Aktív témák
-
Neck
veterán
Milyen memkarival toljátok? A gyárival, vagy vettetek hozzá?
Szerk: Az reális. Mindenkinek 17-18, órajeltől függően (1000-1100 MHz).
Vagy a videochipem lassabb, vagy, ami valószínűbb, a memóriakártya kezelésem.
Ami alapból is lassúnak tűnik.Szerk:
Megemeltem 400-600-800-1100-ra, és mind kapott feszt vastagon (35-45-55-65), így 2169 a quadrant.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
anglergab
addikt
Valószínűleg a wpa_supplicant.conf-hoz nem tud hozzáférni egy process. Ellenőrizd a wpa_supplicant.conf fájl jogosultságait vagy recoveryben próbáld a Fix Permissions-t.
(#10096) Mozzarella: viszonylag nagy lehet a Quadrant pontok szórása, főleg az órajel emelésével. Egy készülék esetén is, hát még több készülék között. Magasabb órajeleken hamar megmutatkoznak a pici minőségi eltérések az egyes szilíciumlapkák között. A kezdeti hőmérséklet hatásáról nem is beszélve. Szóval a Quadrant pontszám függhet attól magasabb órajeleken, hogy mennyi ideje volt bekapcsolva a telefon, illetve a teszt előtt mennyire számításigényes műveleteket futtattál.
[ Szerkesztve ]
-
-
Neck
veterán
válasz Lacopapi #10092 üzenetére
Nekem a stock 2.2.2 1300 körül teljesített, a Defy+ 1600 körül, 1000MHz-en tudja az 1800-at.
A Walter79-féle van feltéve nálad? Felteszem az enyémet is 1100MHz-re megnézni.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz domerator #10085 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy 2.3 Ginger alatt lehet 4-et beállítani a legfrissebb 2ndinitnél, illetve a SetVSelben is. Legalábbis CM7 és Defy+ alatt is így van.
Nemtom. Nekem 300MHz is tökéletes, 90%-os tresholddal. De gondolom ha kevés neki a kakaó, akkor felteszi 500-ra, és cső. Bár nem hiszem hogy lapozgatás alatt szükség lenne rá, mondjuk nekem semmi "aktív" widget nincs kitéve, csak ikonok meg a PowerSwitch kapcsolók...
Etoo:
Nekem is random, 3. vagy 4. futtatásra éri el a max pontszámot, ami nálam 1800 1GHz alatt...[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
volvoguy
addikt
"Wifi problémám van CM7 RC 1.5 alatt. Mikor felraktam még működött, fogta a jelet, bár azt észrevettem, hogy elég gyenge érzékenységgel. Most meg már fel sem lép, pedig ott állok a router mellett.
Bnőm Iphone-ja, de még egy ZTE Blade (gyári 2.2) is közepes erősséggel fogja a jelet...
Mi lehet a gond/megoldás?Erre nem a bizonyos wifi comfig file törlése a megoldás?? Ezt kell a Terminal-ba bepötyögni: /system/etc/wifi/wpa_supplicant.conf
Ez megoldja a problémát véglegesen? Vagy ugyanilyen jó ha törlöm a kapcsolatot és újracsatlakozom, és azután már nem lesz vele gikszer?!
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
chab7
addikt
válasz haxxika #10087 üzenetére
Ugyanúgy ahogy egyébként tetted fel őket. (Mivel ms2 fixed sbf-es érdemes a 2.2-ről kezdeni).
Amúgy meg az ms2 1.1 az már elég gyors volt mikor próbáltam. De nekem még az 1.0 is. Nem piros kamerád van? Azok panaszkodtak eddig a sebességére.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
haxxika
senior tag
Valaki erre valami megoldást?
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
domerator
veterán
Gyerekek, nektek a 300MHz vsel1 freki nem alacsony? Nálam a gyári rom is, meg a CMIUI is érzékelhetően lomhább volt egyszerűbb dolgoknál (home lapozás, menübe belépés, operamini scroll...) épp ezért húztam fel 450-re a vsel1-et. Kipróbálná esetleg valaki? (mellesleg még annyi a hatása a 450 vsel1-nek, hogy sleep-ben 1% alatt(!) van a proci terhelése)
Másik kérdés pedig, hogy a boot menüben hogyan lehet 3-nál több, vagy kevesebb vsel-t beállítani? Láttam, hogy valakinek 4 van...
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
miyu
tag
válasz #71562240 #10081 üzenetére
hááát
bemész, a lépcsőházban húzol egy sorszámot
az megjelenik, kinyitják neked az ajtót, ami egy pulthoz visz. ergo egyesével vannak benn az ügyfelek. na én eddig jutottam. a hátsó zónát még látásból se
illetőleg csak ott a kislányok előtt lehetne ezt megbeszélni, szóval igy már több fül lenne, de szerintem ki se rángatnának nekem senkit (nelegyenigazam)akkor jó szarul töltöm a szabadnapom, munka helyett választhattam volna más szórakozást is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mindenképpen jobb lenne személyesen, mintsem telefonon. Én úgy képzeltem eredetileg (persze nem tudván, hogy egyébként mekkora méretű a szerviz, mennyire van munkamegosztás), hogy bemennék, és az ott engem fogadó személyt megkérném, hogy prezentáljon elém egy Defy szervizelésben illetékes szakembert. Az általam felépített fantáziavilágban ezt az igényemet teljesítenék is, és akkor közvetlenül, személyesen beszéném meg a szerelővel, hogy mit lehet, meg mit nem lehet, meg hogy mennyi az annyi, meg hogy egyáltalán, ha magánember akar kamerát cserélni, mi a véleménye, segítő szándékú javaslata. Úgy tűnik, szerinted ez kissé idillikus-naivisztikus elképzelés, csalfa vak remény?!
szerk.: Egyébként pedig úgy emlékszem, hogy mára szabadnapot adtam neked e célra?!
[ Szerkesztve ]
-
miyu
tag
válasz #71562240 #10072 üzenetére
talán úgy fest hogy hétfőn be tudok battyogni
de sztem a pultnál tovább nem jutok vagy van erre módszer, hogy jutok be a szervizfellegvárba?
mert a pultos hölgyek a legutolsó látogatásom tapasztalatai alapján hitlerjugendesek voltak..de akár már most is felhivhatom őket, hogy mennyi az annyi, rápróbáljak a hivatalos árra?
vagy példálózni a kolega véletlen pirosodásával? -
Neck
veterán
válasz meridarider #10076 üzenetére
Ha megnézed, Linpackban azonos az eredmény. Annyival több szabof1 eredménye (~ +10%) amennyivel gyorsabb a CPU (1000 vs 1100) míg a Quadrantban +40%-al gyorsabb szabof1.
Ezt a korábbiakban is megfigyeltem, amikor CM7 rommal futó defy tulaj postolta a Quadrant eredményeit, hogy jóval több pontot ér el. Vagy valami nem (vagy nem jól) jelenik meg a grafikai részen, vagy valami számítás optimalizálva van, nem tudom, de ekkora eltérés nem indokolt (szerintem).
Mondjuk úgysem a Quadrantot futtatjuk egész nap, szóval ez olyan nekem, mint a 3DMark, nem azzal játszol de azért érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz meridarider #10076 üzenetére
Ha ironikusan írtad, akkor , ha komolyan írtad, akkor csak utalnék a két-három évvel ezelőtti botrányokra a videokártya-gyártók benchmark csalásai körül. De gondolom ironikusan írtad, csak nem vagyok benne biztos.
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
Basszus és violin kulcs. A nálam soha nem tapasztalt wifi problem jött elő. Csak úgy a semmiből, restart után. Nem lát semmi wifit. Na itt azért nem áll meg a dolog, mert pár wifi ki-be kapcsolás után van mikor megjavul és kapcsolódik is, viszont olyankor meg nem mutatja a status bar-on rendesen a jelerőt. Ha menüben maxon van, kilépek, akkor akármilyen messze megyek maxot mutat. És fordítva is igaz, ha minimumnál lépek ki a menüből akkor még a router mellé téve is minimumot mutat míg be nem lépek a wifi menübe. Csak mikor menüben van akkor mutat rendesen. Ha kikapcsolom a wifit akkor megint 5-6x kapcsolgathatom mire újra lát valamit.
Hát csak a témázáshoz tudom ezt kötni, mert eddig ilyenem sosem volt. Ma meg párszor le föl raktam a különböző témákat kideríteni mi a különbség köztük (saját letöltött, mozz által kért, meg a xda-ról letölthető).
Majd most megpróbálom ha a 18-ast feldobom, javul-e a helyzet, vagy ha eredeti témával restartolom akkor mi van.
