon MOnak... de gondolom megvan a logikaja.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ed Parker
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
-
törölt tag
válasz aleister #23855 üzenetére
Akkor már inkább a Samyang 14-es, az is manuál, szerintem mindkettőt elveri és spéci szűrőkerettel stb. szűrőzhető az is. Na nem mintha kéne, olyan eszméletlen jó színei vannak..
És mindezt a "zeissz" -hez képest apróért. (Valaki szóljon már neki, hogy ez egy "cájssz")
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Colonel993 #23853 üzenetére
Attól még ez egy legenda, a minap néztem róla képeket, elég erős a csábítás hogy egy ilyen kell nekem a sorba, a trinity hiányzó darabja.
Aleister: hogy is mondjam, a Zeiss egy fura darab, van akik oda vissza vannak értük, engem szvsz eléggé hidegen hagy, pláne az ára miatt.
[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
válasz Colonel993 #23860 üzenetére
Köszi. Egyébként szerintetek 1/100 és 1/300-as záridő körül van értelme állványt használni? (Konkrétan autófotózásra gondolok.)
-
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz aleister #23869 üzenetére
ha a reciprok-szabályt be tudod tartani (azaz ki tudod tartani ), akkor felesleges az állvány.
Nemrég voltam szállodákat fotózni kint, bent meg úgy mindenhol. És azt vettem észre, hogy ami állványról volt lőve azokba ha belenagyítok akkor azok penge, tű, szike élesek. Amit meg kézből lőttem azok meg nem annyira ultrabrutálok és azért bőőven a reciprok felett voltam (1/500 körül 17 milin )
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
aleister
veterán
válasz Ed Parker #23866 üzenetére
Ez érdekelhet. Friss ropogós Tamron 15-30 f2.8 VC.
(#23874) Larry303:
Már miért? A reciprok szabálynak pont az a lényege, hogy a saját, önkéntelen mozgásod miatt ne legyen bemozdult a kép. Ez meg -ahogy én látom- azon múlik, hogy adott szögsebesség mellett, van-e annyi ideje a fénynek (záridő), hogy megtegyen annyi utat, hogy ne csak egy pixelre vetüljön.
Efelett teljesen mindegy, hogy nagyon nem lett bemozdult, vagy épp csak nem lett bemozdult.Én nem érzek elég erőt magamban, hogy ilyenek után számolgassak.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
nagyúr
válasz Ed Parker #23885 üzenetére
Sajna nem tartok még ott, de a kiszemelt felszerelésem megvan már, amiről nem fogok lemondani:
- D610 (esetleg D750 használtan)
- Tamron 24-70/f2.8, de erősen gondolkodok a Nikon AF-S 24-120/f4 üvegen, bár írják, hogy a 2.8-asokhoz képest elvérzik a kevesebb fényben
- Tamron 150-600Ezek lennének a tervben szereplő lencsék és vázak. A lencsékkel kezdem a beszerzésüket.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
quby
őstag
Sziasztok!
Szerintetek 60 ezreses expószám körüli d7000-et érdemes venni? Még most fogom megnézni, csak az a kérdés nem sok e a 60k....
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
forceberg
veterán
Ár kérdése... Mindenki más szempontok alapján nézni, van aki a lehető legolcsóbban akarja, az bevállalja a sok expót. A D7k-ban, a Nikon 150e-re tesztelte a benne lévő zárat. De ez semmire sem garancia, de elvileg a 60e sem sok, alku alapnak jó.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
gab.m
senior tag
Érdekesség: Flickren találtam Láng Péternek ezt a képét: [link] A D750 mizériája után rögtön feltűnt ez a becsillanás/sötétedés cucc. Ha jól tudom ő D3-al dolgozott abban az időben, így gondoltam tesztelem az én D3-amon is, és bizony megvan a hiba ugyanúgy, mint a 750en, annyi eltéréssel, hogy itt a jelenség csak álló képeknél jelentkezik, fekvőnél nem, és enyhébbnek mondanám a sötétedést mint a 750nél.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest