Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
charlie1975 #1765 üzenetére
[Ezzel] ki tudod számolni.
Megadod,hogy milyen méretet szeretnél(pl dvd 4500MB)
Alatta értelemszerűen megadod a filmed hosszát másodpercben,alatta a filmhez tartozó hang bitrátáját,
Nyomsz egy Calculate-et és a legalsó sorban a kilobits/sec-nél található számot állítod be a handbrake-ben a videó bitrátánakVagy a MeGUI is tartalmaz bitrate calculatort,azt x264-re is be lehet állítani,meg ezzel a progival is lehet szépen kódolni,csak jól kell beállítani
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz
charlie1975 #1762 üzenetére
Handbrake esetleg vagy hasonló Gui
-
laychi
veterán
válasz
Tutu7030 #1750 üzenetére
Én úgy szeretném megoldani,hogy ne utólag kelljen világosítani,belenyúlkálni a videóba,hanem eleve az "eredeti" képminőséget adja vissza kódolás után.
Mint írtam nem volt egyik videómnál sem ilyen jellegű hiba ezt megelőzően,mindig csinálok összehasonlítást,ez volt az első,a beállítások többnyire azonosak,komoly változtatás nem történt,.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Sziasztok
A következőben kérnék segítséget:
A forrás anyagból készítek egy avs scriptet,majd x264 encoderrel átkódolom mkv-ba és a kép sötétebb lesz,mint az eredeti,ahogy az [itt] látható.
Próbáltam szín beállítás nélkül is és bt709-es beállítással is,de bárhogy is próbálgatom,mindig ugyan ez a hiba....elsötétül.
Alacsony bitrate okozhatja? Eddig még nem fordult ilyen elő,máskor is dolgoztam már alacsony bitrátával,sose volt ez. -
laychi
veterán
válasz
mert_csokis #1689 üzenetére
TSmuxer+suprip ezekkel ki tudod szedni a kellő feliratot és át tudod alakítani utóbbival srt-vé
-
-
-
laychi
veterán
válasz
Destloler #1619 üzenetére
Látatlanban én sem tudom sajnos megmondani,hogy mi lehet a hiba.
Nekem volt olyan,hogy amiatt volt tekerési hibám,mert nem megfelelően választottam le az usb-t a számítógépről.Újra átmásoltam,leválasztottam és jó lett
Biztos,hogy az audio hangsávval van a baj,nem a video folyammal?
Mediainfoval csinálj esetleg egy szövegfájlt,a komplett videó adatait mentsd ki és linkeld be a képet.Hátha abból sikerül kideríteni valamit.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
ezek szerint már bele volt muxolva a hangsáv az mkv-ba,csak az mkv fájl mellett egy külön fájlban vagy mappában is megtalálható volt a hangsáv feltételezem ac3-ban.Ez Sadu-ra jellemző, eddig csak nála találkoztam ilyennel,hogy külön kimenti a hangsávot.Szerintem Ő azért csinálja így,hogy mások is felhasználhassák,és ezért ne kelljen letölteni egy 10-15 gigás mkv-t
-
laychi
veterán
Ekkora méretnél alig észrevehető
Mindenesetre nem normális,ha csak pár mega a méretkülönbség.feliratfájl mekkora volt eredetileg(nem csak ezzel nőtt a méret és a hang kimaradt?add-al csatold,ne appenddel és máshová mentsd a fájlt,ne írd felül az eredetit? ugye srt-t integráltál bele,nem PGS-t? -
laychi
veterán
válasz
w73istvan #1595 üzenetére
Nem encode-ot készítettél,hanem remuxot,nem is nagyon tudtál volna mit állítani,hiszen nem arra való.
Minden kodek fent van,ami kell? Javaslom telepítsd a klite mega codec pack-et,és utána próbáld újra lejátszatni,vagy media player classiccal,esetleg vlc-vel.Vagy 2pass encode-ot kell készíteni meGUI segítségével vagy parancssorral x264.exe CLI-vel és utána összerakni az audió és videósávokat mkvmerge-el -
laychi
veterán
ANT
4,2 gigáról 3,5 gigára változott a liszi70 videójának mérete,tehát nem mediainfo bug.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz
liszi70 #1578 üzenetére
Én sem találkoztam még a te problémáddal,érdemlegeset hozzáfűzni nem tudnék.
Összehasonlítást itt is csinálhatsz: http://screenshotcomparison.com/
Én media player classic-ban szoktam kimenteni a képet az összehasonlításhoz,eleve .png-be kell elmenteni,nem pedig átnevezni.A png tömörítetlen,ha jpegbe mented el és azt átnevezed,akkor is tömörített marad vagyis tizede vagy kevesebb az eredetinek.
Fontos,hogy teljesen azonos frame-eket hasonlíts össze,az ha a képzaj eloszlás egy kicsit eltérő a két kép között,hagyd figyelmen kívül,kizárólag az élességgel foglalkozz.
A legalkalmasabb az összehasonlításra közeli arckép.Több eltérő frame-et hasonlíts össze. -
laychi
veterán
válasz
NeoExDeath #1552 üzenetére
mkvmerge-ben van append,akár csak a virtualdubban,
Talán próbálkozz meg azzal.
Nem tudom,hogy a hanggal mit csinál,lehet hogy azt össze kell fűzni előtte valamilyen audio editorral és utólag érdemes ráilleszteni,amikor már az összes videosáv összefűzésre került.
Engem is érdekelne,szóval ha kipróbálod és sikerül írd meg nekünk légy szíves -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
válasz
oldmeesee #1547 üzenetére
Az aviból kell kiszedni a hangot és belerakni az mkv-ba.
Ha az mkv videó fps-e(frame per second=képkocka per másodperc) 23,976 akkor keresni kell egy olyan avi videót,aminek szintén ugyanennyi a sebessége (nem 25,000) ezt a torrent infojában meg tudod nézni.
Ellenőrzöd,hogy ott nincs e csúszás,ha jó,akkor nyugodtan ráteheted a filmedre.
Ehhez fogod az mkvtoolnixban lévő mkvmerge progit,betallózod az mkv-t és az avit is,kilövöd az mkv hangsávját,ami vagy ac3 vagy dts,és kilövöd az xvid videósávot.Ezután az általad kiválasztott mappába elmented.(ha ugyanoda akarod,akkor legalább 1 karakterrel meg kell változtatni a nevét) -
laychi
veterán
válasz
oldmeesee #1545 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás az a hanggal,ha letöltesz egy avit,aminek az fps-e megegyezik az mkv videó fps-ével és arról leszeded a hangot és mkvtoolnix-szal rárakod az mkv-ra,így nem kell játszadozni a hang nyújtásával és időzítésével.
Szerintem nálad az lehet a baj,hogy a video fps 23,976 a hang pedig 24 fps,és csak a film felénél jön ki az a csúszás különbség.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz
oldmeesee #1543 üzenetére
3D filmekkel még nem foglalkoztam,de szerintem át lehet kódolni mindkét videoanyagot,az avc-t és az mvc-t is meguival vagy x264 encoderrel (természetesen külön-külön) és újra összerakni mkvtoolnix-szal.
Ha esetleg idegen nyelvű hangsáv van benne és az nem kell neked,akkor azt ki kell szedni belőle,akkor csökken a méret kódolás nélkül.
A hangcsúszás nem eredhet a lejátszóprogram hibájából,hiszen csak a felénél jön ki? Próbálj ki szerintem egy másik lejátszót mielőtt hozzányúlnál a hanganyaghoz. -
laychi
veterán
válasz
Eternitys #1533 üzenetére
Ha gyári video,akkor végig azonos szerintem az fps,nem is tudom,hogy lehetséges e egyáltalán különböző fps beállítással összefűzni videót,szerintem nem.
Meg ha azonos a forrás és muxolás előtt jó,akkor jónak kellene lennie utána is istenigazából.
Próbáld meg az mkvtoolnix legfrissebb verziójával. -
laychi
veterán
válasz
Eternitys #1529 üzenetére
"Igen, végülis iso volt, de kicsomagoltam és átmásoltam a mappáit és az output foldert is másik meghajtóra tettem, de nem jó így se.
Habár megcsinálja a fájl szerkesztését(csak 1-2 hangsávot szeretnék kivenni belőle), de az fps-be belenyúl és így totál elcsúszik a hang a képtől.
Amit próbáltam: Tsremux-er, Bdrebuilder, Ts Doctor, átkonvertálás mkv-be majd vissza tsmuxerbe. De egyik sem tudta az fps-t rendesen átkódolni.
Ismersz még valamilyen progit amivel érdemes lenne megpróbálni az fps újrakonvertálást? Köszi."Ehhez még annyit tudnék írni,hogy próbáld meg úgy,hogy az iso-t beolvastatod daemon tools-szal,ne másold ki a tartalmát,hanem a tsmuxerbe onnan nyisd meg,azon belül is be lehet állítani az fps-t.
General track options,azon belül change fps. A videó fps-ét tudod beállítani csak illetve hangnál az időzítést csúszás esetén.
Most,hogy jobban megnéztem a képet az lehet a hiba,nem amit mondtam(a mentés helye)...benne van ugyanis a szövegben,hogy please verify stream fps.Állítsd be az eredeti video fps-t,azt mediainfoval meg tudod nézni.Amúgy az x264.exe encoder parancsfájlos, meGui használata egyszerűbb sokkal
-
-
laychi
veterán
válasz
Eternitys #1526 üzenetére
Nekem akkor volt ez az üzenet,amikor iso file-ból nyitottam meg daemon toolsban a bluray filmet és nem adtam meg a mentés elérési útját.Alapesetben ugyan arra a helyre mentene a progi,ahol a forrás van,oda viszont nem tud.Meg kell változtatni az output file mentésének helyét egy másik meghajtóra.
-
laychi
veterán
válasz
liszi70 #1519 üzenetére
A legnagyobb .m2ts fájlt ki kell választani a programmal,ahogyan a Ts muxerben itt is kiveszed a nem kellő hangsávokat illetve az összes feliratot(ha a pgs feliratot beleintegrálod a filmbe gondok lehetnek vele,meg le sem játssza alapból ezt a fajta feliratot,azt mindenképpen ha kell srt-be át kell kódolni és úgy beleintegrálni vagy mellé rakni).
Ez a program nem kódolja át a videót,csupán átkonténerezi mkv-vá.
Ha régebbi verzió van,akkor kell tsmuxer vagy bdedit,ezekkel létrehozhatsz demux-szal .h264 és ac3 fájlokat,utóbbi azért jó,mert ha nem egy nagy m2ts fájl van,hanem sok kicsi,akkor kb mint a dvd decrypternél ki kell választani az időben leghosszabb filmet és azt elmenteni h264-ben,külön a hangot szintén ac3-ba,feliratot(ezt át kell konvertálni srt-be)
Ezeket a fájlokat bele tudod húzni az mkvmerge-be és összegyúrni,eredmény ugyan az.Ha újra akarod kódolni a videót,levágni a fekete sávokat,stb,akkor vagy az x264.exe,ami neked kell,vagy a megui nevű program.És a létrehozott video-t és hangot szintén össze kell fűzni mkvmerggel.
-
laychi
veterán
válasz
lupu500 #1508 üzenetére
nem ismerem ezeket a progikat,meg szerintem ezek csak átkonténerezik,nem kódolók.Miért nem próbálkozol x264 cli-vel?vagy MeGUI-val.Azok a legjobbak kódolásra,amit ismerek,de inkább a x264 cli.
Muxerekben nem lehet refremet változtatni,azt a kódolásnál állítja be a releaser. -
laychi
veterán
|-----------|---------|
|Resolution | no. ref |
|-----------|---------|
| 1280x544 | 12 |
| 1280x720 | 9 |
| 1920x800 | 5 |
| 1920x816 | 5 |
| 1920x1080 | 4 |
|-----------|---------| -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
válasz
lupu500 #1470 üzenetére
Remuxold mkv-ba mkvmergeGUI-val.
A legjobb,ha tsmuxerrel szétbontod(demux) és a neked szükséges audió fájlokat teszed csak bele.Ha így csinálod,akkor az mkvmergeGUI 2.8.0-t használd.
Ha nem akarod boncolgatni a video-t,akkor próbáld ki a k-lite mega codec pack-ban találhato mediaplayer classic-ot. -
-
laychi
veterán
válasz
panpeter92 #1460 üzenetére
Minden konvertálás minőségvesztéssel jár,emellett kódolt anyagot hülyeség újrakódolni,eredeti forrásból kell megcsinálni a videót.
-
laychi
veterán
válasz
frankdelgado #1452 üzenetére
mkv toolnixen futtasd át,hátha javít valamit a helyzeten,egy próbát megér,meghagyja az eredeti fájlokat és a bitrátához sem nyúl,csak nevezd át az output fájlt(mondjuk írj utána egy 1-est,mert különben nem csinálja meg,mert hibát jelez,hogy létezik a fájl,vagy felülírást kér...el ne szálljon a videó.
-
laychi
veterán
válasz
NakedZombie #1383 üzenetére
"Hello!
Egy ideje már szenvedek mkv filmek lejátszásával, de nem tudok rájönni a problémára.
Tehát:
TV-n szeretném nézni a 8-14 GB-os filmeket, külső HDD-ről. Először egy 1TB-ost próbáltam, aztán egy 80 GB-os merevlemezt, de mindkét esetben nézhetetlenül szaggat, sőt, legtöbbször ki is dob a tv. El nem tudom képzelni mi lehet a baj. Pendrive-ról simán mennek az avi-k. Olyan nagy Pendrive-om meg nincs, hogy HD filmeket pakoljak rá, főleg, ha potyára venném meg a 32 GB-osat.
Tud valaki ötletet adni?
Köszi!"NakedZombie próbálj másik usb portot ,vagy lehet kellene egy kis plusz áramellátás a vinyónak
és lehetőleg ne használj usb hosszabbítót
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Max
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...