Pedig már jó kis rendszerem voltLenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Neck
veterán
válasz meridarider #10071 üzenetére
Igen, tudom, de a VSel1-et a legnehezebb kitesztelni. Nálam ha egy napot bír átlag használat mellett, akkor megyek 1-et lejjebb. A következő 18 lesz. Azt várom tőle, hogy ott még stabil legyen, úgy nézem, 300-on 18 alatt nem nagyon stabil senkinek, legalábbis nem nagyon láttam senkinek 18 alatt beállítva.
Az 1000MHz-es értéket könnyű kitesztelni. Ha Linpack meg Quadrant alatt stabil, akkor jön a Modern Combat 2 egy órácskára, meg egy sorozat epizód. Ha azt bírja, akkor stabil
Megtennéd, hogy a VSEL excelbe beírod az értékeidet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én terveztem bemenni, pénteken talán, jövő héten biztos, hogy be tudok, de miyu kolléga is ajánlotta, és "meg is lett bízva" ezzel az üggyel, mivel ő amúgy is viszi szervizelni a Defy-át, csak nehezen kap szabadnapot, ezért csúszik a dolog. Legkésőbb néhány napon belül tehát lesz a szervizből is információ a témában.
szerk: mé', ott nálatok lenn Kisfaluba' nincs Cordon szerviz?
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Végeztem egy kis research-et a SetVSellel, gondoltam, megosztom veletek.
Mivel, ha kell kakaó, úgyis felugrik 1000-re, viszont olyan csak úgy van, (lent megtalálsz a Marketban ) ha valami komolyabb dolgot futtatsz.Ezért visszavettem a VSel3-at 800-ról 700-ra, és mivel így túl közel lett a VSel2 (600), így azt is levettem 500-ra. A teló sokkal kisebb feszt igényel 500-on, mint 600-on! Kipróbáltam 25-ös VSel értékkel, és vitte. Bár még csak egy tesztet futtattam vele, szóval egyelőre visszatettem 30-ra, amíg a többi VSel értéket kitesztelem.
Szóval, jelenleg most így vagyok beállítva:
300 / 19
500 / 30
700 / 40
1000 / 50, de még viszem őket lejjebb.Viszont az elméletem igaz volt, a Quadrantban és a Linpack-ban is ugyanolyan eredményeket kapok, mint a módosítás előtti VSel és órajel értékekkel
Ezek szerint gyakorlatilag ugyanazt a teljesítményt elvileg alacsonyabb órajelekkel és fesz értékekkel csinálom. Kiváncsi vagyok, ez milyen hatással lesz a fogyasztásra.
-
anglergab
addikt
USB Host: ZTE Blade-nél nyilvános volt a kernel forráskódja, így a kernel config fájlja is. Tehát bárki módosíthatta a forrást és újrafordíthatta a kernelt. A kernel config fájlában lehet aktiválni kernelbe fordítandó featureket, így az USB host mód hardver szintű aktiválását is. A hardveres támogatás adott volt (mint ahogyan a Defy-nál is, lásd a TI oldalán a platformunk specifikációját), így a config módosításával és célszerűen driverek, scriptek kernelbe fordításával adott volt az usb host, de nem az otg lehetősége a Blade-nél. A tényleges aktiváláshoz már "csak" kernel modulok kellettek (ezek *.ko fájlok, kernelverzió-specifikusak, ezáltal részben Android platformverzió-specifikusak is), amelyek betölthetők voltak boot után (insmod ....ko). Így a memóriába betöltött kernelhez hozzáadhatók újabb "driverek".
Visszatérve a Defy-hoz a tanulságok:
1. Hardveres támogatás adott, ez tény.
2. Kernel configjában aktivált-e a mód -> kérdéses; ha nem aktivált, nem szükségszerűen következik, hogy soha nem aktiválható, még ha zárt is a bootloader.
3. Kernel modulok az USB host módhoz (Loadable Kernel Modules) elérhetők-e? Ezek kvázi driverek pl. HID-es egérhez, usb-mass-storage osztályú eszközhöz, stb. Akár a HDMI (DVI) kimenet is megvalósítható az USB-n keresztül. Ha nem elérhetők, elkészíthetők-e? Pl. Nexus One-hoz, ZTE Blade-hez léteznek ilyen *.ko, esetleg *.so fájlok.
4. USB-OTG (On the Go) hardveresen elérhető? A Droid/Milestone esetében igen: ezáltal bootolásnál a micro USB B csatlakozó OTG pinjének rövid idejű földelésével aktiválható a host mód. MIvel szinte ugyanaz a SoC/CPU van a Defy-ban is (csak más csíkszélességgel), várható, hogy működjön a Defy-nál is az OTG hardveresen. Kérdés, ha támogatja, hogy ekkor a kernel részéről milyen támogatás szükséges (ha egyáltalán szükséges), és ez implementálva van-e. Reményre adhat okot a Droid/Milestone natív USB-OTG támogatása (úgy tudom, out-of-box működik ott, rom csere nélkül). Nyilván a legjobb az lenne, ha a Defy-nál is működik a stock kernellel az USB-OTG, mert ez már feltételezi az USB host mód támogatását, legalább billentyűzet esetén (lásd a Megjegyzéseket).Megjegyzés #1: az USB OTG többet nyújt a "sima" USB host módnál. Az OTG révén dinamikusan váltani lehet az eszköz kliens és host módjai között -- azért újraindításra szükség van. Az "sima" (tehát OTG nélküli) USB host mód aktivált/enabled kernel kizárólag hostként képes működni: tehát ha kliensként csatlakoztatni szeretnénk az eszközt egy hosthoz (pl. fájlmásolás USB-n PC-re), akkor másik kernelt kell feltenni/betölteni a memóriába (nyilván ekkor biztosan szükséges újraindítás).
Megjegyzés #2: az USB host és/vagy OTG tesztelését USB-s billentyűzettel célszerű végezni, mivel ezt igen sok esetben a Linux kernel natívan támogatja, míg egérhez külön HID driver kell.
Megjegyzés #3: erősen ajánlott -- még egy billentyűzetnél is -- az extra árambetáplálás (töltés) USB host mód közben. Ez Y-alakú kábellel valósítható meg a legegyszerűbben.
Megjegyzés #4: tudomásom szerint a GPL licensz értelmében jogunkban állna elkérni a gyári/stock Motorola kernel forráskódját. Tudomásom szerint az nem elérhető, vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
-
Neck
veterán
válasz szabof1 #10047 üzenetére
Módosítva. Egy Quadrant oszlopot is hozzáadtam.
Egyébként nem is értem, hogy hogyan jön ki a 3000 körüli pontérték. OK, hogy fel van húzva a proci 1300-ra, de akkor olyan 2k-t kellene tudnia. Biztos, hogy a CM7 nincs valahogy ráoptimalizálva a Quadrantra? Nem mintha annyira zavarna, mert szerintem tök gyors a telefon így is, csak furcsállom.
-
Halo
senior tag
válasz #71562240 #10057 üzenetére
esetleg aki ráér és a cirma közelében jár - vagy hogy hívják most a javító részleget - kérdezze már meg egy szervizestől, hogy ugyan... feketén mennyiért is cserélne ki 10-20 kamerát.
gondolom megúszható lenne 3-5-7e huf-ból, s mindkét fél jól járna...
ők meg csak be tudják szerezni a kamerát(én nem mostanság megyek Nagyfaluba, úgyhogy sajna nem tudok ezügyben kufárkodni...)
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
haxxika
senior tag
Sziasztok.
Fent van most az MS2Ginger rom a telómon, 1.1-es verzió. Kérdésem lenne, hogy hogyan tudok visszatérni innen a cm7-re vagy MIUI-ra? Zavar engem a lassúság, jó meg szép de még elég lassú szoft.OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
-
kano
nagyúr
(#10048) chab7
Ezt mondom én is.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
törölt tag
Hatdolláros piroskára ácsingózók, próbáljatok találni ti is linkeket a vásárlási lehetőség helyéről, mert én eddig nem találtam. Mira72, aki bedobta a köztudatba, hogy látott hírdetést, ahol ennyiért volt, péntekre ígérte, hogy előkeresi a linket, reméljük sikerül neki megtalálnia.
Egyébként néztem azt a helyet, ahol Mozzarella csavarokat vett volna, ott iszonyatos árak vannak a csavarok is 2 dollár körüliek, a kamera modul pedig 60 dollár, leértékelve 90 dollárról!!!??? Ebay-en láttam teljes kameracsere szolgáltatást 29 dollárért.[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
Még a gingerblur témához visszatérve, jó lenne a transparent statusbar, (mondjuk most olvasom pont az xda-n hogy új nightly-val valakinek baja van ezt beállítani, addig jó akkor nekem is akék míg ez meg nem oldódik), plusz még a körfűrész mint foglaltság jelző elég béna (de hát a gyáriban is ilyen), a ms2 féle körbefutó golyók jobbak.
Ja és Mozz, tedd már közzé végre honnan volt a file amit linkeltél. Tudom hogy itt vagy mert az xda-n is írtál
Na frankó. De akkor meg én honnan szedtem vajon a 0928-ast? Na mindegy, majd csak találok erre is valamit - vagy nem és akkor már így is jó.[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
chab7
addikt
Epsylon3 a cm7 egyik xda-s fejlesztője írta az usb host dologra:
right, was in my plans to tweek that... a hid mode exists in our kernel (for mouse/keyboards) which allow a usb host mode (5V output on usb)
but maybe we need an opensource "usbd" (usb service) to allow that..
(#10049) anglergab: Százalékban van. A SetVsel progiban legalábbis van ilyen érték, és az alapján használja a z 1-3 lépcsőket.
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz #71562240 #10045 üzenetére
Na igen, ez igaz. Ezt pedig már én is figyelgettem.
(#10042) RootRulez: Lehet ilyet, egyszer már én is nézegettem, de nálam a cm7 adw launcherben volt ez a lehetőség.
(#10044) kano: Mert a gyári romokban nincs ilyen beállítási lehetőség.
(#10047) szabof1: Meg kellene treshold érték is, mert az viszont tuti, hogy annak fényében emeli az órajelet.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Találtam infót a Vsel vs. V témához: (#2710) ronaldo Tehát lineáris az összefüggés, nemnulla offszettel.
Fontos megjegyezni, hogy a Droid/Milestone SoC-a 65 nm-es, ellenben a Defy-é 45 nm-es gyártástechnológiával készült (konkrétan az első 45 nm-es SoC, amit handheld eszközbe szántak!). A 45 nm-esnek alacsonyabb a fogyasztása, így ugyanolyan órajelek mellett alacsonyabb feszültségértéken működik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz anglergab #10034 üzenetére
chab7-nek is:
Én szoktam figyelgetni a SetVsel értékeit működés közben, és úgy tapasztalom, hogy a középső MHz érték csak amolyan irányszám lehet, mert a jelek szerint nem a három lépcső között ugrál, hanem sokféle köztes értéket fel tud venni, és fel is vesz. Például 375MHz, 525MHz, ilyesmiket. Lehet, hogy 25MHz-enként vannak a lépcsők, mert annál elaprózottabb értéket még nem láttam. -
kano
nagyúr
A fentről lehúzható izén (nem jut eszembe a neve ) nincsenek ott a fontosabb dolgok állításának lehetőségei (WIFI, stb).
(#10042) RootRulez
Ez király, köszi. Hogy teszi oda ki (mert alapból nem)?[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
-
kano
nagyúr
Na akkor kérjük apontos leírást a képernyőről, hogy mit mivel csináltál!
A LP-s képen mivel emelted ki a középső 3 ikont? Illetve mi az a Starred in Android?
Kösz„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
mira72
őstag
gugliztam... gondolom ezt eddig Te se tudtad, csak nevetgélsz :
Ezt egy fórum beszélgetésbe találtam ahol OMAP3630-ról volt szó ..:
"1200Mhz might be stable, but I haven't had a chance to test it much. It rebooted on me with voltage set at 1.525v (74 vsel), but I haven't had it reboot yet with voltage set at 1.6v (80 vsel)."
(#10043) chab7 :
[ Szerkesztve ]
MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
chab7
addikt
válasz defygaben77 #10036 üzenetére
Hivatalos oldalról? [link]
(#10037) mira72: Feszültség mi más lenne? .... bocs
[ Szerkesztve ]
-
mira72
őstag
válasz anglergab #10034 üzenetére
Próbálgattam és is 1400+ órajeleket, de irreálisan magas fesz. értéket kellett beállítani neki h rendesen menjen .... Azt meg nem tudom h ez Volt-ot jelent vagy mit ...
(#10038) chab7 : ok, de hogyan? : Vsel 72 (=0.72 V?) talán így ? vagy egy százalékos skála? stb ...
[ Szerkesztve ]
MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
chab7
addikt
válasz defygaben77 #10033 üzenetére
Éppenséggel ha FR-t is nyomsz akkor mehet a gapps is. Ha nem csinálsz FR-t akkor meg minden marad , csak nightly-ra cserélődik az rc.
(#10034) anglergab: Ez úgy van, hogy az 1-essel kezd. Ha azon a terheltség meghaladha a treshold értéket akkor vált feljebb.
Walter ms2-jében van 4-es is megadva, de azt pl szinte sosem használta a rendszer.
Szerintem az esetedben is ha a középsőnek 800-at adsz, akkor nem igazán fog attól fentebb menni, max ha elég kicsire van állítva a treshold érték.
(Mondom mindezt úgy, hogy én még ezt a részt sosem piszkáltam mer tmind a sebesség mind az akkuidőm megfelelő volt eddig na de majd ha ennyit témáztok ezen akkor előbb utóbb én is belepiszkálok )
USB hostra küldtem fentebb az éjjel még egy linket.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Üdv!
Sikerült a CPU húzás a recoveryből. Az 1350 MHz / Vsel 72 (=0.72 V?) mellett úgy tűnik, hogy stabilan működik (köszönjük, Mira72). Felemeltük még a középső frekvenciát 600 MHz-ről 800 MHz-re, 44-es Vsel mellett. Ilyen beállítás esetén Quadrantban a max. 2787 volt (viszonylag nagy fluktuációkkal, néhány 100 pontos szórás volt azért) (megjegyzem, ha a CM Settingsében a min. frekvenciát is az 1350 MHz-es max.-ra állítottuk, akkor elértünk 2868 pontot is). Ezután növeltük 1400-1450 MHz-re az órajelet, ezután minden nagyon belassult, akadozott. Ekkor gondoltuk, hogy ez a relatíve alacsony Vsel miatt van, így azt is emeltük 2-es egységekben néhányszor. Nos, ennek nem lett eredménye, maradt az akadozás 1400 MHz-től felfelé, az 1400 MHz-et is beleértve. Visszatértünk az 1350 MHz/72 Vsel-hez, és újra stabilnak és gyorsnak tűnik.Egyébként mit jelent pontosan ez a három clock/vsel értékpár? A min. és a max. világos, de a közteset mikor használja? Továbbá az ondemand governor beállítás az optimális, ugye? Még valami: amit a recoveryben beállítok, az miért nem kerül alkalmazásra reboot után (értsd: külön be kellett állítani a CM Settingsében is a megfelelő rádiógombra). További furcsaság, hogy a CM Settingsében 2 órajelkategória van, a recoveryben pedig 3. Miért?
[ Szerkesztve ]
-
defygaben77
tag
válasz RootRulez #10026 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem! Még annyi, hogy honnan tudom leszedni ezt a zip fájlt? (olyat, amivel biztosan működni fog!) A rajta lévő gapps zip maradhat ugye, azzal nem kell foglalkozni? Csak FR, nighty zip install from sd, majd reboot, ugye?
Iphone15, Pro, Apple Watch Ultra, Airpods Pro
-
chab7
addikt
Ms2ginger és 109-es Defy+ rom alatt ment a hardveres gyorsítás, csak épp ha beleugrottam a film közepére akkor fagyott meg az egész rom, akksi ki-be.
cm7 alatt meg nincs is hardveres (legalábbis nekem csak a saját kamera felvételeket indítja hw módban, minden mást azonnal sw módban indít csak).
A gyári 2.2-n meg sose próbáltam.rum-cajsz válasza rumcais üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz errrtu #10010 üzenetére
Ó, köszi.
Mindenütt kerestem, csak ott nem (Tudtam azért aludni, sőt már a délelőtti melóval is majdnem kész vagyok tartok is egy kis kajaszünetet)(#10012) Jaffa75: A Mozz által linkelt xda topic első hozzászólásában megadott "felhőből" szedtem le az apk-t. Simán felment. Igaz, hogy valamit reklamált, de a mégis telepítre böktem - ahogy ott a hsz-ben is írják.
(#10013) kano: Gyárira felesleges mert az alapból így néz ki.
(#10017) Mozzarella: Igen, egyedül a fenti sáv átlátszósága kell majd még, de a linkelt fájlodból (meg ami nekem is le volt töltve) látom, hogy ennek is vannak verziói. Áruld már el honnan linkelted be azt a fájlt, hátha ott van több info.
(#10020) mira72: Nekem a bt füles töltője nem tölti egyáltalán, pedig az is microUSB és 5V 350mA (miközben a laptopról USB kébellal is csak 300mA töltődik a teló és az tölti a fülest is)
---------------------------------------------
(#10023) Mozzarella:
cm_jordan_full-18.zip (Wed Oct 05 2011 09:47:39 GMT+0200 (CEST))
Add a new 16bit transparency performance option (android_packages_apps_CMParts)surfaceflinger: persist.sys property for 16bpp transparency (android_frameworks_base)Override user home dir with DROPBEAR_HOME. (android_external_dropbear)jordan: update build_id (android_vendor_cyanogen)Add missing scp entry in CleanSpec.mk and allow -s option (android_external_dropbear)(#10024) rumcais: Ha ott már nem a gyári appok ikonjai vannak akkor nem nyúl hozzá.
(Jesszus, most látom egy rumcájsz klón vagy )[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Egy kérdés:
A gyári ROM-mal nem próbáltam ki, szóval nemtom, hogy a Defy+ ROM miatt van-e, de:Ha lejátszok egy avi-t (mondjuk a Dr. House S08E01 konkrétan ), akkor a MoboPlayer, meg az MX Player se működik hardveres gyorsítással. Szoftveresen frankón működik. Codecet is töltöttem le, az se használt. Szaggat a hang, a képből meg 10 secenként egy fehéres pacát látni, ami belefagy a lejátszóba 10 secig.
Ötlet? Vagy ez így normális, nem tudja a Defy a hardveres gyorsítást?
-
defygaben77
tag
válasz RootRulez #10026 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem! Még annyi, hogy honnan tudom leszedni ezt a zip fájlt? (olyat, amivel biztosan működni fog!) A rajta lévő gapps zip maradhat ugye, azzal nem kell foglalkozni? Csak FR, nighty zip install from sd, majd reboot, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz defygaben77 #10025 üzenetére
Simán install from zip recoveryben és mehet a 14-es...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
defygaben77
tag
Elég béna vagyok ezekhez a dolgokhoz, ezért kellene nekem egy kis segítség a nighty-kkal kapcsolatban. Romot már többször is cseréltem (WIUI, CM7, gyári FROYO), ez megy. (Szabof1 leírásaival gyerekjáték volt, ezúton is köszi neki!). Jelenleg CM7 rc1.5 van a Defymen. Arra lennék kiváncsi, hogy honnan tudok nighty-t feltenni, és mi ennek a módja? Gondolom a CM7-emre mehet, de hogyan? Ugyanúgy csak felmásolom a memóriakártyára az zip fájlt, és a recoveryből flashelem? (Persze FR után) Többen írtátok, hogy a 14-es nigthyval elégedettek vagytok. Akkor most ezt lenne érdemes feltennem? Ha feltettem, akkor ugyanúgy vissza tudok álnni később az alap CM7 rc1.5-höz? Szervíz esetén vissza tudom tenni a Szabof1 féle leírással a gyári steril froyot? Előre is köszi és bocsi ha láma a sok kérdésem, de nem vagyok nagyon blade ezekben a dolgokban!
[ Szerkesztve ]
-
rumcais
csendes tag
Sziasztok. Feltettem a cm7 ginger témát de nekem az alsó dock részen nem a színes ikonok jelennek meg.
Hogyan kell azt megcsinálni? -
natë
nagyúr
Érdekes, hogy 100Mb alá csökkent a mérete...
-
_seth_
veterán
Hogyan lehet megosztani a vodás mobilinternetet wifin keresztül, hogy tablettel a defyre wlanon csatlakozva legyen internet? Már wifi tethering progit töltöttem le párat, beállítottam de egyikkel sem működött. Valami ötlet, esetleg leírás róla?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
mira72
őstag
válasz Mauzes #10019 üzenetére
Nem kérdezted ezt már tegnap ???
Konkrétan nekem eddig bármivel töltött amit beledugtam
Csak a töltés idejét határozta meg a töltő, attól függ mekkora áramot bírt leadni.
Nekem is van kínai hálózati, kínai autós is, teljesen jó, csajom SE töltője, haver SGS töltője is ... Szal nem hiszem hogy töltő probléma lenne, de attól még lehet hogy valahova belebújt a kis ördög ...MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Tudtok nekem linkelni vagy konkrétan megnevezni olyan utángyártott töltőt, ami biztosan jó a Defy-hez? Lehetőleg csak kábel nélküli egység legyen, és erősebb, mint a gyári.
Próbáltam már kettőt is, de nem merem őket használni, mert ugyan töltenek rendesen, de a képernyő szinte teljesen meghal, nem reagál, ha be vannak dugva. Mindkettő nagyon olcsó cucc volt Hong Kongból, más kütyükkel rendesen működnek.
Köszi!
-
Tökmindegy
senior tag
Felhegesztettem a 17 est. Amit észrevettem az első próbánál,hogy nem volt 5 másodperc,hogy műholdat talált. Eddig azért néha kellett neki 20-30 is .
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
kano
nagyúr
Ezt fel lehet tenni a gyári 2.3-ra is? Mert nem tudom, hogy hol kellene kiválasztanom ezt a témát, ha már feltettem.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Jaffa75
őstag
Szia chab!
Nem voltál egyedül, fél kettőig a 17-es nigthly-t szegeltem...)) nem rossz, de majd ma talán lesz egy kicsi időm!
Abban segíts, hogy azt a bluros (ginger Blur trans kevin.theme) alkalmazást - ami után érdeklődtél és nekem is bejön - azt hogyan tetted fel? Activity not found hibával nem indítja el ...
Toltam egy quadrantot, hát az első 5: 2150; 2226;2368; 2470; 2492
így ezren nem olyan rossz ez , bár wiui 2700-et is tudott!
Ismerkedés - tapasztalatok később..A hosszú gombos beállítás bent van a Cyanogen beállításokban, találkoztam is vel (asszem 1 körül... )
kösz előre is,
Jaffa
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz errrtu #10010 üzenetére
Én valamiért nem tudtam állítani. Viszont letöltöttem mégegyszer a Marketből, és most már nekem is hasonlóan néz ki Csak a vakut nem tudja valamiért....
-
errrtu
aktív tag
szia
"vissza gomb hosszú nyomással app bezárás"-t nem a cm7 beállítások alatt találod hanem a beállítások-alkalmazásfejlesztés alatt
Azért remélem aludni tudtál e nélkül is ?!
más
nekem a gyári energiagazdálodás widget tökéletes nem használok semmilyen külső app-ot rá
OnePlus3
-
chab7
addikt
Már bocs hogy én vagyok egymás után, de hát mindenki alszik, és ezt meg kell osszam veletek. Ezt a GingerBlur témát feltéve a cm7 olyan lett mint a gyári 2.3-s romok. Minden ami tetszett az ms2-ben meg a 109-es romban (notification bar és panel elemei, ikonjai [főleg az energia widgetek és a wifi/mobilnet státusz ikon], gyári app ikonok, menü ikonok/checkboxok)
Tehát úgy lett egy "gyári 2.3-as" romom, hogy kinézetre csont olyan, ráadásul minden a gyáriból hiányzó dolog megvan, mert hát ez cm7 értesítési sávban levő energia widgetek, ráadásul most már szép gombokkal, nem szimpla fekete alig látszó aprócskák, a mobil térerő számmal kijelzése, lockscreen kikapcsolása... többi most nem ugrik be.
Szóval most a nálam eddig is vezető cm7 toronymagasra ugrott(Jól látom amúgy a hivatalos cm7-ben nincs vissza gomb hosszú nyomással app bezárás, mint a régebbiekben? Vagy csak nem találom?)
-
chab7
addikt
Ez honnan van? Amúgy ahogy letöltöttem találtam a mappámban mellette egy egyel újabb ugyanilyen fájlt (0928-asat) amit még egy hete töltöttem le de hogy honnan, és miért?
Most már kíváncsi vagyok hol lehet ennek a "fejlődési folyamatát" követni.(Na közben átléptük a tízezret itt a mélyvízben)
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz meridarider #10004 üzenetére
Mondjuk én a fullscreen caller id-t is használom, és nekem kiírta a neveket is.
-
Titi76
aktív tag
-
meridarider
tag
-
Neck
veterán
Nekem így néz ki a gyári Widget. De ilyen volt a gyári hivatalos 2.2.2 Froyoban is.
Viszont nekem KELL egy flashlight + egy 3G ki-be kapcsoló, mivel így olyan fos, ahogy most van. Segítség?An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
chab7
addikt
válasz meridarider #10001 üzenetére
Ha 0670... helyett +3670... mented el a számokat (ami egyébként nemzetközi viszonylatban jobb is) akkor nincs ez a hiba.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Gyönyörű állapotban, üvegfóliával, tokkal FOXPOST
- Karcmentes iPhone 13 - 128GB - Kék - 91% akku + doboz, töltő, tokok
- Apple iPhone 12 Mini 64GB Black, gyárilag kártyafüggetlen Akku:88%
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű Galaxy S24 / 2024 okt.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest