Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
Aktív témák
-
Hovi
aktív tag
válasz Disque #46602 üzenetére
Eleinte arra gondoltam, hogy miután kimegyek a városból kisebb a térerő. Tatabánya környékén szinte mindenütt csak EDGE van. Esetleg ritkábban, vagy távolabb vannak a tornyok...stb. De pl hétvégén amikor szinte egész nap az asztalon van a telcsi akkor is sokkal gyorsabban merült. Tuti a telenor a hunyó.
T-mobilos kártyával nyüstölve többet bír, mint telenorossal alig hozzányúlva. -
Hovi
aktív tag
Szeretném megosztani veletek a tapasztalatom. Bár ha jól rémlik, volt már róla szó.
Tavaly nyáron vettem a telcsit. Idén májusig t-mobilos kártyával ment. Általában 1,5 napot bírt az aksi. Májusban váltanom kellett telenorra. Innentől egy napot sem bírt ki. Tatabánya környékén melózom. Legtöbb helyen (a megaszuper hipernet) csak edge. Folyamatos online állapot mellett du 4-kor már le is merült a telcsi. Feltettem a green power progit, ami 15 percenként engedi online a telcsit. Valamelyest segített. 2-3 órával tolta ki az akku időt. Úgy, hogy szinte alig telefonáltam, opera böngésző 5-6 alkalom max 10-10 percre. 5-6 e-mail. Természetesen akku esés is elért. (56-49 és 29-19). Kíváncsiságból hétfőn beletettem a telcsibe a céges t-mobilos kártyát. Akku esés ugyan úgy megvan. (mitől is múlt volna el) green power progival 15-20 hívás (2-5 percesek) 2-3 facebook olvasás, google reader 4x-5x, opera mini szintén 4x-5x... estére 40%-ig merült. Ma, green power nélkül folyamatos online üzemben majd mindenütt 3G lefedettség mellett: most van 19%-on. Este szoktam tölteni úgy 23h-ig. Reggelig nincs net és szinkron. 6h után pedig online a telcsi. Itthon 16h után folyamatosan wifin lóg.
Konklúzió: a telenoros kártyával sokkal többet zabál a telcsi. Valszeg azért is, mert nem a legjobb a lefedettség. Sok helyen edge van csak.
Battery monitor szerint t-mobilos kártyával készenlétben 25-60 mA a fogyasztás. Telenoros kártyával 50-120 mA.
Este mikor csak a gsm megy: t-mobil 6 mA, telenor: 25-30 mA!!!
Látszólag (tatabánya közepén) full térerő van mindkét szolgáltatónál.Bocs ha off voltam, gondoltam érdekes lehet.
Ja, Wajkui 2.5.27
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Hát Urak, tényleg a bőség zavara van itt rom ügyben. Kipróbáltam a Wajk féle hibrid ICS-t (vagy mi a manó) s az elmúlt pár napban bő két napos üzemidőt produkált. Nem semmi. Talán az is közrejátszik, hogy itthon vagyok pá napja, csak a városba ugrok ki néha, s szinte egész nap wifin lóg a cuccos. Most feltettem a legújabb Mokee-t. Meglátom, ez is hozza-e a két napot. Ha itt is bejön a két nap, akkor nemtom melyiket is használjam. A Mokee nagyon bejövős, a Wajk féle is...
-
Hovi
aktív tag
válasz domerator #28804 üzenetére
Már csak emlékezetből:
Az első mező tuti a mobilnet.
Az első rublika: mennyit használtál fel. A második rublika a havi kereted.
A második és harmadik mező a hívásidőtartam, illetve az elküldött sms-ek száma.Hogy mondod? ... az alap mokee-ban ha nyelvet váltasz, akkor ez a notification setting is átvált angolra?
Nekem egyikben sem tett ilyet...Így van. Ez biztos, ugyanis tegnap délután teszteltem. Nyelvváltás, újraindítás s utána angol lesz ez is.
S tegnap bele is tudtam írni. Viszont azt a romot sokat kellene piszkálnom (a tiédhez képest) hogy jól betudjam lőni.[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Domerator:
Max gratula a mokee romhoz. Nekem nagyon bejön, most lakom be. Csak egy bajom van vele:
A státusbáron, ahol mutatná pl mennyi netet használtam, annak a beállítása még mindig kínai, ez nem is lenne baj, de nem tudok értéket sem beleírni, ugyanis ha belekattintok, nem marad benne a kurzor. Egy villanásra feldobja a numerikus billentyűzetet, majd vissza az alfabetikusat. S hiába írnám be a számot, nem lehet.Másnál is ez van????
-
-
Hovi
aktív tag
válasz szabof1 #27003 üzenetére
Ezen gondolkodom én is. Minden rendben megy a telcsin, semmi egyébb proginak nincs baja. Csak ez a hülye maps. De ez így van a kezdetektől. Már a gyári 2.1 majd 2.2 alatt is ez ment. S később a főzött romok alatt is. Bármelyik alatt. A kollégánál szintén. Ennyi "öröm" van benne, hogy nem csak nálam produkálja. Sokat olvastam erről az xda-n is, de nem találtak ott sem megoldást.
De mégis, milyen hiba lehet az, ami csak és kizárólag erre az egy alkalmazásra hat, s ráadásul ennyire. -
Hovi
aktív tag
Ismét csalódnom kellet a Defy-ben. Reggel egy olyan helyre kellett mennem BP-en, mely helyet a hárombetűs nem ismerte. Na, gondoltam: Google Maps. De sajnos jött a szokásos: csont fagyi, majd reboot. Az ötödik alkalom után sikerült megterveznem az útvonalat, s a navigációs része már ment. (érdekes, a navigációval nincs baj, csak a "sima" maps szál el)
A legjobb az egészben, hogy jó 20 perc baszakodás (5 reboot) s egy 15 perces navizás 82%-ról 35!!! százalékra vitte le az aksit.Költői kérdésem: miért nem szeret engem (vagy a telefonom) a Google Maps???
Kollégám Defy-én CM7 van, ott is ugyanez a helyzet. Bár ő max csak 2 percig használja, neki utána van fagyi, de ott csak az aksi ki/be segít. -
Hovi
aktív tag
Üdv,
A hétvégén felment a SEA rom, azon pedig csücsül a legújabb Wajkui. Nagyon kíváncsi voltam az akku teljesítményre. Bár egyesek szerint, semmilyen befolyással nem bír, hogy mi van a főzött rom alatt.
Szombat este hazakeveredtem melóból. Kb du kettőtől ment az új rom. Hajnal egykor 63%-on volt az akku. Kitettem repülőbe, még a home gombos elemlámpával elbotorkáltam az ágyig. Gondoltam reggelre olyan 60% környékén lesz az akku. Olyan 10 óra magasságában néztem a telcsire, s legnagyobb megdöbbenésemre 46% fogadott. WTF???
Aztán nézem a Battery monitor logot. ( a gyári akku felhasználás nem mutat semmit, csak az akku kijelzés megy, minden másra azt mondja: nincs akku adat. Biztos kalibrálni kellene, de annak nem látom értelmét)
Szóval azt látom, hogy miután letettem a telót, 652, 552, 329 volt a fogyasztása. Mi a manót csinálhatott repülőben??? Persze utána beállt 2 mA-re. Érdekes, hogy bekapcsolt állapotban, bekapcsolt 3G s szinkron mellet is ha nem nyúlok hozzá akkor is 2 mA-re szokott visszaesni.Reggel hatkor vettem le a töltőről, most 90%-on van. Volt egy 15 perc telefon, kb 20 perc net, s folyamatos szinkron. 1,5 óra 3G a többi wifi. Tehát óránként 3% fogyi. Ebből kiindulva jó egy napot ki kell húznia.
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Uraim, minden elismerésem azoknak, akik itt reklámozták a SEA romot. Tényleg gyors. Hasít rajta a Wajkui. Persze, egy szűz újonnan belakott rendszeren biztos a CEE is az. DE! Nem akarok hinni a szememnek: Kisebb nagyobb megszakításokkal közel 3 órája b@sztatom a telcsit, s az aksi most van 90%-on. Na ezt nem akarom elhinni. Eddig is elment 1-1,5 napot. Akkor most mennyit fog? Hármat???
Nagyon kíváncsi vagyok, ha teljesen belakom hogy fog bazseválni. -
Hovi
aktív tag
-
Hovi
aktív tag
válasz Davebowman #26224 üzenetére
Természetesen! Csak előbb kiörömködöm magam, s belakom a telefont.
-
Hovi
aktív tag
Ezt világgá kell kiabálnom:
Mí öröm és boldogság! Sikerült Linux alól flashelnem a SEA romot. Nagyon féltem tőle, de sikerült elsőre. Most nosztalgiázom egy picit rajta, majd jöhet a root(ez is Linux alól) és a Wajkui. -
Hovi
aktív tag
válasz Jaffa75 #26163 üzenetére
Érdekes dolgog ez a NONDROID mentés. A jó multkoriban rossz romot szedtem le. Aszem a samsungoz való Wajkui-t . Persze hogy nem indult el. Akkor nyomtam egy NANDROID visszaállítást és szépen vissza is rakta, ment minden mint előtte. Majd egy másik alkalommal teszteltem a CM7-et, nem tetszett s kíváncsiságból itt is a Wajkos NANDROID backupot akartam visszatenni. Na itt a motorola logótól nem jutott tovább az istennek sem. Majd recoveriből wajkui zip fel s utána NANDROID. Így jó lett.
-
Hovi
aktív tag
válasz Davebowman #26150 üzenetére
Megnéztem neked:
A naptárban nem látok szürke csíkot, gondolom a gyári naptárra gondolsz.
A marketben tudom görgetni a intro képeket kicsiben s nagyban is. (3x próbáltam)
Fényerő: arra a táblázatos beállításra gondolsz, ahol együtt lehet állítani a érzékelő/képernyő/gombok erejét? Mert olyan van.
A telefonálások felvételét csak ritkán használom, akkor is kézzel indítom. Most felvettem két hívást kézivel s automatán is az ügyfélszolgálati robottal. Nem volt FC. Hál 'istennek nálam ritka vendég az fc, hónapok óta nem volt. Igaz, a google mapsot kerülöm, mert az nálam mindig galibákat okozott.Na, csak kipróbáltam a maps-ot. Kb egy perc után csont fagyi, majd hotboot. Tehát itt sincs FC. Nincs új a nap alatt. Az én telefonom nem szeresse a gugli térképet.
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
válasz mumtaz #26143 üzenetére
Nálam még a gyári 2.2 t-mobilos szoft van fent, ezen csücsül a wajkui. Sokszor eszembe jutott már, hogy SEA és úgy a Wajkui, de sose bírom rászánni magam. Annyi mindent kellene visszaállítgatni, belakni. Ha meg visszatolok egy mentést, az ugye nem ugyanaz.
Konkrétan a SEA+Wajkui páros érdekelne. Eddig csak jókat hallottam felőle. Főleg az akkuidőről. (persze tudom ez relatív, ki hogy s mennyit használja a telót)
Mikor felrakod a SEA-t, csinálsz vele még valamit (pl google fiók belövése) vagy azonnal tolod rá a Wajkui-t? Gondolom nem szükséges állítgatni, hiszen úgy is a Wajkui-t lakod be.WajkIUI 2.2.3 tegnap este óta van fent. Kipróbáltam a Miui launchert, aztán megy a régi beállításokkal minden. Az igazat megvallva, jó pár rom óta nem találok benne változásokat. Természetesen biztosan vannak, de nálam megy minden úgy mint eddig.
De most nagyon ilyen tesztelhetnékem van. Ah, lehet rá kéne szánnom magam....Ráadásul mindezt Linux alól. Ha téglásítok, rohangálhatok egy win-es gép után. Közben meg hull a hó....
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
válasz mumtaz #26140 üzenetére
MiUi launchert ma reggel próbáltam pár percig, ha már feltettem a WajkIUI 2.2.3-at. Gördülékenynek, gyorsnak tűnik, de nekem az a koncepció nem jön be.
Egyébként pont most csinálom a backupot. Aztán radírozok lefele mindent.
És jöhet a SEA, aztán WajkIUI 2.2.3Én pedig ha lehet erről kérnék infót a végén.
-
Hovi
aktív tag
-
Hovi
aktív tag
Érdekes kísérletet hajtottam végre a minap. Mivel már untam a telefonom kinézetét, no meg néha kell romolni is, gondoltam újítok egy kicsit. Mivel nem nagyon vannak már újítást hozó romok, így gondoltam picit átszabom a kinézetet. Launchert váltok. Először feltettem a Go Launcher Ex-t. Tetszett az élő háttérképes időjárás. Gondoltam, akkor leváltom a Launcher Pro-t is. Feltettem az ehhez rendelt kiegészítőket is. (e-mail,sms, calendar) Tetszett az új kinézet, de nagyon nagyon darabos lett a telefon. A proci szinte csak 1100-on és 100%-on megy, ha a launchert babrálom, s piszkosul darabos így is a görgetés. A három betűs navi + waze+google navi is darabosan mutatja az utat ha navigálok. Az eddigi 1-1,5 napos készenlét oda. 4 (!!!) óra alatt oda az aksi. Mint amikor megvettem a telót a 2.1-el. Wolt wipe cache +dalvik kombó, de nem segített. Nulláról lusta vagyok indulni, mert annyira be van lakva a telefon. Úgyhogy Go cuccok le, launcher pro vissza.... s láss csodát: ismét tovább bírja mint egy nap. S lehet akadásmentesen görgetni az alkalmazáskezelőben. )
Ja, a battery monitor szerint amíg fent volt a Go-s cucc, sosem ment 40 mA alá a fogyasztás. Még jó hogy megette az akkut.
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
válasz szabof1 #24631 üzenetére
Ott a pont, tényleg arról volt szó. Nálam a teljes feltöltés mindig megvan. A teljes lemerítés ellen nálam az szól (kikapcsol a teló), hogy tudomásom szerint nem szabad teljesen kisütni az akkut. Tudom, van benne védelem.
Mikor megvettem a telót, a gyári rom fél napot sem bírt ki, s állandóan forró volt ha ment a 3G. Mióta főzött rom van rajta (s jó ideje a Wajk romokat preferálom) kibír egy napot. Hétvégén többet is. Régebben csináltam 1x egy kalibrálást. Aszem battery calibration volt a prg neve. Feltöltöttem 100%-ra, majd kikapcsolásig merítettem. Akkor nem vettem észre eltérést sem pozitív, sem negatív irányban. Viszont van olyan kollégám, aki a töltöm/kisütöm/kiveszem/beteszem trükköt használva vágott haza akkut.
Természetesen elfogadom az álláspontod. Én nem látom értelmét/szükségét, így nem használom a kalibrálást. -
Hovi
aktív tag
Nem szoktam kalibrálni. Wipe cache + dalvik és mehet fel az új rom. (megmarad minden beállításom) Intenzív használat mellett estére olyan 10-20 % környékén kap enni. Néha ha eszembe jut, hagyom majd teljesen lemerülni. (4-5-6%) s akkor kap enni. Kikapcsolásig lemeríteni nem szoktam.
Amúgy egyenletesen merül, nem ugrál. Valamelyik nap olvastam, hogy egy gugli szakember szerint csak placebo hatás ad az akku kalibrálás.[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Én visszaraktam a korábbi romot. (2.1.6). Az XDA-n írtak valamit az akku töltésről is, miszerint sokaknak nem akar 8x százaléktól feljebb tölteni. Nekem eddig ált. két óra alatt fullra töltött, de pl tegnap 87%-nál megállt. Hagytam még rajta a töltőn, s végezetül 3ó 10 perc kellett neki mire 100-ra töltött.
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Hát nálam Lg camera alatt sem megy a videofelvétel a legújabb Wajk rom alatt. Soc modulom van.
-
Hovi
aktív tag
válasz Kendek #24306 üzenetére
Igazából nekem sem lenne szükségem sbf flashelésre, csak izgat ez a SEA rom. Tökéletesen működő, s belakott rendszerem van. Inkább csak úgy "unalomból" próbálnám ki. No meg az sem mellékes, ha egyszer szükség lenne rá, akkor megvannak most már a hozzá kellő cuccok.
Tudom, hogy Ubuntus vagy. A Rendszerment ott figyel az otthoni s az itteni gépen is. -
Hovi
aktív tag
Üdv a Szakiknak,
Gondolkodom, én is kipróbálom a SEA romot. Csak hát, a közelemben sehol nincs Windows.
Ugye flashelni tudok Ubuntu alól is, ezzel nincs gond.(van itt akinek ez már sikerült is?) De root-olni??? Csak Win alól lehetséges??? (super one click)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
válasz tarnagy #20154 üzenetére
Lassan egy napja van fent Wajk új romja. Nálam minden ok. Előtte is az volt. A kötelező wipeok után tettem fel. Minden beállítás megmaradt. Egyedül az ébresztő beállításokat felejtette el, de ez mindig így van. Beállítottam és megy. Semmi fc vagy hasonlók. Az álltalatok leírt egyik hibát sem produkálja. Mondom:az ébresztő is megy rendesen. Napi több órát telefonálok, levelek jönnek mennek. 3G és wifi is megy felváltva egész nap. A cpu spy szerint alszik is a teló, ha nem babrálom. Igaz, éppen csak kibír egy napot, de van használva is rendesen. Szóval nem értem, miért van nálatok ez a sok hiba???
-
Hovi
aktív tag
válasz Heimdallr75 #18569 üzenetére
Annyira nem vészes. Nem idegesít. Történtek már egyéb furcsaságok is ennél a banknál. Tudnék mesélni...de ez nem ide tartozik.
-
Hovi
aktív tag
válasz Heimdallr75 #18564 üzenetére
Allianzos. Illetve most már FHB. Pont a netes vásárlásokra tartogatom, néha jön rá egy kis zsé ha nyerek a lottón.
-
Hovi
aktív tag
válasz Heimdallr75 #18559 üzenetére
Nekem a visa electron-t nem fogadja el. Jön az sms, hogy sikertelen vásárlás oszt annyi. Gugli meg közli: újítsam meg a kártyaadatokat, persze, ez sem segít. (mielőtt megkérdezné valaki: igen van rajta pénz)
-
Hovi
aktív tag
Nem szeretnék okostojásnak tűnni, de had osszam meg az én tapasztalataim:
Nyár elején vettem a telót. 2.1 Android volt rajta. Vagy két hét után updateltem a Motorola szoftverével. Majd egy darabig volt fent a CM rc0, majd WajkUi, Miui. Aszem leragadok a WajkUInál. Amire ki akarok lyukadni: még sosem flasheltem a telcsit. (tartok tőle valamiért) mindig csak recoveryből pakolgattam fel a zippeket, persze a kötelező wipeok után. Vagy egy hónapja nyomtam egy factory-t is, mert már sok szemét volt az SD-n. Szóval így is stabil a telcsi. Igaz oly sokszor nem váltogattam a romokat. Úgy gondolom, ha betartjuk a szabályokat, nem lehet baj. Én is Szabof1 kolléga alpművei alapján dolgoztam. (Köszönet érte neki) Tegnap toltam fel a legújabb Wajkui-t majd az ICS Addon-t. Nekem is bedobta a recovery-t, s nekem sem akart indulni normál módban. De 2nd init.ben már igen. Igaz, nemtom mi a különbség a a 2nd init s 2ndboot között.
Valahogy a wifivel sem volt bajom. Itthon s melóban is szépen csatlakozik, s lóg rajta órákig.
Egyszer csináltam akku kalibrálást, azóta sem. Nem vettem észre semmi különbséget. Igaz, nem megy napokig, állt 24 óra amit bír, de használom is erősen a telcsit.
Na most vagy én fogtam ki egy nagyon szuper telefont, vagy nem "nyaggatom" annyit hogy baja legyen?
Na, kiOFFoltam magamból amit már régen akartam. Lehet megkövezni. -
Hovi
aktív tag
Jó reggelt Urak!
Felraktam én is Wajk legújabb romját. A régebbi is (1.11.18) is frankón ment, de ez mintha még gyorsabb lenne. Felpakoltam az ICSAddon-t is. De ez mi is volna? Mit is kellene látnom?
Azon kívül, hogy a névjegyben Android 4.0 a verzió. -
Hovi
aktív tag
válasz Davebowman #16368 üzenetére
Én is belefutottam tegnap. Az itt belinkelt samsung romot töltöttem le, s fel is tettem. Telepítéskor láttam (mert ugyanis kiírta) hogy samsung galaxy II. Még jó hogy volt mentésem recoveryből, így nem lett baj.
Tény és való, figyelmetlen voltam, de azért csókoltatom a linkelőt.... -
Hovi
aktív tag
Ma olvastam egy cikket az SPB shell 3D-ről. Nagyon tetszett a shell. A cikk szerint, 1 gigás proci alatt nem érdemes próbálkozni. Feltettem az imént (WajkUI 11.11-re) s azt kell mondjam, nagyon szépen akadozás nélkül fut.
Más:
Lassan egy hónapja hogy áttértem a MIUI vonalra. Két hete pedig a Wajk féle romra. Használok pár programot ami root jogot kér, ezeket a superuser-ben engedélyeztem, így hotboot-om nincs.
Ma, telepítettem egy terminál programot. Eszembe sem volt, hogy annak is root jog kell majd. Miután kiadtam a SU parancsot, előugrott a figyelmeztető ablak, hogy a progi root jogot kér, s engedem-e neki. Mindezt magyar nyelven.
Ezen felbuzdulva, a lotto apptól elvettem az engedélyt, s mindig kérdezre tettem az sms engedélyt. Na, itt már jött a hotboot.
Sajnos a Google Maps ismét szórakozik. Ma műholdas nézetben csontá fagyott. Kiváncsiságból vártam meddig marad úgy. Nem akartam az aksi ki-be játékot. Jó 5 perc után újraindult a teló, s a maps a cache törlésig használhatatlan volt. Érdekes, hogy hosszabb használat után szokott megfagyni. De pl a navigációs része, nem fagyizik. Órákat navigáltam már vele, minden gond nélkül.S ha már írok: hála istennek, a wifi bajok nálam nem jelentkeznek. Otthon is, melóban is szépen csatlakozik a wifire, s nem dobálja el.
Összegzés: a maps-et leszámítva nekem nagyon bejön a teló + a főzött rom. Pedig nyüstölöm rendesen. Igaz, estére már kéri a töltőt. De hétvégén a másfél napot tudja a telcsi.
Na, jó sok mindent összehordtam itten.
-
Hovi
aktív tag
Valamit mókolhattak a fórummal, mert ismét megy Opera Minin, s ismét villámgyors.
-
Hovi
aktív tag
Átállítottam desktopra. Az első oldalt hozza be félig, aztán a proci 100%-on és csak van magának... Nem is tudok az utolsó oldalra ugrani, teljesen megöli a telót. Valami nagyon nem kerek. Kolléga Nesus S telóját legalább nem öli meg, csak x idő múlva kiírja hogy kapcsolat hiba. Talán nálam is lehet valami bibi.
-
Hovi
aktív tag
Sziasztok,
Egy nagyon érdekes problémám van tegnaptól. Ezt a fórumot eddig Opera mini böngészővel néztem. De tegnap reggeltől nem jön be. Se minivel, se Opera Mobillal, de még a gyári böngészővel sem. Sőt a gyári böngésző (ha hagyom) csak tölt, csak tölt... Tegnap 60 (!) megát töltött le, míg próbálta betölteni a fórumot. Mindegy hogy mobilarena vagy prohardver előtaggal indítom. Ma reggel teszteltük a kolléga Nesus S-én is. Ott a kezdőoldal még bejön, de a friss már nem. Kidobja neki hogy sikertelen kapcsolódás. Nálam a gyári böngészőn a proci felmegy 100%-ra, s ha nem lövöm le a böngészőt (pl csak háttérbe küldöm) utána csak az aksi ki-be segít.
Miui.hu-ról van fent a 21-es rom, de nem hiszem hogy ezzel volna bibi. Megpróbálnátok Ti is Opera Minivel esetleg MIUI gyári böngészővel a fórum oldalát?Ez használom: [link]
Köszönöm!
-
Hovi
aktív tag
Defy + teszt
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Nem állítottam, hogy csak a CM7 alatt szarakodott. A gyári 2.1 s 2.2 alatt is. Kilépni meg azért nem lehetett belőle sokszor, mert felvitte 100%-ra a procit, oszt olyankor nyomhattam neki bármit is... Ilyenkor 1-2-3 perc és végre magához tért, de sokszor csak az akku ki be segített. Sokszor volt téma itt a fórumon is. (s nem csak tőlem) De ha neked jól megy, akkor irigyellek. Környezetemben két defy tulaj van, nekik sem baba a gugli maps.
-
Hovi
aktív tag
Ezt cáfolnom kell, ugyanis (az összes verziót végig zongorázva) nekem állandóan hosszú percekre beállt. Sokszor kilépni is alig tudtam belőle. Már rutinból 2-3 indítás után állandóan ürítettem a tárat. Végig nyálaztam a külföldi oldalakat is (sajnos ismert dolog) de használható megoldást nem találtam. MIUI alatt (kop-kop) eddig semmi baja.
-
Hovi
aktív tag
válasz SlausK #10540 üzenetére
Nekem is nagyon bejön ez a MIUI vonal. Végigpróbálgattam őket, s az "alap" MIUI 1.9.30 a miui.hu-ról működik rendesen. Már egy hete fent van. Napi szinten használom:
waze, google maps, google talk, gmail, opera mini, 1-2 óra telefon 4-5 sms rengeteg e-mail.
Néha egy kis rádió is. Igaz, csak a frekiket írja ki, de ezzel együtt lehet élni. Launcher proval ez a rendszer nekem tökéletes. CM7 RC1-ről is csak azért váltottam, hogy kipróbáljam ezt a MIUI vonalat. +1 pont, hogy a gugli maps is megy rendesen. Pedig erről már lemondtam. -
Hovi
aktív tag
WajkIUI szakértők segítségét kérném:
Feltettem a WajkIUI 1.9.23 romot. Eddig CM7 volt, s meg voltam vele elégedve. De ez a MIUI rom nagyon megfogott. Csak két gondom van vele:
1, A root user-t használva lehet beállítani, hogy melyik programnak milyen engedélye van. Ha ezt bekapcsolom, s egy program engedély kérne, újraindul a telefon. Ez még annyira nem is zavaró. Van helyette másik program.
2, Két programot is használtam a CM7 alatt. Elixir és Myprofile. Mindkét programmal tudtam állítani, a rezgést, ill a csengetési hangerőt + 3G-t és társait.
Na itt ezen programok nem működnek. Sőt az eszköztáron sem tudom állítani (nincs csak némítás) hogy cseng+rezeg, vagy csak cseng.
Eléggé gáz, hogy a beállításokban kell bemennem, hogy állítani tudjam a rezgést.
Volna erre valami megoldás, nem szeretnék visszatérni a CM7-re, mert eddig bejön az új ROM.Köszönöm!
-
Hovi
aktív tag
Én is erre volnék kíváncsi!
S kérnék még egy segítséget:
Olyat csinál az új rom, hogy ha hívás közben vagy után elveszem a fülemtől, nem a hívás képernyőt adja vissza, hanem lock vagy home screent. S sehol nem találom hol lehetne ezt beállítani. Kérlek segítsetek, mert ez nagyon idegesítő. Bejövő hívásnál is a háttérben szól a zene, s mutatja a home screen-t. -
Hovi
aktív tag
Feltettem a CM7-RC1.5. Picit mintha röcögős volna. Pl mikor az alkalmazások között görgetek. Wifi ok. Úgy néz ki minden megy. A telepítés előtt a recoveryben (Motorola logó kék led+le gomb)készítettem egy biztonsági mentést. El is foglalt majd 500 megát az SD-n.
Na most, ha vissza szeretném tenni a régi CM7-et, akkor ugye recovery visszaállítást nem nyomhatok, csak ha újra visszateszem a régi CM7-et. Vissza lehet tenni SDcard zip módszerrel, vagy indítanom kell az elejéről egy CEE rommal?Köszönöm.
-
Hovi
aktív tag
Jó reggelt!
CM7 rc1 van fent. Fel szeretném rakni az rc1.5-öt. Tudom a sorját, nem is ez a kérdésem.
Ubuntu van itthon a laptopon. Ok, hogy a frissítéshez nem kellenek driverek. Az SD-re tudok másolni. De ha valami gebasz lesz, akkor ugye az RSDlite-hoz win kellene, vagy esetleg Ubuntu alá van valami móka?
Flaselt itt valaki már Linux alól???Köszönöm!
-
Hovi
aktív tag
Na most picit elvesztettem a fonalat:
Innen leszedtem a ROM-ot. [link]
Recoveryből fel lehet rakni ha jól sejtem, de két kérdésem lenne:
1, nekem zöld kamerám van. A 720 nem érdekel, csak az hogy fog-e futni
2, most akkor van ami fc-zik benne???Ha tényleg olyan szuper az aksi idő, akkor engem nagyon érdekelne a dolog.
Bocsi ha értettlen vagyok, éjszakás után nem könnyű, s tolnám már fel a cuccost.
Köszönöm!
-
Hovi
aktív tag
Lassan két hónapos a Defy-m, s ma megvolt az első csont fagyi. CM7 v1 van fent már régóta, s semmi bajom nincs vele. Pedig gyüstölöm rendesen. (navi, e-mail, sok telefon, skype, viber, waze) Mostanság a Google Maps is ment-menegetett... Néha be beállt, ilyenkor cache ürítés és ment tovább. De ma csontra fagyott, csak az aksi ki-be segített. Aztán meg is ilyesztett, mert amikor a pint kérte, 2x újraindult, de nem a motorola logóval, hanem a CM7 logóval kezdett. Aztán harmadszorra már jó lett.
Amiért igazából írok, hogy számomra (nem vagyok nagy kísérletezgető, jól be van lakva a rendszer) érdemes-e felrakni a 1.5-ös CM7-et? Kérdezném a szakiktól akik napi szinten heggesztik ezen romokat. Amiért engem ismét lázba hozott egy új rom, az a Maps, nekem napi szinten szükségem lenne rá, de gondolom ez nem nagyon változik.
Költői kérdés: csak a Defy-t nem szereti a gugli maps??? -
Hovi
aktív tag
válasz zsirfecske #4822 üzenetére
Sajnos nálam nem ez volt a hiba. Egy idő után bedugult. De mai is teszteltem, visszatettem a marketről a gmail-t, s dettó ugyanaz. X idő mulva b@szik jelezni az új leveleket. Marad a gmail 2.2.
-
Hovi
aktív tag
Ma leteszteltem a Google navigációt BP-Tatabánya útvonalon. Előtte otthon wifin terveztem meg az útvonalat. ~900K fogyott az úton a mobilnetből. Hogy most ez a navigációnak kellett, vagy a szinkronizálásnak... a viber is ott figyel a háttérben... szal nemtom. Szépen navigált végig, nem volt fagyisem. Egy dolog azonban nem baba: 52 fokos volt az aksi mikor megérkeztem. Nem, a nap nem volt annyira vészes. 14:30.kor indultam. Visszafelé 17h után indultam. A teló csak készenlétben volt az autóstartóban. Az M1-M7 közös szakaszán kapcsoltam be a Google navit, s mire beértem a városba ismét meleg volt a telcsi. 44 fok. Előtte langyos sem volt. Ebből azt vonom le, a navi vagy nagyon hajtja a procit, vagy nagyon eszi a netet. Igaz, kiemelkedő adatforgalom nem volt. Az aksi az egy órás út alatt 18%-ot esett.
-
Hovi
aktív tag
válasz zsirfecske #4705 üzenetére
Google-ba beírtam: gmail 2.2 apk s letöltöttem egyet, ami szimpi volt. Talán bátor lépés volt, de eddig működik, s nem hívogat külföldi számokat... Próbáltam kiszedni régebbi googles fájlokból, de nem sikerült.
Hoppsz. Bocsi a 2x miatt!
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
válasz zsirfecske #4705 üzenetére
Google-ba beírtam: gmail 2.2 apk s letöltöttem egyet, ami szimpi volt. Talán bátor lépés volt, de eddig működik, s nem hívogat külföldi számokat... Próbáltam kiszedni régebbi googles fájlokból, de nem sikerült.
-
Hovi
aktív tag
Örömmel tapasztalom, hogy végre nálunk is megy a Gugli hangos navija. Pénteken letesztelem hosszabb távon is. Kíváncsi vagyok egy Budapest-Tatabánya útvonalon mit fogyaszt netben és aksiban...
Sajnos, van üröm is az örömben: a gyors teszt alatt 2x fagyi és 20-30 másodperces akadások voltak. Úgy néz ki, hogy a Google Maps és a Defy nem teljesen kedvelik egymást.
-
Hovi
aktív tag
válasz Nxn908xxx #4430 üzenetére
Aki a CM7 RC1-en gondolkodik, annak bátran merem ajánlani!
Féltem tőle nagyon, új vagyok ezen a területen. Nokia E52-ről jöttem. Csak a Google Maps miatt raktam fel, mert a gyári 2.2 alatt az istennek sem akart rendesen menni.
Két hete van fent a CM7, de semmi bajom vele. Eleinte volt némi kis gondom, de csak be kellett rendesen állítani. Wifi ok. Naponta használom. Nincs fagyi, se újraindulások. Igaz, 2-3 naponta újraindítom. De csak úgy magam kedvéért.
Egész nap megy a 3G, levelek, böngészés (opera mini és mobil), netbank, némi IGO és sok sok Maps. Az alap ADW launcher nekem bejött. Egyedül a 2.3.5-ös Gmail nem akart push-ba rendesen menni. Feltettem egy régebbit, azzal minden ok.
Az üzemidőm nem a legjobb: 12-14 óra, de folyamatosan online megy a telcsi, s napi 2-3 óra telefon is van benne. Nem beszélve a folyamatos naptár bejegyzésekről, s widgetekről. Folyamatosan megy az sms-backup meg a call log fel a naptárba illetve a gmail fiókba. + hívás összesítő...stb. Szal használom erősen.
S ami nagyon tetszik: a gyári 2.2 alatt csak 2G-t használtam, mert 3G alatt piszkosul melegedett az aksi. No, ez megszűnt Intenzív használat mellett is csak langyos. Most nagyon erősen gondolkodom, ilyen hibát tudnék említeni:
Talán azt, hogy néha elfelejti az egyéni csengőhangokat. Egyelőre még nem tudom mihez kötni.
Összegzés: nekem nagyon bejött a CM7. Ennek a telefonnak így kellett volna működnie mikor először kivettem a dobozából. -
Hovi
aktív tag
Sziasztok,
Kérem segítsen valaki:
CM7 RC1 van fent. S a Gmail push funkció nem mindig megy. Sokszor nem jelzi ha új levél van, néha meg csak több levél után. Meg kézi szinkronnál is sokáig szinkronizál mire behozza az új leveleket. Beállítások ok. Cache törlés is volt. Sőt, már gmail uninstall s reinstall is volt. De sajna nem javultmeg.Köszönöm!
-
Hovi
aktív tag
Szeretném dícsérni a CM7-et. (CM7.1.0rc1 2011.jun.289 Lassan egy napja van fent és szépen megy. Navigáció is baba. Két apró kis hiba van:
1, néha eltűnik a dockbarról a wifi, 3G, stb ki-be kapcsoló, s csak újraindítás után jön vissza.
2, ez már bosszantóbb: eddig 3x játszotta el, hogy csörög és rezeg, mintha hívásom volna, ráadásul pont az asszonyhoz rendelt csengőhanggal. Előveszem és semmi. Sötét képernyő, bekapcs, és a home fogad. A teló közben csöng és rezeg. Le sem lehet lőni. Csak úgy sikerült,hogy indítottam egy hívást.
Konkluzió: a gyári 2.2 után még így is nagyságrendekkel jobb.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest