Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni halk gép ügyében.
Jelenleg van egy Raijintek Metis Plus házam, benne egy Ryzen 5600-zal és egy nVidia 3060Ti FE kártyával. Sajnos a korábbi mini házas őrületemen felülkerekedett az az igény, hogy inkább halk legyen a gép, és ez a mostani konfig idle módban ugyan közel hangtalan, de ha izzadnak az áramkörök, akkor már sajnos igen hangos.Én a következő alternatívákat látom:
1. Veszek egy CM NR200P házat, ebben az esetben viszont valszeg cserére szorul a procihűtőm is, amely necces, hogy befér-e (Noctua NH-U12S, ami hivatalosan nem fér be - 158 mm, a max viszont csak 155 lenne).
2. Veszek egy FD Meshify 2 Mini vagy egy Jonsbo D30 házat, és ezzel megadom a lehetőségét, hogy később mATX-re váltsak (úgy látom, a miniITX egyre drágább kezd lenni, és rájöttem, hogy nem annyira élvezem a szűk házban való turkálást szerelésnél). Bár most úgy tervezem, hogy 4-5 évig nem igazán cserélek konfigot.A legfontosabb az lenne, hogy halk legyen az összeállítás, ha dolgoztatva vannak a komponensek. Szerintetek melyik alternatíva lenne a leghalkabb?
A házak választásában az alábbi szempontok érvényesülnek:
- max 205 mm széles (ez fér el, ez KO)
- a lehető legkisebb és a lehető legjobb szellőzés optimumát keresném, bár inkább halk legyen, mint kicsi
- beférjen a jelenlegi hűtőm (ha nagyon kell, cserélhetem, bár vizet max akkor vennék, ha azt mondjátok, hogy ezzel halkabb lehet a gép)
- storage drive nem kell, csak egy nvme SSD-m van.
- SFX tápom van, ez nem korlátoz
- tetsszen (ez már csak a hab lenne a tortán )
- keret a Meshify 2 Mini ára.Előre is köszönöm, ha valaki tud okosat mondani, mert én már lassan több hete ezen agyalok. Ha van egyéb ház javaslat, azt is szívesen meghallgatom.
Azért ebbe a topikba posztoltam a kérdést, mert úgy vettem észre, a kisebb házak szakértői inkább itt "laknak" .Köszi, üdv,
D
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestbuy játékok
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest