Aktív témák
-
x.pet
tag
Ha le akarom cserélni az CM7-ben a beépített ADW Launchert ADW EX-re(megvettem) és ha ezt egybekötném egy CM7.2 nightly cserével, akkor elég csak a zip-ben lecserélni az apk-t? (lib-et nem látok az apk-ban)
A másik kérdés, hogy a CM-be integrált ADW kezelés megmarad és onnantól az EX-et használja?bruti01
Szerintem nem ilyen egyszerű, jó eséllyel el sem fog indulni.[ Szerkesztve ]
-
Joke21
aktív tag
válasz Lacopapi #24397 üzenetére
Mint olvashattad, azon a véleményen vagyok én is, hogy nem mindegy mire pakolunk (persze még magamnak sem tudtam egyértelműen bebizonyítani, szóval még kicsit fusztrál a dolog, hogy sikerüljön )
Azonban az ne legyen vita tárgya, hogy a kernelt felül írják-e vagy sem, mert ez úgyszintén tény.
Még annyi, hogy pont a felhasználás szempontjából a leglényegesebb, hogy a kernel-t felülírod-e vagy sem, mert az tartalmazza a drivereket, szóval szerintem a leglényegesebb dolog De ezen már ne vitatkozzunk, csak megjegyeztem
-
Lacopapi
addikt
válasz Joke21 #24394 üzenetére
Nem óhajtottam már fél éve sem vitatkozni ezen,mert akkor is láttam,hogy nem mindegy,mi van egy adott rom alatt. Tehát hogy mit vagy mit nem ír felül,az maradjon a programozók titka (meg a Tied ) ,engem nagyon nem érdekel. A felhasználás szempontjából ennek nincs jelentősége,annak azonban igen,hogy nem mindegy mire pakoljuk a dolgainkat.Ezt pedig nem lehet vitatni,mert ez tény.
Mindemellett köszönöm a tájékoztatást.[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
Hali
Mi az oka annak, hogy az akkumulátor indikátora 29 %-ról leeseik 20-ra 9-ről pedig 4%-ra ?
Volt kalibrálás is párszor, töröltem külön kézzel is advenced menüben ! De továbbra is ez a gond!
Lehet az, hogy maga az indikátor pontatlan?+mostani észrevétel, hogy amikor lemerül akkor 100%ig lemerül! korábban visszakapcsoltam motorola logó bejött vagy még kicsit tovább is jutott, most nem lehet visszakapcsolni!
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
Joke21
aktív tag
válasz Lacopapi #24392 üzenetére
Itt voltam, olvass csak vissza. Én azon a véleményen vagyok, hogy lehet különbség a sea és a cee között, ugyanis elég sok mindent felül lesz írva egy full sbf flashelésnél. Tehát attól, hogy egy custom rom felülírja a kernelt, maradnak olyan partíciók, amihez nem nyúl, emiatt lehet különbség. (Próbáltam pontosan kideríteni, mi az ami nem íródik felül, viszont lényeges lehet, de időm híján még nem nagyon jutottam előrébb.)
De utána is olvastam és meg is néztem, kibontottam egy sbf-t, abból is kibontottam a boot partíció tartalmát, ami tartalmazza a kernelt. A custom romok ugyan ezt a partíciót felülírják(szintén a kernelt tartalmazza), még a parancsot is bemásoltam. Megnéztem, tudom, szóval én erről nem is vitázok. Felülírják a kernelt és kész.
A boot partíció felépítése a következő: tartalmazza a kernel-headert, a kernlet(gzip-el betömörítve), és a ram-disket. Minden bootolásnál a boot tartalma kitömörítődik és betöltődik a memóriába, így komminukál a hardverrel. Ugye ez tartalmazza a drivereket is. A custom romok készítői ezeket a kerneleket felülírják olyan kernelekkel, amik még tartalmazzák a megfelelő drivereket, vagy esetleg modulokkal betölthető. Viszont a lényeges, hogy motorola által aláírva kell legyenek.
A kételkedők nézzék meg mondjuk a boot.img tartalmát, egy sbf tartalmát, nézzék meg a telepítő sriptet és világos lesz számukra az egész.
Nincs sok időm, kicsit pongyola megfogalmazás, majd később jobban összeszedem, ha valakit még érdekel.
Még kiegészítem: pl a sea kernel verziószáma: 2.6.32.9-g0671d13, miui-2.1.8 kernel verziószáma:2.6.32.9-gb08c3c8, és nem a telefon névjegyénél néztem meg, hogy mit ír ki, hanem a telepített romot szedtem szét.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Az uj cm7 megkapta az ICS frameworkot...
-
Lacopapi
addikt
válasz Joke21 #24388 üzenetére
Az utóbbi két napban erről megoszlottak a vélemények.....mármint a felülírásról. Legjobb lesz,ha semmit nem hiszek el,csak amit látok (mondjuk nagyjából eddig is így volt).
Nem is értem,Te akkor hol voltál? Páran itt éppen az ellenkezőjét mondták...az igazság valahol középtájt lehet.A Te véleményed a félévvel ezelőttivel egyezik.
[ Szerkesztve ]
-
Halo
senior tag
Az új wiui bán nincs ébresztő alkalmazás, nálam a hiba, vagy tényleg kimaradt volna?
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Joke21
aktív tag
válasz pengemetal #24386 üzenetére
Teljesen felülírja, nincs mese, legalábbis a kernelt. Az, hogy a száma az micsoda, sosem tudod meg igazából, mert nem a kernelből "szedi ki". Így ha pl egy domiui után simán csak egy sea kernelt raksz fel, marad a száma.
Abba már ne is menjünk bele, hogy ebben az esetben a domiui kernel moduljait használod a sea kernellel. Szóval lesznek kavarodások, ami nem is feltétlenül jól sül el a végére.
[ Szerkesztve ]
-
bruti01
őstag
tegnap felraktam a 20-ikai nightly-t nagyon jó de most nézem van új
itt[ Szerkesztve ]
(olyan szèp vagyok allig kapok levegőt. ) Galaxy tab s10 ultra 5g
-
Joke21
aktív tag
válasz pengemetal #24382 üzenetére
Ha nem szedted ki, akkor a domui-dsj 2.1.6-al felül is írtad a sea kernelt.
-
domerator
veterán
válasz hodostamas #24372 üzenetére
Megmutatod, hogy ebben hol van a full GB-ről való visszatérés leírása?
(mert a probléma ez... nem pedig a defy általános ismertetése ugyebár...)
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
pengemetal
aktív tag
Domiui 1.11.25-re tettem egy SEA kernelt majd erre ment a Domiui-DSJ 2.1.6 és idáig kiváló az akksi idő (kalibrálás nélkül, rom feltétellel 84%-ról 69%-ra 21 óra alatt, igaz éjjel repülőben volt) és mintha pattogósabb is lenne a rendszer...
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
mumtaz
senior tag
Nincs. Én is néztem. Csak a build.prop-ban írja át a "persist.sys.charge_led" értékét "OFF"-ról "rgb"-re. Egyébként ez a bejegyzés a CM7-ben is ugyanígy benne van.
A build.prop-ban magyarázó szöveg is van hozzá:
# off = keep LED off during charging
# white = white LED for 'charging', green LED for 'charged'
# rgb = mixed yellowish LED for 'charging', green LED for 'charged'[ Szerkesztve ]
-
Z0C!
őstag
ohh...rákötve USBre 2db USB ikonom van. az így normális?
----- www.zoci.gumroad.com -----
-
Z0C!
őstag
megvan valakinek a MIUI-s LED töltést bekapcsoló zip?
nem találom XDA-n...----- www.zoci.gumroad.com -----
-
Cyrin
addikt
Van mai nightly 21-i. Én a tegnapit akartam feltenni, nem is néztem a számozást, csak szedtem le az utolsót. Hát így sikerült
-
mm89
őstag
válasz bruti01 #24359 üzenetére
A soc 720p -t szerintem kár feszegetni, mármint így látatlanba, te se vagy programozó (legalábbis úgy tűnik), én se vagyok az, úgyhogy az esélylatolgatásokat hagyjuk. Majd kiderül. (persze én könnyen beszélek, bayer modulom van)
A 2.2- ben tényleg két driver van, nem úgy mint a 2.3 -ban (ami ugye defy+ra jött csak ki). Ezért nem működik a SOC kamera defy+ rommal.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
kymco
veterán
Feltettem az új wajkot as korábbira. widgetletöltési hibát ír a widgetjeimre.
www.refujvaros.hu
-
bruti01
őstag
hmm szerintem ha kinyitják a bootloadert akkor szerintem a kernelben lehet ugy modositani a drivert hogy soc is tudja a 720p-t! külföldi forumok nagyon azt sugalják hogy képes lenne rá de a driver enyhe inkompatibilitása miatt nem teszi meg! és szerintem ha kinyitják a bootloadert quarx és epsilon szerintem van olyan pöpec programozó hogy átirja a dolgokat benne ha tényleg lehetséges!
Persze ha ez igaz akkor arra kiváncsi lennék hogy a 2.2 kernelében 2 driver van és tipusspecifiusan aktiválja a megfelelőt vagy egy driverrel müködik a soc és a bayer is!
vagy egy van benne és azzal megy mind a kettő. mert akkor a jozan ész szerint ha más modul driverét kompatibilissé teszik akkor elméletben elég sok minden megoldható. vagy rosszul gondolkozom?(olyan szèp vagyok allig kapok levegőt. ) Galaxy tab s10 ultra 5g
-
mm89
őstag
válasz tarnagy #24356 üzenetére
Nekem konkrétan nem tetszik az Iphone. Az android, a linux rendszer és felfogás az amit kedvelek.
WIUI 2.1.20 újdonsága:
-státuszbár lehúzható full screen alkalmazásoknál is (opera mini full screen nél próbáltam)
-a lehúzható kapcsolók közé bekerült a screenshot is, bár külső program eddig sem kellett hozzá, ugye MIUI romoknál a menü+hangerő le gombokkal eddig is lehetett screenshotolni.Amit sajnálok, hogy nem javította vissza Wajk az eddigi jól működő állapotba, az a volume rocker wave, azaz hogy a hangerő gombokra ébredjen a teló. Ébred most is, de csak ha hosszan nyomja az ember.... kényelmesebb volt amúgy, de írok is neki hogy hogy lehetne visszaállítani, vagy hogy a köv. romban tegye meg ha lehet.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
tarnagy
aktív tag
ZOC!
Ha csak ennyi, az nem gond, mivel én magával a MIUI Launcherrel nem vagyok barátságban (ADW EX-et használok, megvettem).
De mi a helyzet más területen? Van benne valamiféle okos újdonság, ami miatt érdemes föltenni, a "belakott" előző verzió helyett?mm89
Ezt az "ájfónos" ellenérzést sosem fogom megérteni! Sok esetben jobbnak tartom az "ájfón" megoldásait - de ez nem jelenti, hogy azt vennék ha pl. lenne annyi pénzem, akkkor már inkább egy Razr! Az Androidot a rugalmassága miatt kedvelem elsősorban.[ Szerkesztve ]
Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.
-
mm89
őstag
A MIUI launcher nekem se tetszik egyáltalán. (ADW Ex a legjobb szerintem) Használtam már Go launchert, QQ launchert is próbáltam, Zeam-et is, LauncherPro-t is. A MIUI-t használtam a legkevesebb ideig. Egyáltalán nem tetszik túl ályfónos.
Avela
Igen, köszi, már tudunk róla, sokan alá is írták.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Nem vagyok CM-es, de a 7.2 az nem stable változat (bár ahogy olvastam, sokak szerint stabilabb mint a stable )
Nem kell neki factory reset, csak cache és dalvik wipe, így megmaradnak a beállításaid, adataid. Igen, zipből kell feltenni sd kártyáról.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
jeni
félisten
A CM 7 stabil 1.0 verziónál van újabb jobb CM 7-s? A CM 7.2 verzió lenne az ha igen milyen módszerrel tehető fel rá? Gondolom nem lehet frissítéssel feltenni hanem zip formájában kell telepíteni sd kártyáról,gondolom előtte Factory Data Reset kell neki?
-
Halo
senior tag
válasz baal-amiga #24349 üzenetére
office-hoz win???
és az OOo, vagy mostani nevén LibraOffice...???Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Z0C!
őstag
válasz tarnagy #24342 üzenetére
felraktam. Nos nem estem hanyatt tőle. Sebességben lehet gyorsabb. viszont a statusbarnál ki-be kapcsolható "lista" beállításánál FCzik...wipe cache, wipe dalvik megoldotta.egyedül a MIUI Launcherrel nem vagyok megbarátkozva...nincs WallpaperScrolling be-ki kapcsoló :/
[ Szerkesztve ]
----- www.zoci.gumroad.com -----
-
baal-amiga
senior tag
Wine erre nem alkalmas, virtualboxban pedig szívás van a nem natív perifériakezelés miatt. Nem érdemes próbálkozni vele. Nekem dualbootos a laposom; ha office kell vagy romolok, win indul, egyébként csak kubuntu.
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
kisbarack
aktív tag
válasz somi52 #24337 üzenetére
Szervusz!
Hasonló volt a problémám de írtam is hogy onnan azért lehetett mindenféle CM7 CM9 WIUI MIUI... és a 2.3.4-hez még fel lehetett tenni a greenbred módot amivel ott is lehetett kamerázni.
De azt is írtam hogycsak szemfényvesztés az a visszatérés. Megcsináltam de nem lehetett mást feltenni csak azt az egy CEE-t amit megberheltek alaposan.
2.3.6-nál viszont már valami durvább dolgot követhettek el a bootloaderben.Defy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
tarnagy
aktív tag
Hahó! Nézem Wajk legfrissebbjét, de nemigen látok nagy újdonságot benne... Feltette már valaki?
Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.
-
Halo
senior tag
kint van szülinapi ajándékként az új WIUI
vörös lencse: illetékes elvt...fórumtársról tud valaki valamit? vagy esetleg ő maga jelentkezett mostanság, hogy mi újság a peros lencsék ügyét illetően?
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Lacopapi
addikt
válasz #99499520 #24327 üzenetére
Felejtős a soc modul? Nekem az van és meg vagyok elégedve a készülékemmel,ha semmilyen más rom nem lesz rá,csak az az öt,amit nandroidba mentettem,akkor sem áll meg a világ. Mindegyikkel jól működik,mindegyik szerethető és megbízható. Nem kell azért elkeseredni,ha nem vérúj rom van fenn (ami csak apróságokban más).
Szóval azt gondolom és mondhatom ezt soc-os társaimmal egyetemben,hogy nem olyan felejtős ez a dolog. -
somi52
őstag
-
somi52
őstag
válasz mongoose01 #24249 üzenetére
[link] ezt olvasd el téglábol ujbol telo [GUIDE] All-in-One Defy Kezdők útmutató
Sony Xperia E3 Defy Mokee Os Lezo CyanMobile Pikachu Miui
-
Davebowman
senior tag
Amúgy nem aggódok, hamarosan az UBUNTU lesz a tv-nken és telefonjainkban is! FOGADJUNK!
[ Szerkesztve ]
Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
Davebowman
senior tag
válasz kisbarack #24328 üzenetére
Amíg az usb is a rom része, addig nem! Nincs benne floppy, hogy boot lemezzel életre hívhassuk... mint anno a XT 286-os IBM-et monchrome (esetleg cga) display-el
Ez egy Kvarcjáték égetett IC-vel , csak az ic-t cserélhetjük, hogy az autoverseny helyett a pac-mant ic-t pakoljuk bele
[ Szerkesztve ]
Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
kisbarack
aktív tag
Sziasztok!
Nem tud valaki olyan megoldást amivel tényleg ki lehet üríteni a telefont úgy hogy az előző rom-ból nem maradnak rom-ok? Ténylegesen nulláról lehessen kezdeni a telepítést?
Jöhetne már az az idegesítő nyitott bootloader!
Akkor nem kérdezgetnék meg a kedves felhasználók hogy: Nem tudjátok mikor lesz?![ Szerkesztve ]
Defy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
Csibe78
tag
Tudnátok abban segíteni hogy mi annak a "poginak" a neve ami a szolgáltató nevet, akku kijelzőt, órát lehetett kikapcsolni, átírni... nem tudom már melyik Romba volt benne alapból.
-
ottobacsi
tag
Lesz még strapabíróbb Defy+: [link]
Bár igazából ez is csak egy tok rája, de jól néz ki.(szerintem) -
w333
félisten
Szerintem Defy + -ra hivatalos ICS ugyanugy lessz mint sima Defy-re a 2.3
Motorolának is megvan már az ICS, csak azt nem Defy+ nak hivják hanem Rarz-nak, sőtt van már Rarz Maxx is ami egy kicsit vastagabb viszont 3300 mAh akku van benne
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Hovi
aktív tag
válasz Kendek #24306 üzenetére
Igazából nekem sem lenne szükségem sbf flashelésre, csak izgat ez a SEA rom. Tökéletesen működő, s belakott rendszerem van. Inkább csak úgy "unalomból" próbálnám ki. No meg az sem mellékes, ha egyszer szükség lenne rá, akkor megvannak most már a hozzá kellő cuccok.
Tudom, hogy Ubuntus vagy. A Rendszerment ott figyel az otthoni s az itteni gépen is. -
Thief
aktív tag
válasz Lacopapi #24305 üzenetére
Jaja. Most olvasom, hogy lesz hivatalos ICS defy+-ra. Ha arra lesz, egyből alakítom át a defy-t defy+-ra. Na kezdem nem megbánni, hogy ilyen telót vettem. Az meg nagy mák, írtózatosan NAGY mák, hogy piros lencséset fogtam ki!
-
CoolBoy323
nagyúr
A ma cm nightlyhoz van changelogotok? Nulla valtozast eszlelek benne, sot, inkabb lassabb...
-
Thief
aktív tag
Nem tudjátok, Defy+-ra lesz hivatalos ics? Mert a vörös lencséseket át lehet alakítani fullosan plusszá, szóval lehetne rá ics is. Tudtok erről valamit?
-
MODERÁTOR
Állítólag rum-cajsz megoldotta a rootolás kérdését Ubuntu alatt, csak meg kell keresni a hozzászólásai között a megoldást.
-
Lacopapi
addikt
válasz baal-amiga #24300 üzenetére
Ez az,köszönöm